Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#151) Blue(R)

Blue(R)
(újonc)

Már alig várom, hogy legyen egy kis pénzem :O, azt már rohanok is fejvesztve a boltba az alaplapért;]

Best Of AMD

(#152) lacus23

lacus23
(kvázi-tag)

Hi!
hol és mennyiért akarod venni a lapot?

A remény hal meg utoljára!

(#153) Blue(R) válasza lacus23 (#152) üzenetére

Blue(R)
(újonc)

Aspect Computer Szaküzlet Kft.
Budapest 1136.
Hegedűs Gyula utca 7-9.

39400 Ft

Bővebben: link

Best Of AMD

(#154) Blue(R)

Blue(R)
(újonc)

Feltéve ha még lessz mire megyek! :F

Best Of AMD

(#155) Blue(R)

Blue(R)
(újonc)

Máshol sajna nem találtam eddig, meg szerintem ennyiért nem drága.

Best Of AMD

(#156) Avicularia válasza Blue(R) (#155) üzenetére

Avicularia
(őstag)

akkor rendelj jóval olcsóbban innen :)
ASUS A8N SLI Deluxe ------------------------------------------- 30990.-

(#157) dwiki válasza Savanya (#144) üzenetére

dwiki
(senior tag)
LOGOUT blog

Hát - megjött a lapom - ráraktam a zalmant, plusz a tetejére egy 4.5-ös ventit befőttesgumival ráaplikáltam. Hát nem tűnik tutival, egyrészt randa (pedig kék gumit válaszotttam hogy harmonizáljon a borda színével :) ) , másrészt ez a gumi szerintem így kinyúlva 2 hónap után előregszik, és elszakad :( ...

''De gustibus non disputandum est''

(#158) atus33 válasza atus33 (#140) üzenetére

atus33
(tag)

Ígértem, hogy megírom, hogyan sikerül elcsendesíteni az A8N-t; hátha valakinek tanulságos.

A tápventi -- még ha 12 cm-es is -- nem húz be elég levegőt ahhoz, hogy a Zalmannal passzívan hűtött NF4 chipet normális hőmérsékleten tartsa. Még akkor sem, amikor leragasztottam a házon minden más lyukat, csak az alul oldalt levő rácsot nem, amely az NF4 közelében van, hogy csak onnan jöjjön a friss levegő a házba, és az rögtön a Zalmant érje. Néhány keménypapír légterelőt is betettem, hiába.

Lehet, hogy ha a tápom nem PFC-s lenne, és mindig teljes sebességgel forogna, akkor behúzna elég levegőt, de persze akkor hangosabb is lenne.

Úgyhogy passzívan nem sikerült megoldanom az NF4 hűtést. A rácsra szerelt, gumialátétek segítségével felfogatott (nagyon sokat számít!!!) 8cm-es venti szükségesnek mutatkozik, viszont kiváltja nem csak az NF4 eredeti zajos hűtését, hanem valószínűleg a monitorkártya aktív hűtését is le tudom cserélni olcsón passzívra. Így 3 ventillátor lesz a házban -- ez eggyel több, mint terveztem.

Kösz a figyelmet.

. o O o .

(#159) NRGyP válasza atus33 (#158) üzenetére

NRGyP
(lelkes újonc)

Hali! Hacsak a tápventit nem fordítottad meg, akkor az kifelé fújja a levegőt, ha pfc-s, ha nem. Ha pedig befordítottad, akkor fincsi meleget küld be a gépedbe. Szerintem...;]

Volt egy ôrzô-védô kutyám, de ellopták...

(#160) atus33 válasza NRGyP (#159) üzenetére

atus33
(tag)

Félreértés :) A tápventi kifelé fúj; azért tömtem be a házon a többi lyukat, hogy az általa a házba behúzott levegő egy adott helyen jöjjön be (a Zalman mellett). Ez meg is történt, csak hát nem volt elég nagy a huzat. Remélem, érthető rajz nélkül is.

