Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#101) biker

biker
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

update: már nincs is az aopennél a mini style, csak egy mini cube van, ami kb 2x akkora mint a mini, és tálcás egységgel

így nem tudom megmutatni, de volt egy ugyanilyen, mint a voodoo-s, csak ezüstben, ocsmány eject gombbal felvértezve :)

Telekom-adó mentesen keress Skype-on vagy Viber-en! --- www.e-szakuzlet.hu | www.gerisoft.hu | www.szeged-klima.hu

(#102) MMSZoli válasza biker (#100) üzenetére

MMSZoli
(tag)

Halló!

Nem-nem, ezt akár most megrendelheted aVoodoo Idol-t Online, csak baromi drága, és a gyorspostát az USA-ból fizeted. Konfigurálhatod, meg minden, és eljutottam addig a pontig, ahol már csak át kell utani az összeget, kb 280.000Ft lett volna a vágyott konfig :))

A Hercules MUSE müködik a Mac-el, külön kiemelik a honlapon, de az 5.1-ből csak 2.0 megy. Szerintem nagyon megy a Mac Mini design-jához.

MMS: gép1: Shuttle Mini XPC SN95G5V2, AMD Opteron 150, 2x1GB Geil, Radeon HD4650 AGP, 250GB Samsung, NEC +/-RW DL gép2: DELL XPS 210 C2D 6400, 2x1GB Geil Ultra DDR2 800, 320GB Barracuda, HD5570 DDR3 LP

(#103) MMSZoli

MMSZoli
(tag)

Helló,

Valamiért nem ment a fenti link, úgyhogy beírom az elérést, ''oszt'' biztosan működni fog.

http://store.apple.com/Apple/WebObjects/ukstore.woa

Itt menjetek be a SW-be, és ''kánaán''. Az említett magyar oldal felhozatala igen szegényes, és válogatni szeretek.

MMS: gép1: Shuttle Mini XPC SN95G5V2, AMD Opteron 150, 2x1GB Geil, Radeon HD4650 AGP, 250GB Samsung, NEC +/-RW DL gép2: DELL XPS 210 C2D 6400, 2x1GB Geil Ultra DDR2 800, 320GB Barracuda, HD5570 DDR3 LP

(#104) Baskiria

Baskiria
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Feltettem a mac osx x86ot, tök jó. Aztán leszedtem, internetezni tudok xp alól is. :) Meg hát játszani csak win alól lehet rendesen.

(#105) Cizio

Cizio
(fanatikus tag)

Sziasztok! Segítséget kérnék tőletek. Még kezdő Mac-es lennék, végigolvastam a fórumot de igazából konkrét utalást nem találtam arra, hogy a MacMini gép milyen kompatibilitással működne egy olyan hálózatban amiben ''hagyományos'' PC-k vannak.

Programok kompatibilitása
Hálózati kompatibilitás
Esetleg MacMinin lehet e WinXP? (itt láttam és olvasgattam valami Mac OSx x86-ról de nem teljes a kép)

Segítségetekért előre is köszönet!

''...adj Uram nekem türelmet....de azonnal!!!''

(#106) Alex91 válasza Cizio (#105) üzenetére

Alex91
(PH! nagyúr)

PC halozatban eleg jol mukodik, file, nyomtato megosztas.
MacMinin nem lehet WinXP. Pontosabban a VirtualPC nevu progival (vagy mas emulatorral) felteheto ra, de jatekra es komolyabb munkara lassu lesz.
A Wines progik nativan nem fognak a minin futni.

Szerintem maradj a PC-nel! :DD

Sellerbuyer - Én azt gondolom, akik microservert használnak azért, mert felismerték, hogy szemléletváltásra van szükség, azok min. 20-30, de lehet, hogy 50 évvel járnak a többiek előtt és igazi úttörők.

(#107) MMSZoli

MMSZoli
(tag)

Szerintem ha az Apple meg akarja és meg tudja lovagolni a Mac Mini hullámot, gyorsan kihoznak egy új verziót a Mac Miniből a Mobility Radeon X700-ra vagy Mobility 9800-ra alapozva, minden más maradhat.
Azonnal befogná a száját a sok okos, hogy nem lehet a Mac Minivel játszani, ráadásul a termelt hő sem ugrana meg nagyon, hiszen ha notebook-ba jó.... Egy csomó ember (aki eddig pont a játékok miatt nem vett Mac Minit) azonnal elgondolkodna...
X700 benchmark:
[link]

Radeon9800 test és Bench
[link]

(#108) Alex91 válasza MMSZoli (#107) üzenetére

Alex91
(PH! nagyúr)

Jatekra XBox... Gyenge a mini CPU-ja is, szoval folosleges a jatekiranyt eroltetni.

