Hali!
Vegre, hogy kis hazankig is eljutott az A900 hire.
En 2002. oktobereben vettem egyet, igaz nem Magyarorszagon. Miutan megvettem ket-harom hettel kesobb levette a ceg a palettarol. Es A901-et es A907-et preferalta.
A sors ironiaja, hogy a CD-iros, AMD1200-es verzio (A929?928), akciosan most kb ugyanannyiba kerul, mint oktoberben az A900.
nehany tapasztalat:
- nemcsak sarga szinben letezik, hanem olyan kek-szurke borben is (lasd A901 teszt)
- nincs rajta ps/2, helyette van 4 usb1.1, egy parhuzam, egy soros, egy monitor kimenet, egy S-video a tv-nek (bios-ban allithato, hogy PAL vagy NTnemtudommilyenszabvanyban menjen a jel, igy a regi TV-k is birjak. )
- a via C3 1 gigaPro az elnevezes ellenere nem 1000Mhz, hanem 731Mhz (hivatalosan 733)
- a hozzaadott thizlinux valoban testreszabott (a CD-re ra is van irva, hogy kifejezetten a900 gepekhez). Eleg berakni a CD meghajtoba a lemezt a gepet ujrainditani, es kb 3 kerdes, no meg hosszas masolgatas utan mukodokepes a linux, rajta KDE, az egerpad is mukodik. Es ehhez nem kellett semmit se csinalni.
Elony:
- ar,
- magammal tudom vinni (jelenleg ket varos kozott ingazom)
- es ha a prociterheltseg nem megy tartosan (20 masodperc) 90% fole, akkor a hutoventi nem mukodik --->>> nincs zaj, es tenyleg nincs zaj.
- es semmi zaj nincs --->>> neha onnan tudom, hogy be van kapcsolva, hogy eg rajta a kis zold lampa
Hatranyok
- neha-neha az aksi hianyzik
- a sis630st miatt a grafika beallitasa linux alatt eleg kuzdelmes (kiveve, ha az emlitett thizlinux-ot hasznaljuk), de a megoldas barmikor letoltheto a netrol.
- ha viszont bekapcsol a venti, akkor azt biztos meghalljuk (megj: lattam mar portocom-ot ugyanilyen hazaarulo hanggal)
Kicsit sokat irtam, de hatha hasznos.
A geprol egyebirant tovabbi informaciok a http://www.pcs-hagendorf.de cimen.
star