Hirdetés

2012. május 29., kedd

Útvonal

Fórumok  »  Videokártyák  »  [Re:] Az utolsó összecsapás (téma lezárva)

(#1) Fr4G

Fr4G
(senior tag)

Sok új nem derült ki, kíváncsibb vagyok már az x800 és a 6800as tesztjére.

(#2) anaqer

anaqer
(PH! addikt)

Ennek az onmouseovernek nincs valami FireFox-barát implementációja? :F

If we can hit that bullseye, the rest of the dominoes will fall like a house of cards... checkmate!

(#3) Versus

Versus
(senior tag)

A cikk a szerzőtől megszokott szinten van engem csak a kártyák ára bosszantott fel. Az Asus 9800XT tőlem 20 km-re pont bruttó 100 ezer a V9980 ,szintén Asus kb 95 ezer bruttóban. Ennyire jól élünk ?! :(
Na mindegy morgok még magamban egy picit ....

Premium Vintage

(#4) Arhel

Arhel
(senior tag)

ööö én nem nagyon értem, hogy most miért kellett ez... inkább már X800XT vs. 6800GT jöjjön :D

(#5) dnacrew

dnacrew
(tag)

Jó ötlet volt ez a MouseOver!

Én nem hiszem el, hogy az FX ennyire gyenge / ronda.
Flash lehet alternativa a MouseOverre, az lehet browser barátabb...

Resist TCPA and Microsoft! Support Open-Source and Scene!

(#6) Keitaro válasza Versus (#3) üzenetére

Keitaro
(PH! kedvence)

A csúcskártya mindig jóval drágább mint a többiek, nézd meg mennyi egy 9800Pro és nem sokkal lasabb.
(és tudom, hogy ma már nem ez a csúcskártya, de ilyen gyorsan nem vált a piac, és hol van még a boltjainkból az X800)

''There is no such thing as eternity if you end it''

(#7) I_Am

I_Am
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

fLeSs poros a Zalmanod meg a gép többi része is kicsit :DDD

Amugy ez is a PH-hoz méltó cikk lett. Drakulálok, jó volt olvasni, a Colinos kép meg jó lett.
:C

Ha teszed ami a célod, akkor arra vagy hivatott az életben. http://www.facebook.com/mightybmusic

(#8) faster válasza anaqer (#2) üzenetére

faster
(PH! nagyúr)

Ezt úgy kérdezted, mintha nem tudnád, hogy van. :D

document.all.k8.src=kep8b.src;

helyett

document.getElementById('k8').src=kep8b.src;

kellene.

(#9) faster

faster
(PH! nagyúr)

A jobboldali képen az NVIDIA a semmiből pixeleket teremt, az olvasókra bízzuk a döntést, vajon melyik az igazi rács? Mi az ATI-félére voksolunk...

Semiből pixeleket? Az ATI AF-je rosszabb a ferde felületeknél, szögfüggő. A ferde rámpán is látszik, a távolabbi végén.

Szerk: Ilyen az AF a Gef6800-on is, mert gyorsabb.

[Szerkesztve]

(#10) Versus válasza Keitaro (#6) üzenetére

Versus
(senior tag)

Lehet félreértettél,arra céloztam hogy a magyar kisker ár jóval az osztrák felett tanyázik ugyanannál a terméknél.

Premium Vintage

(#11) Keitaro válasza Versus (#10) üzenetére

Keitaro
(PH! kedvence)

Igen, de ők gyorsabban is reagálnak az árcsökkenésre. A hazai boltok csak az árnövekedésre tudnak gyorsan reagálni... sajna ez van :(
(btw máshol nincs ilyen durva különbség nem?)

(#12) Shim válasza Versus (#10) üzenetére

Shim
(őstag)
LOGOUT blog

hát a #3 hsz-edben nem nagyon volt szó osztrákokról...

Religion – causing genocides over differing imaginary friends

(#13) Keitaro válasza Shim (#12) üzenetére

Keitaro
(PH! kedvence)

De tippelni lehetett a 20km miatt :P

(#14) engusz

engusz
(PH! nagyúr)

Az összes fotó saját? Némelyik egészen jól sikerült, viszont a többi lepedős style. Egyébként jó a cikk, bár tényleg meglepő (elszomorító?), hogy mennyire lemarad az FX. Izgatottam várom a következő meccset!

