Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#351) Fecdzo válasza fasyrt (#349) üzenetére

Fecdzo
(senior tag)

Úgy, úgy!!:)

''Nem látsz túl azokon a döntéseiden amelyeket még nem hoztál meg!'' 'Until the last drop of blood runs from my dead body, my sword shall never dry.I may lose a fight, but, I will always win the war!”''Relax...it's NINJUTSU!!!' Mindörökké tőzsde!

(#352) fasyrt válasza Fecdzo (#351) üzenetére

fasyrt
(őstag)

Hát a micsodám kivan!
Alaplapi manualba azt írták, hogy for DC júz a1 és a2... és sípolt qqwára nem vágtam miért... ;]
De már átdugtam így facca, és memót sem kell cserélni :C
Thx

(#353) Fecdzo válasza fasyrt (#352) üzenetére

Fecdzo
(senior tag)

Talán úgy a legkönnyebb megjegyezni h az azonos színű slotokba teszed...felűről kezdve asszem kék..aztán fekete majd megint kék és megint fekete...a kékekbe kell először tenni...asszem azok az 1 és a 3..

''Nem látsz túl azokon a döntéseiden amelyeket még nem hoztál meg!'' 'Until the last drop of blood runs from my dead body, my sword shall never dry.I may lose a fight, but, I will always win the war!”''Relax...it's NINJUTSU!!!' Mindörökké tőzsde!

(#354) dwiki válasza Fecdzo (#350) üzenetére

dwiki
(senior tag)
LOGOUT blog

Jó, persze nem halálos a gond, nem is kell túllihegni, dem mondjuk ha valaki tök kezdőként neki áll, és látja hogy Te 10x200 írsz, nála meg olyan nincs is, előfordulhat hogy kissé pánikba esik :) ...

''De gustibus non disputandum est''

(#355) Fecdzo válasza dwiki (#354) üzenetére

Fecdzo
(senior tag)

Nincs ez túllihegve csak ketten ''förmettek rám'' ez végett, én meg úgy gondoltam akkor leírom normálisan miért így és ezeket írtam...csak a jószándék és a segitség nyújtás motivált...
Sokak másként reagálnak vagy másként értelmezik a rövid nem elég egyértelműen megfogalmazott dolgokat.Mind1, túl van tárgyalva!!!

Akkor egy idevágó dolog:
Szted mennyire tudja a lap belőni a megfelelő feszt ha az autora van állítva??
Nekem 2420MHz-en 1,425 és 1,440 között kap.Ez elég neki??(CPUZ vel nézem...)

(#356) fasyrt válasza Fecdzo (#353) üzenetére

fasyrt
(őstag)

Nem a színekkel van a bajom... hanem a rossz manuallal. :(

(#357) dwiki válasza Fecdzo (#355) üzenetére

dwiki
(senior tag)
LOGOUT blog

Hát ha stabil, akkor elég ugye :)
Én nem nagyon szeretem emelni a feszt, vagy mondjuk úgy csak addig tuningolok amíg nem kell - jelentősen legalábbis - feszt emelni.
Most nálam 1.440-1.472 között ugrál cpu-z szerint, de nem is melékszem hogy autora állítottam e utoljára...
Én már ott tartok hogy nem állítgatom a gépet, hanem használom... :)
(Bár még tuti lenne benne tartalék, de most unok már bíbelődni vele, jobb dolgom is lévén. Majd ha olyanom lesz, megint foglalkozom vele...)

(#358) Fecdzo válasza dwiki (#357) üzenetére

Fecdzo
(senior tag)

Hát, elég stabilnak tűnik, de nekem valahogy mindíg sántított ez az auto dolog...nem tom mié...furcsa h ha nagyobb emelés van akkor már jobb ha megadom én manuálisan.Én szeretek kisérletezni a gépemmel(persze bizonyos hatrok között).Bár most egy jódarabig nem szánom már rá magam mert időm se nagyon fogja engedni nekem sem, meg asszem sikerült kihozni belőle a mxot...:D

Persze azért ehhez kelllett egy jó alaplap is...:D;)

(#359) csery

csery
(tag)

hi all!
egy problémában szeretnék tőletek segytséget kérni. megvettem ezt a lapot, gondolván hogy ez majd f*xás lesz, jól lehet benne húzni a proccot meg a memókat stb. kipróbáltuk haveromnál, egy 3000+-os procc, 2*512MB kingmax hardcore volt benne, valamint egy x700pro, de ez a probléma szempontjából lényegtelen. a probléma akkor vetődött fel, amikor húzni akartuk. ha fixre állítottuk a memót, majd a procit is, akkor a memót visszarakta auto-ra. ha beállítottuk a memót újra fix értékre, akkor meg a procit tette vissza auto-ra. szerintetek miért? láttam, hogy másnak is van ilyen problémája, de nem egészen értem a megoldást. tehát mit tudok én ilyenkor kezdeni?

