Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#51) Ptech válasza rudi (#38) üzenetére

Ptech
(őstag)
LOGOUT blog

Megértem, hogy baromi nehéz kivitelezni, és a hibahatáron is gondolkodtam, lehet, hogy alig számít kimutathatóan. Csak gondoltam, hogy annyira kis összeg a paszta egy akármilyen komolyabb hűtőhöz képest, hogy érdemes lenne tudni mennyi is az annyi. Természetesen nem azért mondtam, hogy mindent félredobva az összes fellelhető pasztát összeszedjétek sé leteszteljétek, de szvsz érdekes lenne egy hasonló tesztentyű. Köszi a lehetőséget. :R

http://hardverapro.hu/apro/nezz_be_msi_gx720_ms-1722-id1_bontas_p8400_9600m/friss.html

(#52) rudi válasza franko (#49) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Nem sok értelmét látom a terhelés nélküli tesztnek, 100 m-es síkfutók sem tolnak sétálós kört :) Amúgy terheletlenül bármelyik hűtő elegendő, és a felfutási grafikon elején, meg végén nagyjából látszik, hogy terheletlenül mi lenne a helyzet.

Resistance Is Futile. You will be assimilated!

(#53) rudi válasza War (#44) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Ha az adataidnál található konfigra kell és rendesen szellőzik a házad, akkor szerintem fölösleges. Mindenesetre ez akkor derül majd ki, ha beüzemelted a Ninját.

(#54) rudi válasza lapa (#46) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Álló házzlal mértünk, a júzerek többségének ilyen van, tesztgépünk is ilyen.

(#55) Loha

Loha
(PH! kedvence)

Jól látom ugye, hogy a Scythe Katana-t ha socket A-ra akarnám felrakni, akkor kellene a 4 lyuk a procifoglalalt körül?

(#56) TommyGun

TommyGun
(őstag)

rudibácsi azt esetleg megtudnád néköm mondani hogy IC7-re az Arctic freezer csoda felmegy éé ? Nocsak mert elég böszme meg a venti elhelyezése is érdekesen van megoldva...
Nemtom de gondolom mint HC tester ( :D ) IC7-et ismered és van viszonyítási alapod hogy mennyire hasonlít ehhez az MSi laphoz amit használtatok a tesztben...haveromnak szánnám emrt most valami gyári szartalicska van rajta ami azért jó mert hangos, de nem hűt semmit :D
Persze ha más tud segíteni azt is megköszönném de télleg jó lenne ha olyan nyilatkozna akinek vagy IC7+freezer4 kombólya van vagy látott már télleg ilyet felszerelve :))

Ezer hála segítségetekért :R

[Szerkesztve]

Ha nem hibázol folyton, az annak a jele, hogy nem hozol létre semmi újat.

(#57) KriszBoy

KriszBoy
(őstag)

Nekem egy Scythe Shogun van és már ez is káprázatosan jól hűt, megvan már vagy 6 hónapja és ténylgeg csak ajánlani tudom a cuccait!

(#58) KriszBoy válasza War (#44) üzenetére

KriszBoy
(őstag)

Mint lejebb olvashattad nekem is Scythe hűtöm van már jó ideje! Nekem elviszi passzívban a A64 3200+ @ 2600-2700Mhz, de nekem is van rajta egy NoisBlocker 12-es venti ami szinte hangtalanul teszi a dolgát 5V-on és ez már untig elég hogy kivigye a hőt a lamellák közül!

Szerintem vegyél vmi komoly 12es ventit rá mert ártani nem árt és úgyse lesz semmi hangja 5V-on egy jobb darbnak! (pl: NoiseBlocker, Papst, AcoustiFan)

(#59) Aggregátor

Aggregátor
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Freezer 4 rulez!
Csütörtökön jön meg, alig várom hogy kipróbáljam!
Már raktam be egy 8cm-es Enermax ventit hátulra(max 3245rpm, 40.5 cfm), kisegítve a freezert jó kis hűtés lesz!

