Hi!
De mi? Akkor nem szamit semmit a hatasfokba a PFC (aktiv/passziv)?
Udv!
Clevo P180HM: 18.4", GTX560M SLI, i7 2670QM, 12GB 1600MHz RAM, 750GB 16MB HDD

Hi!
De mi? Akkor nem szamit semmit a hatasfokba a PFC (aktiv/passziv)?
Udv!
Clevo P180HM: 18.4", GTX560M SLI, i7 2670QM, 12GB 1600MHz RAM, 750GB 16MB HDD

HI!
na mi van apam vissza gyuttel a volgy-bul??????:-))))))))))))
Igen, kecsegtelen teny hogy nem a stabilitasaukrol hiresek bizonyos elektronikak!!!
Hat mire egy discman meg eolkodo meg egyebek addigra me lehet hogy lehet is venni egy cd-s radiot.:-))))
udv
neduddki
a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni
Többek között ezért is írtam, hogy hiányoltam a kimeneti feszültség névlegestől való eltérésén kívül a hullámosság mérését is. Kollégám gépén vadul hullámzott a monitor képe. Hosszas keresgélés/próbálgatás után kiderült, hogy a Codegen táp volt a ludas.
A tej élet, erő, egészség.

Ciao!
Lehet csak en nem vettem észre, de valaki felhomályosítana? Szal ha en alaplapi sensorokat használgatva nézem (mert ezt az egyszerű
a különböző feszely értékeket, akkor mekkora esés/eltérés jelentené azt, hogy talán itt lenne az ideje egy tápcserének/addicionális táp üzembe állításának. Mondjuk egy winyó mit várna el tőlem
. Nyilván nem lehet ennyire egzaktan kijelenteni egy értéket, de mire lehet azt mondani, hogy ''biztonságos''
.
Köszi

Én egy dolgot tudnék (utólag) javasolni a táp tesztekhez: a hálózati zavarokra való reagálásuk mérését.
Többször előfordult velem, hogy újraindultak a gépeim (munkahelyi, otthoni) mindenféle látható indok nélkül. Pillanatnyi ármaszünetre meg hasonlókra gyanakodtam, míg most legutóbb a gépemmel közös elosztóban lévő lámpa bekapcsolása (szikrázott a kapcoló rendesen) váltotta ki az ujraindítást. Nem tudom, hogy az ilyenektől véd-e, védhet-e egy táp, illetve egyáltalán annak a feladata-e ez, de ha igen, akkor ez egy igen fontos gyakorlati kérdés lehet.
A hálózati feszültség-ingadozás (túlfeszültség) hatása lehet még kérdéses, ami a magyar hálózaton (egy mérnök ismerősöm szerint) nem kizárható. Ha az átjön a tápon, akkor az elég nagy baj lehet a gépnek. És ez (megint csak az ismerősöm szerint) gyakoribb probléma, mint a rövidzár, és nem lehet ellen védekezni.
Alga
Esetleg upgradelheted is a cikket a kért infókkal!
Ha lehet
"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
Amennyire én tudom nem, viszont k*** környezetbarát vagy, ha beruházól PFC-re
. Meg jól hangzik, divatos
Itt egy link a PFC-ről:
http://www.juventus-team.hu/tesztek/450.html Elő kéne szednem a tankönyveimet 
egyéb állatfajták: www.egérmúzeum.hu
Ez volt egyébként az első, amit mérni szerettem volna, még azelőtt, hogy tudtam volna, mit tud a gép.
De oszcilloszkóp nem volt.
while (!sleep) sheep++;
Ehhez már egy ujjal se nyúlok.
while (!sleep) sheep++;
Akkor kérünk majd egy újabb cikket ala index gagyi kóla alapon: mercury, jnc, vargánya tápokkal
"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

Az eddigi hozzászólásokban néhol fellelhető fanyalgásokat félretéve, végül is ezek a típusú témák azok, amik miatt érdemes idejárni. Ezt a topikcímet sokan fogják megjegyezni, újra elolvasni, és későbbi kérdésekre az újonnan jövőknek belinkelni.
Egyetlen dolgot azért hadd jegyezzek meg. Mivel nálunk a 0,4 kV-os hálózat stabilitása még messze nem kiváló, egy méréssorozatot megért volna, hogy mire képesek a tápok (leadják-e a névleges teljesítményt) a hálózati feszültség - 15%-os, és hogyan szabályoznak + 10 %-os eltérése esetén.

