Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#51) Den válasza taltos (#40) üzenetére

Den
(VIP)
LOGOUT blog

én meg úy tudom sem elméletileg nem adnak, sem gyakolrlatilag. pont az a koncepció lényege, hogy pc user haza viszi a süteményes dobozt, kihúzza a bézs dobozból a kábeleket, átdugja a sütisdobozba és használja tovább a megszokott prifériáit. Aztán majd persze rájon hogy jbban illene hozzá a dizájn bill, egér, monitor stb.. és hipp hopp már be is vásárolt apple cuccokkal, közben persze megmarad az illúziója hogy hurrá milyen ócsón 140k-ért átállt macre....

www.streetquad.hu www.agroquad.hu www.yomoto.hu

(#52) Den válasza rudi (#50) üzenetére

Den
(VIP)
LOGOUT blog

na ez jó hír. itt halandó is vásárolhat? mert egy ismerős keresett mac billentyűzetet pár hete és csak 14 k körül talált

(#53) biker válasza Den (#48) üzenetére

biker
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

rosszul tudod, 6.900 pénz volt, kiskerben...

szerk: nettó, bruttó 8625

[Szerkesztve]

Telekom-adó mentesen keress Skype-on vagy Viber-en! --- www.e-szakuzlet.hu | www.gerisoft.hu | www.szeged-klima.hu

(#54) rudi válasza Den (#52) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

A Sved nagyker, de a store.apple.hu regelhetnek nemcégesek is.

Resistance Is Futile. You will be assimilated!

(#55) biker válasza rudi (#44) üzenetére

biker
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

szerinted mi a ret..es fenéről ghostoljak egy brendnyú gépet????
ne idegelj már fel...

azt is leírtam, suse volt gyárilag.

mp3? van, dögivel

divx? kodekpakk? hahahhaa, felrakod az mplayer-t, mint linuxon, minden kodekszarság nélkül visz mindent utána.

webkamera? van

filecserE? torrentet használgatom, de van más is (DC, meg tökömtudja micsoda)

versiontracker és macupdate a két kulcsszó :)

Telekom-adó mentesen keress Skype-on vagy Viber-en! --- www.e-szakuzlet.hu | www.gerisoft.hu | www.szeged-klima.hu

(#56) biker válasza Den (#52) üzenetére

biker
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

macbolt.hu
xms.hu
gránátalma, diadalma, A4center, stb stb stb

(#57) rudi válasza biker (#55) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Azért hülyének nem kell nézni ;) Tudom én, hogy vannak ezek Mac-en is, nem most másztam le a falvédőről! Kérdés, hogy ha PC-n megjelenik valami ilyen jellegű dolog, amivel példálództam, akkor azt milyen fáziskéséssel lehet Mac-en látni.

Hogy linuxos gépet vettetek, az a Ti keresztetek, de nem általános a Linux a PC-ken és a juzer 1 vs juzer 2 példád sem általános, inkább olyan ''én így látom a Macem mellől'' jellegű. Ha én rakok össze valakinek egy PC-t az általában úgy érkezik, hogy összeszúrod és már megy is. Előre rajta van egy halom olyan dolog ami majd kellhet. Presze ez megint csak az ''én így látom a PC-m mellől'' vélemény, szal. szubjektív, egyéni, nem hangoztatom, másoknál máshogy van. A Mac-nél ez az előzékenység a telepítéssel céges szinten van kódolva (mefgizettetve), de ez jellemző az igazi brand PC-kre és lassan talán a notebookra is.

(#58) taltos válasza sidhe (#46) üzenetére

taltos
(senior tag)

Én a munkát úgy értettem, hogy valaki kiadványszerkesztésben Quarkozik, vagy PS-ezik, nem azt, hogy eltüntet egy vörösszemet, vagy begépel Word-ben egy szöveget.

Ha komolyan netezek, akkor kell vírusírtó, tűzfal, stb. Ezekből természetesen a legújabb verzió.
Ezek ugyebár állandóan futnak, ha netezel. Mellete egy Win XP SP2. Közben valamilyen kapcsolattartó kliens, talán a háttérben egy mail kliens (hogy rögtön hallja az ember, ha emailje érkezik).

Én nem tudom elképzelni, hogy ezt elbírná egy 5 éves PC, legalábbis ami nekem volt 5 éve, az nem bírta volna el.

És mégvalami: a Linuxot ne keverjük bele! Nem ad olyan komplett megoldást, mint a Win vagy a Mac OS X. Ennyi erővel egy 286 -os gép alól is lehet Links-szel netezni.

(#59) taltos válasza Den (#51) üzenetére

taltos
(senior tag)

Való igaz! Én most egy kicsit kevertem az iMac-el. Bocsi! :B

''Aztán majd persze rájon hogy jbban illene hozzá a dizájn bill, egér, monitor stb.. és hipp hopp már be is vásárolt apple cuccokkal, közben persze megmarad az illúziója hogy hurrá milyen ócsón 140k-ért átállt macre....''

De ezt azért ne keverd bele. Az hogy az embernek igénye lenne a szépre, az nem az apple sara. Akkor ennyi erővel a 100 000 Ft-s PC-hez is lehet venni 40 000 -es Logitech egér+bill setet.

Hozzáteszem, nem vennék a Mac-emhez CD-t.

(#60) biker válasza rudi (#57) üzenetére

biker
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

nem általános a linux???

amióta sulinetben kötelező rendszerrel adni, szinte 80%-uk uhu vagy suse linuxxal hasít ki a polcra.

én igen, így látom a mac mellől, melynek alig fél éve örülök, és igen, örülök neki.
igazából felesleges elsoroljam a pozitívumait, mert úgyis rosszul látom, és minden PC tudja ugyanezt.
rendben, kérek engedélyt elköszönni.

(lassan úgyse járok már ide, mert fél éve könyörgök egy fórummotor hiba javításáért, ami miatt mac-es safari bongészővel rossz az oldal, egyelőre le vagyunk ejtve. firefoxot meg nem akarok használni.)

byez.

(#61) Den válasza taltos (#58) üzenetére

Den
(VIP)
LOGOUT blog

pedig elbírja. igazából net, vírusírtó, tűzfal, spyware, 2-3 százalék cpu-t eszik, memóriából is alig.

melesleg 5 éve nem ps-eztek, quarkoztak? dehogynem. sőtt 10 éve egy arátom egy nyomdában volt a rendszergazda ott egy p166-os volt 64 megával az isten gép,amiről áradozott hogy milyen villámul kezeli a bazi nagy képeket.

