Ó ha gyzdag lennék má rbújnám is az árlistákat. Kir a cikk, igazi velős, gratula.
.:tweaKntuniNg.tk:.

Ó ha gyzdag lennék má rbújnám is az árlistákat. Kir a cikk, igazi velős, gratula.
.:tweaKntuniNg.tk:.
Ugye nehéz azt mondani valamire: egy picit jobb, mint az enyém. :D
Tetszett a cikk, lényegretörő. :C
E.

azt nem értem, miért csak a jobb kezesekre gondolnak manapság a tft-k gyártói
bal kézzel el sem lehet érni a gombokat:O
"...cos if i go out drinkin', then i can stop thinkin', how the world done me wrong"

Egy kis kötekedés:
Hol van három (3) kábelvezető? A képen csak kettő látszik (jobbra, meg balra, középen nincs semmi, csak üres hely)
Persze lehet hogy csak az én ''ócska'' katódcsöves Philips monitorom nem tudja megjeleníteni ;]

Ejnye, te kis csacsi! Hiszen ott a két kábelvezető közötti SZABAD hely :DDD
http://mlzphoto.blog.hu/

Ilyenkor irigylem a szeriben lévőemberkeket :))
De örülnék egy ilyennek...forgatnom kéne a fejem hogy lássak mindent...
Egy régi PH-s.

Sziasztok!
Tudja valaki, hogy hol lehet ezt a monitort élőben kipróbálni?
Tudjátok, puding próbája az evés. :-))
Biborkékhóvirág
Biborkékhóvirág

Több nagy gyártónak/forgalmazónak szállít(ott) OEM monitorokat (pl. Compaq).
Compaq nem a legjobb pelda, foleg a sok HP-s hir utan...

Apropo, azt hogy tudom meg hogy Viewsonic kicsereli-e a pixelhibas monitorokat?

OFF:
oke, elnezest az offert, valaszolok magamnak:
ViewSonic sets limits on 14'' - 15'' LCD's at 4 bright sub-pixels, 4 dark sub-pixels, or a combination of 4.
ViewSonic sets limits on 17'' - 19'' LCD's at 7 bright sub-pixels, 7 dark sub-pixels, or a combination of 7.
ViewSonic sets limits on 20'' & greater LCD's at 10 bright sub-pixels, 10 dark sub-pixels, or a combination of 10.
''It is possible that any replacement display may also have some non-performing sub-pixels. This should be considered when requesting a warranty exchange.''

Ennél az árkategóriánál már nem oszt szoroz az a 10-15ezer local credit árkülönbség.

A CTX helyeben surgossen uj dizajner utan neznek. Hiaba jok a parameterei a monitornak, ha buntetes ranezni.
http://nap.uw.hu/tdu/bajnoksag

A képét kell nézni...külsejét egyszer megnézed vásárlásnál azt jóvan :)
Egy régi PH-s.

Azért az se mindegy hogy virítt a szobádban :)
Nah mind1 messze vagyok én még ettől :)
Egyébként jó a cikk grat :DDD )
''There is no such thing as eternity if you end it''

Nekem tetszik a dizájn is. Meg az is hogy az én monitorom bal alsó sarkában is egy ''CTX'' felirat díszeleg :)
Tudtam én hogy jó vásár volt ez :DD
[ RIOS Release 5 – multiportal engine by Panther ]

Azok a szörnyek nem mennek rá a 19esre... :)
http://mlzphoto.blog.hu/
Azért azt nekem valaki magyarázza már el, hogy miért jó ez a forgatható talp? :U
"Nembaj, megvan az ilyen kuruzslások placebo hatása legalább. Kikapcsolod a hibernálást, +10 FPS. Olyan mint autótuningban a street racing matrica a szélvédőn..." by orbano
Arra jo pl., hogy nekem az agy mellett van a szamitogepasztal, s mas szogben van a monitorom, mikor dolgozom a gepen, s mas szogben, mikor filmet/tv-t nezek rajta, mert akkor lefexem azx agyon peldanak okaert :)
Linux.... The choice of a GNU generation.

Én kevésnek tartom az 1280x1024-es felbontást.
Amikor viszont a q3-at tesztelitek ne feledkezzetek meg róla, hogy 1280-ban érvényes a 25ms, és ott tud 40-60 FPS-t, motgástol függően. Ha vissza veritek 800x600-ba persze nem marad meg az a szép kép, de játéknál nyugodtan lehet állitgatni, pl 800-nál már 100-120 FPS-t simán ki lehet belőle vakarni.
Apropo hitachi teszt mikor lesz? Vagy volt már?:)

miert? ugyanannyi keppontot kell frissitenie 800x600 ban is.

Nem, mert nem mert 1280x1024=1310720 db, 800x600= 480000 db képpont:)

meg kellene tanulnom ragzani:P

Szvsz pont ugyanolyan a reakcióidő mint maximális felbontásban. Ha úgy lenne ahogy írod akkor a vezérlési elektronikától függne a reakcióidő és nem a képpontok felvillanásához és kialvásához szükséges időtől.
twitter: MatrixfanLive

:) de csak logikailag..

Az boztos, hogy mindig aktív az összes képpont. Elég mókás lenne, ha kihagyásokat látnánk a képernyőn szemmel. :)
twitter: MatrixfanLive

Hát akkor mesélek:)
Boldog tulajdonosa vagyok egy 16ms-os hitachi 17''tft-nek.
Itt 1280x1024 ben az optimális felbontásán 50-70 FPS mozgástol függöen, 800x600ban 120-150 FPS.
Onnan jön ez az egész, hogy kisebb felbontásnál egyidejüleg cimez több pixelt, és innen adodik a gyorsulása. Nem azt mondom, hogy tökéletes játékra, de 800xbanmár nem szaggat soha, játszható vele minden játék.

