Srácok én nagyon nem nézegettem milye drivereket használtatok, de találtam egy furcsaságot, azért vki ezt megmagyarázhatná nekem.
Szóval néztem, az összehasonlítást a CS:source VST-s résznél.
Gondoltam lecsekkolom, mert gyanúsan sokat esett a 9800pro nyújtotta fps 4xAA meg 16xAF mellett.
Úgyhogy CS:Source izzít. VST lefut.Majd újra lefut.
Majd csodálkozás a 2. eredményen. Tekintve, hogy nekem ,,csak,, egy 2600+ Athlon XPm van, memók szintén ,,csak,, 333-asok, az időzítésük is teljesen átlagos, és persze van egy 9800se@pro, omega driverrel.
A lényeg:
1024*768 noAA noAF: 81 fps ez a tesztben 100 fps, de ott jóval erősebb a proci szóval ez ennek tudható be.
1024*768 4xAA 16xAF: 70 fps nem pedig 39, ez igencsak jelentős különbség amire ha vki tud értelmes magyarázatot azt szívesen meghallgatom
Az a baj hogy az a dolog alapvetően rengeti meg a hitemet a cikkben feltüntetett összehasonlítással kapcsolatban.
Ennek ellenére nem vagyok megszállott 9800pro fan, tudom hogy a 6600gt meg az x700 jobb kártya, de azért nem ennyivel 
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
Jenő
(fanatikus tag)
Érdekes eredménykülönbség! Én sem értem, hogy a tesztben egy jóval erősebb procival miért van ennyivel rosszabb eredmény. Meggyanúsítani senkit nem akarok ferdítéssel, de ez így elég elképesztő. Értelmes válaszra én is kíváncsi vagyok.

MikeMyers
(lelkes újonc)
Hehe, ebben a tesztben az ati kártyák már eleve vesztesként indultak. Eleve az első 3 játék mindig a wolfet, cod, doom3, amik a legesleg nvidiasabb jatekok a világon. Ahol pedig mégis kapnak az ati kártyák egy kis esélyt hogy valamiben jobbak lehessenek, ott rögtön jön egy magyarázat, hogy de miért mégis az nvidia a jobb.
Én spec elfogulatlan vagyok a két gyártó között és a legjobban annak örülök, hogy most keményebb a verseny, mint eddig bármikor, ha ez egy ideig így maradna, az árban is meg teljesítményben is nekünk lenne a legjobb. De azért az már kezdi csípni a szemem, hogy akárhány tesztet olvasok, mindenhol nagyon érezhető, hogy melyik kártyát akarják jobbnak kihozni, vannak olyan tesztek is, ahol meg a 6600gt-nek nem adnak semmi esélyt. Ez viszont jó lenne ha megváltozna. 
[Szerkesztve]
No pain - no game
Milyen driverrel?

faster
(PH! nagyúr)
Nekem is megvan a HL2 és a CS:Source, és 9800Pro-m van, netelérés nélkül (illetve csak modemes) is el lehet indítani ezt a VST-t? (Soha életemben még csak el sem indítottam a CS-t, azért kérdezek ilyen hülyeségeket) Ma este megnézném én is, mit bír a kártya. (2500+ Barton, 2*256MB 400 Kingtson DDR CL3)
[Szerkesztve]
Az első 3-4 játék nem azért a wolf, cod és doom3, mert azok gyorsabbak az NV kártyákon, hanem azért, mert ezek OpenGL-es játékok. Az összes többi játék D3D-s.
Net kell hozzá, legalábbis nekem nem indul el a CS:S máshogy.
Még1 kérdés: driverből állítottad be a 4xAA/16xAF-et, vagy a játékban? A játék ''quality'' beállításai min állnak?
A 4.10 es bétából készült 2590 es omegavál mértem, ennél alapból az ai. közepesen van, és azon is hagytam, de ez csak pár fps-t számít, 1x már néztem, mindenesetre megnézem meg1x majd.
[Szerkesztve]
A játék def. dx9 high detail módban minden highon, a water detail:reflect world opción. És játékból állítottam az AA-t és az AF-et.
Mi 4.11-gyel teszteltünk, és ezeket az eredményeket mértük, nem mást, ennyi.
Ha játékban állítottad az AA és AF-et, driverben mi volt ekkor beállítva?
4.11 esből nemtudom készült e omegás mert nekem az kéne, hogy menjen 8 pipe, mindenesetre most nézem, hogy van vmi új 4.12 bétára épülő, megnézem azzal is hogy mit nyújt.
Egyébként Flessnek meg mindenkinek üzenem, hogy a cikk remek, stb, stb. nyali-nyali, nekem ez az egy dolog hibádzott benne, de ez is nálam vmi egyedi dolog miatt lehet és nem azt akartam ezzel mondani, hogy manipulálva vannak az eredmények, hanem hogy nálam vmi nemkóser. Úgyhogy utána is nézek, hogy mi miatt lehet ez, kipróbálok pár drivert, meg méregetek még.
Most ez lehet nagypofájúan fog hangzani, de az is lehet még, hogy azzal a 9800 al nem volt vmi okés, amivel ti mértetek, vagy a konfig nem volt tökéletes. Ezt csak azért merem gondolni, mert az a 70 fps pont akörül van amennyit a többi 8 pipeos kártya csinált.
Úgyhogy bocsánatot kérek ha túlreagáltam a dolgot, de szerintem azért érdemes volt ezt megemlíteni.
A driver alkalmazásvezérelt beállításon van.
[Szerkesztve]
Most nézem omegacorneren, hogy nem is 4.10 bétából készült hanem 4.11 bétából ez a driver.
Nincs semmi probléma, mi is hibázhatunk, de nem hiszem, hogy ez lenne az indok. 
A 9800 prónkkal tudtommal nincs semmi probléma, 380/340-es, Gecube.
A MoHPA is OpenGL, nem?
Resistance Is Futile. You will be assimilated!
Nem. DX9.

