Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#1) g4dg3t

g4dg3t
(senior tag)

Gratula a cikkhez...tenyleg alapos tesztet sikerult osszehozni!
A kulfoldi tesztek alapjan nagyjabol ez volt varhato. Velemenyem nekem is hasonlo...az uj ATI karit IQ-ban egyelore nem tudjak uberelni, viszont varni kell mig kiforr az uj architektura

Azert halkan megjegyzem:
6. oldalon R520 tranzisztorok szamat elirtatok

Bite my shiny metal ass!

(#2) D.Orion

D.Orion
(PH! kedvence)

Hát gyerekek, ha nem írjátok a vízcseppes meg a Parthenon-os kép alá, hogy az demoból van, akkor lehet nem esett volna le ennyire az állam. :DD
Egyenlőrem ég a 7800GTX a jobb, de már nem sokkal. Kiváncsi vagyok mi lesz, ha kijön az 5.11-es driver.;]

Ne olyan embert keress, akivel le tudnád élni az életedet, hanem, aki nélkül nem! / "Nem az a fájdalom, amitől könnyes a szem, hanem amit egy életen át hordunk mosolyogva, csendesen."

(#3) vottokar

vottokar
(fanatikus tag)

Ismét egy profi rudi cikk. Mit is tudnák mást tenni. :R :R :R

"Hát te meg ki a tö*öm vagy, hogy bundában szeded itt a málnát?"

(#4) westlake

westlake
(PH! nagyúr)

akkor aszondjatok, hogy meg mindig x1800xt crossfire powa, gtx sli meg mehet a sunyiba?:D

I'm out.

(#5) danteshell

danteshell
(senior tag)

asszem jövőre veszek egy olcsó 7800gt-t :)
mire boltokban is mindenhol kapni lehet majd ezeket az ati újdonságokat, addigra lassan ott a geforce következő frissítése...

3423 óta folyamatosan...

(#6) g4dg3t válasza westlake (#4) üzenetére

g4dg3t
(senior tag)

Te mit nezel? Se SLI-rol, se Crossfire-rol nem szol a teszt! :D

Bite my shiny metal ass!

(#7) Motion_Blur

Motion_Blur
(PH! félisten)

Számomra az nVidia meggyőzőbb, 7800GT pár hónapon belül igen jó vétel lehet:R A cikk az eddígieket is felülmúlja profizmusban és részletességben;)

Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section

(#8) Donnie válasza westlake (#4) üzenetére

Donnie
(senior tag)

Kell a f@sznak CF szutyok. Éljen az SLI!:D Hiába rendelted meg a CF lapot, ha 4-5 hónap múlva lesz bele kártyád...

(#9) Parci válasza Donnie (#8) üzenetére

Parci
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

hangulatkeltést mellőzzük sürgősen..

Like me, I got a MkII for video and resolution and a D700 for the times I want a camera that actually works when I need it to.

(#10) Donnie válasza Parci (#9) üzenetére

Donnie
(senior tag)

Akkor ez a #4-esre is vonatkozik. Nem? Sürgősen! Jöhet a ban, hogy össze ne f.ssam magamat:U

[Szerkesztve]

(#11) faster

faster
(PH! nagyúr)

typo: Paul Debevec

SLI, CF: Ki nem sz*rja le? Béta állapotú multiprocessz megoldások, a következő verziójuk talán már használható is lesz.

(#12) Gabesz84

Gabesz84
(senior tag)
LOGOUT blog

Na tudjátok kinek kéne egy ilyen áramzabagép ;] Ennek akkora teljesítménye van, hogy manapság erre ép eszű embernek nem hiszem hogy szüksége lehet, talán egy év múlva lesz olyan játék ami kicsit megizzaszthatná.
Egyvalamit azert hiányoltam eme nagyon jól sikeredett cikkből (vagy figyelmetlen voltam): mennyire melegszik a X1800xt kártya?

(#13) rudi válasza Gabesz84 (#12) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Eléggé. Mindjárt bele is írom a cikkbe.

Resistance Is Futile. You will be assimilated!

(#14) fLeSs válasza Gabesz84 (#12) üzenetére

fLeSs
(VIP)
LOGOUT blog

a grafikonban szereplő adatok a teljes rendszerre vonatkoznak.

