nagy grat a cikkhez! profi munka!
a bat hatalmas, és a teszt alapján rendesen teszi a dolgát, a zalmannak fel van adva a lecke, nem értem milrt nem heatpipe-oznak ők is...
eddig nem sok jót hallottam a passzív tápegységekről, kezd elmúlni a bizalmatlanságom, most már csak a teljesítményt kéne növelni egy kicsit talán.
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
Adok-veszek témák
Hardver apróhirdetések
EVGA X58 3X SLI (E758) eladó! Fullos I7-es lap, hozzávaló 6GB rammal, I7 920-as procival és hűtővel!
Intel Core I7 920 eladó! Tuningos proci, EVGA X58 SLI lappal, 6GB OCZ rammal, Thermolab hűtővel!
Thermolab BARAM univerzális CPU hűtő eladó! EVGA X58 lappal, 6GB OCZ rammal, I7 920-as procival!
OCZ Platinum 3*2GB 1600Mhz Cl7 1,65V tri-kit eladó! EVGA X58 lappal, I7 920-as procival és hűtővel!
_cirmos_
(őstag)

Amigo78
(senior tag)
kicsit fura hogy befele fujja a meleg levegöt és a két venti egymás ellen dolgozik normálisqan forditva jobb lett volna...szvsz nemtudom volt e értlme igy megodani

Hun'reeth
(őstag)
Ekkora b@s....om hűtőt! 
Amúgy ez 77k-s árcédula szvsz nagyon is riasztó. Persze csak az egyszerű földi halandóknak. ![;]](/dl/s/v1.gif)
''Öregember nem gyorsvonat!''
azért az árazás kicsit furcsa, és az is hogy minek 35e forintos passzív táp mikor 12db-es ventik vannak a gépben...van 14cm-res ventivel felszerelt 480W-os táp 21e Forintért ami 13-15db hangot termel...de leht azt is szabályozni....nem is beszélve ha egy 12cm-res tápot veszünk abba csak ventit kell cserélni mert létezik 12db-es Papst venti is....a ház dettó...egy sima Codegent is lehet hűtésre moddolni, felesleges rá egy 25 ruppós ház..vagy ott a casetek, aerocool thermaltake stb....Ennyi pénzből meg inkább vízhűtést vennék

Domy
(fanatikus tag)
Nem flame-t akarok, de ha a procc hideggel van ellátva, ami kintről jön, az hidegebb... a cikkben is így van.!... 

exitwindows
(lelkes újonc)
És mekkora fordulaton járt a venti? Bővebben: link
Jézus megváltoztatta az életed. Kívánod menteni a változásokat?

cain69
(őstag)
lehet, már unjátok, de megnéztem volna egy RÉZ zalman hűtővel, batzilla
helyett.
nem tudom, miért örökké a réz-alu zalmant nyomjátok a csúcskategóriás tesztekben 
Life is death, death is life. No life, no death. Life is life, death is death.

Bally
(senior tag)
Igen, lehet moddolni, de a cikk arról szól, hogy mindenféle mod nélkül is lehet halk gépet építeni 
http://www.illatosut.hu/ - 14 nap az élet? | http://www.pwned.nl/ - cheater?

_cirmos_
(őstag)
engem az zavar hogy nem írnak gyári zajszintet a gyártó oldalán, sem a magyaron, sem a .com.tw-n. pedig a tápom zajszintjét is meg akartam nézni, ezt sem sikerült (ap350x).

Sixkiller6
(őstag)
yap, egy pont oda
- no es importante -
Szerintem 5165160651691x elmondták már, de valami ilyesmit fogsz látni:
Sokkal nehezebb a full réz, sokkal drágább, és max 1 fokkal jobb. Egyébként nekem is ez a véleményem..

Nyuf
(senior tag)
Én már hallottam,olyanról is,hogy notebookba szánt procit tesznek sima gépbe és egy elég nagy jó passziv hütéssel tökéletesen megvan.Ha lenne hozzá egy passziv táp meg egy passziv vinyóhűtő ami a zaját is elnyomja meg egy ventik nélkül is viszonylag jól szellözö ház akkor tényleg hangtalan gépet lehetne épiteni
Debian amd64 sarge

Bally
(senior tag)
Azért az az 1 fok van 4 is, tuningnál pedig még több, vagy ha ugyanazon hőmérsékletet akár egy picivel is halkabban lehet elérni, már jobb (ha csak picivel is)

Bally
(senior tag)
''ventik nélkül is viszonylag jól szellözö ház'' - na ez elég problémás, esetleg egy fémrácsból készült ház lehetne jól szellőző ventik nélkül 

Integra
(Jómunkásember)
ha ház szellőzés, akkor továbbra is cm stacker..

