Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#5101) puhakex

puhakex
(lelkes újonc)

Csak kiváncsiságból.
Az alaplapon a hangkártyánál az táp bemenet (Ami pl egy PATA vinyóhoz is kell) mire jó?
Mi a különbség ha be van dugva vagy nincs?

(#5102) Volken válasza puhakex (#5101) üzenetére

Volken
(tag)

A kis könyvből én úgy vettem le, hogy ha 2 vga van bent akkor kell az a többlet energia.

Olyan nagyon jó barátom vagy,h ha 2en lennénk egy süllyedő hajón és csak egy mentőövünk lenne hát bizony mondom nagyon hiányoznál.

(#5103) puhakex válasza Volken (#5102) üzenetére

puhakex
(lelkes újonc)

És bármilyen 2 vga-t lehet dual-ba kötni?
Tudnátok valami yo kártyát hozzá amit duálba lehet kötni és tényleg bírja az újabb játékokat is?

(#5104) Volken válasza puhakex (#5103) üzenetére

Volken
(tag)

Nem bármilyet. Ennél a lapnál csat nvidiákat. Azon belül is csak egyforma kártyákat. Például ha van egy 8800 Ultrád ahhoz csak egy ugyan ilyen 8800 Ultrát lehet kötni. Habár ennél a lapnál nem hiszem, hogy beszélhetünk ilyen erős kártyákról. De egy a lényeg ha egy vga-n látod hogy fel van tüntetve az SLI felirat azokat lehet össze kötni. De mondom figyelni kell, hogy a típus ugyan az legyen.

Egyébként sokkal olcsóbban jössz ki ha beruházol egy darab HD4850-esre azon nagyon szépen elfognak futni még a legújabb játékok is. Persze ha megfelelően megvan támogatva procival és elegendő rammal. Meg hát lehet gondolkodni gyengébb vga-val persze ez teljesítmény csökkenéssel jár.

[ Szerkesztve ]

Olyan nagyon jó barátom vagy,h ha 2en lennénk egy süllyedő hajón és csak egy mentőövünk lenne hát bizony mondom nagyon hiányoznál.

(#5105) puhakex

puhakex
(lelkes újonc)

Még annyit szeretnék kérdezni, hogy ti a "peg linket" valahogy működésre tudtátok bírni? Elég a biosban bekapcsolni, hogy működjön vagy még a win-ben is ügyködni kell valamit?

(#5106) Volken válasza puhakex (#5105) üzenetére

Volken
(tag)

Mi az a peg link ??

(#5107) puhakex válasza Volken (#5106) üzenetére

puhakex
(lelkes újonc)

Ha bekapcsolod megemeli a PCI-E -en lévő videokártyád órajelét és így gyorsabb lesz valamivel a VGA-d. Itt leírják

[link]

De én érezhető változást nem vettem észre. Lehet a win-ben is kéne valamit állítani :F

(#5108) Volken

Volken
(tag)

Ezeken a lapokon hol lehet beállítani a WoL-t ? Biosban sehol nem találom ezt a funkciót.

(#5109) puhakex válasza Volken (#5108) üzenetére

puhakex
(lelkes újonc)

Mi az a Wol? =)

(#5110) Thrawn válasza puhakex (#5109) üzenetére

Thrawn
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Wake Up on LAN

Different songs for different moods.

(#5111) Insanecube

Insanecube
(újonc)

Nekem ilyen alaplapom van évek óta, most kezdd el rosszalkodni:S Van amikor nemérzékeli a vinyót, és valami CMOS checksun errort ír ki amikor bekapcsolom a gépet? Valaki tudná hol kell a BIOS-ba beállítani h ne írja ki?

Köszönöm.

(#5112) Thrawn válasza Insanecube (#5111) üzenetére

Thrawn
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Ezt nem lehet a BIOS-ban beállítani.
Tipp: Kezd fáradni az alaplapi gombelem, ki kellene mérni és cserélni ha szükséges.

Different songs for different moods.

(#5113) puhakex válasza Thrawn (#5110) üzenetére

puhakex
(lelkes újonc)

Pontosan mire jó ez a "Wake Up on LAN" funkció?

(#5114) Kommy válasza puhakex (#5113) üzenetére

Kommy
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Távolról feléleszthető a számítógép, a hálózati kártyán keresztül.

dropbox regisztráció: http://db.tt/RopCZAH Crittercism: www.crittercism.com/register?codez=xttbhdkbcw Programjaim iOS-ra: iPHUpper, iPHUpper 2, iPC, iPC Lite, iPC for iPad

(#5115) puhakex

puhakex
(lelkes újonc)

Ez a lap SATA és SATAII -es meghajtókat is tud kezelni? Szóval mindkettőt?

(#5116) nRu3 válasza puhakex (#5115) üzenetére

nRu3
(PH! kedvence)

yes

''az élet fantáziadúsabb mint az álmaink'' csak az álmaink néha elérhetetlenek.......