Röhelyes hogy egesek úgy beszélnek egy számítógépről mintha az vmi olyan eszköz lenne ami idővel elöregszik, csöken a teljesítménye...

egy pc erkölcsileg avul, nem fizikailag, de amire alkalmas volt 5 éve arra alkalmas ma is. nem volt szoftver téren akkora fejlődés csak a játékoknál, de most nem aról beszélünk

(#62) Den válasza taltos (#59) üzenetére

Den
(VIP)
LOGOUT blog

''De ezt azért ne keverd bele. Az hogy az embernek igénye lenne a szépre, az nem az apple sara''

nem keverek semmit, és nem sara ez senkinek. Lehet nem tűnt ki a hsz-emből, de ezt maximálisan elismerőleg mondtam. Ez egy olyan zseniális húzás volt az apple marketing osztályától, hogy nem csodálkoznék, ha pár év múlva oktatnák marketingből.

Ha az apple 10 éve már engedi érvényesülni a marketineseit,máshogy nézne ma ki a pc piac.

Pl az x86-os átállás is egy zseniális húzás, hiszen kétféle embert is megnyernek ezzel. Az egyik akiknek tetszettek a mac hardverek, de vmi miatt nem akart macos-ra váltani, a másik, akinek a macos tetszett de nem akart apple hardvert (mert pl winen is dolgozott, stb...)

(#63) rudi válasza Den (#61) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Tényleg nem öregszik el a vas, csak az SW feljesztők felejtenek el otimalizálni. Anno 2-es wörd (tán volt vagy 10 MB) 4-es Excel (tán 8 MB az installja) tudta már azt, amire a júzerek többsége használja ma az Office XP-t, csak nem volt benne átkos intelligencia (eccer ne váltana át a kukacos szó mailra, a felsorolás formája a kötőjel meg nyomdaira) meg kutya macska segítség. Hasonló a helyzet a fényképbolttal is. Alapvető dolgkat már a 3-as körüli verzió is tudta.

De hát tudjuk mi hogyan megy ez. Ha még most is mindenki ezekkel a cuccokkal és a 400-as P2-vel irodázna/melózna, akkor már az Asus, Abit, Gigabyte, Sapphire, HIS meg még kitudja hány cég éhenhalt volna...

Én sepciel nemrég dávngrédeltem az otthoni gépet 1,2-es PIII-ra SD memóval mert a DOS-os könyvelőproggihoz elég (kár, hogy a DOS-os lézernyomtató mint olyan kihalt :O). Egyedül ami megfogja az a WinXP :) Ha nem kellene vele netezni is, visszavágnám a Win98-at 6-os vörddel és királyság lenne. A levelet azzal is meg lehet írni és a passziánsz is megy rajta.

(#64) sidhe válasza taltos (#58) üzenetére

sidhe
(tag)

linux mellett win2000 volt rajta nagyon sokaig, fotosopp, net, meg ilyesmivel.

Én a munkát úgy értettem, hogy valaki kiadványszerkesztésben Quarkozik, vagy PS-ezik, nem azt, hogy eltüntet egy vörösszemet, vagy begépel Word-ben egy szöveget.

szerintem ez azert nem fer ossze

Közben valamilyen kapcsolattartó kliens,[...]-vel.

Jo, tudom, most kiragadott peldat mondok. De szerintem egy viruskergeto+tuzfal+winxp nem eszi szet annyira azt a (jol osszerakott!) 5 eves vasat, mint ahogy kepzeled.

hogy a linux mennyire nyujt komplett megoldasokat, azt talan a Novellel, vagy a RedHattel kene megbeszelned, az is igaz, h szerintem ezek jobban vasigenyesek mint a win. de ne keverjuk ide, rendben.

Csak egy kerdes: milyen konfigot jelent neked egy 5 eves pc?

(#65) dwiki

dwiki
(senior tag)
LOGOUT blog

Hú, egy ilyen (vagy bármilyen más Mac-es) cikk megjelenik és jön a mac vs. pc flame ezerrel...
Asszem én most ezt kihagyom, írtam már eleget e témában más topicokban, de azért nem lep meg hogy még mindig megy a győzködés minkét oldalról...
Mindenesetre (csak hogy ''on'' is legyek) nagyon szép ez a mc mini, a design és a méret tökéletes...)

''De gustibus non disputandum est''

(#66) vicces válasza dwiki (#65) üzenetére

vicces
(PH! addikt)

olyannyira, hogy ha lehel a windowsom, én fogom magam és besétálok egy macboltba és kérek egyet :D

(#67) Don Vittorio

Don Vittorio
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Akkor az én dual-G4-1.8-am kb. egy dual-P4-3 GHz-esnek felel meg?

Az egyébként hülyeség, hogy nincs olyan tesztprogram, amelyik fut mindkettőn. Cinebench is van, és a megfelelő videós/grafiai progikat is ki lehet próbálni ugyanazon a nyersanyagon.

Gigabyte P67X, i7-2600K+Prolima Genezis, 16 GB DDR3-1600, 2x40GB SSD RAID0+4x2TB SATA RAID10, Sapphire HD6970/2GB, CM690, 2x22" Samsung WXGA + HP EliteBook 2730p/4GB/128GB SSD

(#68) alien8

alien8
(lelkes újonc)

Elcsépelt közhely, de az Apple egy dizájnba csomagolt életérzést árul, nem egyszerűen hardvert vagy oprendszert. A használói meg kissé vallási szektaként viselkednek (mondjuk ez a linuxra is igaz:)) Szép és jó a Mac, de egy kicsit drága arra, hogy irodai gépnek vagy otthoni netezős-emilezős gépnek használja egy átlaguser. A kis macek teljesítménye meg kissé karcsú profi felhasználásra (grafika, dtp, ugye azok a területek amikben elismerten jó a macintosh... bár ott is van a gyakorlati érvek mellett egy kis szakmai sznobizmus, ami a mac által nyújtott elit érzés, a PC-s tömegek felett állás érzése...) Ennyi pénzért, amibe a mini kerül (monitorral) már egy hasonló teljesítményű notebook PC is megkapható. Bár igaz, a pár évvel ezelőtti állapotokhoz képest áttörés, hogy kihoztak egy olcsó Mac-et (és valóban nagyon jó kis gép lehet anyagilag jobban eleresztett vásárlóknak, akik tényleg csak netezésre akarnak egy trendi masinát). Olyan ez mint az iPod-mánia, amit szintén az ad el, hogy divatot csináltak belőle.

