Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#1) engusz

engusz
(PH! nagyúr)

Itthon Asus WL-500g Deluxe van. Sokkal több extrával ellátták, mint az a rövid leírásból kiderült. Pl. ilyen a ''Bandwidth Management''. Letöltési sebességet IP címenként lehet korlátozni, feltöltést pedig külön portokra Hasznos lehet még a két USB port, amire többek között nyomtatót, hdd-t, vagy éppen webkamerát lehet csatlakoztatni. Eddig egyetlen bajom volt vele (még a legújabb firmware-rel is), hogy a DHCP-je képes össze-vissza osztani az IP-ket (sosem állandó), ha WLAN-on és LAN-on is egyszerre van csatlakozás.

(#2) shev7 válasza engusz (#1) üzenetére

shev7
(PH! kedvence)

na ezt megnézem, valószinüleg egy régebbi firmware lehet a routeremn, mert nállam nincs bandwidth manager. Azt meg tudod nézni, hogy nállad mennyi az USB-n az átviteli sebesség?

''Gee, Brain, what do you want to do tonight?'' ''The same thing we do every night, Pinky: Try to take over the world!''

(#3) engusz válasza shev7 (#2) üzenetére

engusz
(PH! nagyúr)

Meg tudnám nézni, ha kicsit okosabb lenne az FTP szerver része. Amit hdd-t rákötnék, azon csak egy partíció van, az is NTFS-ben. A ''kisokos'' pedig így nem tudja kezelni, mert az első partíciónak FAT32-ben kell lennie. Utána már mindegy, lehet NTFS is. Ha lesz lelki erőm, akkor lementegetem róla a fontos dolgokat és megpartícionálom.

(#4) shev7 válasza engusz (#3) üzenetére

shev7
(PH! kedvence)

Én próbáltam anno egy 512-es pendrivval. FTP-n keresztül néhány 100 k-s sebességet értem el (ha jól emlékszem) Gépbe dugva nagyságrendekkel gyorsabb volt a pendrive.

''Gee, Brain, what do you want to do tonight?'' ''The same thing we do every night, Pinky: Try to take over the world!''

(#5) engusz válasza shev7 (#4) üzenetére

engusz
(PH! nagyúr)

Hmmm, tényleg. Van itthon pendrive. Ki is próbálom még az este folyamán. Elméletileg a portok USB 2.0-sok, ahogyan a drive-om is.

(#6) rudi válasza shev7 (#4) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Ha jól láttam (jött egy halom Asus wireless cucc), akkor nemsokára teszteljük ezt a routert. Hétfőn tudok majd pontosabbat mondani.

Resistance Is Futile. You will be assimilated!

(#7) peterkeT válasza rudi (#6) üzenetére

peterkeT
(VIP)
LOGOUT blog

Várjuk. Egyre komolyabban merül fel bennem, hogy jó alternatíva lehet ez az otthoni fájlszerverre egy 250GB+ HDD-vel USB rackben. Egyrészt a sebesség érdekes, másrészt, hogy SMB-t támogat-e, vagy csak FTP-t? Ha jól tudom, a dolog nem egyértelmű...

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#8) engusz válasza shev7 (#4) üzenetére

engusz
(PH! nagyúr)

Egy ~15 Mb-os fájlt mozgattam a pendrivera. A feltöltés 250-350, a letöltés 700-800 kb/másodperc volt.

De hiába kapcsolom ki az anonymous logint, akkor is beenged. Az általam definiált logint pedig nem fogadja el, mikor be szeretnék jelentkezni. Szomorú volna, ha teljes restart kell a beállítások érvényesítéséhez.

(#9) shev7 válasza peterkeT (#7) üzenetére

shev7
(PH! kedvence)

Az a firmware ami nekem van csak ftp-t tud. Fél megoldás, de találtam olyan progit ami hálózati meghajtónak mappel ftp-t. Egy apró dolgot leszámítva működött is.

