Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#1) Rover623

Rover623
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Hááát...nem tudom mikor készült a teszt, de szerintem nem a P5GD2 a legolcsóbb DDR2-t támogató Asus alaplap.
A P5GDC-Pro a legolcsóbb...nagyker szinten nettó 3-4e difi is van...best buy...!

primus inter pares

(#2) Loretto

Loretto
(MODERÁTOR)

Hát jól elcsúszott. Még a jézuska előtt volt róla de szó, de legyünk telhetetlenek.

Soirée...

(#3) BobMaster

BobMaster
(őstag)

Öööö, a Foxconn nekem nem teljesen tiszta.

Adatlapon van RAID, én tudom, hogy fizikailag is rajta vagyon, ennek ellnére nem került be a RAID tesztekbe és felhánytorgatjuk a végitéletben a RAID hiányát :F:F

A tényleges szűk keresztmetszet a júzer.

(#4) ciao

ciao
(senior tag)

ennek a cikknek az első része 2004-11-02.-án került ki az oldalra ez a második rész nem késett el egy kicsit? :F

Mindenkit felpofoztatok a bakterral!

(#5) fLeSs válasza Rover623 (#1) üzenetére

fLeSs
(VIP)
LOGOUT blog

Nem találtam az Asus oldalán P5GDC Pro alaplapot.

(#6) fLeSs válasza BobMaster (#3) üzenetére

fLeSs
(VIP)
LOGOUT blog

Látsz a fényképünkön ( Bővebben: link vagy Bővebben: link )RAID-vezérlőt? Mert én nem. 1ébként én is néztem a Foxconn oldalát, és ott is van RAID-vezérlő a képen, de a speckók között már nincs! Ezen a lapon szintén csak a helye vagyon meg.

(#7) fLeSs válasza ciao (#4) üzenetére

fLeSs
(VIP)
LOGOUT blog

Jobb későn, mint soha. Számodra probléma, hogy megjelent?

(#8) BobMaster válasza fLeSs (#6) üzenetére

BobMaster
(őstag)

ez igaz, az utólag ráheggesztett szutymák csak a plusz kettő SATA vezérlőt hajtja. Tehát külön vezérlő nincs, SATA RAID van.

Peace ;)

A tényleges szűk keresztmetszet a júzer.

(#9) Rover623 válasza fLeSs (#5) üzenetére

Rover623
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Komolyan ilyen lusta vagy...?;]
Tessék:Bővebben: link
Egyébként még a P5GDC Deluxe is olcsóbb a legtöbb helyen...

Más.:
Nem tudom ti hogy méregetitek a rendszereket...de ritka gyér eredményeket csaltok ki szegény gépekből...
3.2-es P4, 2-2-2-5 RAM-ok mellett a legtöbb 915-ös Everest eredmény 5500/2000 alatt...egyedül az MSI volt jó...:F
Nekem 3 gigás P4-el, 2-3-3-8 memóval 5522/2020...átlagban!
Mert azt is meg kell jegyezni ugyebár, hogy az Everest roppant megbízhatatlan...
Legalább 5-6 mérést kell végezni, szélsőértékeket eldobni, átlagolni...
Ugyanazon a rendszeren mérve 5 eredmény: 5548-5633/1987-2009
Másik rendszer: 3711-3741/1257-1344:Y
Nem kis szórás...ráadásul a 3.-4. mérésig általában javulni szokott, utána általában romlani...:U
Arról nem is szólva, hogy pl. régebben SiS rendszereken tudott produkálni elvi maximum felett is...

primus inter pares

(#10) ciao válasza fLeSs (#7) üzenetére

ciao
(senior tag)

örülök neki, hogy megjelent csak korábban vártam a folytatást, és már le is mondtam róla de Jobb későn, mint soha.

Mindenkit felpofoztatok a bakterral!

