Legy szives ird meg, hogy mi az, amivel atverek barkit is. En csak a sajat szememmel latott adatokat irtam le. Azert mert valaki 9W-os ventilatorokrol ir, az meg nem biztos hogy letezik. Szerintem kb 220V-os ventilatorok lehetnek ilyen fogyasztasuak.
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
LOGOUT.hu témák
Adok-veszek témák
Nekem van is egy 8 centisem belőle. Egyébkérdés ?
"I no longer want to declare war on Hungary. It would be like waging war on a mental institution." - Jeremy Clarkson

g@bo
(PH! kedvence)
Es akkor a prescot3000 adatai
terheles nelkul: 119W
video lejatszas kozben 126W
Csucson termeszetesen 200W korul van.
Es megegyszer az AMD 64 3000+ adatai
terheles nelkul c'n'q-val 1000Mhz-n 130W
video lejatszas kozben 170W
a prescott vidiólejátszás közben 126W, a64 lejátszás közben 170W.
jól veszem ki, ha amd gépen misel vájd eksönfilmet nézünk, az amd szégyenlőssebb, és jobban izzad?
a64 1000mhz-en, terheletlenül többet eszik, mint 3.0 prescott vidióval. 
Hagyd már, mi töredék csöppjei vagyunk e hatalmas óceánnak.
"I no longer want to declare war on Hungary. It would be like waging war on a mental institution." - Jeremy Clarkson

g@bo
(PH! kedvence)
a hő, amit a prescott termel és eldisszipál ( üresjáratban munka nélkül, ugye 5x fok gyári kúlerrel ), az nem a felvett amperekből van?
röhej amit egyesek irnak.

Enszuke
(őstag)
Azert kivancsi lennek, hogy amikor mesz at az uttesten es latod, hogy nagyon gyorsan megy feled egy kocsi es valaki azt mondja: - Á nincs ott semmi! - ilyenkor elugrasz-e?
En ezeket az adatokat a sajat szememmel lattam. A mereseket en vegeztem. Nem valaki azt mondta, hogy o latta azt az embert akinek mondtak hogy nem igy van.
a hő amit a prescott(és az összes többi gyártó összes többi processzora) eldisszipál, az a hőenergiává alakuló fölösleges 50-60 amperből van.

g@bo
(PH! kedvence)
természetesen elugrik, de ennek semmi köze a fogyasztáshoz, hacsak esmein előtte nem vodkázott be, fürgén fog ugrani.
prescott akkor is többet zabál, ha a fene fenét eszik is. és javallom, járass egy 3.0 prenyót 3.8-ra húzva egy 300wattos vargáné táppal, végülis nem fogyaszt..
Lásd, rekurzió. Kit nem érdekel, hogy mennyit fogyaszt és mennyit disszipál. Én is csupán tényeket közlök, nem írtam még egyszer sem hogy preschott sux vagy a64 rulz(pedig írhattam volna) mert a véleményem megtartom magamnak, legalábbis igyekszem. De csak ha ebben a topicban visszaolvasol ez a téma legalább 2x ki lett tárgyalva, kérésre még 3 topikot tudok mutatni, ahol ugyanez ki van tárgyalva. Továbbá az sem nagyon érdekel, hogy te ezt saját magad mérted, mikor a hivatalos datasheet alapján nem lehet igaz, illetve nem fair az összehasonlítás. Vita részemről lezárva, nem fér a presztizsembe egy flamewar.

g@bo
(PH! kedvence)
remélem az 50-60 ampert pontosan számoltad. a keletkezett hő, a vizsgált processzoroknál nem egyforma, ebből ered? tehát a 1000 mhz-en járó ( c&q ) 28 fokos ( nem a túl hatékony hűtés miatt ) a64 nehogymá önmaga 100 wattot egyen.

Enszuke
(őstag)
Itt mar vond le a kb 25-30W-ot az AMD-s gep extrai miatt.
Szerintem a c'n'q rossz hatasfoka miatt lehet, hogy ennyire felmegy videolejatszas kozben a fogyasztas.
Én folyton 100% loadon járatom a procit, innentől idle nem játszik 
egyébként ha kiszámolod, 50 amper * 1.4 volt kb stimmel.

g@bo
(PH! kedvence)
rossz hatásfok? alacsonyabb freki, alacsonyabb magfesz.
ugye tudjuk, mikor az intel átállt a northwood ( .13 ) magról a prescott ( .09 ) magra, arra számitottunk/tak volna, hogy csökken a fogyasztás, a proci magfeszültség igénye ( 1,4v) ugyan csökent, de a fogyasztása mégis nőtt, vajon miért? akkor paskolták a seggüket, hogy a kiforratlan gyártástech miatt. azóta eltelt 1 év.
Azóta csökkentettek is terhelve 3 idle 8 fokot a procin, meg összeépítettek belőle kettőt. Sztem vmi máson dolgoznak, mert ez nem lehet komoly.

