Csak kiváncsiságból.
Az alaplapon a hangkártyánál az táp bemenet (Ami pl egy PATA vinyóhoz is kell) mire jó?
Mi a különbség ha be van dugva vagy nincs?
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
Adok-veszek témák
Hardver apróhirdetések
GeiL Ultra 4X512mb DDR 2 800Mhz 1500/db vihető külön külön is (kingmax ddr2 1066 1gb 3000.-,2gb 6000
Hp worstation W6000 Xeon 2666mhz HT,Scsi 36gb hdd 1024mb ram Cd rom nvidia geforce
Micron256mb 333mhz 1000- Apcer,samsung ddr1 400mhz 512mb 2500/db Kingmax 512mb 400mhz 2500/db
Gamer laptop 15.6"Hd Led Intel®Core™i3 2330M 4gb ddr3 750gb hdd Nvidia Gt 555M Cuda 1gb Usb tvtuner
HP Compaq 8510p 15.4" WSXGA+ (1680x1050Core2 T7500 Ati Hd X2600 512mb hyper memory 160gb hdd 2gb ram
puhakex
(lelkes újonc)

Volken
(tag)
A kis könyvből én úgy vettem le, hogy ha 2 vga van bent akkor kell az a többlet energia.
Olyan nagyon jó barátom vagy,h ha 2en lennénk egy süllyedő hajón és csak egy mentőövünk lenne hát bizony mondom nagyon hiányoznál.

puhakex
(lelkes újonc)
És bármilyen 2 vga-t lehet dual-ba kötni?
Tudnátok valami yo kártyát hozzá amit duálba lehet kötni és tényleg bírja az újabb játékokat is?

Volken
(tag)
Nem bármilyet. Ennél a lapnál csat nvidiákat. Azon belül is csak egyforma kártyákat. Például ha van egy 8800 Ultrád ahhoz csak egy ugyan ilyen 8800 Ultrát lehet kötni. Habár ennél a lapnál nem hiszem, hogy beszélhetünk ilyen erős kártyákról. De egy a lényeg ha egy vga-n látod hogy fel van tüntetve az SLI felirat azokat lehet össze kötni. De mondom figyelni kell, hogy a típus ugyan az legyen.
Egyébként sokkal olcsóbban jössz ki ha beruházol egy darab HD4850-esre azon nagyon szépen elfognak futni még a legújabb játékok is. Persze ha megfelelően megvan támogatva procival és elegendő rammal. Meg hát lehet gondolkodni gyengébb vga-val persze ez teljesítmény csökkenéssel jár.
[ Szerkesztve ]
Olyan nagyon jó barátom vagy,h ha 2en lennénk egy süllyedő hajón és csak egy mentőövünk lenne hát bizony mondom nagyon hiányoznál.

puhakex
(lelkes újonc)
Még annyit szeretnék kérdezni, hogy ti a "peg linket" valahogy működésre tudtátok bírni? Elég a biosban bekapcsolni, hogy működjön vagy még a win-ben is ügyködni kell valamit?

Volken
(tag)
Mi az a peg link ??

puhakex
(lelkes újonc)
Ha bekapcsolod megemeli a PCI-E -en lévő videokártyád órajelét és így gyorsabb lesz valamivel a VGA-d. Itt leírják
De én érezhető változást nem vettem észre. Lehet a win-ben is kéne valamit állítani 

Volken
(tag)
Ezeken a lapokon hol lehet beállítani a WoL-t ? Biosban sehol nem találom ezt a funkciót.

puhakex
(lelkes újonc)
Mi az a Wol? =)
Wake Up on LAN
Different songs for different moods.

Insanecube
(újonc)
Nekem ilyen alaplapom van évek óta, most kezdd el rosszalkodni:S Van amikor nemérzékeli a vinyót, és valami CMOS checksun errort ír ki amikor bekapcsolom a gépet? Valaki tudná hol kell a BIOS-ba beállítani h ne írja ki?
Köszönöm.
Ezt nem lehet a BIOS-ban beállítani.
Tipp: Kezd fáradni az alaplapi gombelem, ki kellene mérni és cserélni ha szükséges.
Different songs for different moods.

puhakex
(lelkes újonc)
Pontosan mire jó ez a "Wake Up on LAN" funkció?
Távolról feléleszthető a számítógép, a hálózati kártyán keresztül.
dropbox regisztráció: http://db.tt/RopCZAH Crittercism: www.crittercism.com/register?codez=xttbhdkbcw Programjaim iOS-ra: iPHUpper, iPHUpper 2, iPC, iPC Lite, iPC for iPad

puhakex
(lelkes újonc)
Ez a lap SATA és SATAII -es meghajtókat is tud kezelni? Szóval mindkettőt?

nRu3
(PH! kedvence)
yes
''az élet fantáziadúsabb mint az álmaink'' csak az álmaink néha elérhetetlenek.......

