Hirdetés

2012. május 29., kedd

Útvonal

Fórumok  »  Videokártyák  »  [Re:] Bemutatkozik a Radeon X700 XT (téma lezárva)

(#1) Barton

Barton
(senior tag)

Jó lett a cikk ! Gratula ! :C

AMD Phenom II X2 560, 940 egy darabig ...

(#2) Ra3

Ra3
(senior tag)

grat a cikkhez, elsőre végig sem tudtam teljesen olvasni :D
a kártyához csak annyit szerintem a 128bites memsávszélességről már igazán lepöröghetnének a gyártók...

''...te vagy a Jedi-ből az Onedin Kennedy?''

(#3) csudri válasza Ra3 (#2) üzenetére

csudri
(őstag)

Lehet, hogy lepöröghetnének, de az a helyzet, hogy 128bit-es kártyákat lényegesen olcsóbban lehet gyártani. És amíg órajelemeléssel lehet kicsit ''plasztikázni'' a 128bit hátrányát a 256-tal szemben (lásd a cikk végén), addig bizony gyártani is fognak ilyen karikat.

Amúgy a cikkhez gratula, kíváncsi leszek mit fog tudni a kártya, ha már rendes support is lesz hozzá, mert a Far Cry alatti különbségek elég furák.

Vortex World Domination

(#4) t-shirt

t-shirt
(PH! kedvence)

szerencsére ebben a kategóriában sem bírnak egymással a gyártók, mind a két kártya jó vételnek tünik

(#5) Arhel

Arhel
(senior tag)

Elöször is grat. a cikkhez! :C

Még belekerülhetett volna egy x800pro is a cikkbe, hogy lássuk az eggyel nagyobb tesó mennyivel is gyorsabb, ahogy Nvidiáéknál a 6800! De így is lehet következtetni. Aztán majd ' vérfrissítés ' után is meglesném őket majd egy nagyobb tesztben! :P (gondolom az elképzelés megvan :t)

[Szerkesztve]

(#6) Ra3 válasza csudri (#3) üzenetére

Ra3
(senior tag)

persze-persze, ez csak amolyan ''köcsög gyártók, miért fogják vissza a kártyáik teljesitményét szándékosan'' tipusú hőbörgés volt... biztos hogy még egy jó darabig ez fog menni, pedig már a 9500pro környékén is emiatt ment az anyázás...

''...te vagy a Jedi-ből az Onedin Kennedy?''

(#7) Loretto

Loretto
(MODERÁTOR)

én azért 6600GT-t venném.

Soirée...

(#8) Panther

Panther
(HÁZIGAZDA)

Jó ez így. Mindenki azt választja amelyik neki szimpatikusabb, és egyikkel sem jár rosszul (6600GT / X700XT).

[ RIOS Release 5 – multiportal engine by Panther ]

(#9) e-biza

e-biza
(őstag)

Egyvalami nem jött le nekem. Az ATi-ban bekapcsolva hagytátok az optimalizálásokat:
A „Catalyst AI”-t alapállapotban hagytuk (csak az X700-ra vonatkozik).
de mi ahelyzet az nVidia meghajtóival? Bekapcsolva hagytátok vagy kivettétek?

Amúgy a Piros csikok jelölését elfelejtettétek odairni ;]

[Szerkesztve]

Liƒє is too short. - http://www.lowcostdomain.eu

(#10) Loretto válasza csudri (#3) üzenetére

Loretto
(MODERÁTOR)

egyébként nekem is kicsit hogy 128bit, de most már kezdek megbarátkozni vele, főleg ha olyat irnak hogy jobb mint 9800pro.:)

Soirée...

(#11) Goose-T válasza Panther (#8) üzenetére

Goose-T
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Csak amíg az Ati-tulajdonos munkatársaimtól minden nap hallom, hogy ezzel a driverrel ez a játék fagy ki, emezzel meg amaz (9600-as kártyákról van szó, illene már kiforrott drivereket kiadni hozzá), addig inkább nVidiát választok. Ez szigorúan magánvélemény, kéretik nem megköveztetni.

