Már alig várom, hogy legyen egy kis pénzem
, azt már rohanok is fejvesztve a boltba az alaplapért![;]](/dl/s/v1.gif)
Best Of AMD

Már alig várom, hogy legyen egy kis pénzem
, azt már rohanok is fejvesztve a boltba az alaplapért![;]](/dl/s/v1.gif)
Best Of AMD

Hi!
hol és mennyiért akarod venni a lapot?
A remény hal meg utoljára!

Aspect Computer Szaküzlet Kft.
Budapest 1136.
Hegedűs Gyula utca 7-9.
39400 Ft
Bővebben: link
Best Of AMD

Feltéve ha még lessz mire megyek! 
Best Of AMD

Máshol sajna nem találtam eddig, meg szerintem ennyiért nem drága.
Best Of AMD

akkor rendelj jóval olcsóbban innen 
ASUS A8N SLI Deluxe ------------------------------------------- 30990.-
Hát - megjött a lapom - ráraktam a zalmant, plusz a tetejére egy 4.5-ös ventit befőttesgumival ráaplikáltam. Hát nem tűnik tutival, egyrészt randa (pedig kék gumit válaszotttam hogy harmonizáljon a borda színével
) , másrészt ez a gumi szerintem így kinyúlva 2 hónap után előregszik, és elszakad
...
''De gustibus non disputandum est''

Ígértem, hogy megírom, hogyan sikerül elcsendesíteni az A8N-t; hátha valakinek tanulságos.
A tápventi -- még ha 12 cm-es is -- nem húz be elég levegőt ahhoz, hogy a Zalmannal passzívan hűtött NF4 chipet normális hőmérsékleten tartsa. Még akkor sem, amikor leragasztottam a házon minden más lyukat, csak az alul oldalt levő rácsot nem, amely az NF4 közelében van, hogy csak onnan jöjjön a friss levegő a házba, és az rögtön a Zalmant érje. Néhány keménypapír légterelőt is betettem, hiába.
Lehet, hogy ha a tápom nem PFC-s lenne, és mindig teljes sebességgel forogna, akkor behúzna elég levegőt, de persze akkor hangosabb is lenne.
Úgyhogy passzívan nem sikerült megoldanom az NF4 hűtést. A rácsra szerelt, gumialátétek segítségével felfogatott (nagyon sokat számít!!!) 8cm-es venti szükségesnek mutatkozik, viszont kiváltja nem csak az NF4 eredeti zajos hűtését, hanem valószínűleg a monitorkártya aktív hűtését is le tudom cserélni olcsón passzívra. Így 3 ventillátor lesz a házban -- ez eggyel több, mint terveztem.
Kösz a figyelmet.
. o O o .

Hali! Hacsak a tápventit nem fordítottad meg, akkor az kifelé fújja a levegőt, ha pfc-s, ha nem. Ha pedig befordítottad, akkor fincsi meleget küld be a gépedbe. Szerintem...![;]](/dl/s/v1.gif)
Volt egy ôrzô-védô kutyám, de ellopták...

Félreértés
A tápventi kifelé fúj; azért tömtem be a házon a többi lyukat, hogy az általa a házba behúzott levegő egy adott helyen jöjjön be (a Zalman mellett). Ez meg is történt, csak hát nem volt elég nagy a huzat. Remélem, érthető rajz nélkül is.
Egyébként áramlástanilag is hatékonyabb, ha nem csupán a tápventi szellőztet, mert az lényegében ritkítja a levegőt (ha csak enyhén is), ami csökkenti a közeg hőszállító képességét. A befújó venti viszont kicsit tömöríti, így a forró alkatrészek jobban át tudják a levegőnek adni a felesleg hőt.
[Szerkesztve]
. o O o .

Teljesen világos

sziasztok
tapasztalt valaki hasonlót ezzel a lappal: ?
hiába állítom be kézzel az fsb-t ~2000-re (8,5*238), a win alól az nTune és a Sandra is 1150-nek mondja a processzorsebességet, és ami rosszabb, a benchmark eredmények alapján is sajna tényleg csak ekörül fut. 
(amd64 3000+ van benne, meg 2*512 a-data ram)
asus a8n sli deluxe + AMD64-3000+' + bat1vs + 2*512 a-data-500Mhz + x600pro + maxtor200sata + maxtor120ide + samsung120ide + pinaccle-pctv-pro + teac-cd-író + nec-dvd-író + impact+qtec500W

az érdeklődés hiányában kénytelen voltam magam rájönni a probléma okára 

a mocsok COOL'N'QUIET a felelős mindenért. ez takarékara állítja a procit, és csak akkor engedi felpörögni, ha neki olyan kedve van. egy benchmark teszt ezek szerint nem elég nyomós ok 

amúgy ennek a lapnak az auto tuning opciójával is sokat szívtam, mert több tucat kísérletezésre sem engedett belépni (még a biosba sem), mire végre egyszer sikerült, és csak ámultam, hogy a 3000+-os procit 4096 MHz tényleges feszültséggel akarta hajtani.
asus a8n sli deluxe + AMD64-3000+' + bat1vs + 2*512 a-data-500Mhz + x600pro + maxtor200sata + maxtor120ide + samsung120ide + pinaccle-pctv-pro + teac-cd-író + nec-dvd-író + impact+qtec500W
Mi az hogy:
''3000+-os procit 4096 MHz tényleges feszültséggel akarta hajtani'' ?
4096 MHz tényleges feszültség?
És hogy hogy nem engedett belépni a biosba? A kezedre csapott ? 

