Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#351) makso válasza pisti (#350) üzenetére

makso
(tag)

Csak a prohardver esetleges elfogultsága ellen hoztam fel példát! Szerintem korekt a cikk!
Btw, nekem mindig Intelem volt de el kell ismerni A64 ütőképesebb, fejletebb, észszerűbb választás! A következő platfomom elképzelhető,h az lesz, sőt...
Egy darabig már kihúzza ez a P4 3,0 Northwood ! :DD

Nem mind1,h az okosak hülyéskednek vagy a hülyék okoskodnak..

(#352) pisti válasza makso (#351) üzenetére

pisti
(őstag)
LOGOUT blog

Nem vagyok én AMD fanatikus meg szvsz egy Northwood sokkal szimpatikusabb nekem mint a hőkazán prescott, és egy 3GHz es Northwood azért még jó kis procinak számít most is.

(#353) makso válasza pisti (#352) üzenetére

makso
(tag)

Jah!
A Northwood volt az ucsó igazán versenyképes procija Intelnek. Azóta csak egy helyben topognak... Próbálkoznak de saját frekvencia harcuk áldozatai lettek! Erre mondhatjuk: zsákutca :)
Az AMD meg szépen fejlődik, fejlődött és technikailag előrébb tartanak. Sőt amint látjuk nagyon sok területen teljesítményben is!
Kiváncsian várjuk mit hoznak a következő évek! Csak pénztárcával bírjuk mi is !
:F

Nem mind1,h az okosak hülyéskednek vagy a hülyék okoskodnak..

(#354) Esmein válasza makso (#353) üzenetére

Esmein
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Erre mondják, hogy teljes sebességgel befordultak a zsákutcába, ami nem ott volt, hanem 200 méterrel arrébb.

"I no longer want to declare war on Hungary. It would be like waging war on a mental institution." - Jeremy Clarkson

(#355) pisti válasza Esmein (#354) üzenetére

pisti
(őstag)
LOGOUT blog

Ez jó, dejót röhögtem ezen. :))

[Szerkesztve]

(#356) P4Laca22

P4Laca22
(tag)

Azért azt nem mondanám, hogy Prescottra nem lehet egy halk, de mégis ütőképes rendszert építeni, mert ez így nem igaz. Ha jól meg van választva a hűtő-komponensek hozzá, akkor egy Prescott-alapú gép is lehet hangtalan, és egyszerre tuning-barát is. Nekem 4 A64-es rendszerem volt eddig (mind s754 volt, 3000+-os), de a Prescottot gyorsabbnak találtam szinte mindenben, ez az én véleményem. Amúgy a teszt nagyon jó, alapos munka, gratulálok az elkövetőjének:R:R:R

Én egy Hűtő-Elvetemült-GigaHajszoló-Hőmérséklet-Őrült, Delta ventillátor-gyüjtő Hardcore-PC-user vagyok!!! Delta ventillátor rulez! :P

(#357) Enszuke

Enszuke
(őstag)

Nekem is nagyon tetszett a cikk, Koszonom a munkat. 3 kerdesem lenne.
Ha teszteltetek ezt az asus ct-479-et, akkor valahol hozzajutottatok. Hol? En szeretnek venni. Akar azt, amivel teszteltetek.

Nekem 1800xp volt az utolso amd procim. Videot tomoritettem es idonkent kiakadt a virtualdub. Azt gondoltam, program hiba. Ugyan azt masodszorra mar letomoritette.
Aztan intelre valtottam, es megszuntek a kiakadasok. Vagyis megsem program hiba volt. Ez a gond meg megvan az AMD-nel?

A forumban kicsivel elobb, valaki irta, hogy AMD-n gyorsabbak a jatekok, de akadozva mennek. Mig az intelen kicsit lasabban , de folyamatosan. Az intelnel tenyleg folyamatos. Az AMD valoban akadozva megy?

(#358) aXXon válasza Enszuke (#357) üzenetére

aXXon
(őstag)
LOGOUT blog

nem vagyok en abban egeszen bizonyos, hogy az amd vonal volt a kiakadasban a hibas :F (en nagy intelb*zi vagyok, de akkor is ez a velemenyem)

"Van, amikor azt hiszed rosszabb már nem lehet. Erre két dolog mindig rácáfol: a Firefox és a magyar kormány ;)" - bartucc // ''Ember Te asztán nem kímélsz senkit, odab@szol a fílingnek!'' by Lev Andropov

(#359) Enszuke

Enszuke
(őstag)

Az hogy csak egy inteles probalja megvedeni az amd-t, azt jeleneti, hogy igazam van?

