Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#101) Flagstaff2 válasza Lipton (#95) üzenetére

Flagstaff2
(senior tag)

Nekem is volt nagyon hangos Spire hűtőm. Fémházas ventivel. Iszonyat. De megoldottam. :) csúszócsapágyas venti (most biztos lesz aki hörgést fog hallatni) és leműtöttem a venti keretét,csak a felfogatást hagytam meg. Alig volt hangja. :) Hogy kit mi zavar ez tényleg relatív úgy látom. Engem nagy csendben (tök csend van a ''gépteremben'' idehaza) és hát bizony az FSP Bluestorm nem éppen hangos táp,mégis hallom a ventit benne. Nem morog nem surrog de hangja van. És egy kicsit zavar. Szal így már talán érthető miért zavar akár még a leszabályozott gyári venti is. A legrémesebb talán a 6-7cm-es 4-5e-t forgó coolerek szériája volt. Jujj.

X2 4000+,AC Freezer64Pro,MSI K9N SLI-2F+HR-05 SLI,Sapphire X1950GT+AC Accelero S1,2x1024M Kingmax DDRII/800MHz,ASUS DRW-1814BLT

(#102) Lipton válasza Flagstaff2 (#99) üzenetére

Lipton
(senior tag)

Azért azt nem hiszem, hogy egy játék folyamatosan 100%-ot terhel a procin. Egy 3D Studio render tényleg folyamatosan 100%-ot terhel, ezt egy játékról nem tudom elképzelni.

(#103) rudi válasza Lipton (#102) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Nálunk sem szokta a 3,2-es Prescottot 100%-ra terhelni a FarCry.

Resistance Is Futile. You will be assimilated!

(#104) Flagstaff2 válasza rudi (#103) üzenetére

Flagstaff2
(senior tag)

Nekem az LPT portos kijelzőm játékok alatt (n jó WC3 kivétel :D ) többynire igencsak 100%-ot ír ki. Töltögetésnél nem,de mikor játszok akkor igen.

X2 4000+,AC Freezer64Pro,MSI K9N SLI-2F+HR-05 SLI,Sapphire X1950GT+AC Accelero S1,2x1024M Kingmax DDRII/800MHz,ASUS DRW-1814BLT

(#105) Lipton válasza Flagstaff2 (#100) üzenetére

Lipton
(senior tag)

Az adatokat én is megnéztem, de jobb azért látni teszteket is. Az ár nem döntő szempont, mert ugyanannyiba kerülnek. :)
Kinézetre annyira nem tetszk ez a hűtő, dehát úgye nézegetem a gép belsejét. :DDD Azt hiszem veszek egy ilyet, biztos jó lesz.

Még valami eszembe jutott. Láttam a tesztben, hogy a hőcsövek oda vannak forrasztva a réztalphoz, ez egy nagyon jó ötlet, mert sokkal jobb a hőátadás. Pont azon gondolkodtam én is pár hete, hogy ha veszek egy heatpipeos hűtőt, akkor a csöveket oda fogom forrasztani a talpához, de ennél még azt se kell. :)

(#106) Flagstaff2 válasza Lipton (#105) üzenetére

Flagstaff2
(senior tag)

Azt a forrasztást azért nem lett volna egyszerű kivitelezni. :) Igencsak sokszáz wattos páka kellett volna hozzá. :)

(#107) Lipton válasza Lipton (#102) üzenetére

Lipton
(senior tag)

98#-ra rudinak (valamiért ha választ nyomok, akkor hiába írok, azt írja ki, hogy üres a hozzászólás)

Itt találtam szerencsére sima boltban is, de nem olyan pofátlanul olcsó mint máshol. :( Pont ugyanannyiért adják mint a sima Freezert, kb 6950 forint. Persze ez se olyan drága mint a csúcshűtők, de azért a 23 euro olcsóbb lenne picivel. :)

Bár ha online boltban 23 euro, akkor ott se olcsóbb, mert rájön a postaköltség, ami nem olyan kevés.