Volken
(tag)
És bárki tudta használni ezt a funkciót ezen a fajta lapon ? (WoL-ról van szó)
Természetesen, én rengeteget használtam, hogy távolról el tudjam érni a gépet.
dropbox regisztráció: http://db.tt/RopCZAH Crittercism: www.crittercism.com/register?codez=xttbhdkbcw Programjaim iOS-ra: iPHUpper, iPHUpper 2, iPC, iPC Lite, iPC for iPad

Volken
(tag)
És hogyan lőtted be ? Mert én biosban nem találom ezt a funkciót.
Biosban a Power-nél van egy olyan, hogy Power On By PCI Device ez legyen Enabled. Majd a Windowsban az eszközkezelőben , a hálózati kártyáknál engedélyezni kell a "Ez az eszköz felélesztheti" vagy valami ilyesmit és ezután feléleszthető távolról a gép.

Pr3s
(lelkes újonc)
Sziasztok!
A Zalman NJ47 hűtőt hol tudom beszerezni???
Nagyon kellene,mert az A8N-E gyárija kezdi megadni magát,így jó lenne mihamarabb rátolni egy ilyet!
Válaszaitokat előre is nagyon köszi!
Üdv.: Pr3s
www.pc-arena.hu

eca
(lelkes újonc)
A LORDban láttam ilyesmit.

puhakex
(lelkes újonc)
Ezt a "Wake up on lan" szolgáltatást csak akkor tudom használni, hogyha egy helyi hálózaton lévő gépről (LAN) akarom elindítani vagy távvezérléssel máshonnan netről is be lehet kapcsolni a gépet? Ha igen akkor hogyan, mert sajnos eddig még nem sikerült. 

apro3
(újonc)
nekem ilyen alaplapom van
nagyon király
a kis venti lett lecserélve rajta egy hűtőbordára,ennyi

urbi90
(újonc)
Nem ótvar egyáltalán , csak jól kell megvariálni az fsb-t , a szorzót meg a megadott ram fajtáját . és akk megy a tuning

Ombi5
(senior tag)
Udv. Ebbe 2 vga-t lehet tenni, hogy 2 monitort hajtson meg?

puhakex
(lelkes újonc)
Sziasztok!
Kicsit már használt ez az alaplapom és az elmúlt hetekben kezdte el azt csinálni, hogy a chipkészletet hűtő venti néha nem indul el, csak ha megpöcögtetem.
Egy takarításon kívül tudtok mondani valami más tippet, mivel lehetne javítani rajta? 
Üdv:
puhakex

pulykas
(újonc)
Ha valaki olvassa még és van ötlete, akkor kérem segítsen.
ASUS A8N-SLI Deluxe alaplapon van.
Lehet a RAID feliratú sata csatlakozót úgy használni, hogy ne RAID-nek vegye?
Csak simán be akarok tenni a gépembe 6db sata vinyót, de az a gond, hogy 4 "sata" feliratú foglalat van és 4 "sata raid" feliratú. Amit olvastam a RAID-ről, hogyha abba rakom a vinyókat, akkor törölni kell őket, és ezt én nem akarom.
Valahogy megoldható, hogy menjenek erről a RAId sata aljzatról nem RAID-ben?
Kicsit részletesebben:
Úgy néz ki a bios HDD portok szempontjából, hogy van egy Nvidia és Silicom image része. Az nvidián van 4 sata, ezek mennek most is, és van 2db IDE, ezeket már nem használom. A bios főablakáben ezket látom, fel vannak sorolva, hogy mi van rájuk kötve. Aztán bios Advenced menüjében, ezekre egyenként be lehet állítani RAID-et, mind a 8-ra.
Ez eddig oké, mennek is nem akarok rájuk RAID-et.
Aztán a másik 4 piros Sata aljzat, amik silicom imagehez tartoznak, ezekről csak a bios advanced menüjében annyi van, hogy engedélyezem-e a silicon image driveot vagy nem. Nincsenek felsorolva darabonként a portok, mint az nvidia esetben. Mikor engedélyezem azt a silicon driveot, akkor már bios látja a vinyókat, de azt írja nincs rajtuk raid beállítva, továb lép,és windowsban nem látom őket.
Arra következtettem, hogy ez a 4 silicon sata aljzat, csak raidra van kitalálva. Ilyen előfordulhat? Vagy csak nem találom még mit kellene állítani?
Várom segítségeteket, ha valakinek már volt iylen problémája!
üdv.: Berti