(#11) erdoke

erdoke
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Kifejezetten színvonalas a teszt. VIA IDE cuccos rulez. :D
Komolyan, nem vennék olyan lapot, amin nincs plusz IDE/RAID vezérlő az Intel egyetlen IDE csatornája mellett.
Sajna a mai rendszerek távol vannak a tökéletestől, az Intelnél a proci melegszik állatira, az nForce4-nél a chipset. :(
Talán majd a következő generáció, vagy a VIA az új déli híddal. :F

Filtörd teknúz sztrím: http://twitter.com/erdoke

(#12) Esmein

Esmein
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Jó ksi teszt, tetszik, és szerepel benne egy asus lap ami még kinézetre is használhatónak látszik. :)

"I no longer want to declare war on Hungary. It would be like waging war on a mental institution." - Jeremy Clarkson

(#13) fLeSs válasza Rover623 (#9) üzenetére

fLeSs
(VIP)
LOGOUT blog

Sorry, az asus globalon és az usa oldalon sem láttam prót. :) Amúgy tényleg igazad van, ez olcsóbb, mint a P5GD2, csak akkor nemtom, hogy a P5GD2-nek mi az értelme azon kívül, hogy 4 GB ram megy bele. Na mind1, az ASUS ezt adta, bár a P5GD2 Premiumot is kínálgatta, csak az nagyon drága lett volna a teszt többi szereplőjéhez képest.

szerk: az everest dolgairól én is tudok. ;)
DDR vagy DDR2-es memóid vannak?

szerk2: a P5GDC Prón nincs RAID-vezérlő.

(#14) Rover623 válasza fLeSs (#13) üzenetére

Rover623
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Természetesen (és sajnos egyenlőre...:O) DDR...

Szvsz a 4GB limit ma még nem aktuális, 2GB DDR2-vel is el lehet kavircolni és nem is annyira drága...persze ez relatív...

szerk: a P5GDC Deluxe-on viszont van...és mint mondám, az is olcsóbb a P5GD2-nél...

primus inter pares

(#15) Esmein válasza Rover623 (#14) üzenetére

Esmein
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

512 ddr is elég, mert 1024-ből nem tudsz igazán tuningolni. Mármint úgyértem egy rendes tuninghoz bh-5 kell, és mondjuk 2*512-vel macerásabb a voltmod több a chip, és mint tudjuk a lánc olyan erős mint a leggyengébb láncszem. öbb chip nagyobb esély, hogy az egyik chip nem bírja a tempót. 1*512-es stick a király.
inkább legyen 256 mega memóm és 4 giga memolvasásom k7ttel mint 4 giga ramom 256 mega memolvasással ;)

[Szerkesztve]

"I no longer want to declare war on Hungary. It would be like waging war on a mental institution." - Jeremy Clarkson

(#16) fLeSs válasza erdoke (#11) üzenetére

fLeSs
(VIP)
LOGOUT blog

Új VIA chipset dualcore A64-gyel, az lesz a tökéletes rendszer. :D

(#17) fLeSs válasza Esmein (#15) üzenetére

fLeSs
(VIP)
LOGOUT blog

Nemtom hogy jön ide a voltmod, de 1 GB memó írásban (legalábbis az everest szerint) gyorsabb, mint 512 MB, emellett 1 GB memót is simán lehet tuningolni, sőt, már létezik DDR533-on 2-2-2-5-öt bíró Samsung TCCD chipes memória az OCZ-től. :D

(#18) Esmein válasza fLeSs (#17) üzenetére

Esmein
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Ocz EL. tudom, de drága szegénykém.
Mindenképpen kell az nf7-emen voltmoddolni, de ezt a vmodot csak 1 ramra tudom megcsinálni, 1 gigás stickből meg nem igazán van tuning, vagy ha de embertelen áron. Jó lesz nekem az 512 memó, a ddr2 még fejlődjön kicsit, bár elég szépek ezek a lapok. Főleg az asusé tetszik(érdekes, nem vagyok asuspárti pedig)

[Szerkesztve]

(#19) Rover623 válasza Esmein (#15) üzenetére

Rover623
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Esmein...asszem te leragadtál az AMD-nél...itt Intel 9xx-ről van szó...;]
Lókakit se érek 1x512-vel...mehet akárhány MHz-en...itt a Dual Channel az alap, erről inditunk...

primus inter pares

(#20) Esmein válasza Rover623 (#19) üzenetére

Esmein
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

dualcsenel rulz , 2*256 ;)

Tudom, hogy le vagyok maradva az amdnél, ami érdekes, hogy eszemben nincs lga 775-öt venni. valahogy nem tetszik az egész hercehurca.
mondjuk a memóriavezérlőjüket licenszelhetné az amd, tesz rá h aszinkron, vagy nem, dualcsenel 4 modullal, összevissza gyártó nem érdekes. Szal...

