Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#1) Parci

Parci
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Viszont a notebook színösszeállítása nagyon megy a PROHARDVER! bőréhez, igazándiból tárgyalunk a Pulsarral, hogy minden ph! Harcos ilyen kütyüvel szaladgáljon, az egységes arculat végett.. :P

(erre a cikk feltöltése után jöttem rá, és persze itt rögtön bejátszik az az agónia, hogy ha a notebook színei nem tetszenek, akkor a site-ot sem szerethetem így... hát, meglássuk!)

Like me, I got a MkII for video and resolution and a D700 for the times I want a camera that actually works when I need it to.

(#2) gericooper válasza Parci (#1) üzenetére

gericooper
(fanatikus tag)

totál gericom az alkalmazott műanyag borítás geometriája.

Olympus C760 dig. fényképező eladó + 128 Mb xD + vízhatlan hordtáska hozzá

(#3) twollah

twollah
(PH! nagyúr)

Nem egy FPS bajnok ez a gép az 100%, de egy kis irodában bőven megállja a helyét.

(#4) emvy válasza Parci (#1) üzenetére

emvy
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Vagy Prohardver designt kell váltani.:)

while (!sleep) sheep++;

(#5) utax

utax
(fanatikus tag)

nagyon király ez a gép, amire szánták, arra tökéletes, 155e pedig egy asztali gépért sem sok, persze céltudatosan kell megvenni egy ilyen gépet, és akkor nem csalódik

Use the force, Dude !

(#6) vernyul

vernyul
(tag)

Az oldalan latok egy csatlakozot az S-video? Mert akkor mozizasra tokeletesen lehet hasznalni, nagyTV-vel osszedug ra a muzikcenterre azt hadszojjon:P

What kind of Csatahajo?

(#7) S.p.A

S.p.A
(tag)

Ezt a bemutatót mintha már olvastam volna...:) Deja vu? Változtattak vmi a Mátrixban?:)

,,_Evidens_, hogy _magyarul_ kell beszélni!'' - én

(#8) Parci válasza vernyul (#6) üzenetére

Parci
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Van rajta SVideo kimenet.

Like me, I got a MkII for video and resolution and a D700 for the times I want a camera that actually works when I need it to.

(#9) Parci válasza S.p.A (#7) üzenetére

Parci
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Valamit változtattak a Mátrixban (A901 -> A900 :P).

(#10) meba

meba
(kvázi-tag)

Nem hangos a proci hűtése?

Kőműves Kelemen: -Bevállalja? Igen vagy nem!

(#11) Sanyo

Sanyo
(senior tag)
LOGOUT blog

Hat nem lenne rossz, de a 150 netto meg mindig eleg sok nekem. Pedig amikor dokut irok, jobb lenne agyban, parnak kozt. :)

www.pcpilot.hu

(#12) Sikló

Sikló
(tag)

Ezt nevezem! Kell nekem. Egy ilyenre gyűjtök!

''Attól, hogy valaki paranoiás, még üldözhetik...''

(#13) joghurt válasza vernyul (#6) üzenetére

joghurt
(őstag)
LOGOUT blog

Szerintem az egy PS/2, külsõ egérnek vagy billentyûnek.

A tej élet, erő, egészség.

(#14) metro

metro
(újonc)

Hali!

Par eve keszitettem ''hasonlo'' celbol egy konfigot. Az is mellozte a mobil alkatreszeket. ;] [L]http://www.funpic.hu/co/co266.jpg[/L] (egyik ismerosom fel is rakta a funpicre) Akkor meg sajna az LCD monitorok ara csillagaszati volt, ezert monitort (es billentyuzetet) mindig a helyszinen kellett szereznem, de ez sosem nem volt problema. A laptop ar es bovitohelyek hianya miatt nem johetett szoba. A gepet par honappal ezelott nyugdijaztam, addig folyamatos hasznalatban volt. (A WinME-t kinotte a fejlesztokornyezet, az XP-hez meg mar gyengecske volt).

Udv,
metro

(#15) AlBundy

AlBundy
(fanatikus tag)

Ilyen gépet kellet volna a parlamenti képviselőknek adni, és mindjárt nem 262 millióba került volna a cucc.:((

Ma bejött egy kövér nő a boltba...

