Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#5001) KisBundi

KisBundi
(senior tag)

Hi!
Volna egy gondom. Az első PCI-E csatolóm nem működik de a kettes az igen. Eddig ment az egyes is de most valamiért nem adott képet. Beledugtam a kettesbe és ott már jó volt. Volt már valakinek hasonló baja mert ez így nem igazán jó? :( Mit lehetne tenni? :O

Acer Extensa 5630G ATi Mobility HD3650, Motorola Defy + Sennheiser CX300

(#5002) VAN der BOSS

VAN der BOSS
(őstag)

Nah tegnap este feladta a chipset hűtő,olyan hangosan kerregett hogy nem halottam tőle a tévét meg 8000 helyet forgott vagy 800-t,majd egy kis olaj gondolom elkel neki és remélem megoldja a problémát

Kisbundi: nekem is ez volt a gondom hogy egyik kártya ment 1 slot-ba a másik nem én megforditottam a kis sli kártyát és most müködik az 1-slotban. probáld ki hátha megoldódik

//unrealnorth.com

(#5003) KisBundi

KisBundi
(senior tag)

Tudja valaki hogy miért áll föl olyan nehezen a windows? Sőt elég gyakran meg is fagy a gép olyankor! :F :O

(#5004) KisBundi válasza KisBundi (#5003) üzenetére

KisBundi
(senior tag)

Nah valakinek nem volt hasonló problémája? :O

(#5005) lacus23

lacus23
(kvázi-tag)

HI! mindenkinek!
A8N-SLI Deluxe lapot használok!

1016 bioa-szal szerintettek érdemes frissiteni

1805 biosra???
véleményetekre lennék kiváncsi ?
és ha van jó-ill rossz tapasztalatok is érdekelnek!

A remény hal meg utoljára!

(#5006) KisBundi válasza lacus23 (#5005) üzenetére

KisBundi
(senior tag)

Nekem nem jött be ez a lap. :( Kb 1 napig működött rendesen azóta viszont már minden rakocátlankodik rajta. Viszik is vissza mert próbagari volt rá és most egy MSI K8N SLI Platinum lapra hajtok. Ennyit erről.

(#5007) VAN der BOSS válasza KisBundi (#5006) üzenetére

VAN der BOSS
(őstag)

Hát én 2 hét után azt mondtam elég ebből a lapból és kitartás aki még nyúzza :)

//unrealnorth.com

(#5008) Pít

Pít
(tag)

Használ valaki ezen a lapon Sil-os RAID-et Linuxal?

Ubuntu-t szeretnék rá rakni, de nem tudom, hogy alapból felismeri-e a tömböt, vagy kell -e hozzá telepítéskor külön drájver, mint az XP-nél.

Várom a tapasztalatokat!
Előre is köszönöm!

A processzor füsttel működik, ha egyszer kijön belőle, tönkremegy.

(#5009) janati

janati
(őstag)

Ez a chipset hűtő elbírja ezt a lapot?

Zalman NBF47
[link]

A "Kivel érdemes üzletelni" topikot NEM én, hanem Thunderzolee tartja karban!!!

(#5010) nRu3 válasza janati (#5009) üzenetére

nRu3
(PH! kedvence)

Elbirni elbirja, csak kérdés hogy elfére-e a vga kártyátol?

''az élet fantáziadúsabb mint az álmaink'' csak az álmaink néha elérhetetlenek.......

(#5011) janati válasza nRu3 (#5010) üzenetére

janati
(őstag)

2 helyre is rakhatom a vga-t.... :U

A "Kivel érdemes üzletelni" topikot NEM én, hanem Thunderzolee tartja karban!!!

(#5012) davide729 válasza janati (#5011) üzenetére

davide729
(újonc)

Sziasztok!

Nekem is chipsethűtő-venti bajom van, egyébként ezt leszámítva meg vagyok elégedve a cuccal. Szóval a gyári venti nekem 3 hónap alatt mondta fel anno a szolgálatot, akkor lecseréltem valami noname vacakra, ami meg mostanra szól úgy, mint egy traktror, szóval most elszántam magam és szeretnék végre egy hosszabb távú és csendes megoldást találni a chipset hűtésére. Szerintetek a passzív hűtés nagyon merész ötlet és felejtsem el? Ha igen, Ti milyen hűtőt ajánlanátok rá? Pl. az előző kolléga által Linkelt Zalmant? Esetleg valamelyik másik Zalmant? Vagy valami egészen mást? Előre is köszi a segítséget!

