Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#1) _Volkovy_

_Volkovy_
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

A cikkben le van írva hogy mindenhol le van maradva a 865-től,meg hogy drágább is a maga 24000ft-os árával.Majd következik egy kép az alaplapról,Wins! felirattal,a cikk végén pedig közepes az értékelés.
Most akkor hogy is van ez:F

(#2) fLeSs válasza _Volkovy_ (#1) üzenetére

fLeSs
(VIP)
LOGOUT blog

Nincs olyan sokkal lemaradva, tehát ha olcsóbban megkapod, akkor nyert ügye van :)
Az Albatron lap az nem olcsó, ezért csak átlagos, pedig a chipset elvi bűvereje az olcsósága lenne.

(#3) hungeek

hungeek
(őstag)

jó kis teszt és azt hozta amit az elején vártam.....
ha egy olyan 20%-al olcsóbb lenne az albatron lap akkor nagyot üthetne... eselteg egy későbbi bios tunningbarátabb lesz....

Joey doesn't share food!

(#4) hungeek válasza fLeSs (#2) üzenetére

hungeek
(őstag)

mondjuk az albatron lapok általában nem az olcsóságukkal tünnek ki (és sztem semmi mással sem.... :) )

Joey doesn't share food!

(#5) fLeSs válasza hungeek (#3) üzenetére

fLeSs
(VIP)
LOGOUT blog

na kb. erről beszélek. :)

(#6) xcbiker

xcbiker
(PH! addikt)

:D

Alaplapi szintű Notebook Javítás, BGA chip csere. - Adatmentés Sérült Adathordozókról.

(#7) Sav

Sav
(tag)

Albatron - nem nyerő...

ASUS-P5KC; Q-6600; INNO3D 8600GT; 2GB Kingmax 800Mhz

(#8) Parci

Parci
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Az emelkedett eszmefuttatásokat törölni fogjuk. Ha valaki kategorikusan minősít valamit, indokoljon, ellenkező esetben megharagszunk. Szakmai fórum ez, tessék érvelni!

Like me, I got a MkII for video and resolution and a D700 for the times I want a camera that actually works when I need it to.

(#9) Panther válasza xcbiker (#6) üzenetére

Panther
(HÁZIGAZDA)

Na EZ már valami, EZ már vélemény! Igen! Köszönjük! :(((

[ RIOS Release 5 – multiportal engine by Panther ]

(#10) fLeSs

fLeSs
(VIP)
LOGOUT blog

Nincs túl nagy érdeklődés...

(#11) _Volkovy_ válasza fLeSs (#10) üzenetére

_Volkovy_
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Még/már alszanak.:D

(#12) engusz válasza fLeSs (#10) üzenetére

engusz
(PH! nagyúr)

Én örültem ennek a kis cikkecskének, hogy becsúszott így szombat délután. Rájöttem, hogy nem éri meg 848P-s chipszetű alaplapot venni, addig amíg nem megy le az ára. Utánna is csak olyannak éri meg, aki nem tud vagy szeretne ramot venni a meglévő 1 modulja mellé. Viszont szeretne future gazdagabb alaplapot.

(#13) borely

borely
(tag)

Őszintén szólva, engem meglepett, hogy csak ennyi a különbség a Springdale-vel (vagy inkább Canterwood) szemben. Igaz, 27 ropi az sok. De pl. ASUS P4800S interg. hankártyával, és ICH5-vel, LANnal, 8 USB-vel bruttó 21 E-ért már egyáltalán nem rossz. SZVSZ van létjogosultsága a koncepciónak.

''Jobb bármilyen kicsi fényt is gyújtani, mint szidni a sötétséget''

(#14) borely

borely
(tag)

És gratula a cikkhez! Szerintem nagyon jó dolog, hogy nem csak a jóminőségű és csúcskategóriás(drága) cuccokról írtok, hanem a szintén minőségi és megbizható, de olcsóbb(jó ár/érték, na jó ez most pont az Albatron esetében nem igaz :) ) kategória is be-becsúszik.

''Jobb bármilyen kicsi fényt is gyújtani, mint szidni a sötétséget''

(#15) GigabyteFan

GigabyteFan
(senior tag)

''Az emelkedett eszmefuttatások törölni fogjuk'' érdekes Parci magyarsága ... :))

mintha csak maga Tony Curtis mondta volna :))

most keltem fel ...

..amúgy nem értem miért venne valaki is Albatront ... a Gigabyte-ot másolják és ugyan annyiért adják. egy gigabyte 848 as 25br ami ugyan egy ezressel drágább de azon van LAN is!

Az AMD lehet, hogy olcsóbb és jobb... én azért mégis intelt használok...

(#16) engusz

engusz
(PH! nagyúr)

Néha megszoktak változni a cikkek melletti képecskék. Most szeretnék felajánlani egy ilyet. Remélem tetszeni fog.