(#69) Intelligencs válasza biker (#34) üzenetére

Intelligencs
(senior tag)
LOGOUT blog

Az a 4 óra simán reális. Még talán karcsú is. Mert igaz, hogy fél óra alatt fent van a Win, de utána a sok bizbasz felinstallálása még több is, mint 4 óra. Szerintem megvan vagy fél nap, ha igazán faintosra akarod pofozni a rendszert.

Sajnos elég sokat gépet rakok össze, túl sűrűn telepítek Win-t, már csukott szemmel tudom, hogy mi hol van, de tényleg katasztrófa. :(

No Gods or Kings. Only Men.

(#70) Don Vittorio válasza alien8 (#68) üzenetére

Don Vittorio
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Nekem 8 Macem és 3 PC-m van itthon. Az milyen érzés ''életileg''? :)

Egyébként az iBook is olcsó noti, és jó, ha nem kell izomgép.

Gigabyte P67X, i7-2600K+Prolima Genezis, 16 GB DDR3-1600, 2x40GB SSD RAID0+4x2TB SATA RAID10, Sapphire HD6970/2GB, CM690, 2x22" Samsung WXGA + HP EliteBook 2730p/4GB/128GB SSD

(#71) Ahhoj

Ahhoj
(fanatikus tag)

Nah, nekem volt mac minim, és ahogy én látom:

A mac mini jó, de csak átlagos otthoni felhasználásra, anuykának/apukának/hugicának, akik nem nagyon értenek és nem is feltétlenül akarnak érteni szgéphez, de net meg minden kell, illetve aki komolyan tervezi, hogy venni fog egy ''igazi'' mac-et, tehát gondolok vagy vmi laptopra, vagy powermac-re (abban azért már van erő :) ), csak előtte látni akarja, meg akarja ismerni az egészet...

aktívabb felhasznlásra nem igazán jó a mac mini (a MINI!!!), ugyanennyi pénzből klasszisokkal nagyobb telejsítményű gépet ki lehet hozni pc téren....
igen, nagyobbnak nagyobb lesz, de szerintem többnyire van ennyi hely, tehát nem probléma...
hangosabb jóval, ez már egyénfüggő, de nekem speciel ez konkrétan nagyon hiányzik (jah, kis kieg, volt mac minim, de visszacseréltem pc-re)
szebb, ez is egyénfüggő, de én úgy vagyok a gépemmel meg a pénztárcámmal, hogy inkább nagyobb teljesítményű legyen mint szebb)
teljesítményben megkérdőjelezhetetlenül nagyon teljesítményűt lehet venni ugyanennyi pénzért (mind2 esetben normális kisker árakra gondolok)
a pc bővíthető, egy mac mini-re ezt mondani badarság (mintha olyan érzésem lett volna, hogy ezt keverték egyesek vmennyivel visszább, tehát az, hogy bővíthetőbb, nem azt jelenti, hogy pl ma megveszek egy mac-et meg egy pc-t, és 3 év múlva mivel a pc bővíthető és abból már lesz kis millió különböző új cucc, ezért a már meglévő nem hozza azt a szintet, mint anno... ellenben egy mac mini-t csak kompletten cserélsz)
az viszont tény, hogy mivel a mac-es hardverek anynira nagoyn nem cserélődnek, ezért úgymond értékállóbb, tehát kisebb veszteséggel tudod eladni a mini-det x idő után, mint a pc-det
bővíthetőségre mondta vki, hogy ez badarság, mert új proc foglalat, új mindenség... hát nekem spec most van egy 939es foglalatú tákolmányom, majd ha reális árban lesz meg lesz pénzem kaján túl másra is, akkor majd szépen lecserélem a jelenlegi procimat egy dualcore-osra, és szerintem ez igen érdemi teljesítménynövekedést fog hozni, míg közbe csak egy procit cserélek). amúgy meg nem csak proci számít bele a bővíthetőségbe, hanem pl ott a memória. a miniben egy memória foglalat van, míg egy átlagos pc-be 4. egyértelmű,hogy ilyen téren melyik bővíthetőbb. vidkarit mac mini-n egyáltalán nem fogsz cserélgetni, míg pc-be igen, és tény, hogy annak a foglalatából most volt váltás, de mennyi ideig volt már agp... és tény, hogy most már pci-e a nyerő, de még mindig vehetsz elég brutál vidkarikat agp-s kivitelben
vinyó bővíthetőség: igen, végül is van a mac mini-n 2 usb és egy ieee1394 port, amikre köthetsz külső mobile rack-eket. de akkor vegyük azt is, hogy ezeknek milyen sebességük lesz, meg hogy mennyi az ára egy külső rack-nek, illetve ha több vinyó akkor több rack (vagy van több vinyó fogadására képes rack? ezt nem tudom...)
mai átlagos pc-n van legalább 2 ide és 4 sata csatlakozási lehetőség, illetve vmilyen integrált raid-es megoldás is, ami szintén egy jó befektetés lehet teljesítmény növelés szempontjából, míg a mac mini-n ilyet alig ha csinálsz megtudjátok mennyi egy superdrive egy mac mini-be? (így hívják a dvd írót) na és egy pc-be? na és ez mekkora árkülönbség?
aztán, mac mini-n van egy sztereó hangkimenet, míg pc-n integrálva van legalább 5.1, de a mai rendszereken már 7.1, és ráadásul jönnek be most már ezerrel hogy creative live24-et integrálnak, ami már nem is olyan szerencsétlen...
akkor a mini-n ugye van 2, pc-n 8-10 usb, továbbá soros, párhuzamos, ps2-es port, meg még ki tudja mi... :)
(most gondolhatja, hogy minek pl. ps2-es port, úgyse használom ha van usb-s egér/bill-em. na igen, de egyszer romoljon el a bill-ed, és legyen a szekrényalján egy ütött-kopott de működő ps2-es bill. vagy legyél úgy, mint én, hogy az aktív használatban lévő cucc-od is ps2-es)
jah, pl a házidolgozatot floppy-n kell leadni, akkor az is szívás, mert mac mini-be viszonylas kis számú floppy van (mondjuk perpill a pc-mbe sincs...)
és akkor egy példa bővíthetőségre, amit talán félreértelmeztek mások:
asszem 8x -os a superdrive írási képessége. tegyük fel hogy a pc-mben is egy 8x író van. 1 év múlva, ha akarom a pc-mbe veszek olcsón új 16x írót. a mac-embe ha akaork ha nem, nem tudok venni. pc esetében így ott a választási lehetőség, de nem kötelező, csak azért, mert van
azátn írta vki azt is, hogy a mac kevesebbet fogyaszt. igen, kevesebbet fogyaszt. én meg azt mondom, hogy a mindenféle egyéb költségeim mellett már nem az a (hasraütésszerűen) 2e ft fogja megváltani a világomat, amit megspórol nekem a mac. egy sok-sok processzorból álló szuperszámítógép esetén már elgondolkodnék, hogy megéri-e powerpc-s procikat alkalmazni
(ha vkinek van kedve számolni, akkor a mac mini 85W-ot, egy asztali pc meg mondjuk 350-et fogyaszt)
a mini maga se feltétlenül nagyon halk, viszont az elismerésre méltó, hogy nagyon ügyesen okosan intelligensen meg van csinálva, hogy csak annyira menjen a venti, amennyire kell. de próbáljátok ki, hogy felraktok vmi számításigényes cuccot, pl boinc, 1-2 perc használat után már elég szép hangot ad ki az a venti is .) persze félreértések elkerülése végett, még úgy is lénygesen halkabb, mint egy átlagos pc, ezt csak azért mondtam, hogy nem feltétlenül kell túlmisztifikálni a csendességét (ennek ellenére annyira jó meg minden, mint már mondtam volt nekem ez hiányzik belőle a legjobban)
szoftverek mac-re vs win
igen, az tény hogy mindent meg lehet oldani mac-en is, de! az, hogy meg lehet oldani mac-en, az nem azt jelenti, hogy minden igényeimet kielégítően és egyszerűen megoldhatóan megy. mondták egy példának az adium-ot, ami tud msn/icq/kutyafülét kezelni. igen, én is azt hazsnáltam, tetszett is aranyos is volt jó is volt, de ha vesszük azt, akkor egy részt: nem tud minden szolgáltatást nyújtani, amit pl egy msn hálózat a maga kliensével tud, ugyan ez érvéynes icq-ra és mindenre. de ha ezekre nincs szükség, akkor ilyen all-in-one cuccok léteznek win-re is, linuxra is, stb. (gaim, trillian, meg még biztos vannak mások is). és ellenben lehet csak az én hibám, és nem találtam, de adium-hoz érdemben kiegészítőket nem nagyon találni
safari-t is mondta vki. elvileg az egy olyan böngésző, ami mindennél joban ragaszkodik a szabványokhoz (ezt talán vmi fórum hsz-ben olvastam, szal nem tudom mi igaz belőle, mi nem). viszont hiába csinálja ezt, ha a honlapokat akkor se tudja mindet rendesen megjeleníteni, másrészt pl egy alap firefox többet és szebben és ügyesebben tud, mint egy safari. az, hogy mennyi kieg van firefox-hoz, azt már nem is említem, de csak azért, mert ezek főleg azért vannak, mert ugye firefox-ot többen is használnak)
filmlejátszás. beépített célszoftver: quicktime. hogy nézhesd full screen-be, elvileg azért már fizetned kell. (nem néztem, én kapásból raktam fel mplayer-t)
szvsz win-re is lehet tetszőleges számú vinyót kötni, de... az a baj, hogy nem mindig tudom, hogy mi az ellentét fő oka. a hardver vagy a szoftver, vagy mind2. mert az tény, hogy mac hardver mac os-sel együtt csuda jó, linux-ot már nem raknék mac-re, mert az már annyira nem használja ki azt, inkább pc-re
nah meg sokadik, hogy szvsz sok hardvert nem tudsz használni mac-en, emrt nincs hozzá driver. és mondhatjátok ezt, hogy ez csak azért van, mert nincs elterjedve. igazatok van. de attól még nem foogm tudni használni pl a webkamerámat mac-en, csak ha megveszem az övéket, ami 45e....