(Fórumbugot jelentenék! :) Azért nem ment el a hozzászólásom és írta ki, hogy üres az üzenet, mert eurójel volt benne!)

[Szerkesztve]

(#108) Lipton válasza Flagstaff2 (#106) üzenetére

Lipton
(senior tag)

Nem otthon akartam a kis pisztolypákával. :) El akartam vinni ismerőshöz akinek van rendes lángos cucca, szerintem azzal gyorsan ment volna, egyedül azt nem tudom, hogy a cső kibírja e, de biztos meg lehet oldani.

(#109) Flagstaff2 válasza Lipton (#107) üzenetére

Flagstaff2
(senior tag)

Mármint pro-t találtál??? Hol??? Az áramondjuk eléggé odaver, Freezer4 Pestiában Mist*lban 4,5k. Ami marhára nem majdnem 7k. Jól lehúzzák a népet mit ne mondjak.

(#110) tts válasza rudi (#98) üzenetére

tts
(PH! addikt)

[link] - én már istenbizony pár napja fel akartam dobni - de komolyan mondom, már komolyan hezitálok, tegyem-e, pedig lenne itt más izgalmas dolog is - és nem csak eladási szándékkal, néha tényleg érdekességből - pl. mit szólsz(szóltok) így ránézésre ehhez? [link] - nekem igen-igen tetszik

(#111) Lipton válasza Flagstaff2 (#109) üzenetére

Lipton
(senior tag)

Ez egy svéd bolt. :) Otthonról nem éri meg idejönni érte. :D 265 korona mind a kát fajta, itt szinte minden hardware drágább.

(#112) Flagstaff2 válasza Lipton (#111) üzenetére

Flagstaff2
(senior tag)

Na igen. Esetleg gyalog de úgy meg eltartana egy darabig. :DDD Az ára a kinti fizetésekhez képest azt lehet mondani baráti. Mert gyanítom a svédek nem 1,5-1,6x annyit keresnek mint mi itten az alvégen.

(#113) Lipton válasza Flagstaff2 (#112) üzenetére

Lipton
(senior tag)

Ez sokmindentől függ, nem mindegy, hogy mit dolgozol. Kolbászkerítés azért nincs. :D

Egyedül az nem tetszik, hogy csak 1 év garit adnak rá. :( Igazán megadhatnák a gyártó által válalt 6 évet.

(#114) rudi

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Nekem ilyen jellegű véleményem nem nagyon van, ez a felsőbb vezetésre tartozik.

(#115) tts válasza rudi (#114) üzenetére

tts
(PH! addikt)

nem tudom ez nekem szólt-e, csak sejtem ;)

ha igen, akkor picit félreértettél - nem a felső vezetésre céloztam, velük igazán semmi gondom nincs, a társaság rendkívül korrekt - viszont ha szól az ember valamihez, tényleg csak a témához, akkor is gyorsan jönnek a: van-e? mennyi lenne? mikor lenne? típusú hszk-ek - ha nem válaszol az ember ő a köcsi, ha válaszol, jön egy-két fórumtárs, aki jobban tudja, jobbat tud, olcsóbbat tud, vagy, ami még rosszabb ezek tetszőleges kombinációját tudja - kicsit fárasztó néha

a hűtőkről - nagyon tetszenek a Scythe cuccok, habár az én örök kedvencem az NCU - sajna a cég leállt a heatlane vonallal, gondolom ebben erősen közrejátszottak a költség szempontok

(#116) KriszBoy válasza tts (#115) üzenetére

KriszBoy
(őstag)

NCU-2005 Rulz!