(#360) csery válasza Fecdzo (#343) üzenetére

csery
(tag)

semmi gond, csak a tévedések elkerülése végett írtam. bocs, ha okoskodásnak tűnt.

(#361) csery válasza csery (#360) üzenetére

csery
(tag)

én a vigno voltam, csak egy haverom maradt bejelentkezve.

(#362) vigno

vigno
(lelkes újonc)

megtaláltam!
tehát ha jól értelmezem, ha szinkronban akarok tuningolni, akkor ddr400-at kell beállítanom, és úgy emelni az fsb-t

... szerintem ...

(#363) dwiki válasza vigno (#362) üzenetére

dwiki
(senior tag)
LOGOUT blog

Gyakorlatilag igen, de ha szinkronban hagyod, olyan hú de nagyon nem fog menni a tuning, fôleg 400-as ramnál...
(mivel ugye alaphelyzetben 9x200, tehát alapban 400-on megy a RAM. Ja most nézem - ha jól értem - nem 400-as a RAM-od. Akkor lehet azért próbálkozni, bár azért még így is ajánlatos - szvsz - hogy ne a RAM legyen a proci megfogója 333-ra rakni a RAM-ot)

(#364) Fecdzo válasza csery (#359) üzenetére

Fecdzo
(senior tag)

Hát ha pontosan letudnád írni h milyen menünél milyen értéket állítpttatok be akkor talán többet kehetne segíteni.Eddig nekem ezzel a lappal az a tapasztalatom, h nagyon érzékeny a húzásnál ha bizonyos értékek ''AUTO-ra vannak téve.Amúgy ha mindent te adsz meg manuálisan akkor viszont nagyon jó tuningpotenciál van benne....sztem...;);]:D

Most az h húzd a rendszered azért több dolognak a függvénye.Lehet h nem(és most így láttatlanban ezt tarom valószínűnek) a megfelelő memória beállítást adtad meg.Ez nálam csak ekkor fordult elő amikor nem a megfelelő meóriahatár volt beállítva....de más is lehet...

amúgy meg nincs semmi baj, szar napom volt, ezért bocs mindenkinek

[Szerkesztve]

(#365) csery válasza dwiki (#363) üzenetére

csery
(tag)

csakhogy nekem 566-os a-datám lesz...

(#366) csery válasza Fecdzo (#364) üzenetére

csery
(tag)

csak az volt a gondom vele, hogy hiába raktam az fsb-t és a memót szinkronban mondjuk 250/500-ra, az elsőnek lefixált értéket visszarakta auto-ra.

(#367) Fecdzo válasza csery (#366) üzenetére

Fecdzo
(senior tag)

Hát ez az!!!Nekem is ez volt a gond!!Ezt írtam fentebb is!!...igaz nekem 400as ramojaim vannak, de ez sztem nem sokat változtat a lényegen...
Én azt hiszem h ddr400-nak kellene beállítani a ramjaid hiszen hiába h 566osak ha 400ra teszed(az jelenti a szinkront) akkor nyugodtan fogja engedni a lapod h emeld az fsb és ezzel szinkronban fog feljebb menni a ram is ne félj!!
Úgy tűnik ez egy hátulütője ennek a lapnak...
Sztem így menni fog!!!

(#368) TomTam

TomTam
(újonc)

Hello!

Lenne 1 kérdésem:
- egy Asus 6600GT-t tervezek ebbe a lapba. Ha az NF4-re rárakok egy passzív Zalman-t, az elfér a vidi kártyától?

Köszi

TT

(#369) Fecdzo válasza TomTam (#368) üzenetére

Fecdzo
(senior tag)

Hát ha az én véleményemet kérdezed akkor én azt mondom h ne vedd le a hűtőt róla mert elég nagy feladatokat kap a chipset és ez által nagyon melegszik...(nem véletlen a 8000rpm-es venti rajta)Bár nem tudom milyen az a hűtő, lehet h tényleg jó nagy és az is esetleg elég neki...bár akkor lehet h nem megy bele a karid..meg kéne nézni.Biztos megengedik sztem...

