Nem győzött meg. Persze, jól hűt, hozza a full réz Zalman szintjét, meg olcsóbb, de hangos, mert egy 3000-es venti az kb. 1 éve számított elfogadhatónak, és ráadásul csak Socket A-t támogat. Érdemes lett volna bevetni a Zalman és a Gigabyte rezes változatát is, ugyanis a 3DCoolerből is van tömény réz verzió, méréseim szerint igen komoly típusról van szó. Persze, jó hűtő ez a Coolink, de bölcsnek találom a cikkben elhangzott értékelést is, miszerint a trónfosztástól még messze van.
Hülye kérdések jönnek:
- Hogyan jöttek ki a hőleadási értékek? Akárhogy is számolok, nekem nem stimmelnek.
- Szerintetek elfogadhatóvá teszi a 80 fok fölötti CPU hőmérsékletet a passzivitás puszta ténye? Szerintem nem. Igen komoly szellőzés kell ahhoz, hogy másként alakuljanak a dolgok. Én legutóbb az AeroCool HT-101-est próbáltam passzían járatni egy 2500+-os Bartonon, ami ugye csak 70 Wattot ad le, és mint tudjuk, a HT-101 Socket A-n simán hozza a Zalman CNPS7000A-Cu szintjét. A táp 8 centis ventije szívta róla a levegőt, valamint két 8 centis a ház hátulján, összesen vagy 80 CFM volt a kimenő légszállítás, mégsem bírta a kritikus 60 fok alatt tartani. Mindez egy Chieftec házban volt. Szerintem a passzív CPU hűtés jelenleg nem elérhető ebben a formában.
COOLNESS! - somebody ssssstop me!