(#117) pisti válasza Aggregátor (#92) üzenetére

pisti
(őstag)
LOGOUT blog

Most képzeld hozzá azt, hogy olyan hűtőt veszel amit, csak az alaplap kiszerelésével tudsz felrakni. Ahhoz képest ez easy installation. Meg egyébként is :). Nekem ennek a száraz ''pasztának'' a felvitele tartott a legtovább, a beszerelés már tényleg gyors.

(#118) Lipton

Lipton
(senior tag)

Lehet, hogy holnap tudok venni egy Freezet 7 Pro-t. Ha meglesz, akkor csinálok egy tesztet, hogy mennyivel jobb mint a gyári hűtő.

(#119) Remington válasza Lipton (#118) üzenetére

Remington
(őstag)

Freezer 7 Pro-t hol lehet kapni?

(#120) rudi válasza Remington (#119) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Külországi onlány boltokban. Nézd meg Lipton adatlapját, abból kierül, hogy Ő hol veszi meg.

(#121) Dracula

Dracula
(senior tag)

Hello!

Nekem Freezer64-em van, és sajna én is csak lentről felfelé ill. talán fordítva tudnám felszerelni a lapomra.

Viszont láttam, hogy a tesztben hátrafele fúj... És külön cikketek volt erről, hogy mi van, ha párhuzamos a lappal, és mi van ha merőleges a lapra. A Freezer-t nem tudnátok így kipróbálni? :F

Nekem is Bluestorm tápom van és F64, de sajna nálam nem halk a gép, valami igencsak pörög, és szerintem a tápom az.

Üdv!

Dell E6410

(#122) rudi válasza Dracula (#121) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

12 centis ventilátorral szerelt táp mellett szellőztetési szempontból nem olyan vészes, ha a Freezer fölfelé fúj. Az valószínű, hogy a táp így több meleget kap és a hőérzékelő miatt gyorsabban jár a ventilátora. Mindenesetre meglepő, hogy egy Athlon 64 mellett ez gondot okoz. A tápodat alapjáraton (windows beindulás és 30 perc semmit sem csinálás után) is hangosnak találod?

(#123) Lipton

Lipton
(senior tag)

Megvan a Freezer 7 Pro! :) Mérek egy max terhelést a gyári hűtővel, aztán kipróbálom.

(#124) rudi válasza Lipton (#123) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Lécci nézd meg, hogy milyen módszerrel va rögzítve a venti a bordához, és mérd meg hogy hány mm van két szomszédos lamella közt!

(#125) Lipton válasza rudi (#124) üzenetére

Lipton
(senior tag)

A módszer szerintem nagyon jó, rugalmas gumin ''log'' a venti a négy sarkától fogva. Semmi olyan kontaktus nincs a venti és a borda között, amin a rezgés át tudna menni. Lefényképezem, hogy világos legyen, de pont most fényképezés közben merült le az elem a gépben és nem tudom a képeket letölteni. :(

Vonalzót sajnos nem találok, de ha előkerül akkor lemérem pontosan, saccra olyan 2-2,5 mm van a lamellák között.

Az első mérések.
P4 530J, Prescott, E0 stepping, 3 Ghz (alapon mértem)
PWM fordulatszám szabályzás
A hűtő a gép hátulja felé fújja a levegőt (hátul nincs venti a házban), felette van egy Nexus táp amiben 12 venti van alul, a gépen nincsa rajta az oldala.
Abit AS8-ra raktam fel, a chipsethűtő ventije miatt nem fért el, ezért az egyik csavarját kiszedten és a bordán elforgattam a ventit.

PWM
min fordulat 30%, max fordulat 100%

Intel
idle: 45 fok
terhelve: 70 fok

AC
idle: 40 fok
terhelve: 50 fok

PWM
min fordulat 95%, max 100%
idle: 34 fok

20 fokkal hűvösebb lett terhelten, szerintem ez nagyon jó!

