egy olyan kérdésem lenn hogy mi a külömbség a sima és a dlx között csak a +4 raid és 2 lanvagy van még valami?
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
LOGOUT.hu témák
Adok-veszek témák
Hardver apróhirdetések
anulu
(PH! nagyúr)
+4 SATA / +1 LAN.
''Ha egyszer meghalok, ne kérdezd meg, miért büdös a lábam!'' | Feel the power! Intel Core i7 | Windows 2008 R2 | MCSA+M / MCTS Exchange 2007 / MCITP-SA/VA/Ent Messaging Admin 2010 | PSN: anulu1982 | STOP ACTA!

anulu
(PH! nagyúr)
ha megkérhetném az ASUS-t, igazán megdögölhetnének!
1005-002 a legújabb BIOS a sima A8N-SLI-hez, és csesznek újat kiadni. ÁÁÁ!!!! 
''Ha egyszer meghalok, ne kérdezd meg, miért büdös a lábam!'' | Feel the power! Intel Core i7 | Windows 2008 R2 | MCSA+M / MCTS Exchange 2007 / MCITP-SA/VA/Ent Messaging Admin 2010 | PSN: anulu1982 | STOP ACTA!

zsulboy
(őstag)
Így van!!

Amigo78
(senior tag)
egy másik forumon egy srác ezt irta:
''Post reporter , Instant music ..... még ennyi , ja és több biost adtak ki hozzá ''
ez igaz? mert akkor ilyet veszek! sima kb 5Kval olcsobb az egy fél au2

DonPedro
(újonc)
Nem, nem kell új alaplap, ezt a nyűgödet megoldja vagy egy PCI-s RS-232 bővítőkártya, vagy egy USB-RS232 átalakító. Lilám nincs melyik olcsóbb, viszont az USB-s átalakító nem minden eszközzel müxik.

Zoli71
(tag)
Nem tudom, hogy milyen géped van. Nekem 3,5 éve nem volt deszktopom. Most ezen az A8N-SLI-n is van soros port. Nem tudom elképzelni, hogy egy olyan deszkád van, amin nincs.
Volt egy laptopom, amin nem volt soros port. Ez viszont laptop kategóriában nem meglepő. Nekem pedig mindenképpen kellett egy soros port, ezért vettem egy USB soros port átalakítót. Adtak hozzá egy driver-t is. Működött semmi gondom nem volt vele.
Zoli

anulu
(PH! nagyúr)
Post reporter és Instant music A8N-SLI Basic-en is van.

Zoli71
(tag)
Kipróbáltam az 1007-es biost.
CPU feszültésget jócskán lehet emelni az 1006-oshoz képest. A DRAM konfigot viszont butították az 1006-oshoz képest. Ugyan azokkal a bios beállításokkal gyengébb eredményeket értem el az everestben memória írás során.
A végeredmény: Nekem megfelelt az 1006-os. Vissza is tettem. Ez nem azt jelenti, hogy rossz lenne, de nem fogok tökölni vele egy picit sem. a CPU-m feszültésgének meg tökéletesen elég 1,55V. Felesleges emelni. Ezzel elmegy 2,6GHz-en is. De nem ott használom, hanem 2,5GHz.
Ami fontos (bejött Anulu tanácsa): A biost ugyan windows alól frissítem, de kézi bios reset fontos, mert különben furcsa önállósodások történnek a biosbeállítások területén. Pl: a RAM beállítás mindig visszaugrik auto-ra.
Zoli

anulu
(PH! nagyúr)
örülök, hogy bejött a tanácsom 

Kepe
(fanatikus tag)
Sziasztok!!
A8N-E alaplapom van!
Az lenne a problémám, hogy a fennti laphoz adtak 2 ata kábelt, és azzal én frankón be is kötöttem az egy szem vinyómat a lapra!
Elméletben a lap tudja az ata 133-at a vinyó tuti tudja (samsung 120 Gb (mb cache) a kábel a leírás szerint tudja, De mégis a bios csak ata 100-ként ismeri fel.
Rendesen be lett kötve! Mi lehet a baj?
Válaszokat előre is köszi!
Üdv! Kepe...
"Élj úgy, mint nem akárki és halj meg úgy, mint bárki!''
''A biost ugyan windows alól frissítem, de kézi bios reset fontos, mert különben furcsa önállósodások történnek a biosbeállítások területén. Pl: a RAM beállítás mindig visszaugrik auto-ra.'' Nálam ezt nem csinálta...

lacus23
(kvázi-tag)
HI Srácok!
volna egy villám kérdésem
nem régen láttam, hogy a samsung kihozata az ujj wincsiket serial ata 2 csatolo ferülettel
a Kérdés:
Asus a8n-sli deluxe ismeri a serial ata2?
A remény hal meg utoljára!

anulu
(PH! nagyúr)
most mondjam azt, hogy nálam sem? 

F-ECT$
(PH! nagyúr)
Tud valaki olyan chipset hűtőt, ami nem nagyobb (magasabb), mint az eredeti, de jobb minőségű?
Akár 20 GB DropBox ingyen - http://db.tt/n8ZgNt4x

F-ECT$
(PH! nagyúr)
Szerintem nem.
Globalwin-nek vannak ilyen chipset cooler-jei!

Pharaoh
(fanatikus tag)
Nincs ilyen lapom, de a képekből úgy vettem észre, hogy 4db csati az sata2 -s már.

F-ECT$
(PH! nagyúr)
Szerintem meg sata1-es.

F-ECT$
(PH! nagyúr)
Pontos típus?