(#15) rudi válasza Gabesz84 (#12) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Arra legyél figyelemmel, hogy a mért értékek a teljes rendszer fogyasztását jelentik, a táp hatásfokvesztésével és a processzor fogyasztásával együtt! Nem értem a felháborodásodat, az X1800 XT-s rendszer kevesebb mint 10%-kal fogyaszt többet a 7800GTX-es rendszernél az X1800 pedig terhelve a legkevesebbet fogyasztotta! További trükk, ami az NV kártyákat terheletlenül jobbra hozza ki, az a csökkentett 2D-s órajel. Mindezt összevetve nem sok értelme van az X1800-akat (vagy bármelyik csúcs VGA-t) fogyasztásuk miatt elmarasztalni.

(#16) rocket

rocket
(PH! kedvence)

Gratula a cikkhez, nagyon jo lett, mindent meglehet tudni a kartyakrol, negativ/pozitiv iranyba.
Fogyasztasi adatok erdekesek, kulfoldi tesztek alapjan rosszabra szamitottam, volt egy teszt 60%-al tobbet fogyasztott x1800xt mint egy x850xtpe, akkor azok reszegen teszteltek :)

''Kanadában elkészültek Luca székével. Még épp hogy csak áll, és kicsit még biceg, de már így is jó ülés esik rajta.''
Ez nagyon jo szoveg :)

"Releasing a game in 2011 without AA is completely stupid. If the techniyou're using makes it impossible to use AA then you're using the wrong techniques."

(#17) g4dg3t válasza rudi (#15) üzenetére

g4dg3t
(senior tag)

További trükk, ami az NV kártyákat terheletlenül jobbra hozza ki, az a csökkentett 2D-s órajel.

Elvileg az X1800 is tud hasonlot, csak az orajel helyett a feszultseget veszi vissza. Gyanitom hogy a beta driverben nem mukodik megfeleloen ez a feature...kesobb uj driverrel meg valtozhat a terheletlen fogyasztas.

Bite my shiny metal ass!

(#18) Hanzsi

Hanzsi
(kvázi-tag)

Nagyon jó cikk, hatalmas információtömeg, nekem bizony néhol már sok is...
De mindenhol érthető, és a legfontosabb, hogy olvasmányos!
Elismerésem a szezőknek! :R

''Aki kitart a saját hülyesége mellett, egy nap bölccsé válik''

(#19) Gabesz84 válasza rudi (#15) üzenetére

Gabesz84
(senior tag)
LOGOUT blog

Igen láttam hogy a teljes rendszer fogyasztását ábrázolja a grafikon, de én akkor is soknak tartom. Persze nem a grafikai teljesítményhez mérten. Szoval nem is vagyok felháborodva emiatt, csak szerényen azt szerettem volna kifejezni, hogy nekem nem kéne. Pláne nem olyan gépnek ami netán egész nap üzemel.
Na, remélem érthető voltam.

(#20) Dare2Live

Dare2Live
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

:C

wow gratula a cikkhez, bár néhol már annyira szakmai, hogy már majdnem túlságosan! imho ennél lényegesen jobban nelegyen!

:C

Szerintem.... The things we make ... make us.  -~- ..And on the 7th day, GOD went windsurfing... Evina foglalkozás egészségügy www.evinakft.hu

(#21) RpPRO

RpPRO
(őstag)

Grat, nagyon informativ a leiras az uj chip felepiteserol, mukodeserol.

Szornyu kimondani, de mar az az AMD Athlon 64 3800+ is eleg karcsu ahhoz, h kihajtsuk a teljesitmenyt ezekbol a szornyekbol. :O

Erdeklodnek, h miert nem high qualityre allitottatok tesztnel az nv kartyakat, ha az atinal best qualityvel teszteltek? Az a F.e.a.r. teszteredmeny is eleg utos... :DDD

Helló biztos úr. Nem alkohol vagyok befolyásoltsága felett. Néha összeszavakat a keverem.

(#22) Jim Tonic

Jim Tonic
(PH! kedvence)

Én csak azt nem értem, hogy egy rohadtul elkésett VPU-hoz, miért kell mégjobban késnie a driver-nek. Ezek meglévő játékok, és nem bírom felfogni, miért nincs normális driver a kártyához. Mégis mit csinálnak a szoftverfejlesztők? Kijön egy kártya, aminek első sorsa az, hogy összevetik a konkurenciával. Az első tesztek befolyásolják a maradék vevőkört, aki még nem vett Nvidia-t. Kijön a kártya, és láthatóan elbukik. Csupán azért, mert nincs meghajtója. Én értem, hogy lesz hozzá, de az első benyomások megint csak ártanak az ATI-nak.
Ugyanaz a szituáció, mint a Theater chippel.

