Kiegészíteném:)
A Chaintech laphoz le kell tölteni az új BIOS-t, és a szorzóállítás máris elérhető. (A procim 200*10-en fut, feszültség emelés nélkül. Eredetileg 2400+)
A gép bekapcsolásakor a DEL -> BIOS, Alt-F2 -> BIOS flash utility elérhető. A BIOS fel van osztva 8-10 blokkra, amiből az első nem kerül frissítésre!!! Ennek értelmezésem szerint az a jelentősége, hogy ha behal a frissítés áramszünet, vagy valami más miatt, akkor gond nélkül újra lehet kezdeni. Ez csak tipp, viszont logikus és nagyon hasznos megoldásnak tűnik!
A BIOS-frissítés után célszerű minden beállítást újra ellenőrizni, mert egyes helyeken új opciók jelennek meg, ill. bizonyos értékek mást jelentenek, amiből gond is lehet. Memória opciók pl: optimal, aggressive, turbo, expert. A turbo csak a frissített bios-ban található meg, és ha frissítés előtt expert (kézi beállítás) volt, akkor frissítés után ez lesz.
Sajna összehasonlító tesztet nem tudok végezni, de ha érdekel, akkor csinálok Sandra teszteket. A többinek nincs értelme, mert a Matrox G400 nincs partiban a GF3-mal.
Sajna a CBOX2 használhatóságát jelentősen lerontja a kijelzőt meghajtó DigiDoc program gyengesége. Háttérben futva gyakran elhagyja magát, és bár fut, a kijelzőn 00 jelenik meg, ami CPU hőfoknak nem épp hihető. Kilépve a játékból magához szokott térni.
Az elforgatott proci-foglalat OK, csak nagyon a lap szélén van. Nekem emiatt a tápegység a dobozból kivéve a ház tetejére került, mert a hűtő csatja nem fért el tőle.
A DUAL memóriakezelőre lenne egy ötletem, amit szintén nem tudok kipróbálni. A recept egyszerű:
Processzor: FSB: 200, szorzó: procitól függ (8-10.5)
Mamória: PC1600, vagy 2100, aszinkron 50%-on (esetleg kicsit magasabban)
A jelentősége gondolom érthető, olcsóbb jó minőségű RAM, a legaggresszívebb beállításokkal (2-2-2-2-4, vagy valami hasonló), a processzornál valamivel nagyobb sávszélesség, kihasználva a kisebb késleltetést.
Tippre ez a dolog lényege, ha nincs IGP.
A manuális AGP-PCI annyira nem hiányzik, ugyanis FSB-től függetlenül állítható az AGP frekvencia, a PCI pedig ennek vagy a fele, vagy fixen 33 (még nem néztem). De az biztos, hogy amit 66 fölött elbír az AGP, annak a felét elbírja a PCI.
Ha az agyunk annyira egyszerű lenne, hogy megérthetnénk működését, mi magunk annyira egyszerűek lennénk, hogy nem lennénk erre képesek.