Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#151) tocsa válasza emvy (#110) üzenetére

tocsa
(senior tag)

Hi!

De mi? Akkor nem szamit semmit a hatasfokba a PFC (aktiv/passziv)?

Udv!

Clevo P180HM: 18.4", GTX560M SLI, i7 2670QM, 12GB 1600MHz RAM, 750GB 16MB HDD

(#152) neduddki válasza emvy (#149) üzenetére

neduddki
(PH! nagyúr)

HI!

na mi van apam vissza gyuttel a volgy-bul??????:-))))))))))))
Igen, kecsegtelen teny hogy nem a stabilitasaukrol hiresek bizonyos elektronikak!!!
Hat mire egy discman meg eolkodo meg egyebek addigra me lehet hogy lehet is venni egy cd-s radiot.:-))))

udv

neduddki

a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni

(#153) joghurt válasza P34k (#148) üzenetére

joghurt
(őstag)
LOGOUT blog

Többek között ezért is írtam, hogy hiányoltam a kimeneti feszültség névlegestől való eltérésén kívül a hullámosság mérését is. Kollégám gépén vadul hullámzott a monitor képe. Hosszas keresgélés/próbálgatás után kiderült, hogy a Codegen táp volt a ludas.

A tej élet, erő, egészség.

(#154) frujto

frujto
(újonc)

Ciao!

Lehet csak en nem vettem észre, de valaki felhomályosítana? Szal ha en alaplapi sensorokat használgatva nézem (mert ezt az egyszerű :)) a különböző feszely értékeket, akkor mekkora esés/eltérés jelentené azt, hogy talán itt lenne az ideje egy tápcserének/addicionális táp üzembe állításának. Mondjuk egy winyó mit várna el tőlem :). Nyilván nem lehet ennyire egzaktan kijelenteni egy értéket, de mire lehet azt mondani, hogy ''biztonságos'' :).

Köszi

(#155) alga

alga
(kvázi-tag)

Én egy dolgot tudnék (utólag) javasolni a táp tesztekhez: a hálózati zavarokra való reagálásuk mérését.

Többször előfordult velem, hogy újraindultak a gépeim (munkahelyi, otthoni) mindenféle látható indok nélkül. Pillanatnyi ármaszünetre meg hasonlókra gyanakodtam, míg most legutóbb a gépemmel közös elosztóban lévő lámpa bekapcsolása (szikrázott a kapcoló rendesen) váltotta ki az ujraindítást. Nem tudom, hogy az ilyenektől véd-e, védhet-e egy táp, illetve egyáltalán annak a feladata-e ez, de ha igen, akkor ez egy igen fontos gyakorlati kérdés lehet.

A hálózati feszültség-ingadozás (túlfeszültség) hatása lehet még kérdéses, ami a magyar hálózaton (egy mérnök ismerősöm szerint) nem kizárható. Ha az átjön a tápon, akkor az elég nagy baj lehet a gépnek. És ez (megint csak az ismerősöm szerint) gyakoribb probléma, mint a rövidzár, és nem lehet ellen védekezni.

Alga

(#156) tildy válasza emvy (#142) üzenetére

tildy
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Esetleg upgradelheted is a cikket a kért infókkal!:)Ha lehet:)

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

(#157) kamikaze boci válasza tocsa (#151) üzenetére

kamikaze boci
(őstag)
LOGOUT blog

Amennyire én tudom nem, viszont k*** környezetbarát vagy, ha beruházól PFC-re :DDD. Meg jól hangzik, divatos :DDD Itt egy link a PFC-ről:
http://www.juventus-team.hu/tesztek/450.html Elő kéne szednem a tankönyveimet :F

egyéb állatfajták: www.egérmúzeum.hu

(#158) emvy válasza joghurt (#153) üzenetére

emvy
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ez volt egyébként az első, amit mérni szerettem volna, még azelőtt, hogy tudtam volna, mit tud a gép.
De oszcilloszkóp nem volt.:(

while (!sleep) sheep++;

(#159) emvy válasza tildy (#156) üzenetére

emvy
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ehhez már egy ujjal se nyúlok.:P

while (!sleep) sheep++;