Dropbox helyett SugarSync: 5.5GB + 500MB/meghívott -> http://goo.gl/FwIvk (a bónusz akkor jár ha felteszed a SugarSync Manager-t a PC-re)

(#60) Flagstaff2 válasza TommyGun (#56) üzenetére

Flagstaff2
(senior tag)

Ha segít az info akkor IS7-E-re már gond nélkül fe tudtam szerelni egy Freezer4-et. :)
De asszem a legegyszerűbbmegoldás a hónod alá fogni a gépet,elmenni a boltba és megnézni hogy beillszthező-e a hűtő. Amúgy nem olyan vészes méretü sztem,inkább csak magas. Meg a ventije lóg lefelé elég erőteljesen. De mondom: ha az IS7-hez hasonló felépítésű az IC7 akkor bele kő nékijje mönnyie! Me drága vót a lakadáré! :DD

X2 4000+,AC Freezer64Pro,MSI K9N SLI-2F+HR-05 SLI,Sapphire X1950GT+AC Accelero S1,2x1024M Kingmax DDRII/800MHz,ASUS DRW-1814BLT

(#61) franko válasza rudi (#52) üzenetére

franko
(lelkes újonc)

Ott a pont. :R

Az élet? Mi más - egy NAGY SZÍVÁS.

(#62) Szanya

Szanya
(tag)

Remélem látható a configom.
Lehet, hogy még egy Ninja sem kellene hozzá, hogy passzívban működtessem?
Jelenleg nyitva van a ház oldala és poros az egész minden, és mindemellett csak hátsó tápventim van plussz a procihűtő (Spire Falcon Rock).

''Szanya csak egy van.''

(#63) twollah

twollah
(PH! nagyúr)

Fureszelos videot akarok!

(#64) rudi válasza Loha (#55) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Nem kell. A Socket A-hoz a készletes kép jobb oldalán látható pánt kell.Itt a júzersz manuál, ebben is látszik [link] (3,3 MB pdf file)

(#65) rudi válasza TommyGun (#56) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Az IC7-en és a tesztben használt MSI alaplapon ugyanúgy áll a processzrofoglalat. Ráadásul az IC7-nek alacsony, aktív északi híd hűtése van. A memóriák távolsága is nagyjábúl ugyanakkora.

(#66) rudi válasza Szanya (#62) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Szerintem a Coolink U8 92 vagy a Bat is elég lehet hozzá, de akkor kell a ház hátuljába egy venti.

(#67) Jim Tonic válasza twollah (#63) üzenetére

Jim Tonic
(PH! kedvence)

LOL. Már majdnem hiányoztál.

de mindegy, van különbség az átlag fészbuk user meg a terrorista között... az utóbbival lehet tárgyalni... (C) bambano

(#68) rudi válasza twollah (#63) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Hát a VapoChill Micro belére én is kíváncsi lennék...

(#69) War válasza KriszBoy (#58) üzenetére

War
(lelkes újonc)

Ok, köszi a tippet. Majd lemérem passzívban mit tud (a házon úgyis van venti oldalt és felül, azért az valamennyire mozgatja a levegőt), aztán ha nem fog a fülemig érni a szám akkor beszerzek valami minőségi 12es-t. Most már csak a vga-mat kéne elintézni és helyén lenne a rendszer. Mindenki a Zalman VF700Cu-ra esküszik (6600GT PCI-E kártyához), de én jobban örülnék valami passzív megoldásnak. A Zalman ZM80d-HP-n kívül még nem találtam semmi értelmes alternatívát, csak sajnos arról azt mondják hogy nem megy fel rendesen a kártyára és emiatt szintén kell rá venti. Akkor meg ugyanott vagyok mintha VF700-at raktam volna, nem?

(#70) pisti válasza War (#69) üzenetére

pisti
(őstag)
LOGOUT blog

Nem, mert 5Von ember legyen a talpán aki meghallja az OP-1 et működés közben. Igaz ami igaz 12Von meg elég hangoska, de 5Von 0 hangja van.

(#71) Loha válasza rudi (#64) üzenetére

Loha
(PH! kedvence)

Köszönöm! :)

(#72) Evil1

Evil1
(újonc)

Aszem egy ninjara benevezek en is az uj konfogomnal, szvsz 3200+ t elvisz venti nelkul is.

(#73) TommyGun

TommyGun
(őstag)

#65 #60 THX :R

Ha nem hibázol folyton, az annak a jele, hogy nem hozol létre semmi újat.

(#74) Aggregátor

Aggregátor
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Tudja valaki, hogy megfér-e egymás mellett egy Freezer 4 + egy Zalman NB47J northbridge borda egy IS7-E2 lapon?
Remélem igen, mert már megrendeltem őket...

Dropbox helyett SugarSync: 5.5GB + 500MB/meghívott -> http://goo.gl/FwIvk (a bónusz akkor jár ha felteszed a SugarSync Manager-t a PC-re)

(#75) Lipton

Lipton
(senior tag)

Szerintem jobb lenne lassan olyan teszteket csinálni, amiben rendes E0 Prescott van, és bele kéne venni a tesztekbe a gyári Intel hűtőt is ami a dobozban van.

