Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#1) Notes

Notes
(őstag)

Nem egy szószátyár kolléga ez az EnZIM. 2003 óta egy büdös szót sem szólt:F :)
Amúgy befér ez a PSP ide, elvégre a múltkor utasszállító repülőgépet teszteltetek...

Romanes eunt domus!

(#2) ciao

ciao
(senior tag)

nem tudom milyen lelkivilág kell ahhoz, hogy valaki ilyennel játtszon! lehet a legigényesebb a cucc akkor is röhej! hogy tudja valaki beleélni magát egy ekkorka kijelzővel a játékba, zötykölödő bkv-n?? a hordozható DVD lejáttszó is hatalmas bukás volt! én biztos nem leszek piaca az ilyen kis kütyüknek!

Mindenkit felpofoztatok a bakterral!

(#3) anulu

anulu
(PH! nagyúr)

kis aranyos, de inkább a normál PS2-re szavazok... hozzáteszem, nem szeretem a konzolokat, de a Gran Turismo sorozat miatt vennék PS2-t! (remélem PCSX2-vel tényleg rendesen fog futni, és nemcsak a menük lesznek jók, hanem a 3D modell is! mert akkor csak a GT4-et kell megvennem.)

''Ha egyszer meghalok, ne kérdezd meg, miért büdös a lábam!'' | Feel the power! Intel Core i7 | Windows 2008 R2 | MCSA+M / MCTS Exchange 2007 / MCITP-SA/VA/Ent Messaging Admin 2010 | PSN: anulu1982 | STOP ACTA!

(#4) g4dg3t

g4dg3t
(senior tag)

Grat a cikkhez Rudi! Nagyon teccik ez a kis dragasag. Szeptemberben az Europai megjeleneskor egy haverom venni fog. Kivancsi leszek ra nagyon.

Egy kis eliras:
Hivatalosan még csak Japánban (2004. január 12-től) és Amerikában (2005. március 24-től)

Udv Gadget.

Bite my shiny metal ass!

(#5) _az válasza ciao (#2) üzenetére

_az
(senior tag)

a bkv-n kezdődik csak az igazi játék, mikor mások észreveszik, mi van a mancsodban ;]

amúgy jó kis cucc, már csak pda-s funkciók hiányoznak, esetleg gsm és tökkéletes lenne :)

az

(#6) Arhel

Arhel
(senior tag)

Tetszetős, jó kis cucc! Jó cikk! :C bár... én a menüből többet szerettem volna látni!

(#7) Obi-1 válasza _az (#5) üzenetére

Obi-1
(őstag)

Úgy érted, akkor kezdődik a BKV-s Wi-fi party? :))

Only a Sith deals in absolutes.

(#8) L3zl13 válasza anulu (#3) üzenetére

L3zl13
(PH! nagyúr)

A 0.8-cal eszméletlen jól sikerül Screen Shotok vannak már pár játékból. Devil may cry, Resident evil, FFX.
A GTA-ból viszont még csak menü képeket láttam...
Kezd nagyon igéretessé válni a dolog. :DDD

[Szerkesztve]

Aki hülye, haljon meg!

(#9) Obi-1 válasza ciao (#2) üzenetére

Obi-1
(őstag)

Miért, a Gameboyba jobban bele lehetett élni magad? Gyakran látom, hogy a telefonon lévő játékokat nyomogató emberek a buszon nagyon átélik ezt az élményt. Szerintem benned van a hiba. :DD

Only a Sith deals in absolutes.

(#10) anulu válasza L3zl13 (#8) üzenetére

anulu
(PH! nagyúr)

jah, azokat a képeket én is láttam, de a homepage-en az van, hogy ''very soon'' meg akarják oldani, h rendes 3D modell legyen GT4 alatt. ez volt kb 1 hónapja. iszonyatosan örülnék, ha 0.8-al futna! nem érdekel, ha 10fps-el, csak menjen!

amúgy a 0.7-essel sebességben jó a Star Wars Episode 3 - Revenge of The Sith, csak a kép van szétesve :O ma reggel teszteltem.