(#17) fLeSs válasza engusz (#16) üzenetére

fLeSs
(VIP)
LOGOUT blog

:D

(#18) _Volkovy_ válasza engusz (#16) üzenetére

_Volkovy_
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

fantasztikusan kifejező lett.először azt hittem celeron2-t ábrázol a kép :D

(#19) engusz válasza _Volkovy_ (#18) üzenetére

engusz
(PH! nagyúr)

Amikor jöttek az ilyen tokozású chipkészletek, akkor néha én is meglepődtem. :)

(#20) _Volkovy_ válasza engusz (#19) üzenetére

_Volkovy_
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Hát ja.:)

(#21) Parci válasza GigabyteFan (#15) üzenetére

Parci
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Nem félsz, h eccer kiváglak a fórumról, mint macskát sz*rni..?! :))

Like me, I got a MkII for video and resolution and a D700 for the times I want a camera that actually works when I need it to.

(#22) _Volkovy_ válasza Parci (#21) üzenetére

_Volkovy_
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

:DDD

(#23) yamshee

yamshee
(tag)

A jelen pillanatnyi ára a lapnak Bruttó 22.800,- HUF.
hungeek-nek : Amiben kitünnek az Albatron alaplapok az a stabilitás és a megbízhatóság!!
Azt nem értem, hogy egy belépő szintű irodai alaplaptól miért várnak sokak komoly tuningeredményeket!
engusz-nak: való igaz nem érdemes csak a PX865PE Lite Pro alaplappal foglalkozni ami már ICH5-tel van szerelve és kicsit komolyabb a tudása!
engusz-nak: ár/teljesítmény viszonyban a tapasztalatok szerint az Albatron az MSI , Asus és Abit alaplapokkal felveszik a versenyt.

We are the Borg. Lower your shields and surrender your ships. We will add your biological distinctiveness to our own. Your culture will adapt to serve us. Resistance is futile.

(#24) engusz

engusz
(PH! nagyúr)

Az én képem nem volt jó? :U

(#25) fLeSs válasza yamshee (#23) üzenetére

fLeSs
(VIP)
LOGOUT blog

Az az igazság, hogy ez a ''stabilitás és a megbízhatóság'' szöveg manapság már nem igazán állja meg a helyét (úgy is mondhatnám, hogy már lejárt). Nem szoktam olyan alaplappal találkozni, amelyik instabil lenne, ha meg igen, akkor az alaplap hibás, és ilyen bármelyik márkánál előfordulhat.
Az alaplaptól 1ébként nem vár el senki semmilyen tuningeredményt, viszont ennek megfelelően olcsónak kell lennie, mert akárhogy is nézzük, más gyártók 865PE chipkészletes lapjai között vannak ugyanilyen vagy picikét drágábbak, ám azok gyorsabbak is.

(#26) engusz válasza engusz (#24) üzenetére

engusz
(PH! nagyúr)

Így talán figyelemfelkeltőbb...

(#27) Parci válasza engusz (#26) üzenetére

Parci
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Az eredeti kép csúnya volt, de ez sem egy szépség ;]. Ami most kint van, talán jobb...

(#28) engusz válasza Parci (#27) üzenetére

engusz
(PH! nagyúr)

A narancssárga vásárlási vágyat fokoz. Az én (világos) zöldes szinem inkább figyelemfelkeltő. :)

(#29) yamshee válasza fLeSs (#25) üzenetére

yamshee
(tag)

Való igaz , vannak más gyártóknak olcsóbb 865-ös alaplapjaik, DE nem az Asus-nak nem az MSI-nek nem a Gigabyte-nak!!!
Egyébként az egész drágaság dolog a 848 árából fakad!!
Aki meg Acorp minőségre hajt vegyen azt!

We are the Borg. Lower your shields and surrender your ships. We will add your biological distinctiveness to our own. Your culture will adapt to serve us. Resistance is futile.

(#30) 7heaven

7heaven
(lelkes újonc)

Én csak azt szeretném megkérdezni , hogy 875-s megateszt lesz?

Mondjuk a '' Hét 865PE chipsetes alaplap tesztje '' -hez hasonlóan.

Thx.

(#31) Parci válasza 7heaven (#30) üzenetére

Parci
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Nem valószínű, mert elég sok lap járt már nálunk 1-1 bemutató erejéig. De, ki tudja...

(#32) Alvin_ti4200

Alvin_ti4200
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Szerintem elég drága a képességeihez képest ez a lap:(

(#33) Grafman

Grafman
(senior tag)

Nekem csak a cikk címe volt furcsak egy kicsit. Azt sugalja mintha lenne is bármi esélye... Egyedül az árában, igen, totál 'iroda gép' szagú a dolog. De akkor már okosabb egy fél évvel ezelőtti csúcs modelt venni, ami még lazán megálja a helyét és nincs körülötte ez a furcsa 'olcsó, uj, és még jó is' szag.