(#370) dwiki válasza TomTam (#368) üzenetére

dwiki
(senior tag)
LOGOUT blog

Én lecseréltem a videokártya ventit egy nagyobbra (Zalman), valamint a chipsethűtőt is (zalman), de azért a biztonság kedvéért ráaplikáltam egy 4.5-ös ventit, és az van leszabájozva minimumra (5v)...
Bár elég jól szellőzik a házam, de biztos ami biztos ráraktam a chipseetre is a hűtést, a tunung miatt jól jöhet...
De a lényeg, elfér, még így is...
(bár az én kártyám inno 6600 gt)
De itt egy kép:
[kép]
Itt meg a többi nagyobban, ha estleg...:
Bővebben: link

[Szerkesztve]

(#371) jrpryv válasza TomTam (#368) üzenetére

jrpryv
(tag)

Ha nem tuningolsz, akkor elég a Zalman is elméletileg, egy jobban szellőző házban, egyéb esetben csak aktív hűtőben gondolkozzál.

Ha lelövünk valakit azzal némikép tisztázzuk a vele kapcsolatos álláspontunkat...

(#372) atus33 válasza TomTam (#368) üzenetére

atus33
(tag)

Szerintem elfér! Nekem legalábbis Giga 6600GT mellett elfért.

(Mod: de a passzív Zalman egyedül, külön nem szellőztetett házban szerintem is veszélyes lehet.)

[Szerkesztve]

. o O o .

(#373) anulu válasza TomTam (#368) üzenetére

anulu
(PH! nagyúr)

elférni elfér, csak megfő szvsz alatta a chip :U

''Ha egyszer meghalok, ne kérdezd meg, miért büdös a lábam!'' | Feel the power! Intel Core i7 | Windows 2008 R2 | MCSA+M / MCTS Exchange 2007 / MCITP-SA/VA/Ent Messaging Admin 2010 | PSN: anulu1982 | STOP ACTA!

(#374) belahege

belahege
(fanatikus tag)

bocsi de ennek a lapnak mennyi a hyper transportja?

amikor először olvastam az ivás veszélyeiről, azonnal leszoktam az olvasásról

(#375) anulu válasza belahege (#374) üzenetére

anulu
(PH! nagyúr)

1/1GB.

[Szerkesztve]

''Ha egyszer meghalok, ne kérdezd meg, miért büdös a lábam!'' | Feel the power! Intel Core i7 | Windows 2008 R2 | MCSA+M / MCTS Exchange 2007 / MCITP-SA/VA/Ent Messaging Admin 2010 | PSN: anulu1982 | STOP ACTA!

(#376) TomTam válasza dwiki (#370) üzenetére

TomTam
(újonc)

Köszi az infót.

Igazából úgy tervezem, hogy egy plusz 12-es ventit egy 8-as szűkítővel irányítok rá valamilyen házi barkács megoldással, oszt' megnézem mi lesz... ha nem megy, marad a hozzád hasonló megoldás.

TT

(#377) Pokica

Pokica
(lelkes újonc)

Helló

nekem van egy kis problémám ezen lappal
az első bekepcsoláskor ökörködik a cpu cooler fordulatszám mérője
1x -38000
1x +28000
aztán ma meg meg is ált
pontosabban el sem indult
de a második újraindítás után stabil
most szedek le új bioszt hátha rendbe rakja

volt valakinek hasonló?

(#378) Fecdzo válasza Pokica (#377) üzenetére

Fecdzo
(senior tag)

Hát ilen nekem is volt bár csak annyi h nem indult be a proci venti mikor bekapcsoltam.Ez engem idegesített(ugyan mire a win bejött addigra a venti is beindult)és kikapcsoltam a qfan opcoót és hasonló már nem fordult elő...

(#379) Savanya

Savanya
(PH! addikt)

! ! !SEGITSETEK! ! ! ASUS A8N SLI - m van és 2db 6600GT-m , az XP felismeri a két kártyát is , de nem jelenik meg az SLI ablak .. Mitől van ez ???