(#360) Sir Riccio válasza Enszuke (#359) üzenetére

Sir Riccio
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Nincs igazad de ezen ostobaság vitatkozni, ha az AMD proci ''egyszál maga'' végezné a ''tömöritést'' akkor sem biztos hogy igazad lenne,- mivel ugyebár használsz egy tömöritő programot is,- de mint tudjuk a proci mellett van még néhány alkatrész, táp, RAM, hütés, stb.. amiktől ugyszintén kiakadhat, nos ezért itam hogy nincs igazad.

Deutsch Richárd Blog & Photography | Esküvői és egyéb fotószolgáltatások - www.riccio.hu

(#361) g@bo válasza Enszuke (#357) üzenetére

g@bo
(PH! kedvence)

''Az AMD valoban akadozva megy?''

ezt a hüjeséget, mitől akadna? bár, lehet hogy félpercenként megáll pihenni...

(#362) pisti válasza g@bo (#361) üzenetére

pisti
(őstag)
LOGOUT blog

Valóban volt ilyen probléma AthlonXPnél nekem is. De szerintem se a proci a hibás, főleg hogy csak bizonyos játékoknál jött elő. Vagy egy idő után meg is szűnt.

(#363) pisti válasza pisti (#362) üzenetére

pisti
(őstag)
LOGOUT blog

Konkrét példa 3mark03 ha elindítottam 1024-ben, akkor szaggatott a 2. teszt, az első nem. Aztán ha levettem a felbontást 640-be, úgy nem szaggatott, majd visszatéve 1024-be se szaggatott utána. :)) Jó mi. Én inkább az ATI részegységre gyanakszok. :)

(#364) Enszuke

Enszuke
(őstag)

En nem vitatkoztam, hanem kerdeztem, es kicsit furcsallom, hogy a 3. kerdesemre, ami gyakorlatilag hozzad szol, nem valaszolsz, mig a 2.kerdesemmel foglalkozol, de ugyancsak nem valszolsz. A kerdesem nem az volt, hogy kiakadt-e a virtualdub kb. 2 eve 1800xp-vel, hanem az, hogy a mostani AMD-ben meg megvan-e ez a hiba. Ha van rola TAPASZTALATOD legyszives irdd meg. Egy 10-20 oras video tomoritesi teszt - kiakadas nelkul - mar mondana valamit. (Ha megcsinalod, legyszives xvid1.02-ot hasznalj)
Egyebkent, hogy a Te felvetesedre valaszoljak: Tap, ram ugyan az. Es a gep nem akadt ki, csak a virtualdub. Az intelen ugyan az a virtualdub verzio nem akadt ki. A hutes sem valoszinu, hiszen ha 5 orat tud tomoriteni, akkor a hutes talan mar megfelelo. Es megyegy erv: 2 gep miert csinalta ugyan azt a hibajelenseget?

A #357. hozzaszolasban feltett 3 kerdesemre, meg midig valaszt varok.

[Szerkesztve]

(#365) Esmein válasza Enszuke (#364) üzenetére

Esmein
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Nem hiszem hogy mikrokód hiba lenne az amd prociban, amitől az a program kiakadna. Vagyis van mikrokód hiba bennük, a palominoban asszem 7 a tbredekben 11 vagy 13 nenmtom pontosan, egy northwood p4-ben meg 31.

"I no longer want to declare war on Hungary. It would be like waging war on a mental institution." - Jeremy Clarkson

(#366) Enszuke

Enszuke
(őstag)

Kozben megegy 4. kerdes is felmerult. Most voltam egy AMD64 3000-es gep tulajdonosanal, es megmertem a gepe fogyasztasat. 130-170W kozott mertem. A 170W -nal egy egyszeru video lejatszo futott! Most mar kivancsi lennek , hogy a tesztelok!? hogyan mertek a 125W-os max fogyasztast? Veletlenul nem egy aerocol haz belso merojevel? Mert a fenti meres alatt, az 90-130W kozott volt. Az en muszeremmel egy 100W-os izzot is megmertem referencia gyanant. 103W-ot mutatott.

(#367) Enszuke

Enszuke
(őstag)

Kozben megegy 4. kerdes is felmerult. Most voltam egy AMD64 3000-es gep tulajdonosanal, es megmertem a gepe fogyasztasat. 130-170W kozott mertem. A 170W -nal egy egyszeru video lejatszo futott! Most mar kivancsi lennek , hogy a tesztelok!? hogyan mertek a 125W-os max fogyasztast? Veletlenul nem egy aerocool haz belso merojevel? Mert a fenti meres alatt, az 90-130W kozott volt. Az en muszeremmel egy 100W-os izzot is megmertem referencia gyanant. 103W-ot mutatott.