Hangja gyakorlatilag nincs, nekem ebben a gépben a 2 fél fordulatú 8 centis miatt nem hallani, hogy menne. :) Most cserélhetem majd azokat is.
Terhelve a lap feltolta a fordulatszámot 1500-ra (PWM-re kötöttem), alapon 540 és 720 közt megy a fordulat.Max fordulaton már hallani

Végül egy másik helyen vettem meg, 249 svéd korona volt, ez kb 6500 forint.

[Szerkesztve]

(#126) rudi válasza Lipton (#125) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Még valami: itt-ott láttam, hogy említettek Freezer 64 Pro-t is. Olyat láttál arrafelé?

(#127) Lipton

Lipton
(senior tag)

Sajnos már nem tudom szerkeszteni az előző hozzászólást, és kimaradt a ''max'' fordulatú terhelt mérés.

PWM
min fordulat 30%, max fordulat 100%

Intel
idle: 45 fok
terhelve: 70 fok

AC
idle: 40 fok
terhelve: 50 fok

PWM
min fordulat 95%, max 100%
idle: 34 fok
terhelve: 44 fok

(#128) Lipton válasza rudi (#126) üzenetére

Lipton
(senior tag)

Mivel Intel procira vettem ezért azt nem nagyon néztem, de most rákerestem. Lehet kapni és olcsóbb a Freezer 64 mint a Freezer 7. Gondolom ez az egyszerűbb felfogatás, és a PWM hiánya miatt van.

x bolt:
Freezer 7 Pro, 265 svéd korona
Preezer 64 Pro, 225 svéd korona

ahol én vettem:
Freezer 7 Pro, 249 svéd korona
Preezer 64 Pro, ? svéd korona

Ebből azért nagyjából ki lehet következteni, hogy mennyi lesz az olcsóbbik helyen. Szerintem olyan 210 korona lesz, kb 5500 forint.

Ha a melegebb Intelt némán elviszi, akkor szerintem az A64-gyel se lehet túl sok gondja. :D

[Szerkesztve]

(#129) Dracula válasza rudi (#122) üzenetére

Dracula
(senior tag)

Értem.

Sajna hangosnak találom, igen.

Lehalkítottam már a cpu hűtőt (8V-on megy), az első vinyó hűtő 8cm-es ventit (1440-en, Zalman + ellenállás + 8V), a hátsó gyári 12cm-es Coolermaster venti eleve halk.
A Leadtek 6800GT vga-nak a ventijét driverben levettem, hogy ne zavarjon win alatt, 25-30%-on nem hallani.

A gépem mégis hangos!!! Csak a táp maradt... :O

Adatok:

[kép]

Üdv!

Dell E6410

(#130) rudi válasza Dracula (#129) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Ugyan veszélyes, élettartam csökkenéssel jár, de hatásos lehet (meg a szakik letekerik a tökömet hogy ilyet ajánlok), ha a táp ventijét is kikötöd szabályzóra. Az FSP-k Yate Loonjai általában jól mennek alacsony fordulaton (ha meg nem, hát csere valami könnyű gyenge motorosra. Én egy brutál módszert alkalmazok szegény szerencsétlen AOpen bőrbe bújtatott 300-asomon. A 12 centis venti helyére madzaggal van bektözve(!) egy 8 cm-es lassú Coolink Breeze, amit jó le szoktam szabályozni, ha nem tehrelem a tápot. Így se motorhang se rezonancia nincs. Ahogy néztem, még egy 9,2 cm-est is be lehetne kötözni, annak már légszállítása is lenne. A storyhoz hozzá tartozik, hogy nekem csak egy 1500 MHz körül fickánhozó AthlonXP, Radeon 9550, egy HDD, egy ODD van a rendszerben. Ha nagyon idegesít (fáradt vagyok), akkor most a téli hüssben van, hogy teljesen lekapcsolom a táp vetijét és olyankor csak egy panaflo 8-as dolgozik a CPU-n (Coolink U2-es borda).

(#131) Dracula válasza rudi (#130) üzenetére

Dracula
(senior tag)

Kösz a segítséget...