(#5013) davide729 válasza davide729 (#5012) üzenetére

davide729
(újonc)

Na most látom, hogy figyelmetlen voltam, mert az előbbi Zalman cucc is passzív, de a kérdés továbbra is adott: elég rá egy ilyen, vagy azért jobb volna rá egy venti is, nehogy túlmelegedjen? Bár nem nagyon vagyok otthon hűtés témában, de laikusként úgy tippelném, hogy a ventillátor hatékonyabban hűt, cserébe hangosabb. Nekem most a hangjából lett elegem a chipsethűtőmnek, de persze a legfontosabb, hogy ne romoljon el, szóval várom a javaslatokat!

(#5014) davide729 válasza davide729 (#5013) üzenetére

davide729
(újonc)

Na még búvárkodtam kicsit a Zalman tulajok topic-jában, mert régebben már ott is érdeklődtem a témában, ott még a néhány hozzászólással előttem belinkelt darabon kívül az alábbi kettőt is ajánlották:

http://zalman.co.kr/eng/product/view.asp?idx=180&code=014

http://zalman.co.kr/eng/product/view.asp?idx=71&code=014

Ezek közt amúgy van számottevő különbség szerintetek? Na most már leállítom magam és szépen megvárom a hozzáértő válaszokat! :-)

(#5015) pele79 válasza davide729 (#5014) üzenetére

pele79
(lelkes újonc)

Eddig nekem is ilyenem volt [ZM-NB47J] és valahonnan volt egy csendes 4 cm-es venti ráaplikálva (pillanatragasz). Kb. 1.5 évig
Aztán rábeszéltem magam mostanában (tavaly karácsony előtt) és vettem egy ilyet proci váltás is volt [HR-05 SLI/IFX] aztán most nyugodtan nyúzom 250MHz FSB/RAM az egészet, persze ezen is ott figyel egy 8cm venti ami max 1500Rpm-re képes.
Elég drága mulatság, de nyugottan vagyok felőle csak a vincsit nem tudom berakni tőle a Chieftech Midi házba :( pedig nem kicsi a ház csak ebben még befelé fordul a csatlakozó :(

pele

(#5016) davide729 válasza pele79 (#5015) üzenetére

davide729
(újonc)

A Zalmant azért cserélted le, mert nem hűtött eléggé? A Thermalright-ra azért teszel ventit, mert anélkül kevés lenne? Én akkor látnám értelmét a 3-szor annyiba kerülő Thermalrightnak, ha arra már nem kéne pluszban venti, különben szerintem tök mindegy, hogy a venti alatt Zalman figyel, vagy az, nem? És mit szólsz ehhez a Zalmanhoz?

Zalman NBF47

Egyáltalán ráfér ez vajon a lapra? Nekem a legszimpatikusabb megoldás az volna, ha vagy ezzel az általam linkelt Zalmannal, vagy ha ez kevés, vagy méretben nem jó, akkor mégis inkább a drágább Thermalright HR-05 SLI-vel, de venti nélkül oldani meg a chipsethűtést és ezzel végleg megszabadulnék a traktorhangú ventillátorok zajától. Kérdés persze, hogy merjem-e csak a passzív hűtésre bízni magam?

(#5017) pele79 válasza davide729 (#5016) üzenetére

pele79
(lelkes újonc)

"A Zalmant azért cserélted le, mert nem hűtött eléggé?"
-nemtudom, biztonságérzet miatt +most elég komoly tunnignak vetettem alá.
-néha azért tapogattam a kicsikét és szerintem igen silány a felfogatása, lötyögött rajta
-egyszer forró volt egyszer langyos talán nem mindig feküdt fel rendesen.
"A Thermalright-ra azért teszel ventit, mert anélkül kevés lenne?"
-biztos nem lenne kevés, de a tunning és biztonságérzet azt mondta ne sajnáljak rá +2K-t (így nyugodt vagyok és megsüketülni dósem kell)
"És mit szólsz ehhez a Zalmanhoz?"
Szerintem ha nem akarsz tunningolni és jól áramlik a levegő a házadba akkor miért ne. Vannak akik NB-47J vel hajtják a gépet.

pele

(#5018) davide729 válasza pele79 (#5017) üzenetére

davide729
(újonc)

Köszi, akkor szerintem ezt a szép legyezőszerű Zalmant fogom kipróbálni, már csak attól félek, hogy ráfér-e a lapra. Én egy videokártyát használok, ami viszont belóg a chipset kb. feléig, van esetleg valaki, aki ilyen Zalmant tett már rá?

