Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#451) Fade_Away válasza pisti (#446) üzenetére

Fade_Away
(őstag)

fogyasztásnak pfc hez semmi köze.

(#452) Fade_Away

Fade_Away
(őstag)

imho ezt a fogyasztás témát meg zárjuk le péntekig akkor feketén/fehéren kiderül az igazság. :)

(#453) Fade_Away

Fade_Away
(őstag)

enszuke agpd van vagy pcie? vgadon is víz van?

(#454) pisti válasza Fade_Away (#451) üzenetére

pisti
(őstag)
LOGOUT blog

Ki mondta, hogy van? ...

(#455) pisti válasza Fade_Away (#452) üzenetére

pisti
(őstag)
LOGOUT blog

A téma már le van zárva csak Enszukét kell meggyőzni.

(#456) hobizoli

hobizoli
(PH! kedvence)

LOSTCIRCUITS: AMD Athlon64 ''Venice'': May Low Power be with you! Bővebben: link

:DD:C:R

hobizoli

powered by MegaSquirt2 v3.0 standalone EFI system, www.diyautotune.com

(#457) Enszuke válasza Fade_Away (#453) üzenetére

Enszuke
(őstag)

pcie a vga. 6600-as, vagyis ez nem gond. Igen mindenen viz van, ezert nem reklamaltam a sok ventilator miatt.

Pisti: a tema nincs lezarva, csak mivel Sir Riccio nem volt hajlando megengedni, hogy a gepe fogyasztasat megnezzuk, pentekig kell varni, hogy csak az a bizonyos A64 zabal olyan sokat, vagy az osszes.

(#458) pisti válasza Enszuke (#457) üzenetére

pisti
(őstag)
LOGOUT blog

Meddő vita, engem már meggyőzött a saját rendszerem, plusz hiszek annak a kitudja hány tesztoldalnak akik szintén alátámasztják, hogy keveset esznek az A64es procik.
De természetesen várom a pénteki mérés eredményét. Szóval hajrá, hajrá.

(#459) Fade_Away

Fade_Away
(őstag)

Csináltunk egy előzetes mérést Enszukéval ami nem tökéletes a különböző alkatrészek miatt de amíg a nagy tesztet össze nem hozzuk addigis sejtet valamit ezekszerint:
gépem:
a643200+ /2*512ra/160GBSamsung/9250VGA/410WThermaltake táp/kt800chipsetes alaplap?
Divx lejátszás alatt eszik: 78-86W
Prime Torture Teszt alatt eszik: max94W

C&Q nemvolt tesztelvelve mivel a kt800as alaplapon nemtudtam belőni, jövő héten kapom vissza gariból a dfinf4 lanpartyt avval is le lesz mérve a rendszer.

(#460) Sir Riccio válasza Fade_Away (#459) üzenetére

Sir Riccio
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Nos, igy ''látatlanul'' mondom,- ha a C&Q müködni fog mondjuk 4x szorzóval, kb 0,9 és 1,0 V mellett, akkor a mért teljesitmény csökkenni fog további 30-35 W-al , és máris ott tartunk ahol korábban állitottam. / alapból az AMD A64 nem állitható vissza 4x-es szorzóra, ha letöltöd a RightMark CPU Clock Uility programot, és telepited, akkor müködni fog, a fesz érték is csökkenthető, kb: 0,9 V-ig, természetesen procija válogatja, viszont ha sikerül akkor még a gyári hütés mellett is 25-27Cfok lessz a proci hőmérséklete, természetesen egy jól szellőző házban, ezalatt nem a ventikkel telepakolt házat értem!!!/

Deutsch Richárd Blog & Photography | Esküvői és egyéb fotószolgáltatások - www.riccio.hu

(#461) Fade_Away válasza Sir Riccio (#460) üzenetére

Fade_Away
(őstag)

imho spec fogyasztáscsökkentő progikat ne vegyünk bele a dologba.

nemfog c&qval 30-35Wt visszaesni a fogyasztás mert winnie max 68Wot vesz fel üresjáratba kb max 40w és 40/1,4=28A tehát 28*1V az 28W lesz tehát kb max 12wvel eszik kevesebbet c&q esetén de ha nem a hivatalos c&qt használjuk és megy 0.9vn akkor is 26w tehát 14w vel.
remélem érthető.