[Szerkesztve]

(#21) Kain

Kain
(senior tag)

Bár nem olvastam még végig,1 dolgon megakadt a szemem.Asus P5GD2 Basic ólcsó a maga 35K-s árával.Sztem kifejezetten drága.

Majd ha végigértem,véleményezek még.

(#22) Kain

Kain
(senior tag)

Na végigpörögtem rajta.A cikk jó PH!-s szokáshoz mérten,minden igényt kielégít.

Az Asus lapnak még minidg tartom h nagyon magas az ára,a végén szereplő ártáblázatből is ez jött le (meg kicsit utánakutattam,és találtam 30K alatt is).

Ebben az egész intel-kavarásban egyedül a memóriakezelés az ami üditő megújjúlás,a többi gagyi.

(#23) Rover623 válasza Kain (#22) üzenetére

Rover623
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Az Asus lapnak még minidg tartom h nagyon magas az ára,a végén szereplő ártáblázatből is ez jött le (meg kicsit utánakutattam,és találtam 30K alatt is).

Azért egy nagyker árral ne kavarjál be, lécci...
Nagyker ár+10% haszon+25% ÁFA, ha jól emlékszem a PH!-s cikkek árképzésére...
Azért mert most 23.600+Á a P5GD2 nagyker ára, attól az még nincs ''30K alatt''...legalábbis az átlagfelhasználó számára...
Ráadásul valszeg nem is napi árat írtak, hanem a teszt időpontjában fellelhetőt...
Én is mondhatnám, hogy a P5GDC Pro-t meg 20.700+Á áron is megvehetem...:(

primus inter pares

(#24) Scream007

Scream007
(őstag)

szépek, meg minden ezek az alaplapok de tudom én miért nem cserélem le a nw-t.
mert még mindig jobb.
mellesleg aki cserél 1xerre több nagyobbv kaliberü dolgot is cserélnie kell(proci, vga tuti, esetleg ram is, és akkor ott van még a procihütő, jo ebből van multifunkciosak sok, de induljunk ki a full alapbol)

azért kiváncsi lettem volna ha végig otthagyjátok a 875p-t.(bocs ha ott van csak felületesen néztem)

a régebbi cumo jobb, olcsobb, támogatottabb...kell ennél több???

ezek a cumok annak jok akik nagyon hosszu távra gondolkodnak.

[Szerkesztve]

BMW Über Alles!!..NSL rulzzz

(#25) Garibaldi05

Garibaldi05
(újonc)

Hi !
Nekem Asus p5gd2-m van és a memóriám nem 533-on, hanem 633-on is simán megy, azért véleményem szerint ez nem mindegy.Nem tudom miért kell fikázni a 775-öt, mindenki mondja, hogy melegszik, minek ddr2, stb. ,hát nem tudom, nekem tök mindegy, hogy melegszik e, a lakást nem fűti, ha meg melegen üzemel, ám legyen, azért elmegy a 3 3,75-ön mi kell más, jó hűtőt kell venni, ennyi. Az alaplap meg nagyon jó, csak egy kicsit bonyoult volt nekem a tuning, mert annyira sokféle a lehetőség, hogy nem jöttem rá egyből, hogy ugyanazt lehet ezerféleképpen csinálni. Szóval meg vagyok vele elégedve, bár az MSI is tetszett, az Abit szerintem szintén nagyon jó, a többit nem ismerem /így nem is vennék/ Én inkább kiadok + 5000-t, hogy nyugodt legyek, hogy tuti a cuccom.Ezek a +- 1%-ok szerintem a napi használatban semmit nem jelentenek, szóval igazából csak a stabilitás és a kompatibilitás no meg a csatlakozók milyensége a lényeg.

(#26) Rover623 válasza Scream007 (#24) üzenetére

Rover623
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Ez így nem igaz Scream...
Aki cserélni akar, rengeteg lehetősége van arra, hogy ne kelljen egyszerre mindent kidobni...és még akkor is, ha csak az Asus terméklistájából válogat lapot...
P5P800, P4GD1, P5GDC...csak így nagy hirtelen...
Ja: és ezek fajlagosan nem drágábbak mint a többi Asus lap...