Jártas vagy a legénybúcsúkban? Akkor ide nézz be: http://logout.hu/bejegyzes/goose-t/legenybucsu/friss.html

(#12) FakeJack

FakeJack
(lelkes újonc)

Grat a cikkhez!

Egy dolog: a cikk végén az ATi link mutasson már a www.ati.com -ra, ne a www.nvidia.com -ra! LOL :C

*** Segíts, ha tudsz és akarsz is: http://www.felajanlasok.hu/ ***

(#13) fLeSs válasza e-biza (#9) üzenetére

fLeSs
(VIP)
LOGOUT blog

Minőségre volt rakva a driver, tehát éltek az optimalizációk ay NVIDIA kártyákon is.

(#14) Rolly

Rolly
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Régen láttam már olyat hogy a tesztek több mit 50%ban az ATI kártyáját verte az NVIdia kártyája. Már csak a kisker ár dönti el hogy melyik a jobb vétel

(#15) Goose-T válasza fLeSs (#13) üzenetére

Goose-T
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Akkor a Teljesítmény beállításokkal nem élnek az optimalizációk? Ezt nem értem. :U

Jártas vagy a legénybúcsúkban? Akkor ide nézz be: http://logout.hu/bejegyzes/goose-t/legenybucsu/friss.html

(#16) fLeSs válasza Arhel (#5) üzenetére

fLeSs
(VIP)
LOGOUT blog

Az X800Pro teljesen más árkategória, kb. kétszer annyiba kerül, mint ezek a kártyák.

(#17) pabadam

pabadam
(fanatikus tag)

A zajszint táblázatban a 6800 Ultra alapjáraton vagy terhelve mérve annyi?

"...I'll never stop looking..."

(#18) fLeSs válasza pabadam (#17) üzenetére

fLeSs
(VIP)
LOGOUT blog

A 68Unak nem változik a fordulatszáma.

(#19) Neck

Neck
(őstag)
LOGOUT blog

Csókk'om!

Gratu a cikkhez, minden részletben QL. Jó kis meccs ez. Egyébként meg csak annyi, hogy +tesztelhettétek volna az X700ast a Catalyst A.I. val is, hamár berakták az új feat.et, mert olvasni lehet róla, elvileg ez a ''biztos frankó'' kategória nálam, de mit jelent a gyakorlatban?

De csinálhatátok minitesztet is, amiben az ilyen feat.okat tesztelitek, hogy A.I. meg temporal FSAA, meg geometry instancing, meg az az újfajta textúratömörítés az ATInál meg ilyesmi, hogy melyik mire jó, mit csinál? Mármint nem az elviek hanem a gyakorlat. Szebb-e? Gyorsabb? Idáig akikkel beszélgettem erről nem voltak túlságosan képben, és énse nagyon tudom, csak hogy mit kénne csinálnia...
Köszi!!!

Viva ATI!

Motorola Defy @ Defy+ (2.3.4 Defy+ ROM) || Defy VSel táblázat: http://tinyurl.com/defyvsel || RAM script: http://tinyurl.com/ramopt || Defy+ ROM telepítés: http://tinyurl.com/defyplusrom

(#20) Sanya

Sanya
(PH! kedvence)

ez a kártya is tetszik, és az ára is nagyon jó. már tudom, hogy mit veszek karácsonyra :)

vagy húsvétra :)

(#21) faster válasza fLeSs (#18) üzenetére

faster
(PH! nagyúr)

Fless, X700XT biztos, hogy low-k?