(#5019) Sanya595

Sanya595
(senior tag)

Nekem is van egy ilyen deszkám 1016-os biosszal.
Szerintetek érdemes cserélni újabbra?
Ha igen,akkor hogy is kell?

(#5020) davide729 válasza davide729 (#5018) üzenetére

davide729
(újonc)

Na nagy szenvedés árán sikerült a Zalmant ráapplikálni a deszkára, kipróbálni azóta még nem nagyon volt módom, majd ha lesz tapasztalat, beszámolok róla. Szerelés közben viszont felmerült bennem egy olyan kérdés, hogy nem nagyon találtam meg, hová is kellene a ház elején található mikrofon és fejhallgató kivezetések csatlakozóit dugni az alaplapon. A kiskönyv alapján találtam egy 2x4 tűs blokkot 7 tűvel, ami elvileg erre való, de valahogy nekem nem stimmelt a dolog, eleve több csatlakozóm van és más feliratokkal, mint az Alaplap manualja írja ezekre a tűkre és azt se igazán értem, hogy gyárilag miért van az első és a 3. sorban lévő 2-2 tű összekötve egy kis kék izével. Tud valaki esetleg segíteni nekem, hogy hová kell dugni a csatlakozókat, hogy használni tudjam ezeket is? Köszi!

(#5021) Tsunami73 válasza davide729 (#5020) üzenetére

Tsunami73
(tag)

Nekem ez működik 2 éve hibátlanul.[link]

(#5022) Sanya595

Sanya595
(senior tag)

Sziasztok.
A problémám a következö.
Alaplap:Asus a8n-sli deluxe.
Proci:X2 4200+
Ram:Kingston pc3200 ddr1 400mhz.
Amit eddig eltudtam érni,az 2420 mhz-n megy a proci.
Többet sehogy nem sikerül kihozni belöle.
A cpu fsb most 220 és ha feljebb emelem,akkor a proci vissza esik 1980 mzh vagy lejebb.
A cpu fesz:1.225 v.
Ha emelem úgyanúgy vissza ugrik a proci.
A ramok 400 mhz-n mennek dualban és igy most 2.5-4-4-8.
Segitsetek,hogí mit probáljak,mert ebben a prociban szerintem sokkal több van.
Akinek van 4200+ X2-se mennyit megy nála?
Elöre is köszönöm.

(#5023) lpmorpheus

lpmorpheus
(lelkes újonc)

Sziasztok!

Nem biztos, hogy hiba, amiről kérdezek, csak tájékozódni szeretnék azoktól, akiknek hasonló alaplapjuk van.

Szóval, a minap teszteltem egy Asus A8N-SLI Premium alaplap optikai kimenetét. Nagyon szép tisztán mentek ki a jelek. Sajnos, ez a lap nem az enyém, viszont nekem is van egy A8N-SLI Deluxe-om, amire már nincs lehetőségem rákötni az erősítőt, de a közeljövőben szeretnék vásárolni egyet. Közben viszont feltűnt, hogy míg az előbb említett Premium-nak az optikai csatlakozója pirosan világított, és átlátszó billenő-porvédője volt a csatlakozónak, addig az én valamivel régebbi Deluxe verziómon sötétszürke, nem átlátszó porvédővel van felvértezve. Továbbá piros fényt sem látok. Lehetséges az, hogy a fény hiánya azt jelenti, hogy nem működik az én optikai csatlakozóm? Ezt szeretném kideríteni, mielőtt házimozi erősítőt veszek, mert ha rossz a csatlakozó, akkor alaplapot kell cserélnem és talán át is kell rendezni picit a költégvetést is.

Segítségeteket előre is köszönöm!

http://ted.com/talks/lang/eng/ken_robinson_says_schools_kill_creativity.html

(#5024) pele79

pele79
(lelkes újonc)

Hali valaki tud biztos választ adni (neki üzemel) arra hogy mondjuk 4*512MB rammal megy-e dual 400MHz-en (esetleg 500) a lap?

pele

(#5025) !Overdose! válasza pele79 (#5024) üzenetére

!Overdose!
(senior tag)

Persze, de csak 2T-ben!

Eat Sleep JDM

(#5026) pele79 válasza !Overdose! (#5025) üzenetére

pele79
(lelkes újonc)

Ja! Beugrott proci függő is a dolog azthiszem! Nekem San Diegóm van.

pele

(#5027) !Overdose! válasza pele79 (#5026) üzenetére

!Overdose!
(senior tag)

Hidd el menni fog, ha valóban ugyanolyanok lesznek a memóriák!

