Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
Manitou
(PH! kedvence)
lehúzták az Aopeneket a tesztben szépen
azért hozzátenném a saját tapasztalatot is.
nekem 350W-os van: nem melegszik....
hangja pedig nincs!!!! odahajolok közvetlen közel, és nincs hangja, nincs, nuku, kész 
egyébként meg a 12-es venti ebben hőszerint gyorsul-lassul, az látszik eléggé.
Az E-ink kijelző az egyik legnagyobb dolog, ami a könyvnyomtatás feltalálása óta a könyvekkel történt.

Kawasakis
(újonc)
Üdv,
Emwy:
A http://www.formfactors.org/developer%5Cspecs%5CATX12V_1_3dg.pdf címen olvashatsz arról, hogy mit kell tudnia egy tápegységnek. (A formfactors.org ismerteti többek közt a tápegységek tervezésére és kivitelezésére szolgáló szabványokat/irányelveket a fejlesztőkkel/gyártókkal) A belinkelt pdf-ben azt olvastam, hogy egy 300w-os táp számára a ''teljes terhelés'' következő:
+3,3V: 11,5A (a PH tesztbeli elvárás:15+A - 280W terhelésnél)
+5V: 7A (PH teszt: 20+A - 280W terhelésnél)
+12V: 18A (PH teszt: 16A - 430W terhelésnél)!!!
Tehát a még a 430W-os teszt sem terhelte +12V-on 18A-el..
300W (loading shown in Amps)
Loading +12V +5V +3.3V -12V +5Vsb
Full 18 7 11.5 0.5 1.0 A
Remélem, hogy a következő tesztben a +12V-nál is jókora tartalékot hagytok; egyébként remek a cikk, kösz a létrehozásáért! 
Codegen 300W (ATX12V):
Kaptam egy barátomtól, mert a régi tápomon (ATX - szintén tőle kaptam anno) nincs a 12V-os csatlakozó (jól hiszem, hogy ez a cpu miatt lett bevezetve?). (Új volt, én bontottam ki a dobozából.) Felhúztam a P4-et 3G fölé, jókora fesz. emeléssel, aminek az lett az eredménye, hogy a táp egyszercsak kilehelte a lelkét.. Neki is P4-ese van, de csak 2.4-2.6 körül megy, emellett 7hdd+író és a pci slot-ok is tele vannak nála, a táp pedig ugyanilyen... A konfig nálam: 3hd+író, r9700, cpu, azaz töküres a gép. A táp lekapcsolt, de nem vitt el semmit. Azóta csak egy pillanatra kapcsol be, majd azonnal ki. A régi táp olyan brutál rövidzárlat miatt (elengedett egy forrasztás) sem adta fel, amitől a hdd kábel szigetelése egymáshoz..khm.. olvadt.. 
Szerencsémre még sosem volt ''elragadó'' tápom. 
A teszben szereplő tápok közül én a Coolink AP350X-et venném.

Kawasakis
(újonc)
Javítok: ''olvashatsz arról, hogy _szerintük_ mi a teljes terhelés/mit kell tudnia...''
Nem szentírásnak, csak támpontnak.

tomcsi
(senior tag)
Hali. Én most vettem ilyen Coolink Ap-400x tápot. Jó ez a hőfok érzékelö mert annak fügvényében forog a venti... Szerintem megérte....Ja és 3év garancia van rá! ![;]](/dl/s/v1.gif)

Lacika79
(lelkes újonc)
Hi mindenki!
Az lenne a kérdésem, hogy az én gépemnek elég lesz-e egy 350 W-os táp. Jelenleg 300-as Codegennel megyek, de most akarok venni Ati 9700-9800-at, és egy DVD írót. Ezt már valszeg nem bírná a 300-as táp.
A gépem egyébként: Abit NF7 2.0, 2200+ XP, Abit Ti4200, Sb Live!, CD-író, DVD olvasó, 512 DDR. Szerintem ennyi, amit lényeges megemlíteni., Jah és 2 db 80-as vinyó.
A teszteket nézegetve a Coolink 350-es tápja megtetszett, de nem tudom, hogy a minősége is jó-e, vagy csak megy egy darabig, és kész. Tehát aki rendelkezik érdemleges infóval a táp megbízhatóságát illetően, az plíz írjon, vagy ha van másik jobb, akkor legyen szíves beírni ide. Előre is köszi
Üdv
Lacika
MSII + Canamp + DT880 250 Ohm