1. A tápban belül milyen venti csatlakozás van? 2 tűs, 3 tűs? Netán forrasztott? Tehát ventit lehet-e benne cserélni

2. Ha lehet, akkor csak csavarokat kell kiszedni, tehát gari vesztés nem lenne (vissza lehet rakni, ha kell, észrevétlenül)? Kivezessem? Gondolom, hogy ne akadjon be a venti lapátjaiba madzag...

Nem hittem el, valaki ajánlotta, a CMOS resetet. Nem volt pár hete BIOS frissítés után.
Na most az idle cpu hőm, igaz most nyitva van a ház, de nincs benn a hátsó gyári 12cm-es venti 12 fokot csökkent!!! :Y A full nem tudom mennyi.. pill..
A full nos 43-44...

A táp sajna így sem túl halk. Nekem ez sem az, sajna.

A hátsó venti nem kavar be amúgy a táppal? Kifele fúj... Tényleg gond lenne, ha a F64 lefele fújna, rá a vga-ra? Beszerelés szerint felfele kell legyen...

Üdv!

Dell E6410

(#132) Aggregátor

Aggregátor
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Nem lehet külön kapni a Freezer 4-hez olyan felfogatókeretet, amivel a proci hátrafele fújja a levegőt, és nem a tápba? Ugyanis a tápom nem alsó szívású :)

Dropbox helyett SugarSync: 5.5GB + 500MB/meghívott -> http://goo.gl/FwIvk (a bónusz akkor jár ha felteszed a SugarSync Manager-t a PC-re)

(#133) Dracula válasza Aggregátor (#132) üzenetére

Dracula
(senior tag)

Hát egy ilyen jó lenne, de szerintem sajna ez alaplap függő és nem keret... :(

Üdv!

Dell E6410

(#134) Whaskes válasza Dracula (#131) üzenetére

Whaskes
(senior tag)
LOGOUT blog

mind a 2 szokott lenni. tápfüggő. van ahol 2 csati van rajta van ahol forrasztott. nekem a sirtec forrasztott és van 1 kivezetése ahol fordulatot tudom nézni

|87 104 97 83 107 101 83| "Itt nincs rasszizmus, de igény lenne rá!" [muszály, egyenlőre, helység, szallag] Az ön bankkártyáját az ATM elnyelte, tájékoztassuk a Microsoftot a felmerülő problémáról?

(#135) Dracula válasza Whaskes (#134) üzenetére

Dracula
(senior tag)

Kösz a helpet, kicsit OFF ez már... :B Vsz. eladom, megbontani nem akarom... főleg így.

Üdv!

Dell E6410

(#136) bmarko

bmarko
(tag)

Lenne egy kérdésem a cikkel kapcsolatban...

Néztem többféle oldalon lévő teszteredményeket is és 3 hűtő között vacillálok:
Scythe Ninja
Scythe NCU-2005
Cooler Master Hyper6+.

Az NCU-2005 király, de a Ninja elveri szellőztetve :DD

MIUI fordítások: http://forums.miuiandroid.com/forumdisplay.php?49-Hungarian-Translation

(#137) rudi válasza bmarko (#136) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

hyper 6+-nak az a hátulütője, hogy 10 centis a ventilátora, így ha bezajodosik, nehéz lesz cserélni. Én ebből a hármasből a Ninjat választanám.

(#138) bmarko válasza rudi (#137) üzenetére

bmarko
(tag)

Köszi!