de mindegy, van különbség az átlag fészbuk user meg a terrorista között... az utóbbival lehet tárgyalni... (C) bambano

(#23) rudi válasza Jim Tonic (#22) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Azért az R520 esetében nagyon árnyalt a helyzet. Ahogyan írtuk, a mi tesztchipünk szeptember közepén készült, szóval nagyon a határidőre. Az ATI maga sem tagadta, hogy gondok voltak a gyártással, ráadásul abból, hogy a hiba csak a két nagyobb kártyát érintette, arra lehet következtetni, hogy a memvezérlőben volt, ami különösen érzékeny az optimalizálásra. Ha csak alacsonyabb órajeleken tudták hajtani a chip egyes részeit (ezt állítják), akkor nem tudták kitapasztalni mi van magasabb órajelen, mit merre kell finomítani. Persze ettől még égő, hogy a Hexsushoz csak pár nappal a debüt után jutott el az OpenGL gyorsítás, és az is, hogy a FarCry HDR+AA patch nem volt a debütre elérhető.

Mindenesetre a tényleges termékek tényleges elérhetőségéig még van egy kis idejük. Majd az 5.11 Catalyst kifutásakor lehet érdekes a helyzet.

(#24) Alvin_ti4200

Alvin_ti4200
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Gratula a cikkhez. Nem volt időm gépen megnézni, ezért kinyomtattam anyám munkahelyén (50 oldal:Y) és végignyálaztam, majd gépen megnéztem a ''ráhúzom az egeret'' képeket is.:) Most lehet meglepő dolgot fogok írni. Nekem kizárólag a képminőség fontos és ha emellé a minőség mellé élvezhető sebesség is párosul, az nekem a Best Buy. Már a Ti4200-ak óta használom az anisotropic filteringet (ami nem tudom miért anizometrikus a cikkben:B) és el sem tudok képzelni egy játékot nélküle. Az Anti-Aliasingot az FX5900/9800Pro óta használom, a 19''-os TFT-n sajnos szükség is van rá, így ennek a minősége is kritikus pont számomra. Ugyan összességében a jelenlegi meghajtóprogramokkal valóban lassabb/egál az X1800XT a 7800GTX-hez képest, viszont nagyon pozitív a véleményem a Ring Bus memóriavezérlőről és egyéb, modern játékok által kihasználható sebességnövekedést elősegítő technológiákról. Én úgy gondolom, hogy 10-12%-os teljesítménykülönbséget játékokban nem igazán lehet érezni, viszont a képminőség (számomra) eléggé szembetűnő. Képeken már volt szerencsém megcsodálni az új szögfüggetlen AF-et és remélem mihamarabb szemügyre vehetem otthon is.:) Nagyon sokat segítettetek a cikkel a választásban, örülök, hogy nem vettem meg eddig a 7800GT-t. Tudtam még egy kicsit spórolni és így végre életemben először rátehetem a mancsomat a világ egyik csúcskártyájára.:R

(#25) SLYM válasza rudi (#23) üzenetére

SLYM
(PH! kedvence)

az a jó, hogy elolvastam és a felét nem értettem! Nem baj ez az én bajom.:DDD Egyébként ez A megacikk! Tényleg jó! Tehát az ATI újabb és jobb technológia, de gyerekcipőben, NVidia kavésbé jó, de kiforrottabb. Nekem elsőre ennyi jött le!:)

MÁS: kb mikorra várható az X800-ak vagy a 6800-ak árcsökkenése ha lesz ilyen? És kb milyen mértékű?

THX.

(#26) Face8814 válasza SLYM (#25) üzenetére

Face8814
(őstag)
LOGOUT blog

Biztos nem a karácsonyi szezonra. Az évnek eme ciklusa sosem az áreséséről volt híres.

Az ilyen minőségek, mint "2415680p", azt jelentik, hogy előtted, a szemed láttára real-time leforgatják az összes jelenetet? by Ifju

(#27) rudi válasza SLYM (#25) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

X800-ak olyan formában fognak olcsósodni, hogy jön az X800GTO és GTO2, GeForce-ből meg a 6800 GS. Valószínűleg kifutóban a csúcsmodellek ára is csökken valamennyit. A Chaintechnek már volt bruttó 68000 forintos 6800 GT sorozata, el is kapkodták azonnal. Figyeld a hazai pályát, ha lesz valami, ott szólunk róla.