(#15) Arhel

Arhel
(senior tag)

Mindenesetre tetszett a cikk >> a képes összehasonlítások és az értékek magukért beszélnek >> akkor most mennyi is az állás, ATI - NVIDIA : 4 - 0? :D :DDD :D

grat. fLeSs a cikkhez!

(#16) Alvin_ti4200

Alvin_ti4200
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Gratulálok a teszthez. Egy pár megjegyzésem van:

1.Az utolsó előtti oldalon, ahol a tuningot tárgyalod, az FX grafikonján az órajelek (alap és tuningolt órajel) hibásan vannak feltüntetve, valamint az utána következő szövegben is hibásan szerepelnek (itt csak a húzott órajel). Kéretik javítani:)

2.Néha már-már FX-gyalázó szagot érzek, persze érthető.

3.Megdöbbentő, hogy ekkora különbség van a két kártya között, nekem nem tűnt ennyivel gyorsabbnak az 5900XT (420/830) után a 9800 Pro (412/730). Lehetséges, hogy az A64-től megugrik a 9800XT?

4.A zajszinttel kapcsolatban: mennyivel hangosabb az Asus-féle hűtés a gyárinál körül-belül (dBA-ban)?

(#17) Sanya

Sanya
(PH! kedvence)

grat a cikkhez.

(#18) faster válasza Alvin_ti4200 (#16) üzenetére

faster
(PH! nagyúr)

Néha már-már FX-gyalázó szagot érzek, persze érthető.

Ez nem feltétlenül kell, hogy így legyen. Nézd csak meg pl. a Beyond3d-t, most teszteltek 5700Ultrát, amiről lehet tudni, hogy nem egy sebességbajnok, de igyekeznek a lehető legtárgyilagosabban letesztelni, én ezt szeretem.

(#19) engusz

engusz
(PH! nagyúr)

[L]http://forums.guru3d.com/showthread.php?&threadid=89854[/L]. Külföldön máshogy tesztelnek. Kíváncsi lennék, hogy ebből a szempontból melyik a kártya a ''jobb''. :D

(#20) I_Am válasza engusz (#19) üzenetére

I_Am
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Crashtest.:DDD MegaLOL.:C

Ha teszed ami a célod, akkor arra vagy hivatott az életben. http://www.facebook.com/mightybmusic

(#21) Keitaro válasza engusz (#19) üzenetére

Keitaro
(PH! kedvence)

Nagyon remélem, hogy annak a kártyának valami komoly baja volt, és még így is elég barbárságnak tartom...

(#22) I_Am válasza Keitaro (#21) üzenetére

I_Am
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Olvass a fórumban....halott karesz volt.:P
Csak nyugalom kedves barátim.:DDD

(#23) Alvin_ti4200 válasza engusz (#19) üzenetére

Alvin_ti4200
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Szegény kártya:U

(#24) fLeSs válasza Fr4G (#1) üzenetére

fLeSs
(VIP)
LOGOUT blog

Az emberek 90%-ának számára szerencsére ez még mondott újat.

(#25) fLeSs válasza dnacrew (#5) üzenetére

fLeSs
(VIP)
LOGOUT blog

Én nem hiszem el, hogy az FX ennyire gyenge / ronda.

no comment...

(#26) fLeSs válasza engusz (#14) üzenetére

fLeSs
(VIP)
LOGOUT blog

Az összes saját. Én nincs fél millás gépem hozzá.

(#27) fLeSs válasza Alvin_ti4200 (#16) üzenetére

fLeSs
(VIP)
LOGOUT blog

1. :B köszi, hogy szólsz.
2. ''érthető''
3. Nem hinném, hogy az A64 okozta. Egyszerűen azonos körülmények között lett letesztelve. Más hwoldalakon is ekkora a különbség.
4. dB-bel nemtom, de hangosabb, sűvít, zárt házból is hallani. A ref 9800Xt hűtőjét nem hallani.

