Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#51) Legolas válasza rudi (#46) üzenetére

Legolas
(senior tag)

A Club3D volt az első! Nem a Chaintech! :(
Tegnap a Kékhalban elment 5 db. Meg ma is van még 1-2

Asus K8N, A64 3000+, 2* 512 Mb PC3200 Infineon, HIS RADEON X800 Pro, Hyundai B91D, NEC 3571

(#52) rudi válasza Male (#9) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Noszóval HSI:

Látható, hogy vannak esetek, amikor az AGP jobb és van amikor a PCI-Express. Ez egyértelműen valamiféle kiegyenlítetlenségre utal. Olyasmire, hogy a két buszféleség nem ugyanolyan sebességügyi karakterisztikával rendelkezik VAGY a HSI chipben van valami. Az hogy kisebb sávszélességre van optimalizálva a JÁTÉK szerintem nem áll meg, mert miért állnak meg, lényeg, hogy ma még az AGP max sebességénél kisebb az átvitel a VGA felé.

Akkor nézzük a két esetet.
1. más ''csatornakarakterisztika'' AGP-t szerintem nem érdemes nagyon firtatni, az egy kalsszikus prioritásos busz, egyedül kapja a sávszélességet, egyértelműen a VGA-hoz megy az adat, nem kell osztozn,i címzettet megjelölni stb.

A PCI-Express mint tudjuk point-to-point protokoll, hasonló mint az internetes-ethernetes/CSMA/CD-s csatornák, ami nem is busz, hanem inkább hálózat, vagyis többen hallgatódznak, és ha jön valami akkor először megnézik, hogy nekik jött-e, ha igen visszaszólnak hogy OK, szétcsomagolják, összerakják a csomagokat meg mindenféle egyéb. Az adóknak pedig versenyezniük kell az ''adási jogért'' körök vannak meg várakozások. Lényeg a lényeg, az ilyen jellegű csatronák nagyobb terhelésnél futnak igazán jó hatásfokkal.

Persze ebbe is bezavar, hogy elvileg a HSI után már az AGP-s kártyán is PCI-E jellegű adatnak kell mennie, mert az NV43 csak PCI-E-ül tud. (Kérdés, hogy milyen rétegszinten emészt a NYÁK-on csücsülő elektronika és milyenen a GPU)

Ami tehát eltérő az AGP-s és PCI-Expresses verzió között, az a PCI-Express adatcsomagok kezelésének helye. Egyik esetben a HSI chip másik esetben a natív GPU. Ennek a két egységnek lehet más a feldolgozási karakterisztikája: a HSI jobb alacsony terhelésnél a natív pedig nagyobbnál, hiszen ott tervezik használni.

Jobbat egyelőre nem tudok mondani, aki tud, tegye meg, ütköztessünk véleményt!

Resistance Is Futile. You will be assimilated!

(#53) fLeSs válasza Legolas (#51) üzenetére

fLeSs
(VIP)
LOGOUT blog

Mind1, a lényeg, hogy már lehet kapni.

(#54) rudi válasza Legolas (#51) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Az@nnya! Ma este átrágom a partnerek aktuális árlistáit, meglátom mit találok...

(#55) g4dg3t válasza rudi (#52) üzenetére

g4dg3t
(senior tag)

Ami tehát eltérő az AGP-s és PCI-Expresses verzió között, az a PCI-Express adatcsomagok kezelésének helye. Egyik esetben a HSI chip másik esetben a natív GPU. Ennek a két egységnek lehet más a feldolgozási karakterisztikája: a HSI jobb alacsony terhelésnél a natív pedig nagyobbnál, hiszen ott tervezik használni.

A HSI-t nem inkabb egy vmifele ''konverterkent'' kell elkepzelni? Mert akkor az adatok kezelesenek helye abszolut megegyezik (a GPU), csak az AGP-s verzional bejon a kepbe a HSI ami ''konvertalja'' a csomagot a tenyleges (GPU) feldolgozas elott. Igy az esetleges gyorsabb feldolgozas, biztos hogy nem a HSI miatt van!? Ez csak egy kerdes! Nem merultem el a temaban, de nekem igy tunne logikusnak...

Bite my shiny metal ass!

(#56) rudi válasza g4dg3t (#55) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Igen konvertálás (adatcsomagok kezelése) megy a HSI chipben. Az is helet, hogy a HSI (bizonyos esetekben) joban tud AGP adatformából PCI-Expressbe csomagolni mint az alaplapi chipset CPU adatból PCI-Expressbe.