(#160) tildy válasza emvy (#159) üzenetére

tildy
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Akkor kérünk majd egy újabb cikket ala index gagyi kóla alapon: mercury, jnc, vargánya tápokkal:)

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

(#161) bitfarkas

bitfarkas
(őstag)

Az eddigi hozzászólásokban néhol fellelhető fanyalgásokat félretéve, végül is ezek a típusú témák azok, amik miatt érdemes idejárni. Ezt a topikcímet sokan fogják megjegyezni, újra elolvasni, és későbbi kérdésekre az újonnan jövőknek belinkelni.
Egyetlen dolgot azért hadd jegyezzek meg. Mivel nálunk a 0,4 kV-os hálózat stabilitása még messze nem kiváló, egy méréssorozatot megért volna, hogy mire képesek a tápok (leadják-e a névleges teljesítményt) a hálózati feszültség - 15%-os, és hogyan szabályoznak + 10 %-os eltérése esetén.

(#162) zrubi válasza alga (#155) üzenetére

zrubi
(senior tag)

A hálózati feszültség-ingadozás (túlfeszültség) hatása lehet még kérdéses, ami a magyar hálózaton (egy mérnök ismerősöm szerint) nem kizárható. Ha az átjön a tápon, akkor az elég nagy baj lehet a gépnek. És ez (megint csak az ismerősöm szerint) gyakoribb probléma, mint a rövidzár, és nem lehet ellen védekezni.

Dehogynem lehet védekezni, többek között erre való az UPS.
vagy a túlfesz ellen védő hosszabbító. (de ugye ez CSAK a túlfeszültség ellen véd...)

zrubi.hu

(#163) bitfarkas válasza zrubi (#162) üzenetére

bitfarkas
(őstag)

Ha megnézed egy 4-500 w-os UPS árát, az ugyancsak drága módja lenne annak, hogy az alacsony hálózati feszültségből származó táp-teljesítménycsökkenést ellensúlyozza. Az UPS igazán a feszültséglökések kivédése mellett a hálózatkimaradás ellen véd. Míg a tápoknak a szabványos alsó hál. fesz. mellett is a névleges teljesítményt le kellene adniuk.

(#164) fanatic

fanatic
(fanatikus tag)

Sosem értettem, hogy minek 400W fölötti táp! Nekem a gépet két 350W-os Codegen hajtja. Egyik az alaplapot-, másik a perifériákat pumpálja! TEHÁT 700W!!!

Ja... és ha ez a jövőben kevés lenne, akkor majd veszek két akkori közép értékűt, és megint kétszer előrébb fogok járni!!!

;] ;] ;]

Mi az? -Kicsi,zöld és háromszög alakú??? -Kicsi zöld háromszög :D

(#165) joghurt válasza emvy (#158) üzenetére

joghurt
(őstag)
LOGOUT blog

Nono! Elmész és veszel egy Tesco Gazdaságos feszültségmérőt, majd váltóáramú mérésre kapcsolod. Egy egyenfeszültségű tápegységnél ugyebár 0-t illene mutatnia, ehhez képest... (A feszültségmérő a hullámosság effektív értékét méri, és nem min/max értéket, de ez többnyire elég is nekünk.)

Tény, hogy igazán izgalmas dolgokat csak szkóppal lehet látni, de szerintem ha szólsz, pillanatok alatt tudtunk volna neked fakasztani egyet.

(#166) joghurt válasza fanatic (#164) üzenetére

joghurt
(őstag)
LOGOUT blog

Ööö... és hogyan kötötted össze a kettőt egymással? Egy kapcsolóüzemű tápegység nem olyan, mint a ceruzaelem, hogy csak úgy összekötöd őket egymással, másfelől viszont nagyon egészségtelen lehet, ha nem ugyanarról a feszültségről megy az alaplap és a periféria. (Szóval a tápmeghibásodás miatti elfüstölés esélyét jól meg lehet növelni ezzel a kombinációval.)