Egyébként áramlástanilag is hatékonyabb, ha nem csupán a tápventi szellőztet, mert az lényegében ritkítja a levegőt (ha csak enyhén is), ami csökkenti a közeg hőszállító képességét. A befújó venti viszont kicsit tömöríti, így a forró alkatrészek jobban át tudják a levegőnek adni a felesleg hőt.

[Szerkesztve]

. o O o .

(#161) NRGyP válasza atus33 (#160) üzenetére

NRGyP
(lelkes újonc)

Teljesen világos:))

(#162) raketa

raketa
(újonc)

sziasztok
tapasztalt valaki hasonlót ezzel a lappal: ?

hiába állítom be kézzel az fsb-t ~2000-re (8,5*238), a win alól az nTune és a Sandra is 1150-nek mondja a processzorsebességet, és ami rosszabb, a benchmark eredmények alapján is sajna tényleg csak ekörül fut. :((
(amd64 3000+ van benne, meg 2*512 a-data ram)

asus a8n sli deluxe + AMD64-3000+' + bat1vs + 2*512 a-data-500Mhz + x600pro + maxtor200sata + maxtor120ide + samsung120ide + pinaccle-pctv-pro + teac-cd-író + nec-dvd-író + impact+qtec500W

(#163) raketa

raketa
(újonc)

az érdeklődés hiányában kénytelen voltam magam rájönni a probléma okára :DD:DD:DD

a mocsok COOL'N'QUIET a felelős mindenért. ez takarékara állítja a procit, és csak akkor engedi felpörögni, ha neki olyan kedve van. egy benchmark teszt ezek szerint nem elég nyomós ok :(:(

amúgy ennek a lapnak az auto tuning opciójával is sokat szívtam, mert több tucat kísérletezésre sem engedett belépni (még a biosba sem), mire végre egyszer sikerült, és csak ámultam, hogy a 3000+-os procit 4096 MHz tényleges feszültséggel akarta hajtani.

asus a8n sli deluxe + AMD64-3000+' + bat1vs + 2*512 a-data-500Mhz + x600pro + maxtor200sata + maxtor120ide + samsung120ide + pinaccle-pctv-pro + teac-cd-író + nec-dvd-író + impact+qtec500W

(#164) dwiki válasza raketa (#163) üzenetére

dwiki
(senior tag)
LOGOUT blog

Mi az hogy:
''3000+-os procit 4096 MHz tényleges feszültséggel akarta hajtani'' ?
4096 MHz tényleges feszültség?
És hogy hogy nem engedett belépni a biosba? A kezedre csapott ? :)

(#165) Avicularia válasza raketa (#163) üzenetére

Avicularia
(őstag)

nekem olyat csinált ,ha a szorzót autón hagytam ,az FSB pedig 235 MHz (eddig birja a ramom duálban),akkor 7X szorzót rendelt hozzá
kézzel kellett 9X-re állitanom

(#166) raketa válasza dwiki (#164) üzenetére

raketa
(újonc)

Persze, semmi.......:U
csak a pillanatnyi elmazavarom szüleménye
4096 MHz frekvenciát akartam írni.

Belépni meg úgy nem engedett, hogy a bekapcsolás után egy gyönyörű kétprocis önarcképet festett magáról. és kiírta, hogy ''to enter setup press delete''
a delete megnyomására meg kiírta, hogy entering setup, és önarckép végtelen ideig.........

bios sehol

(#167) raketa válasza Avicularia (#165) üzenetére

raketa
(újonc)

arra a következtetésre jutottam, hogy lehetőleg sehol nem szabad hagyni neki, hogy Ő gondolkodjon.
vagyis NO auto beállítás (esetleg a feszültségeknél)

(#168) raketa válasza raketa (#166) üzenetére

raketa
(újonc)

:U:U:U:U:U:U:U:U:U:U

na tessék........
a kétprocis értelemszerűen a következő félrebeszélésem
természetesen két videokaris

(#169) raketa válasza raketa (#167) üzenetére

raketa
(újonc)

érdekelne a tapasztalatotok:

kinek meddig sikerült húzni a lapot.
Én még nem nagyon próbálkoztam.

csak az fsb- vettem 233-ra

(#170) dwiki válasza raketa (#166) üzenetére

dwiki
(senior tag)
LOGOUT blog

Nem kétprocis, hanem két video karis :)

Amúgy ki lehet kapcsolni az önarcképet.

