CnQ 
Ja és ha tuningolsz, jobb ha cnq nélkül teszed.
"I no longer want to declare war on Hungary. It would be like waging war on a mental institution." - Jeremy Clarkson
CnQ 
Ja és ha tuningolsz, jobb ha cnq nélkül teszed.
"I no longer want to declare war on Hungary. It would be like waging war on a mental institution." - Jeremy Clarkson

Nagyon jó teszt! Remélem a következőkben már a kétmagos proccok és a Turion 64 is szerepelni fog!
Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
Ott is ez lesz az arány, van egy hozzávetőleges számítás az xtremesystemsről ezekre a teljesítményadatokra, ha gondolod linkelem.
Bővebben: link
[Szerkesztve]

De ő lehet, hogy CnC-zni akar: egy kis nosztalgia, Red Alert...
Sry!
Mod: Amúgy érdekes összevetni az augusztusi teszttel ezt: egy kisebb X800XT vs 9800Pro párbaj is összeállítható, elég meggyőző eredményekkel....
[Szerkesztve]
***** Ha személyi edzőt keresel, tudok ajánlani egy jót: http://rigokati.eu :-) *****
C'c 'eralZ 

Miért ne legyen CnQ tuning alatt?
Nekem müxik Persze szorzóállitás nélkül.
Eccer volt hogy cnQ alatt 10 re lött szórzóval elvileg 2520 on feltolta magát 11esre
2780?? Sok lett nekije....![;]](/dl/s/v1.gif)
Hiszek egy Istenben,Hiszek egy Hazában,Hiszek Magyarország feltámadásában
Én már 3 éve nem rakok a gépembe 1.44-es FDD-t 
jancsiga
Ez a Pentium M téma nagyon emlékeztet engem az első 1/1-es cache sebességű Celeronokra. Ahogy a Cerkák sem, a Pentium M sem a felső kategória képviselője (amennyiben a teljesítményt tartjuk szem előtt), az Intel mégis mexorongatja vele a saját tökét.
LOL
jancsiga
Nekem nincs még olyan régóta saját gépem 

3éve elromlott a floppy drive nekem azóta ki vettem és nincs is
Nikon D90 + AF-S DX VR 18-105mm + SB-900 + MB-D80 : http://href.hu/x/bl3a kedvenc fotózási témám :-) http://href.hu/x/cgxs
A sima XP procik, és a Sempron annyira rossz,hogy már meg sem említik a tesztekben? Szerintem jó lenne összehasonlítás képpen!
"A mosoly olyan, mint egy ablakban felgyúló fény, amellyel a lélek jelzi, hogy a szív otthon van."

Gratulálok!
Igen remek anyag (az előző résszel együtt!)
, ha néhány héttel ezelőtt megjelenik, sok kerdéstől megkíméltem volna tapasztaltabb fórumozó kollégáimat.
Egyszer láttam medvét, az sem az volt...

Szerintem nem annyira rossz, csak már le volt tesztelve 1 párszor! Ez a teszt most másról szólt ami nem is baj, mert lassan úgyis le fogom cserélni valamire az AthlonXP-met! ![;]](/dl/s/v1.gif)
Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!

lenne egy kérdésem
hátha valaki tudja a választ
szóval egy 2400MHz Athlon 64 S 939 procit egy Coolink Bat alapjáraton ugye simán elvisz ha netezésre használom???
csak hogy lássam hogy AMD proci mellett lehet majd aludni is

Nikon D90 + AF-S DX VR 18-105mm + SB-900 + MB-D80 : http://href.hu/x/bl3a kedvenc fotózási témám :-) http://href.hu/x/cgxs

Ezzel en is igy vagyok... 
Arrol nem is beszelve, hogy egy csomo nyomtatasi koltsegtol a ceget, ahol dolgozok.( Mert este szoktam olvasni otthon a teszteket, papirrol.)
Az azert erdekes, hogy a regebbi foglalatu 3000+ MINDEN tesztben lenyomta az ujabb tarsat, (939-est) meg az is erdekes, hogy milyen NAGY kulnonbseg van a 3000+ es a 3200+ kozt...
A Világ IQ-ja állandó, csak egyre többen vagyunk rá!