bocs ha érthetetlen volt, meg nagoyn összevissza, de nagyon kavarogva jöttek a gondolatok, meg hol jött 4-5 egyszerre, amit le kéne írni, amiből kettőt elfelejtettem mire odáig jutottam, stb... meg még tudom hogy voltak dolgok, amiket le akartam írni, de már nem ugrik be, meg már így is elég hosszú, hogy idáig sokan nem fognak eljutni :)
szumma szummárum, mac mini-t használjon az, aki nem akarja különösebben használni a gépét, vagy vmilyen okkal ismerkedni akar a mac os x-szel. aki tudja hogy adott pénzből milyen téren milyen hardvert lehet kihozni, és a szoftverek azok mennyire hogyan fognak futni rajta, stb, tehát mondjuk úgy, hogy már vmennyire ért a szgépekhez, az szerintem vegyen pc-t, ha csak nem meg akar ismerkedni a mac-kel (ahogy tettem én is), de az ilyen szerintem hamar túl is ad rajta (ahogy tettem én is)
az, meg hogy nagyon szép és nagyon kicsi és nagyon halk, azok tényleg de tényleg nagyon jó dolgok, de nem vagyok benne biztos, hogy ennyit megérnek

(jah, eszembe jutott1: nbekem most megy azureus (ami ugye java-s), xchat, firefox, cfos, vnc, nod32, gaim, no-ip, és még is 1-3% között van a proci terhetltség (de inkább 1 körül, csak néha felmegy 3ig is)

(eszembejutott2: tiger-en ha futtatsz 1-2 programot, akkor az 256 mb mem-mel egyszerűen szánalmas. 1024gyel fasza volt. 512-vel nem tudtam próbálni)

nah most már tényleg abbahagytam, lényeg hogy peace, aki szerint a mac mini jobb, akkor ámen, az én igényeimnek jobban megfelel a pc, és ennyi :)
inkább csak azt írtam le, hogy miért váltottam viossza mac-ről pc-re :)

kieg3: komolyabb mac-et meg vegyen az, akinek olyan a munkája, hogy szükséges, de most a 150e ft körüli gépeket vizsgáltuk .)

