Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#451) Deluxe00 válasza UnConnecteD (#449) üzenetére

Deluxe00
(senior tag)

Ezzel mennyivel hüt jobban mint a gyári propeller?
meg maga a vizhütés milyen tipus?

(#452) bim válasza Deluxe00 (#451) üzenetére

bim
(PH! kedvence)

szerinted a viz mennyivel hűt jobban mint a lég?;]

(#453) UnConnecteD

UnConnecteD
(senior tag)

az everest most eppen 2 fokkal tobbet mutat (40) gyari ventivel 38 volt.

Innovatek Graph-O-Matic blokk Bővebben: link

(#454) Benő

Benő
(újonc)

Sziasztok!

Kérhetnék egy kis segítséget?
Nekem sima a8n-sli -s lapom van, amin csak akkor indul el a windows , ha a biosban manualra állítoma mem.feszt, auton állandóan újraindúl bootolás közben.
ha elindúlt a rendszer és az ai booster -t is futtatom akkor az meg a következő hibaüzenetet írja ki: \''a\',\'nem integer érték\''

Előre is köszönöm segítségeteket.
Üdv. Benő

(#455) anulu válasza Benő (#454) üzenetére

anulu
(PH! nagyúr)

ha jól tippelek Tőled kaptam mail-t. sry, de itt sokkal egyszerűbb :)

szóval: melyik BIOS van az alaplapodban? milyen RAM-ok, milyen proci?

''Ha egyszer meghalok, ne kérdezd meg, miért büdös a lábam!'' | Feel the power! Intel Core i7 | Windows 2008 R2 | MCSA+M / MCTS Exchange 2007 / MCITP-SA/VA/Ent Messaging Admin 2010 | PSN: anulu1982 | STOP ACTA!

(#456) atus33 válasza Benő (#454) üzenetére

atus33
(tag)

Szia Benő. Welcome :)

Mivel AI boostert használsz, és auto-n hagyod a mem fesz beállítást, ezért nem lehet tudni, mennyi voltot kap a RAMod. (Lehet, hogy az AI booster megmondaná, de hát nem nagyon fut, meg nem is igen írja ki, amennyire emlékszem.) Pl. lehet, hogy 3 volton akarja hajtani a RAModat, és az sok neki. Szerintem leszedhetnéd az AI boostert (nekem sem vált be, még a 10% overclock is instabil volt, pedig kézzel 2600-ig tudtam tolni az 1800MHz-es procit!). Ha tuningolni akarsz, inkább kézzel csináld BIOSból, óvatosan, fokozatosan. Szóval semmi pánik! Üdv.

. o O o .

(#457) anulu válasza atus33 (#456) üzenetére

anulu
(PH! nagyúr)

3V-tal mennek a RAM-jaim és no para. de mondjuk lehet, h a problémás gépben ez gond :F:U

''Ha egyszer meghalok, ne kérdezd meg, miért büdös a lábam!'' | Feel the power! Intel Core i7 | Windows 2008 R2 | MCSA+M / MCTS Exchange 2007 / MCITP-SA/VA/Ent Messaging Admin 2010 | PSN: anulu1982 | STOP ACTA!

(#458) Benő válasza anulu (#455) üzenetére

Benő
(újonc)

Köszi Anulu.

Bios 2004 11 havi, nem láttam újabbat, Ram: 1*512 Mozes (vagy valami ilyesmi), és 3000+ -os proci

(#459) Benő válasza atus33 (#456) üzenetére

Benő
(újonc)

Szia Atus

Hát ez tényleg igaz lehet, kipróbáltam már a procihúzást biosból, még működött a windows 294-es fsb-n is, de visszaraktam mindent alapra, a mem.feszt meg manualra és 2.60v -ra, (auton nem bootolt)

(#460) MarKoo válasza anulu (#457) üzenetére

MarKoo
(VIP)

MSN-en szoktál lenni?

(#461) anulu válasza Benő (#458) üzenetére

anulu
(PH! nagyúr)

van egy 1002-003-as Beta BIOS, azt húzd le, abban már tudod pl a PCI sebességét 33MHz-en fixálni. és az nem árt :)

(#462) anulu válasza MarKoo (#460) üzenetére

anulu
(PH! nagyúr)

nagyritkán. ha ilyen szépen kérsz, akkor felmegyek :)

(#463) Benő válasza anulu (#461) üzenetére

Benő
(újonc)

Gondolod, hogy a BIOS miatt nem tehetem auto ra a mem feszt?

(#464) anulu válasza Benő (#463) üzenetére

anulu
(PH! nagyúr)

könnyen lehet

(#465) MoVieFaN

MoVieFaN
(kvázi-tag)

A mai napon elZalmanosodott az én lapom is. A végső megoldás kb. így fog kinézni.
Jelenleg egy ideiglenes CeleronII procventi hűti. :) A borda alja is megfogható, nem éget 30-40 perc Prime95 után. (Játékoknál is.) Ezt ahogy olvasom itt a fórumon, csak külső hőmérővel tudnám igazán ellenőrizni?