(#16) X-COM válasza AlBundy (#15) üzenetére

X-COM
(PH! nagyúr)

abszolút jutányos áron kapták, amit kaptak szerintem
ne sajnáljuk már tőlük, végsősoron, ez nem egy olyan nagy összeg és, ha igaz amit beszélnek egy jó darabig szolgálatban lesznek azok a gépek

Blog:http://ikszkom.freeblog.hu RSS:http://ikszkom.freeblog.hu/rss.xml http://live.xbox.com/member/ikszkom

(#17) biker válasza X-COM (#16) üzenetére

biker
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

de sajnálom tőlük!

van miből megvegyék!

képviselő kap több százezret havonta, de még kapjon szegény:
- havi lakhatási támogatást
- ingyen bkv bérletet
- autó költségtérítést
- köztisztviselőként 0%-tól lakáshitelt
- ingyen laptopot
- ingyen tepertős pogácsát sajna nem, mert leszavazták Torgyánt.

azért stop már egy kicsit!!!

minél több pénze van valakinek, és minél feljebb van a létrán, annál több támogatást kapo ma magyarországon.

fordítva kéne nem???

nem az iskolákat kéne ingyen pc-vel ellátni????
meg a gyermekotthonokat, ahol áll.gond. gyerekek vannak?

ja, nekik biztos jó a 486-os is....

Telekom-adó mentesen keress Skype-on vagy Viber-en! --- www.e-szakuzlet.hu | www.gerisoft.hu | www.szeged-klima.hu

(#18) biker

biker
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

ja, OFF, bocsi

Telekom-adó mentesen keress Skype-on vagy Viber-en! --- www.e-szakuzlet.hu | www.gerisoft.hu | www.szeged-klima.hu

(#19) Kalandor válasza biker (#17) üzenetére

Kalandor
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

szerintem azok az emberek (még a leglustább tohonya is) dolgozik annyit, hogy ezeket a valóban apróságokat megérdemeljék.

egy tanárom mondta anno, hogy azért kapnak annyit, hogy ne azon kelljen gondolkodniuk miből fizetik ki a rezsit, hogy mással törődhessenek.

én úgy vagyok velem, hogy ennyi jár

Az E-ink kijelző az egyik legnagyobb dolog, ami a könyvnyomtatás feltalálása óta a könyvekkel történt.

(#20) Kalandor válasza Kalandor (#19) üzenetére

Kalandor
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

az uccsó mondat helyesen: úgy vagyok vele

Az E-ink kijelző az egyik legnagyobb dolog, ami a könyvnyomtatás feltalálása óta a könyvekkel történt.

(#21) meba

meba
(kvázi-tag)

Felesleges volt nekik notebookot adni, mivel minden ügyes-bajos dolgát valami titkárnő-szerű lény végzi. Most meg otthon a kölykök rajolnak nekik hogy anyunak vagy apunak ilyen gépe van.

(#22) biker válasza Kalandor (#19) üzenetére

biker
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

örülök neki, hogy TE is eljutottál arra a szintre, hogy több-százezer forint apróság legyen!

Őszintén örülök!

Remélem kitartó munkával 100-200 év alatt utolérlek!

(#23) Den válasza biker (#17) üzenetére

Den
(VIP)
LOGOUT blog

én azt mondom, kapjanak legalább havi 1 millát, kocsit, notebookot, lakhatási támogatást, stb egyszóval éljenek jól, mert elég fontos dolgokról döntenek ahol elég nagy a kísértés, szal minnél jóllakottabbak annál kisebb az étvágyuk

az iskolák és gyerekotthonok számítógépei nem ezen múlnak.

www.streetquad.hu www.agroquad.hu www.yomoto.hu

(#24) atus7377

atus7377
(fanatikus tag)

Den,ezt azért gondold még át.

Az nem jó... a klasszikus, az igazi, az egyetlen format c: ... by Dilikutya

(#25) Den válasza atus7377 (#24) üzenetére

Den
(VIP)
LOGOUT blog

átgondoltam már egy párszor, a kecskére is rá lehet bízni a káposztát ha nem éhes...

(#26) biker válasza Den (#25) üzenetére

biker
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

a teljesség felsorolhatatlansága miatt nem írok ide neveket, akik havi 500ezernél többet vittek haza hivatalosan, mégis bíróság elöt állnak hötlen kezelés, vesztegetés, zsarolás, stb miatt...

ez nem a kecskére káposztát, hanme a kisujjam nyujtom, és a karom kell feeling...

vagy senki nem néz hiradot, és olvas ujságot???