[Szerkesztve]

''Ha egyszer meghalok, ne kérdezd meg, miért büdös a lábam!'' | Feel the power! Intel Core i7 | Windows 2008 R2 | MCSA+M / MCTS Exchange 2007 / MCITP-SA/VA/Ent Messaging Admin 2010 | PSN: anulu1982 | STOP ACTA!

(#11) L3zl13 válasza anulu (#10) üzenetére

L3zl13
(PH! nagyúr)

Eh, izé.... Akkor van BIOS-od? :U
Melyiket próbáltad?

[Szerkesztve]

Aki hülye, haljon meg!

(#12) anulu válasza L3zl13 (#11) üzenetére

anulu
(PH! nagyúr)

30004R V6 ;)

amúgy meg:Bővebben: link és Bővebben: link :D

miből melyiket próbáltam? BIOS-ból vagy játékból?

[Szerkesztve]

(#13) ciao válasza Obi-1 (#9) üzenetére

ciao
(senior tag)

lehet

Mindenkit felpofoztatok a bakterral!

(#14) anulu válasza Obi-1 (#9) üzenetére

anulu
(PH! nagyúr)

a best of a Symbian-es telefonra letöltött C64 emulátor, és azon Street Rod :D mindez BKV-n, headsettel :D

(#15) Allien válasza Obi-1 (#9) üzenetére

Allien
(PH! kedvence)

Akkor ne is beszéljünk a kézi tetris játékokról! Pár évvel ezelött minden utcasarkon ''nyomult'' valaki vele. Főleg az az ''aranyos'' pittyegése volt tutifrankó!:)) Azért EZ nem lesz annyira elterjedve, mert jelenleg nem nagyon beszerezhető a 8cm-s dvd, hogy másolni lehessen a játékokat. Nem baj, a csere-bere beindul, mint a GB-nál is!:R

Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 http://bf2s.com/player/45446900/ | Pentax K200D dupla kit+gripp | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert | Zboard billentyűzet+BF2 kieg

(#16) anulu válasza Allien (#15) üzenetére

anulu
(PH! nagyúr)

nem 8, hanem 6cm :)

(#17) Cathfaern

Cathfaern
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Annyit tennék hozzá, hogy amit rudi tesztel az az ún. Value Pack, ebben van a fejhallgató, a tok, memória kártya. Alapkiszereltséghez csak maga a gép tartozik.

Illetve hogy az NFSU sajnos a legrondább PSP játékok közé tartozik, szóval kár ez alapján megítélni a gép tudását (mondjuk ez nem jelenti azt hogy ne próbálnám ki akár ezzel is :) tényleg rudi nincs még nálad a gép? :P)

"Nembaj, megvan az ilyen kuruzslások placebo hatása legalább. Kikapcsolod a hibernálást, +10 FPS. Olyan mint autótuningban a street racing matrica a szélvédőn..." by orbano

(#18) Bestino

Bestino
(lelkes újonc)

Nagyon komoly.Mennyibe kerül japánban?Mert hozni fognak Nekem csak nem tudom ott mennyivel olcsóbb már.

(#19) Esmein

Esmein
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Wow. ez durva.

"I no longer want to declare war on Hungary. It would be like waging war on a mental institution." - Jeremy Clarkson

(#20) Deluxe00

Deluxe00
(senior tag)

Ilyet Szeptemberben lehet majd csak kapni??

(#21) Cathfaern válasza Deluxe00 (#20) üzenetére

Cathfaern
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Kapni már most is, de csak amerikai vagy japán verziót.PSP-nél nem tudom hogy van, de pl. a GB esetén sosem volt régiókód (értsd: USA GBA is viszi az EU-s játékokat), szóval max. a filmeknél lehet gond ilyen szempontból (feltéve hogy fogsz valaha eredeti udm-es filmet venni amit kétlek :)). Én a ValuePack-et 70ezerért láttam, Bp-n lehet olcsóbban is megkapni.