Hőmérsékletnek meg légyszi dT megadni mert annélkül totál értelmetlen!

(#462) Sir Riccio válasza Fade_Away (#461) üzenetére

Sir Riccio
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Bizonyára tévedsz, ''gyári adat''
1000 MHz 1,1 V 16,2 A ez megközelitőleg 20W egyébbként itt ellenőrizheted:
http://www.amd.com/us-en/assets/content_type/white_papers_and_tech_docs/30430.pdf
Full terhelés mellett:
1800 MHz 1,4 V 42,7 A 62 W ebből kiindulva adódik a külömbség ! / Én elfogadom az AMD adatait, /
Ami a delta T-t illeti szándékosan nem azt irtam mivel BERNER -rel mérem /laser/
Azt hogy mivel csökkented a ''fogyasztást'' szerintem teljesen lényegtelen, fontos hogy a rendszer stabil legyen, ne károsodjon, és a lehető legkevesebb energiával üzemeljen, ugyanis Enszuke célja pontosan ez!!!! /Mellesleg próbáld meg az Ő P4-e fogyasztását bármivel csökkenteni, és az eb pontosan itt van elhantolva/

[Szerkesztve]

Deutsch Richárd Blog & Photography | Esküvői és egyéb fotószolgáltatások - www.riccio.hu

(#463) kovsol

kovsol
(PH! nagyúr)

hogy tudom megnézni hogy menyit fogyaszt a gép? van rá valami progi ?

Fan of !Hollywood Hírügynökség! Xbox360 gamertag: Lindom |Aki betartatja a törvényt azt ő maga is tartsa be.|

(#464) Sir Riccio válasza kovsol (#463) üzenetére

Sir Riccio
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Két lehetőséged adódik, vagy ''begyüjtöd'' az összetevők gyári értékeit és azokat összeadva kapsz egy relative pontos értéket, ugyanez a helyzet a külömböző ''egyszerübb'' mérőeszközökkel /pl: CM tápegység mérőegysége/ a második pedig a müszeres mérés, az erre a célra szolgáló müszerrel. / A müszer minősége egyenes arányban áll a mérés pontosságával./

(#465) Fade_Away válasza Sir Riccio (#462) üzenetére

Fade_Away
(őstag)

Nos megkövetlek, nemgondoltam, hogy áramerőség is változik nemcsak fesz.
Nem dT írni viszont értelmetlen, lehet a szobád 23Vs de 20Cs is, ráadásul ha ilyen lézeres hőmérőd van akkor miből áll rámérni a környezetre és dT írni?

p4ek downclockolásáról semmi tapasztalatom nincs évek óta amd tulaj vagyok, nemtudom mennyivel lehet dcvel visszafogni az energiafelvételüket.

(#466) Fade_Away válasza kovsol (#463) üzenetére

Fade_Away
(őstag)

legolcsobb bemenni az energia szolgáltatóhoz és kérni tőlük egyet ált ingyen biztosítanak 3napra, én így mértem le a korábbi gépeim teljesítményét.

(#467) Sir Riccio válasza Fade_Away (#465) üzenetére

Sir Riccio
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Bár itt OHM törvénye nem ''teljesen'' igaz, ( I = U/R) de azért ha a CPU belső ellenálását konstansnak tekintjük, akkor azért nem állunk nagyon messze az igazságtól ha kijelentjük hogy kisebb feszültség kevesebb áramot hajt át a konstans ellenálásu procin, de mint irtam ez csak részigazság. Ha bele gondolsz a tuningosok pont ezt lovagolják meg amikor emelik a proci feszültségét, ezzel nagyobb áramot kergetnek rajta keresztül, ezzel sarkallják nagyobb teljesitményre.