(#28) JagdPanther

JagdPanther
(fanatikus tag)

ilyen tesztet...:R:R:C:C
ha nem lett volna az a rohadt xenos biztos vagyok benne h máűr nyáron megjelent volna és leverte volna a 7800gtxet az x1800xt simán!:P
amugy Alvin-nal teljesen 1etértek inkább picit legyen lassabb egy játék de legyen szép, élvezhető, és ne kelljen választani a szálkátlan élek és a szép fények közt!

6910p

(#29) Balloon

Balloon
(újonc)

Világ életembe megrögzött ATI párti voltam,de megmondom őszintén menjen az ATI a bús picsába!!
Jelenleg X800Xt Pe-m van ,de NVidiát fogok venni!
Nem elég,hogy alig akart kijönni az új ATI VGA,de még a 7800GTX et sem tudta leverni!!
Peeeeeersze majd az 5.11 es driverrel,a nagy lófaszt!
Ati körül már 1 éve az igérgetés megy,hogy majd ekkor majd akkor,arról nem is beszélve,hogy : HOL VAN??? Még mindíg SEHOL!
7800GTX et már nyár eleje óta bemegyek a boltba aztán megvehetném,csak kiváncsi voltam mit virít az ATI,hát egy nagy szart!!!
Sokat zabál,melegszik,drágább lesz mint az NVidia és a hozzá való ATI Chippes alaplapokról ne is beszéljünk mekkora hulladékok!
Netán ha Crossfire-t szeretnék kell egy master kari ami + 10 000 Ft al drágább jelenleg,ha ay X8** ról beszélünk,ez valószínű az R5** nál sem fog változni!
NA MEG A LEGFONTOSABB : NVIDIA 7800 ULTRA!!
Az Isten Irgalmazzon akkor az Ati nak,ha azt a karit kiadják az NVidiások,mert akkor hiába jön utána az X1800Xt !!PE!! vel,nem tudja már hova húzni az órajelet így is pecsenyesütő a kártya,több futószalag meg nem fog menni,mivel 0.09 mikronos gyártástechnológiával ezt nem tudja EGYENLŐRE megoldani ezt maga Dave Orton is nyilatkozta!

Szerettelek ATI de Neked kampó,ez a véleményem!!!

Sziasztok : ''egy régi megrögzött ATI párti''

(#30) fLeSs válasza Balloon (#29) üzenetére

fLeSs
(VIP)
LOGOUT blog

:C:R

(#31) _cirmos_

_cirmos_
(őstag)

hu ez nagyon-nagyon alapos lett, bevallom helyenkent ugrottam egy-ket bekezdest. szep munka, nagy grat, a kartyat meg nezzuk meg egy honap mulva megint!

(#32) faster válasza Balloon (#29) üzenetére

faster
(PH! nagyúr)

A 7800 Ultra valahol az R580 és a hétfejű sárkány között helyezkedik, túl az üveghegyen, nem érdemes vele példálózni.

(#33) sirtomi válasza Balloon (#29) üzenetére

sirtomi
(lelkes újonc)

Ne is haragudj, de ez elég durva fikázás.
Cikk lényegét értetted egyáltalán?

Amiből lekvárt lehet főzni, abból pálinkát is!

(#34) (Kolombusz)

(Kolombusz)
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Srácok!

Mindenki irogatja, hogy mi lesz, akkor ha kijön egy ilyen-olyan driver.
Kérem mi lesz? Az ATI kiad egy rém drága kártyát, amit majd esetleg novemberben valamelyik extra protekciós illető már beszerezhet majd a hazai ATi képviseletnél.
Hivatkozunk itt arra, hogy bétás drivert használtak az x1800asok alatt.
Könyörgöm, aki ennyi idő alatt nem tudott írni egy rendes drivert a vga-hoz, az ássa el magát a föld alá, de jó mélyre.
És kevés lesz az a 16 futószalag...

Ezt én olyan szemmel irtam le, akit nem érdekel, hogy milyen gyártmányú vga van a gépében, hanem csak az, hogy a pénzemért a lehető legtöbbet kapjam.

Szerintem van még az nVidia tarsolyában olyan dolog, amit nem játszottak ki.
Pl. szerintem egy 7800ultra is hamarosan be fog szállni a játékba.

(#35) -conrad- válasza sirtomi (#33) üzenetére

-conrad-
(őstag)

Mintha az lett volna a konklúzió, hogy igen, szép és jó, de hol vegyem meg?

(#36) Balloon

Balloon
(újonc)

Kedves Fless!

Több mint 1 éve volt rá az ATI nak!
Hogy hogy az NVidiának sikerült??

