A papírforma szerint jól indult az Intel új integrált megoldása, de a teszteredmények elszomorítottak.
A 2D-ről megállapított dolog csak hab volt a tortán. ''...röviden pocsék.'', ''...a Windows asztalon már 1024x768-as felbontásban piros árnyékuk volt a betűknek.''. :(
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
engusz
(PH! nagyúr)

Keitaro
(PH! kedvence)
Én is sokkal többet vártam tőle azok után ami a papíron volt...
4x1-től és 333Mhztől ez elég sovány... főleg annak szellemében, hogy az elvileg gyengébb 9100 integetett neki.
Bár memoptimalizáció nincs pl itt lehet sokat nyom.
''There is no such thing as eternity if you end it''

engusz
(PH! nagyúr)
9100 utódjára (dx9) kíváncsi leszek. Bár lehet, hogy az Intel-es srácok csodát művelnek a driver-rel...

Loha
(PH! kedvence)
Ezeket az integrált VGA-kat értelmetlen 3D-re használni, mert nem elég, hogy lassúak, de még a proci memória sávszélességét is visszafogják, ami vicc.
Azt azért említsük meg, hogy a Kyro/Kyro2-nek ''Tile Based Rendering'' technológiáját használja, csak átnevezve ''Zone Rendering Technology''-re..

Keitaro
(PH! kedvence)
Eeegen...? :F
Mert akkor hogy lehet, hogy dupla annyi pipe-ja van, magasabb órajele, Tile based alapú és a 9100 betegre veri? :(
Valamit itt nagyon elszúrtak...
Driver. Én azért letesznélm ezt a szegényt egy év múlva, egy jobbféle driverrel..

faster
(PH! nagyúr)
Ez max arra lesz jó, hogy a Longhornban az Avalon felület menjen rajta, játékhoz csak a régiekhez jó.

anaqer
(PH! addikt)
Láttunk valaha is olyan mérvű, képminőséget nem rontó (még ennél is?!) driverből elkövetett teljesítménynövelést, ami elég lenne ahhoz, hogy akár csak beérje az ATi megoldását ez a 3D lassító...? :F
If we can hit that bullseye, the rest of the dominoes will fall like a house of cards... checkmate!
XGI Volari.
Mondjuk az még mindig nagyon gyík, de az új driverrel (PH!-n 2x is tesztelve, ugye) szárnyakat kapott (már amennyire egy dodó szárnyakat kaphat)...

becso13
(fanatikus tag)
Lehet, hogy kegyetlen gány a driver, emlékezzetek vissza, hogy mennyire szidták a 9700-at!
A cikkbol: '' hardveres Texture&Lighting engine,''
Ez Tranformation&Lighting...
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

Keitaro
(PH! kedvence)
LOL
nem rossz :))
(egyébként nem Transform and lightning?)
Hehe, ez volt a beugratás, tied a VW Golf. :D
De: T&L (Transform & Lighting)
''The spice exists on only one planet in the entire universe. A desolate, dry planet with vast deserts. The planet is Arrakis, also known as DUNE.''
Akkor feleznem kell Keitaro-val mert neki van igaza....:D
fél golf ez tetszik:C
Hát nem éppen a legjobb teljesitmény,főleg hogy a 9100 már nem egy mai darab.
Itt valamit nagyon elszurtak.
[Szerkesztve]

maszat
(senior tag)
Az Intelek ugyan nem ez a fő profilja, de azért 2D-ben illett volna legalább egy GeForce MX szintet összehozni:O

anaqer
(PH! addikt)
Khm.
Volari.
Khm... megbocsátasz egy pillanatra?
<mod=''0''>
MWUAAAAAHAHAHAHAHAHA. :))
<mod=''1''>
Elnézést. Szóval mit is akartál éppen mondani...? :P
If we can hit that bullseye, the rest of the dominoes will fall like a house of cards... checkmate!

&rew
(őstag)
roppant tanulsagos cikk, bar gyanus, hogy tenyleg a gagyi driver-ek okozzak ezt a felejtheto eredmenyt.
az intel tenyleg vezeto videokartya-gyarto marad? :D a konkluzioban :F
dodge charger - ford mustang - dodge challenger

ciao
(senior tag)
ez elég idióta elképzelés hogy ráírjuk hogy hardveres DX9, de az alapvető DX7-es T&L meg hiányzik, de lehet így rengeteg tranzisztort spóroltak az északí hídba és csak így tudták elfogadható szinten tartani a költségeket, az intel nálam szerzatt egy újabb nagy fekete pontot nem a rosz teljesítményével, (bár a rossz 2D-s megbocsájthatalan) hanem a vásárló átverésére tett sokadik kísérlete miatt :(
[Szerkesztve]
Mindenkit felpofoztatok a bakterral!
Mit röhögsz? :) az új driverrel nyert a kártya vagy 10-20%-ot :) Mondd hogy nem :)

anaqer
(PH! addikt)
Az a 10-20% még mindig elég kevés lenne a felzárkózáshoz...

