Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#401) NRGyP válasza Savanya (#399) üzenetére

NRGyP
(lelkes újonc)

Hali! Az lenne a kérdésem, hogy milyen ventit tettél rá pontosan?? És az mennyire hangos? Bár gondolom, hogy annál a helikopterrotornál csak halkabb lehet. Az előttem szólónak azért igaza van, ezzel a hőtágulásos mizériával a gumit illetően... -szvsz-:U

Volt egy ôrzô-védô kutyám, de ellopták...

(#402) dwiki válasza Savanya (#399) üzenetére

dwiki
(senior tag)
LOGOUT blog

Jó, én is így csináltam, de azért ez nem túl precíz...

''De gustibus non disputandum est''

(#403) dwiki válasza atus33 (#400) üzenetére

dwiki
(senior tag)
LOGOUT blog

Viszont ez sem igaz. Vagyis az eleje igen, tehát idônként ellenôrzni kell, mert tuti hogy elfárad a gumi.
Viszont alatta ott a nagy borda + ha még jó a házszellôzés akkor messze nem ''1 perc és elfüstöl'' szindróma, jó esetben észre se veszed - ha csak biztonsági a venti - , rossz esetben instabill lesz (fagyogat)...
Akkor meg raksz új gumit...

(#404) atus33 válasza dwiki (#403) üzenetére

atus33
(tag)

Igaz lehet! Azt hittem, már a hűtőt is befőttesgumival rögzítetted...

Népi bölcsesség szerint a dolgok 2 féleképpen romlanak el. (1) Mozognia kellene, de nem mozog -> megoldás: WD-40. (2) Mozog, pedig nem kellene mozognia -> szigetelőszalag. :)

[Szerkesztve]

. o O o .

(#405) dwiki válasza atus33 (#404) üzenetére

dwiki
(senior tag)
LOGOUT blog

Na jó, ha hûtôbordát is azzal rögzíted, az valóban más eset, enyhén idiotizmusra utalna :)

A legjobb lenne mondjuk ezeket az új 1/2 kg körüli procí hûtôbordákat is befôttesgmival rögzíteni. Az volna a tuti...

(#406) Savanya válasza NRGyP (#401) üzenetére

Savanya
(PH! addikt)

Beföttesgumival csak a ventit rögzitem nem a bordát :Y

30-35fokot simán kibir egy gumi / annyi lessz a zalmannal és a tartónál nem igazán lessz ennyi se / . Venti egy 4cm-es csapágya Globalwin még 3éve vettem ,de csak most használom . Mistrálban most lehet ilyet kapni igaz Primecooler. Lényeg a kis vacak ventit kibveszed és beleragasztassz egy majdnem a luknak megfelelő bordát és a teteje az eredeti bordának pont 4x4-es -erre ragsztottam rá a GW ventit / eltávolitható ragasztóval / .

[Szerkesztve]

(#407) dwiki válasza Savanya (#406) üzenetére

dwiki
(senior tag)
LOGOUT blog

De elôbb utobb elöregszik a gumi (kinyújtott állapotban) akár hogy is...

Az én ventim egy 4.5-cm-es venti, mait még egy old celeronrol mentettem meg, az van leszabályozva minimumra (5V körül) de így is bôven elég...

A Zalman bordát meg nem kell ragasztani, fel lehet simán rakni a hozzá adott pöckökkel.
Vagy nem értelek?

Meg most akkor ragasztottál, vagy gumiztál?

(#408) Savanya válasza dwiki (#407) üzenetére

Savanya
(PH! addikt)

Csak a ventit ragasztottam az eredeti bordára - le nem cserélem Zalmanra .

(#409) dwiki válasza Savanya (#408) üzenetére

dwiki
(senior tag)
LOGOUT blog

Értem.
De hol a gumi?
Nemértem :) ...

(#410) NRGyP

NRGyP
(lelkes újonc)

Csatlakozom az előttem lévőhöz. Én sem vágom. Nem tudsz a te megoldásodról képet küldeni???:F

(#411) Savanya válasza NRGyP (#410) üzenetére

Savanya
(PH! addikt)

Sajnos nincs mivel lefényképezni ....