(#57) g4dg3t válasza rudi (#56) üzenetére

g4dg3t
(senior tag)

Ahha mostmar ertem mire gondolsz. Es igazad van, ez abszolut lehetseges...elvegre a HSI pont erre lett kihegyezve...elkepzelheto hogy (''kevesebb'' adatnal) gyorsabban vegzi a dolgat mint a nativ PCI-Ex es az alaplapi chipset...

Bite my shiny metal ass!

(#58) anulu

anulu
(PH! nagyúr)

gyors kérdés: lehet mostmár vhol AGP-s 6600GT-t kapni? ismerősnek ASAP kéne...

''Ha egyszer meghalok, ne kérdezd meg, miért büdös a lábam!'' | Feel the power! Intel Core i7 | Windows 2008 R2 | MCSA+M / MCTS Exchange 2007 / MCITP-SA/VA/Ent Messaging Admin 2010 | PSN: anulu1982 | STOP ACTA!

(#59) g4dg3t válasza anulu (#58) üzenetére

g4dg3t
(senior tag)

Reg lattam ekkora oruletet...hetek ota mindenki, mindenhol ezt kerdezi :)

Bite my shiny metal ass!

(#60) Notes válasza g4dg3t (#59) üzenetére

Notes
(őstag)

Reg lattam ekkora oruletet...

Voltál már a ''Nyakunkon a népszavazás - de miről?'' környékén? ;]

[Szerkesztve]

Romanes eunt domus!

(#61) Loretto válasza Legolas (#29) üzenetére

Loretto
(MODERÁTOR)

ez a legnagyobb gondom nekem is. hogy mivel kellen kussoltatni.

Soirée...

(#62) BOOSTER

BOOSTER
(senior tag)

Úgy látom nagyot robban ez a 6600GT bomba....

Asus P5B, C2d E4400, 3GB DDR2 800mhz ram, Inno8800GT, SB Audigy4,

(#63) g4dg3t válasza Notes (#60) üzenetére

g4dg3t
(senior tag)

Az (tudatosan) kimaradt... :)

[Szerkesztve]

Bite my shiny metal ass!

(#64) Male válasza rudi (#56) üzenetére

Male
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Akkor az egyik lehetőség, hogy az Intel chipset PCIe vezérlője nem túl jó (vagy legalábbis másra van optimalizálva).
Ez a többen figyelnek, és versenyeznek a csatornahasználatért, ez kicsit fura itt, mert a bekötés olyan, mintha Point to Point lenne (16 ''szál'' megy a VGA-hoz, 1-1 a PCIe 1x-ekhez), nem tudom, hogy mivel is osztozik a csatornán (látszólag semmi más nincs rákötve).
Akár valami driver optimalizációs dolog is lehet -> AGP-s karikhoz készítik már évek óta a drivereket, kitudja, milyen trükköket találtak már ki, amik PCIe esetén nem működnek.

CSMA/CD az ezután következő tételt húztam infoháló vizsgán :)

\\\\\\\\\\\\\\\\ ALLEZ AMÉLIE!!! - www.ameliemauresmo.hu //////////////// Videókazetták digitalizálása Xvid és DVD-Video formátumba olcsón, jó minőségben! Ha érdekel dobj privit!

(#65) Daywalker

Daywalker
(HÁZIGAZDA)

Azért szemétség, hogy a PCIe változat 45e HUF, míg az AGP 55e HUF FÁ-val (gyk. áfa) együtt. A boltok direkt szakítani akarnak az üzleten.

(#66) kowk

kowk
(tag)

rajtam ugyan nem szakitottak.. na ezert jo a 925 :D

(#67) rudi válasza Male (#64) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Az osztósverseny szerintem a szálak kiosztásánál van valahol, alaposabban neki kell állni a PCI-Express működési elvének. Itt is csomagok rohangálnak, de hogy hogyan merre...?

(#68) mszilveszter válasza fLeSs (#43) üzenetére

mszilveszter
(kvázi-tag)

expert?

(#69) L@@-Yosh

L@@-Yosh
(tag)

Hi all!

n1 :)

egy sima mezei 6800 jobb mint a 6600gt:F

Sztem AMD a tutti!

(#70) Male válasza rudi (#67) üzenetére

Male
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

A szálakat viszont tudtommal nem dinamikusan osztják ki (ami egyébként szerintem logikusabb lenne -> mondjuk 5 db 16x-es csati van, összesen 20 szál, és ezen osztoznak), mert akkor az SLI-hez nem kéne kis kártyát forgatni a lapon (ami nem tűnik igazán megbízhatónak). Esetleg a chipsetnél van valahol a szűk keresztmetszet?

