Jó lett volna a végén látni, hogy az összeállított cucc mennyibe van.
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
Adok-veszek témák
_cirmos_
(őstag)
igen, árakat én is szívesen láttam volna! de a cikk így is remek, nagy grat rudinak! jó téma, remek kivitelezés.

Newl
(fanatikus tag)
Tényleg jó a cikk. Gratula a készítőknek!
Ha én csináltam volna a cikket akkor választottam volna egy P4 -es konfigot is harmadiknak és a végén az árakat is belevettem volna.
de így is naon jó lett a cikk
Üdvözlettel:
Newl
Mondom, Meseországban élünk.

gog
(őstag)

jó kis teszt, épp azon gondolkodtam(három napja), hogy érdemes-e kintről beszerezni egy AOpen i915Mm-HPS lapot+procit, de maradok a venice-konfig tervnél
[Szerkesztve]
a pszihé és a test, vagy a test és a pszihé?
''A friss, Venice magos Athlon 64 fogyasztásban nem sokkal maradt le a mobil Pentium mögött''
Hát az a ''nem sokkal'' itt 30 W teljes terhelésnél. Mivel az A64 se fogyasztott sokat, így nem tűnik olyan drasztikusnak, de ha belegondolsz, akkor ez a duplája... Még halk asztali rendszerben is elfogadható a különbség, de laptopban ez már durva.
Írjátok, hogy a merevlemez hűtője jól végezte dolgát. Ebben a szegényes huzatú környezetben mégis mennyire jól? Nem mértétek?
Filtörd teknúz sztrím: http://twitter.com/erdoke
A64
Amúgy grat Rudi, jó lett a cikk, bár a végösszegekre én is kíváncsi lennék

Pentium-M 
![;]](/dl/s/v1.gif)

JagdPanther
(fanatikus tag)
cikk: király, hisz pH!-s...

P4et mi?ja egy gyenge kis 3,2es Prescottot télleg bevehettek volna aztá hadd szóljon passzív hűtéssel!

6910p

Obi-1
(őstag)
Kár, hogy a Pentium-M-re nem lehetett jóféle passzív hűtést tenni.
Egy Athlon XP-s hangtalan rendszerre is kiváncsi lennék. Vagy Esmein mester már elkészítette ehhez a paramétereket?
Only a Sith deals in absolutes.
Mi ezen olyan marha vicces? Most pont egy 3.2GHz-es Prescott előtt ülök. Szinte semmi hangja nincs a gépnek. Az van ráírva, hogy IBM ThinkCentre.
Jártas vagy a legénybúcsúkban? Akkor ide nézz be: http://logout.hu/bejegyzes/goose-t/legenybucsu/friss.html

Scream007
(őstag)
osztom a véleményt.
(nem lett volna fontos preso elég az nw is
>>kevésbbé melegszik kisebb hütő elég)
BMW Über Alles!!..NSL rulzzz

Scream007
(őstag)
P4
on:
amugy maga a cikk jó, nem semmi okoskodások voltak ebbe a halkítás projektbe
[Szerkesztve]
BMW Über Alles!!..NSL rulzzz

JagdPanther
(fanatikus tag)
totál passzivan? ha igen akkor marhaságot mondtam sry a 3,2P4 tulajoktól

6910p

Sanya
(PH! kedvence)
miért kap tapsot a pentium m? keveset fogyaszt, de jobban melegszik...

killahdrums
(senior tag)
Hol lehet olyan ASUS adaptert kapni??? 
Léci valaki... thx!
There is no God, just Technology...
Ha fele annyit fogyaszt mint a venice akkor mitől melegszik jobban szted? 
Nemtudom megnézted e a képet ami a Pentium M-re rakott ,,hatalmas,, bordáról készült, de sacc/kb. tized(huszad,harmincad) akkora a felülete mint a Coolink Bat-nek. Szóval ott csak a borda melegedett fel jobban. ( ilyen hűtőket kb. P1 eken láttam 
Egyébként gratula a cikkhez a cikkírónak, jó a témaválasztás is így a nyár közepén. 
[Szerkesztve]
[Szerkesztve]
Logika rullz...

Flashcash
(PH! addikt)
A teljes rendszer fogyasztását nem jó egyenlővé tenni a processzorok fogyasztásával.
Két különböző alaplapba betéve ugyanazt a processzort, az alaplap kiépítettségtől a processzor táplálásának kialakításától függően, +/-20W különbség is lehet a mért fogyasztás között.
Athlon64-el kapcsolatban az a tapasztalatom hogy nagyon jól tűrik a feszültség csökkentését, több mint fél éve használok 2GHz 1,5V->1,3V // 1GHz 1,1V->1V-on Athlon 64 procit.
F1 videók : http://tamas13.ultraweb.hu
Valószínűleg ugyanez (sőt) lenne a tapasztalatod a Pentium-M procikkal is, valamiből csak kiválogatják az 1,2 GHz-en 0,8x V-tal menő ULV procikat.