Egy Prescott Celeron fogyasztása (wattban) kisebb mint egy azonos órajelű rendes P4 prescott fogyasztása?
Ugyanez a kérdés áll a 754 -es foglalatú A64 -re és Sempronra is.
Köszi!
http://just-tea.hu

s939 alaplapteszt mikor lesz (agp vs. pci-e)?
Bármilyen közel vagy valakihez, végtelen a távolság köztetek.
Hogy a rákba ne
Ha még cnq-t is engedélyezed, elkezd deresedni a proci. 
A cache nem termel hőt, legalábbis nem annyit mint a számolgatós részek(fpu) ebből arra következtetek, hogy ugyanannyi hőt termel. Ha mégsem, az azért lehet, mert lehet, hogy a kevesebb cache lassabban szolgálja ki az fpu-t, ill a pipelinekat, emiatt talán pár fokkal hűvösebb lehet, de ne erre alapozz.

Erre számítottam, köszi.
http://just-tea.hu

Egy full speed cache miért termelne kevesebb hőt, mint a mag?
de mindegy, van különbség az átlag fészbuk user meg a terrorista között... az utóbbival lehet tárgyalni... (C) bambano

Mert a s754-es 3000+ 2 ghz-en megy, míg a s939-es csak 1.8-en. A kétcsatornás memvezérlő a s939-ben meg ennyit ér...
Semmit.
Semper Fi

Azért nézd már meg a cikkben a memóriateszteket, mielőtt ilyeneket leírsz. Konkrétan a sávszélességre vonatkozóan. Ha azt írod, kevés program igényel ekkora memória sávszélt, az igaz. De amit leírtál, az nem annyira.
[Szerkesztve]
de mindegy, van különbség az átlag fészbuk user meg a terrorista között... az utóbbival lehet tárgyalni... (C) bambano

a ketmagosban kerdeztem - erzesem szerint rossz helyen.
ezeknel a teszteknel azt kihasznaljatok az a64-eknel, hogy 64 bites?

Te meg nézd a végén a smiley-t is! 
Amúgy memtesztekkel nem tudok mit kezdeni. Az, h 1 teszt 2x akkora erdményt dob ki, az tök mindegy nekem. A rendszer összteljesítménye attól nem változik. Sávszélesség mihez kell? Játékhoz igen? Nem? Akkor nem érdekel. 
Ált. felhasználáshoz meg Scheiss egal!
Semper Fi

Ebben a formában adok némi igazat. De csak picit. 

Azt néztétek, hogy az S754 3000+ VS S939 3800+ eredményei átlagban gyönyörűen kihozzák a 20% különbséget? Ami ugye az órajel...
Játékokban még annyi sincs, de ez inkább a minimális VGA limitnek tudható be: pl. DX7 alatt, ahol a VGA még ''nem számít'', ott ugyanaz a 120% tapasztalható. Szóval egyetértek ezzel: A rendszer összteljesítménye attól nem változik. Nesze neked dual channel: még mindig S754-es A64-re hajtok.
Az a 12-es szorzó a 3400+-nál mondjuk tetszene - bár ez sem a legjobb ár/telj arányú proc
, mégis - jóval olcsóbb, mint az S939-es ''párja'', sőt, pl. a DEPO-ban egyelőre nem is szerepel 3800+-os procc, és a 3500+ ára is el van szállva...
***** Ha személyi edzőt keresel, tudok ajánlani egy jót: http://rigokati.eu :-) *****

