Itthon Asus WL-500g Deluxe van. Sokkal több extrával ellátták, mint az a rövid leírásból kiderült. Pl. ilyen a ''Bandwidth Management''. Letöltési sebességet IP címenként lehet korlátozni, feltöltést pedig külön portokra Hasznos lehet még a két USB port, amire többek között nyomtatót, hdd-t, vagy éppen webkamerát lehet csatlakoztatni. Eddig egyetlen bajom volt vele (még a legújabb firmware-rel is), hogy a DHCP-je képes össze-vissza osztani az IP-ket (sosem állandó), ha WLAN-on és LAN-on is egyszerre van csatlakozás.
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
Adok-veszek témák
Hardver apróhirdetések
EVGA X58 3X SLI (E758) eladó! Fullos I7-es lap, hozzávaló 6GB rammal, I7 920-as procival és hűtővel!
Intel Core I7 920 eladó! Tuningos proci, EVGA X58 SLI lappal, 6GB OCZ rammal, Thermolab hűtővel!
Thermolab BARAM univerzális CPU hűtő eladó! EVGA X58 lappal, 6GB OCZ rammal, I7 920-as procival!
OCZ Platinum 3*2GB 1600Mhz Cl7 1,65V tri-kit eladó! EVGA X58 lappal, I7 920-as procival és hűtővel!
shev7
(PH! kedvence)
na ezt megnézem, valószinüleg egy régebbi firmware lehet a routeremn, mert nállam nincs bandwidth manager. Azt meg tudod nézni, hogy nállad mennyi az USB-n az átviteli sebesség?
''Gee, Brain, what do you want to do tonight?'' ''The same thing we do every night, Pinky: Try to take over the world!''

engusz
(PH! nagyúr)
Meg tudnám nézni, ha kicsit okosabb lenne az FTP szerver része. Amit hdd-t rákötnék, azon csak egy partíció van, az is NTFS-ben. A ''kisokos'' pedig így nem tudja kezelni, mert az első partíciónak FAT32-ben kell lennie. Utána már mindegy, lehet NTFS is. Ha lesz lelki erőm, akkor lementegetem róla a fontos dolgokat és megpartícionálom.

shev7
(PH! kedvence)
Én próbáltam anno egy 512-es pendrivval. FTP-n keresztül néhány 100 k-s sebességet értem el (ha jól emlékszem) Gépbe dugva nagyságrendekkel gyorsabb volt a pendrive.
''Gee, Brain, what do you want to do tonight?'' ''The same thing we do every night, Pinky: Try to take over the world!''

engusz
(PH! nagyúr)
Hmmm, tényleg. Van itthon pendrive. Ki is próbálom még az este folyamán. Elméletileg a portok USB 2.0-sok, ahogyan a drive-om is.
Ha jól láttam (jött egy halom Asus wireless cucc), akkor nemsokára teszteljük ezt a routert. Hétfőn tudok majd pontosabbat mondani.
Resistance Is Futile. You will be assimilated!
Várjuk. Egyre komolyabban merül fel bennem, hogy jó alternatíva lehet ez az otthoni fájlszerverre egy 250GB+ HDD-vel USB rackben. Egyrészt a sebesség érdekes, másrészt, hogy SMB-t támogat-e, vagy csak FTP-t? Ha jól tudom, a dolog nem egyértelmű...
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

engusz
(PH! nagyúr)
Egy ~15 Mb-os fájlt mozgattam a pendrivera. A feltöltés 250-350, a letöltés 700-800 kb/másodperc volt.
De hiába kapcsolom ki az anonymous logint, akkor is beenged. Az általam definiált logint pedig nem fogadja el, mikor be szeretnék jelentkezni. Szomorú volna, ha teljes restart kell a beállítások érvényesítéséhez.

shev7
(PH! kedvence)
Az a firmware ami nekem van csak ftp-t tud. Fél megoldás, de találtam olyan progit ami hálózati meghajtónak mappel ftp-t. Egy apró dolgot leszámítva működött is.
Engusz: Én is ezeket az értékeket mértem. Egy ismerősöm említette, hogy van olyan ASUS alaplap amely aszerint választják meg az USB sebességet, hogy mekkora egység van rá kötve. Nemtom igaz-e ez. Várjuk a tesztet rudi 

engusz
(PH! nagyúr)
Melyik volt ez a program? És mi volt az az apró dolog, amit nem tudott? Igazából, még a router vásárlása előtt, reménykedtem, hogy nem csak FTP-n lehet elérni a rácsatlakoztatott háttértárolót.
Nem tudom, hogy a pendrive ''direktbe'' csatlakozva mennyit olvasott/írt volna. Mindjárt kipróbálom.
Nem tud a cucc statikus DHCP-t, mint pl. a D-Link routerek?

engusz
(PH! nagyúr)
Tudok Mac Address szerint ''fix'' IP-t kiosztatni a DHCP-vel. Most nézem csak. 
Közben kipróbáltam direktbe is a pendrive sebességét. Írásra 550, olvasásra 880-900 kb/másodperc.
WL500-s custom firmware-k[link]
Én úgy tudom, hogy a WL500b és WL500g USB1.1-el rendelkeznek, míg a WL500g Deluxe USB2.0-val.
ASUS oldalról idézet:
WL500g: [link] Support: USB 1.1 host
WL500g deluxe: [link] Support: 2 x USB 2.0 hosts
Egyébként egy WL500b tulajdonos vagyok
.
[Szerkesztve]
''The spice exists on only one planet in the entire universe. A desolate, dry planet with vast deserts. The planet is Arrakis, also known as DUNE.''
Ha a gyári firmware nem is támogatja, de a custom, amit belinkeltem, azzal meg lehet csinálni. (SMB támogatást)
[Szerkesztve]
''The spice exists on only one planet in the entire universe. A desolate, dry planet with vast deserts. The planet is Arrakis, also known as DUNE.''

shev7
(PH! kedvence)
Ennél nekem sokkal gyorsabb volt a pendrive direktbe rákötve. Majd tesztelem újra én is.
A progi neve NetDrive. A gond vele az, hogyha pl netről töltesz le valamit, azt nem tölti fel egyből, hanem átmenetileg tárolja a gépen, és csak utána másolja fel FTP-re.

twollah
(PH! nagyúr)
Az ''AVS Cube'' nagyon hasonlit a ''Samsung Yepp''re.
Akkor probléma megoldva 
Tesóm albérletében az a gáz, hogy nem lehet beállítani ilyen statikus címkiosztást, de be tudom állítani a lease time-ot végtelenre..

engusz
(PH! nagyúr)
Itt megint rakoncátlankodik a DHCP. De intézkedtem már, a Manually Assigned IP List alakul. De csak copy-paste módszerrel lehet pl. a mac addresst beírni, ami ráadásul mindenhol (pl. status) kettőspontokkal tarkított. Bevitelkor pedig ezek nélkül fogadja csak el. Szóval, van még mit javítaniuk, fejleszteiük. Talán majd a kettes verziójú firwareben.
Hm.. A DLink 604-esben már 3 éve benne volt, hogy az épp hálózatban levő MAC címeket egy legördülő listából ki lehet választani, és hozzárandelni az IP címet, amit akarsz..