A hálózati feszültség-ingadozás (túlfeszültség) hatása lehet még kérdéses, ami a magyar hálózaton (egy mérnök ismerősöm szerint) nem kizárható. Ha az átjön a tápon, akkor az elég nagy baj lehet a gépnek. És ez (megint csak az ismerősöm szerint) gyakoribb probléma, mint a rövidzár, és nem lehet ellen védekezni.
Dehogynem lehet védekezni, többek között erre való az UPS.
vagy a túlfesz ellen védő hosszabbító. (de ugye ez CSAK a túlfeszültség ellen véd...)
zrubi.hu

Ha megnézed egy 4-500 w-os UPS árát, az ugyancsak drága módja lenne annak, hogy az alacsony hálózati feszültségből származó táp-teljesítménycsökkenést ellensúlyozza. Az UPS igazán a feszültséglökések kivédése mellett a hálózatkimaradás ellen véd. Míg a tápoknak a szabványos alsó hál. fesz. mellett is a névleges teljesítményt le kellene adniuk.

Sosem értettem, hogy minek 400W fölötti táp! Nekem a gépet két 350W-os Codegen hajtja. Egyik az alaplapot-, másik a perifériákat pumpálja! TEHÁT 700W!!!
Ja... és ha ez a jövőben kevés lenne, akkor majd veszek két akkori közép értékűt, és megint kétszer előrébb fogok járni!!!
![;]](/dl/s/v1.gif)
Mi az? -Kicsi,zöld és háromszög alakú??? -Kicsi zöld háromszög :D
Nono! Elmész és veszel egy Tesco Gazdaságos feszültségmérőt, majd váltóáramú mérésre kapcsolod. Egy egyenfeszültségű tápegységnél ugyebár 0-t illene mutatnia, ehhez képest... (A feszültségmérő a hullámosság effektív értékét méri, és nem min/max értéket, de ez többnyire elég is nekünk.)
Tény, hogy igazán izgalmas dolgokat csak szkóppal lehet látni, de szerintem ha szólsz, pillanatok alatt tudtunk volna neked fakasztani egyet.
Ööö... és hogyan kötötted össze a kettőt egymással? Egy kapcsolóüzemű tápegység nem olyan, mint a ceruzaelem, hogy csak úgy összekötöd őket egymással, másfelől viszont nagyon egészségtelen lehet, ha nem ugyanarról a feszültségről megy az alaplap és a periféria. (Szóval a tápmeghibásodás miatti elfüstölés esélyét jól meg lehet növelni ezzel a kombinációval.)
Nagyon nem lehet csak úgy összekötni két kimenetet, mert olyan áramok is kialakulnak, amik az egyik tápból a másikba folynak (és vissza).
Szóval káros.
joghurt:a következőnél majd szólok a szkóp miatt, de tényleg jó ötlet a szimpla AC voltmérő alkalmazása.
while (!sleep) sheep++;

''hogy az alacsony hálózati feszültségből származó táp-teljesítménycsökkenést ellensúlyozza.''
Na de itt nem is a teljesítménycsökkenésről van szó, hanem hogy hazavágja a tápot. Azellen pedig tudtommal ez az egyetlen védekezési mód.
zrubi.hu

elektrocsöves, napjainban,
De ettől még jó a cikk.
Persze a helyesírást sohasem felesleges mégegyszer átnézni
egy cikkben!
BEE
Fradi volt, Fradi lesz, amíg a földön ember lesz !