Szerk:
ja oké, látom már javítottad :)

[Szerkesztve]

(#171) Fasten

Fasten
(tag)

Hello !

Asus A8N + 3000 Athlon64-hez milyen tápot kell venni? Vagy milyet lenne érdemes? :)

Some people believe football is a matter of life and death, I am very disappointed with that attitude. I can assure you it is much, much more important than that.

(#172) Fasten

Fasten
(tag)

Hmm. Korán van még :) nem a8n, hanem K8n szeretett volna lenni :)

vagy k8n nem rlz athlon 64.gyel ? esetleg jobb lenne az Abit? De milyen táp ?

köcce

[Szerkesztve]

Some people believe football is a matter of life and death, I am very disappointed with that attitude. I can assure you it is much, much more important than that.

(#173) lacus23 válasza Fasten (#172) üzenetére

lacus23
(kvázi-tag)

Hi!
nos igazából tudni kellene, hogy mi minden van vagy lessz a gépedben
de én csak ajánlani tudom a
Chieftec:HPC-420-302DF (dupla ventis)
nekem is ilyen van és ez tuti

[Szerkesztve]

(#174) Fasten válasza lacus23 (#173) üzenetére

Fasten
(tag)

Ami a gépben van, radaon 9600, maxtor 80G ide, 20g quantum IDE, es lap- es proc csere előtt állok. En mindenkeppen ASUS-párti vagyok ,ezért gondoltam a K8n-ra, egy athlon 64-gyel. CSak tegnap hallottam egy kosza hirt, h amd-hez ABIT-ot ? De mindenképp ASUS-t akarok. szoval ehhez akkor chieftec? :) jah, egy 400-as mercury-m van, az gondolom, nem birná el.

Vagy mégis? :)

(#175) lacus23

lacus23
(kvázi-tag)

HI!
szerintem elbirja 400w tuti
igaz a amit én ajánlottam az 420 és ezt stabilan tartja és aktiv pfc-s
Miért is akarod lecserálni?

Asus A8V-E Deluxe kérlek nézz utánna ez 1 kiba***t jó lap
igaz hogy pci-e vido csati van rajta

(#176) Fasten válasza lacus23 (#175) üzenetére

Fasten
(tag)

Valóban nem egy utolsó lap ez, csak a PCI-E miatt egyrészt az ára húzósabb, meg a 9600-os AGP-s radeonommal akkor mit csinaljak? :)

Mostani lapom egy ASUS a7a, + thunderbird 1133. Szerintem csereérett :)

De lapbol nekem ez az asus k8n tökjó lenne. CSak a hűtése miatt aggodalmaskodom egy kicsit.

ami a chipsetet illeti, melyik a ''jobb'' az nforce, vagy a k8t800 ( pl a8v )

Kezdek egyre jobban elbizonytalanodni :)

(#177) raketa válasza dwiki (#170) üzenetére

raketa
(újonc)

hol és hogy lehet kikapcsolni az önarcképet?

nekem ugyanis csak a véletlenen múlt, hogy századik próbálkozás után egyszercsak túlfutott rajta

(#178) lacus23 válasza Fasten (#176) üzenetére

lacus23
(kvázi-tag)

Hi!
nos igazából nem tudok neked meg nyugtato választ adni
hisz vannak akik a n-force4-re vannak aki VIA-ra esküsznek
az bizti ha azt nézed hogy az n.force most jön ki az n-force5-el akkor nem tudom hogy lehet -e ill szabad-e ilyen gyorsan lapokat váltani hisz még valakinek a 4 -is ujjnak számit
igazából szerintem nem sok külömbség van köztük (ízlés kérdése )
lehet velem vitatkozni.....:F:F:F:F

(#179) dwiki válasza raketa (#177) üzenetére

dwiki
(senior tag)
LOGOUT blog

Most fejből nem vágom, de este megnézem, ha lesz időm, meg nem felejtem el.
Természetesen a biosban lehet persze, csak a pontos helyet nem tom....

