De, meg lehetett volna csinálni, de néhány táp esetében pontatlanul/nem jegyeztem fel a ford.szám szabályzást. 
while (!sleep) sheep++;
De, meg lehetett volna csinálni, de néhány táp esetében pontatlanul/nem jegyeztem fel a ford.szám szabályzást. 
while (!sleep) sheep++;
Feltunt, hogy pl. az en 360-as Chieftec tapom teljesitmeny-felvetele (VA-ben) es a leadott teljesitmenye (W-ban) kozott igen kicsi a kulonbseg, pedig meg csak passziv PFC sincs benne. Nagyjabol ugyanez all a Coolink AP350X tapra is. Mas, aktiv PFC-vel is rendelkezo tapoknal sokkal rosszabb ez az arany. Ugyanakkor pl. a 420 wattos Chieftecnel is igen nagy a kulonbseg, pedig abban mar aktiv PFC is van.
Vajon mi lehet ennek az oka?
A szakember olyan barbár, akinek tudatlansága nem terjed ki mindenre. (Stanislaw Lem: Az Úr hangja)

Korrekt cikk! Látom a 400-as Codegen-em elég xar... 
ASUS-P5KC; Q-6600; INNO3D 8600GT; 2GB Kingmax 800Mhz

Nekem nagyon bejönnek!!!!
Talán még 350-400W körül érdemes venni.
Akarsz egy viccet hallani, amitől úgy nevetsz, hogy leesik a cicid? Ja, már hallottad?:D

Ez a képlet rossz!
Azért még van, aki pár sor után is a ''körmödre'' néz!
Egyébként a cos(x) 1-nél soha nem lehet nagyobb!!!
maistro@swi.hu

Ez egy ROSSZ tanács, ne fogadd meg, ha még használni szeretnéd a CD-t!!!
maistro@swi.hu

A megoldás annyira jó, hogy ezt már én szabadalmaztattam!
Az igazi megoldás pedig nem ez, hanem az, amikor az alaplapot, az FDD-t és a boot HDD-t táplálod egy megbízható ATX-es táppal, a többi HDD-t és meghajtót pedig működteti egy közismerten nagyon stabil AT-s táp.
Na persze a dolog lényegét, hogy ezek hogyan kapcsolhatók be egyszerre, most nem árulnám el, mert ebben van a ráció!
maistro@swi.hu
Miután tudom, hogy jártas vagy a témában, megkérlek, hogy a konstruktivitás jegyében javasolj nekünk, hogyan csináljunk legközelebb táptesztet! Nem értek egyet minden kritikáddal, sőt, de biztos vagyok benne, hogy pár dologban tanulhatunk tőled... (komolyan).
Köszi!
Like me, I got a MkII for video and resolution and a D700 for the times I want a camera that actually works when I need it to.

A konstruktivitás jegyében kollégádnak, Varga Máténak, akivel eddig leveleztem az első hozzászólásom óta már felajánlottam segítségemet a következő tesztetekre a 2003. 08. 01. dátummal, 07:48-kor írt levelemben!
Válasz azóta NEM érkezett...
Egyébként most csak azért írtam néhány reflexiót - nem a cikketekről -, mert nem jó, ha butaságok terjednek el egyesek tollából.
Azt javaslom Nektek is, hogy a hozzászólások ordító hibáira legalább mindenképpen mutassatok rá, mert néhány olvasótok még komolyan vesz azokból néhányat!
Rövidesen megkapjátok a lehetőséget arra, hogy ízekre szedjétek az én nem egészen e tárgykörbeni 25 oldalas (nem fényképek és táblázatok, hanem CSAK szöveg!) cikkemet, ami szintén szól a tápegységekről is.
Persze nem Nálatok fog megjelenni...
Addig is fürdőzzetek a tesztetek napfényében!
maistro@swi.hu
..válaszoltam pedig..:? (még1x elküldöm majd.)
a képletben valóban elírtam egy / jel helyett *-t raktam, sosem gondoltam, hogy a cos(x) > lehet 1nél, bár nem hittem, hogy ezt el tudod rólam képzelni ..
while (!sleep) sheep++;
''
Addig is fürdőzzetek a tesztetek napfényében!''
És továbbra is kérlek, hogy ne cinikuskodj, mert az zavar.
while (!sleep) sheep++;

Gratulálok a szupermega teszthez/cikkhez, bocs, hogy csak most olvastam, de a szolgáltatóm jóvoltából 6 napig nem volt netem...
Szerintem nagyon jó, tartalmas, és - már nagyon régóta - hiánypótló munka!
(Per hecc, azért egy Mercury-t, vagy egy ''Vargáné és büntársát'' megnéztem volna...
) )
Galilei halott! Már Einstein sem él !...és én is nagyon szarul érzem magam... Press any key! Csak a resetet ne!!!