OMH ellenőrzés nélkül minden adat csak tájékoztató
jellegű.
Szemét dolog, de van értelme.
BEE

Cikkírókat támogatandó!
Mindenki, aki hiányol valamilyen plusz adatot,
godolja végig hogy a csodaműszer CSAK!!! ennyi adatot mért.
Tessék megelégedni ennyivel, vagy biztosítani a mérések
ezközigényét!
Zajméréshez rettenetes drága cuccok kellenek, mondjuk
súlyt és centit olcsóbban lehet mérni.
Tápegységeknél fontosak a külömböző védelmek, de ezekről
tájékozódni lehet a gyári leírásokból.
BEE
Tud még egy-két dolgot, de azok ebben a szituációban nem kihasználhatóak.
A kellynél arra használják, hogy a kedves reklamálónak megmutassák, hogy megy bizony az a táp rendesen, vagy pedig sok sz*rozás helyett egyből ki lehessen deríteni, hogy rossz a cucc.
while (!sleep) sheep++;
A zajmérés teljességgel kivitelezhetetlen (korrektül).
while (!sleep) sheep++;

Pont ilyen esetekhez kell a hitelesítés!
Kedves ügyfélnek nem tetszik az eredmény, és simán
kérheti az OMH papírt.
Amíg az nincs, nem hivatkozhatnak a mérési eredményekre.
BEE
Inkább aludjunk.
while (!sleep) sheep++;

Felszólító mondat után felkiáltójel!

BEE

Summa- summarum.....
szivessen látnánk (álmodj királylány......) low end tesztet is......
a legoccsobb cuccok közül....
Így nem teljes a paletta, mert a kompjúter tulajok 70%-a nem szakértő.....
''Tedd, vagy ne tedd, de soha ne próbáld......'' by Yoda (Birodalom visszavág)

A legegyszerűbbre gondolj!
1. Első táp behúz = megjelenik a 12V
2. 12V-os relé benne az első tápban, ami bekapcsolt
3. Második tápot behúzza a relé
ENNYI, ÉS MEGSPÓROLTÁL 15.000 HUF-ot!!!

Ezzel még mindig nem válaszoltál az általam leírt problémára. 
OFF
401 hozzászólás után miért nem léptem már szintet?
/OFF

//OFF
majd 402-nél
de úgysem (ez) számít.
//FFO
''Hát - így.'' (Sík Endre Miklós) | ''A gazdasági fejlődés megköveteli Európa nemzeti határainak lebontását.” Lev Davidovics Trockij szovjet forradalmár | MS Windows is not the answer. MS Windows is the question. And the answer is: NO!!!

aham sejtettem a dolgot, szóval 1 zéner dióda kell hozzá, de milyen?
mellesleg mi pénzért adod a discmanedet?

Hali!
Aki ért ehhez lécci nézze meg az én értékeimet.
Ahogy láttam szinte mindenütt a +12V-ra 12V fölötti értékek jöttek elő.
Nos az én 400W-os DTK tápomra ezeket írja ki: (Hardware Doctor
)
+12V - 11,68V
-12V - -11,53V
+5V - 5V
ezek akkor mit is jelentenek?
Kezdjek el dicsekedni, vagy hívjam a tűzoltókat, és nyissam a buxát, hogy vegyek egy új tápot?
köszi: spot
Hm. sony d-ej625, nézd meg mennyit érhet most, annak mondjuk a 65%-a.
while (!sleep) sheep++;
nekem van egy 400W os tápom (codegen) de nem hiszem hogy ilyen szar lenne mint ahogy ebbe a reklám szagu cikkben le lett irva. ******************************************** [moderálva]

Képzelt beszélgetés a homokozóban, átlagéletkor: 4.5 év.
- Az én apukámnak Mercije van.
- Az én apukámnak meg Suzukija, ezért a Suzuki a legjobb autó, a Merci csak a logója miatt olyan menő!
- Ez nem igaz!
- De igaz, és ha nagy leszek, én is Suzukit akarok majd venni, mindegy, hogy milyet, csak Suzuki legyen, mert a Merci az kamu, nem is jó ám, csak a papád biztosan a Mercinél dolgozik!
- Ez nem igaz!
- De igaz, mert...
COOLNESS! - somebody ssssstop me!

Hát én se nagyon bíznám az életem egy codegenre, főleg amióta ennyi a hamis selejtes táp 
Elméletileg nincs különbség elmélet és gyakorlat között. Gyakorlatilag van.