(#380) Fecdzo válasza Savanya (#379) üzenetére

Fecdzo
(senior tag)

Irigyellek h SLI-s vagy...majd én 6800GT-kel játszom meg...:D:D:DD;];];]:P
Ha jól sejtem elég sok oka lehet...kezdeném az alaplappal.Gondolom bekapcsoltad az SLI módot?Melyik bios van fenn??Egy bios frissítés is segíthet.Selector kártyát gondolom átkapcsoltad az alaplapon ''dual card''módba.Az EZ plugra bedugtad a plussz kakaót adó tápcsatlakozót...és össze is kötötted a két kártyát a nyákkal.Két azonos biossal rendelkező és azonos gyártótól származó 6600 gt-d van.
Aztán windows alatt a kari driverében engedélyezni kell a slit(66.93 driver már tudja!!!!)(Driver lehet h nem jó van fenn), újraindítás és elméletileg máris kész.Ha valamit kihagytam volna akkor nézd át ezen cikk első és második oldalát ott részletesen le van írva a belövés menete...Bővebben: link

Ha még így sem mennének akkor lehet agyalni h ez kártya hiba vagy alaplap hiba vagy esetleg mindkettő...

drukkolok h menjen!!!:C;];)

[Szerkesztve]

(#381) Savanya válasza Fecdzo (#380) üzenetére

Savanya
(PH! addikt)

Megoldodott - biost kell az egyik 6600GT-n frissiteni

(#382) Sirjames

Sirjames
(újonc)

Hi,

használja ezt az alaplapot valaki Maxtor Diamondmax 9 HDD-vel? Nekem egy 80GB SATA-s semmiképp sem akar müködni benne, azzaz moondjuk 50-ből 1*. Samsung SATA HDD-vel semmi probléma. A 80-as HDD bármi másban vigan.

Sirjames

(#383) Fecdzo válasza Savanya (#381) üzenetére

Fecdzo
(senior tag)

Akkor nem ugyanaz a verziójú bios volt a két kártyán??
Örülök, h sikerült megoldani!!

(#384) Fecdzo

Fecdzo
(senior tag)

Na, gondoltam ide is beírok, mert most már hardveresnek tűnik a problem...
A hozzászólást másoltam a win xp kérdések topicból(oda írtam először) úgyhogy ha valami nem világos kérdezzetek!!

Van két vinyóm.Egy sata(eredeti rendszer) és egy pata.A sata tartalmazza a rendszert(xp), de hibakeresés miatt feltettem egy másik xp-t a pata-ra is...formáztam a sata vinyót és feltettem rá az xp-t úgy h nem volt benne a pata(mert valami ntldr hibára hivatkozott a rendszer mikor úgy akartam telepíteni az xp-t a satára h benne volt a patás rendszer).Felment a korábbi probléma megszűnt ugyhogy töröltem a patáról az xp-t.Kb 2szer volt azóta beindítva a gép és semmi baj nem volt aztán egyszerscak nem akart beindulni.Kidobott egy kék hátteret(boot megállt) és azt írta h a gép bootolása megállt a gép sérülésének elkerülése érdekében.Egyszer beindult és mikor másolni akartam volna a patáról kifagyott és megint arra a képernyőre dobott és azóta nem indult be.Arra gondoltam h vinyó hiba, de átvittem haverhoz(kapásból lefutott a chkdsk, aminél nálam szintén kifagyott mind win alatt mind boot előtt, de nem talált semmi hibát.Másolt is róla meg minden.Már megpróbáltam más kábelre tenni meg jumperekkel is játszottam, de kifogytam az ötletekbőkl.Ennyire betett volna h leszedtem az xp-t róla, vagy mi a helyzet.
Csökkentett módban sem indult be, de akkor legalább eltudtam olvasni a hibát.Mechine check exeption hiba ami valamiféle hardveres gondra vezethető vissza...(érthető hisz most csak a satas vinyó van benn és így semmi gáz.)Azt is megpróbáltam h visszaállítottam defaultra a biost de úgysem indul be.Slavebe is tettem már a patát de úgysem.Nem lehet h a sata és a pata nem szereti egymást??Mondjuk eddig ment és csak úgy hirtelen meghalt.Havernál meg jó a vinyó!:F:F:F
Lehet h valamelyik másik alaplap bios megoldaná??

Segítsen má valaki:O:O:O, plízzzz!!!

(#385) atus33 válasza Sirjames (#382) üzenetére

atus33
(tag)

Van más is, aki Asus SLI + Maxtor Diamondmax 9 kombóval szenved: Bővebben: link. De ír ott olyan is, akinek hibátlanul megy. Szerintem újabb BIOS segíthet. Ha van olyan, hogy firmware frissítés a DM9-hez (ezt nem tudom), azt is meg kell próbálni.

. o O o .