"Nembaj, megvan az ilyen kuruzslások placebo hatása legalább. Kikapcsolod a hibernálást, +10 FPS. Olyan mint autótuningban a street racing matrica a szélvédőn..." by orbano

(#22) TommyGun

TommyGun
(őstag)

nekem csak az lenne a kérdésem kié az a szép női kéz ami tartja ezt a masinát az első oldalon :U Feltételezem nem rudi keze ;] :D

Ha nem hibázol folyton, az annak a jele, hogy nem hozol létre semmi újat.

(#23) ronaldo

ronaldo
(őstag)
LOGOUT blog

tényleg, mennyi az az annyi? csak kerülgetjuk a (forró) kását :)

Lenovo Thinkpad + Samsung 830 SSD

(#24) Cathfaern válasza TommyGun (#22) üzenetére

Cathfaern
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Az kérlek egy japán PR fotó, szóval egy japán csaj keze van rajta

ronaldo: ha az árra vagy kiváncsi, akkor arról írtam :)

(#25) rocket

rocket
(PH! kedvence)

Jo kis cucc, kar hogy nem a magyar piacra terveztek, es nem csak az ara miatt, hanem ki merne ezt elovenni este egy buszon? :)

"Releasing a game in 2011 without AA is completely stupid. If the techniyou're using makes it impossible to use AA then you're using the wrong techniques."

(#26) morzsa válasza Cathfaern (#21) üzenetére

morzsa
(fanatikus tag)

A japo verzió nekünk is jó (2 régió). A játékok régió függetlenek, a filmek nem.

A cikkhez: már lehet kapni átlátszó tokokat, mint amilyen némelyik mobilon is látható.

(#27) Raymond

Raymond
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ami jatekot lattam es probaltam rajta az mind eszmeletlenul jo es jol nez ki. Igazat kell adnom abban hogy talan az NFS volt a leggyengebb grafikailag, de nem veszes. A Ridge Racers, Wipeout Pure es Untold Legends mind nagyon jo.

Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

(#28) GombócArtúr

GombócArtúr
(őstag)

Elég gagyi...

Sega GameGear forevör! :)

''Ha meghalok, az angyalok, a dossziém láttán, fejüket csóválják hogy bizony, ez csúnya látvány.''

(#29) Jim Tonic

Jim Tonic
(PH! kedvence)

Azért a kijelzője már majdnem elvultnak mondható. Ekkora helyre már 640x480-at is beszorítanak (tudom, hogy nem ugyanaz az arány). Engem nem győzött meg annyira, mint amilyen sorbanállás van érte.

de mindegy, van különbség az átlag fészbuk user meg a terrorista között... az utóbbival lehet tárgyalni... (C) bambano

(#30) anaqer

anaqer
(PH! addikt)

Ezt a 480x272-t az életben nem fogják tudni nekem megmagyarázni. :F

If we can hit that bullseye, the rest of the dominoes will fall like a house of cards... checkmate!

(#31) Raymond válasza anaqer (#30) üzenetére

Raymond
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Peldaul mert a 272 oszthato 16-al, ami nem elhanyagolhato teny egy hordozhato gep esteben ha az tortenetesen videot is lejatszik. Egyebkent az a 2 pixel nem oszt nem szoroz amugy sem.

(#32) twollah

twollah
(PH! nagyúr)

''Hivatalosan még csak Japánban (2004. január 12-től)''
Akkor meg ha jol emlekszem csak fejlesztesi stadiumban volt a konzol.

(#33) anaqer válasza Raymond (#31) üzenetére

anaqer
(PH! addikt)

Akkor csinálták volna 512x288-ra, az osztható 16-al is és 16:9-es is... bár tényleg nem számít, csak gyűlölöm a nem ''logikus'' számokat. :DDD

If we can hit that bullseye, the rest of the dominoes will fall like a house of cards... checkmate!