Aktiv az összes, de mivel az egymás mellett lévő képpontokat halmazba foglalja, igy gyorsul, ezért rosszabb a képe kisebb felbontáson.

Konkluzio: ezért mondom azt hogy egy 19''-es tft tudjon 25 ms-el 1600x1280-as felbontást, mert akkor az igen jol használható már játékra pl 800x600 ban:)

az amit mondasz az a video kartyad sebessege lesz inkabb.
a xx ms meg a fizikai keppontok felvillantasi sebessege. az hogy az eletronika hany fizikai pixelle alakit at egy logiakiat, nincs hatassal arra, hogy annak az x db fizikai keppontnak mekkora a tehetetlensege.

Nem, mert a monitor álltal megjelenitett FPS-t irja ki a Q3, mert a sima monitoron 200-300 volt.

igen de a tftnel az nem a tenyleges ertek, hanem attol fugg hogy hany herz-et hazudik a vga-kartyadnak a tft elektronikaja. az enyem konstans 60-at. ha beallitom a vsync-et nem is megy 60fps fole semmi.

amugy az xx ms, az 1 képpont felvillatnási és eloltási ideje valóban, CIMZÉSSEL :)
tehát ha egyidejüleg 5öt cimzel pl akkot sporolsz 4-et.

Akkor miért van az, hogy ami játék szaggat 1280ban, az jobb 1024ben és tökéletes 800x600ban. Jelzem nem a gépem lassu, mert sima monitoron 1280ban is tökéletes:)

negy mit?
16 ms-bol hany ms a cimzes?

ha 1 pixel-re kiraksz pl pirosat, mind1 mit, az 16ms, következö pixel megint 16ms, de ha a 3 egymás mellettit logikailag össze fogod, mint ahogyan teszi is kisebb felbontásokon, akkor 3-at cimzel 16ms alatt. Érted?

akkor is egyesevel vegig kell mennie a panelt vezerlo elektronikanak mind a harom pixelen es at kell oket allitania.
vitatkozok itt.. majd jon neddudki, vagy Emvy azt jol elmondjak. :)

Akkor miért játszhatóak a játékok ha elvileg ugyanolyan lassu?:)

Fenébe... :)
Akkor most mi lesz szegénnyel?
Az itt folyó vitához meg. Szerintem se lesz gyorsabb. És szerintem nem címez meg egyszerre 3 pixelt, főleg, hogy előtte még szét is kell húznia a képet, aztán filózgatni mit hova, és mivel az 1280/1024 még csak véletlenül se 4:3as felbontás így még egy pixelduplázásos nagyítás se jöhet szóba, szóval számolni kell :)
''There is no such thing as eternity if you end it''

Akkor miért lesz játszható a játék kis felbontáson?? Magyarázat?
Középen fönt jobb helyük lenne? Akkor simán el lehetne érni.
Az internet hülyévé tesz.

most hogy is van ez? :F
14 pár márkás bokazokni. (fícsör:antistatic, 100% pamut, jól szellőző, húzva térdig ér)

Na ezt a patch-et nekem is le kell töltenem hozzá :D
A tényleges szűk keresztmetszet a júzer.

adott egy tft monitor 1280x1024 es felbontásban ahol szaggat egy játék, viszont ha vissza veszem a felbontást akkor gyors. véleményem szerint abbol adódik, hogy egyszerre több pixelt kezel logikailag, és ezálltal gyorsabb a képi megjelenités is. Többiek szerint nem, pedig a játékok enge igazolnak:-)

hamar lent van, nem nagy:)

hm. bevallom lamma vagyok es nem ertem :F
ezek szerint barmilyen bika gep van alatta max. 60 fps lesz a mert ertek?
a tft lesz a szuk keresztmetszet?
14 pár márkás bokazokni. (fícsör:antistatic, 100% pamut, jól szellőző, húzva térdig ér)

igen. pl 25 ms-es monitor az adott felbonátásán 1000/25 FPS azaz 40

akkor ezek szerint ha egy cpu&vga ki tud hajtani egy jatekot pl. 100 fps-re, akkor a tft-n felbontastol fuggetlenul allando 40 fps-t kell produkalnia, nem?

Ha vsync on.
dodge charger - ford mustang - dodge challenger

es ha off?

Sztem akkor a kartya nem kell varjon a monitorra es akkor moncsifuggetlen az fps, amit a kartya kinyom. Gondolom, mert nincs tft-m.
Ja, hogy ON is legyen: a cikk nagyon tetszik, bar en eddig nem voltam elajulva a CTX moncsiktol (azon dolgozom). Fura, hogy a szamomra sokkal kevesbe ismert markak produkalnak ilyen jo kijelzoket, de jo is, mert igy nem szaladnak el _annyira_ az arak.
Tudom, kicsit fura kerdes, de valaki vagott mar zenet tft-n? Ugy ertem, valami wav editorral. Amikor lejatssza a zenet es eleg nagy a beallitott nagyitas merteke, nem volt nagyon banto az utanhuzas? Vilagos hatter elott kek szinuszok rohangalnak, nemtom...
Koszi,
&rew
dodge charger - ford mustang - dodge challenger