[Szerkesztve]

primus inter pares

(#27) fLeSs válasza Garibaldi05 (#25) üzenetére

fLeSs
(VIP)
LOGOUT blog

Ha húzod a procit, és emellé a memóriát aszinkron 533-ra állítod be, azzal nincs is gond, természetes, hogy az FSB-vel a memória sebessége is nő, így el tudod érni a DDR600-at.
Nekünk az aszinkron DDR600-as menüpont nem működött.

(#28) Rover623 válasza Garibaldi05 (#25) üzenetére

Rover623
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Aztán hogyan is gyün' össze az a 633MHz...?
Merthogy az 533-as állás az a 2x1.5x200MHz...ha neked a 3 gigás proci megy 3.75-ön, akkor az 250MHz-es SFB, amiből 533-as állásban 666MHz lesz...:F

primus inter pares

(#29) donw3ga válasza Rover623 (#28) üzenetére

donw3ga
(őstag)

Szerintem úgy ha 237 - 238 Fsb körül hajtja a procit és 3:4 cpu:ram arányt állít be!

Ingyen 150$ kezdőtőke --> http://href.hu/x/hdri

(#30) Rover623 válasza donw3ga (#29) üzenetére

Rover623
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Aha...a szorzó lock mentes 3 gigás procijával...;]
Don! Ne csalódjak már benned...:U

P.S.:
Persze ha ezzel azt akartad mondani hogy csak ''tódítja'' a 3.75-öt, akkor ok...;)

[Szerkesztve]

primus inter pares

(#31) fLeSs válasza Rover623 (#28) üzenetére

fLeSs
(VIP)
LOGOUT blog

Az én LGA 3 GHz-es procim 3,9-en jár, igaz 875-ös lapban, szal vannak jól tuningolható példányok, vagy nem erre gondoltál?

(#32) Rover623 válasza fLeSs (#31) üzenetére

Rover623
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Az enyém is megy...;]
Don-é pedig 4300-on is...:C
Nem erről van szó: nem passzol a 3.75 és a 633...legalábbis egyszerre...:U

primus inter pares

(#33) donw3ga válasza Rover623 (#32) üzenetére

donw3ga
(őstag)

Ja bocs, én félreértés áldozata vagyok/lettem :B, a 237-es fsb-t nem a 3,75 mellé gondoltam :))....

Valóban megy 4300-at viszont a tesztekben már instabil és az erkély ajtót is ki kell nyitni :DD

(#34) fLeSs válasza donw3ga (#33) üzenetére

fLeSs
(VIP)
LOGOUT blog

Az enyém télen-nyáron ennyit megy, 3,9-en jár folyamatosan.

(#35) donw3ga válasza fLeSs (#34) üzenetére

donw3ga
(őstag)

Én alapon járatom folyamatosan, mert rá menne a gatyám a villanyszámlára!
Tesztelés erejéig szoktam húzgálni, 266 FSB-n hibátlanul megy 925xe lapban

(#36) fLeSs válasza donw3ga (#35) üzenetére

fLeSs
(VIP)
LOGOUT blog

Az E0 steppingesek üresjáratban keveset fogyasztanak.
szerk: kevesebbet, mint egy A64 üresjáratban CnQ nélkül.

(#37) Sinya válasza fLeSs (#36) üzenetére

Sinya
(újonc)

Kérdésem volna : ha van egy eléggé jó 3.2-esem érdemes lecserélni E0-sra főleg ha az se megy jobban ??? Csak a fogyasztá megérné ???

Szerencse hogy a DDRII -ről visszaálltam simára , semmi plusszt nem hozott ..

(#38) Club válasza donw3ga (#35) üzenetére

Club
(őstag)

Eladtad má az ászúsz lápodát?;]

(#39) Rover623 válasza Sinya (#37) üzenetére

Rover623
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Megéri...jobban is tuningolható...
DDR2-ben nem értünk egyet...
Milyen memót cseréltél milyenre?

primus inter pares

(#40) fLeSs válasza Sinya (#37) üzenetére

fLeSs
(VIP)
LOGOUT blog

Szvsz havonta max 200-500 Ft-ot spórolsz meg vele.
DDR kérdésben egyetértünk.