A cikk nagyon jó lett, sokat segített nekem is a választásban! :)

(#76) erdoke válasza Lipton (#75) üzenetére

erdoke
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Szerintem pedig érdemes az elérhető legtöbbet disszipáló processzort alkalmazni, mert ott derül csak ki igazán, mi a különbség két jó hűtő között. Úgyhogy hajrá PH!, fullra terhelt 840-es Pentium D-t a tesztekbe. :D

Filtörd teknúz sztrím: http://twitter.com/erdoke

(#77) Lipton válasza erdoke (#76) üzenetére

Lipton
(senior tag)

Igen, ez is egy nézőpont. A ''baj'' csak az, hogy az a proci nem elérhető, mert az új procik sokkal kevésbé fűtenek. Lehet, hogy egy mostani procinál csak 1-2 fok különbség lenne a hűtők között, árban viszont nem mindegy, hogy 5 vagy 15K.
Az igazi persze az lenne, ha mind a két fajta procival le lenne mérve. Így, hogy ''csak'' egy fajtával van, talán tényleg jobb egy melegebbet válaszatni.

A gyári hűtő viszont tényleg jó lenne, mert sokan arról akarnak váltani (én is :P ).

(#78) Flagstaff2 válasza Lipton (#77) üzenetére

Flagstaff2
(senior tag)

Ahhoz teszt sem kell,annál szinte bármi csak jobb lehet. :D Akár zajra akár teljesítményre. A teszt két különösen ajánlottját érdemes szemügyre venni aztán pedig a pénztárcás béleltségét is. És máris megvan a segítség a váltáshoz. A box cooler nem is tudom láttam-e már olyan tesztet ahol ne maradt volna alul bármi ellen. Esetleg egy lapát trágya (persze kihűlés után) már kevésbé jó hővezető és leadó. :))

X2 4000+,AC Freezer64Pro,MSI K9N SLI-2F+HR-05 SLI,Sapphire X1950GT+AC Accelero S1,2x1024M Kingmax DDRII/800MHz,ASUS DRW-1814BLT

(#79) War

War
(lelkes újonc)

Na megjött a NInja cpu cooler. Felraktam (mondjuk ez majdnem megy órás móka volt), és nagyon tetszik. Annyira bejött hogy még a házba vágott ventiket is kikapcsoltam, végre csend van :)

(#80) Lipton válasza Flagstaff2 (#78) üzenetére

Lipton
(senior tag)

Engem akkor is érdekelne, hogy mennyivel jobb.
Amúgy a gyári hűtő nem olyan rossz, csak nagyon divatos fikázni. :P Nekem a lap állítja a fordulatát és nem olyan vészes mint sokan mondják. Este a csendben viszont már tényleg jobban hallani, ezért akarom lecserélni.

(#81) Ptech válasza erdoke (#76) üzenetére

Ptech
(őstag)
LOGOUT blog

Bizonyos szempontból érthető, hogy a legtöbbet disszipáló procin tesztelik őket, de ilyen ugye nem nagyon van senkinek, szvsz egy viszonyítási alapot is biztosítani kéne,vagy mondjuk két konfigon tesztelni őket, maistream AMD/Intel procikkal.
Én az ár/teljesítmény modelleket kedvelem, és bizos nem lesz a közeljövőben EE P4-em, v. X2-m. Szerintem ezzel a legtöbben így vannak.

http://hardverapro.hu/apro/nezz_be_msi_gx720_ms-1722-id1_bontas_p8400_9600m/friss.html

(#82) Re-Tech válasza War (#69) üzenetére

Re-Tech
(fanatikus tag)

Esetleg érdemes elgondolkodnod egy Aerocool VM-102 beszerzésén, az elődjét (VM-101) itt is tesztelték a pH-n és igen szép eredményeket ért el! Add hozzá, hogy a 2es legalább 3-4 fokkal jobb és meg is van mit kell venned.
Most nézem, hogy 6600, de nézz meg pár tesztet róla, hátha írják hogyan kell felszerelni.