(Még a végén kiderül, hogy a 915/925-ös chipsetben valójában egy AGP van amiből HSI-vel csináltak PCIe-t :)) )

\\\\\\\\\\\\\\\\ ALLEZ AMÉLIE!!! - www.ameliemauresmo.hu //////////////// Videókazetták digitalizálása Xvid és DVD-Video formátumba olcsón, jó minőségben! Ha érdekel dobj privit!

(#71) Lest4t válasza L@@-Yosh (#69) üzenetére

Lest4t
(fanatikus tag)

Neem a 6800 sima veri a 6600gt t.

(#72) PuFFoK

PuFFoK
(tag)

Tud már valaki olcson picipénzért ilyet? :)

A zöld üveges Köbányait szeretem

(#73) _az

_az
(senior tag)

Pazar teszt! Pazar kártya!
Mégsem kell olyan sürgősen áttérni a pci expressre!
Grat a cikkhez!
Már csak azt monnyátok meg, hogy hol kapható... :)

az

(#74) zfarkas válasza kowk (#66) üzenetére

zfarkas
(senior tag)

De a lapodon, a memóriádon, a procidon meg hogy azt megfelelően hűtsd, szakítottak rajtad. Na ezért jó egy 865+2.6C :D

Raw Dark Pure

(#75) Scream007

Scream007
(őstag)

és még a 2.4 miylne jo?? :C
na meg a cl 2.5 :DDD

BMW Über Alles!!..NSL rulzzz

(#76) Kirbly válasza _az (#73) üzenetére

Kirbly
(fanatikus tag)

kekhal :D

Mi? Nem tetszik ez a sor? Hívja a 06-80-NA-ÉS-AKKOR-MI-VAN ingyenes számot…

(#77) L@@-Yosh

L@@-Yosh
(tag)

Nagykerben lehet már kapni ha majd lehet valaki segítene nekem venni egyet:F

Akkor a 6800(sima) jobb a 6600gt-nél.

Sztem AMD a tutti!

(#78) fLeSs

fLeSs
(VIP)
LOGOUT blog

Az előző 6600 GT cikkünkben bennevolt a GeForce 6800 is.

(#79) mayerlaci

mayerlaci
(őstag)

Hello.Ezt nem teljesen értem világosítson fel valaki.A pci 75W-ot tud leadni az AGP meg csak 45W-ot.És az mit jelent az a tápcsatlakozo???Venni kell a géphez vagy mi?

"Life is going on, when you would have another plans"

(#80) fLeSs válasza mayerlaci (#79) üzenetére

fLeSs
(VIP)
LOGOUT blog

:D

(#81) mayerlaci válasza fLeSs (#80) üzenetére

mayerlaci
(őstag)

:( :B :( :(

"Life is going on, when you would have another plans"

(#82) fLeSs válasza mayerlaci (#81) üzenetére

fLeSs
(VIP)
LOGOUT blog

Komoly volt ez a kérdés? :))

(#83) Pukii válasza fLeSs (#82) üzenetére

Pukii
(senior tag)

Szerintem az...

''A DDR az a winchester?'' by Ziiip

(#84) Male válasza fLeSs (#82) üzenetére

Male
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nagyon úgy tűnik, ugyhogy leírom: PCIe 75W maximum, AGP 45W maximum. Ha a kártyának ennél több kell, akkor van rajta egy csatlakozó, amire a tápból egy molex csatit (ami a vinyóra, DVD-re is megy) kell dugni (vagy kettőt :) ). Nem kell semmit venni külön, csak ha nincs több csatlakozó, akkor egy Y elosztót (1-200 Ft).

(kicsit elgépeltem, ugyhogy javítgattam)

[Szerkesztve]

(#85) L@@-Yosh válasza fLeSs (#82) üzenetére

L@@-Yosh
(tag)

Ennyi volt a tesztben: ''Még egy szinttel lejjebb a GeForce 6800-as a maga 12 futószalagjával igencsak magányosan álldogál a képzeletbeli ranglistán, nincs ellenfele. A korábbi csúcskártyáknál (GeForce FX 5950 Ultra és Radeon 9800 XT) sokkal jobb teljesítmény nyújt nagyjából azonos áron, tehát 2:1 az NVIDIA javára.''