Enszuke
(őstag)
En vegigolvastam ezt a topikot. Pont ezert tettem fel az elso 3 kerdesemet. Azert mentem el megmerni a fogyasztast, mert egy cikukkel, mar atvertek.
''az sem nagyon érdekel, hogy te ezt saját magad mérted, mikor a hivatalos datasheet alapján nem lehet igaz'' Erre a hozzaalasra vonatkozott az autos kerdesem!
Ujra felajanlom: Pecsett szivesen elmegyek egy AMD-shez es ismeteljuk meg a merest egy atlagos geppel.
Mi ebből a tanulság???? P4-et,- de abból is a jobbik fajtát, tehát a Prescott-ot kell megtartani!!!,- vásárolni!!! és természetesen ajánlani a barátoknak vételre, mert ugyanis az kevesebbet fogyaszt mint az A64, és sokkal többet füt, /kevesebb fütési költség télen/ és ujra kel tanulnunk a fizikát is, /jaj szegény ''energia megmaradás törvénye'' teljesen idejét multa, mivel szerinted Intel megcáfolta???!!!/
Egyébbként a ventik adatai leolvashatók az adattáblákról, és feltételezem a gyártó helyesen irta rá, mert ha tévedett akkor sajnos én is, mentségemre szóljon hogy én csak leolvastam és elfogadtam azt. Ugyan ezt tettem a HDD-k esetében is, és elfogadtm az AMD specifikációt is, de ezt magad is megteheted itt:
http://www.amd.com/us-en/assets/content_type/white_papers_and_tech_docs/30430.pdf
és amennyiben nem értesz egyet vele, kérlek a továbbiakban az AMD fejlesztőit, vezetőit próbáld meggyőzni, mivel én a vitát erről magam részéről lezártam.
Deutsch Richárd Blog & Photography | Esküvői és egyéb fotószolgáltatások - www.riccio.hu

g@bo
(PH! kedvence)
ezt a mérést elvégezték már az ehhez jobbban értők, és a vita meddő.
mindkét proszesszor fain, és ha az ''i64''-et vetem össze az a64-el, akkor ha a prescott nem imádná a kilowattokat, gondolkodóba esnék, melyik is a jobb.

Enszuke
(őstag)
''Nekem van is egy 8 centisem belőle. Egyébkérdés ?''
Olvasassal hogy allsz?
Ahogy irtamn a gep csendes. Nem 70db ventilator van benne.
Az, hogy letezik 12W ventilator, nem azt jelenti, hogy minden gepben az van.
no. u 

Enszuke
(őstag)
Altalanos iskolat mar kijartam, ezert egy digitalis muszer szamait el tudom olvasni. Valoszinuleg tobbet olvastam, mint barmelyik altalad emlitett ''ehhez jobban erto''. Vagyis digitalis muszer leolvasasban valoszinuleg jobb vagyok naluk.
Sir Riccio: Ha igaz ismerjuk egymast. Elmehetek megmerni az AMD-t? Addig tenyleg felesleges a vita!
De az emlitett coolermaster házban igen, és nem is egy hanem kettő!!! Csak hogy ne keljen sokat keresgélned: a belinket adatlap 23 oldal:
1800 MHz 1,4 V 42,7 A 62W C&Q mellett 1000 MHz 1,1 V 16,2 A 20W
és az csak hab a tortán: az enyém 0,925 V mellett 800 MHz-en megy 4x szorzóval, feltehetően még kevesebb teljesitménnyel.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve]
Deutsch Richárd Blog & Photography | Esküvői és egyéb fotószolgáltatások - www.riccio.hu

g@bo
(PH! kedvence)
''feltehetően még kevesebb teljesitménnyel''
abban biztos lehecc, hisz 800 mhz, de inkább teljesítmény felvétellel.

g@bo
(PH! kedvence)
nem az olvasási készséged vitatott, hanem a mért eredményeid, melyek szöges ellentétben állnak a tényekkel.
neked az intel vett valami 900 huff környéki digitális ''műszert'', ami az intelt preferálja. 
Kösz a kiigazitást, igazad van az energia igény a helyes kifejezés.