Nekem is Sandim volt! :C

Egyébként milyen memóriákkal akarod?

Eat Sleep JDM

(#5028) .:GoliBali:.

.:GoliBali:.
(fanatikus tag)

Sziasztok, nekem az lenne a kérdésem, hogy a lapomon a kis chipset huto bekrepált... olyan hangja van mint egy kávédarálónak... és ezt ti milyen hűtésre cserélnétek? Van a gépemben házhűtés is tehát sztem a passzív hűtés is szóba jöhetne.
Ill a másik kérdés, hogy hogyan lehet leszedni a hűtőt? Gondolom a két fekete pöcök tartja az egészet, de nem akartam nekiesni fogóval, meg feszítővassal, amíg nem tudom, hogyan is van felrakva, hogyan jönne le.

Remélem nem én vagyok az első ilyen problémával, így tudtok segíteni.

HÖ :D ----------- #!/bin/perl -sp0777i<X+d*lMLa^*lN%0]dsXx++lMlN/dsM0<j]dsj $/= unpack( 'H*' , $_ ); $_ = `echo 16dio\U$k"SK$/SM$n\EsN0p[lN*1 lK[d2%Sa2/d0$^Ixp"|dc`;s/\W//g;$_=pack('H*',/((..)*)$/)

(#5029) .:GoliBali:.

(fanatikus tag)

Látom kicsit figyelmetlen voltam, itt irtak elottem hogy milyen hutot kene raknom ra...

Az viszont még mindig érdekel, hogy hogyan lehet leszedni a ventit.

HÖ :D ----------- #!/bin/perl -sp0777i<X+d*lMLa^*lN%0]dsXx++lMlN/dsM0<j]dsj $/= unpack( 'H*' , $_ ); $_ = `echo 16dio\U$k"SK$/SM$n\EsN0p[lN*1 lK[d2%Sa2/d0$^Ixp"|dc`;s/\W//g;$_=pack('H*',/((..)*)$/)

(#5030) Kommy válasza .:GoliBali:. (#5028) üzenetére

Kommy
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Hali!
Ha jól emlékszem akkor csak úgy tudod levenni a chipset hűtőt ha kiveszed a lapot éa hátoldalon összenyomod a kis fekete pöcköket. Én egy thermalrigt hr5-sli-t (igaz ez kb 5000Ft) raktam a csipszetre ez simán elviszi passzívan.

dropbox regisztráció: http://db.tt/RopCZAH Crittercism: www.crittercism.com/register?codez=xttbhdkbcw Programjaim iOS-ra: iPHUpper, iPHUpper 2, iPC, iPC Lite, iPC for iPad

(#5031) .:GoliBali:.

(fanatikus tag)

Köszi, de nem szeretnék költeni rá 5 rugót.
A kérdés, hogy a Zalman ZM-NB32(passzív) ventije elég-e vajon a hűtéshez? ... mert csak 700ft.

(#5032) Kommy válasza .:GoliBali:. (#5031) üzenetére

Kommy
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Hát szerintem, akkor inkább már a legyező formályút kéne rátenni, és légáramlatot kelteni körülötte , mert sztem csak úgy lesz elég hozzá.

dropbox regisztráció: http://db.tt/RopCZAH Crittercism: www.crittercism.com/register?codez=xttbhdkbcw Programjaim iOS-ra: iPHUpper, iPHUpper 2, iPC, iPC Lite, iPC for iPad

(#5033) LordD

LordD
(újonc)

Sziasztok!

El szeretném adni a

a8n sli deluxe lapom
3000+ athlon procim
és
2* 512 ddr-t
egybe! :DDD

Szerintetek mennyiért érdemes meghirdetnem? :F A hsz-eket előre is köszi! :R
(Azért irtam ide mert gondoltam ez a legmegfelelőbb hely erre a kérdésre! :B )

(#5034) mmdms válasza LordD (#5033) üzenetére

mmdms
(őstag)
LOGOUT blog

szerintem ezt a kérdést itt
tedd fel!
itt tuti kapsz választ és gyorsan is!

ElGuRuLt a GyoGySzErEm...VaGy CsAk FoRDíTvA VeTtEm Be?

(#5035) pok.tom válasza LordD (#5033) üzenetére

pok.tom
(senior tag)

a deszkadat külön megvenném :U

Ha félórán belül nem tudod eldönteni, hogy ki a fish az asztalnál, akkor te vagy!

