Tegnap levettem a chip hűtőről az alu tetőt, kiszedtem a ventit, a bordára meg felcsavaroztam egy régi tápegység hűtőbordáit.
, így kicsit emelkedett a hőmérséklet, 35 helyett 39 fokon megy a chip.
Mennyi az a maximum amit bír?
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
LOGOUT.hu témák
tuleon
(tag)
Igen.
Mivel mérted?! Speedfan? Melyik érték az?

tuleon
(tag)
A gyári progival mértem, Pcprobe-al.
A 39 fok az alaplap hőmérséklete, nekem azt mondták, hogy az a chip hőmérséklete valójában, vagy mégsem?
[Szerkesztve]
Nemtom...nekem 32 környékén van feltéve, ha jót néztem...

Folze
(fanatikus tag)
ma cseréltem ramokat, 2x512 helyére 2x1G költözött
Bundi jó kis ramokat adott
: 1G Infineon 400, 3-3-3-10-2T mennek 240-es fsb-vel a lapban, everest olvasás 6000, írás 2200
1T 220-at bír, de itt nem teljesen stabil
Megérte?

Pizzafutar
(fanatikus tag)
FP_AUDIO connector.
User guide 2-28 oldal!

tuleon
(tag)
Próbáltam már az Ntune progival is csökkenteni a chiphűtő fordulatszámát, de sajnos nem engedte, proci venti fordulatot sem csökkenti, kipróbáltam, ha kikapcsolom a Q-fant, akkor sem.
Na de nem baj, most legalább csendes, és beállt 39 fokra.

Folze
(fanatikus tag)
naná, a supertalik is jól mentek 250-en 2.5-4-4-8-2T, de az csak 1 giga volt
játékokra pedig már kell a 2
épp most daráltam végig a doom3+kieget, hát... 1 giga bíz kevés volt neki

Folze
(fanatikus tag)
egy kis probléma: valszeg halott az nvidiás lanom, csak a marvellt tom használni, vagy estleg én baxtam el vmit 

westlake
(PH! nagyúr)
nem a chip homerseklete!.. szerintem egy atlagertek a lap tobb pontjan mert ertekekbol...
I'm out.

westlake
(PH! nagyúr)
a marvell chipet alapbol felismeri a winxp, viszont a nvlanhoz driver kell..
I'm out.

knajf
(senior tag)
az off: hello west! 
az on: ez a lap egy trágyadék! (abithoz képest tuningban)
nem lehet vele húzni
de ha nem húz valaki akkor vegye meg mer király a sok szar miatt amit adnak hozzá!
notebook cuccok érdekelhetnek
Te értelmes dolgokat is hozzá tudsz szólni topic-okhoz vagy csak beböfögsz vmit és mész?!

Pizzafutar
(fanatikus tag)
Szerintem feltetted az nvidia hw tuzfalat. Nekem legalabbis az tiltott le mindent!

knajf
(senior tag)
ha belegondolsz akkor ''értelmeset böfögtem''
de nem így van?

Ehhh....

AMATŐR
(őstag)
Az A8N SLI Premium laphoz melyik biost ajánljátok?
Általában a 1006 ost adják hozzá, de úgy tudom van már 1008 is.
[Szerkesztve]
Ó....Uram, kérlek, adj türelmet a hülyékhez! Ha erőt adsz, megölöm őket!

Folze
(fanatikus tag)
persze, tudom, hogy kell hozzá driver 
Pizzafutar: fel is akartam rakni az nv tűzfalat, és fent is van, de ahhoz kellett az nv lan, amitől független a tűzfal működik 
az infineon chip amúgy ez: HYB25D512800BC-5
[Szerkesztve]

Balu77
(senior tag)
'' ha belegondolsz akkor ''értelmeset böfögtem'' ''
Szerintem meg lövésed sincs hozzá!
Nekem az ASUS-ban lazán ment még 2650-en is a procim, de ha még jobb memóm van, akkor talán még annál is többet.
Amúgy az ASUS előtt fatal1ty lapom volt és egy nagy rakás 0 volt stabilitás terén... és hidd el sok-sok ilyen hasonszőrű AMD-s konfig összerakása után tapasztalatból beszélek. (annyit megjegyeznék hogy míg ebből az asus-ból 1-et sem, addig az abit-ból már 3-at kellett gariba visszaküldenem nagykerbe, úgyhogy ennyit az abitról...)
izé