(#5117) Volken

Volken
(tag)

És bárki tudta használni ezt a funkciót ezen a fajta lapon ? (WoL-ról van szó)

(#5118) Kommy válasza Volken (#5117) üzenetére

Kommy
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Természetesen, én rengeteget használtam, hogy távolról el tudjam érni a gépet.

dropbox regisztráció: http://db.tt/RopCZAH Crittercism: www.crittercism.com/register?codez=xttbhdkbcw Programjaim iOS-ra: iPHUpper, iPHUpper 2, iPC, iPC Lite, iPC for iPad

(#5119) Volken válasza Kommy (#5118) üzenetére

Volken
(tag)

És hogyan lőtted be ? Mert én biosban nem találom ezt a funkciót.

(#5120) Kommy válasza Volken (#5119) üzenetére

Kommy
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Biosban a Power-nél van egy olyan, hogy Power On By PCI Device ez legyen Enabled. Majd a Windowsban az eszközkezelőben , a hálózati kártyáknál engedélyezni kell a "Ez az eszköz felélesztheti" vagy valami ilyesmit és ezután feléleszthető távolról a gép.

(#5121) Pr3s

Pr3s
(lelkes újonc)

Sziasztok!

A Zalman NJ47 hűtőt hol tudom beszerezni???
Nagyon kellene,mert az A8N-E gyárija kezdi megadni magát,így jó lenne mihamarabb rátolni egy ilyet!
Válaszaitokat előre is nagyon köszi!

Üdv.: Pr3s
www.pc-arena.hu

(#5122) eca válasza Pr3s (#5121) üzenetére

eca
(lelkes újonc)

A LORDban láttam ilyesmit.

(#5123) puhakex

puhakex
(lelkes újonc)

Ezt a "Wake up on lan" szolgáltatást csak akkor tudom használni, hogyha egy helyi hálózaton lévő gépről (LAN) akarom elindítani vagy távvezérléssel máshonnan netről is be lehet kapcsolni a gépet? Ha igen akkor hogyan, mert sajnos eddig még nem sikerült. :(

(#5124) apro3

apro3
(újonc)

nekem ilyen alaplapom van

nagyon király
a kis venti lett lecserélve rajta egy hűtőbordára,ennyi

(#5125) urbi90 válasza Allien (#5067) üzenetére

urbi90
(újonc)

Nem ótvar egyáltalán , csak jól kell megvariálni az fsb-t , a szorzót meg a megadott ram fajtáját . és akk megy a tuning

(#5126) Ombi5

Ombi5
(senior tag)

Udv. Ebbe 2 vga-t lehet tenni, hogy 2 monitort hajtson meg?

(#5127) puhakex

puhakex
(lelkes újonc)

Sziasztok!

Kicsit már használt ez az alaplapom és az elmúlt hetekben kezdte el azt csinálni, hogy a chipkészletet hűtő venti néha nem indul el, csak ha megpöcögtetem.
Egy takarításon kívül tudtok mondani valami más tippet, mivel lehetne javítani rajta? :F

Üdv:
puhakex

(#5128) pulykas

pulykas
(újonc)

Ha valaki olvassa még és van ötlete, akkor kérem segítsen.

ASUS A8N-SLI Deluxe alaplapon van.

Lehet a RAID feliratú sata csatlakozót úgy használni, hogy ne RAID-nek vegye?
Csak simán be akarok tenni a gépembe 6db sata vinyót, de az a gond, hogy 4 "sata" feliratú foglalat van és 4 "sata raid" feliratú. Amit olvastam a RAID-ről, hogyha abba rakom a vinyókat, akkor törölni kell őket, és ezt én nem akarom.
Valahogy megoldható, hogy menjenek erről a RAId sata aljzatról nem RAID-ben?

Kicsit részletesebben:
Úgy néz ki a bios HDD portok szempontjából, hogy van egy Nvidia és Silicom image része. Az nvidián van 4 sata, ezek mennek most is, és van 2db IDE, ezeket már nem használom. A bios főablakáben ezket látom, fel vannak sorolva, hogy mi van rájuk kötve. Aztán bios Advenced menüjében, ezekre egyenként be lehet állítani RAID-et, mind a 8-ra.
Ez eddig oké, mennek is nem akarok rájuk RAID-et.

Aztán a másik 4 piros Sata aljzat, amik silicom imagehez tartoznak, ezekről csak a bios advanced menüjében annyi van, hogy engedélyezem-e a silicon image driveot vagy nem. Nincsenek felsorolva darabonként a portok, mint az nvidia esetben. Mikor engedélyezem azt a silicon driveot, akkor már bios látja a vinyókat, de azt írja nincs rajtuk raid beállítva, továb lép,és windowsban nem látom őket.

Arra következtettem, hogy ez a 4 silicon sata aljzat, csak raidra van kitalálva. Ilyen előfordulhat? Vagy csak nem találom még mit kellene állítani?

Várom segítségeteket, ha valakinek már volt iylen problémája!

üdv.: Berti

(#5129) pulykas válasza puhakex (#5127) üzenetére

pulykas
(újonc)

Esetleg egy kis műszer olaj a takarításon kívül.

üdv.: Berti

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.