(#28) engusz válasza fLeSs (#26) üzenetére

engusz
(PH! nagyúr)

Az összes kép lehetne olyan jó és igényes, mint az első az Asus kártyájáról.

(#29) Arhel válasza fLeSs (#27) üzenetére

Arhel
(senior tag)

2. ''érthető'' >> :DDD

(#30) fLeSs válasza engusz (#28) üzenetére

fLeSs
(VIP)
LOGOUT blog

Ha tengernyi időm lenne a képekkel szórakozáshoz vagy pedig fél millás géppel fényképeznék, akkor még így is lenne.
Asszem nem a fénykép minősége a leglényegesebb momentum a cikkben.

(#31) engusz válasza fLeSs (#30) üzenetére

engusz
(PH! nagyúr)

Szívesen segítek ebben. Kisebb géppel is lehet jó képeket csinálni, fény és beállítás kérdése az egész. Ha már a cikk tökéletes, akkor a képek is legyenek azok!

(#32) Keitaro válasza fLeSs (#30) üzenetére

Keitaro
(PH! kedvence)

Az az Asusos kép tényleg jó lett, tehát ekkora képekhez elégnek tűnik a géped bármi is legyen az, de mindet olyanra csinálni kegyetlen sok idő.
A shaderes kép és a többi onmouseoveres jó 5let szerintem. Valószínűleg így az is megnézi aki különben nem akarja magát beleásni, hogy mik is azok a shaderek, de szeretné látni, hogy mi értelmük van :)

(#33) MLaca válasza fLeSs (#30) üzenetére

MLaca
(HÁZIGAZDA)

''[...]vagy pedig fél millás géppel fényképeznék[...]'' - szálj le a fél millás gépről! Van, aki 120 ezressel is olyan képeket csinál, hogy leesne az állunk! Idő és kísérletezés kérdése minden. :)

http://mlzphoto.blog.hu/

(#34) fLeSs válasza MLaca (#33) üzenetére

fLeSs
(VIP)
LOGOUT blog

Idő és kísérletezés kérdése minden.

Épp ez az, amiből nekem nincs. Te is tudod nagyon jól.

(#35) MLaca

MLaca
(HÁZIGAZDA)

A képek minősége meg szerintem teljesen megfelelő. EGy-kettő talán lehetne kicsit igényesebb, de alapvetően nincs velük baj.

(#36) fLeSs válasza Keitaro (#32) üzenetére

fLeSs
(VIP)
LOGOUT blog

A shaderes kép és a többi onmouseoveres jó 5let szerintem. Valószínűleg így az is megnézi aki különben nem akarja magát beleásni, hogy mik is azok a shaderek, de szeretné látni, hogy mi értelmük van

erről van szó.

(#37) MLaca válasza fLeSs (#34) üzenetére

MLaca
(HÁZIGAZDA)

Én tudom, de ne kend a fél millás gépre :))

(#38) fLeSs válasza MLaca (#37) üzenetére

fLeSs
(VIP)
LOGOUT blog

Miért, magadra vetted?
Kinek nem inge, ne vegye magára, szól a mondás.

(#39) Cathfaern válasza fLeSs (#36) üzenetére

Cathfaern
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Már csak annyi kéne, hogy mennyen Mozilla alatt is :P

"Nembaj, megvan az ilyen kuruzslások placebo hatása legalább. Kikapcsolod a hibernálást, +10 FPS. Olyan mint autótuningban a street racing matrica a szélvédőn..." by orbano

(#40) fLeSs válasza Cathfaern (#39) üzenetére

fLeSs
(VIP)
LOGOUT blog

Ez egy Javascript. Csak az IE tudja rendesen megjeleníteni? Akkor használjatok erre a kis időre azt. :DDD

(#41) PeliScan

PeliScan
(PH! addikt)

Gratulálni szeretnék az egérrávivős-shadermutogatós ötletért/megoldásért, nagyon nagyon jó jött nekem. :)

Last minute színházjegyek, féláron! -- www.maesteszinhaz.hu

(#42) divot

divot
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Az a döbbenet a nVidia-s driver trükkben, hogy amikor fx-en játszottam, akkor a gyilok hevében észre sem vettem a különbségeket.