(#180) Cucli™

Cucli™
(kvázi-tag)

egy ilyen tápot néztem ki a lapnak: Bővebben: link
ez a fajta táp ugye jó lesz neki?

All your lies are coming true. All freedom is lost. ALL HOPE IS GONE.

(#181) Cucli™

Cucli™
(kvázi-tag)

egy ilyen tápot néztem ki a lapnak: Bővebben: link
ez a fajta táp ugye jó lesz neki?

All your lies are coming true. All freedom is lost. ALL HOPE IS GONE.

(#182) jrpryv válasza Cucli™ (#181) üzenetére

jrpryv
(tag)

Hát, ha jól látom ez nem 24 pines, hamár tápot veszel akkor érdemes lenne inkább 24 tűsben gondolkodnod, elvégre az alaplapi csatlakozó hely is 24-es.

Ha lelövünk valakit azzal némikép tisztázzuk a vele kapcsolatos álláspontunkat...

(#183) dwiki válasza Cucli™ (#181) üzenetére

dwiki
(senior tag)
LOGOUT blog

Pl ajánlom a cooler master 450-es tápot. 12 cm-es venti, -halk -, wattmerô hozzá, 24-tűs csatlakozó, 2 serial ata csatlakozó. (Nekem ilyen van. Eddig bevált....)

(#184) dwiki válasza raketa (#177) üzenetére

dwiki
(senior tag)
LOGOUT blog

No megnéztem tegnap. Tehát a biosban a boot menuben van egy olyan hogy :''full screen logo''. Vagy vmi ilyesmi. Nos, ő az önarkép...

(#185) NRGyP

NRGyP
(lelkes újonc)

Hi all! Lenne egy kérdésem. Asszem már volt szó róla, de konkrét válaszra nem emléxem. Miért is nem ajánlott használni a 24tűs átalakítót? Bár nekem is csak sima 20tűssel megy a gép, de azért érdekelne, hogy mi a gáz az átalakítóval?Thx

(#186) dwiki válasza NRGyP (#185) üzenetére

dwiki
(senior tag)
LOGOUT blog

Én nem tom mi a gáz vele, viszont az előző gépemben használtam a 24-tűs tápról a hozzá adott 20 tűs átalakítót (nforce2-es laphoz) és nem volt vele az ég világon semmi gáz. A gép atom stabil volt.
Röviden ennyi...

(#187) KriszBoy válasza raketa (#169) üzenetére

KriszBoy
(őstag)

Én 10-es szorzón 250en használom az FSB! Eddig még semmi gáz!

(#188) Fecdzo

Fecdzo
(senior tag)

Két kérdésem lenne hozzátok:

Az első az hogy mi a véleményetek az 1004-es biosról??Ki milyen biost használ?

A második meg h szerintetek jó ez a nvidia firewall?Használhatom mondjuk a zone alarm helyett nyugodtan??

Pozitív és negatív tapasztalatok is érdekelnek!!

''Nem látsz túl azokon a döntéseiden amelyeket még nem hoztál meg!'' 'Until the last drop of blood runs from my dead body, my sword shall never dry.I may lose a fight, but, I will always win the war!”''Relax...it's NINJUTSU!!!' Mindörökké tőzsde!

(#189) raketa válasza KriszBoy (#187) üzenetére

raketa
(újonc)

10-es szorzón? nekem 9 a maximum :(

az 1005 béta bios használom. lehet, hogy az 1004-ben van 9-nél magasabb szorzó is?

amúgy meg érdekelne, hogy valaki az automata feszültségválasztó helyett beállít-e konkrét értéket, illetve hogy egy jobb memóriát milyen időzítéssel lehet hajtani.