Sellerbuyer - Én azt gondolom, akik microservert használnak azért, mert felismerték, hogy szemléletváltásra van szükség, azok min. 20-30, de lehet, hogy 50 évvel járnak a többiek előtt és igazi úttörők.

(#109) GBotond

GBotond
(lelkes újonc)

Egy kicsit lassan jutottam el ehhez a cikkhez/fórumhoz... Tudomásom szerint az AOpen minije nem barebone, mivel csak kész konfig formájában vásárolható meg, tehát aki úgy képzeli el a megvásárlását, hogy 10 dobozból kell sok óra alatt összerakni, az nem jó irányban tapogatózik. Ettől persze még nem lesz jó gép, pontosabban nem _elég_ jó...

GB

(#110) MMSZoli válasza GBotond (#109) üzenetére

MMSZoli
(tag)

És mire_nem_elég_jó? Én például nem vagyok az a legutolsó_játékkal:_játszom_csak típus, a Radeon9200 pedig azért nem gyengébb, mint egy VIA Prosavage vagy Radeon X200, pedig ezekkel a mai napig rengeteg olcsó gépet és notebook-ot adnak el.

Hogy gyenge a procia? Mihez képest? valós alkalmazások során (amikor csaka a proci dolgozik) bőven lekörözi a 2.4GHz-es Cerkát (mert hogy ugye erről az árkategóriáról beszélünk).Ne ess bele a hibába, hogy a magasabb megaherz jobb is. Sok múlik a cache-en és az architektúrán, emiatt a buta vevői magatartás miatt lettek az AMD-k is átnevezve. Az AMD64 3000+-omat azért hívják így, mert 1.8MHz-en produkálja azt a sebességet, mint egy Intel Cerka vagy PIV 3GHz-en. Most akkor lassú, mert csak 1.8MHz a magsebessége??? A valós sebesség a lényeg, nem?

Namost egy 2.4-es Cerka egy Radeon9250-el (csak hogy ugyanolyan erős graf-kártyát említsek) 1GB memóriával elegendő egy 1-2 éves akciójáték futtatására, nem beszélve az egyéb kategóriákról (stratégia, miegymás). A Mac Mini az Apple ajánlása szerint alkalmas a HALO futtatására.
[link]
Nos, keresd meg a minimum konfigot egy PC-vel, add hozzá egy legális Windows árát, és azt hasonlítsd össze a Mac Mini árával, amihez dizájnos kis cuccokat adnak most.

Egyetértek, hogy nem játékgép, de a koncepció nagyon jó, és átlag felhasználóknak (időnként játszanak csak egyet-egyet) teljesen megfelel.

Nekem is PC van, de csak azért, mert nem tudtam a nejemet meggyőzni a Mac-ről, és mert csak 256MB-al és Superdrive nélkül lehetett csak rendelni (egyébként én is lelkesebb lettem volna). Most is minden programomat veszem (nem a legújabbakat, persze), úgyhogy ez nekem nem lenne problémó, hogyan jussak programohoz: megrendelem olcsón az interneten és megveszem...

(#111) MMSZoli válasza Alex91 (#108) üzenetére

MMSZoli
(tag)

Kérlek nézz utána, hogy az XBox milyen paraméterekkel rendelkezik (733 vagy 866MHz proci, kevés (64MB) memória, ma már gyenge videókari (300MHz-es...)). Mindjárt elsírom magamat.
Arról már ne is beszéljünk, hogy az XBox nem támogatja a Monitorok csatlakoztatását (NAGY felbontás), legjobb esetben is csak plamzát közhetsz rá (limitált =felbontás).
A pluszokról:
[link]

Ezt egy Mac Mini (ugyanolyan felbontáson használva, ne feletsd!) símán lealázza.
DVI csatira bármit ráköthetsz, analóg vagy VGA vagy TV (adapterrel), mivel rá van inetgrállva az SVideo kimenet.