Képes voltál puszta kiváncsiságból lemondani az örök-garanciáról?!
(Egyébként egyforma tápunk van...
)
Szvsz. a kivülről, a felhasználó által állitható fordulatszabályzóra gondolhattak a tesztben.
Galilei halott! Már Einstein sem él !...és én is nagyon szarul érzem magam... Press any key! Csak a resetet ne!!!

Le ad, az még jóval többet is.......egyetlen egyszer, a procin/alaplapon át kisülve!
(Mint a villám) 
Elég fura reakció gunyorosan lenézni valakit, aki maximálisan nyitott az amúgy nem túl kedves kritikára is. Annak ellenére, hogy legkevésbé sem ''fürdik a tesztje napfényében'', noha minimum azért megtehetné, mert eddig mindenki más magasról tojt a témára.
Fura mindez úgy, ráadásul, hogy tudod, hogy még csak arról sincs szó, hogy ne ''ismernénk'' egymást...
Like me, I got a MkII for video and resolution and a D700 for the times I want a camera that actually works when I need it to.

Akit érdekelne egy tuti táp, nekem van most egy eladó 
CHIEFTEC HPC 300A-102 ATX 300W -os tápegység 16 hónapos, élettartam garancia! 7eFt (P4 -es csatija nincsen)

HI!
Akorr meg jo hogy a asus es lg cd-rom-om nem olvas Teged! MErt bisztos csak aze mukodtek meg utanna is!!!:-))))
udv
neduddki
a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni
Nem is kell elarulni
. Minimalis (vagy majdnem minimalis) elektronikai ismeretekkel megoldhato. Nyilvan nem relevel...
)
A szakember olyan barbár, akinek tudatlansága nem terjed ki mindenre. (Stanislaw Lem: Az Úr hangja)

Gratulálok a cikkhez! Remélem, tényleg lesz vmi low-end tápteszt, ugyanis JNC 230w-os tápom van, illetve hallottam rémhíreket a Vargáné-féle tápokról, de azt 1 bölcsész mondta. Most DTK tápban gondolkodtam, sz'al örültem, hogy belekerült a tesztbe a 300w-os. Sajnos, a kép hiányzik, és ahogy olvastam, a 400w-os lemaradt. Érzem, hogy lesz folytatás.
Yo éjt!
Mindenhol jó, de legjobb a Garfield!

Én csak most olvastam el, szép kis cikk
!!!
Tárhely rendelés, percek alatt. - ITone Informatika Kft. - http://www.itone.hu

Meghalt a Chieftec 420w tápom. Felháborító. Az ember megvesz 22-ért egy tápot mondván, az boztos jó, meg élettart gari, oszt mégse. Hogyan van ez az új belső dolog, hogy a Chief leváltotta a beszállítóját? Az enyém még régi belsejű? Májusban vettem.
The Power of dreams - Honda Varadero ABS Tour

Minden elromolhat, Chieftec és Enermax is. Csak ez nagyon ritka. De örülj neki hogy nem egy codegen volt, mert akkor vitte volna a gépet is
www.donniedarko.com

Nekem is nemrég óta volt egy Coolink AP400DX-em.
Amikor hazaértem és beléptem a szobába olyan égett szag volt....
A táp szinte felforrt, no meg persze meg is halt.
Raktáron nem volt a kiskernek úgyhogy a rági 300 wattos Acorp figyel benne.
Én meg imádkozom, hogy ne romoljon el, mert az sokba kerülne.

Nekem meg 250-es Acopr lesz benne szeptemberig, mert ezért külön nem megyek fel Pestre. Ha az Acopr is meghal, és a gép megmarad akkor az ősrégi Codegen. Akkor még tudtak tápot készíteni. 

Hát eddig 230-as Acorpom elfüstölt semmit sem vitt magával. Aztán csere Acorp 230 megint, venti leállt meghalt semmit sem vitt magával. Aztán csere Acorp 300-as zárlatos volt még a lámpa is villogott töle a szobában és a gép még mindig egyben. 20mp-töl 1-óráig birta vele a gép és kikapcsolt. Most egy Mercury 300-as van bent 3-hónapja és eddig semmi probléma. Szoval minek sz*rni nem öli meg a gépet a táp.

A zárlatos 300-asal 2-hétig ment a gép vagy 1000-szer lefagyott töle és semmi. pedig még szikrázott is meg adta a hangokat

Mercury az pofás egy táp szép csomagolás meg 220-as kábel is jár hozzá
Te egy iszonyuan bator, sot vakmero ember vagy.
Mellesleg egy baratomnak par hete egy Mercury tap vagta haza az egesz gepet. Minden tonkrement benne.