(#34) Raymond válasza anaqer (#33) üzenetére

Raymond
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ertem mire gondolsz, mert ugyanolyan vagyok en is :) Csak egy ideje rajottem hogy ez manapsag mindegy. Pl. amikor azt gondolod hogy az a legjobb upfiltering ha pont a duplajara van csinalva (mondjuk 320x240 -> 640x480) es rajossz hogy ez manapsag mar nem igaz a komolyabb filterezesi algoritmusok hasznalata miatt. Ez van, ezt kell szeretni - valtonak a dolgok :)

(#35) Parci válasza Raymond (#34) üzenetére

Parci
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

mondjuk pont 2x-es növekedés mindkét oldalon elég precíz és egyszerű upfilter, bármilyen jók is az algoritmusok, szvsz ;]

Like me, I got a MkII for video and resolution and a D700 for the times I want a camera that actually works when I need it to.

(#36) Raymond válasza Parci (#35) üzenetére

Raymond
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Igen ez igaz, de peldaul egy 512x384 -> 640x480 jobban nez ki mint 320x240 -> 640x480 egy kis meretu kijelzon (es hogy oszinte legyek egy nagyobb meretun is).

(#37) Parci válasza Raymond (#36) üzenetére

Parci
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

akkor viszont nem teljesen értem amit írsz. kis méretű (felbontású) kijelzőn miért kéne upfilterelni? egy 640x480-as kijelzőn lehet, hogy jobban mutat egy erre felskálázott 512x384-es anyag, hiszen jóval közelebb van a natív (640x480-as) felbontáshoz, nem ''kockásodik'' annyira, mint egy 320x240-es.

de ha a kérdés az, hogy 320x240-es anyagot mire nagyítson inkább az ember a kettő közül, gyanítom, hogy a 640x480-ason jobban mutat.

vagy már én sem értem, hogy mit írok... :)

Like me, I got a MkII for video and resolution and a D700 for the times I want a camera that actually works when I need it to.

(#38) Raymond válasza Parci (#37) üzenetére

Raymond
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Abbol indult ki az egesz, hogy anaqer es en sem szeretjuk a nem ''szep'' szamokat. Pl. a 480x272 helyett inkabb 480x270 lenne a logikus, mert igy jon ki a 16:9 keperany hajszalpontosan.

Aztan belekevertem az upsampling-ot, mert az olyen embereknek mint en vagy anaqer hamarabb felall a szor a hatan pl. akkor is, ha nem ''szep'' szamokat lat videofelbontasnal. Es ez a pedla a legjobb bizonyitek arra, hogy manapsag ez mar teljesen mindegy es csak a regi emlekekbol taplalkozunk. Gyakorlatilag lenyegtelen hogy pl. egy video lejatszasanal 604-es felbontast kell 1280-ra vagy eppen a sokkal jobban odaillo 640-et, mert a kulonbseg elenyeszo magha a szamokbol ugy is tunne hogy a 640 sokkal jobb lesz (mivel pont az 1280 fele).

Szoval ez csak olyan erzelmi kirohanas volt. De ha mar offtopic lett a tema:
akkor viszont nem teljesen értem amit írsz. kis méretű (felbontású) kijelzőn miért kéne upfilterelni? egy 640x480-as kijelzőn lehet, hogy jobban mutat egy erre felskálázott 512x384-es anyag, hiszen jóval közelebb van a natív (640x480-as) felbontáshoz, nem ''kockásodik'' annyira, mint egy 320x240-es.

Egy jo minosegu kismeretu 640x480-as kijelzon meglepoen kicsi a minosegbeli kulombseg ha 320x240-et vagy 512x384-et nagyitasz fel (persze ha megfelelo minosegu az algoritmus, ami manapsag nem problema).