L3zl13
(PH! nagyúr)
Bocsi, de az avatárod mit akar ábrázolni?
Aki hülye, haljon meg!

marcee
(PH! addikt)
A táblázat átnyálazása után én is azt hittem, hogy valami nagy durranás jön. A teszteredményeket látva először a memória sávszél sporoló megoldás hányára gyanakodtam, de szvsz nem az, hanem a hardveres T&L hiánya a legfőbb gond.
Én annó pénzhiányból kifolyólag egy i815 integrált vga-ját használtam 1-1,5 évig. Már annak is iszonyatosak voltak a driver-ei, állandóan bugzott. Időpontot nem tudok mondani, hogy mikor vettem, de akkor az volt a csúcs intel chipset (36+fa volt a lap, szvsz soha többet nem adok ennyit deszkáért) és a teljesítményével nem is volt egy évig különösebb baj, de a driverek nem sokat fejlődtek.
Ha a 865G még mindig ennyire bugzik, akkor nem hiszem, hogy jelenleg olyannyira gyúrna az intel vga driver-re. Lehet, hogy tényleg csak akkor kezdenek el foglalkozni vele, ha a Longhorn miatt esedékes lesz.
"Watching every day of my life go by | Just waiting, waiting to die!"
Most nézem, hogy a tesztkonfig után felsorolt játékok között ottvan a 3DMark2001SE is, ami végül nem került bele a cikkbe, pedig az eredmények megvannak otthon. Ha hazaértem, akkor frissítek. Csodálkozom, hogy ezt nem vettétek észre. :D
Így már nem is jár a Golf. :D
[L]http://emperor.bonusweb.cz/units/subhouses/saurdaukar-logo.jpg[/L]
Itt van nagyban, remélem így már ismerős.
Egyébként a Corrino-ház névjegye az oroszlán fej. (Dűne).
Kép az Emperor: Battle for Dune játékból van, és ez a Sardaukardok logója.
''The spice exists on only one planet in the entire universe. A desolate, dry planet with vast deserts. The planet is Arrakis, also known as DUNE.''
''az intel tenyleg vezeto videokartya-gyarto marad?''
Igen, mert ok adjak el a legtobb grafikus chipet az ilyeneknek koszonhetoen mint a bemutatott.

Tripton
(lelkes újonc)
Egy Amd-s configot is berakhatatok volna :DD
Ha vannak atomok, és mód kinálkozik, molekulák is lesznek; és ha a molekulák nedves, meleg helyen tanyáznak, elõbb-utóbb lesz belõlük elefánt is.
Ez hogy jött ide?

Tripton
(lelkes újonc)
Csak viccccc volt! :DD
Albatron PX915G Pro (GMA900)
Biostar P4TSV (Intel Extreme Graphics 2)
Gigabyte 8TRS300M (ATI Radeon 9100 IGP)
A teszt configok Intel platformúak
Amd meg sehol...ez diszkrinináció kérem..
(Azért Megnéznék egy Intel chipsetes Amd configot)
Ez persze sohasem fog bekövetkezni!
Ha vannak atomok, és mód kinálkozik, molekulák is lesznek; és ha a molekulák nedves, meleg helyen tanyáznak, elõbb-utóbb lesz belõlük elefánt is.

Keitaro
(PH! kedvence)
A GMA900-nak nem kell versenyeznie csak olyan integráltakkal amik Intel alá vannak :)
És mivel a cikk nem integrált cuccok összehasonlítása, hanem GMA900 cikk... így nem sok teteje lenne egy AMDsnek ^^
De megint meg kell jegyeznem, hogy ekkora csalódást... :(

Panther
(HÁZIGAZDA)
A ''lightning'' az ''villám''-ot jelent. :)
[ RIOS Release 5 – multiportal engine by Panther ]

uzsz
(senior tag)
Lévén, hogy integrlt megoldásról van szó sztem nem igazán lényeges a teljesítmény, mert ugye ha lóvé miatt veszi valaki, akkor az vagy átmeneti, v nem akar vele 3d-s alkalmazásokat futtatni. A képminőség viszont itt is fontos lenne. A lényeg, hogy fusson vele a Longhorn, a többi az INTELt nem érdekli.
Aki viszkető seggel fekszik, büdös ujjal ébred. (Guga kérésére javítva) Az élet az egy nagy cukor, csak meg kell tanulni szopni.

Xmas
(tag)
''„Fixed+DVMT” mód: könnyen kikövetkeztethető, hogy a kettő kombinációja. ''
Bár igaz, a kombináció ténye kikövetkeztethető, de nekem így szöveg alapján nem megy könnyen a mibenlétének felfogása. Mivel a két opció egymásnak ellentmondó lehetőség, ezért a kombinációjuk jelentésének mibenléte nem triviális.

Xmas
(tag)
Halo - full teszt:
''A legszebb beállítható minőség mellett készült képek szerint a 9100 IGP az X800-zal azonos képet mutat (eltekintve a 16x-os anizótól), ami annyit jelent, hogy az ATI GPU-val készített képek az igaziak, vagyis olyanok, amilyeneknek a játék készítői „megálmodták”.''
Ez azért túlzás. Ha megfigyeled a bal oldali ívelt fal közelebbik szélét, akkor láthatod, hogy csak az Intel GMA900-nál látható a Bump Mapping, akárcsak a padló esetében. Vagyis nem valószínű, hogy az ATi GPU-val készített képek az igaziak... De ugyanez áll a Halo low tesztnél is.

Pukii
(senior tag)
Meg a vér se tul jo a gma 900 nál
''A DDR az a winchester?'' by Ziiip

Xmas
(tag)
? A Halo-s jelenetekben nem látni sehol sem vért. Mire vonatkozik a felvetésed?

Pukii
(senior tag)
D3-nál
''A DDR az a winchester?'' by Ziiip