A 939 mellett inkább a fejleszthetőség szól, bár fene tudja, meddig jönnek ki új procik arra a foglalatra.
első dual-core proci tuti arra a foglalatra jön ki. egyébként aki low-end (idézőjel) s939-et vesz, azért vesz mert tuningolni akar. mivel ott a 90nm, kisebb alapfesz. ergo nem kell nagy mák 2500mhz-hez némi feszemeléssel esetleg alapfesszel. és az azért nem teljesen egy s754 3000+ szintje. persze azokat is lehet tuningolni, de én HERR Z 2655mhz-énél nagyobbat nem nagyon hallottam.
persze mondom ez tuning. egyébként tényleg lassabb. 
Lenovo Thinkpad + Samsung 830 SSD

És lehet már kapni nálunk ezeket a 90nm-es A64-eket? Hogyan lehet őket megkülönböztetni a régebbi szériától?
Lehet, munkatárs ismerőse ma vett egy 3200+-ost, és otthon derült ki, hogy 0,09-es. 
Lásd thoroughbred B -> barton mag. A magméretet megnövelte a + 256 cache de a angyobb méret miatt kevesebb lett a disszipáció, illetve a disszipáció nem is, de a hőmérséklet mindenképpen. Miért ? Azért mert a nagyobb mag jobban érintkezett a bordával és több hőt volt képes leadni, habár a két mag gyakorlatilag azonos.
Na ez sem igaz
Ha alapórajelen el tudnád érni, hogy mondjuk egy s754-es procinak 4500 mega memsávszélessége legyen, akkor betegre verné az ugyanolyan sebességen járó, de 6000 mb/s olvasású s939-est. Ez egy trükk, szinte semmi hatása nincsen, olyan mint az nforce2 dual channel, halottnak egy csók. Lemértem leteszteltem, köszönöm szépen 3100->3200-ra javult a 3dmark pontszámom. Semmit nem számít(5-10%).
Mert ott ''nem olyan kemenyen nyomjak a tranzistorok a melot''. A legtobb hot az FPU resz termeli egyebkent. Gondolj bele: a feldolgozo egysegek allandoan csinalnak valamit a cache tranzisztorai ritkabban vannak hasznalva.
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
a cache memória és sokkal kevésbé melegszik. így is lehet fogalmazni, hogy kevésbé nyomják a melót, de ha tanultál tárolókat elektrotech órán, akkor vágod, hogy sokkal sokkal kevesebb kapcsolást végeznek.
''... akkor vágod, hogy sokkal sokkal kevesebb kapcsolást végeznek.''
Nem teljesen ertem mi mast irtam...nem lattam ertelmet belemenni a CPU architektura rejtelmeibe, igy a legyeszerubben ertheto modot probaltam megtalalni a lenyeg megfogalmazasahoz.
Szerk: Ja, az elso mondatot nem ertem - kihagytal valamit ?
[Szerkesztve]
Lehet hogy homályosan fogalmazok kicsit, szóval az a lényeg, hogy amit 1 tranyó csinál az fpu-ban azt vagy 3 a cacheban.
Na latod ebbe nem akartam bele menni. Nem egyszerubb volt ahogy leirtam ?
A lenyeg benne van. Egyebkent az ALU es FPU egysegek allandoan dolgoznak valamin, de egy L2 cache row csak akkor ha adatforgalom van az adott pozicion. Ez pedig sokkal ritkabban tortenik meg. A ''munka'' mindket egysegben (pl. FPU es L2 cache) ugyanazt jelenti - kapcsolas, csak az egyik ezt tobbet csinalja mint a masik - egy FPU tranyonak sokkal nagyobb az eselye arra hogy egy adott ciklusban kapcsolni fog mint egy L2 cache tranyonak.
[Szerkesztve]
Na jó, legyen 
Koszonom
Egyebkent szep az alairasod - egy klasszikus darab 
Na jó. Csak arra lettem volna kíváncsi mennyire égő egy 3000+ Sempron az új erőművek között? 