[Szerkesztve]

(#468) erdoke válasza Sir Riccio (#467) üzenetére

erdoke
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Ez az OHM minek a rövidítése? Az úriember ugyanis nyilván nem egy anti-nemecsek volt, és nem kellett csupa nagybetűvel írni a nevét. ;] :D

Filtörd teknúz sztrím: http://twitter.com/erdoke

(#469) Sir Riccio válasza erdoke (#468) üzenetére

Sir Riccio
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Igazad van, és örömmel tölt el hogy más kivetni valót nem találtál benne, de ugy gondoltam,- tett annyit,- megérdemli hogy csuppa nagy betüvel irjam a nevét. Részemről a kicsinyesség.

(#470) fLeSs

fLeSs
(VIP)
LOGOUT blog

enszuke most hol van? :D

(#471) Sir Riccio válasza fLeSs (#470) üzenetére

Sir Riccio
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Mostanában nem jelentkezett, bizonyára még mindig ellenőrzi a az AMD és Intel által megadott adatokat, a cikkhez gratulálok, /CPU megatest/ szerintem korrekt, de lehet hogy Enszuke még néhányszor azt is leellenőrzi.

(#472) Enszuke válasza fLeSs (#470) üzenetére

Enszuke
(őstag)

En itt vagyok, de mit irjak? Ennek a gepnek a fogysztasa nem valtoztatja meg a masik amd fogyasztasat. De ha kerdesed van , szivesen valszolok.

(#473) Enszuke válasza Sir Riccio (#471) üzenetére

Enszuke
(őstag)

Szerintem inkabb az elso amd-ben levo allitolag 9W fogyasztasu ventilatorokat kellene leellenorizni. A 421-es hozzaszolasodban emlitett 2db-t nem igazan hiszem el. A megadott link nalam nem mukodott. Ha megis ez lenne benne, akkor sem a teljes 70 decibeles fordulaton uzemelnek.

(#474) Sir Riccio válasza Enszuke (#473) üzenetére

Sir Riccio
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Én most is azt irom amit korábban, ez nem hit kérdése, de ha nálad igen, akkor meg kell tartani a P4-et. Ami a linket illeti, most is müködik, ellenőriztem, bizonyára nincs a gépeden Acrobat Reader ezért nem nyitja meg a pdf dokumentumot. A link ujra:
http://www.amd.com/us-en/assets/content_type/white_papers_and_tech_docs/30430.pdf

(#475) Enszuke válasza Sir Riccio (#474) üzenetére

Enszuke
(őstag)

Ugy latszik rsszul fogalmaztam. En a 2 db 9W-os ventilator megletet nem hiszem el, ami az allitasod szerint az adott amd-s konfigban van a 421-es hozzaszolasod szerint. Es abban biztos vagyok, hogy, hogyha benne is van a 2db 9W-os ventilator, akkor azok maximum fel fordulaton mennek.

Azt en egyszer sem vontam ketsegbe, hogy az amd altal irt adatokat jol idezed.

(#476) vincent4000

vincent4000
(fanatikus tag)

Nem tudjátok mi az a core stepping (E0 N0 D0)?

(#477) robyeger válasza vincent4000 (#476) üzenetére

robyeger
(PH! addikt)

mag reviziót jelent, kisebb javításokat és fejlesztéseket mind gyártástechnológiai téren, mind pedig mikrokód végrehajtásban.

Intel Pentium-D940/''C1''stepping/ (1.3V-200x16) @ (1.43V-333x12) 4Ghz ;;;;;;;;;;;;; Vista beállítások gyors gépekre is; http://winportal.net/?id=1052

(#478) Destructo

Destructo
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Eszméletlen :D

aAa GééPPPeTTTtt 3 éve vettük öö pénzé..öö péénnééégy , őő hát a géppp az rossz, meee nem meggyöö.....

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.