Az egyetlen, ahol tényleg igazán elmarad a Mac mini, az a hang... sajnos csak sztereo, nem Dolby Digital 5.1...

[Szerkesztve]

(#112) MMSZoli

MMSZoli
(tag)

Hoopá!

Most látom, hogy a Hóember-fejek megzavartak, és ez két külön ember véleménye volt.

Bocsesz!

(#113) GBotond válasza MMSZoli (#110) üzenetére

GBotond
(lelkes újonc)

Inkább a cikkben is említett tervezési átgondolatlanságok zavarnak, nem a teljesítménye.

GB

(#114) Zenty

Zenty
(őstag)

''Az Apple nemrég frissítette a Mac mini hardverét, az új változatokban 1,42 GHz-es helyett 1,5 GHz-es PowerPC G4 processzor, kétrétegű DVD-lemezek írására is képes meghajtó, 32 megabájt helyett 64 megabájt grafikus memória és gyorsabb merevlemez kapott helyet. Érdekesség, hogy az Apple nem kommunikálta hogy a gépei erősebbé váltak, a változásra a vásárlók jöttek rá.''
[link]

Ez most igaz vagy kamu?Apple mac mini fő oldalán nem találtam erről infot...
Mondjuk ha ez igaz igy mar egész joha mac mini szerintem!( föleg ha ára nem emelkedik)

Gamekről meg annyit ,hogy állitolag a wow is jol megy rajta!( frissitett kiadásu 512 alap ramal)

Guild Wars - Zenty a survivor

(#115) Zenty

Zenty
(őstag)

Vissza olvasva csak picit írnék a mac vitához :D

A legtöbb mac fizikalig gyengéb gép( elméletileg) ,de még is tud annyit felmutattni mint egy hardverileg sokkal jobb,erösebb pc-és gép!Ezt hogyan?
A macek cél hardverek ,ha teccik konzolok nagy tulzással :D!
Jobban,egyszerüben tudnak rá optimalizálni a fejlesztök,mert nincs akkora változatosság és, kavarodás hardver ügyileg! Ezért is tudnak törödni apple-ek az elözö generáciokal is,hogy gyorsabb legyen az uj oprendszeren minden..( g4 tiger stb)
Ezeknek fejében elméletileg a játékokat is könyebben lehetne rá írni( de mivel cell proci meg x86 messze áll egymástol ezért problematikásab a helyzett mint tudjuk)
Gondolom ezért is vált az apple intelre,mert sokkal több program, meg játék jöhet mac os x alá ez miatt! ( és ez egy fő szempont szerintem)
Ha a proc váltás után a legtöbb game kijönne mac os x alá is , akkor szerintem beruháznék egy mac-re én is!
Win xp-ét szerintem nem lehet majd rá tenni legálisan szal....

Másik:

Igaz ,hogy sok soft van alapbol mac os x-en, belekötés nélkül!
De ez nem csak a nem tul nagy elterjedése miatt van!( mondjuk ha nagy elterjedésü lesz a mac akkor tuti bele fognak kötni mindenbe :D)

Ahogy már páran is emlitették,szinte bármelyik progit leszedhetsz az oprendszeröl ami alapbol van mac os x-en!

A win xp -nél meg szinte minden bele van integrálva....
És ez itt a problem..
Hiába lehet a win xp röl leszedni most már elméletileg az explorert? Attol az még ott marad csak a szem elöl tünik el....
Szal ez ami szerintem vér lázito .. ( leginkáb a többi cégnek)

[Szerkesztve]

Guild Wars - Zenty a survivor

(#116) BobMaster válasza Zenty (#114) üzenetére

BobMaster
(őstag)

A hírt megerősítem. Tényleg 1,5-ös a proca, 5400-as a HDD és 64 MB-os a VGA.

Ha nem szólsz, észre sem veszem :R

[Szerkesztve]

A tényleges szűk keresztmetszet a júzer.

(#117) MMSZoli

MMSZoli
(tag)

Helló!
Ha 64MBos a VGA, akkor lehet, hogy az már nem Radeon9200, hanem valami más, pl.Radeon9250? Meg tudod nézni a rendszer-tesztben?
Vagy a típus továbbra is 9200? Mondjuk +32MB csak a lehetséges felbontást teszi nagyobbá, de egy ugyanolyan ''gyenge'' videókártyán a magasabb felbontás nem segít, sőt.
Ha nem volt eszük a fejlesztőknek, csak a memóriát növelték meg. Ezt már jópár olcsó videókártyán eljátszották, 64bites memóriával 128MB RAM, és semmit nem ér.