(#27) simonzé

simonzé
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Nekem bégyön a szerkezet. Negyon jó kis otthoni/munkahelyi gép lehet belőle, és az akku szavatosságával sem kell foglalkozni. Minden fehér ember konnektorközeli munkahelyen dolgozik, szal szerintem a legtöbbünk számára nem létfontosságú az akksi (Hacsak nem a piros lámpánál álla akarunk megírni egy mailt a beosztottnak)

"You are here for a good time... not a long time" /Colin McRae/

(#28) biker válasza Den (#25) üzenetére

biker
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

ja, és az állatok és emberek közt ez a különbség.

az állat csak akkor öl ha éhes.......................

a kecske ha éhes, nem eszi meg a káposztát, a képviselöknek ha van x pénzük, x+1 kell, lásd torgyán papa pofátlan ''tepertös pogácsa'' beadványát, miközben iskolatejre meg nincs pénz.

(#29) atus7377

atus7377
(fanatikus tag)

Bárcsak össze lehetne hasonlítani az embert az állattal.Az itt a baj,hogy akinek lehetősége van lopni,az meg is teszi.Teljesen egyetértek Biker fórumtársammal.

Az nem jó... a klasszikus, az igazi, az egyetlen format c: ... by Dilikutya

(#30) biker válasza atus7377 (#29) üzenetére

biker
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

van egy nagy igazság, sajnos a szerzöt nem ismerem, de igaza van:

''Megismertem az embereket, megszerettem az állatokat.''

és bocs az OFF-okért.

(#31) X-COM válasza biker (#17) üzenetére

X-COM
(PH! nagyúr)

végülis munkaeszköz, ami elvileg csak a ciklusig tart

és, ha ha észrevehetően sikerül visszaszorítani a papírmennyiséget, már akkor megérte

Blog:http://ikszkom.freeblog.hu RSS:http://ikszkom.freeblog.hu/rss.xml http://live.xbox.com/member/ikszkom

(#32) stardus

stardus
(újonc)

Hali!

Vegre, hogy kis hazankig is eljutott az A900 hire.

En 2002. oktobereben vettem egyet, igaz nem Magyarorszagon. Miutan megvettem ket-harom hettel kesobb levette a ceg a palettarol. Es A901-et es A907-et preferalta.
A sors ironiaja, hogy a CD-iros, AMD1200-es verzio (A929?928), akciosan most kb ugyanannyiba kerul, mint oktoberben az A900.

nehany tapasztalat:
- nemcsak sarga szinben letezik, hanem olyan kek-szurke borben is (lasd A901 teszt)
- nincs rajta ps/2, helyette van 4 usb1.1, egy parhuzam, egy soros, egy monitor kimenet, egy S-video a tv-nek (bios-ban allithato, hogy PAL vagy NTnemtudommilyenszabvanyban menjen a jel, igy a regi TV-k is birjak. )
- a via C3 1 gigaPro az elnevezes ellenere nem 1000Mhz, hanem 731Mhz (hivatalosan 733)
- a hozzaadott thizlinux valoban testreszabott (a CD-re ra is van irva, hogy kifejezetten a900 gepekhez). Eleg berakni a CD meghajtoba a lemezt a gepet ujrainditani, es kb 3 kerdes, no meg hosszas masolgatas utan mukodokepes a linux, rajta KDE, az egerpad is mukodik. Es ehhez nem kellett semmit se csinalni.

Elony:
- ar,
- magammal tudom vinni (jelenleg ket varos kozott ingazom)
- es ha a prociterheltseg nem megy tartosan (20 masodperc) 90% fole, akkor a hutoventi nem mukodik --->>> nincs zaj, es tenyleg nincs zaj.
- es semmi zaj nincs --->>> neha onnan tudom, hogy be van kapcsolva, hogy eg rajta a kis zold lampa

Hatranyok
- neha-neha az aksi hianyzik
- a sis630st miatt a grafika beallitasa linux alatt eleg kuzdelmes (kiveve, ha az emlitett thizlinux-ot hasznaljuk), de a megoldas barmikor letoltheto a netrol.
- ha viszont bekapcsol a venti, akkor azt biztos meghalljuk (megj: lattam mar portocom-ot ugyanilyen hazaarulo hanggal)

Kicsit sokat irtam, de hatha hasznos.
A geprol egyebirant tovabbi informaciok a http://www.pcs-hagendorf.de cimen.

star

(#33) stardus

stardus
(újonc)

ja, es a teljesseg kedveert:
egy windows XP es egy debian linux megy rajta (256Mb mem/20GB vinyo)

star

(#34) Kalandor válasza biker (#22) üzenetére

Kalandor
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

költségvetési szinten az általad említett dolgok apróságok, filléres dolgok.
egy széljegyzet valahol a nagykönyvben...