nekem olyat csinált ,ha a szorzót autón hagytam ,az FSB pedig 235 MHz (eddig birja a ramom duálban),akkor 7X szorzót rendelt hozzá
kézzel kellett 9X-re állitanom

Persze, semmi.......
csak a pillanatnyi elmazavarom szüleménye
4096 MHz frekvenciát akartam írni.
Belépni meg úgy nem engedett, hogy a bekapcsolás után egy gyönyörű kétprocis önarcképet festett magáról. és kiírta, hogy ''to enter setup press delete''
a delete megnyomására meg kiírta, hogy entering setup, és önarckép végtelen ideig.........
bios sehol

arra a következtetésre jutottam, hogy lehetőleg sehol nem szabad hagyni neki, hogy Ő gondolkodjon.
vagyis NO auto beállítás (esetleg a feszültségeknél)

na tessék........
a kétprocis értelemszerűen a következő félrebeszélésem
természetesen két videokaris

érdekelne a tapasztalatotok:
kinek meddig sikerült húzni a lapot.
Én még nem nagyon próbálkoztam.
csak az fsb- vettem 233-ra
Nem kétprocis, hanem két video karis 
Amúgy ki lehet kapcsolni az önarcképet.
Szerk:
ja oké, látom már javítottad 
[Szerkesztve]

Hello !
Asus A8N + 3000 Athlon64-hez milyen tápot kell venni? Vagy milyet lenne érdemes? 
Some people believe football is a matter of life and death, I am very disappointed with that attitude. I can assure you it is much, much more important than that.

Hmm. Korán van még
nem a8n, hanem K8n szeretett volna lenni 
vagy k8n nem rlz athlon 64.gyel ? esetleg jobb lenne az Abit? De milyen táp ?
köcce
[Szerkesztve]
Some people believe football is a matter of life and death, I am very disappointed with that attitude. I can assure you it is much, much more important than that.

Hi!
nos igazából tudni kellene, hogy mi minden van vagy lessz a gépedben
de én csak ajánlani tudom a
Chieftec:HPC-420-302DF (dupla ventis)
nekem is ilyen van és ez tuti
[Szerkesztve]

Ami a gépben van, radaon 9600, maxtor 80G ide, 20g quantum IDE, es lap- es proc csere előtt állok. En mindenkeppen ASUS-párti vagyok ,ezért gondoltam a K8n-ra, egy athlon 64-gyel. CSak tegnap hallottam egy kosza hirt, h amd-hez ABIT-ot ? De mindenképp ASUS-t akarok. szoval ehhez akkor chieftec?
jah, egy 400-as mercury-m van, az gondolom, nem birná el.
Vagy mégis? 

HI!
szerintem elbirja 400w tuti
igaz a amit én ajánlottam az 420 és ezt stabilan tartja és aktiv pfc-s
Miért is akarod lecserálni?
Asus A8V-E Deluxe kérlek nézz utánna ez 1 kiba***t jó lap
igaz hogy pci-e vido csati van rajta

Valóban nem egy utolsó lap ez, csak a PCI-E miatt egyrészt az ára húzósabb, meg a 9600-os AGP-s radeonommal akkor mit csinaljak? 
Mostani lapom egy ASUS a7a, + thunderbird 1133. Szerintem csereérett 
De lapbol nekem ez az asus k8n tökjó lenne. CSak a hűtése miatt aggodalmaskodom egy kicsit.
ami a chipsetet illeti, melyik a ''jobb'' az nforce, vagy a k8t800 ( pl a8v )
Kezdek egyre jobban elbizonytalanodni 

hol és hogy lehet kikapcsolni az önarcképet?
nekem ugyanis csak a véletlenen múlt, hogy századik próbálkozás után egyszercsak túlfutott rajta

Hi!
nos igazából nem tudok neked meg nyugtato választ adni
hisz vannak akik a n-force4-re vannak aki VIA-ra esküsznek
az bizti ha azt nézed hogy az n.force most jön ki az n-force5-el akkor nem tudom hogy lehet -e ill szabad-e ilyen gyorsan lapokat váltani hisz még valakinek a 4 -is ujjnak számit
igazából szerintem nem sok külömbség van köztük (ízlés kérdése )
lehet velem vitatkozni.....

Most fejből nem vágom, de este megnézem, ha lesz időm, meg nem felejtem el.
Természetesen a biosban lehet persze, csak a pontos helyet nem tom....

egy ilyen tápot néztem ki a lapnak: Bővebben: link
ez a fajta táp ugye jó lesz neki?
All your lies are coming true. All freedom is lost. ALL HOPE IS GONE.

egy ilyen tápot néztem ki a lapnak: Bővebben: link
ez a fajta táp ugye jó lesz neki?
All your lies are coming true. All freedom is lost. ALL HOPE IS GONE.