TudorVigyor
(senior tag)
de csak ha fújod
Más. Elképzeltem a házam ilyen fémrácsos tetővel, még fűtőtestnek is beválna, csak ha véletlen belefolyik a coke, megfagyok, mint a vindóz -> kékhalál. De a halaim is megfagynak (->bluefish).
[Szerkesztve]

KRi2
(tag)
jóllátom én hogy azottan egy aktiiv chipsethüütő ? 
||| | || ||||| | ||| ||

Msanko
(kvázi-tag)
Hát én nem tudom itt egy szó sincs a videókártya meg az chipset hűtésről pedig annak is van hangja rendesen A másik az ára amit itt felsoroltak abból kijön egy gyári vízhűtés amivel nem kell túl sokat küzdeni és biztos hogy halkabb

Msanko
(kvázi-tag)
A másik dolog egy ekkora bazi hűtőt felrakni egy alaplapra szerintem durvább mint a vizet bevezetni a gépbe

t-shirt
(PH! kedvence)
ez egy nagyon jó ház, már rég kinéztem magamnak, különössen a két 12cm-es nyílása tetszik

biga
(senior tag)
Szvsz egyáltalán nem biztos, hogy halkabb a víz (egy bizonyos hang alatt szinte nem hallod, valószínűleg mindegy, hogy 18db vagy 16db), egy hatékony és halk vízhűtés mellé igen borsos áru is lehet akár. Én inkább jobb léghűtést, mint vizet a gépházba. Szerintem....
''Azt mondják, elmebajban szenvedek... De én nem szenvedek, élvezem minden percét!''
Kulcsszavak a témában:
Stacker, Thermalright XP, Papst/NoiseBlocker. ![;]](/dl/s/v1.gif)

Filtörd teknúz sztrím: http://twitter.com/erdoke
Azok kifelé szívnak, nálam is alig van szerepe a kimenő 12-es ventinek a hűtésben. Ha még ennél is komolyabban érdekelne a téma, akkor szereznék egy erősebb, részben passzív tápot, és beszerelném a ház aljába, fönt a helyére pedig 2 db 8-as Papstot 1100-1200 rpm-en. 

biga
(senior tag)
CM Stacker rulz ugyebár 
''Azt mondják, elmebajban szenvedek... De én nem szenvedek, élvezem minden percét!''

Trak
(PH! addikt)
Én nem kaptam a házhoz a porszűrőket, mehetek a Kelly-tech hez reklamálni?
biga: Nekem pl. nem tetszik a Stacker, nekem ez jobban tetszett
[Szerkesztve]
''Mielőtt megszólalsz, gondold végig, szebb-e, mint a csend, amit megtörsz vele...''

biga
(senior tag)
Nekem pl egy Chieftec CX01 házam van, ennek ellenére el tudnám fogadni a Stackert. Teszteltem, nagyon jó a szellőzése. Csak az ára....... meg a súlya...... 

Trak
(PH! addikt)
Súlya ennek is van
És a szellőzése is remek
Mivel nekem sosincs fent az oldallap, tökmind1, hogy a Stacker, vagy ez. Nekem ez a Chieftec jobban tetszett.
''Mielőtt megszólalsz, gondold végig, szebb-e, mint a csend, amit megtörsz vele...''

tts
(PH! addikt)
Pentium 4 (Prescott)2,8 GHz Pentium 4 (Prescott)3,43 GHz 35-43 °C 38-45 °C
Engem inkább ez ragadott meg.
Ugyan arról a prociról van szó csak húzva?
Ha igen, akkor a + 630 MHz-től csak 2 fokot ment följebb egy Prescott hőmérséklete?

KSanya
(tag)
és ehhez a házhoz mit szóltok : Bővebben: link
41k+ÁFA 400W-os 16dB(A)-s táppal
zajcsökkentő szivacs az oldalán...
azért ez meggyőzőbb szerintem...
és egy drága procihűtővel is majdnem 20k-val olcsóbb 
Hmmm... Ez a zajcsökkentő szivacs szinte moddingért kiált!
less qq more pewpew!

dark bit
(fanatikus tag)
Szerintem a cikk neve magában egy paradoxon vagy inkább olyan igazán bulvár sajtó színvonalú (értsd Bl..k és társai)
Léghűtés zajmentesen... 
léghűtés = zaj... jobban rá kellett volna alkatrészekre gyúrni és nem csak összedobni egy drága hűtésű gépet a szponzor termékeiből. Már a processzor alaplap indítás is előrevetíti, hogy ebből semmi nem lesz. Csomó jobb alkatrész van és nem egy teljesen passzív gépet építettek már határainkon kívül, na azok zajmentesek.
Ezt kritikának szántam nem azért, hogy flameljek.
d[-_-]b Cool Walley

twollah
(PH! nagyúr)
Inkabb veszek egy Zalman hazat jo penzert, es abban max a HDD zajong.
A cikk vegere oda kellett volna irni, hogy ez egy fizetett cikk.
[Szerkesztve]

zsoltee10
(VIP)
Egész jó kis cuccok vannak a cikkben felsorolva. 
Viszont mikor meg akartam nézni, hogy a táp hány A-t tud 12V-n, nem sikerült, ugyanis, a képen az 550-es táp matricája van, nem hiszem, hogy 18A-t tudna egy 300w táp, és 550-es jelzéssel lenne ellátva. 
KSanya, és Mamakedvence: ne itt beszéljétek meg a privát ügyeiteket! 
The Power of dreams - Honda Varadero ABS Tour

myrra
(senior tag)
nem vagyok benne biztos hogy egy réz zalman procihűtő nehezebb mint ez.
ezis 700 gr-volt ha jól emlékszem
''máskor mielőtt elküldöd a post-ot és megnyomod az OK-t gondolj arra,hogy itt mindig mindenki lesben áll..'' by Janesz :) Chuck Norris nem iszik turmixot! :DD a vadhúsnak minimum 25%a zsír by Janesz