Takhanto
(senior tag)
Club3D 6600GT,Bluefishnél vettem
www.taki.atw.hu/club3d6600gt.jpg ez passzol a gépembe www.taki.atw.hu/plexi.jpg
Az újságírás abból áll, hogy az olvasókkal,akik nem is tudtak arról, hogy Lord Jones élt, közlik, hogy Lord Jones meghalt.

dantej
(tag)
Mennyibe került??

''Tedd vagy ne tedd de soha ne próbáld!!''

Takhanto
(senior tag)
Szegeden vettem,56 300 ft
Az újságírás abból áll, hogy az olvasókkal,akik nem is tudtak arról, hogy Lord Jones élt, közlik, hogy Lord Jones meghalt.
''Gyönyörű'' géped van, nem vakultál még meg mellette?

Takhanto
(senior tag)
THX, de megvakultam,még meg is siketültem 
vicc ez az ország. kint 38000ért viheted a 6600gt-t (usaban) itthon meg több int 55 ezret elkérnek érte 
Lenovo Thinkpad + Samsung 830 SSD

Takhanto
(senior tag)
Club3D... na az egy olyan gyarto, ahol az ures nyakot bekenik szurokkal aztan belogatjak az alkatreszek koze. ami raragad az van rajta'' by aurum LooL 
Mit akarsz ezzel mondani?

Chris)
(újonc)
Hi!!!
Szerintetek akkor most melyik kártyát érdemesebb megvenni????????
Club-3d Ati radeon 9800provagy MSI 6600gt-t persze malyd agp-en??????
Chris)
Attól függ, mennyibe kerül??????????
Meg mallyd be kék járni nyelvtanórára 
[Szerkesztve]

joshua7
(PH! kedvence)
Én 6600gt-t venném.
Semper Fi

MikeMyers
(lelkes újonc)
De tsak ha malyd occsóbb lessz. 
No pain - no game

Loretto
(MODERÁTOR)
Fless milyen felszereltség van egy ilyen karihoz? vagy gyártója válogatja mi mindennel halmoz el? nálatok mi volt hozzá?
Soirée...
Mi az NVIDIA-tól kaptuk, ehhez nem járt semmi, mivel ilyet boltban nem is fogsz kapni. Ez gyártófüggő.

Loretto
(MODERÁTOR)
igeen utána esett le. lehet egy OFF kérdés? a lockmentes nw procit az intel adta? 
Soirée...
Fogjuk rá.

Loretto
(MODERÁTOR)
najó nem kérdezősködök
Soirée...

niggah
(újonc)
Hello,
En vettem egy Inno3d AGP-s jatekost.
A hutoventillator vmi irdatlan hangos (35dB).
Van lehetoseg cserelni vmi halkra?
Ha igen melyik tipus jo hozza?
Koszi, N.

gézu
(őstag)
Bővebben: link
Itt nézz szét
“Commutare necesse est!”

Hasselbaink
(újonc)
Szevasztok4
Nekem most lenne lehetőségem egy agp-s gigabyte 6600 gt 128 128-as megvételére 47e-ért.
A radeon 9550-t szeretném lecserélni föleg a nemsokára megjelenő godfather miatt.
Szerintetek megéri?
Vagy van esetleg valami más ami megéri ebben az árkategóriában?
Várom bárki megtisztelő véleményét.
előre is kösz
[Szerkesztve]

Bobbacsi
(PH! kedvence)
Ezt a topikot hogy találtad meg ?
Nem nézted az utolsó hsz dátumát ? Gyere át a 6600GT topikba inkább .

mad1
(PH! kedvence)
csak ne innot 
Ne szemetelj ! / Steam..

![;]](/dl/s/v1.gif)