(#72) bullseye

bullseye
(őstag)

Abban talán megegyezhetünk, hogy a Mac Mini azon rokonainknak való, akik már igényelnek gépet, de a lehető legegyszerűbb kezelés kell nekik, hogy el ne ijedjenek.
És akkor kérdem én, hol a full magyar oprendszer és programcsomag? Láttam van valami letöltős patcholós, az PC tempó, kérem szépen, és nem is tudom vonatkozik-e minden elemre ami fent van a Minin...

Anyám kapott pár éve egy ősrégi PCt, valamennyire már képes kezelni (irogat wordpadben, passziánszozik, lassan kezd a net után érdeklődni - amitől én parázok), az átnevelése problémás lehet. OEM Win 98 nem egy OS X, az biztos, de magyarul írja ki mi történik, magyar a help (és lehőztam vele pár évet, úgyhogy helyrepofozhatom, ha gond van)... szóval ha az a tréfás gondolatom támadna, hogy veszek neki egy 150k-s gépet, amit könnyebb kezelni, lehet, hogy még ki is szúrnék vele.

(#73) Ahhoj válasza bullseye (#72) üzenetére

Ahhoj
(fanatikus tag)

teljesen egyetértek
és még tedd azt is hozzá, hogy ha felteszed a magyarítást, akkor nem is megy az auto update... (csak ha xy file-ba belepiszkálsz vagy kitörlöd, már nem is emlékszem...)

(#74) bullseye

bullseye
(őstag)

jajj. ez már szinte PCs szenvedés...

(#75) biker

biker
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

jujj, ez a magyarításos rész fájt, mindíg is fáj, mikor ezzel jönnek...

1: ''magyarítás vonatkozik e mindenre?'' igen, pontosan úgy, mint ahogy a magyar windowstól magyar lesz az office, például.
fogjuk már fel, a RENDSZER lesz magyar!

2: ''nem lehet frissíteni, de szar''
De lehet, akkor, ha lesz a frissítéshez készen magyar nyelv, vagy a windowsra ha magyar, felmegy az angol SP2? nem, akkor mi a f..ról aggódunk?
:O

a 3., nincs floppy.:Y
igen, kb 2001-ben ki...tam az összes floppy-mat, mert rendszeresen mire a célállomáshoz értem, hibás lett a file.
feltalálták a CDRW-t, ami kb 75x olcsóbb a floppynál, és ma már minden gépben van CD olvasó

(#76) viharhozo válasza k3l3r0n (#26) üzenetére

viharhozo
(PH! addikt)

Mindegyik teglatest alaku.

Durvasága miatt töröltem - moderátor.

(#77) viharhozo válasza biker (#38) üzenetére

viharhozo
(PH! addikt)

Rohanok Macet venni, mert annyira kiraly!

(#78) viharhozo válasza biker (#34) üzenetére

viharhozo
(PH! addikt)

A hasonlo kategoriaju PC-hez is adnak helyreallito lemezt.

(#79) Zoltán válasza bullseye (#3) üzenetére

Zoltán
(őstag)

A minipc-be rakott ATI vga low profile volt? Vagy belement normál méretű is?
Köszi.

http://just-tea.hu

(#80) Alex91 válasza Ahhoj (#71) üzenetére

Alex91
(PH! nagyúr)

Ilyen szemlelettel nem is ertem, hogy miert vettel minit? Ezek a dolgok kiprobalas nelkul is vilagosak (mar aki ert egy kicsit a szamitogephez :) ).

Gep buheratoroknak, sebesseg maniakusoknak, es ''gazdasagos'' szemleletueknek ez valoban nem a megfelelo gep.

(Amugy a tobbseg a PC-jeben se cserel sok mindent, inkabb amikor mar xar lesz kidobja az egeszet. Egy hasonlo meretu es felepitesu PC-nel is ugyan ugy keves a hely, nem fogsz bele pakolni 10 vinyot :). Szoval ennyit a bovithetosegrol...)

Sellerbuyer - Én azt gondolom, akik microservert használnak azért, mert felismerték, hogy szemléletváltásra van szükség, azok min. 20-30, de lehet, hogy 50 évvel járnak a többiek előtt és igazi úttörők.

(#81) Ahhoj válasza Alex91 (#80) üzenetére

Ahhoj
(fanatikus tag)

mert érdekelt az egész rendszer, akartam használni otthonomban, stb...
10 vinyót átlagus user nem rak bele, ilyet nem is mondtam, de 2-3-at igen (esetleg 1-1 elborultabb 4et is)
ennyi elfér egy pc-ben :)

de amúgy abban igazad van, eleve nincs is értelme az összehasonlításnak, mert egy mac mini meg egy hasonló árú pc szvsz eléggé más célt szolgálnak, szal kár ezen görcsölni :)

én csak elmondtam nekem miért jobb a pc mint a mac :)
majd ha grafikus leszek akkor vissza csere :)

(#82) Don Vittorio válasza Ahhoj (#81) üzenetére

Don Vittorio
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Minimális befektetéssel tudsz vinyókat dugni bármelyik Macre. Nekem ugyan PowerMacjeim vannak, és azokban kényelmesen elfér 4 vinyó (nálam 3-ban van is annyi), de a MacMini is szépen bővíthető. Igényeseknek van olyan ház, ami épp akkora, mint maga a Mini, és alá tehető. Nem is drága, tizenezer. A ház USB2 és FW, tehát a sebességgel sincs gond. De szoktam használni sima IDE-USB2 konvertert is (5-6 eFt), és az is teljesen rendben van.

(#83) Den válasza biker (#75) üzenetére

Den
(VIP)
LOGOUT blog

1. de van magyar office. meg magyar sokminden...

2. van magyar winupdate, és fölmennek a frissítések. csak azoknl kell várni, amiknek nyelvi vonatkozása van, de egybiztonsági hibát javító foltot simán leszed _azonnal_

(#84) Don Vittorio válasza biker (#75) üzenetére

Don Vittorio
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Btw én az egyik gépre fel akartam rakni a 10.4.2 magyarítást a 10.4.2-re, és közölte, hogy túl új az oprendszerem. :)

(#85) Alex91

Alex91
(PH! nagyúr)

Szerintem notebook-ot se vegyen senki, mert abban se proci, se VGA nem cserelheto, es abba is draga a DVD-iro :D!