(#37) faster válasza (Kolombusz) (#34) üzenetére

faster
(PH! nagyúr)

Szerintem meg nem korrekt dolog (ha már a jövendőmondást gyakoroljuk) az ATI esetén a ''ki tudja mi lesz'', az Nvidia esetén pedig a ''szerintem van a tarsolyukban'' módszerrel érvelni. Az van, ami van, abból kell következtetést levonni.
Ha az Nvidia tarsolyában van valami, mérget vehetsz rá, hogy az ATI-éban is van.

És kevés lesz az a 16 futószalag...

Lol :D Mihez?

(#38) JagdPanther válasza Balloon (#36) üzenetére

JagdPanther
(fanatikus tag)

én nem Fless vagyok, de szerintem az az xboxos projekt elég sokat elvett az r520 fejlesztéséből. abba mint tudjuk nagyobb üzlet van mint PCben, naná hogy nagyobb prioritást élvez(ett).

6910p

(#39) fLeSs válasza Balloon (#36) üzenetére

fLeSs
(VIP)
LOGOUT blog

én nem a mondanivalódnak tapsoltam, hanem a stílusnak.
a stílus maga az ember. ;)

(#40) ciao

ciao
(senior tag)

eddíg csak reméltem, hogy megérdemli az ATI a bizalmat, de most még mindíg nincs meg az amire vártam, és a középkategória ami számomra fontos a technológiai leírásokból kiindulva nem részesül minden technológiai újításból, így marad a bizalom és a várakozás a X1600-ra, és egy jólsikerült catalistra, de lehet addígra itt a 8600pro a dX10 és a vista...

Mindenkit felpofoztatok a bakterral!

(#41) (Kolombusz) válasza faster (#37) üzenetére

(Kolombusz)
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Aki ilyen vga-t vesz, az sztem nem fél évre veszi és később lehet , hogy megszivatja majd a karit valami erősen pixel shader effekteket használó játék. De majd meglátjuk.
Én maradok egy 6600gt upgrade mellett. :D

(#42) Thom!

Thom!
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Jó cikk.

Alapos, precíz, de várjunk mire beforr a seb, aztán összeereszteni őket.

(#43) faster válasza (Kolombusz) (#41) üzenetére

faster
(PH! nagyúr)

Aki ilyen vga-t vesz, az sztem nem fél évre veszi és később lehet , hogy megszivatja majd a karit valami erősen pixel shader effekteket használó játék.

Ez az összehasonlítás (16 vs. 24 pipe) kábé annyira ''korrekt'' összehasonlítás, mint az órajelek összehasonlítása (1800MHz AMD vs 3000MHz P4-> P4 a király).
A teljesítmény a lényeg, valamint 1-2 hónapon belül kiderül, mennyire lehet kapni ezeket a kártyákat.

Szerk: Illetve a teljesítmény, a képminőség, az ár, és az, hogy mennyire könnyű hozzájutni, ez a lényeg egy csúcs VGA-nál.

[Szerkesztve]

(#44) (Kolombusz) válasza faster (#43) üzenetére

(Kolombusz)
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Na ja.
Majd meglátjuk... :)

(#45) viharhozo

viharhozo
(PH! addikt)

SCCT? BF2? FEAR?

Durvasága miatt töröltem - moderátor.

(#46) szatocs válasza Balloon (#29) üzenetére

szatocs
(őstag)
LOGOUT blog

:C:C:C

=== Szatocs ===

(#47) Goose-T válasza JagdPanther (#38) üzenetére

Goose-T
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Az nVidia pedig a PlayStation 3-hoz tervezett GPU-t. Na bumm.

Jártas vagy a legénybúcsúkban? Akkor ide nézz be: http://logout.hu/bejegyzes/goose-t/legenybucsu/friss.html

(#48) faster válasza viharhozo (#45) üzenetére

faster
(PH! nagyúr)

Fear van a tesztben, de az is minek? Egy béta kiforratlan grafikus résszel.

[Szerkesztve]

(#49) JagdPanther válasza Goose-T (#47) üzenetére

JagdPanther
(fanatikus tag)

de a ps3ban a graf vezérlő tudtommal(javitsatok ki ha tévedek) nagyon hasonló a 7800gtx magjával és nem kellett nagyban más csippet tervezniük a vidiásoknak

6910p

(#50) fLeSs válasza viharhozo (#45) üzenetére

fLeSs
(VIP)
LOGOUT blog

SCCT a következő tesztben már lesz.
A BF2 pedig továbbra is értelmetlen eredményeket ad.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.