(#167) emvy válasza joghurt (#166) üzenetére

emvy
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nagyon nem lehet csak úgy összekötni két kimenetet, mert olyan áramok is kialakulnak, amik az egyik tápból a másikba folynak (és vissza).
Szóval káros.:)

joghurt:a következőnél majd szólok a szkóp miatt, de tényleg jó ötlet a szimpla AC voltmérő alkalmazása.

while (!sleep) sheep++;

(#168) zrubi válasza bitfarkas (#163) üzenetére

zrubi
(senior tag)

''hogy az alacsony hálózati feszültségből származó táp-teljesítménycsökkenést ellensúlyozza.''

Na de itt nem is a teljesítménycsökkenésről van szó, hanem hogy hazavágja a tápot. Azellen pedig tudtommal ez az egyetlen védekezési mód.

zrubi.hu

(#169) BEE válasza emvy (#128) üzenetére

BEE
(PH! kedvence)

elektrocsöves, napjainban,

De ettől még jó a cikk.
Persze a helyesírást sohasem felesleges mégegyszer átnézni
egy cikkben!

BEE

Fradi volt, Fradi lesz, amíg a földön ember lesz !

(#170) BEE válasza emvy (#128) üzenetére

BEE
(PH! kedvence)

OMH ellenőrzés nélkül minden adat csak tájékoztató
jellegű.
Szemét dolog, de van értelme.

BEE

(#171) BEE

BEE
(PH! kedvence)

Cikkírókat támogatandó!

Mindenki, aki hiányol valamilyen plusz adatot,
godolja végig hogy a csodaműszer CSAK!!! ennyi adatot mért.
Tessék megelégedni ennyivel, vagy biztosítani a mérések
ezközigényét!
Zajméréshez rettenetes drága cuccok kellenek, mondjuk
súlyt és centit olcsóbban lehet mérni.
Tápegységeknél fontosak a külömböző védelmek, de ezekről
tájékozódni lehet a gyári leírásokból.

BEE

(#172) emvy válasza BEE (#171) üzenetére

emvy
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Tud még egy-két dolgot, de azok ebben a szituációban nem kihasználhatóak.:(

A kellynél arra használják, hogy a kedves reklamálónak megmutassák, hogy megy bizony az a táp rendesen, vagy pedig sok sz*rozás helyett egyből ki lehessen deríteni, hogy rossz a cucc.

while (!sleep) sheep++;

(#173) emvy válasza BEE (#171) üzenetére

emvy
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

A zajmérés teljességgel kivitelezhetetlen (korrektül).

while (!sleep) sheep++;

(#174) BEE válasza emvy (#172) üzenetére

BEE
(PH! kedvence)

Pont ilyen esetekhez kell a hitelesítés!

Kedves ügyfélnek nem tetszik az eredmény, és simán
kérheti az OMH papírt.
Amíg az nincs, nem hivatkozhatnak a mérési eredményekre.

BEE

(#175) emvy válasza BEE (#174) üzenetére

emvy
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Inkább aludjunk.:)

while (!sleep) sheep++;

(#176) BEE válasza emvy (#175) üzenetére

BEE
(PH! kedvence)

Felszólító mondat után felkiáltójel!

:DD :DD :DD :DD

BEE

(#177) Break

Break
(senior tag)

Summa- summarum.....
szivessen látnánk (álmodj királylány......) low end tesztet is......
a legoccsobb cuccok közül....
Így nem teljes a paletta, mert a kompjúter tulajok 70%-a nem szakértő.....

''Tedd, vagy ne tedd, de soha ne próbáld......'' by Yoda (Birodalom visszavág)

(#178) fanatic válasza joghurt (#166) üzenetére

fanatic
(fanatikus tag)

A legegyszerűbbre gondolj!

1. Első táp behúz = megjelenik a 12V
2. 12V-os relé benne az első tápban, ami bekapcsolt
3. Második tápot behúzza a relé

ENNYI, ÉS MEGSPÓROLTÁL 15.000 HUF-ot!!!