(#83) rudi válasza erdoke (#76) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Minap vízhűtésekkel mókáztam és kicsit meghúztam a Prescottot (3,6 GHz@1,6 V); az U8 120 azt mondta hogy nyekk. Szerintem top néhányban van a tesztprocink disszipálás terén :)

(#84) rudi válasza Lipton (#75) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

[link] Pentium 4 540, LGA775, olcsóbb coolerek. A gyári a tesztben szereplőknél gyengább. A Hyper 6+ LGA775-ös eredményeit vesd össze a tesztprocink eredményeivel [link] és képet kapsz, hogy nagyjából mennyivel keményebb a szivárgós 0-szériás procink. Ha nincs kedved összehasonlítgatni és számolni, akkor vegyél AC Freezert és örülj ;)

(#85) Ptech válasza rudi (#84) üzenetére

Ptech
(őstag)
LOGOUT blog

nekem nem megy a link

(#86) rudi válasza Ptech (#85) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

javítottam

(#87) Flagstaff2 válasza Lipton (#80) üzenetére

Flagstaff2
(senior tag)

Nálam is van egy 3.0GHz-es S478-as konfig IS7-E-vel,ez a lap is állítgatja a venti fordulatát (persze ez nem az én konfigom mert hülye azért nem vagyok). A gyárihoz hasonló kialakítású óccsóborda van rajta. Alapon a lap szerint 57-58 fokos (levett fordulattal) terhelve nem néztem,nem izgat. Ugyanilyen (tőlem vásárolt) konfigra kértek AC Freezer4-et. Az levett fordulattal 45-46 fok alapon. A hangja pedig az egy nemlétező valami 1500-as fordulaton. Csak abból tudod hogy megy ha odanézel vagy odanyúlsz. :) A céges gépekben is box cooler dübörög,ugyanilyen fordulatszámszabályozgatós IS7-E lapokkal Kicsit odaterhelünk neki a jó kis DOSos ügyvitellel és szó szerint is dübörög a cooler. Pedig csak 2,4-es Prescottokat kellene hűsíteniük,alsó szívású tápokkal. Szal biztos azért fikázom az Intel gyári hűtőjét mert az a divat és még soha nem láttam olyat és azt sem tudom mit tudnak (vagy inkább nem tudnak). :))

(#88) Lipton válasza Flagstaff2 (#87) üzenetére

Lipton
(senior tag)

Akkor tudhatod, hogy levett fordulaton (amikor nincs nagy terhelés) elviselhető a hangja. Terhelve persze feltekeri a lap és akkor már hallani, de ez csak akkor fordula elő ha izmosabb modellt készítek, vagy renderelek.
Simán win közbe soha nem emel fordulatot.

(#89) Flagstaff2 válasza Lipton (#88) üzenetére

Flagstaff2
(senior tag)

Igen. Pár hónapig tényleg egész halk. Utána viszont alapon is zajos kezd lenni (melóhelyen nem annyira feltűnő,de itthon már lerúgtam volna az asztalról a gépet az tuti). :DD
Idehaza (emelett a P4 3.0GHz mellett) egy A64 3000+ figyel,természetesen Freezerrel(nameg FSP Bluestorm táppal) és a tápventi (12-cm-es hőfokszabályozott nagyon halk) elnyomja a Freezer hangját. vagyis van némi összehasonlítási alap hang szempontjából is. :) A hangot amúgy a tesztben is méltatták.

[Szerkesztve]

(#90) rudi válasza Lipton (#88) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Nagyon szubjektív, hogy mi viselhető el. Van akit nem zavar a gyári Intel venti, van akit igen.

(#91) Veriakilis válasza rudi (#90) üzenetére

Veriakilis
(őstag)

Helló Rudi!
Nem tudsz olyan házat ajánlani, aminek az oldala legalább 500mm magas?
Max 10-15 eFt-ig, táp nélkül.
Részletek a Valóban passzív proc... topikban.

A spagóca a kondenzátor, és az illesztőtrafó nevében térjetek meg. http://www.heatpipes.tk/

(#92) Aggregátor

Aggregátor
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Hi!
Beszereltem a Freezer4-et...
Ott kezdeném, hogy a dobozára rá van írva: Easy Installation, vagyis könnyű telepítés:)
Lehet hogy Svájcban az AC-nél azt gondolják hogy 1 óra szerelés könnyű? :)
Az volt a gond, hogy csak úgy tudtam felrakni a Freezert, hogy felfelé, a táp irányába fúj. Kellett egy kis idő míg ezt elfogadtam, mert úgyemlékszem a teszteken hátrafelé fújja a levegőt. De a felfogató keret 4 lyukja pont nem olyan helyzetben van, mint kellene :) Plusz akkora nagy a hűtő, hogy egy normál házban, ha minden benn van, nehéz szerelni. Kikellett vennem a hátsó házhűtőt, meg a tápot (ekkor vágtam el a kezem:) ), míg feltudtam rakni a Freezert. De megérte! Nekem is gyári Intel hűtőm volt, és már érzem a különbséget. Jobb, mert halkabb, meg heatpipe-os. Megnézem mikor fog az Intel heatpipe-os hűtőt mellékelni a procijaihoz... :) Jelenleg 3.2 ön használom a procit, mert a ramokat nem akarom húzni, de kipróbáltam 3.4-en, ott is lehűti.
Egy kis viszonyítás:
Intel hűtő 3.0 -án mindkét oldallap leszedve játék során max 59 fok, Freezer 4 3.2 -ön (!) játék során max 54 fok, 25 perces 100%-on való járatás max 51 fok. Ja és a Freezer sokkal halkabb, mint az intel. Még azt is hozzáteszem, hogy mindkét hűtő maxon ment, + 2db 8cm-es hűtő van még a gépben.
Ezekután könnyen elsimerhetjük, hogy 4600 forintért sehol nem lehet kapni (új) jobb hűtőt!