Ezen az alaplapon nem csak a szokásos 4 érték van, hanem jóval több a lehetőség.
Csak sajna nem tudom, melyik mire jó.

(#190) lalah

lalah
(újonc)

[Szerkesztve]

(#191) lalah

lalah
(újonc)

Bocsi. Rossz helyre ment!!!!!!!!!!

(#192) dwiki válasza raketa (#189) üzenetére

dwiki
(senior tag)
LOGOUT blog

Szorzó kérdésben:
Nálad azért van 9-es szorzó, mivel 3000-es a procid....
Kicsit azért utánanézhetnél a témának, és ha csak utána irogatnál...
Má bocs...

(#193) Gorneck23

Gorneck23
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

''Új'' bios-t felrakta vki (1004)?!

(#194) Fecdzo válasza Gorneck23 (#193) üzenetére

Fecdzo
(senior tag)

Igen...én...
És én is azt akrnám tudni h rajtam kívül volt e még valaki...
Nekem eddig jól szuperál, semmivel nincs gond.Az meg h jobb e azt nem tudom...bár a gyári 1002 bios szerintem max12 órát volt a lapban úgy hogy annál azért csak jobb..:))

Neked fenn van?
Milyen szted??

''Nem látsz túl azokon a döntéseiden amelyeket még nem hoztál meg!'' 'Until the last drop of blood runs from my dead body, my sword shall never dry.I may lose a fight, but, I will always win the war!”''Relax...it's NINJUTSU!!!' Mindörökké tőzsde!

(#195) dwiki válasza Fecdzo (#194) üzenetére

dwiki
(senior tag)
LOGOUT blog

Én is felraktam... (már ''rég'' -relative -, csak nem emlékeztem hogy hányast...)

(#196) Gorneck23 válasza Fecdzo (#194) üzenetére

Gorneck23
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Még nincs összerakva a gépem szal nem próbáltam...

(#197) fasyrt

fasyrt
(őstag)

Melyik színű SATA csatlakozó a natív? :F
Ugye először a natívokat töltsük fel, s utána a Silicon Imageseket?

(#198) anulu válasza fasyrt (#197) üzenetére

anulu
(PH! nagyúr)

fekete a natív

''Ha egyszer meghalok, ne kérdezd meg, miért büdös a lábam!'' | Feel the power! Intel Core i7 | Windows 2008 R2 | MCSA+M / MCTS Exchange 2007 / MCITP-SA/VA/Ent Messaging Admin 2010 | PSN: anulu1982 | STOP ACTA!

(#199) anulu

anulu
(PH! nagyúr)

tegnap boldog tulajdonosa lettem egy (igaz nem Deluxe), de A8N-SLI-nek. teljesen jó, 9x280-on lazán és zokszó nélkül hajtja meg a 3000+ A64-em :)

chipsethűtőről: szerintem egyáltalán nem nevezhető hangosnak a 8000rpm ellenére sem. tudja valaki, hogy hol lehet megnézni a chip hőmérsékletét? a 7000-es Zalmanom egy szabályzópanelre van kötve, így a gyári ventiszabályzó felszabadult. erre rákötöttem az alaplapi ventit, beállítottam 6000rpm köré, és így most qssol (a VF700-AlCu hangosabb...). úgyhogy most jó :D

''Ha egyszer meghalok, ne kérdezd meg, miért büdös a lábam!'' | Feel the power! Intel Core i7 | Windows 2008 R2 | MCSA+M / MCTS Exchange 2007 / MCITP-SA/VA/Ent Messaging Admin 2010 | PSN: anulu1982 | STOP ACTA!

(#200) fasyrt válasza anulu (#199) üzenetére

fasyrt
(őstag)

Mi a különbség a Deluxe és a sima közt? :U

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.