Sellerbuyer - Én azt gondolom, akik microservert használnak azért, mert felismerték, hogy szemléletváltásra van szükség, azok min. 20-30, de lehet, hogy 50 évvel járnak a többiek előtt és igazi úttörők.

(#86) bullseye válasza biker (#75) üzenetére

bullseye
(őstag)

Akkor arra is van válasz, hogy a MacMini-re alapból telepített minden programhoz elérhető-e magyarítás?

(#87) Alex91 válasza bullseye (#86) üzenetére

Alex91
(PH! nagyúr)

De legalabb gyakoroljuk az angol nyelvet :)! A C64-em se tudott magyarul... :DD

(#88) alien8 válasza Alex91 (#85) üzenetére

alien8
(lelkes újonc)

A notebook hordozható, a mac mini is hordozható végül is, az igaz:) hónod alá csapod a tft-t, a gép meg elfér a hátizsákban:)

(#89) biker válasza Don Vittorio (#84) üzenetére

biker
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

ha a 10.4.2-n fent volt a kicsit későbbi sec. update, akkor már nem megy fel :(

(#90) biker válasza bullseye (#86) üzenetére

biker
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

válaszd szét a rendszer progikat, amik az OS X részei, és azokat, amiket a géphez adnak

ha sikerült, megvan a válasz

ugyanis az iLife csomag NEM része a rendszernek, ezért nem lehet a magyarítástól magyar
ami magyar, az minden beépített szar a szövegszerkesztőtől a dvdplayeren át a segédprogramokig

az un. iApp-ok és a többiek nem

nem mellesleg az OS X-hez adnak egy full developer pack-ot (jéé, ilyen sincs máshol) amivel akár tudás nélkül is magyaríthatsz programot a beépített interface builderrel, megnyitja a nyelvi filet, ami kell, és WYSIWYG módszerrel átírod amit akarsz, elmented, és innettől van magyar programod
(kivéve MS office, mert azt nem szabványosan írták, mit is várhatnánk?)
Természetesen ez csak egy része a devtools-nak, akár komplett programot készíthetsz vele, mintha mondjuk winhez kapnál egy full VB vagy C++ környezetet

(#91) biker válasza Den (#83) üzenetére

biker
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

1: itt is van, sajnos az MS féle office nem készült még soha magyarul, ez éppen az MS hibája, nem az Apple-é. sztem
De van ide is open officeok tömkelege, ami ingyen van, és létezik winre is.
Mellesleg a beépített szövegszerk az épp kezeli a szabványos RTF formátumot, legtöbb embernek akár elég is :)

2: ok.

(#92) biker válasza Zoltán (#79) üzenetére

biker
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

az ilyen házakba beleférnek a teljes zsugák általában.

(#93) biker

biker
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

ja, igen, tudom, nem szabadna, de olyant is tud ez a gagyi oprencer, hogy a beépített helyesírás elemző, amihez szintén van magyar modul, on-the-fly képes helyesírás elemzést végezni, nem csak szövegszerkesztőben, hanem akár webböngésző szövegbevitel, vagy mail alatt is, illetve minden esetben, amikor írsz :)

ja igen, és bármikor átállítható a nyelve, tehát elfelejthetjük azt, hogy magyar windows magyar szövegszerkjében angolul írok, akkor a: nem ellenőriz, b: mindent aláhúz :)

ez csak egy plusz jó pont részemről :)

(#94) bullseye

bullseye
(őstag)

jó, akkor alázzunk engem, mert hülye vagyok, de akkor most az az erény, hogy nincs minden előre telepíett progihoz magyarítás? Vagy az, hogy én átírhatom, ha sok időm van? (ez esetben miért nem íta még át valaki, amit csak felmásolhatnék).

(#95) biker válasza bullseye (#94) üzenetére

biker
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

nem hiszem, hogy nem érted, csak sztem nem akarod érteni.

egy mac-hez nem csak a rendszer jár mikor megveszed, hanem minden egyéb

eddig jó?

magyarítás a rendszerhez van

eddig is jó?

bárki megcsinálja, akkor elküldi neked, te bemásolod, és az a progi is magyar lesz

ez is jó?

:)

mi is van magyarul?
rendszer, menük, kérdések, egyebek (tehát valóban felhasználók, dokumentumok, képek, zenék mappák lesznek, meg íróasztal, meg egyebek, tetszés szerint bármikor átváltható angol/francia/német/spanyol...... még 10 nyelvre)
dvd player, szövegszerkesztő, képnézegető/pdf nézegető, rendszer segédprogramok, rendszerbeállítás, mail program, internetböngésző, automator nevű rendszer automatizáló, betűkönyv nevű font kezelő, naptárprogram, címtár program, rendszerszintű szinkronizáló program (mobil v pda), számológép és tsai, képletöltő (scanner ill kamera képlopó),

lehet hogy még pár dolgot kihagytam, de nem tudom, mert nekem van pár saját magyarítás és van pár olyan progi is, amihez eleve volt magyar nyelv, ezek már akkor term. magyarul beszéltek, mikor angol volt a rendszer

Jah, igen, ha egy programhoz van 15-20nyelv, akkor nem installkor kell b..kódni, milyen nyelv, felteszi mindet (annyiszor kb 20-30kb) és ha átállítom a rendszer nyelvét angolra, akkor onnantól minden(!!!) program angol lesz, ha a francia haverod leül a gép elé, átállítod franciára, és onnantól minden szarod frania lesz, amihez van francia modul.

értékelési sorrend kiválasztható a rendszerbeállításoknál, és az adott sorrendben halad keresve a nyelvi modulokat :)

remélem jól fogalmaztam

(#96) MMSZoli

MMSZoli
(tag)

Szervusztok,

Egy hozzászólás a részemről: MacMini VS Barebone témában. KB 17 éve foglalkozom aktívan számítógéppel (még ZX81-el kezdtem, ha mond ez valakinek valamit, és a teljes skálát végigpróbáltam a 8-bites csodáktól (C64,Plus/4) az Amigán át a 286-tól kezdődő PC szériákig). Valamennyire értek is hozzájuk, programoztam is mindet assemblyben vagy C-ben (tehát ismerem a lelkivilágukat).
Jópár év PC használat után tele lett a tudatom a korábbi PC-immel, melyek közül mindegyik nagy, ronda és hangos volt. soha nem használtam ki még csak a Midi ház lehetőségeit sem, mivel 1 db nagy vinyó és egy optikai drive mindig elég volt nekem. egyszerüen herótom lett a design nélküli porszívókkal, melyeknél a mérnöki tudás kimerült egy táp kiválasztásában és egy (legjobb esetben) csiricsáré undormány előlapban.

