Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#1) MaUser

MaUser
(őstag)

Csak egy ötlet:
A régi pcguru-ban csinálták, hogy a teszteket lehetőleg azonos configon futtaták egy évig és így lehetett egymáshoz hasonlítani a tesztelt termékeket. Szvsz itt is csinálhatnátok hogy az alap 1700+-os amd mellé beszereznétek egy nagyon tuningbarát vagy alapból magas órajelű procit és azzal is tesztelnétek. Így most szvsz csak az 1700+-al végzett tesztek mutatnak tényleg összemérhető különbséget. És persze akkor lehetne böngészni az eredményeket visszamenőleg, stb.
Egyébként gratula a taiwani kapcsolathoz!:)

''A file-cserélés öli meg a filmipart? Inkább a filmipar öli meg a file-cserélést. 2 hónapja nincsen semmi értelmes film, amit érdemes lenne letölteni...''

(#2) Parci válasza MaUser (#1) üzenetére

Parci
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Pénzkérdés, alapvetően...
De, terv szintjén mi is így akarjuk, persze.

Like me, I got a MkII for video and resolution and a D700 for the times I want a camera that actually works when I need it to.

(#3) fLeSs

fLeSs
(VIP)
LOGOUT blog

nemlehet , hogy a 166MHz FSB-t egy DIPkapcsolóval kellett volna beállítani , és akkor nem 133-165 hanem 166-199MHz lett volna a BIOSban? Gigabyte-éknál így szokott lenni...

(#4) esteban válasza Parci (#2) üzenetére

esteban
(senior tag)

Azt mindenki tudja, hogy a kapcsolat penz kerdese, de miert nem hasznaltok 3200+ CPU-t a teszteleshez ???

:)

iBook + RedBull :)

(#5) Adi

Adi
(senior tag)
LOGOUT blog

Realtek ethernet-vezérlő? Jajjjj.... :D

Sokan nincsenek tudatában annak, / hogy egyszer mindenki meghal. / Akik ráébrednek erre, / azonnal abbahagyják az ellenségeskedést.

(#6) Dirtyz válasza fLeSs (#3) üzenetére

Dirtyz
(PH! addikt)

Sajna, van olyan sorozata a Gigabyte-nak amin csak 165-ig tudod állítani az FSB-t.
Viszont asszem max 16-os szorzót tudsz adni neki, míg a magasabb FSB-sen max 12,5-öt.

Védd a fákat, egyél hódot! Eladó full cover blokk 4890-re http://www.href.hu/x/gx89

(#7) Egon

Egon
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Gratula, nagyon alapos, jó cikk. Külön tetszik, hogy rengeteg linket pakoltatok bele, így bárki alaposan utána tud nézni a ráintegrált cuccok legapróbb paramétereinek is.
Azért hogy ne csak dícsérjek: igazán ''kihúzhattátok'' volna a képet a monitoron a bios-ban; elég hülyén néz ki (hordó)...:P

"Az élet túl rövid ahhoz, hogy szar borokat igyunk..."

(#8) anulu

anulu
(PH! nagyúr)

Egész korrekt teszt. A sok link valóban nagyon OK! :)

Egy kérdésem merült fel a grafikonokat böngészve (konkrétan a memória...): A BIOS-ban miért nem szinkron beállításokkal teszteltetek a KT400A-s lapnál? Ugyanis az tök egyértelmű, hogy szinkronban nagyon üt az nF2. Nem lehetett szinkronozni a KT400A-nál?

Maga az alaplap szép, meg minden, de az NF7-emet nem adnám érte :D

''Ha egyszer meghalok, ne kérdezd meg, miért büdös a lábam!'' | Feel the power! Intel Core i7 | Windows 2008 R2 | MCSA+M / MCTS Exchange 2007 / MCITP-SA/VA/Ent Messaging Admin 2010 | PSN: anulu1982 | STOP ACTA!

(#9) Celtic

Celtic
(tag)

''Belső I/O kapcsolók''? A ''csatolók'' talán helyénvalóbb.
Amúgy jó a teszt!

Celtic [L.I.P.] - voltam házigazda, vagyok tag

(#10) marso

marso
(fanatikus tag)

nem hiszem hogy ez a chipset utokepes kinalat lenne egy nforce2 vel szemben teljesitmenyben, illetve egy sis 748fx el szemben ar kerdesben.

(#11) Ketama

Ketama
(senior tag)

Gratula a cikkhez, tényleg jó! És megnyugtató is részemről, hogy nf2-t vettem! :DD

Everybody thought it was impossible. Then an idiot, who didn't know, came and did it.

(#12) Aram

Aram
(tag)

Igen ez jó kérdés, hogyan lehet 12.5x-ös szorzó fölé menni?

Mert énnekem nem igazán megy...

Aram

Ez a felirat 20byte!

(#13) qLa

qLa
(lelkes újonc)

Válaszolva mindenkinek a kérdéseire:

A config szinte ugyanaz volt a 2 lapnál, próbáltam viszonylag azonos értékeken járatni a procit. Egy alap beállítást és egy tuningolt beállítást vetettem össze sajnos már addigra nem volt nálam az nforce2-es lap, de imho memória teszteknél jól látható így is a különbség...

Néztem szinkronban is a lapot 133/133MHz (DDR266) de gyengébb teszteredmények születtek, így a 133/200MHz (DDR400)-on kapott értékeket raktam a cikkbe...