Loretto
(MODERÁTOR)
csodás a ház.igazán összehasonlítanám a saját gépemmel mi a különbség. 
Soirée...

dark bit
(fanatikus tag)
Ráadásul a Zalman hűtők fölött eljárt az idő.
Most már minden valamire való drágább, extrémebb teljesítményekre tervezett hűtő minimum, hogy hőcsöves.
A réz meg nem adja le olyan jól a hőt mint az alumínium, ilyen szempontok is játszanak.
d[-_-]b Cool Walley
Kellet már egy hasonló cikk, nagyon hálás téma, ha jól van megírva ( az élek mindenütt szépen le vannak kerekítve
).
Nyilván abból kellett főzni, amit adtak, de ha így van, azt ki kellett volna hangsúlyozni ( vagy mélyebbre ásni a témában, hogy a kötelező gyakorlaton túl legyen benne használható tartalom is).
Egyébiránt ennek a 12-es Coolinknek van egy nagyon jó tulajdonsága: 5 volton is hibátlanul működik (ezt nem minden ventilátor tudja).
-''Most eltekintünk a meglévő rendszerünk házi átbarkácsolásától is, hiszen ez sok esetben a garancia elvesztésével jár, és avatatlan kezek ilyen műveletekkel akár több kárt is okozhatnak, mint amennyit használnak''.
Látom, őszintén hiszed hogy a Ph! olvasók nagyobb része az értelmes felhasználók közé tartozik. Vagy nem? 
egyéb állatfajták: www.egérmúzeum.hu

myrra
(senior tag)
amúgy meg baromi drága cuccos a zalmanhoz képest.
pedig azt is sokallom
''máskor mielőtt elküldöd a post-ot és megnyomod az OK-t gondolj arra,hogy itt mindig mindenki lesben áll..'' by Janesz :) Chuck Norris nem iszik turmixot! :DD a vadhúsnak minimum 25%a zsír by Janesz

DonLeo
(őstag)
Igen ez ugyanaz a proci húzva, de én sem értem, hogy csak 2 fokot melegedett volna terhelve. Lehet, hogy winamp-pal volt terhelve
, de akkoris már a húzástól többet kellett volna melegednie szvsz...
''Ez nem sörhas, hanem a szexgép üzemanyagtartálya.''

sziszegő
(senior tag)
hmmmm Atom nagyon nékem is ilyen kasznim van 

tts
(PH! addikt)
Hát persze - irreális - ami szomorú, mert az én szememben az egésznek a hitelességét megkérdőjelezi.

Borosz
(őstag)

''Borsos áruk miatt igyekeztünk mellőzni mindenféle drága, extrém hűtési és halkítási technológiát,...''
''Coolink CoolAP350FL passzív, ventilátor nélküli táp (kb. 35 750 Ft),
Chieftec BA01BBB ház (kb. 26 400 Ft),
két darab Coolink CoolVS4B 12 centiméteres Cool Super Silent ventilátor fordulatszabályzóval (kb. 2130 Ft/db),
Coolink Bat CPU-hűtő Socket 478-hoz és AMD K8-hoz (kb. 11 000 Ft – bruttó kiskereskedelmi árak). ''
Olcsó... 
Paticard-www.paticard.hu; AquaSoft-www.aquasoft.hu; Mpark-www.mpark.hu

KSanya
(tag)
Két kérdés merült fel bennem:
1. Milyen vízhűtéssel hasonlították össze a CPU hűtőt?
2. Ha azt javasolják, hogy a 12cm-es ventik kifelé fújják a levegőt, akkor a légmozgást ábrázoló képen miért befele szívja a táp alatti venti?
''A réz meg nem adja le olyan jól a hőt mint az alumínium, ilyen szempontok is játszanak.''
Ezt már többször és több témában kitárgyaltuk. A sugárzással leadott hő különbsége a 30-70 fokos tartományban elhanyagolható a két fém esetén.
Magyarul PC-s felhasználásnál ilyen szempontok nem játszanak. 
Alumíniumból azonos súly mellett nyilvánvalóan nagyobb hűtőfelületet lehet kialakítani. Hőcsővel ez a járandó út, ahogy az XP-120 és 90 esete is mutatja. Hacsak nem akarunk egy-két fok miatt 1000+ g-os hűtőket alkalmazni. Én nem akarok...