Egy integrált Radeon9600 überkirály lenne... Nekem is az van a gépben, frankón megy a Battlefield2.

(#118) biker válasza MMSZoli (#117) üzenetére

biker
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

100% hogy R9200 és maradt 128bites.

1: ha magot cserélnek át kell tervezni a nyákot
2: ha sávszélességet váltanak, át kell tervezni a nyákot
3: ha csak a rárakott memória modulok változnak belső méretre, de ugyanannyi darab kerül rá, akkor nem kell áttervezni a nyákot

Telekom-adó mentesen keress Skype-on vagy Viber-en! --- www.e-szakuzlet.hu | www.gerisoft.hu | www.szeged-klima.hu

(#119) MMSZoli válasza biker (#118) üzenetére

MMSZoli
(tag)

Igazad van, de pár megjegyzés
1) Áttervezni sem lenne bonyolultabb, mint amilyen volt megtervezni, biztosan értenek hozzá. :)
Nap mint nap tucatnyi Laptopot hoznak ki kisebb cégek is különféle Radeon integrált kártyával szerelve, nem beszélve a kisebb-nagyobb videókari gyártókról. Ha Nekik megy, az Apple-nek kisujjból...
Viszont így egy olyan piaci szegmenst is lefednének, ami jelenleg kissé kiesik a profilból (közepes gamer, mint pl. én). Ha lecseng a kezdeti lengület, akkor újabb embereket fogna meg az ötlet (akik eddig pont a Radeon gyengesége miatt álltak el a váltástól). Lehet, hogy ismétlem magamat...
Akkor már lehetne is játék benchmarkokkal sokkolni a Tower-házas PC-seket. ;]

2) Igaz, ezen biztosan nem változtatnak. De azért reménykedni még lehet.

3) Lehet gyorsítani a memóriákon, magasabb freki, vagy gyorsabb VRAM alkalmazásával.
Ez is sokat foghat vissza egy videókarin, lásd túlhúzott memóriák vagy GDDR3-ak ugyanolyan Radeon procival. (persze magasabb kategóriában)

(#120) MMSZoli

MMSZoli
(tag)

Hi,

Az Intel platformra váltással a dolgok kicsit megváltoztak, GMA950 integrált videókari van az új Mac Mini-ben.

Hogy mire lesz elegendő, kérdéses. Hogy jobb-e, mint a 32MB-os Radeon9200, még inkább. Speckók (papír) alapon több szabványt támogat.

Intel GMA950 VS Geforce 6200 64 bit
[link]

Intel GMA950 alapú Mac Mini, összefoglaló
[link]

Igazából az a kérdés, hogy jobban, vagy rosszabbul fog az új Mac Mini teljesíteni ugyanazon játékkal (ezalatt persze nem a legújabb csiri-viri játékokat értem, hanm,e a 2-3 éves, de még élvezhető 3D játékokat)?

Találtam egy linket, játékok alatt elszomorító eredményt látok (az iMac Radeon 1600-al megy), de legalábbis nem nagyon jobb (nem annyival, mint amennyit a két gép kiadási éve)
[link]

Üdv: MMS

(#121) bakelit79 válasza MMSZoli (#120) üzenetére

bakelit79
(újonc)

Szevasztok!

En is torom a fejem, hogy telen venni kellene a laptopom melle egy asztali pofasabb gepet.
Agyalok az ujabb inteles MAC gepeken, illetve Shuttle barebone vagy pl egy X-Qpack hazba epitett cuccon. Amire kellene: elsosorban honlap szerkesztes, Photoshop CS2, munka (CAD), videok szerkesztese, zene hallgatas es szerkesztes ilyesmi + nemi jatek (nemi rallye, esetleg valami maszkalos-lovoldozos 3D). Miota kolit befejeztem nem kovetem az esemenyeket(kb 3eve) azert is kerdezem hogy ki mit ajanl. MAC mini (intel core duo) grafikusan kicsit gyenge jatekra, ahogy olvasom. A tobbi mac, ami meg ati akarmivel szerelt, az meg 300+ vagy inkabb 400+. A PCvel eddig meg nem volt bajom, megszoktam mar a windows-t meg a telepitest is. De varok otleteket mindket feltol. kb 250-300E HUF-ig vmi jo konfigra. (persze monitorral egyutt)