Flashcash
(PH! addikt)
A mobil processzorok válogatása, ebben a tekintetben természetesen szigorúbb mint egy asztali rendszerbe szánt processzoré.
F1 videók : http://tamas13.ultraweb.hu

gog
(őstag)
itthon sehol, már kerestem
procit is alig, horror áron
de sokkal jobb hozzá egy pcie-s lap, mert 7×××-es nvidia kártya nem valószínű, hogy lesz agp-sbe
[Szerkesztve]

dokesz007
(fanatikus tag)
És mi a véleményetek a Sharkoon házról, szvsz elég érdekes, kicsit jobban ki lehetett volna vesézni...
Láttam h 21 ropi a ház bruttóban valamelyik boltban, az még nem is sok érte...
Télleg olyan jó ez a fejjel lefelé álló rendszer ezzel a szélcsatornával mint mondják????![;]](/dl/s/v1.gif)
---C.2.A. Dokesz007 ---I'm the power---SAJTOLOK---

JagdPanther
(fanatikus tag)
nekem teccik! de naon! de akkor se lenne vele semmi baj ha uanugy szellözne mint egy normál ATX ház...
6910p

dokesz007
(fanatikus tag)
Nekem külsőre nem annyira szép meg minden csak a színe nem az igazi
, de a szellőzése érdekes, engem az érdekelne, h ez a fajta elrendezés jobb-e mint a ''régi'' házaké...Tele vagyok passzív szarokkal és kéne jól szellőző ház...

gog
(őstag)
biztos jobb, én pár éve ilyesmire akartam átépíteni a házamat, de túl sokat kellett volna vele genyózni, aztán maradt ahogy volt

dokesz007
(fanatikus tag)
http://prohardver.hu/rios3_forum.php?mod=40&id=20182
Nézd meg lécci a linket, ott leírtam a 102. hsz-ben h milyen házak között vacilálok..
Ha tudsz valami okosat akkor figyelemmel halgatlak...

tts
(PH! addikt)
nem egy mostani újdonság ez a ház, csak Sharkonéknál meg itt
pár teszt az eredetiről:
Bővebben: link
stb, stb...
nekem tetszett a ház.

perempe
(őstag)
Egy NW-magos P4 2,8C mit tud fogyasztás tekintetében egy Venice-hez képest? (Sokat megy a DC.)
* George Benson : White Rabbit *

dokesz007
(fanatikus tag)
Tom ismerem ezt a házkialakítást, én enermaxnál láttam előszor ilyet...
Köszönöm szépen a linket, nekem is TT passzív proci hűtőm van különösen megnyerő h a linken pont olyannal tesztelték, ezért extra hála(paráztam h nem fér be a csőbe), annyi jót és szépet halottam a boltodról egyszer ellátogatok oda, akár milyen messze is van tőlem, csak még erőt gyűjtök(no meg pénzt)

gog
(őstag)
Ezzel szenvedtem én is egy ideig(kb. egy évig
), min 5×5.25-ös hely, jó szellőzés, jól nézzen ki, ilyesmi.
Majdnem vettem egy enermaxot(de azt a boltot nem is bírom).
Aztán megláttam egy cx vagy lcx chieftec házat és olyat akartam, de nem lehetett nálunk kapni, természetesen, meg tápom is volt már, egy HPC-360-302 DF.
Na és akkor láttam a mistralba táp nélküli UNI-t(BA-01B-B-SL)
és gyorsan vettem, a szine is passzol a monitoromhoz, és az egeremhez 
Ja és persze, a mistral hozta a formáját, az egyik kerék anyaghibás volt, mehettem vissza, szokásos tortúra, de egy-két hét múlva csak kaptam egy új kereket, azt a boltot se szeretem, de hát máshol nem tudtam venni, de más gáz is volt nem árultak hozzá kiegészítőket, 90-fokban döntött sata kábelt meg k... nehezen találtam, légcsatorna már szerencsére van már pár helyen, de már nem kell.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve]

tts
(PH! addikt)
nagyon szívesen 
és nem csábításnak szántam (najó: nem CSAK csábításnak
), hanem mert egy nagyon jó, ötletes és minőségi házról van szó