[Szerkesztve]
"A mosoly olyan, mint egy ablakban felgyúló fény, amellyel a lélek jelzi, hogy a szív otthon van."
s939-es 3000+ és 3200+ mind 90nm-s, nem?
3500+-ből (s939) még pl. gyártottak 130nm-st, meg talán 3800+-ból is ha jól tévedek.
Lenovo Thinkpad + Samsung 830 SSD

Az S939 3000+ mindegyike 90 nanos.
szerk: csak végig kellett volna olvasnom. Mind1. 
[Szerkesztve]

Hát, ez igencsak téves. A mag hője nem a kesen át vezetődik el. Na mind1. Inkább linkelek valamit angolul:
Thoroughbred Vs Barton:
Barton's, by comparison run slightly cooler than Thoroughbred B Core Athlon XP Processors. This can be put down to a few factors, mainly that the Barton's run at slightly slower clock speeds than their Thoroughbred equivalents but also, the Barton core is larger (has more surface area) than the Thoroughbred core.
A brief word on Cache:
Cache acts a buffer to store data. It is found between a slow and a fast device such as Processor and memory and Memory and Hard-Disk Drive.
All Athlon XP Thoroughbred Processors have 384KB of cache (L1 and L2 combined) whereas the Barton has 640KB of cache (L1 and L2 combined.) This should make the Barton create more heat because the cache is running at full speed. The performance gained from the Barton's extra cache is however application specific. Can the extra surface area really make a difference?
I presume so as the Barton runs at 1.65 volts compared to the Athlon XP Thoroughbred core which runs at either 1.5, 1. 6 or 1.65 volts yet the Barton still runs cooler. This is most likely down to the manufacturing process; this must have been refined as the small drop in clock speed is not large enough to give such difference in the wattage output of the Barton Core.

Kellemetlen ügy, ha 3Dmark progiban méregetsz. Amúgy leírtad ugyanazt, amit én is, de sebaj.
Én is leírtam, hogy kizárólag a nagy memória sávszélességet igénylő programok tudnak mit kezdeni az S939 előnyével. Van a tesztben egy Intel proci is, amit 7000 felett van olvasásban, de a tesztekben elvérzik. Ez is azt bizonyítja, hogy többet tudunk jelenleg RAm olvasásból, mint amennyi a legtöbb esetben kell.
Viszont azzal nem értek egyet, hogy a nagy sávszélesség nem jó semmire, maximum jelenleg nincs, ami kihasználná.
LOL - Esmein ugyanazt mondta ami itt all:
''...ut also, the Barton core is larger (has more surface area) than the Thoroughbred core.''
Termeszetesen a process valtozasok is kozrejatszottak.
De nem ezt akartam eredetileg, hanem ezt (csak erdekesseg keppen):
A CELL holeadasa - itt is latszik hogy a cache nem sokat nyom a dolgokon. A feldolgozoegysegek melegszenek igazan.
muszály vagyok 3dmarkban méregetni, ugyanis szabad szemmel nem látszik a különbség, még superpi alatt se sokminden változik...
Egyrészt azt szeretném elmagyarázni, hogy hiába a nagy sávszélesség, ha az a sávszélesség nem is olyan nagy. Egyszerűen kiírja mondjuk hogy 6000mb/s, de ha egyszer nem annyi ?...
Nem a cachen át vezetődik el, hanem a műgyémánt tokozáson, ami a cachet fedi.
[Szerkesztve]

Nem értek ehhez, szóval sávszélesség pl. milyen programhoz kell?
Semper Fi
Pl minden programhoz. Superpi, 3dmark, minden program profitál az extra sávszélességből, de ha egyszerűen csak a dupláját írja ki és mégsem annyi a sávszélesség ? ... 2000 mhzes a64 s754 mondjuk 4500-4700 mb/sec memóriaolvasással földbe döngölne egy 7000-7200 mb/sec olvasású s939-est 2000mhzen.

Tovább is:
Can the extra surface area really make a difference?
Aztán pedig válaszol rá.