GEIL
(fanatikus tag)
Nabazz....engem miért nem izgat ennyire ez a teljesítmény-evéses dolog ?![;]](/dl/s/v1.gif)
![;]](/dl/s/v1.gif)
![;]](/dl/s/v1.gif)
Mondjuk azt nem értem még hogy ti most a villanyzámla miatt vagy a táp nagyságának elégségessége miatt paráztok é ???

Jódolgukban nem tudnak mást, nekem még procim ramom coolerem sincs 
Á dehogy, csupán szeretnénk ha jó meleg lenne télen a szobában.
Majd megszervezem neked a szurkolótábort, aztán kiszurkoljuk, igy hamar meglesz minden de addig is menj el pecázni!!! /Tudod: aranyhal,- három kivánság,- pont belefér/
[Szerkesztve]

g@bo
(PH! kedvence)
szerintem a villanycehh. az adsl korában a 0-24h üzemidő kemény forintokban mérhető.
egyébb körülmények között az, hogy a proci 70 fokos e, vagy 2% lassab, ki nem ...ná le?

Enszuke
(őstag)
Egyszerubben fogalmazva: Hazudok, mert nem azt mondom, amit egyes cegek reklam anyagaban olvastal? Engem nem az amd vagy az intel fizet. A cikk miatt amd-t akartam venni, de elotte leellenoriztem a szamomra legfontosabb adatot.
A muszert a Conrad arulja. De ha a 100-as izzo tenyleg 100W-os , akkor egesz pontos.
De meg ez sem szamit, mert ugyan azzal a muszerrel lett merve a ket gep es 2 mert ertek eleg kozel van egymashoz, ezert meg az esetleges rossz muszer sem valtoztatna az aranyokon.

Fade_Away
(őstag)
Enszuke jövő hét vége felé megnézhetjük Pécsen.
a64 3200+ 2*512ram 160gbhdd nv6600 pio109 3venti sokat zabáló 410ws táp.

Enszuke
(őstag)
Pontosan igy van. 24 oraban jaratva egy gep teljes terhelessel monitorral egyutt 250-300W.
Ez 365 nap alatt 2190-2628KW=76650Ft - 91980Ft. Egy tuningolt gep konnyeden 100 000 ft fole tud menni!
Érdekes megközelités, ha feltételezed hogy AMD és Intel hazudik, mivel ugyebár téged nem ők ''fizetnek'' akkor miért hiszel a Tungsramm-nak vagy Osramm-nak esetleg a Siemensnek??? esetleg ők téged fizetnek??? Érdekelne mennyit,- megéri???

g@bo
(PH! kedvence)
látom vágod.
akkor, a 100 wattos izzó valósan mennyit energiát fogyaszt, mennyi hőt termel, és mekkora a fényhasznosítása? ( lm/W )

Enszuke
(őstag)
A forumon megadott email cimedre valaszoltam.
Ez A64 esetében akkor igaz ha egy 100-150 W-ot ''fogyasztó'' monitorral párositod, és gyanitom a mai világban nehezen fogsz ilyet találni, talán NOÉ-nál, de szerintem már ő is kidobta a bárkából.

g@bo
(PH! kedvence)
tft 40-45w. a többi 200w a gépé.
a számítás nagyságrendileg akár jó is lehet, egy prescott esetében. 

Enszuke
(őstag)
Szerintem az izzogyartokat tudja ellenorizni, mig a proceszorokat nehez pont a sok korites miatt.
Jo lenne ha fizetnenek.
Nem tudom mekkora az izzo hatasfoka, de ha jol emlekszem az altalanos iskolaban tanultakra en 1-5% kozott tippelnek. A tobbi hokent tavozik.

Enszuke
(őstag)
Sajnos nekem nincs 100eft-s tft-m. A 19''-es monitorom 79W-ot fogyaszt.
Miert nem lehet mar het elejen megmerni a Te geped fogyasztasat?
Vegul is mindegy, hetvege fele Fade jovoltabol kiderulhet kinek van igaza.

Enszuke
(őstag)
Pedig meg az altalad beirt adatok is engem igazolnak:
''1800 MHz 1,4 V 42,7 A 62W C&Q mellett 1000 MHz 1,1 V 16,2 A 20W''
A 2 ertek kozott kb 40W kulonbseg van. Pont ahogyan az altalam megadot 130W es 170W kozott.
Egyre inkabb arra gondolok, hogy az AMD fogyasztasa CSAK az orajeltol es a feszultsegtol fugg, mig az intel a terhelestol is. Vagyis internethez lehet, hogy tenyleg az intel a jobb. De ez remelhetoleg kiderul jovo heten.
Nonszensz, cnq nélkül is leesik terhelés nélkül a hőmérséklet, ami csak egyvalamire utalhat, kevesebb eldisszipált hőre -> kevesebb fogyasztásra.