(#39) morzsa

morzsa
(fanatikus tag)

A számok között elvesztitek a lényeget srácok. A PSP egy felturbózott PS1+Képernyő, hordozható méretben. Szerintem nem BKV-ra való( igaz láttam már 100e-es iPodot is a metrón!), hanem inkább hosszabb vonat útra vagy autó hátsó ülésére, buszra. ... kényelmeséknek, akik hanyattfekve, vagy potyizás közben játszanának. Neekeem tetszik!

(#40) neduddki

neduddki
(PH! nagyúr)

HI!

MIocsda orom szamomra hogy veger megtuttam mi az a psp:- ))) en aszittem ez egy ps2 csak sokkal kisebb oszt tv--re kothweto:- )))) vegul is ma is okultma vmin:- )))

udv

neduddki

a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni

(#41) morzsa

morzsa
(fanatikus tag)

Nna ezzel már házi-mozit is nézhetsz vele:Bővebben: link, vagy a tegnapi meccset. :)

[Szerkesztve]

(#42) Kain

Kain
(senior tag)

Pofás kis gép!

(#43) Macc válasza morzsa (#39) üzenetére

Macc
(fanatikus tag)

Sztem kozelebb all egy PS2+kepernyohoz. Vagy tevedek? En jatszottam mar vele, es tenyleg nagyon szep, gyors stb...

Mac Pro 2*Xeon Quad Core 2.8GHz 8GB + MacBook Pro 15.4" C2D 2.66GHz 4GB

(#44) korneel

korneel
(kvázi-tag)

Vá én már alig várom hogy megjelenjen, tök jó lessz, a multkor voltunk haverommal a józsin, ő akkor jött ki velem elsőnek szétnézni, egyből le is ragadt 1 ''használt'' telefonosnál mondtam neki hogy hagyjuk ezek kúrva drágák, aztán mégis megkérdezte az egyik nokiát hogy mennyibe kerül, a poén az hogy éppen akkor csörrent meg az üveglap alatt lévő egyik telefon, aztán pár perc mulva jött egy roma kinézetű csávó(lehet török volt)
lazán arréb lögdösött minket, le kapta magáról a menő bőr kabátot és így szólt az eladóhoz: ''ezt most loptam a westendből, 1 babáról szedtem le 68ezer volt rá rakva, mennyit adsz érte'' a srác kissé szipogott, és már kezdtek előjönni az elvonási tünetei, nos csak azt akarnám ezzel hangsúlyozni, hogy már alig várom hogy a józsit elárassza a ''használt'' psp, amit kis hülye gyerekektől lopnak el :)

Egyébként engem sem győzött meg, nekem egy hp ipaq hx 4700 van, annak 4''-os a kijelzője, és 640*480-as a felbontása, a qvga(320*240) kijelzők a 3.5''-os kijelzőn is szarul mutatnak,szerintem a 480*272-es felbontás igen kevés 4.3''-ra, ráadásul a felhasználhatóságát csökkenti hogy igen nehéz lenne kezelni komolyabb dolgokra, ami a pdak nagy előnye hogy van rajta érintő kijelző, szóval aki játszani akar az vegyen sonyt aki zenét hallgatni filmet nézni(szinte bármilyen formátumban megkötés nélkül...) és egyéb ilyen dolgokat (gps, térkép,rajzolás,word,excel,ppt,pdf,tudományos számológép,internet,skype, msn, icq, telefon,stratégiai és logikai játékok,stb..) annak a hp ipaq hx 4700-t ajánlom, én 90-ért boltoltam,szerintem ez reális ár érte, további hátrány a memory stick, ami szerintem egy nagy szar, mert csak sony cuccokban használhatod és kb 2x annyi, mint az sd vagy a cf azonos kapacitással, ráadásul szerintem filmeket nem is játszik le memory stickről vagy igen? így is arra kényszerítve az embereket hogy borsos áron megvegyék a szép gyári sony udm-eket, amin vannak a filmek és a játékok...vagy majd ezeket is kichippeleik pár ezerért? :)
Ezen felül a méret is igen zavaró, lemértem a nadrágjaim és nem igen férne bele egy psp talán a nagykabátom zsebébe, de azt meg arra használtam télen hogy a boltból lopjak...a hp ebben is veri, mivel az ''csak'' 131 x 77 x 14,9mm(a képernyő a touch pad és slotok miatt kisebb már nem is lehetne), emiatt nekem még semmi gondom nem volt vele. A következő amin jót nevettem az hogy ''a PSP CPU-ja 1 és 333 MHz között üzemel, 32 MB memóriával és további 4 MB beágyazott DRAM-mal gazdálkodik'' a hp-nek 624 Mhz-s intel pxa270-es procija van amit 650-700-ig bárki meg tud húzni, jól van tudom hogy nem a megahertz az első, de nem hiszem hogy nagyobb számítási kapacitással rendelkezne a sony gépe, emellett van benne 64 mega ram és 128 mega rom,ami hát azért kissé több mindenre elég.. na röviden ennyit összehasoníltás képpen mindenki döntse el mire van szüksége.... azért mert reklám meg sony meg miegymás még nem kell bedőlni mindennek vannak sokkal jobb dolgok, amiknek érdemes utánna járni, 1 alternatíva lehet a pda, amikből nyár végére jön ki több ''3d kártyával szerelt'' változat tv kimenettel és hasonló extrákkal, és ezek után mi előnye lessz még a sonynak? talán a gombok elhelyezése/a formája? szerintem ugyan ugy bele bukik mint a pda gyártásba, lehet hogy a pda gyártás leállítása után szabadon maradt gyártó sorokból így akarnak profitot kicsikarni?