magno
(újonc)
Szerintem elég lesz de azért én ehhez a konfighoz már 400W-ost vennék mondjuk egy 2ventis Chieftec-et 420W APFC-s az már tuti. És azzal is számolni kell ha veszel még cuccot a gépbe és akkor lehet hogy kevés lesz a 350W-os.
Másik dolog a tápokkal kapcsolatban. Még a tápteszt előtt kinéztem magamnak egy Coolink AP400DX-es tápot. Meg is vettem csakhogy nálam nem nagyon akart rendesen müködni. Nyitottam is egy topikot egy pár héttel ezelőtt és leírtam a problémát. Röviden annyi volt hogy kikapcsolt állapotban kb 15 perc alatt úgy felforrósodott a táp hogy utána nem kapcsolt be. Hogy ez mitől lehettet nem derült ki mindenesetre ezek után a Coolink-ba nem bízok, ugyhogy becseréltettem és lett belőle egy Chieftec HPC360-202 PPFC-s, és müxik rendesen.
forever hardcore

Lacika79
(lelkes újonc)
Hm. Ezzel csak az a gond, hogy elég szűkös a keret, és nem nagyon engedhetek meg magamnak egy tizenpár ezer forintos tápot. Max 10E-t tudok most rászánni.
Ebben az árfekvésben vajon van elfogadható cucc?

magno
(újonc)
Fogjuk rá. Most néztem a mistralt a Chieftec HPC360-202 13773ft. szvsz ennek is el kell bírnia a konfigodat erős azért ez a Chieftec is. meg van itt egy 400W-os DTK 14361ft. Ennél olcsóbban nem nagyon kapsz, vagyis kapsz Coolink-et.
forever hardcore

Lacika79
(lelkes újonc)
Hát ez nagyon szomorú. :-(
Codegen-t valahogy nem akarok már venni, mert nem igazán jött be, az Acorp és társaitól pedig alapból herótom van már.
Úgyhogy mostmár végképp nem tudom, mit vegyek.
mennyiért sikerült beszerezni a cuccot?
APFC-s vagy PPFC-s?
Súlyre kb acorp kategória, vagy van is benne vmi?
"Mily különös a mi helyzetünk, a Föld gyermekeié. Csak rövid látogatásra van itt mindenki. Nem tudja miért, de néha azt hiszi, hogy sejti." - Albert Einstein

magno
(újonc)
Nekem is Codegen volt 300w-os de kiszolgált rendesen 2évig. Akkor jöttem rá hogy már muszály kicserélni amikor tuningolni keztem az 1800 XP-t és 1920Mhz-nél lekapcsolt a gép. És olyan jó éezés volt a kezembe venni a Chieftec tápot mert van súlya. A Codegen a Chieftec-hez képest lepkefing. Azt a kb 4-ezer forintot nem tudod valahogy összesprórolni?
forever hardcore

magno
(újonc)
Mondjuk azért nem akarlak lebeszélni a Coolink tápról. AP400X 350W-os 9380Ft. Nagy a valószinűsége hogy nem lesz vele semmi baj és elbírja rendesen a konfigodat szerintem nyugdtan vehetsz egy ilyet és benne van a 10ezres határban. Maximum ha nem jó akkor simán kicserélteted mint én. De ez a táp amúgy is egyszerűbb felépítésű meg nincs benne PFC áramkör és egy ventis de lehet hogy neked be fog válni és jó lesz. Csak nekem volt rossz tapasztalatom a Coolink-el és kész.
forever hardcore