Engusz: Én is ezeket az értékeket mértem. Egy ismerősöm említette, hogy van olyan ASUS alaplap amely aszerint választják meg az USB sebességet, hogy mekkora egység van rá kötve. Nemtom igaz-e ez. Várjuk a tesztet rudi :)

(#10) engusz válasza shev7 (#9) üzenetére

engusz
(PH! nagyúr)

Melyik volt ez a program? És mi volt az az apró dolog, amit nem tudott? Igazából, még a router vásárlása előtt, reménykedtem, hogy nem csak FTP-n lehet elérni a rácsatlakoztatott háttértárolót.

Nem tudom, hogy a pendrive ''direktbe'' csatlakozva mennyit olvasott/írt volna. Mindjárt kipróbálom.

(#11) LordX válasza engusz (#1) üzenetére

LordX
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nem tud a cucc statikus DHCP-t, mint pl. a D-Link routerek?

(#12) engusz válasza LordX (#11) üzenetére

engusz
(PH! nagyúr)

Tudok Mac Address szerint ''fix'' IP-t kiosztatni a DHCP-vel. Most nézem csak. :)

Közben kipróbáltam direktbe is a pendrive sebességét. Írásra 550, olvasásra 880-900 kb/másodperc.

(#13) Elrood

Elrood
(őstag)
LOGOUT blog

WL500-s custom firmware-k[link]
Én úgy tudom, hogy a WL500b és WL500g USB1.1-el rendelkeznek, míg a WL500g Deluxe USB2.0-val.

ASUS oldalról idézet:
WL500g: [link] Support: USB 1.1 host
WL500g deluxe: [link] Support: 2 x USB 2.0 hosts

Egyébként egy WL500b tulajdonos vagyok:).

[Szerkesztve]

''The spice exists on only one planet in the entire universe. A desolate, dry planet with vast deserts. The planet is Arrakis, also known as DUNE.''

(#14) Elrood válasza peterkeT (#7) üzenetére

Elrood
(őstag)
LOGOUT blog

Ha a gyári firmware nem is támogatja, de a custom, amit belinkeltem, azzal meg lehet csinálni. (SMB támogatást)

[Szerkesztve]

''The spice exists on only one planet in the entire universe. A desolate, dry planet with vast deserts. The planet is Arrakis, also known as DUNE.''

(#15) shev7 válasza engusz (#12) üzenetére

shev7
(PH! kedvence)

Ennél nekem sokkal gyorsabb volt a pendrive direktbe rákötve. Majd tesztelem újra én is.

A progi neve NetDrive. A gond vele az, hogyha pl netről töltesz le valamit, azt nem tölti fel egyből, hanem átmenetileg tárolja a gépen, és csak utána másolja fel FTP-re.

(#16) twollah

twollah
(PH! nagyúr)

Az ''AVS Cube'' nagyon hasonlit a ''Samsung Yepp''re.

(#17) LordX válasza engusz (#12) üzenetére

LordX
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Akkor probléma megoldva :)
Tesóm albérletében az a gáz, hogy nem lehet beállítani ilyen statikus címkiosztást, de be tudom állítani a lease time-ot végtelenre..

(#18) engusz válasza LordX (#17) üzenetére

engusz
(PH! nagyúr)

Itt megint rakoncátlankodik a DHCP. De intézkedtem már, a Manually Assigned IP List alakul. De csak copy-paste módszerrel lehet pl. a mac addresst beírni, ami ráadásul mindenhol (pl. status) kettőspontokkal tarkított. Bevitelkor pedig ezek nélkül fogadja csak el. Szóval, van még mit javítaniuk, fejleszteiük. Talán majd a kettes verziójú firwareben.

(#19) LordX válasza engusz (#18) üzenetére

LordX
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Hm.. A DLink 604-esben már 3 éve benne volt, hogy az épp hálózatban levő MAC címeket egy legördülő listából ki lehet választani, és hozzárandelni az IP címet, amit akarsz..

(#20) engusz válasza Elrood (#13) üzenetére

engusz
(PH! nagyúr)

Vajon menne az én routeremmel is a módosított firmware?

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.