(#35) Kalandor válasza meba (#21) üzenetére

Kalandor
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

nem a titkárnő végzi a dolgaikat. egy titkárnő (a legtutibb sem) alkalmas rá. nem azért mert hülyék, hanem mert a dolgoknak egyetlen kézben kell összpontosítaniuk.

egy átlag titkárnő arra jó, amit egy pda nyujthat: ''ide mennyé fél óra mulva'', stb.
de ők most notebookot kaptak, amivel D O L G O Z N I lehet és kell is.

pl a törvényjavaslatok, egyebek feldolgozása. minek ehhez titkárnő? semminek, ez nem titkánő munka, hiszen neki kell átnyálaznia a cuccot.

(#36) joghurt válasza Kalandor (#35) üzenetére

joghurt
(őstag)
LOGOUT blog

OFF

Néhány dolgot azért ne felejtsünk el!

1. A képviselõk elég nagy része saját családtagját alkalmazza a titkári munkára, legalábbis neki fizetik ki az ezért járó pénzt.

2. A képviselõkön kívül elég kevés az olyan munkakör, ahol határozott idõre szóló megbízás végén végkielégítést fizetnek.

3. A képviselõkön kívül elég kevés az olyan munkahely, ahol lazán megteheti, hogy a fizetéséért egyáltalán nem jár be. (Emlékezzünk csak vissza, például Viktor vezérünk mennyi ideig nem bírta feldolgozni a vereséget, és mennyi ideig nem látogatta a Parlamentet!)

4. A képviselõi munkához mi a franc szükség van ilyen teljesítményû gépekre? Amit egy képviselõ csinál (e-mail, szövegszerkesztés), arra akár már egy 386-os is jó lenne. Olyat már nem lehet kapni, de pl. egy VIA C3 is túl sok nekik.

5. Csak a gonoszság kedvéért: Kalandor! Szerinted a képviselõk hány százaléka fogja valóban rendeltetésszerû munkára használni a notebookját? Nem inkább passziánszozni fognak az ülésteremben, ha az újságolvasás már túl égõ az odafigyelés helyett?

A tej élet, erő, egészség.

(#37) X-COM válasza joghurt (#36) üzenetére

X-COM
(PH! nagyúr)

nem értem mit problémázol ennyit
az összeg nem egy nagy összeg, gondolom el is volt ez különítve

azt meg senkinek nem mondom, hogy vegyen 486ost, mert az is elég (most)...

ps.: ''viktor vezért'' pedig felesleges volt kiemelned, nem csak ő volt ezzel így...

(#38) Kalandor válasza joghurt (#36) üzenetére

Kalandor
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

offoff

a képviselők munkája

(#39) Kalandor válasza joghurt (#36) üzenetére

Kalandor
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

OFF

1. kire bíznád az életed, az információid meg egy csomó mindened? a legjobb ismerőseidre, akiket ezer éve ismersz. benne a családtagjaid. a magyar hírlap is demagóg volt azzal a cikkel (sajnos, pedig amugy szeretem)

2. ha ujraválasztják, a végkielégítés nem jár

3. az általad említett képviselőházi bóbiskolásról meg annyit, hogy nagyjából töredéke a képviselői munkának az alsóháziteremben töltött idő...
és ha már nagyon nem megy be SEHOVA, akkor meg jól meglátj a kárát

4-5. :F hogy a képviselők hány százaléka használja rendeltetészerűen?

rendeltetésszerűen KELL használniuk! mert máshogy NEM KAPJÁK MEG A CUCCOKAT!

(#40) CsendPenge válasza Kalandor (#39) üzenetére

CsendPenge
(őstag)

OFF
''rendeltetésszerűen KELL használniuk! mert máshogy NEM KAPJÁK MEG A CUCCOKAT!''
Kissé naív vagy. Én láttam pár gépet a köztisztviselőknek adottakból. hát, a gyrekek dugig rakták játékkal, a bootolás tovább tart, mint egy cigi+kv+nass. És nem is ez a legnagyobb gond, hanem az, hogy egyátalán nem értenek a számítógéphez, a számítástechnikához a vezetőink túlnyomó többsége. Ez sajnos tapasztalat, sajna egy ''elég széles'' vezetői réteg IT tudásából eredő tapasztalat. Az elkövetkező években (tanuljanak akármennyit számtechből) _nem_ fogják tudni kihasználni a kapott gépek teljesítményét.
ON

A témához is szólva: teccik a gép nagyon, szerintem egy jókora szegmensben van létjogosultsága a cuccnak. Ha egyszer nekem sok pénzem lesz... :D :P

Remember the Linux, that's like a wigwam: no Windows, no Gates, just Apache inside. Two minutes of thinking can save hours of unnecessary work.