(#412) NRGyP válasza Savanya (#411) üzenetére

NRGyP
(lelkes újonc)

Káros... Kb vágom, hogy néz ki a dolog, csak kicsit távol áll tőlem ez a ''gumi a gépbe'' dolog. Monnyuk nekem a vízhűtés is idegen, ozt' még is jó:))

(#413) dwiki válasza NRGyP (#412) üzenetére

dwiki
(senior tag)
LOGOUT blog

A gumival is így van. Nem kényelmes, de jól jöhet :) ...

(#414) gprspeter

gprspeter
(fanatikus tag)

Szerintetek ezt rá lehet tenni:
Bővebben: link
Elférne tőle egy 6600GT?

(#415) atus33 válasza gprspeter (#414) üzenetére

atus33
(tag)

Húzós... Nem tudom biztosan, de nálam az ennél sokkal kisebb kék Zalman és a 6600GT között sincs sok hely...

. o O o .

(#416) gprspeter válasza atus33 (#415) üzenetére

gprspeter
(fanatikus tag)

Pedig nem rossz cucc...

(#417) atus33 válasza gprspeter (#416) üzenetére

atus33
(tag)

Megnéztem, a kék Zalman chipsethűtő (NB47J), amely 37x37mm alapterületű, ~10 mm-re van monitorkártya kondenzátorától, ha a ''rövid fogú'' oldalával felfelé van felszerelve. Ha nem, akkor csak ~3 mm-re. Ez a Thermalright, ha jól gugliztam, méretesebb, továbbá nincs alacsonyabb oldala (hiába is lenne, ha ventit akarsz rárakni), de a legnagyobb baj az, hogy felfogatni is csak átlósan tudnád, mivel az oldalánál rögzíthető, nem a sarkánál... Hát jól összejött minden :)

. o O o .

(#418) Sirjames válasza atus33 (#385) üzenetére

Sirjames
(újonc)

Ezen már túlvagyok, irtam az Asus supportnak is, ők is csak Bios frissitést javasoltak, de sajna igy sem megy. Na mindegy, igy van egy eladó 80GB SATA HDD-m.

Sirjames

(#419) gprspeter válasza Savanya (#390) üzenetére

gprspeter
(fanatikus tag)

A Zalman bordát mivel ragasztottad bele?
A venti a tetejére, vagy az oldalára van rakva?

(#420) Savanya válasza gprspeter (#419) üzenetére

Savanya
(PH! addikt)

Kissé félreértetek mindent : kis négyszögletes rambordákat tettem a venti helyére és a tetejére ragasztottam a 4cm-es ventit / palmatex és csak egy csöpp /

(#421) NRGyP válasza Savanya (#420) üzenetére

NRGyP
(lelkes újonc)

Hűűű. Eddig a rambordákról még nem is hallottam... Ez egyre kuszább. Mi lenne ha összefoglalnád a dolgot??:):):)):F

(#422) Savanya válasza NRGyP (#421) üzenetére

Savanya
(PH! addikt)

Összefoglalva :

1. Kiszedtem az eredeti NB ventit a helyéről
2. A helyére beragasztottam 2db CM alu rambordát /saját öntapados ragasztójával /
3. A teteje az NB bordának 4x4cm-es és ideraktam egy GW csapágyas ventit úgy hogy csak a vanti közepére raktam egy csöpp Palmatex-et , de csak azért a közepére mert az NB bordát nem akartam összeragasztózni .

Az egész 2perc és -18fok különbség /egy aláhelyezett előlapi hőfokmérő szerint , az elöző A8N-emhez képest /, de a lap SLI miatt csak 5 percig ment /kár volt megcsinálni /.

Ezt valaki nem értette akkor egy ************************* :U

(#423) MoVieFaN

MoVieFaN
(kvázi-tag)

Valaki hasonló megoldást próbált már?
Ezen gondolkozom, mert az eredeti hűtő az őrületbe kerget.
Tuning esetén elég lehet?
[kép]
vagy esetleg még ez, amíg nincs meg a másik kártya.
[kép]

[Szerkesztve]

Üdv, MoVieFaN. ------------- Én ilyennek születtem! Mi a te mentséged?

(#424) Gorneck23 válasza MoVieFaN (#423) üzenetére

Gorneck23
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Jónak tűnik! :)

(#425) kisho

kisho
(senior tag)

Sziasztok!