[kép]

Egy 4cm Papst venti fogja majd véglegesen hűteni. Tudja esetleg valaki, hogy hol lehet most ilyet a legjobb áron kapni Bp-en?

Üdv, MoVieFaN. ------------- Én ilyennek születtem! Mi a te mentséged?

(#466) F-ECT$

F-ECT$
(PH! nagyúr)

Asus A8N tulajokhoz fordulnék. Gép indításakor ezt írja:
''IDE Channel 1no 80 conductor cable installed''

Ez nem is zavart egészen addig, amíg rá nem dugtam a Salve-re is egy vincsit. Bios faszán felismeri, viszont a Windows töltésének kezdete előtt leáll a gép. (Nem fagy ki, csak áll.)
Természetesen a dobozban talált HDD Cable-t használom.

Vennem kellene egy 80 eres kábelt, vagy meg lehet máshogy is oldani a problémát?

Akár 20 GB DropBox ingyen - http://db.tt/n8ZgNt4x

(#467) F-ECT$ válasza anulu (#461) üzenetére

F-ECT$
(PH! nagyúr)

Bios frissítés Asuséknál hogy megy? Windowsból, vagy kislemezről? (Vagy máshogy? :D )

(#468) gprspeter válasza MoVieFaN (#465) üzenetére

gprspeter
(fanatikus tag)

És el is fér tőle a videókártya?
Én is hasonlón gondolkodtam + a másik oldalra is.

(#469) TomTam válasza MoVieFaN (#465) üzenetére

TomTam
(újonc)

Én egy 6600GT-t fogok belerakni a lapba egy VF700CU-val, így ez a megoldás nálam nem működne (nem fér el). Ehelyett a másik oldalra rakok majd egy 12-es venti egy 8-as szűkítővel, és ha ez sem elég, valami házi barkács megoldással közvetlenül rávezetem az NM47J-re.

Szerinted?

TT

(#470) Gorneck23 válasza F-ECT$ (#467) üzenetére

Gorneck23
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Nekem winfos alól simán lement!

(#471) atus33 válasza F-ECT$ (#466) üzenetére

atus33
(tag)

Összecserélted a kábeleket! A 80 eresre dugd a primary master winchestert. A 40 eresre pedig az optikai meghajtók kerüljenek! Ez a kétféle IDE kábel van a dobozban. (Rá is van írva, hogy Optical cable meg HDD cable, vagy valami ilyesmi.)

. o O o .

(#472) F-ECT$ válasza atus33 (#471) üzenetére

F-ECT$
(PH! nagyúr)

Azért ennyire nem vagyok hülye :D
Természetesen a HDD cable-ra dugtam a vincsiket. Viszont ma reggel, mikor bekapcsoltam, akkor simán ment :F

(#473) Savanya válasza F-ECT$ (#472) üzenetére

Savanya
(PH! addikt)

De 80-eres kábelt dugtál a meghajtóra ??? Kapcsold ki a figyelmeztetést a biosban .

(#474) Gorneck23 válasza MoVieFaN (#465) üzenetére

Gorneck23
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Szép megoldás!

(#475) Savanya válasza Gorneck23 (#474) üzenetére

Savanya
(PH! addikt)

Nagyon jó - bár a meleget a VGA-ra fújja ....

(#476) F-ECT$ válasza Savanya (#473) üzenetére

F-ECT$
(PH! nagyúr)

Ismételem: nem vagyok hülye. A hdd cablera dugtam a vincsiket, az optikaira meg a dvd írót. Biosban látta is mind3 meghajtót, viszont nem volt hajlandó tölteni a winfost, amíg le nem húztam a primary slave-ről a vincsit. (Természetesen slave-re volt jumperelve.)
Ma felkeltem, visszadugtam a vincsit, semmi máshoz nem nyúltam, és magától megjavult...

(#477) gprspeter válasza Savanya (#475) üzenetére

gprspeter
(fanatikus tag)

Fordítva is rá lehet tenni, de egyébként sem fér el a 6600gt a Vf700-al.

[Szerkesztve]

(#478) Savanya

Savanya
(PH! addikt)

Le lehet valahogy szedni a kártyarögzitőt ????

(#479) gprspeter

gprspeter
(fanatikus tag)

Roncsolással...

(#480) anulu válasza F-ECT$ (#467) üzenetére

anulu
(PH! nagyúr)

bármelyiket választhatod. én win alól update-eltem, gond nélkül ment :)

(#481) TomTam válasza gprspeter (#477) üzenetére

TomTam
(újonc)

Már hogyne férne el...

TT

(#482) gprspeter válasza TomTam (#481) üzenetére

gprspeter
(fanatikus tag)

A másik oldalon elfér.
Moviefan képe szerint nem fér el.