Vallon
(tag)
Csak tudnám mitől jött ennyire divatba az elmult 1-2 évben a zajtalanság?
egy jó házzal a zaj mértéke jelentősen csökkenthető, olcsóbban mint egy vízhűtőszettel.
Cukor az élet, csak meg kell tanulni szopni.

orbano
(PH! félisten)
Igazán le lehetett volna tesztelni, hogy teljesítményben mi a különbség a két konfiguráció között. Mert ez így szép és jó, de semmi értelme. Ennyi erővel az egyik gépbe lehetett volna rakni egy 400-as CeleronA-t
A vér nem válik VAZZE!™

orbano
(PH! félisten)
Ha te összeraksz egy vízhűtésesnél halkabb léghűtéses rendszert, ráadásul olcsóbban, akkor átadom neked az üzletet.... 
A vér nem válik VAZZE!™
Igazán elolvashatnád a prociteszteket, és akkor nem követelőznél.

dokesz007
(fanatikus tag)
Ha már itt vagy mester, te milyen ventiket tennél bele ebbe a házba, akár saját kínálatodból akár másból ami, hű csúnyán szólva ár/érték arányban jó, és aludni lehet mellette![;]](/dl/s/v1.gif)
Phű égés, de annyira sanyi vagyok ezekhez h az már engem is megrémiszt

gog
(őstag)
lehet tök halk légűtéses rendszert összetenni nálunk minkettő az, és semmi extra csak figyelni kell, hogy mit vesz az ember, és a bill meg az egér a leghangosabb
[Szerkesztve]

tts
(PH! addikt)
vazze körbe néztem, de nincs senki a hátam mögött - mester... 
na, szóval ha NB SX1 akkor szabályzóval
viszont egy Silentmaxx ár/hang király 
ha a legcsendesebb érdekel - az pedig egyértelműen a NorthQ
mindkettő szabályzó nélkül, 12 V-on is megfelelő
[Szerkesztve]
A Pentium M 1.73Ghz gyorsabb jatekok alatt SZVSZ mint az A64 3000+ peldaul.
A laptopom (1.86Ghz) eredmenyei:
Egy osszevetes PM vs. A64 vs. P4:
Meg ott a PH! cikkek.
[Szerkesztve]
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
Játékok alatt az A64 gyorsabb azonos órajelen.

LukE
(PH! kedvence)
Ugyan nem IBM, hanem Dell, de a proc, es a pihenes (netezes) kozbeni hangero kb. azonos. Aztan inditottam egy boinc-ot. 1-2 perc mulva mar elegge hallhato volt, ujabb 2-3 perccel kesobb mar kifejezetten zavaro volt a hangja.
''Firefoxot hasznaljanak csak a gyavak. Az Explorer az igazi ferfiak bongeszoje! Veszely, kaland, nyitottsag!'' ιQι

orbano
(PH! félisten)
Akkor minek a cikk? Elolvastam a procihűtő tesztet, a ventillátor tesztet, a VGA hűtő tesztet. Akkor minek ez a cikk?
Nem kötözködni akarok, de ha már összeraktok két gépet, ugyanmár mérjétek le a leglényegesebbet. Úgyis szöszöltetek vele órákat. Csak el kellett volna indítani farcry közben egy frapsot és kész 
A vér nem válik VAZZE!™

Petya25
(őstag)
Ja-ja a teljesítményt is mérhették volna.
Bár én Intel párti vagyok, kíváncsi lettem volna a 64-re.
Lesz radi valamikor?
Bármilyen végtelen ciklus lefut egész gyorsan, csak egy jó gép kell hozzá... Senna/Button - McRae/Loeb - Rossi - Favre/GB - PhilTaylor - SteveDavis
A regi i855 chipset-el meg igen, de az uj i915-el mar a PM a gyorsabb valamiven. Ott a szamok a gamepc tesztben. Vagy itt Bővebben: link . Nektek mas eredmenyek jottek ki ?
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

dokesz007
(fanatikus tag)
Hűűűűűűűűűűűűűűűűűű, bocsánat akkor meg kellett volna törölnöm a szemüvegem, azt hittem....
a franca ennyire rossz lenne a látásom?![;]](/dl/s/v1.gif)

Vallon
(tag)
Nem azt mondtam, hogy összerakok, csak azt hogy egy pár Db ide-vagy-oda? 
Cukor az élet, csak meg kell tanulni szopni.
Én 875P-ben teszteltem (P4C800-E Deluxe) bekapcsolt Hyper Path 2 meg mittomén mi mellett, ez gyorsabb, mint a 915.