(#368) Esmein válasza Enszuke (#366) üzenetére

Esmein
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

De ha most bebizonyítod, hogy ugyanazzal a műszerrel a prescottod kevesebbet fogyaszt, akkor leteszem a diplomám.
Esetleg az nem lehet, hogy a rokon gépe tele volt vinyóval meg optikai meghajtóval meg ventivel emg neonnal ? Mert lehet, hogy annyit fogyaszt.

[Szerkesztve]

(#369) forceberg válasza Enszuke (#366) üzenetére

forceberg
(PH! addikt)

Egy 100W-os izzó kiváló referencia!:DDD

http://www.flickriver.com/photos/4ceberg/

(#370) forceberg válasza makso (#353) üzenetére

forceberg
(PH! addikt)

Vmi oka biztos volt, hogy nem a pentium M-mel jöttek ki, hanem NW, PS. Nem tudhatjuk, mi áll a dolgok hátterében.:))

http://www.flickriver.com/photos/4ceberg/

(#371) Esmein válasza forceberg (#370) üzenetére

Esmein
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Van egy tippem, a második legnépszerűbb P betűs dolog.

(#372) Enszuke

Enszuke
(őstag)

Az AMD-s gepben 3hdd es 2optikai meghajto van. A prescot-omban 1hdd es 2 optikai meghajto. Most neztem 2 kulonbozo hdd fogyasztasat az adatlapjan 8w alatt van mindketto. A prescott 3dmark alatt, vagyis amikor a vga is hajtva van. 190W.

(#373) Esmein válasza Enszuke (#372) üzenetére

Esmein
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Valahogy éreztem, hogy ez fog kijönni belőle :)
Prescottot mindenkinek.

(#374) Sir Riccio válasza Esmein (#373) üzenetére

Sir Riccio
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Hát igen, ha cinikus lennék,-/nem vagyok az/ akkor azt válaszolnám: de csak télre, mert melegebb lesz a lakásba, és nyárra pedig A64-et mert nem lesz szükség klimára, igy akettő kompenzálja egymást.

[Szerkesztve]

Deutsch Richárd Blog & Photography | Esküvői és egyéb fotószolgáltatások - www.riccio.hu

(#375) Esmein válasza Sir Riccio (#374) üzenetére

Esmein
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Mindenki vegyen prescottot és olcsón váljon meg a szar a64-étől...

(#376) siriq válasza Enszuke (#364) üzenetére

siriq
(őstag)

Hello

Valaszom nem akad ki. 15 oran keresztul turta a gepem tunningolva es nem volt semmi(azota mar kicsit optimalaizaltam a beallitasokat igy lecsokkent az ido de meg mindig nincs fagyas kodolas kozben).
En is gratulalnek a cikkhez bar mar nagyon megnezenek egy dualmagos tesztet.

[Szerkesztve]

PII 555 x2@x4@3.6;Gigabyte 890FXA-UD5;EVGA 570GTX Classified;Corsair 16 GB 1600mhz DDR3;Seasonic M12D 750w;2x250GB 2x40GB Maxtor;7 TB Hitachi HDD;CM HAF-932;IceQ 4850 T;Eizo;Asus Xonar D2X; Win 7 64 bit

(#377) Boxer001

Boxer001
(PH! kedvence)

Vélemény kéne!
(Még mindig sajnos)
Van egy 630as P4em (nagyon olcsón vettem)+van a mostani gépem...
Érdemes lecserélnem, kiépítenem a P4-et? Kb 30-35 ezres kéne, ha minden jól megy...
Adjam el, vagy építsem ki...
Elég a mostani gépem is, vagy érdemes lenne váltanom? :F
(bocsi azoktól, akik már régóta olvassák a nyavajgásom!de nem megy a döntés!)

"Learn from yesterday, live for today, hope for tomorrow. The important thing is not to stop questioning." /Albert Einstein/

(#378) Esmein válasza Boxer001 (#377) üzenetére

Esmein
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Ne építs p4-ből ha még rá is kell fizetned.

(#379) Boxer001 válasza Esmein (#378) üzenetére

Boxer001
(PH! kedvence)

hát ja...kb 35 ezer kéne, és a mostani gépem lecserélődne erre a 630as P4-re...
Akkor inkább adjam el szted is?

"Learn from yesterday, live for today, hope for tomorrow. The important thing is not to stop questioning." /Albert Einstein/

(#380) Esmein válasza Boxer001 (#379) üzenetére

Esmein
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Nemtom, hány gigahertzes ez a 630, hogy elé akarod állítani egy ~3250+-nak ?