Bocs, hogy ide írom a kérdésem, de nem akartam új topicot nyitni emiatt:
Van különbség az nForce4 SLI és az nForce4 Ultra között? (persze leszámítva azt, hogy az előbbi tud SLI-t)

Köszi.

(#426) anulu válasza kisho (#425) üzenetére

anulu
(PH! nagyúr)

SLI = Ultra + 2vidkártya kezelés.

''Ha egyszer meghalok, ne kérdezd meg, miért büdös a lábam!'' | Feel the power! Intel Core i7 | Windows 2008 R2 | MCSA+M / MCTS Exchange 2007 / MCITP-SA/VA/Ent Messaging Admin 2010 | PSN: anulu1982 | STOP ACTA!

(#427) kisho válasza anulu (#426) üzenetére

kisho
(senior tag)

OK, köszi. :)

(#428) NRGyP válasza Savanya (#422) üzenetére

NRGyP
(lelkes újonc)

Oké, oké! Köszi a leírást, kipróbálom. :)

Ez a fönt elterülő kép is érdekes, és tényleg jónak tűnik, de sztem, ez főleg akkor faja, ha nincs fent a ház oldala. -szvsz- :C

(#429) MoVieFaN válasza MoVieFaN (#423) üzenetére

MoVieFaN
(kvázi-tag)

Megtudná valaki mondani, hogy a Zalman bordával csak passzív hűtés esetén terheléskor kb. mennyi a nb chip hőmérséklete? (no tuning, no venti)

(#430) MoVieFaN válasza NRGyP (#428) üzenetére

MoVieFaN
(kvázi-tag)

Egy külföldi oldalon találtam ezt a megoldást, de én szerintem teszek rá egy szűkítőt is, hogy jobban fújja a bordát. Nálam nem opció a nyitott ház.:)

(#431) anulu

anulu
(PH! nagyúr)

befőttesgumin kívül mivel lehet még rögzíteni ezt a bordát, ill mivel lehet a chipset hőmérsékletét monitorozni?

''Ha egyszer meghalok, ne kérdezd meg, miért büdös a lábam!'' | Feel the power! Intel Core i7 | Windows 2008 R2 | MCSA+M / MCTS Exchange 2007 / MCITP-SA/VA/Ent Messaging Admin 2010 | PSN: anulu1982 | STOP ACTA!

(#432) UnConnecteD válasza MoVieFaN (#429) üzenetére

UnConnecteD
(senior tag)

teljesen passziv nf4-et mar nem birja el, inkabb ne probald

(#433) dwiki válasza UnConnecteD (#432) üzenetére

dwiki
(senior tag)
LOGOUT blog

Jó szellőzésű házban, tuning nélkül elbirja, szvsz...

Szerk.:
Persz ki nem tuningol... Az nem vesz ilyen lapot...

[Szerkesztve]

(#434) dwiki válasza anulu (#431) üzenetére

dwiki
(senior tag)
LOGOUT blog

NEM a bordát kell befőttesgumival rögzíteni, azt simán lehet rögzíteni a hozzá adott izékkel. Csak rá a venti megy gummival...

(#435) anulu válasza dwiki (#434) üzenetére

anulu
(PH! nagyúr)

hmm, tehát akkor megvan a 2 furat mellette? :F:U az nagyon jó lenne, ha igenlő lenne a válasz, mert akkor ma délelőtt lecserélném a fenébe az egészet, mert már leszabályoztam 4500 környékére, de még így is hangos!

(#436) gprspeter válasza anulu (#435) üzenetére

gprspeter
(fanatikus tag)

És mi lenne, ha a Zalman oldalára lenne egy ~4cm ventillátor csavarozva.

(#437) dwiki válasza anulu (#435) üzenetére

dwiki
(senior tag)
LOGOUT blog

Ha a két likra gondolsz, az megvan. Ugyan olyan módon van rögzítve a default hűtőborda, mint ahogy a zalman lenne. Úgyhogy ezen ne parázz...
A venti rá, már nehezebb ügy...

(#438) dwiki válasza gprspeter (#436) üzenetére

dwiki
(senior tag)
LOGOUT blog

Nem tudod rácsavarozni, nem alkalmas rá a borda kialkítása.
Legalábbis nekem nem sikerült, és még nem hallottam olyanról, akinek igen...