:DD :DD :DD :DD

(#179) joghurt válasza fanatic (#178) üzenetére

joghurt
(őstag)
LOGOUT blog

Ezzel még mindig nem válaszoltál az általam leírt problémára. ;)

(#180) joghurt válasza joghurt (#179) üzenetére

joghurt
(őstag)
LOGOUT blog

OFF
401 hozzászólás után miért nem léptem már szintet?
/OFF

(#181) Ye_Nő válasza joghurt (#180) üzenetére

Ye_Nő
(tag)

//OFF
majd 402-nél :) de úgysem (ez) számít.
//FFO

''Hát - így.'' (Sík Endre Miklós) | ''A gazdasági fejlődés megköveteli Európa nemzeti határainak lebontását.” Lev Davidovics Trockij szovjet forradalmár | MS Windows is not the answer. MS Windows is the question. And the answer is: NO!!!

(#182) KIP válasza emvy (#149) üzenetére

KIP
(lelkes újonc)

aham sejtettem a dolgot, szóval 1 zéner dióda kell hozzá, de milyen?
mellesleg mi pénzért adod a discmanedet?:D

(#183) spot

spot
(újonc)

Hali!

Aki ért ehhez lécci nézze meg az én értékeimet.
Ahogy láttam szinte mindenütt a +12V-ra 12V fölötti értékek jöttek elő.
Nos az én 400W-os DTK tápomra ezeket írja ki: (Hardware Doctor:D)

+12V - 11,68V
-12V - -11,53V
+5V - 5V

ezek akkor mit is jelentenek?
Kezdjek el dicsekedni, vagy hívjam a tűzoltókat, és nyissam a buxát, hogy vegyek egy új tápot?

köszi: spot

(#184) emvy válasza KIP (#182) üzenetére

emvy
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Hm. sony d-ej625, nézd meg mennyit érhet most, annak mondjuk a 65%-a.

while (!sleep) sheep++;

(#185) Enemy

Enemy
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

nekem van egy 400W os tápom (codegen) de nem hiszem hogy ilyen szar lenne mint ahogy ebbe a reklám szagu cikkben le lett irva. ******************************************** [moderálva]

(#186) andorpapa válasza Enemy (#185) üzenetére

andorpapa
(őstag)

Képzelt beszélgetés a homokozóban, átlagéletkor: 4.5 év.

- Az én apukámnak Mercije van.
- Az én apukámnak meg Suzukija, ezért a Suzuki a legjobb autó, a Merci csak a logója miatt olyan menő!
- Ez nem igaz!
- De igaz, és ha nagy leszek, én is Suzukit akarok majd venni, mindegy, hogy milyet, csak Suzuki legyen, mert a Merci az kamu, nem is jó ám, csak a papád biztosan a Mercinél dolgozik!
- Ez nem igaz!
- De igaz, mert...

COOLNESS! - somebody ssssstop me!

(#187) Polesz válasza Enemy (#185) üzenetére

Polesz
(PH! addikt)

Hát én se nagyon bíznám az életem egy codegenre, főleg amióta ennyi a hamis selejtes táp :(

Elméletileg nincs különbség elmélet és gyakorlat között. Gyakorlatilag van.

(#188) neduddki

neduddki
(PH! nagyúr)

HI!

Emvy orommel konnstatalom hogy a enermax temaban nem mentek Neked!!!!:-))))
De hogy pont a kodgenyaban b......szogatnak aszt aze nem hittem volna:-)))) Ugy laccik keves az ami az elmult idoben irtunk roluk, vagy neha-neha sikerul egy-egy mukodo darabgotl is gyartaniuk?????????:-))))))

udv

neduddki

(#189) neduddki válasza andorpapa (#186) üzenetére

neduddki
(PH! nagyúr)

H!I

Ez nem is kepzelt!! Ott haromekerekuztem a homokozo mellet mikor eszt andorpapa a varepites kozben lekoppintotta a mellete jacco gyerekektol!!!!!!:-))))))))))

udv

neduddki

(#190) Lars

Lars
(senior tag)

Hát elég durva mennyiség lett. Én felelőtlen módon kinyomtattam, de elötte nem néztem meg mennyire hosszú. Na mindegy megérte azt az 1pár patront :)
Már a hozzászólások mennyisége is alakul, én sem akarok kilógni.
Amúgy meg le a kalappal, én a 3. táp után felmondtam volna :)

(#191) fanatic válasza joghurt (#179) üzenetére

fanatic
(fanatikus tag)

Na jó, megpróbálom részletesebben!