(#41) meba

meba
(kvázi-tag)

Valamelyik amerikai oldalon láttam ehhez hasonló gépet PC Wave A901-es jelöléssel.

(#42) Den válasza CsendPenge (#40) üzenetére

Den
(VIP)
LOGOUT blog

Félreértetted. Nem a gépeket nem kapják meg, hanem munkájukhoz szükséges iratokat, ugyanis azok nagy részét, részben takarékosségból, ezentúl nem nyopmtatott, hanem elektronikus formában kapják. Anyira meg nem kunszt érteni hozzá hogy egy szövegszerkesztőt használjanak.

(#43) Kalandor válasza CsendPenge (#40) üzenetére

Kalandor
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

1. Ezek nem köztisztviselők

2. Olyan nincs hogy nem értenek a géphez, mert írták, hogy KÖTELEZŐEN részt kellett venniük egy tanfolyamon. Az a minimum, hogy már 3 kattintást le tudnak vezényelni. Sokkal többre szerintem nem is lesz szükségük. szövegszerkesztő megnyit, email elolvas :)

3. Vezetőink többsége nem ért az informatikához? A villanyszereléshez se ért! Egyszerűen nem az a dolga. Azért vannak a tanácsadk. Akik egy-egy kérdésben majd felvilágosítják, de nem csapnak kezére a nádpálcával ha elír egy stringet.

4. Nem az a dolguk hogy kihasználják a gépek teljesítményét. Az a dolguk, hogy használják a gépet.

(#44) Ghanima

Ghanima
(újonc)

Üdv. Én rettentően nem értek a gépekhez, de a munkámhoz szükségem volna egyre. Pénzem se nem nagyon van, meg a lakásom is kicsi, ezért fölfigyeltem erre az i-Buddie jószágra, bár azt is észrevettem, hogy valamikor márciusban született meg a cikk. Mindenesetre elnéztem a rendelkezésre bocsátó cég oldalára, de ott már nem találtam ilyen számozással, elnevezéssel gépet. No meg árakat sem :-(
Kérdéseim a tisztelt hozzáértőkhöz, netán a cikk írójához:
- tudja-e valaki, hogy az árak nettók, vagy még ÁFÁval is számolnom kell?
- PhD hallgató leszek szeptembertől, vajon ezek a gépek is vehetők ezzel a Sulinetes izével?
- „felfér” egy ilyen gépre az SPSS, mondjuk 10.-os program?

Megbocsánat, ha esetleg nagyon zöldfülűnek bizonyulok, de hát minden kezdet nehéz. Minden választ köszönök!
üdv,
Ghanima

(#45) stardus válasza Ghanima (#44) üzenetére

stardus
(újonc)

hi ghanima

nezd meg a :( fefo :( oldalat is. a multkor meg ott lattam egy a907-t. Bar abban, mintha a processzor gyengebb lenne, mint az a900-ban.

ha pedig kaphato fefoeknal, akkor van eselyed ra, hogy sulinet express megkapod a gepet. erdeklodj naluk!

star

(#46) Ghanima válasza stardus (#45) üzenetére

Ghanima
(újonc)

Kedves stardus, köszönöm a választ, már csak egy kérdésem van: mi a szösz az a fefo?
Írtam, hogy én lenni zöldfül... :-) Csavartam az agyamat, de csak valami ilyesmi jött ki belőle: Felsőoktatási Fo... ?? Vagy teljesen rossz következtetés? :-o

üdv,
Ghanima

(#47) Ghanima válasza Ghanima (#46) üzenetére

Ghanima
(újonc)

Hopp! Felsőoktatási Fórum? :-o No, megpróbálok erre keresni. :-)

(#48) neduddki válasza Ghanima (#46) üzenetére

neduddki
(PH! nagyúr)

H!I

Probal;d meg! [L]http://www.fefo.hu[/L]

udv

neduddki

a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni

(#49) Ghanima válasza neduddki (#48) üzenetére

Ghanima
(újonc)

Cupp és még egyszer cupp! Megnéztem őket, tán már holnap elvágtatok hozzájuk.
üdv,
Ghanima

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.