(#22) fLeSs válasza faster (#21) üzenetére

fLeSs
(VIP)
LOGOUT blog

Nem, copy paste :D

(#23) MarKoo válasza fLeSs (#22) üzenetére

MarKoo
(VIP)

Grat a cikkhez. Még csak átfuttottam elolvasni végig nem tudtam mert vár a doki. :O :U

(#24) Zoz válasza csudri (#3) üzenetére

Zoz
(senior tag)

És ha jól sejtem egyes gyártók kitalálnak majd mindenféle SE variációkat 64 bites RAM-mal...

(#25) Alvin_ti4200

Alvin_ti4200
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Na akik eddig panaszkodtak, hogy nincs PCI Express-es 9800Pro, azoknak itt a válasz:) Amúgy jó cikk, grat fLeSs, 9800Pro-ról egyértelműen nem fogok semelyikre váltani:)

(#26) Loretto válasza Alvin_ti4200 (#25) üzenetére

Loretto
(MODERÁTOR)

ebbe a lapba télleg nem érdemes :DDD (bocs, magas volt)

Soirée...

(#27) F-ECT$

F-ECT$
(PH! nagyúr)

Egyelőre a 6600GT a jobb választás, de egy jobb hűtéssel, 256MB rammal, és egy jobb Catalysttal az X700 XT is befuthat.

Akár 20 GB DropBox ingyen - http://db.tt/n8ZgNt4x

(#28) Alvin_ti4200 válasza Loretto (#26) üzenetére

Alvin_ti4200
(PH! félisten)
LOGOUT blog

ebbe nem is, de a sajátomba se:)

(#29) bullseye válasza Arhel (#5) üzenetére

bullseye
(őstag)

addig is :)

[L]http://prohardver.hu/rios3_forum.php?mod=40&id=92901[/L]

(#30) max-pain válasza faster (#21) üzenetére

max-pain
(senior tag)

Elvileg nem az, mert a TSMC-nek 110 nm-en nincs low-k-ja...

(#31) max-pain válasza faster (#21) üzenetére

max-pain
(senior tag)

Elvileg nem az, mert a TSMC-nek 110 nm-en nincs low-k-ja...

(#32) Pukii

Pukii
(senior tag)

A GF 6600 gt és a GF 6800U-t mindenki piszkálta a hangja miat.Csoda ,hogy az x700xt nél nem emlitete senki ezt a ''kis'' hátrányát az x700xt-nek.(ijen hangos hütés mellet se lehet nagyon huzni....Szégyen...)Persze tudom ,hogy változtathatnak a hütésen a gyártok ,de ezért mindenki lehurogta a gf 6600gt-t.

[Szerkesztve]

''A DDR az a winchester?'' by Ziiip

(#33) anaqer válasza Pukii (#32) üzenetére

anaqer
(PH! addikt)

Write-only üzemmódot kérem kapcsolja ki... :U [L]http://prohardver.hu/rios3_content.php?mod=20&id=457&p=7[/L]

If we can hit that bullseye, the rest of the dominoes will fall like a house of cards... checkmate!

(#34) Pukii válasza anaqer (#33) üzenetére

Pukii
(senior tag)

Én nem azt montam ,hogy a cikben nem monták hanem azt ,hogy a forumban(vagy ha nem montam akkor ugy gondoltam bocs).

''A DDR az a winchester?'' by Ziiip

(#35) anulu válasza Goose-T (#11) üzenetére

anulu
(PH! nagyúr)

pontosan emiatt örülök, h megszabadultam a Radeon 9600PRO-mtól, és most egy ideig részemről nVidia...

''Ha egyszer meghalok, ne kérdezd meg, miért büdös a lábam!'' | Feel the power! Intel Core i7 | Windows 2008 R2 | MCSA+M / MCTS Exchange 2007 / MCITP-SA/VA/Ent Messaging Admin 2010 | PSN: anulu1982 | STOP ACTA!

(#36) ciao

ciao
(senior tag)

a cikkhez grat!
1 kérdés változik-e a sebesség ha Windows XP Professional Service Pack 1 helyett Service Pack 2 van fenn, ezzel kéne már inkább tesztelni nem?