Lacika79
(lelkes újonc)
Háááát, mostmár teljesen elbizonytalanodtam. 
Tényleg nemtom, mit vegyek. Még egy kicsit olvasgatok, nézelődök, kérdezgetek, aztán majd meglátom. Addig legalább gyűlik egy kis lóvé is. (Remélem)
így egy kis utánajárás után szvsz tisztán látszik, hogy az aopen FSP forton tápokat árul (még a típusjelzés is ua.) amik pedig elég jól szerepelnek a külföldi tesztekben
http://www.fsp-group.com.tw/english/02_products/01_pc_power_supply.asp?
modelid=79&modelname=FSP350-60PN&factorname=ATX12V#
Egyre jobban tetszik ez az aopen cucc
"Mily különös a mi helyzetünk, a Föld gyermekeié. Csak rövid látogatásra van itt mindenki. Nem tudja miért, de néha azt hiszi, hogy sejti." - Albert Einstein
hát ezt a linket sikerült rendesen elcsesznem 
http://www.fsp-group.com.tw/english/02_products/01_pc_power_supply.asp?modelid=79&modelname=FSP350-60PN&factorname=ATX12V#
Talán így használhatóbb lesz...
igen FSP-ket címkéz, láttam 
amúgy 16 bruttó volt nagykerben.
súlyra szerintem chieftecet is veri, passzív pfc-s, ez úgy tudom nem annyira finnyás és kevesebbet eszik.
Az E-ink kijelző az egyik legnagyobb dolog, ami a könyvnyomtatás feltalálása óta a könyvekkel történt.

magno
(újonc)
Ez a legjobb amit tehet az ember én is tápvásárlás előtt hetekig csak a tájékozódással foglalkoztam olyan szinten hogy minden egyes táp ami szóba jöhetett végigmazsoláztam a specifikációit .Tesztek infók tapasztalatok szóval minden. Jó néhány topicot egyszerűen végigolvastam.
forever hardcore
ma megrendeltem egy 350-es aopen-t, holnapra meg is lesz 
remélem tényleg olyan csendes mint ahogy mondtad, mert ha nem akkor lesz ám irgum-burgum 

FRIZ 22
(senior tag)
Codegent ne!!!!!!!!!!!
Nemrég fejlesztettem ASUS P4P800 + P42600 + meg hát ugye egy új ház CODEGEN 8011 350W-os táppal (erre volt keret, flancos P4). Bár ne tettem volna. A core feszültség alap 1,55 és 1,504 között mozog. Terhelve (pl: filmnézés, kódolás, stb) 1,55 és 1,48 között.
Tuning miatt fesz. emelés 1,6V beállítva biosban. A valóságban 1,6 és 1,50 között ingadozik. És akkor még csodálkozom, hogy mé nem megy az a fránya P4 3000Mhz-en.
Csak nem a táppal van a gond?
Na majd az új CHIEFTECH megmutatja mit tud!!!!!!!!!!!
*www.24th.hu*
na megvan a táp 
tényleg iszonyat halk, mindenkinek csak ajánlani tudom aki halk gépet akar...
súlyra szinte ugyanaz mint a chieftec, remélem minőségben sem marad el (sokkal)
Mostmár csak a procihűtőmet (SBreeze 462) kell lecserélni egy zalmanra 

gubitibi
(lelkes újonc)
Nekem most ment tönkre a 300W-os Chieftec és vitte magával az IC7-t is.
Leírhatná már végre valaki a Chieftec tápokkal kapcsolatos beszállító váltás miértjét mert akkor meggondolnám hogy milyet is veszek.

Grafman
(senior tag)
Ahoj, ti 'tönkremet tápú' szerencsétlen emberek!
Miért nem vesztek egy JÓ tápot?!
Mondjuk Enermax 465AX-VE-t?! Nekem is az van!
A táp mindennek az alapja, egy ilyen táp még 5-6 év és 3-4 konfig váltás mulva is megbízható és elég kakaót szolgáltat a hosszabtávú fejlesztésekhez is.
Lehet hogy kicsit drága, de ha végigolvas az ember egy ilyen opicot (meg vagy még 10-et hasonló téma kapcsán) rájöhet, hogy megéri.
Nekem sincs egy csúcs gépem, de a legutolsó amin spórolnék az a táp lenne.
Az átlag ehez képest egészen másként gondolkodik, mindent bekalkulálnak a konfig összeállításakor, csak a minőségi táp kérdését mellőzik, de kérdem én, hogy miért?!
FIGYELEM! Régi tipusu gumimatrac tulajdonosok előnyben!!!
te még nem hallottál tönkrement enermax tápokról?
vigyázz nehogy beleérjen az ujjad a bilibe és felébredj...
szvsz aki 10-15e HUF felett költ tápra az már nem spórolja ki a gépből azt ami jár neki