1. Az első táp csak az alaplapra van rákötve, és van benne egy 12V-os relé
2. Bekapcsolod a gépet
3. A relé, ami rá van kötve a tápban lévő 12V-ra behúzott, ergó zárt egy áramkört
4. A második ATX-es táp akkor indul meg, ha be van dugva a 230V-ba, és a zöld és a mellette lévő fekete kábelt rövidre zárod!
5. A relé rövidre záró ága össze van kötva a másik táp zöld és fekete vezetékével!

Van egy bekapcsolt tápunk, illetve egy másik rövidre zárt, szintén bekapcsolt!

Ennyi

350W+350W=700W!

Lehet, hogy szabadalmaztatnom kéne ezt a megoldást??? :DD :DD :DD :DD :DD

(#195) fanatic

fanatic
(fanatikus tag)

Bocsi... megállt a netünk egy kicsit!

(#196) joghurt

joghurt
(őstag)
LOGOUT blog

Ha jól sejtem, akkor az általam leírt probléma benne van a tákolmányodban. :D

(#197) F7

F7
(tag)

Az alábbi dolgot nem teljesen értem :

'' 15 pontot lehetett szerezni a leadott teljesítménnyel (430W: 15 pont, 385W:10 pont, 330W: 5 pont, ennél kevesebb: 0 pont) ''

Ezek szerint pl egy FSP 300W-os táp és egy 430W-os Vargáné (ha van ilyen persze :) ) között eleve 15 pont van?

Fickó! Fekszessz!

(#198) Polesz válasza F7 (#197) üzenetére

Polesz
(PH! addikt)

A 430-as vargáné szerinted le is adja? ;];];]

Elméletileg nincs különbség elmélet és gyakorlat között. Gyakorlatilag van.

(#199) zsoltee10

zsoltee10
(VIP)

Én is gratulálok a cikkhez azoknak akiknek ezt köszönhetjük. Szerencsétek, hogy benne volt a 420-as Chieftec tápom, különben ..... lett volna. :D
FSP tápot árlistán még nem láttam, de tök jó, hogy az is benne volt.
Tényleg nem az van, hogy vegyél csíftec, vagy enermax tápot mer az a legjobb -- Illetve az ember csak azt ismeri, mert arról hall.

The Power of dreams - Honda Varadero ABS Tour

(#200) shtml

shtml
(őstag)
LOGOUT blog

Most videkrol vagyok es modemrol, igy nem tudom elolvasni, valaki szoba hozta-e ezt. DE: Nem ertem, miert irta a tesztelo azt, hogy a 360 wattos Chieftec tapnak nincs fordulatszam-szabalyozasa.

Nekem van egy ugyanilyen tapom (HPC 360-102, a belseje pont ugyanolyan, mint a kepen) es bizony nemcsak fordulatszam-szabalyozas van benne, de egy kimeneti csatlakozo is, amelyet radugva egy alaplapi tapcsatira leolvashato a tapventilator fordulatszama. Ez a tapcsatlakozo lathato a chieftec_hpc360_02.jpg kepen is: a kep jobb szelen egy alaplapi ventidugo, de csak ket vezetekkel ketoldalt, egy sarga es egy sarga-fekete.

A tapot szetszedtem es szepen latszik az egyik hutobordahoz rogzitett (ha jol emlekszem, akkor kek szinu) termisztor is, amely a homerseklettol fuggoen vezerli a tapventilatort.

Mondjuk ez legyen a legnagyobb tevedes egy ilyen monstre-tesztben. Szerintem senki nem tudta volna hibatlanul megcsinalni.

A szak­ember olyan barbár, akinek tudatlansága nem terjed ki min­denre. (Stanislaw Lem: Az Úr hangja)

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.