FIGYELEM! Régi tipusu gumimatrac tulajdonosok előnyben!!!

(#34) xcbiker válasza Panther (#9) üzenetére

xcbiker
(PH! addikt)

Te nem igazán tudod szerintem a hátterét a vigyorimnak... úgyhogy no comment...

Alaplapi szintű Notebook Javítás, BGA chip csere. - Adatmentés Sérült Adathordozókról.

(#35) xcbiker válasza fLeSs (#25) üzenetére

xcbiker
(PH! addikt)

Na ember! Bejött a sercegés nálam is úgy, hogy dobom a PéNÉgyCéNyóccázat és veszek valami halkabb lapot. ;)

Már teljesen olyan lettem mint Te vazze! :D :p

(#36) anulu válasza Parci (#31) üzenetére

anulu
(PH! nagyúr)

7heaven felvetését támogatom, márcsak amiatt is, mert akkor lehetne látni, hogy az ''igazi'' i875-höz képest hogy áll pl egy IS7-G, aktivált PAT-tal... :)

Én egy ilyen ringre gondoltam hirtelen:
i875: Abit IC7-G, ASUS P4C800, Gigabyte GA-8KNXP Ultra
i865: Abit IS7-G, ASUS P4P800, Gigabyte GA-8IPE1000

Nem sok lap, és istállónként ''párban vannak'' :D

''Ha egyszer meghalok, ne kérdezd meg, miért büdös a lábam!'' | Feel the power! Intel Core i7 | Windows 2008 R2 | MCSA+M / MCTS Exchange 2007 / MCITP-SA/VA/Ent Messaging Admin 2010 | PSN: anulu1982 | STOP ACTA!

(#37) xcbiker válasza anulu (#36) üzenetére

xcbiker
(PH! addikt)

A sima IC7 vs. P4C800-as ringet én egyszer már felállítottam. ;) :)

(#38) fLeSs válasza anulu (#36) üzenetére

fLeSs
(VIP)
LOGOUT blog

A tizenegy 865PE alaplapos tesztünkben van egy IC7-G hasonlítási alapnak.

(#39) yamshee

yamshee
(tag)

Eléggé sztárolva vagyon az Abit a juzerek körében , de vhogy ezt nem értem.
Vki kifejtené?

(#40) fLeSs válasza yamshee (#39) üzenetére

fLeSs
(VIP)
LOGOUT blog

Újabban az Abit lapok tényleg elég megbízhatóak, és nincs nyoma a korábbi lapoknál tapasztalható minőségi problémáknak. Az alaplapok felépítése sokat javult, az Abit lapokon található alkatrészek többnyire márkásak.
Ennek fejében még olcsóak is, és nincsenek tuningproblémák sem, tehát ez lehet a titok nyitja.

(#41) kapor

kapor
(újonc)

Szerintem ha már frissitésnél tartunk, a 865PE csipsetes cikkbe belenyomhatnátok az új abit AI7 tesztjét is, elég jó árban van a kicsike... :P

Böff :)

(#42) anulu válasza fLeSs (#38) üzenetére

anulu
(PH! nagyúr)

Immár 12 :) Szépen nő az a teszt, ezúton is gratula hozzá! Még egyszer akkor végigböngészem :)

''Ha egyszer meghalok, ne kérdezd meg, miért büdös a lábam!'' | Feel the power! Intel Core i7 | Windows 2008 R2 | MCSA+M / MCTS Exchange 2007 / MCITP-SA/VA/Ent Messaging Admin 2010 | PSN: anulu1982 | STOP ACTA!

(#43) fLeSs

fLeSs
(VIP)
LOGOUT blog

Poén, hogy a 848P senkit nem érdekel :)

(#44) yamshee válasza fLeSs (#40) üzenetére

yamshee
(tag)

Pár érdekes adalék akkor az Abit-ról: az ECS gyárja mint szerződéses gyártó , mint tudjuk elég sok alaplapot már ők gyártanak , és sajnos nem a legjobb minőségben.
A megbízhatóságukról annyit, hogy 7-10% körül van a meghibásodási rátájuk / Honi adat a legnagyobb forgalmazóktól!!!! 2-4 Ezer alaplapra vetítve/

(#45) fLeSs válasza yamshee (#44) üzenetére

fLeSs
(VIP)
LOGOUT blog

Téged meg fizet az albatron vagy mivan?
Az ECS-ről meg annyit, hogy a világ első 4 alaplapgyártója között van, tehát annyira nem lehet rossz a minőség.

(#46) yamshee válasza fLeSs (#45) üzenetére

yamshee
(tag)

Nem! Csak tényeket közöltem!

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.