knajf
(senior tag)
őszinte leszek: naponta 3 gépet rakok össze vagy 1-et , ez az arány, és mondjuk asus utáló vagyok annak ellenére elismerem a jó oldalát is, hogy ne érts félre csak a p4 szériája volt kb sittes (10 db a polcon mind halott) míg abitbol van 5 de abból is ment el annyi mint ázuszból... ázusz telipakolja extrákkal, de az a8n sli deluxe- az nállam nem jött be tuning terén semmilyen szinten, ugyanis feszt alig lehet adni egy két dolognak, meg úgy alapból idióta biosa van(ilyen nos meg .... pffff nem is mondom)
jah 1 éve dolgozom, szóval pár száz gépet összeraktam már 

westlake
(PH! nagyúr)
itt a 1008-as bios:
Bővebben: link
itt meg a 1009.001 (beta):
Bővebben: link
en siman a betat szoktam hasznalni...szerencsere mostanaban mar nem adnak ki szar beta bios-okat
I'm out.

knajf
(senior tag)
a kis éjjeli bagoly!
élljen a kompresszor!

westlake
(PH! nagyúr)
meg nincs, de hamarosan lesz... nem akarmilyen.. egy cascade rendszerut akarok.. mondjuk olyan 2kwattosat
I'm out.

knajf
(senior tag)
tudtam hogy hozod a formád! 

AMATŐR
(őstag)
Köcce a választ! 
Ó....Uram, kérlek, adj türelmet a hülyékhez! Ha erőt adsz, megölöm őket!

DeepDish
(őstag)
Erre adjatok nekem magyarazatot !
Geil memoria nemtudom felcibalni 9*230-ra sem ez mellekes nemtudom miert pedig singleban ment d43 memokkal 9*270-et is alapfeszen es mondom kiprobalom ugy,hogy nem dualba mem hatha ugy most is megy tobbet tehat beraktam 3,4-ik slotba es dualba ment ez miert van? 

Balu77
(senior tag)
''jah 1 éve dolgozom, szóval pár száz gépet összeraktam már ''
Én 7 éve dolgozok, pár ezret összeraktam már.... 
No szóval az asus-ban tényleg volt az inteles szériában jópár hibás, ez sajnos tény, de ez a mostani lap konkrétan szerintem igen jól eltalált, a bios-a pedig barátságos. Az abit bios-a is tetszik, de ez szerintem megszokás kérdése csak, kinek kinek ez, kinek az
Az MSI bios-a az egyetlen, amit viszont igen útálok, az tényleg kesze-kusza, viszont az MSI intel-es lapjai igen stabilak.
Neked nem jött be az asus ok, de az nem jelenti azt hogy mindjárt olyan rossz is. Nálam pl. kiválóan müxik. Nálam az abit nem jöt be és sajnos több szervizessel egyetértésben azt kell hogy mondjam az abit-ból sokkal több kerül vissza gariba, mint asus-ból. Szal nem zárom ki hogy az abit rossz, csak lutri. Ha jót fogsz ki, akkor tényleg lehet kiváló, de nagy az esélye hogy gagyit kapsz.
Ha ennyire sok ki beállítást akarsz meg pisztergálni, akkor meg minek szenvedsz abittal, vagy asus-al? DFI-vel kéne kezdened!
izé
nekem van egy asus a8n sli dölux lapon, de a problémam vele a következő
van benne egy 3500-as venice proc ami megy 2640 mhz-en, aminek nagyon örülök, van meg benne továbbra 2* 512 500-as adata ram, egy 6600 gt, és egy codegen 480-as táp, nah most következő a problémám, ha memo tesztet futtatok, legyen az everest memoria olvasás, vagy pcmark 04 memó teszt illetve 05 memó teszt, kifagy csontra a gép, probaltam mar kingston memoriamodulokkal meg kingmaxal de ugyan ez volt a helyzet, jah és akárhogy allitom be az időzítéseketakár miylen óajelen van a proci, ha antituningolom akkor is szar, ha a memoriak 200 mhz-en mennek akkor is fagy.
egy esetben nem ha single módban van...
valakinek volt iylen gondja?
Digimax 2850 mah ipari AA tölthető akku (120g) * CISS-es nyomtatók * Minőségi tinták * Canon nyomtatófejek * Patronok, akár régi kellékanyag beszámítással * >>>>>>>> www.nyomtassotthon.hu <<<<<<<<
Milyen bios van fenn?! Nekem simán megy a geil ramom a gépbe 460on is...
Csak komoly tuning esetén kell sok fesz...meg ha olyan az alkatrész aminek szüksége is van rá!
Az hogy mennyi gépet raksz össze még nem azt jelenti, hogy értesz is hozzá! Pl több mint egy évig szereltem IBM serverek-et és mai napig nem merem azt mondani, hogy értek hozzá!
Hol lehetne olcsón (és mennyiért?) hozzájutni egy A8N-SLI Deluxe-hoz, vagy prémiumhoz, esetleg A8N32-SLI-hez? (debreceni és budapesti üzletek előnyben)
(ha nem sikerül sulinetben vennem, akkor máshonnan kell beszereznem)
A válaszokat előre is kösz.