A BIOS képeket meg egy gagyi monitoron csináltam aminek a képcsöve már egy picit öreg így sajnálatos módon ezek kerültek bele...

Fly or Die

(#14) Dirtyz válasza Aram (#12) üzenetére

Dirtyz
(PH! addikt)

Több revizíója van az alaplapnak, a tiéden valszeg nem lehet. Viszont az FSB-t tudod emelni.

Védd a fákat, egyél hódot! Eladó full cover blokk 4890-re http://www.href.hu/x/gx89

(#15) Fr4G

Fr4G
(senior tag)

Nem szeretnék semmibe (senkibe) belekötni, de szerintem ehhez képest a Canterwoodról aránytalanul keveset írtatok... ennyire sz@r lenne az a lap ?

(#16) qLa

qLa
(lelkes újonc)

Nem szar a Canterwood csak én szoktam ilyen sokat írni (ezért szoktam kapni a fejemre néha... :) )

Fly or Die

(#17) Fr4G

Fr4G
(senior tag)

Ja értem... azért azt tudod hogy rohadt mázlista vagy, hogy ilyen high-end gépeket (inkább magyar viszonylatban) van alkalmad tesztelni . :)

(#18) qLa

qLa
(lelkes újonc)

Ez high-end?? :))

Fly or Die

(#19) Balint

Balint
(kvázi-tag)

Asszem kell lennie a lapon egy jumpernek, amivel állítható, hogy 100, 133 vagy 166 legyen az alapértelmezett fsb, és ehhez képest lehet a biosban növelni max 32vel.
Ha Bartont (vagy duront) tol a lapba az ember, akkor ezt a jumpert kell áthelyezni.

(#20) Parci válasza qLa (#16) üzenetére

Parci
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Épp akartam mondani... :D

Like me, I got a MkII for video and resolution and a D700 for the times I want a camera that actually works when I need it to.

(#21) prt válasza qLa (#13) üzenetére

prt
(újonc)

Qla NE szídd a kedvenc Cromaclear képcsőves monitoromat.
Kisegítelek az éhínséges időkben és ez a hála :))

''Ha vonalazott papírt tesznek eléd - másra írj.''

(#22) Parci válasza prt (#21) üzenetére

Parci
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

ja h az egy ilyen relikvia..!!!!
RÁLICITÁLOK, kérem szépen :).

(#23) prt válasza Parci (#22) üzenetére

prt
(újonc)

Megbeszélhetjük, jó pénzért minden eladó.
ámbár nem szivesen válnék meg tőle, nagyon hozzám nőt...

''Ha vonalazott papírt tesznek eléd - másra írj.''

(#24) qLa

qLa
(lelkes újonc)

pRT te beteg vagy... :)) feküdjéL és igyáL sok teáT mert az agyadra mászott már az a vírus

Fly or Die

(#25) Spiderman

Spiderman
(újonc)

Hi!
Gigabyte alaplapokon mar vagy egy eve nincsen cmos jumper, ugyanis ha a proci 20 mp alatt sem indul el, akkor automatikusan újraindul a lap. Ráasásul úgy, hogy csak a proci+szorzó beállítások törlődnek (helyesebben az sem, csak az alaplap nem veszi figyelembe), így még a beállításokat sem kell a semmiből újra megcsinálni. (ez a kézikönyvben lett volna benne, ha megkaptad volna...)
Spiderman

OOO (The One, The Only, The Original)

(#26) Spiderman

Spiderman
(újonc)

bocsi, ez nem ide ment volna

(#27) Spiderman

Spiderman
(újonc)

Hi!
Gigabyte alaplapokon mar vagy egy eve nincsen cmos jumper, ugyanis ha a proci 20 mp alatt sem indul el, akkor automatikusan újraindul a lap. Ráasásul úgy, hogy csak a proci+szorzó beállítások törlődnek (helyesebben az sem, csak az alaplap nem veszi figyelembe), így még a beállításokat sem kell a semmiből újra megcsinálni. (ez a kézikönyvben lett volna benne, ha megkaptad volna...)
Spiderman

(#28) Hun'reeth válasza esteban (#4) üzenetére

Hun'reeth
(őstag)

:)) :DDD

''Öregember nem gyorsvonat!''

(#29) Hun'reeth

Hun'reeth
(őstag)

Amúgy nem hiszem, hogy a Gigabyte épp ezzel a lappal lopná be magát a szívembe.

(#30) Hun'reeth válasza Hun'reeth (#29) üzenetére

Hun'reeth
(őstag)

Épp most látom, hogy az AnandTech-en ezt a lapot tesztelték !
''Bus Speeds up to 250MHz (in 1MHz increments)'' :t

(#31) erdoke válasza Hun'reeth (#30) üzenetére

erdoke
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

2 apróság:
1. Gigabyte lapokon a Dual BIOS mellett még mindig elég volt az elem eltávolítása brutál próbálkozások után. Miért hiányzik a CMOS jumper?
2. Ctrl+F1 a BIOS-ban, és előbukkan még néhány tuninghoz hasznos fícsör Advanced chipset settings néven. Ne kérdezzétek, hogy miért jó ezt eldugni, de a legtöbb Gigabyte lapon így van. Megnéznétek, hogy ennél a bétánál is müxik-e?

Filtörd teknúz sztrím: http://twitter.com/erdoke

(#32) Yutani válasza erdoke (#31) üzenetére

Yutani
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Valszeg nem... :)

Bulldozer - Dehogy munkagép, mindössze néhány ember lapáttal!

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.