Hát, ha jól látom ez nem 24 pines, hamár tápot veszel akkor érdemes lenne inkább 24 tűsben gondolkodnod, elvégre az alaplapi csatlakozó hely is 24-es.
Ha lelövünk valakit azzal némikép tisztázzuk a vele kapcsolatos álláspontunkat...
Pl ajánlom a cooler master 450-es tápot. 12 cm-es venti, -halk -, wattmerô hozzá, 24-tűs csatlakozó, 2 serial ata csatlakozó. (Nekem ilyen van. Eddig bevált....)
No megnéztem tegnap. Tehát a biosban a boot menuben van egy olyan hogy :''full screen logo''. Vagy vmi ilyesmi. Nos, ő az önarkép...

Hi all! Lenne egy kérdésem. Asszem már volt szó róla, de konkrét válaszra nem emléxem. Miért is nem ajánlott használni a 24tűs átalakítót? Bár nekem is csak sima 20tűssel megy a gép, de azért érdekelne, hogy mi a gáz az átalakítóval?Thx
Én nem tom mi a gáz vele, viszont az előző gépemben használtam a 24-tűs tápról a hozzá adott 20 tűs átalakítót (nforce2-es laphoz) és nem volt vele az ég világon semmi gáz. A gép atom stabil volt.
Röviden ennyi...

Én 10-es szorzón 250en használom az FSB! Eddig még semmi gáz!

Két kérdésem lenne hozzátok:
Az első az hogy mi a véleményetek az 1004-es biosról??Ki milyen biost használ?
A második meg h szerintetek jó ez a nvidia firewall?Használhatom mondjuk a zone alarm helyett nyugodtan??
Pozitív és negatív tapasztalatok is érdekelnek!!
''Nem látsz túl azokon a döntéseiden amelyeket még nem hoztál meg!'' 'Until the last drop of blood runs from my dead body, my sword shall never dry.I may lose a fight, but, I will always win the war!”''Relax...it's NINJUTSU!!!' Mindörökké tőzsde!

10-es szorzón? nekem 9 a maximum 
az 1005 béta bios használom. lehet, hogy az 1004-ben van 9-nél magasabb szorzó is?
amúgy meg érdekelne, hogy valaki az automata feszültségválasztó helyett beállít-e konkrét értéket, illetve hogy egy jobb memóriát milyen időzítéssel lehet hajtani.
Ezen az alaplapon nem csak a szokásos 4 érték van, hanem jóval több a lehetőség.
Csak sajna nem tudom, melyik mire jó.
Szorzó kérdésben:
Nálad azért van 9-es szorzó, mivel 3000-es a procid....
Kicsit azért utánanézhetnél a témának, és ha csak utána irogatnál...
Má bocs...
''Új'' bios-t felrakta vki (1004)?!

Igen...én...
És én is azt akrnám tudni h rajtam kívül volt e még valaki...
Nekem eddig jól szuperál, semmivel nincs gond.Az meg h jobb e azt nem tudom...bár a gyári 1002 bios szerintem max12 órát volt a lapban úgy hogy annál azért csak jobb..
Neked fenn van?
Milyen szted??
''Nem látsz túl azokon a döntéseiden amelyeket még nem hoztál meg!'' 'Until the last drop of blood runs from my dead body, my sword shall never dry.I may lose a fight, but, I will always win the war!”''Relax...it's NINJUTSU!!!' Mindörökké tőzsde!
Én is felraktam... (már ''rég'' -relative -, csak nem emlékeztem hogy hányast...)
Még nincs összerakva a gépem szal nem próbáltam...

Melyik színű SATA csatlakozó a natív? 
Ugye először a natívokat töltsük fel, s utána a Silicon Imageseket?

fekete a natív
''Ha egyszer meghalok, ne kérdezd meg, miért büdös a lábam!'' | Feel the power! Intel Core i7 | Windows 2008 R2 | MCSA+M / MCTS Exchange 2007 / MCITP-SA/VA/Ent Messaging Admin 2010 | PSN: anulu1982 | STOP ACTA!

tegnap boldog tulajdonosa lettem egy (igaz nem Deluxe), de A8N-SLI-nek. teljesen jó, 9x280-on lazán és zokszó nélkül hajtja meg a 3000+ A64-em 
chipsethűtőről: szerintem egyáltalán nem nevezhető hangosnak a 8000rpm ellenére sem. tudja valaki, hogy hol lehet megnézni a chip hőmérsékletét? a 7000-es Zalmanom egy szabályzópanelre van kötve, így a gyári ventiszabályzó felszabadult. erre rákötöttem az alaplapi ventit, beállítottam 6000rpm köré, és így most qssol (a VF700-AlCu hangosabb...). úgyhogy most jó 
''Ha egyszer meghalok, ne kérdezd meg, miért büdös a lábam!'' | Feel the power! Intel Core i7 | Windows 2008 R2 | MCSA+M / MCTS Exchange 2007 / MCITP-SA/VA/Ent Messaging Admin 2010 | PSN: anulu1982 | STOP ACTA!