Fade_Away
(őstag)
Enszukenak visszaírtam csütrötökön vagy pénteken hozza a mérőeszközét és lemérjük a gépem.
(a643200+ 1giga ram 6600, hdd,pio109(de irtam neki hozzon vgat meg tápot, hogy az ne befojásolja mérést))
Rövidesen lebuktatjuk az amd a pht meg anadtechet. 

Enszuke
(őstag)
Lehet, hogy igazad van. Ez csak tipp volt a reszemrol.
Ok 
jólvanna, csak ugrattalak, tudtam, hogy ráharapsz 
Méregess még és akkor rájössz, hogy miért mondtam ezt.
Szerintem egyébként egy sima 6600 sokkal kevesebbet eszik mint egy agyonhúzott 9700, ott van legalább 20,de inkább 30W plusz az AMD-s rendszernek. Ezentúl a készenléti állapotban felvett teljesítményük alapján szerintem nem célszerű a tápok hatásfokát összehasonlítani. Korrektebb lenne ha megnéznéd a pontos típusukat, abból kiderülnének ilyenek, pl. hogy aktív/passzív PFCsek, vagy nuku PFC at all. Esetleg egy tápteszt alapján a terhelés alatti hatásfokukról is kiderülne egysmás.
De a legjobb azlesz, ha még méregetsz és egymáshoz hasonló, vagy ugyanolyan körítéssel méred le a rendszerek teljesítményfelvételét.
A végén oda fogsz kilyukadni, hogy ,,hinnyemán igazuk volt ezeknek a ph!-s tesztereknek,,.
Nemtudom mivel voltál ,,átverve,, ezelőtt, de esetleg leírhatnád nekünk, hátha azis csak valamilyen félre- értés/mérés eredménye.
[Szerkesztve]

Enszuke
(őstag)
Mivel a vga nem volt terhelve nem hiszem, hogy van 20-30W a ket vga kozott, de ez ismet csak az en tippem, ami lehet, hogy hibas.
A tap az enyem egy oreg olcso 300-as , ismet csak nem hiszem, hogy jobb hatasfoku lenne, mint egy uj, dragabb, markasabb. De ez ismet csak tipp, es legyen igazad. (dragabban fogom tudni eladni, ha rakerul a sor)
Ha visszaolvasol, en ugy inditottam ezt az egeszet, hogy megkerdeztem hogyan mertek, mert nekem ezek az eredmenyek jottek ki (#366). Ezutan indultak a tamadasok, hogy nem igaz, amit leirtam.
Egy ph cikk miatt csereltem le a microsoft explorer3-as egeremet 4-esre. A cikk aradozott, hogy milyen szuper. Miutan megvettem kiderult, hogy a drivere rossz, a gorgolye jatekra hasznalhatatlan. Mivel azt gondoltam, hogy majd megszokom, eladtam a regi egeremet. Amennyire lehetett mar megszoktam. A 3-ashoz valo driverrel mar hasznalhato jatekra, de nem jo, igy viszont a plusz tudasat nem lehet kihasznalni. Es most, hogy korosodik, kiderult, hogy van egy komoly tipushibalya is. Ezt nem rovom fel a PH-nak, mert ez hosszabb ido utan jon elo. Vagyis ha valakinek kell egy tiltwhel-es explorer4-es eger szivesen cserelnem explorer3-ra. A 4-es kb 2 honapos, mivel akkor csereltek es 2 ev garancia van ra.
Nekem is volt 4.0-som és nem éreztem hogy gond lenne vele
A görgője tényleg sz*r, de fps játékban aki görgővel vált fegyvert az megérdemli. Most egy ms1.1a-t használok.
Van egy olyan érzésem, hogy az a driver probléma kis segítséggel könnyen megoldható lett volna. Plusz ahogy Esmein is írta, aki görgővel vált fegyvert, az meg is érdemli. 
Nemtom ki találta ki a görgővel fegyverváltást, cs alatt nem váltunk fegyvert, amikor meg mégis ráérünk odanyúlni az 1-2-3-4 gombokhoz, quake alatt meg úgysincs időd belőni görgővel hogy eeezaz, janem kettővel vissza.