MIUI fordítások: http://forums.miuiandroid.com/forumdisplay.php?49-Hungarian-Translation

(#139) Aggregátor válasza Dracula (#133) üzenetére

Aggregátor
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Csak azért kérdeztem, mert néztem az alaplapot, és nekem úgytűnik, hogy lelehet szedni a keretet => akkor elvileg ki lehetne cserélni olyanra, csak szerezni kellene egyet :DD
Tényleg, nincs valakinek olyan? Az a lényeg, hogy a keret lyukjai párhuzamosak legyenek az alaplap rövidebbik oldalával :C

Dropbox helyett SugarSync: 5.5GB + 500MB/meghívott -> http://goo.gl/FwIvk (a bónusz akkor jár ha felteszed a SugarSync Manager-t a PC-re)

(#140) Loretto

Loretto
(MODERÁTOR)

Újra gyönyörködtem a tesztben kicsit, kicsit fura, de a házszelőztetést mi látta el? Tesztkonfignál ugye ez szerepel:
-9,2 centiméteres Coolink ventilátor 1600 rpm
-8 centiméteres Coolink ventilátor 2000 rpm
De ezek a procikra vannak nemde?

Soirée...

(#141) rudi válasza Loretto (#140) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

A 9,2-es van a CK1020 hátuljában, a 8-as a tetejében (ez nem sok vizet zavar). A ventik csak a ''szellőzéssel'' elnevezéűs tesztekben mennek, a ''szellőzés nélküliekben'' csak a CPU cooler ventije és a táp 12-ese dolgozik.

(#142) Loretto válasza rudi (#141) üzenetére

Loretto
(MODERÁTOR)

Thx. Nagyon kipróbálnám ezt a szörnyet a nw-n + a vga-ra nv silencer, és esetleg egy házhűtő, de ezt is mellőzném.Nyitott ház mellett, gondolom azért jobb lenne valamivel a helyzet nem? A port inkább hetente proszívóznám :D

Soirée...

(#143) rudi válasza Loretto (#142) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Szerintem a tápod és az NV silencer csinál akkora huzatot, ami már a Ninjának elég egy közepes proci passzív hűtéséhez. Ha meg nem, hát le a ház falával, úgysincs benn túl nagy hang.

(#144) bmarko

bmarko
(tag)

Nekem a házban 3 venti van:
2 Noiseblocker S2
1 Northq Silent fan (nq-3702???)
A procin egy Ninja csücsül, amit egy Noiseblocker SX2 Pro venti hűt (Ez gyakorlatilag hangtalan 1500 rpm-en).

Ninja vásárlásánál érdemes megnézni, hogy mennyi hely maradna kb. a Ninja bordája és a VGA kari között...

Lehet, hogy a Zalman VGA hűtőd már nem férne oda... :F

(#145) Loretto válasza bmarko (#144) üzenetére

Loretto
(MODERÁTOR)

Ezt csak most mondod?
Amugy ha ninja lesz, akkor a zalman helyett Nv silencer lesz, mint feljebb írtam.De szerintem így is simán odaférne.

Soirée...

(#148) amdkiller

amdkiller
(fanatikus tag)

Szeretném az itt lévőktől is megkérdezni hogy coolink freezer 4-t ajánljátok-e egy 3.0Gb-os prescotthoz tuningra?

Garázs Kecskeméten a Csongrádi u. 45.-ben eladó!!!!

(#149) bmarko válasza Loretto (#145) üzenetére

bmarko
(tag)

A Ninjával vigyázni kell, mert egen széles... Nekem pl. csak egyoldalas hűtő fér el mellette, pedig milyen jó lenne egy nq-3801... :P
Ahogy nézegettem az NV silencer jó, csak nehéz tökéletesen felrakni...
Jó cucc ezen kívül a zalmi vf700cu.

(#150) Loretto válasza bmarko (#149) üzenetére

Loretto
(MODERÁTOR)

Eccer leugrok Hozzád azt meglesem :)

Soirée...

(#151) bmarko válasza Loretto (#150) üzenetére

bmarko
(tag)

Oksi :DD

(#152) Szanya válasza rudi (#66) üzenetére

Szanya
(tag)

Hol lehet ilyeneket kapni?

''Szanya csak egy van.''