Szóval az én véleményem az, hogy vegyen sonyt akinek két anyja van, kevsé esze, meg sok pénze...

[Szerkesztve]

(#45) anaqer válasza Macc (#43) üzenetére

anaqer
(PH! addikt)

Nem tévedsz, de hogy ez a PS1 dolog melyik kanyarból jött azt meg nem mondhatom... annyi ''érdekesség'' van még, hogy állítólag egyenlőre minden program max. 222MHz-en használja a gépet hogy elfogadható szinten tartsák az üzemidőt... később lesznek majd 333-asok is persze, de úgy tűnik hogy előbb bevárnak valami kraftosabb aksit.

(#46) Viktor77 válasza korneel (#44) üzenetére

Viktor77
(MODERÁTOR)

Egy kérdés.

Lesz GT4 az Ipaq-odra?

Innentől eldöntött a dolog. Nem is értem minek hasonlítasz össze egy JÁTÉKgépet, meg egy mini irodát.

Bazinga!

(#47) Raymond válasza Viktor77 (#46) üzenetére

Raymond
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Es GTA meg Burnout Legends ? :) Hmmm...finom !

(#48) Macc válasza korneel (#44) üzenetére

Macc
(fanatikus tag)

Nezd, ennek az eszkoznek lathatoan nem te vagy a celcsoportja. Ha valaki jatszani akar, vesz egy ilyet, vesz hozza egy jatekot, belerakja, jatszik. Egy PDA kicsit mas teszta. Azt odaadod a 6 eves gyerekednek, es nem biztos hogy kedve lenne ra jatekokat installalgatni stb. Meg nem beszelve a jatekok minosegerol es mennyisegerol.

Mac Pro 2*Xeon Quad Core 2.8GHz 8GB + MacBook Pro 15.4" C2D 2.66GHz 4GB

(#49) keopsz válasza g4dg3t (#4) üzenetére

keopsz
(HÁZIGAZDA)

ja. rudi ezexerint nem nagyon követte a cikk utóéletét.. :)

az elírás nem ott volt amúgy, h 2004. vs. 2005., hanem ott, h nem január, hanem december. :) (Bővebben: link)

(de azért kijavítottam..)

{13.52.6.14 14.10.8.18}

(#50) haegemonia válasza Raymond (#47) üzenetére

haegemonia
(újonc)

:)) :)) Pro Street gyerekek az a jó kinek van meg hé?

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.