Nálunk meg leállt a mercury és nem vitt magával semmit
Nem olyan rossz táp az 2 év gart adnak rá.
Elméletileg nincs különbség elmélet és gyakorlat között. Gyakorlatilag van.

Az előző Acorp 230 wattos tápom is meghalt.
Vitte magával az alaplapot, a procit és a CD-ROM-ot. 
No comment.

Haverom 300-as Mercuryja tönkrement, amikor elküldtem neki mailban a CpuBurnK7-es procigyilkolászó progit, és elinditotta (2000+ -os Palomino). Kb. 3 perc múlva a táp megállt, szerencsére nem vitt magával semmit sem. 2 db dióda halt meg benne, a 3.3 és az 5V-os táprészben. Vigaszdijul ingyen megjavitottam neki. 
Nekem meg az új Asus A7V8X-X-es übergagyi alaplapommal voltak indulási problémái egy vadiúj 400W-os Mercurynak, hálistennek becseréltettem réfizetéssel egy 360-as Chieftecre. Érdekes, azzal mindig indul a gép.

Bekapcsolva hagyad vagy csak úgy standby-on volt?
▫■ Γhē Ω Sēctσr - Γhе lαsτ lιηē σf dēfēηsē ▪□

Akkor nekem miért nem vitt el semmit? vagy 1000x hazaküldte a gépet.. ekkora mákom nem lehet. Volt már dolgom leéget tápokkal nem csak ithon de sohasem olt meg semmit. Havernak pl szikrázott kigyuladt, de a gép azóta megy.

Ismered a mondást: Jobb nem kisérteni a szerencsét.

hát, talán ~1347000-szer annyi mázlid van mint 1 átlag embernek. Volt már ténylegesen kigyulladt a tápról is beírás itt valahol.
''Firefoxot hasznaljanak csak a gyavak. Az Explorer az igazi ferfiak bongeszoje! Veszely, kaland, nyitottsag!'' ιQι

De tök durva volt sipolt a gép,szobában meg villogott a lámpa
Erre az üzenetemre írjon már valaki egy választ!!!

A +5 volt lehetne kicsit alacsonyabb de elmegy. A többivel nincs probléma.

Annyi volt, hogy gép kikapcs.
Hazaér, belép szobába égett szag, megfog táp, forró...
Megpróbáltam bekapcsolni a gépet, de semmi.
El a szervizbe, ahol megnyugtattak, hogy csak az alaplap, a proci és a CD-ROM halt meg. Na erről ennyit. 

Nekem dettó ugyanez volt egy 300w-os codegennel. Csak ott pukkant és rágyújtott egy cigire az 1 hónapos winyóm is. 
▫■ Γhē Ω Sēctσr - Γhе lαsτ lιηē σf dēfēηsē ▪□

Tudja valaki hogy hogyan van/volt a Chieftecnél a beszállító váltás a problémák miatt?

HI!
Keopszot kellene cseszegetni ez ugyben, mert elejtett ar par szot, de nem igazan kozlekeny mostanaban:-(((((
udv
neduddki
a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni

Dilemma:
350W Coolink AP-400X 9380Ft
300W DTK PTP-3007P 8000Ft
360W CHIEFTEC HPC-360 13655Ft
Én a Coolink felé hajlok de a Chiftec se lenne rossz csak most inkább 10e lenne a max keret. Vélemények?
Ez a DTK milyen? Coolink ilyen van valakinek?

ENERMAX EG465PVE 430W -27080hu pénz 
Jó lessz ez a 300W Mercury-m helyett?
FIGYELEM! Régi tipusu gumimatrac tulajdonosok előnyben!!!

Sürgős lenne , mert most egy 230W Acorp hajtja az erőművem csökkentett módban 2100+@1400MHz , no CD, no FDD és igy is 4,7 V-ot nyom meg 12,6-ot.
Reggel már veszem csak az a kérdés melyiket, én a Coolinkra gondoltam(milyen hangos ez ha van valakinek?)

HI!
szerintem is a coolinkot vedd, egyik ismerősömnek ilyen tápja van, ő azt mondta hogy nem hangos.

Nah nem vettem tápot,mert mégiscsak jó a régi. Hogy mi volt vele nem tom.
Én azért nem bíznék meg benne hosszabb távon.
www.pcpilot.hu
Bátor ember vagy.

Nem az acorp táppal megy,hanem a 300W-os Azonával.Ez jól tartja a feszeket.Agond az volt valószínű, hogy egy gumidarab belekerült a ventik közé és ez akadályozta a ventit és emiatt eleve el se indult.