nRu3
(PH! kedvence)
''az élet fantáziadúsabb mint az álmaink'' csak az álmaink néha elérhetetlenek.......

tuleon
(tag)
Ok, most így a Motherboard 39 fokon megy egyenletesen, ventivel 34-35 volt.
Szerinted, attól hogy lehúztam a ventit károsodik a chip?
Mennyi a max hőmérséklet, amit bír?

harry
(PH! kedvence)
Én a régi lapommal max terhelésen és minimum légáramlattal 75°C-ig jutottam, pedig ezen gyárilag volt passzív hűtés.
Azok a mért eredmények nem az alaplapra vonatkoznak? Nem ugyan az, mint az északihíd, keress valami hőmérőt és próbáld külön megmérni. A mostani lapomon még nem cseréltem le hűtőt, nem is olyan dúrva a hangja (videókártya bőven túlordította, azon cseréltem hűtést, most csak az NB hűtő zajos). Ami problémás lehet, hogy a vidkarin lévő Zalmantól szerintem nem fog elférni, max ha azt elforgatom vagy belevégok az NB hűtőbe. Meg szerintem az alaplapot is ki kell venni, szal ez egy nagyobb művelet lesz :-\
the weak will fall, the strong remain - no pain, no gain

tuleon
(tag)
Megmértem, 71,3, közvetlenül a chip.

westlake
(PH! nagyúr)
elobb fagy szet a rendszered, vagy lesz kekhalal, mint hogy leegjen a chip... eleg jo hovedelm van bennuk..
I'm out.

westlake
(PH! nagyúr)
hogy tudtad megmerni?
I'm out.

knajf
(senior tag)
nah így már megfelel a hsz-ed!

knajf
(senior tag)
most adtam el a8n sli deluxot 3év garral 26k ért 
[Szerkesztve]

harry
(PH! kedvence)
Eddig nincs is vele semmi gond, kösz megint
Tuningot még nem néztem, de ami késik nem múlik.

tuleon
(tag)
Úgy, hogy van nekem egy digitális folyadék hőmérőm, kb 200 fokig mér
Szóval, ha úgy érzi hogy izzad, lekapcsolja magát
Ok köszi a választ.
Zalman projekt hogy áll?

harry
(PH! kedvence)
Kicsit bonyolultabb a dolog mint gondoltam. Ha jól látom az alaplapot ki kell szedni a házból és csak így tudom Zalmant felrakni. Másik probléma, hogy a VGA hűtőm szerintem ütközni fog vele. Ezen lehet segíteni vagy úgy, h azt elforgatom 90°al (nem szeretném, mert a mostani a gyártó által javasolt helyzet, amit meg is értek, hiszen így éri levegő a kártya többi részét is és az alaplapon a NBet), vagy kicsit levágok a Zalmanból. Szerintem utóbbi lesz, csak most faragcsálni/alaplapot szerelni nem nagyon van időm, de amint kész leszek beírom. Amiatt nem kételkedem, h elég-e, szerintem simán, főleg, h elölről is kap levegőt és a VGA-n lévő hűtőről is megy rá levegő.
Ha sok időm lesz holnap vagy holna után, akkor megelőzlek! Csavarozni a TR bordát nincs kedvem sem merszem...

harry
(PH! kedvence)
Holnap este lehet megtudom csinálni én is, vagy max hétfőn. Kicsit időigényes, főleg ha fűrészelnem is kell, de megéri, végre csend lesz ![;]](/dl/s/v1.gif)

Balu77
(senior tag)
Nincs jobb a saját kezű munkánál! 
izé

westlake
(PH! nagyúr)
es te egy homerot hogyan tudsz megfelokeppen a merendo felulethez ''csatlakoztatni''? nekem is van folyadek merom, de annak palca alaku merofelulete van, ami nem baj, hiszen a folyadekba bele kell meriteni.. viszont egy pontot gyakorlatilag lehet vele megmerni
ha azt mondtad volna, hogy lezeres homerovel merted, nem szolnek egy szot sem
[Szerkesztve]
I'm out.