Zoli71
(tag)
Az Asus oldaláról:
http://www.asus.com/products/mb/socket939/a8nsli-d/overview.htm
Bővebben: link
SATA 3Gb/s
A8N-SLI supports next-generation SATA hard drives based on the new SATA 3Gb/s storage specification. Furthermore, the chipset has two dedicated SATA controllers delivering more scalable performance and doubles the bus bandwidth for fast hard drive data retrieval and saves.
Ez a 3Gb/s a SATA II-nek az egyik legkiemelkedőbb tulajdonsága. Bár a következő cikk azt taglalja, hogy téves dolog a SATAII-helyett egy az egyben a SATA 3Gb/s-et használni.
Bővebben: link
Zoli

F-ECT$
(PH! nagyúr)
Ez ilyen felragasztós vagy csavaros?
Mittomén?! Olvasni te is tudsz, nézz utána!

Amigo78
(senior tag)
A sima 7000 csak azthiszem intelekhez jo a Ahoz adták elöször a többi kittet

anulu
(PH! nagyúr)
az nForce4 chipset tudja a 4db SATA II-t. (ez alól az nForce4-4x a kivétel), tehát a 4db natív SATA csati, az OK, a Deluxe-on pluszban levő 4 SATA, amit a Promise chip vezérel, az viszont csak SATA I-es.

anulu
(PH! nagyúr)
ahha, köszi
bár mióta tudok róla, azóta univerzális hűtőnek mondják mindenhol.

anulu
(PH! nagyúr)
ha rájössz, és neadj' be is újítasz egy ilyenre, és OK a dolog, akkor pls mesélj róla 

F-ECT$
(PH! nagyúr)
OK. Ma megpróbálok valahol venni 1et.

anulu
(PH! nagyúr)
várom a fejleményeket. bár egy kicsit lejjebb szabályoztam a chipsetventit, és így csak akkor hallom egy nagyon picit, ha odatapasztom a fülem 

Zoli71
(tag)
Szasz Anulu!
Meg tudnád mondani, hogy a konfigoddal egy mostani everest-en milyen eredményedi vannak memória írás/olvasás/késleltetés területén?
Kíváncsi vagyok, mennyit jelen az 500mHz RAM sebesség helyett a te 560 MHZ-es futásod.
Zoli

Acsika
(újonc)
Légyszíves írjatok véleményt a következő konfigurációról, előre is thx (jah és az árakról is).
Asus A8n Sli-Deluxe 35000Ft
A64 3000+ Box 29000Ft
Inno3d 6600gt Pci-E 128 48500Ft
2*512 Kingmax superram(400Mhz) ezek már megvannak
2* 80 gigás samsung hdd ezek is megvannak
optikai meghajtó stb mind megvan
miylen ház és táp legyen, és reállisak-e ezek az árak???

Zoli71
(tag)
Nekem sem öreg a konfigom és igyekeztem nem a legdrágább helyeken beszerezni. Az áraid mind olcsóbbak, mint nekem voltak. Szerintem korrektek. Ennyit esett 1,5 hónapja.
Zoli

anulu
(PH! nagyúr)
7540/2430/41,2ns. direkt a kedvedért mértem le 

anulu
(PH! nagyúr)
konfig & árak is jók. táp szvsz Chieftec 420W 

anulu
(PH! nagyúr)
Sharky_!
melyik BIOS van fent? C'n'Q kikapcsolva? HDD Smart kikapcsolva? nálam a HDD Smart enabled-nél csinálta ezt...

buyakasha
(újonc)
Anulu!
Mivel szabalyoztad le a ventit a chipseten?

anulu
(PH! nagyúr)
a Zalman 7000-esem az alaplapi Q-FAN állítja, így felszabadult a tekerős szabályzója. azt kötöttem be 

buyakasha
(újonc)
Nalam most a nagyobbik passziv zalman van a chipseten, eleg meleg, sot forro a borda teje, a haz oldalat nem merem ratenni, de pl. egy egesz ejszakan at tarto divx tomorites 2400 MHz-es sebesseg mellett gond nelkul lefutott. Igy nagyon tetszik, mert halk, de jo lenne a haz oldalat feltenni...

buyakasha
(újonc)
A konfim:
ASUS A8N SLI Dlx, Athlon 60 3000+, 2*512 566 MHZ A-Data, 2*200 GB Seagate SATA, 1*40 GB Samsung SATA, LG 4163B, Pioneer DVR-108, Inno3D 6600GT 128 MB, Audigy2

anulu
(PH! nagyúr)
full passzívban nem merném járatni. így feszabályozva tényleg csak minimális a hangja, és langyos a borda.

buyakasha
(újonc)
Nalam mar igy megy kb. 1 hete... Eddig nincs baj... Eppe most vettem egy Thermaltake A1899-et... Talan felteszem azt....

anulu
(PH! nagyúr)
nekem fent van a gépem oldala, úgyh vmi olyan megoldás kéne. bár így most jelen állapotában teljesen jól elvan 

buyakasha
(újonc)
Ha jol tudom, akkor az alaplapi cumo olyan 8000-et porog percenkent... Szerinted mennyire tudtad leszabalyozni?

F-ECT$
(PH! nagyúr)
Én is így szabályozom, és kb 5-6k-ra lazán le lehet.

anulu
(PH! nagyúr)
4k is jó 

anulu
(PH! nagyúr)
ASUS Update-ről leszedhető a 1005 final és a 1006S-001 beta, ami már támogatja a Venice ill San Diego, valamint az X2 procikat.
mod: az 1T még mindíg nem megy vele 
[Szerkesztve]