(#93) Flagstaff2 válasza Aggregátor (#92) üzenetére

Flagstaff2
(senior tag)

Ha alsó szívású tápod van nem olyan nagy tragédia ha abba nyomatja a levegőt. Nekem is így megy. :) Rögtön kiszippantja a meleget a táp,esélyt sem ad a meleg levegőnek a bentrekedésre.
Nekem nem volt 10 perc beszerelni. Oldallap le,táp ki,hűtő beszerel,táp vissza,oldalap vissza. Ez nem szabad hogy egy óra elfoglaltásgot jelentsen. :)

[Szerkesztve]

[Szerkesztve]

(#94) rudi válasza Flagstaff2 (#93) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Biza sokan próbálkoznak úgy, hogy nem veszik ki a tápot. Általában nekik tart sokáig a szerelés. Pedig a 4 csavaros tápot egy perc alatt ki lehet venni :)

(#95) Lipton válasza Flagstaff2 (#89) üzenetére

Lipton
(senior tag)

Az a gép amiben a gyári hűtő van a procin már megvan egy jó ideje, de a venti még nem hangososdott szerencsére.
Alapon a lap 30%-ra leveszi a fordulatot, így azért szerintem simán elviselhető. Persze így se hangtalan, főleg este hallani jobban, ezért akarok én is cserélni.
Nem vitatom egy percig se, hogy ez nagyon nagyon halk lenne, de azért az elviselhetetlent erős túlzásnak tartom.

Volt nekem olyan TT hűtőm, ami _szó szerint_ olyan hangos volt mint egy hajszárító, na az pl tényleg hangos volt, és nem lehetett elviselni egy percig se.

(#96) Lipton válasza rudi (#90) üzenetére

Lipton
(senior tag)

Ha direktbe be lenne kötve, és egész nap 100%-on menne akkor engem is nagyon zavarna, de így lassítva még annyira elviselhető, hogy addig meglegyen ameddig kiválasztom az utódát. :)

Esetleg Freezer Pro teszt várható valamikor? Akkor még kivárok. :DDD Ma majdnem elmentem egyért. :D

(#97) Lipton válasza Aggregátor (#92) üzenetére

Lipton
(senior tag)

Az, hogy lehet, hogy a játék alatt melegebb volt mint a 100%-os terhelésen? Mert egy játék azért közel se terhel folyamatosan 100%-ot.

(#98) rudi válasza Lipton (#96) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Minden bizonnyal jön majd a Freezer Pro is tesztre, egyelőre még csak külföldi onlány bótokban láttam, de pofátlanul olcsó [link]. Remélhetőleg a TTS Kft. majd rámozdul. Értelmesebb nagyker már nekiláthatott volna az AC-nek bár tuti nem lehet a termékein annyit keresni, mint a jóval drágább TT, CM, Zalman stb. cuccain.

(#99) Flagstaff2 válasza Lipton (#97) üzenetére

Flagstaff2
(senior tag)

Dehogyisnem terhel...

(#100) Flagstaff2 válasza Lipton (#96) üzenetére

Flagstaff2
(senior tag)

Annyival azért nem lesz jobb szvsz. Minimálisat javítanak a hőellenálláson (0,02 C/W) valamint picit halkabb lesz (0,2 sone-nal) és megnövelik a levegőszállítást (8 CFM-mel,de ez kell a hőellenálás csökkentéséhez) Szal egyedül a hangja lesz kicsit kisebb ami max fullon lehet érdekes mert leszabályozva tulajdonképpen nincs neki olyan. :) Árban az AC honlapja szerint alig drágább mint a sima Freezer. Hogy most érdemes-e erre várni vagy sem azt nemtom.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.