(#386) anulu

anulu
(PH! nagyúr)

1002-004beta vagy 1002 final BIOS-ról sima A8N-SLI-hez tud már vki vmit? január végi a 1002-003 és van 1-2 hülyesége, ami jó lenne már javítani...

(#387) Savanya válasza anulu (#386) üzenetére

Savanya
(PH! addikt)

És mik azok a hülyeségek ????

(#388) anulu válasza Savanya (#387) üzenetére

anulu
(PH! nagyúr)

pl:
- 1,575V felett bármilyen feszt adok a procinak 1,575V-ot ad.
- a Primary Master-t ha none-ra rakom, akkor is detektálni akarja.

hírtelen ennyi jut eszembe. :)

[Szerkesztve]

(#389) anulu

anulu
(PH! nagyúr)

hogy szakadna rá a mennyezet arra a mérnökre, aki kitalálta ezt a chipsetventit! 2hét után elkezdett nagyon csúnyán bezajosodni, de úgy, hogy egy Zalman 7000-es hűtőnek a potijára van rákötve, és így le van 6500rpm környékére szabályozva. rohadt egy hangja van! :O:(((

(#390) Savanya válasza anulu (#389) üzenetére

Savanya
(PH! addikt)

Én egy Globalwin csapágyas 4cm-es ventit raktam a tetejéra és a belső üres részbe ragasztottam bordát . Most 15fokkal hidegebb az előlapi hőmérő szerint .

(#391) anulu válasza Savanya (#390) üzenetére

anulu
(PH! nagyúr)

hogy néz ki ez a chip? ha jól tudom kb, mint az FCPGA-s Celerongyok, csak kisebben, ugye? szerinted egy zalman ZM47J-t hogy lehetne felragasztani erre?

(#392) Savanya válasza anulu (#391) üzenetére

Savanya
(PH! addikt)

Igen , hasonló hozzá .Ne ragaszd , inkább a rögzitőfül és akkor is kell majd egy kisventi ....

(#393) anulu válasza Savanya (#392) üzenetére

anulu
(PH! nagyúr)

rögzítőfül? van a környéken vmi, amibe lehet? :F:U

(#394) clayman

clayman
(senior tag)

Sosem lesz 2 videokártyára pénzem egy gépbe. Tehát én tuti nem fogok SLI-s alaplapot venni. De ahogy elnézem, alig valamivel (talán 1k)-val olcsóbb az MSI 1db PCI-E 16x --os alaplapja. Most WTF? 40k alatt nForce4es lapot nem kapni kishazánkban? Tehát akkor nincs mese, meg kell várni, míg elavul :/

(#395) anulu válasza clayman (#394) üzenetére

anulu
(PH! nagyúr)

Gigabyte K8NF-9 br 27350 Alin Computers-nél :) ez bőven 40 alatt van ;)

(#396) Savanya válasza anulu (#393) üzenetére

Savanya
(PH! addikt)

Az NB bordájának van két patentos rögzitőfüle .... így a zalman is felmegy ragasztás nélkül .

[kép]
Tökéletesen látszik a venticsatinál és a kondi mellett is ..

[Szerkesztve]

(#397) anulu válasza Savanya (#396) üzenetére

anulu
(PH! nagyúr)

szóval akkor a ''nagy kék'' felmegy rá? hurrá! :C

[Szerkesztve]

(#398) dwiki válasza anulu (#397) üzenetére

dwiki
(senior tag)
LOGOUT blog

Persze hogy felmegy, de erről már volt szó többször is...
A gond inkább az, hogy arra is kell venti, és arra nem olyna könnyű felrakni (vagyis mivel nincs kialakítva neki csavarozható hely - mármint a ventinek - ezért ''simán'' és egyszerűen nem lehet rárakni)...

(#399) Savanya válasza dwiki (#398) üzenetére

Savanya
(PH! addikt)

Könnyű rátenni : kell 2db kicsi beföttesgumi és a két fül alá kell a hurkot rakni mielőtt bepattintod a helyére a patentokat .

(#400) atus33 válasza Savanya (#399) üzenetére

atus33
(tag)

Már nem először hallom ezt a befőttesgumit. Viccnek jó. Viszont elfáradhat a hőtől, vagy elnyiszálja a hűtő bordája 20 napi hőtágulgatás után, aztán elpattan, és 1 perc alatt elfüstöl alatta a chip. Szóval csak óvatosan a befőttesgumival.

. o O o .

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.