Kb amikor kijött a Mac mini, teljesen lenyűgözött az idea és a letisztult design, és miután kipróbáltam, akartam is egyet vásárolni (ráadásul egy kicsit jobban felszerelt verziót, nem az alapot ''occsóér'' mivel én is kissé utánaolvastam), DE
1) a gyengus magyar Dealer-ektől nem lehetett megrendelni csak 256MB memóriával, ami tudjuk, hogy használhatatlan (illetve extrában vehettem volna 1GB-ot, de akkor a 256MB-ot odaadták volna zacskóban, otthon porosodott volna a dobozban jó drágáért, ugye nem kell részleteznem, hogy ez nem nagyon tetszett, ráadásul állítólag ezek Mac specifikus memóriák, PC-s bontóba sem lőhettem volna el, lehet, hogy ez nem igaz)
2) Nem lehetett hozzá Superdrive-ot rendelni, pedig én már csak DVD-íróval akartam újgépet venni 2005-ben, ez MO-on nem volt lehetséges (csak a DVD-lejátszó-CD író kombóval)
3) a kisebb Mac mini csak a lassabb 4800(?) rpm-es vinyóval volt kapható, és nem lehetett kérni nagyobbal, gyorsabbal. (nekem például semmi szükségem a drágább mac mini bluetooth-ra and Wifire, egyszerűen nem érdekel és baromi drága minden hozzá)
gyakorlatilag teljesen rugalmatlanok voltak. Meg is írtam a Mac központnak.

Szóval gépváltáskor egy kicsi, csendes és gyors gépet akaortam. Hosszú kutatás után (miközben megnéztem a Via Eden és hasonló integrált megoldásokat, mai napig nem értem, hogy ha a Notebook-okba tudnak integrálni Radeon9700-at, akkor a MiniATX alaplapokba MIÉRT csak a 6 éves Via Prosavage-et rakják bele, még a 2 géppel ezelőtti Voodoo kártyám is újabb fejlesztés)
Shuttle Barebone PC mellett döntöttem (SN95G2 fekete, lásd [link]), jóval erősebb procival (AMD 64 3000+), ugyanannyi memóriával (1GB), nagyobb vinyóval, DVD-íróval és egy közepes videókártyával (asus 9550GE), ami kb 2.5x erősebb a 9200-nál. Az egész kb 210eFt körül jött ki billentyűzet, egér, monitor, oprendszer és programok nélkül, valamennyit visszakap a nejem a Sulinetben. Egyébként kb 2x akkora, mint a Mac mini és ennek is csak 2 db memóriafoglalalta van, 1AGP és egy PCI.
Számításaim szerint a kisebbik Mac Mini hasonló kiszerelésben kb ugyanitt jött volna ki, az erősebb Mac mini superdrive-al, Airport-al, Bluetoothal, 512MB-al bruttó 199eFt, viszont van hozzá oprendszer és HASZNÁLHATÓ programok.

Konlúzióim 3 hónap használat után
- A Shuttle barebone nem szupercsendes. Halk, de nem néma. Persze lehet mondani, hogy sokkal erősebb, de amikor nem hajtom, akkor miért megy fullon a ventillátor? Ahhoz képest, hogy Smart Fan meg heatpipe meg minden...Egyébként mikor bekapcsolom, olyat fúj 10 másodpercig, hogy lerepülnek a papírok (kb mint egy hajszáritó), gondolom, hogy kiporolja, gondolhatjátok, mit éreztem, mikor a ''szupercsendes'' gépem így indult először, majdnem leestem a székről...
- USB2.0 portok csak Service Pack2-vel megy, alap XP-vel és hozzáadott driverekkel (ami nekem van) nem. Letöltés, installálás, ráadásul a Service Pack2-vel kapcsoaltban voltak érdekes visszajelzések, úgyhogy paráztam (belassulás, memóriazabálás?), lásd lejjebb
- Tegnap éppen 4 órát pazaroltam el arra, hogy olyan programot találjak, amivel a mikrofon-bemenetről a pár régi kazettámat bedigizzem, mivel az XP-beépített program a digitalizálást 60 másodpercben(!!!) limitálja, nagyon hasznos.... Kellett keresnem valami Mikrofon-->WAV-->MP3 kódolásra, ami Freeware és jól használható. Itt viszont jön a pont: a Mac mininek nincs mikrofon bemenete! Ehhez kellett volna vennem valamit, ha Mac mninm lenne, találtam egy design-ban illeszkedő USB megoldást lásd itt:[link] Kb6000Ft-ért lehet itthon hozzájutni és MAC kompatibilias, lásd még itt:[link].
- Természetesen voltak programok/utilityk a Shuttle rendszerhez, bár egyik sem volt túl hasznos, szerintem már mindet leszedtem. volt pl egy ingyenes Vírusírtó, ami már telepítéskor lejárt, és nem volt hajlandó frissíteni magát. Király...Vettem egyet 10000Ft, mivel pl a NOD is lejárt, a Panda nem volt elég jó, a Tűzfalak meg folyamatosan megakasztották az online játékokat.
- Azóta vennem kellett egy Anti-spyware-t, mivel 1 hónap használat után belefutottam egy olyanba, melyet a NOD meg a többi free vírusirtó program sem tudott eltávolítani. 6000Ft extra, a Mac-en ilyenre állítólag nincs szükség...
- Az említett integrált 5.1 nvidia hangcucc néha befagy (pl részeltezett hangerő-állításnál), az előre installált beállítások (pop, rock, etc) nem működnek, és nincs újabb driver.--> félkész megoldás. A mac-es sztereóról még ilyen gondot nem hallottam.
- Érthetetlen módon indőnként belassul a gép task-váltásokkor, akár Operat akár Explorert használok böngészönek.furcsa egy ilyen erős géptől, mikor 500MB mem még szabadon van... Mikor Mac-et teszteltem 5-7 alkalmazással, soha nem tapasztaltam ilyet.
- Összességében nagyon jókat játszom a Battlefield2-vel Online és a többi játékkal, egyelőre elég erős, már persze nem fullos felbontással játszom (az LCD monitor natív felbontás miatt). Apropó: megnézte már valaki, hogy VALÓJÁBAN milyen és mennyi Mac-es játék van? Szerintem dobni fogtok egy hátast. van Halo, stb, az már egy másik dolog, hogy MO-on ebből SEMMI nem látszódik. Keressetek rá google-ben, de az UK Apple store-on is találtam a múltkor egy rakat új programot, 3D is, pl HALO.
- Használok OpenOffice-t, ami elég jó, bár nem olyan kénylemes, mint a Microsoft Office, viszont kisebb, nem kerül 100eFt-ba, cserébe néha-néha fagyoagt és nincs rendes clipart gyüjtemény benne..
Sajnos valamiért MO-on nem adják az IWork-öt a Mac-hez, pedig mintha az USA cikkekben azt olvastam volna, hogy jár hozzá. Szerintetek a magyar Mac szervezet megvág minket, vagy csak a régebbi verzió van fenn a gépen ingyen? Az iWorks2005 egy király program a tesztek alapján, és gyönyörü is. egy korábbi iWork próbám szerint jobb, mint az istenített Office vagy az általam haszált Openoffice. csak hogy munkáról is beszéljünk
- Ha a WinXP-t géppel együtt vettem volna, +28000Ft (ha jól tudom, annyi az OEM ára). Mivel már ''megvolt'', erre nem költöttem, egyébként kellett volna.