(#381) Boxer001 válasza Esmein (#380) üzenetére

Boxer001
(PH! kedvence)

3ghz-es a 630as proci, 64 bit, 2mb cache

(#382) Esmein válasza Boxer001 (#381) üzenetére

Esmein
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Nem cserélném a 2300 mhzet 3000-re.

(#383) ody42 válasza Boxer001 (#381) üzenetére

ody42
(senior tag)
LOGOUT blog

nem is értem, még mindig ezzel a szar géppel égeted itt magad?!?! :D
amúgy szerintem se válts P4-re, inkább add el a procit, meg a régi gépet, és vegyél a64-et...

(#384) Esmein válasza ody42 (#383) üzenetére

Esmein
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Vagy még azt se, biztos lehet mást is fejleszteni.

(#385) Enszuke

Enszuke
(őstag)

Siriq: Koszonom szepen.
Esmein: En nem ereztem, hanem MERTEM.

[Szerkesztve]

(#386) Esmein válasza Enszuke (#385) üzenetére

Esmein
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Értem én , hogy villanymozdony, de mi hajcsa ?

Mérd le ugyanazokkal a perifáriákkal is ugyanolyan terhelés mellett.

(#387) ody42 válasza Esmein (#384) üzenetére

ody42
(senior tag)
LOGOUT blog

6600gtje van (csak onnan tudom, h. a 6600GT topicban is mindig sír,h. milyen szar a gépe... :D ) azon nincs nagyon mit fejleszteni szerintem...

(#388) Esmein válasza ody42 (#387) üzenetére

Esmein
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

És mi nem fut el aminek mindenképpen kéne ? 2300 mhz elég kraft imho.

(#389) ody42 válasza Esmein (#388) üzenetére

ody42
(senior tag)
LOGOUT blog

szerintem elfut rajta bármi, őt kérdezd, h. minek akar fejleszteni :F

(#390) Enszuke válasza Esmein (#386) üzenetére

Enszuke
(őstag)

Ha vegiggondolod, ez sok munkaba es penzbe kerul. Ha fizeted lemerem.
Az ismerosom, nem hiszem, hogy hagyna, hogy darabokra szedjem a gepet. Vagyis csak ugy tudnek eleget tenni a keresednek, ha megvennem a szukseges alkatreszeket. Ezt pedig nem teszem meg a kedvedert. De ha Pecsett tudsz megfelelo szemelyt, szivesen elmegyek hozza.

(#391) Esmein válasza Enszuke (#390) üzenetére

Esmein
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Passzolom a kérdést, így kénytelen vagyok a cikkben lemért értékekre hagyatkozni :/

(#392) Enszuke

Enszuke
(őstag)

Ha hiszel az a Te dolgod. Engem mar atvertek egy cikkel, ezert is mertem meg. Tul szep volt, hogy igaz legyen.

(#393) Esmein válasza Enszuke (#392) üzenetére

Esmein
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Még elhiszem a ph!-s cikkeket, ez van, naiv vagyok.

(#394) Sir Riccio válasza Enszuke (#372) üzenetére

Sir Riccio
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Csak hogy mindenki tisztán lásson!!! abban a bizonyos ''AMD''-s gépben,- a felsorolt 3db Samsung 160GB-os HDD-n és 2db Opt. eszközön (PIO DWD-RW Plextor DVD )kivül akad még néhány nem elhanyagolható alkatrész, többek között 2db 120mm-es aerocool venti, 2 db 90 mm-es venti, 2db 80mm-es venti, ezek össz fogyasztása: +2dbHDD + 6db venti = 54W az-az ötvennégy Watt. Ezenkivül az adott konfigban van ''powermargit'' ATI Radeon 9500@9700Pro VGA 375/310-re huzva, fogyasztása: 44 W az-az negyvennégy Watt. Tegyük még hozzá a két Rack-ben lévő 4db venti fogyasztását, és szerényen számolva 100W-nál tartunk. Köztudott hogy a Coolermaster tápok nem a kitünő hatásfokukról hiresek, /stabil, megbizható/ teljesitménye 480W. (Természetesen szerintem nincs szükség az összesen 15 db venti-re,- 10 db felesleges, de attól még azok fogyasztanak tiszteségesen, de a tulajdonos ragaszkodik hozzá.) Ezek után az a futó jut eszembe, akinek a hátára tesznek egy cementes zsákot, és igy versenyez a társaival, mi lenne ha eldobná a zsákot????

(#395) hobizoli válasza Sir Riccio (#394) üzenetére

hobizoli
(PH! kedvence)

Iditaskor a spin-up idejen egy HDD 2.5A-t ker 12V-rol, aztan mar csak 0.8-1A-t.

hobizoli