Az igazi hazafiság nem zárja ki mások hazafiságának megértését.

(#43) Versus válasza Keitaro (#11) üzenetére

Versus
(senior tag)

Már figyelem kb egy éve a kinti árakat és azt látom hogy az induló árak egálból indulnak az itteniekkel aztán 3-4 hónap alatt már 30%-al a hazai árak alá esnek. Ott igyekeznek pörgetni a raktárkészletet ,tehát mihelyt korlátlan számban van elérhető csúcstermék azonnal 10-15%-al lecsúszik az ára. Nálunk igazából kevés a csúcsterméket azonnal megvenni képes vásárló ,ezért az üzletek várnak a ''madárra'' aki elviszi ennyiért is. Más termékeknél még durvább különbségek vannak pl. digit fényképezőgépeknél hatalmasat lehet spórolni egy kis utazással ,igaz ott indulóban is durva különbségek vannak. Vagy saját tapasztalat még az új autógumi ahol érik az embert meglepetések ...de nem akarok offtopic lenni elnézést !

Premium Vintage

(#44) fLeSs válasza divot (#42) üzenetére

fLeSs
(VIP)
LOGOUT blog

A Far Cry-nál egérföléhúzós képeken az NVIDIA képei 1.1-es patch-csel készültek, nem pedig patch nélkül. De ez kiderül, ha 1-2 teljes képet kinagyítotok, mert ott látszik, hogy patch nélkül az ATI és az NV képe kb. megegyezik annyi kivétellel, hogy az NV-nek magasabb a gammája (:F), pedig mindkét kártyánál azonos cfg-t használtam, szal nem állítódhatott el semmi sem.
Ez van, aki nem hiszi el, az járjon utána.

(#45) divot válasza fLeSs (#44) üzenetére

divot
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Csak nyugalom, kedves Fless. :) Amint megjelent a peccs, rögtön telepítettem, tehát az fx-s korom jelentős részét peccselt játékkal töltöttem el. Vagyis nem neked nem hiszek, hanem egyszerűen csak játék közben az ember nem figyel rá, hogy hol a bánatban van az árnyéka, már ha van - s ezt a mellékelt képek szerint nVidiáék is nagyon jól tudják.

Az igazi hazafiság nem zárja ki mások hazafiságának megértését.

(#46) Keitaro válasza Versus (#43) üzenetére

Keitaro
(PH! kedvence)

Tudom ez elég off de a digitessel felkeltetted az érdeklődésem én azt hittem ahhoz kicsit messzebre kell menni, hogy a digitek pofátalnul olcsóak legyenek a helyi árakhoz képest (amcsi)
Tudsz egy jó boltot bécsben aminek van online árlistája és árul digiteket?

(#47) Alvin_ti4200 válasza fLeSs (#44) üzenetére

Alvin_ti4200
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Neked nem volt bugos az 1.1-es patch-el az FX képe? Mert én felraktam és totál szétestek a textúrák, meg lelassult az egész anno.

(#48) faster válasza fLeSs (#40) üzenetére

faster
(PH! nagyúr)

#8-ban leírtam egy módosított javascriptet. Azzal IE5+ és Mozilla alatt is mennie kell.(Talán még az Opera is megeszi, bár azt nem ismerem jól)

(#49) atus válasza fLeSs (#38) üzenetére

atus
(őstag)

Van ilyen mondás, de ide annyira talán nem illik. Ha nem ismernéd Lacát, és nem tudnád, hogy félmillás gépe van, akkor esetleg...

Egyébként az az Asus-os kép tényleg korrekt.

Ez bebizponyított tény, még a TV-ben is bemutatták! - by klepto

(#50) fLeSs

fLeSs
(VIP)
LOGOUT blog

Jólvan, mostmár a képeket tényleg békén lehet hagyni.
A Beyond3D-n is gagyi fotók szoktak lenni, mégis a legelismertebbek VGA témában. :DD

Útvonal

Fórumok  »  Videokártyák  »  [Re:] Az utolsó összecsapás (téma lezárva)
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.