(#439) anulu válasza dwiki (#437) üzenetére

anulu
(PH! nagyúr)

az a nagy bajom, hogy nem tudom, hogy hol lehet a chipset hőmérsékletét monitorozni :O

meg akarom nézni, hogy ha tök minimumra (~2600rpm környéke) letekerem a gyári ventit, akkor hogy néznek ki a hőmérsékletek.

PCProbe mit ért Motherboard temperature alatt? ezt az alaplap melyik részén méri?

(#440) dwiki válasza anulu (#439) üzenetére

dwiki
(senior tag)
LOGOUT blog

Hát talán a legegyszerűbb (bár nem a legolcsóbb) megoldás egy Aerogate II beszerzése....
És azt monitorozol amit akarsz...

(#441) Savanya válasza anulu (#439) üzenetére

Savanya
(PH! addikt)

Viszont ha a gyári ventit lehalkitod egyből 60fok főlé megy a hőmérséklete / alőlapi szabályzó szerint /

(#442) anulu válasza dwiki (#440) üzenetére

anulu
(PH! nagyúr)

köszi, van :) nem egy rossz ötlet bekötni, csak ahhoz megint atomokra kéne szétszednem a gépem :O mivel tudnám a diódát rögzíteni a chiphez? mert az nem jó, hogy a chipre rakom rá, mert akkor jelentősen romlik a hőátadás és megfő.

(#443) dwiki válasza anulu (#442) üzenetére

dwiki
(senior tag)
LOGOUT blog

Igen a szétszedés ellene szól, tény... De ha le akarod cserélni a bordát, akkor így is úgy is szét kell kapnod...
Tehát nem mered a chip és a hűtőborda közé ''betolni''? Úgyértve?
(régebben még úgy a 4-500 as celeronok idejében is így ment a procihő mérés)
Én merném (be is raktam) csak először rosszul (lazán) rögzítetem a Zalmant, utána meg idegből nem raktam már mégegyszer be a mérő diódát, vagy mi az az izé...
Most csak simán betoltam valahová a borda aljában, bár így kis túlzással is csak közelítő értéket ad, de nem parázok, mert kézzel megfogva a bordát nem nevezhető tűzforrónak. (kis 4.5-ös venti van a zalman bordán, minimumra korlátozva)

(#444) anulu válasza dwiki (#443) üzenetére

anulu
(PH! nagyúr)

tehát akkor ez az nF4 chip úgy néz ki jó közelítéssel, mint az FCPGA cerkák? nem úgy, mint pl az nF2 MCP-T-je? :F ha előbbi, akkor segáz, megoldom. :) thx!

(#445) dwiki válasza anulu (#444) üzenetére

dwiki
(senior tag)
LOGOUT blog

Hát ezt meg nem mondom hogy néz ki, nem emlékszem.

(#446) Avicularia válasza gprspeter (#414) üzenetére

Avicularia
(őstag)

rá lehet tenni,nekem is ez van rajta,45 fokkal elforgatva tudod felrakni

(#447) gprspeter válasza Avicularia (#446) üzenetére

gprspeter
(fanatikus tag)

És elfér tőle a 6600GT? Milyen hűtő van a GT-n? Mennyire hangos ez?
Gondolom jól hűt nem?

(#448) Avicularia válasza gprspeter (#447) üzenetére

Avicularia
(őstag)

elfér tőle a 6600GT,Zalman VF700-Cu hütő van rajta
viszont a Thermalright bordához való venti kib@szott hangos,kb 3x hangosabb mint a gyári :Y (pedig az se valami halk)
full kakaón 7000-et pörög,csak leszabályozva elviselhető

(#449) UnConnecteD válasza dwiki (#433) üzenetére

UnConnecteD
(senior tag)

neked megy passzivan?

hmm, nekem miota megvan, egyszer volt meghuzva, csak hogy kiprobaljam mennyit bir, azota csak 1000 mhz :)

ezzel nagyon csendben van ------>

[kép]

(#450) anulu válasza UnConnecteD (#449) üzenetére

anulu
(PH! nagyúr)

víz fürdőszobába, konyhába... :U:C

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.