(#153) rudi válasza Szanya (#152) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Kelly-Tech partnereinél [link]

(#154) Szanya válasza rudi (#153) üzenetére

Szanya
(tag)

Ja, azt elfelejtettem megkérdezni, hogy socket A- ra melyik jó?

''Szanya csak egy van.''

(#155) rudi válasza Szanya (#154) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

A kérdésedre a válasz megtalálható a cikkben, tessék figyelmesebben olvasni!

(#157) t00kalmi

t00kalmi
(újonc)

Hali!

Nekem egy Vapochill Micro EP hűtésem van és nem cserélném le, mert nagyon jó. Azt bizti tudjátok, hogy a tesztek álltalában fekvő alaplapokon történnek és nem álló lapokon. Ennek akkor van jelentősége ha hőcsöves a hűtés, ugyanis a vízszintes hőcsövekben a gravitáció nem igazán tudja megmozgatni, keringtetni a lehültfolyadékot vagy gázt. Természetesen leadja a hőt csak nem olyan hatásfokkal.Valószínű, hogy álló lapokban jobban teljesítenek a döntött hőcsövesek. Nekem álló lapkám van és ezért választottam a Vapochill-t.

Üdv: Kálmán

(#158) kajmaan

kajmaan
(újonc)

Sziasztok!

Most vettem egy freezer 4-est a 2,6 GHz-es Celeronomra, ami egy ASUS P4P800-X-esen van. Nagyon szuperül hűt, csak az a bajom, hogy max. fordulaton pörög 2300 körül, és így van egy kis hangja. a CPU 37 fok alatt van, az alaplap is 35 körül, ezért szeretném lejjebb vinni a fordulatot, hogy kell? BIOS-ban csak azt tudom állítani, hogy mérje vagy ne a fordulatot, az ASUS probe progi meg csak monitoroz, nem lehet állítani semmit.
Lejjebb tudom vinni a fordulatszámát valahogy?

(#159) fLeSs válasza t00kalmi (#157) üzenetére

fLeSs
(VIP)
LOGOUT blog

A teszt során a konfig egy házba volt beépítve. ;)

(#160) Ptech válasza t00kalmi (#157) üzenetére

Ptech
(őstag)
LOGOUT blog

Voltak ilyen mérések is egy tesztben, h álló v. fekvő házban a jobb a HP-s hűtő, és minimális, hibahatáron belüli eltérés volt a kettő között. A HP-nak nincs ennyire szüksége a gravitációra, mert belülről v kappilláris v. porózus szerkezetű, és nem a gravitáció mozgatja elsősorban a hűtőközeget.

Idézet 1 tesztből
''Az 1940-es években a General Motorsnál álltak elő azzal az ötlettel, hogy a cső belső falába vékony barázdákat vagy csövecskéket vágva a kapillárishatás segítségével a folyadékot rá lehet bírni, hogy a gravitációval ellentétesen haladjon.''

Azt bizti tudjátok, hogy a tesztek álltalában fekvő alaplapokon történnek és nem álló lapokon. Ezt honnan gondolod? A mai házak szvsz 90%-a álló, miért lenne a tesztek nagyrésze fekvő házban :F

[Szerkesztve]

http://hardverapro.hu/apro/nezz_be_msi_gx720_ms-1722-id1_bontas_p8400_9600m/friss.html

(#161) Dracula

Dracula
(senior tag)

Hello!

Érdemes-e lecserélni egy F64Pro-t egy Scythe Ninjára?
Passzívban menne a Ninja, 2300-on megy a 3200+.

12cm-es tápventi (Tagan) és házventi is van.

Üdv!

Dell E6410

(#162) T_Boyman

T_Boyman
(újonc)

Sziasztok!

Én is egy Ninja megvételén gondolkozom.
Antec P-180-as házikóba lenne építve passzívan.
Ha megérkezik írok a tapasztaltakról. :D

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.