Grafman
(senior tag)
Szerintem kicsit kevesebb a 'tönkremeneteli arány' az Enermaxoknál mint azon gyártók tápjainál amiket pl. te is veszel.
Tönkremegy, aztán sírsz veszel egy újjat ami megint valami közepecske, félév mulva azis tönkremegy, bömbölsz aztán megint veszel megint valami olcsó gyártótól, közben megy velük az egész cucc, azt is veszel, és ez így megy a végtelenségig...
van egy 24e HUF-os cieftec 420-as meg egy 18eHuf-os Aopen 350-es tápom, szerinted ezek közül melyik az olcsó, ha már ennyire tudod, hogy én miket veszek
Elárulok neked mégvalamit:
ki nem állhatom az olyan embereket akiknek van valami cuccuk és az összes többi embert lenézik, mert nekik nem olyan van...
No, félreértés ne essék, nem azért mert irigy vagyok és ezt a cuccot én nem engedhetném meg magamnak. És ezzel azt hiszem elég sokan vagyunk így...
Akinek ez nem inge NE vegye magára...

Grafman
(senior tag)
Én is elárulhatok neked valamit!!!
Amikor összeállítottam a gépem alapjait, én sem tudtam volna úgy nekifutni a vásárlásnak , hogy minden alkatrészét a leg csúcsab Hi-tech csodák fogják képezni. Szép lassan/fokozatosan nyújtózkodom én is, ahogyan a takaróm és a pénztárcám engedi, ha ez megnyugtat téged a tényállás akkor azt is elárulom, hogy messze van a masinám a teljesítményben csak kemény költekezéssel elérhető tökéletességtől, de a minőség oldaláról közelítve egy szintnél ne adom lejjebb.
A táp kérdése pedig pl pont olyan amivel ritkán lehetne flame-elni egy topic-ot, prociknál lehet, alaplapoknál lehet, tápok esetén fölösleges.Enegem nem fog senki meggyőzni, hogy vegyek inkább Chieftec-et, vagy Codegent, elég csak végigolvasni ezt a topic-ot.
Nem hiszem el, hogy nem érted meg mivel érvelek: egy igazán minőségi táp kibír akár egy tucat konfigváltást, mindíg bizos alap, csak egyszer kell rá költeni, inkább kicsit spórolva ideiglenesen valamelyik kevésbé létfontosságú alkatrészen, és a minimálisra csökkented vele annak az eshetőségét, hogy a táp elfüstölése okán néhány hónap mulva egy ujabra vagy -sok itteni hozzászóló írásából kiindulva szinte 100%esélyel- egy komplett új gépre keljen költeni abból a ''szűk keretből''. Mindezt teljes szolidsággal és nyugodtsággal jegyeztem volt, mivel nem szokásom gyűlöletből megnyilvánulni, főleg ha nincs okom gyűlölni egy olyan embert akinek eseteleg más a véleménye!

Grafman
(senior tag)
Hoppá, hiszen neked 2 tápod is van, gondolom 2 komplett gép is van hozzá.
Látod, nekem meg arra nem tellne. Inkább összerakok egy jót mint 2 sz...
Ok, egyfelől a te álláspontod is érthető, az más dolog, hogy helyenként nem értek veled teljesen egyet, de ugye emberek vagyunk.
Peace!

westlake
(PH! nagyúr)
en meg nem lattam olyan embert, aki pl egy p3-as gepet rakot ossze, es cheaftec, vagy enermax tapott vett volna. aki viszont megveszi a p4-et, (es most nem a celeronra gondolok) szerintem meg tudja venni megint, ha a minosegi tap tonkremegy. mert valljuk be, azert ezek a tapok nem gyakran mennek tonkre.
aki meg p4-et epit 5-6 ezer forintos tappal, az (mar bocsanat) de megerdemli.
I'm out.

_George
(senior tag)
én már láttam olyat aki p3hoz Chieftecet vett: pl. zsoltee10, de szerintem nincs egyedül...
alapozza a jővőt, és szvsz egy márkás táp nem rossz befektetés, mert valószínű nem mostanában kell cserélni, ha csak tönkre nem megy... 
Az alkohol nem válasz, de legalább elfelejted a kérdést...
vagy csak egy halkabb tápot akar 

DrSoul
(őstag)
Bocs, srácok, de szerintem már kicsit únalmas ez a Chieftec vagy Enermax azt kész... Megnéztétek ti ezt a megatesztet? Ha igen, akkor gondolhatjátok, hogy ez abszolute mintának számít!!! Hisz olyan eszközzel ugráltak a feszültségek között, melyet egy ''erőmű'' számítógép sem tud... És akkor ezek után nézzétek meg az eredményeket! Ebből igazán ki lehetne indulni... OK, igaz, jók az Enermaxok meg a Chieftec-ek, de azért van ott más is!!! 
Mindig az X jelöli a pontot...