Konkúzió? Az eddigiek alapján egy MacMini-vel boldogabb lennék, és még talán olcsóbban is kijöttem volna. Most is elég jó a gépem, bár egy-egy esetben már kissé megkeseredett a számban az íz... A Barebone NEM komplett megoldás, remgeteg utólagos installálás volt szükséges, és még a mai napig kell újabb és újabb dolgokat felraknom Eredmény? egyre lassabb gép...
A Mac mini installt látva ezek harmadát sem kellett volna feltelepítenem, és akkor sem kellene számolnom ilyen belassulásokkal sem, Szerintem...

Üdv: MMS

MMS: gép1: Shuttle Mini XPC SN95G5V2, AMD Opteron 150, 2x1GB Geil, Radeon HD4650 AGP, 250GB Samsung, NEC +/-RW DL gép2: DELL XPS 210 C2D 6400, 2x1GB Geil Ultra DDR2 800, 320GB Barracuda, HD5570 DDR3 LP

(#97) biker válasza MMSZoli (#96) üzenetére

biker
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

csak részletekben:

- macbolt.hu-ban van rengeteg játék, ha kell :)

- iWork 30napos verzió jár itt is, kint is a géphez, nincs kispórolva.

- a jelzett usb audiók igen szépek, de azt hiszem ezek nem okésak mac-re, de van más megoldás mac-re azért, hasonló áron

- én az első szériás mini-ből vettem kiadáskor, és kaptam minden rendelhető opcióval, szintén macbolt (de az xms is jó((helyileg azonos:) )) de más bolt)
szerintem rossz helyre mentél, mint ahogy olvasom, nem egyedül.

- 4200-as seagate momentus 8m cache-el van a 80gigásban, a 40gigás egy időben 5400-as de 2M cache-es toshiba volt, nem volt jobb tehát. mellesleg a momentus nem épp rossz HDd :)

- a taskváltásos dolog ismerős, ezt nevezem(mástól plágizálva) ''ez most mi a fa..t csinál'' érzésnek :)

(#98) MMSZoli

MMSZoli
(tag)

Helló,

Mindjárt elkaparom magam, volt egy szuperjó elemzésem Mac Mini játékfronton, Benchmark PC-Mac minimális rendszerelvárás szinten, erre elszállt, hogy az a..... :F
Na mindegy, röviden egy link, ahol meg lehet nézni a több tucatnyi IGAZÁN jó játékot a Mac-re. [link]
-->Action games. Jópár jó stuff van itt, és ezek 90%-ának a minimum elvárásait a Mac Mini teljesíti. Az erősebb verzió pedig böven, az 1GB memória szerintem javasolt.

Egy rövid lista: Halo, World of Warcraft, Warcraft 3, Splinter Cell 3, Battlefield 1942, Jedi Academy, UT2004, Doom3, Lords of the Rings, Age of Mithology, Bloodrayne, Call of Duty, Medal of Honor, Star Wars Battlefront, stb, stb
Csak ezzel a pár szuper játékkal egyedül hónapokig ellehet az ember, ha más nem is csinál.

Állítólag a Halo, Sims2, WarCraft3 simán mennek rajta, a Doom3 már ne annyira OK, de ez logikus is. Szerintem biztosan jobban hasít, mint a 900MHz Duron, 512MB, 64MB Radeon8500 előző konfigom, pedig azon is lehetett rendesen játszani, csak pl. a Sim2-nél vissza kellett kicsit venni a grafikai részletességből, vagy nem 1280x1024-ben játszottam (pl. UT 2004). És ennél a Mac mini jóval erősebb...

MMS: gép1: Shuttle Mini XPC SN95G5V2, AMD Opteron 150, 2x1GB Geil, Radeon HD4650 AGP, 250GB Samsung, NEC +/-RW DL gép2: DELL XPS 210 C2D 6400, 2x1GB Geil Ultra DDR2 800, 320GB Barracuda, HD5570 DDR3 LP

(#99) MMSZoli

MMSZoli
(tag)

Helló,

Mivel még nem láttam, hogy valaki megtalálta vonla, van egy Mac mini klón a VoodooPC-től, akik általában nagyon király cuccokat szoktak csinálni és dizájnosak is, csak baromi drágák.

Nézzétek meg EZT: [link]
Mondjuk ez a duplája a Mac mini árának (899$ az induló ár, míg a Mac Mini 499$)

A specifikációs sheet mélyen hallgat az inetgrált videókártáyról, szerintem Intel GMA900 lesz, ami nem sokkal jobb a Radeon9200-nál, de legalább Intel :))

Érdemes megnézni a többi terméküket is a www.voodoopc.com[link] -on, csak hogy lássátok, PCből is van extra drága ;]

(#100) biker válasza MMSZoli (#99) üzenetére

biker
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

miután ez a valami ugyanaz kívülről, mint az aopen féle miniPC, ami még csak 3D programban létezik, gyanítom ez sem létezik még :(

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.