(#483) TomTam válasza gprspeter (#482) üzenetére

TomTam
(újonc)

Így van. Pontosan ezért nem jó nekem a megoldás (#469). A másik oldalról fogom megközelíteni a dolgot... :)

TT

(#484) NRGyP válasza MoVieFaN (#465) üzenetére

NRGyP
(lelkes újonc)

Hát ez nagyon fasza!!! Sztem ez eddig a legkultúráltabb megoldás.:C:C:C
Papst ventit egy ideig lehetett kapni a Lomex-be a Lehel úton. Hogy foglalkoznak-e még vele, azt nemtudom, holnap úgy is arra megyek, és benézek. Ha valahol találsz, oszd meg velem is lécci!

Volt egy ôrzô-védô kutyám, de ellopták...

(#485) MoVieFaN válasza gprspeter (#468) üzenetére

MoVieFaN
(kvázi-tag)

Nekem Asus 6600GT van, ezzel a megoldással elfér még SLI-ben is.

(#486) MoVieFaN válasza TomTam (#469) üzenetére

MoVieFaN
(kvázi-tag)

Esetleg ez még jó lehet a te eseteben. Nem a legszebb, de állítólag működik.:)

[kép]

[kép]

[Szerkesztve]

(#487) MoVieFaN válasza NRGyP (#484) üzenetére

MoVieFaN
(kvázi-tag)

OK, én is utánna fogok nézni. Valahol csak lehet jó áron kapni. :)
Ha találtam majd megírom.

(#488) F-ECT$ válasza MoVieFaN (#486) üzenetére

F-ECT$
(PH! nagyúr)

Mind1, hogy melyik slotba dugod az 1 vga-dat?

(#489) Gorneck23

Gorneck23
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Vki már hagyta, hogy a lapja szabályozza a ventijeit?!

(#490) Savanya válasza Gorneck23 (#489) üzenetére

Savanya
(PH! addikt)

Igen ,csak mindig riasztott bootnál .Amúgy viszont nagyon jó a Q-fan - 8cm-es ventit 1300körül járatta csak .

(#491) Gorneck23 válasza Savanya (#490) üzenetére

Gorneck23
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Gondolom ki lehet kapcsolni ezt a riasztósdit?!

(#492) NRGyP válasza MoVieFaN (#487) üzenetére

NRGyP
(lelkes újonc)

Engem is érdekelne, hogy a VGA-t mindegy melyik slotba teszem? Az tudom, hogy SLI-be csak 8x-os mind a két slot, de így alapba pedig 16x-os a második is?:F

Volt egy ôrzô-védô kutyám, de ellopták...

(#493) fasyrt

fasyrt
(őstag)

Egy Vantec IceberQ 4 rámenne? :U (Mármint a NB-re)

(#494) anulu válasza Gorneck23 (#489) üzenetére

anulu
(PH! nagyúr)

7000-es Zalman alaplapra van rádugva. Q-Fan bekapcs. simán netezésnél lelövi az egészet az alaplap és passzívan megy a kicsike :) C'n'Q kikapcsolva, mert szívtam egy kanyart vele, és rájöttem, hogy az nekem nem kell, h normálisan csak 2300MHz környékén járassam meg a cuccot, inkább C'n'Q off, Q-Fan On, goto 2550MHz :C és jó. még némi fesz csökkentést próbálok majd meg. most 1,472V-ot kap a proc CPU-Z szerint. megpróbálom 1,30-1,35V környékén, hátha megy. :)

(#495) anulu válasza anulu (#494) üzenetére

anulu
(PH! nagyúr)

ehh, nem akarja. annyit sikerült elérnem, h 1,440-1,456V-között ugrál a CPU-Z, most BIOS-ban 1,4375V van beállítva. kis siker, de mégis valami :)

(#496) Gorneck23 válasza anulu (#494) üzenetére

Gorneck23
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Ez a q-fan szabályozza az chipventit is vagy csak cpu ventit?

(#497) gprspeter válasza Gorneck23 (#496) üzenetére

gprspeter
(fanatikus tag)

A chipventit nem szabályozza.
De még a SpeedFan progival sem lehet szabályozni. A fordulatszám csökkentése csak a feszültség csökkentésével lehetséges.

[Szerkesztve]

(#498) Gorneck23 válasza gprspeter (#497) üzenetére

Gorneck23
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

:(

Tényleg kell rá szereznem egy másik ventit!:)

(#499) Savanya válasza fasyrt (#493) üzenetére

Savanya
(PH! addikt)

nem ,nekem is van itthon és még Primecooler réz is .

(#500) anulu válasza Gorneck23 (#496) üzenetére

anulu
(PH! nagyúr)

nem, azt a Zalmanom ventiszabályzójával tekertem le :) picit hülyén néz ki ráapplikálva, de hatásos. 4500-5000 környékén már egész kultúrált hangja van.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.