DrSoul
(őstag)
Csak nézzétek meg, kiket ''hagyott le'' maga után a Coolink AP-350X. Több, mint 400W tud leadni, jobb az Enermax 360-nál, vagy melyik (csak nézzétek meg az ''értékelés'' táblázatot), és nézzétek meg az árukat is... A Coolink kb 6000 Ft!!!
És nem fog cserben hagyni, ott a teszt... csak olvasni kell.

westlake
(PH! nagyúr)
igazad lehet.....
de biztos jelent valamit az a 10k ft tobblet. vagy csak a markat fizetjuk mint az adidasnal? nem hiszem.
gondolom azt az elettartam garanciat is fedezni kell valamibol...
I'm out.

Grafman
(senior tag)
A PH-s cikk végén is jelezve van, hogy a teszt semmit sem árúl el pl. a tápok hosszútávú megbízhatóságáról, az olcsóbb tápoknál pedig elsősorban ott jelentkeznek a problémák.
veblen-hatás rulez

DrSoul
(őstag)
De mondjuk az kiderül a PH cikkből, hogy a táp, ha leég, viszi-e a gépedet, vagy csak maga a táp megy tönkre. És tudomásom szerint a Coolink nem égeti le a gépedet. Számomra ez már elég, és nem mind1, hogy 6000 v. 16000 veszek tápot...

DrSoul
(őstag)
Minek az élettartam garancia? Valljuk be, ugyse használjuk ki,mert nagyon változnak a hardverek. Magyarul majd jön ugye a BTX szabvány, akár pl. csak 5 év múlva. És tudom, hogy majd támogatja a régebbi tápokat, de meddig? Pár év rá, és az ATX táppal semmit sem tudunk kezdeni, sajna. Ezért én nem invesztálok élettartam garanciába, főleg, ha ilyen drága.
ilyen sajnos nincs 
az ördög sosem alszik, még a legnagyobbakra is jöhetnek rossz napok... 

Phobos
(fanatikus tag)
na múlt héten nekem ismegadta magát a 400 Codegen tápom. Pedig 2003/5 hós volt. A cikk alpján rendeltem egy Coolink 350x tápot. Délután kipróbálom
Nem lesz hazája senki másnak, Erdély örökre Erdély marad.

Flashcash
(PH! addikt)
Hallgasd meg hogy mennyire halk, mert ismerősömnek is ilyet fogunk venni a halott acorp táp után. Kösz.
A 3 év gari is bíztató ennél a tápál.
F1 videók : http://tamas13.ultraweb.hu

Calogero
(PH! addikt)
Majd akkor valahogy tonkre tesszuk a ATX tapot es az elettartam garanciaba kicsreljuk BTXre 

Számoljunk el végtelenig! --> http://logout.hu/bejegyzes/maykol/szamoljunk_el_vegtelenig/friss.html
no, most vettem egy AOpen FSP350-60PN(PF)-et
ami ugyanaz típusszámra, mint az otthonim, de ennek nem átlátszó, hanem fekete a ventilátora.
van vkinek ilyenje? tehát ami fekete, nem átlátszó. az sem melegszik? (mert az átlátszósom nem - kopp-kopp)
ja és azért ide írtam, mert a tesztbeli ugyanilyen táp (csak + aPFC) az melegedett rendesen 

JiM
(kvázi-tag)
Phobos,
És mik a tapasztalataid a 400DX-el? Én is ilyet néztem ki magamnak...
Sex, ice-cream & rock&roll! :)

HiperG
(PH! addikt)
Eszerint Coolink AP350X a legjobb vétel..hmm a ventillátorja milyen hangos?

Cane
(őstag)
Lehet ebben a topicban írnak erről is.
http://prohardver.hu/rios3_forum.php?mod=40&id=25580
▫■ Γhē Ω Sēctσr - Γhе lαsτ lιηē σf dēfēηsē ▪□