HI!
Emvy orommel konnstatalom hogy a enermax temaban nem mentek Neked!!!!:-))))
De hogy pont a kodgenyaban b......szogatnak aszt aze nem hittem volna:-)))) Ugy laccik keves az ami az elmult idoben irtunk roluk, vagy neha-neha sikerul egy-egy mukodo darabgotl is gyartaniuk?????????:-))))))
udv
neduddki

H!I
Ez nem is kepzelt!! Ott haromekerekuztem a homokozo mellet mikor eszt andorpapa a varepites kozben lekoppintotta a mellete jacco gyerekektol!!!!!!:-))))))))))
udv
neduddki

Hát elég durva mennyiség lett. Én felelőtlen módon kinyomtattam, de elötte nem néztem meg mennyire hosszú. Na mindegy megérte azt az 1pár patront 
Már a hozzászólások mennyisége is alakul, én sem akarok kilógni.
Amúgy meg le a kalappal, én a 3. táp után felmondtam volna 

Na jó, megpróbálom részletesebben!
1. Az első táp csak az alaplapra van rákötve, és van benne egy 12V-os relé
2. Bekapcsolod a gépet
3. A relé, ami rá van kötve a tápban lévő 12V-ra behúzott, ergó zárt egy áramkört
4. A második ATX-es táp akkor indul meg, ha be van dugva a 230V-ba, és a zöld és a mellette lévő fekete kábelt rövidre zárod!
5. A relé rövidre záró ága össze van kötva a másik táp zöld és fekete vezetékével!
Van egy bekapcsolt tápunk, illetve egy másik rövidre zárt, szintén bekapcsolt!
Ennyi
350W+350W=700W!
Lehet, hogy szabadalmaztatnom kéne ezt a megoldást???

Bocsi... megállt a netünk egy kicsit!
Ha jól sejtem, akkor az általam leírt probléma benne van a tákolmányodban. 

Az alábbi dolgot nem teljesen értem :
'' 15 pontot lehetett szerezni a leadott teljesítménnyel (430W: 15 pont, 385W:10 pont, 330W: 5 pont, ennél kevesebb: 0 pont) ''
Ezek szerint pl egy FSP 300W-os táp és egy 430W-os Vargáné (ha van ilyen persze
) között eleve 15 pont van?
Fickó! Fekszessz!

A 430-as vargáné szerinted le is adja? ![;]](/dl/s/v1.gif)
![;]](/dl/s/v1.gif)
![;]](/dl/s/v1.gif)
Elméletileg nincs különbség elmélet és gyakorlat között. Gyakorlatilag van.

Én is gratulálok a cikkhez azoknak akiknek ezt köszönhetjük. Szerencsétek, hogy benne volt a 420-as Chieftec tápom, különben ..... lett volna. 
FSP tápot árlistán még nem láttam, de tök jó, hogy az is benne volt.
Tényleg nem az van, hogy vegyél csíftec, vagy enermax tápot mer az a legjobb -- Illetve az ember csak azt ismeri, mert arról hall.
The Power of dreams - Honda Varadero ABS Tour
Most videkrol vagyok es modemrol, igy nem tudom elolvasni, valaki szoba hozta-e ezt. DE: Nem ertem, miert irta a tesztelo azt, hogy a 360 wattos Chieftec tapnak nincs fordulatszam-szabalyozasa.
Nekem van egy ugyanilyen tapom (HPC 360-102, a belseje pont ugyanolyan, mint a kepen) es bizony nemcsak fordulatszam-szabalyozas van benne, de egy kimeneti csatlakozo is, amelyet radugva egy alaplapi tapcsatira leolvashato a tapventilator fordulatszama. Ez a tapcsatlakozo lathato a chieftec_hpc360_02.jpg kepen is: a kep jobb szelen egy alaplapi ventidugo, de csak ket vezetekkel ketoldalt, egy sarga es egy sarga-fekete.
A tapot szetszedtem es szepen latszik az egyik hutobordahoz rogzitett (ha jol emlekszem, akkor kek szinu) termisztor is, amely a homerseklettol fuggoen vezerli a tapventilatort.
Mondjuk ez legyen a legnagyobb tevedes egy ilyen monstre-tesztben. Szerintem senki nem tudta volna hibatlanul megcsinalni.
A szakember olyan barbár, akinek tudatlansága nem terjed ki mindenre. (Stanislaw Lem: Az Úr hangja)