(#41) Rover623 válasza fLeSs (#40) üzenetére

Rover623
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Ettől szép az élet...ez forgatja a haladás kerekét: a véleménykülönbségek...:C
Azt már vettem észre, hogy a PH! ''hivatalból'' DDR2 ellenző...én szkeptikus vagyok, remélem nemsokára a saját bőrömön tudom kitapasztalni az ellenkezőjét (vagy igazságtartalmát...:U).
Addig is egy ellenpélda:Bővebben: link

primus inter pares

(#42) eXodus válasza Rover623 (#41) üzenetére

eXodus
(őstag)

Miért is temeted a ddr-t ,miközben neked nincs tapasztalatod ddr2-vel?

'' 'hivatalból'' DDR2 ellenző'' a hivatalból-t kifejthetnéd és azt is hogy milyen előnye van a ddr2-nek az 1el szemben.

______________ Ingyen póker +50$-os kezdőtőkével! ________________ http://hu.pokerstrategy.com/u7ATCU ((Kérdés/segítség kell hozzá, akkor írj pü-t.))

(#43) Rover623 válasza eXodus (#42) üzenetére

Rover623
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Hagyjuk...ez itt off, meg flame is lenne belőle...:O

[Szerkesztve]

primus inter pares

(#44) fLeSs válasza Rover623 (#41) üzenetére

fLeSs
(VIP)
LOGOUT blog

Gondolom belenéztél abba a cikkbe, aminek a topikjában vagyunk éppen. :)
Ott vannak eredmények, és elég egyértelmű, hogy jelenleg még semmivel sem gyorsabb a DDR2, esetleg Everestben, de ott is csak a memsávszéltesztben, a késleltetéstesztben már fordítva van.
Amúgy én is mondok neked eredményt: i875P lap+DDR400 everest= 6100/2200 alapon, 250-es fsb-n 72xx/25xx. Tudom, DDR2-533-mal i925-ös lapban ennél több, de csak everest alatt. ;)

(#45) Rover623 válasza fLeSs (#44) üzenetére

Rover623
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Gondolom sejted, hogy erre utaltam az előbb...:C

primus inter pares

(#46) fLeSs válasza Rover623 (#43) üzenetére

fLeSs
(VIP)
LOGOUT blog

Nem úgy általában a DDR2 ellen vagyunk, hanem a jelenlegi DDR2 ellen.
DDR2-667, az már hoz gyorsulást, csak egyelőre nemigazán lehet kihasználni.

(#47) fLeSs válasza Rover623 (#45) üzenetére

fLeSs
(VIP)
LOGOUT blog

Bocs, Sandra alatt is valszeg többet mutatna a DDR2-es konfig. ;]

(#48) donw3ga válasza Club (#38) üzenetére

donw3ga
(őstag)

Eladtam Sinyának :))

(#49) donw3ga válasza Rover623 (#39) üzenetére

donw3ga
(őstag)

biztos, hogy jobban tuningolható vagy ki kell fogni?
az én 3.0 D0 -ám atom stabilan megy 15x266-on...

[Szerkesztve]

(#50) Rover623 válasza fLeSs (#46) üzenetére

Rover623
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Nézd!
Én itt csak megtűrt user vagyok, meg a szólás is azt tartja: ''ha nem adsz kalácsot, ne adj tanácsot''...
De!
Nem mindegy hogy egy pohár félig üres, vagy félig tele van!
Egy szakmai fórum ''házigazdáinak'' kutyakötelessége felvállalni a haladást és megválogatni a kijelentéseit...
Te is tudod nagyjából az igazságot...én is tudom...de az átlag felhasználó amikor oda ér ahhoz a kifejezéshez, hogy ''a DDR2 nem hozott mérhető teljesítménytöbbletet...'', már kapcsolja is ki a gépét és rohan a haverjához óbégatva: ''Hallottad? A DDR2 szar! A PH!-n is megmondták...!''
Ők azt már nem vágják igazán hogy MHz meg CL meg akármi...kész...vége...nemhogy lemondtak a DDR2-ről, de egyenesen keresztesháborút folytatnak ellene!
Egy ilyen fajsúlyú média üzemeltetőinek/szerkesztőinek/cikkíróinak roppant felelőssége van...ezzel óvatosan kell bánni...:U
Szerintem...

primus inter pares

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.