(#5036) barthag

barthag
(lelkes újonc)

Üdv mindenkinek!
Van nekem egy A8n-sli premium lapom 3500+ Venice provival és két kingmax szuperram.
Szeretném kicsit meghúzni a konfigot és ehez szeretnék segítséget kérni, hogy mit hogy. Most húzok gépet először.
Előre is köszönöm.

(#5037) LamaCube

LamaCube
(őstag)

Sziasztok!

Asus k8n alaplapom van.[link]Gyárilag rajta van az a kék hűtőborda.Raktam rá egy 4cm-es ventillátort.Kérdésem ,hogy fújassam rá a levegőt vagy szívja el a meleg levegőt róla?
Válaszokat előre is köszönöm!

HyperCube< ModernWarfare 2 baráti kör >Az elv olyan mint a fing, tartja az ember, amíg bírja...

(#5038) eca

eca
(lelkes újonc)

HI!

Vettem egy 8600GT kártyát és az alaplap azt mondja nics bene videókártya :W valakinél volt már ilyen hiba? egyáltalán milyen videókártyákat használtok?

[ Szerkesztve ]

(#5039) Kommy válasza eca (#5038) üzenetére

Kommy
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Hali!
Nekem egy 8800gt van benne szóval a 8600-asnak simán mennie kéne. Próbáld meg a másik slotba a kártyát vagy egy másik gépbe.

(#5040) eca válasza Kommy (#5039) üzenetére

eca
(lelkes újonc)

Köszönöm!

Másik gépben már próbáltam de másik slot-ban még nem! Remélem sikerül beüzemelni :)

(#5041) eca válasza Kommy (#5039) üzenetére

eca
(lelkes újonc)

A másik slot-ban működik :DD :DD :DD :C :C :C

kösz mégegyszer :R

(#5042) Kommy válasza eca (#5041) üzenetére

Kommy
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Nincs mit . Legalább már tutdod használni.

(#5043) Kommy

Kommy
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Sziasztok!
Lenne egy kis problémám, a probléma az , hogy nem tudok belépni a biosba USB-s billentyűzettel, és hogy ez csak nálam van így vagy ez normális . Pontosabban semmi nem megy a billentyűzetről amig be nem jömn a win , a boot menüben sem tudok lépkedni . Ha valki tud rá vaalmi megoldást az írja le .(a billentyűzet az egy Logitech Classic Keyboard 200 USB)
Ha lehet ne azt, hogy dugjam vissza a PS/2-es billentyűzetet. :D
Előre is köszönöm

(#5044) eca válasza Kommy (#5043) üzenetére

eca
(lelkes újonc)

Hi

A BIOS még az én időmből származik akkor még nem volt USB és így szerintem nem is töltődik be, régebben voltak olyan alaplapok amelyekben egérrel lehetett a bios-t állítani de mindig a hagyományos billentyüről(DIN,PS2) kellet inditani a biost.

(#5045) Kommy válasza eca (#5044) üzenetére

Kommy
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Annyi változás van , hogy biosba be tudok már lépni az usb-s billentyűzettel is , de a boot- menüben viszont már megint nem működik , és ez a legnagyobb bajom .

(#5046) Kommy válasza Kommy (#5045) üzenetére

Kommy
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ezt a gondomat is sikerült megoldanom, annyi volt az egész , hogy be kellett kapcsolni a biosban az usb legacy supportot.

(#5047) Hando

Hando
(lelkes újonc)

helo érdeklődnék hogy van egy asus a8n sli delux alaplap és hogy belelehet-e rakni 4400+-s x2-s processzort és hogy müködike vele rendessen mert elvileg támogatja az x2-t és hátha valakinek van ilyen és tud véleményt mondani?

(#5048) eca válasza Hando (#5047) üzenetére

eca
(lelkes újonc)

Üdv!

Hol veszed és mennyiért?

(#5049) klambi

klambi
(őstag)

szevasztok
1TB-os vinyót "Award BIOS ASUS A8N-SLI DELUXE ACPI BIOS Revision 1805" lekezeli ez a bios? :Y

http://www.facebook.com/serverhive szerverhozzáférés! | "Mond szépen angolul: Gyors róka!"

(#5050) klambi válasza Hando (#5047) üzenetére

klambi
(őstag)

simán megy nyugottan tedd bele, sőt ha tudsz jó árért még nekem is szerezhetsz 1 4400+os x2-est! :C

http://www.facebook.com/serverhive szerverhozzáférés! | "Mond szépen angolul: Gyors róka!"

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.