Mindenkit felpofoztatok a bakterral!

(#37) ptiboy válasza ciao (#36) üzenetére

ptiboy
(senior tag)

szerintem elenyésző az eltérés, ha van egyáltlán....

:)

(#38) Donnie

Donnie
(senior tag)

Jó lett a cikk! Gratula!:P

(#39) kokobe

kokobe
(senior tag)

láttam a tesztet a két kárnya teljesitménye elég kiegyensúlyozott egyik tesztben ez a jobb a másikban meg az de van egy fontos dolog hogy a 6600gt jobban hózható !!!!Amúgy ati fan vagyok de ugy néz ki a köv karim az 6600gt lessz vagy pedig megvárom milyen lesz az x800se és akkor dötök de ez még a jövő zenéje!!!:))

<---AMD___ATi--->

(#40) Mellizom

Mellizom
(kvázi-tag)

A cikk király! Szép volt.
Az Ati beégett.. A 6600 GT úgy veri ahogy nem akarja!!! (eltekintve 1-2 régebbi játéktól.)
üdv: egy megszállott nVidia-a

(#41) Genun

Genun
(kvázi-tag)

Sztem az biztos, hogy az SLI-t nem fogja utól érni az ATi, hacsak nem dolgoz ki hasonló technológiát.

De egyébként sztem megint döntetlen lett, azt vesz mindenki, amit akar (vagy tud).

(#42) Chris82

Chris82
(fanatikus tag)

Csak azt nem értem, hogy 875-ös alaplapban hogy teszteltetek egy PCI expresszes kártyát. Egyébként jó a cikk.
Ti tudjátok

Sony VAIO VGN Z21XN

(#43) BOOSTER

BOOSTER
(senior tag)

Egyetértek a 40. hozzászólóval...Szerintem most az ATI ez a csatát elbukta...
Fejlődnek a driverek az ATI-nál de az nVIDIÁNÁL is...sztem....
Ha most vennék vidkarit akkor a GF6600 GT-t választanám....

Asus P5B, C2d E4400, 3GB DDR2 800mhz ram, Inno8800GT, SB Audigy4,

(#44) Docci válasza Chris82 (#42) üzenetére

Docci
(senior tag)

6800 és a többi felsőkategoriás kártya miatt.

6600GT és X700XT a i915 ben ment.

Erőt s erényt!

(#45) fLeSs válasza Chris82 (#42) üzenetére

fLeSs
(VIP)
LOGOUT blog

:F :D

(#46) ftc

ftc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Most ovastam el,eddig nem volt leki eröm.Itt is az derült ki,hogy mennyire kiegyensulyozott a piac szerencsére.

(#47) lanyoo

lanyoo
(tag)

Nem úgy volt, hogy az új driverekkel a temporal AA-t az előző generácó is tudni fogja? (9800pro)

(#48) fLeSs válasza lanyoo (#47) üzenetére

fLeSs
(VIP)
LOGOUT blog

Ki mondott mást?

(#49) Docci válasza fLeSs (#45) üzenetére

Docci
(senior tag)

:DDD

Van egy olyan sanda megérzésem,hogy előbb lesz 6600-ból agp-s verzió,mint x700ból. Tehát most az atinak két oldalról is ''sietnie'' kell pci-e-->agp chip és optimalizálni magát a kártyát és meghajtót.(bár szerintem már most is elég jó)

Erőt s erényt!

(#50) lanyoo válasza fLeSs (#48) üzenetére

lanyoo
(tag)

Az utolsó oldalon az előnyöknél úgy szerepel, mintha a tesztben szereplő összes kártyát felülmúlná ezzel, de ezek szerint csak a 6800GT-vel hasonlítottad össze.

Útvonal

Fórumok  »  Videokártyák  »  [Re:] Bemutatkozik a Radeon X700 XT (téma lezárva)
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.