Akkor jobb mint a 6600gt pci/agp ugye? mármint a sima 6800 jobb?

Sztem AMD a tutti!

(#86) Pukii válasza L@@-Yosh (#85) üzenetére

Pukii
(senior tag)

IGEN JOBB..

(#87) L@@-Yosh válasza Pukii (#86) üzenetére

L@@-Yosh
(tag)

egy 128bit-es 256MB-s 6800 10ezer Huffal többet megér mint egy 128bit-es 128MB-s 6600GT:F
Mennyi esély van, hogy menjen egy sima 6800-nál a +4 pipeline:F illetve mely márkáknál van erre esély:F
előre is thx

[Szerkesztve]

Sztem AMD a tutti!

(#88) Pukii válasza L@@-Yosh (#87) üzenetére

Pukii
(senior tag)

128 bites 256 mb és 6800?Milyen karezs az?Link?
(ha 128 bites tényleg akkor nem éri meg ,de szerintem 256 bites..)

[Szerkesztve]

(#89) Male válasza rudi (#67) üzenetére

Male
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ha majd pontosan tudod, akkor remélem leírod egy cikkben. Úgyis régen volt már ilyen típusú (nem konkrét termékekrő szóló) cikk.

(#90) L@@-Yosh válasza Pukii (#88) üzenetére

L@@-Yosh
(tag)

Jajj de stupid vagyok fordítva a 6800 128MB-s 256bites

Sztem AMD a tutti!

(#91) Pukii válasza L@@-Yosh (#90) üzenetére

Pukii
(senior tag)

Akkor szerintem megéri +10k a gf 6800.
(és menyi be kerülne a gf 6800?)
A mod dolgot meg kérdezd mega gf 6800 topic ban.Ott van 1-2 ember akinek már sikerül és vágja a témát.

[Szerkesztve]

(#92) L@@-Yosh válasza Pukii (#91) üzenetére

L@@-Yosh
(tag)

thx

erre mit mondasz:F

''Mennyi esély van, hogy menjen egy sima 6800-nál a +4 pipeline illetve mely márkáknál van erre esély
előre is thx''

Sztem AMD a tutti!

(#93) Pukii válasza L@@-Yosh (#92) üzenetére

Pukii
(senior tag)

Közben erre is válaszoltam :D
(#91)

[Szerkesztve]

(#94) L@@-Yosh válasza Pukii (#93) üzenetére

L@@-Yosh
(tag)

:DDD thx

Sztem AMD a tutti!

(#95) Raymond

Raymond
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Gratula, nagyon szep cikk.

Azt hogy az Intel chipset hibajabol lasabb e a 6600GT PCIe valtozata aranylag ''konnyu'' csekkelni - teszt egy NForce4-el alaplapon :)

Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

(#96) fLeSs válasza Raymond (#95) üzenetére

fLeSs
(VIP)
LOGOUT blog

Ez tényleg aránylag könnyű, holnap le is csekkolom, hozok az egyik kiskerből egy nforce4-es lapot. :DDD

(#97) Lala6

Lala6
(őstag)

Nagy jövő előtt áll ez a kártya!
Én az Nvidia helyében elé biggyesztettem volna a ''Titanium'' szócskát. GeForce TI 6600 GT :D Reméljük ismétlődik a Gef4-es sikerszéria...

Konfigom: http://lala.digiportal.hu

(#98) rudi válasza fLeSs (#96) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Te csak ne vigyorogjál! Tudom hogy ott lapul a harcsa a szákban ;)

(#99) boygo

boygo
(fanatikus tag)

''1280x1024-es felbontásban AA és AF mellett a 6600 GT teljesítménye nagyon lecsökken, ez valószínűleg optimalizációs probléma''
Az nvidia nagyon gyenge az élsímításban + a szűrésben.
Átlagos user 1024x768 AAx4 AFx16 játszik. /magamból indulok ki/
Hozzá szoktam az egyenes vonalakhoz és a szép képhez.

A cikhez gratulálok. ;)

Nem szégyen elismerni ha másnak van jobb ötlete.

(#100) DonLeo

DonLeo
(őstag)

Jó lett a cikk nagyon! Gratula. :C
Egyet nem értek, hogy a zajszint táblázatban a 6600 GT az terheletlenül annyi amennyi vagy terhelten, ha terheletlenül, akkro milyen hangos terhelt állapotban?

''Ez nem sörhas, hanem a szexgép üzemanyagtartálya.''

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.