UDV

(#122) bullseye válasza bakelit79 (#121) üzenetére

bullseye
(őstag)

mondjuk a topik vagy 4 hónapja totál halott, és előrre se prögött már jóideje, de ez belefér

viszont a kívánságlista... hát, én egy design nagytornyot ajánlanék, amiben elférhet egy sima középerős VGA játékra, meg egy CAD-es akár a későbbiekben, bazisok memória Photoshophoz, merevlemezek videóvágáshoz (1 rendszer, 1 amiről 1 amire... vagy valami RAID 0), meg rendes hűtés a csöndhöz

(#123) bakelit79 válasza bullseye (#122) üzenetére

bakelit79
(újonc)

Ertem, javaval tisztaban voltam en is, de legalabb raerositettel. Csak annyi, hogy ezek kb

proc: 40 (dualos amd)
vinyok: 35 (3db kisebb, pl 80giga)
ramok: 30 (1giga)
alaplap: 25
haz: 20
jobb tap: 15-20
ventik:10-15
videok.:25
plextor DVD+/- cucc: 15-20
monitor:70-80
-------------------------
~290-310E
amire en gondoltam.

illetve ugyanennyibol MAC nem lenne jobb? (pl iMAC 17'' inteles hasznaltan? olyan 300-320k korul)
Most latom, hogy lehet ki leszek innen moderalva, de csak megkerdem, ha mar legepeltem.

(#124) bakelit79 válasza bakelit79 (#123) üzenetére

bakelit79
(újonc)

Ja meg meg annyi, hogy egy ilyen kis hazikoba semmikepp nem ferek bele? pl az X-qpack?

(#125) MMSZoli

MMSZoli
(tag)

Na hello gyerekek!

Rég halott a téma, és én úgy döntöttem, hogy 19-re lapot kérek, és a genetika mutáció irányába megyek el. Gondoltam megosztom Veletek.

Kicsi gép kell, meg erős, designos meg csendes, úgyhogy veszek egy LC475-ös MAC gépet jó olcsóért (szerintem a valaha készült egyik legszebb gép, kb 8 cm magas, 31cm széles), és kibelezés után átbarkácsolom egy übererös C2 Duo fullintegrált alaplappal, 2.5'' vinyóval, DL íróval egy házba (kivágom a floppynyílást), 200W-os PicoPSU-val, külső áramforással és egy központi 12cm-es lassú ventillátorral. Ha valamelyik megnevezés nem ismerős, keressetek rá, a PicoPSU egy überkirály dolog!
Ez egy hobby projekt lesz a Shuttle mellé, kíváncsi vagyok, mire lesz elegendö. Valszeg a Wifivel meg a többivel együtt már király lesz számos dologra (internet, Openoffice), és ha a Geforce6100-as (vagy gyorsabb) Mini-ITX alaplap elérhető lesz, akkor a videókarival sem kell foglalkoznom, mert alap 3D játékra is jó lesz.

Úgyhogy nem választok, hanem hibridet fogok nevelni. :D

(#126) MMSZoli válasza bullseye (#122) üzenetére

MMSZoli
(tag)

Design Nagytornyot... Haha!

Ezt írod egy MacMini VS Mini-Pc topicba. Gratula!

Búrám tele van a 600W-os toronyházakkal. Iszonyú, hogy milyen irányba megy az ipar, az 1990-es évek elején egy gépben 150-200W-os tápok voltak. HOVÁ megy ez a rengeteg áram, és hol a fejlődés?
Én energetikai szempontból egy katasztrófálisnak látom a mai PC-s iparág fejlődését. Egyre több a PC, és mindemellett egyre többet fogyasztanak.

(#127) bullseye válasza MMSZoli (#126) üzenetére

bullseye
(őstag)

kösz, jól esik a megerősítés, hogy igazam volt, amikor ezt ajánlottam...

(#128) rawe

rawe
(kvázi-tag)

Azt tudjátok hagy a Mac minit könnyen lehet Upgratelni

azt hiszem gayárilag t2300 core duot(1,6ghz 2mb) raknak bele
és márt 2 maces embernek is adtam el t7400 (2,16 4mb)processzort
azt monták meg tátasodott a kicsike:)
ég és föld a külömbség teljesitményben..

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.