És mire_nem_elég_jó? Én például nem vagyok az a legutolsó_játékkal:_játszom_csak típus, a Radeon9200 pedig azért nem gyengébb, mint egy VIA Prosavage vagy Radeon X200, pedig ezekkel a mai napig rengeteg olcsó gépet és notebook-ot adnak el.
Hogy gyenge a procia? Mihez képest? valós alkalmazások során (amikor csaka a proci dolgozik) bőven lekörözi a 2.4GHz-es Cerkát (mert hogy ugye erről az árkategóriáról beszélünk).Ne ess bele a hibába, hogy a magasabb megaherz jobb is. Sok múlik a cache-en és az architektúrán, emiatt a buta vevői magatartás miatt lettek az AMD-k is átnevezve. Az AMD64 3000+-omat azért hívják így, mert 1.8MHz-en produkálja azt a sebességet, mint egy Intel Cerka vagy PIV 3GHz-en. Most akkor lassú, mert csak 1.8MHz a magsebessége??? A valós sebesség a lényeg, nem?
Namost egy 2.4-es Cerka egy Radeon9250-el (csak hogy ugyanolyan erős graf-kártyát említsek) 1GB memóriával elegendő egy 1-2 éves akciójáték futtatására, nem beszélve az egyéb kategóriákról (stratégia, miegymás). A Mac Mini az Apple ajánlása szerint alkalmas a HALO futtatására.
[link]
Nos, keresd meg a minimum konfigot egy PC-vel, add hozzá egy legális Windows árát, és azt hasonlítsd össze a Mac Mini árával, amihez dizájnos kis cuccokat adnak most.
Egyetértek, hogy nem játékgép, de a koncepció nagyon jó, és átlag felhasználóknak (időnként játszanak csak egyet-egyet) teljesen megfelel.
Nekem is PC van, de csak azért, mert nem tudtam a nejemet meggyőzni a Mac-ről, és mert csak 256MB-al és Superdrive nélkül lehetett csak rendelni (egyébként én is lelkesebb lettem volna). Most is minden programomat veszem (nem a legújabbakat, persze), úgyhogy ez nekem nem lenne problémó, hogyan jussak programohoz: megrendelem olcsón az interneten és megveszem...
MMS: gép1: Shuttle Mini XPC SN95G5V2, AMD Opteron 150, 2x1GB Geil, Radeon HD4650 AGP, 250GB Samsung, NEC +/-RW DL gép2: DELL XPS 210 C2D 6400, 2x1GB Geil Ultra DDR2 800, 320GB Barracuda, HD5570 DDR3 LP