Azért 6800-as szériánál már nemigen van gond szűréssel. 
Sztem az átlagos user nem nagyon játszik 4x-16x-ban, mert nem bírja a kártyája. 
Semper Fi

Azért 6800-as szériánál már nemigen van gond szűréssel. 
Sztem az átlagos user nem nagyon játszik 4x-16x-ban, mert nem bírja a kártyája. 
Semper Fi

Nem tudom ki az átlagos user, meg milyen gépe van, de én már elég régóta 800x600 felbontásban játszom. Mindenféle élsimítás meg egyebek nélkül....őszintén miféle gép kell az általatok ''átlagos user beállításai''-hoz?
Csak kíváncsi vagyok...
[Szerkesztve]
Mindenki másképp csinálja...
A 6600-asnak csak egy állása van.

kedden jön a 6600GT-m AGP Chaintech. kíváncsivok 
Az értetlenek is meghallgatásra találnak, csak a választ nem értik, mert azok amik. A cél lebega szemük előtt amit önmaguknak állítottak, füleik süketek, szemeik vakok a végigvitt út melett álló figyelmeztetésekre...

Hi
Akinek már van ilyen kártyája az mennyire tudta húzni????

TE?
Erőt s erényt!

én meg 1280x1024 4xAA, 16xAF. tudom, viszont nem átlagos a gépem (egyelőre, bár az alaplap + proc szumma kiskerben br 50-ből fogható...)
''Ha egyszer meghalok, ne kérdezd meg, miért büdös a lábam!'' | Feel the power! Intel Core i7 | Windows 2008 R2 | MCSA+M / MCTS Exchange 2007 / MCITP-SA/VA/Ent Messaging Admin 2010 | PSN: anulu1982 | STOP ACTA!

ezzel a mondattal: ''Tudom hogy ott lapul a harcsa a szákban'' elég alaposan felcsigáztad az érdeklődésem 

[Szerkesztve]
''Ha egyszer meghalok, ne kérdezd meg, miért büdös a lábam!'' | Feel the power! Intel Core i7 | Windows 2008 R2 | MCSA+M / MCTS Exchange 2007 / MCITP-SA/VA/Ent Messaging Admin 2010 | PSN: anulu1982 | STOP ACTA!

Szerintem sokunk érdeklődését, még adósak egy SLI tesztel is 

azaz! 

Én kicsit húztam
500/450 ről 500/500ra, de a gyári cdn volt egy tools amiben volt egy optimális órajel gomb, erre kattintva kb 5perc gondolkodás után 595/597t hozott. Viszont féltem
a kicsikét szóval ezen nem nyomtam tesztet, inkább visszaállítottam.

ehhhe
597/597? szép! 

SLI tesztek (a teljesség igényessége nélkül) 
anandtech
Bővebben: link
tomshardware
firingsquad
Hardocp
Just realize it!

nekem az Anandtech-es tetszett a legjobban 
a sorból a PH!-s hiányzik nekem, de nagyon
tudom, menjek a francba a türelmetlenségemmel! 

Most jött szegedre is ilyen kari 45+fa. Lehet mégiscsak beruházok egyre... 
Aki él és nem boldog, az téved!

Ááá, jó tudni. 
''Ez nem sörhas, hanem a szexgép üzemanyagtartálya.''

Grat. a cikkhez! 
Csak egy kérdésem lenne: ha már mindenből a legfrissebb, akkor Windowsból miért nem?? Miért nem SP2-vel van már tesztelve? 

Gyakorlatilag semmi különbség nincs az SP1 és SP2 között sebességben. Az SP2-vel viszont lehetnek inkompatibilitási problémák (én nem tapasztaltam, de nem sokszor tesztelek ''nagyüzemben''). Én csak erre tudok gyanakodni
. Amúgy grat a cikkhez!
hey-ho-let's-go

Sziasztok!Kari vásárlás előtt állok!
Már lefoglaltam egy 9800Pro-t(szóban)!
Szerintetek megérné inkább egy 6600GT.
---sürge lenne..----
köszi

1 igen! (megérné a 6600GT)
[Szerkesztve]

Ha van rá pénzed akkor igen!
+1 igen

De akkor is...
Mind1 csak kukacoskodás..
Mert nincs kedvem az SP2-vel szívni.

EZÉRT KELL AMD-T VÁLASZTANI ![;]](/dl/s/v1.gif)
Nem vagyok intelligens. Én AMDligens vagyok...

én csak a win reinstall után szívtam egy kicsit (telepítés közben rakja fel az SP2-t is), mert az NX miatt szórakozni kellett egy kicsit (nem nagyon akart az nForce driverkészlet felmenni. megoldottam 

En sem tudom meg eldonteni hogy 6600GT, 6800 vagy 6800GT legyen-e.
Szerintem...

Jó cikk lett, gratulálok! Érezni az egyes részeknél, hogy rudi ténykedett. Kicsit fáradt vagyok, de viszonylag érthető volt. Egyre jobban érlelődik bennem a VGA csere is. Meggyőzött arról a 6600 GT, hogy ''megéri'' a pénzét. De egyelőre csak álmodozom és tervezgetek.

6600gt agp lesz idén még sulinetben pcie már van

fLeSs - Bővebben: link
If we can hit that bullseye, the rest of the dominoes will fall like a house of cards... checkmate!
Nemtom volt-e már..
Rudi, a PCI-E pont-pont port, nincs semmiféle CSMA/CD, csatornába hallgatás, ilyesmi, ha megjelent a dróton egy adat, és nem te külted, akkor az neked jött!

[Szerkesztve]
[Szerkesztve]
Az értetlenek is meghallgatásra találnak, csak a választ nem értik, mert azok amik. A cél lebega szemük előtt amit önmaguknak állítottak, füleik süketek, szemeik vakok a végigvitt út melett álló figyelmeztetésekre...
Hát ha Te mondod. Azért én kötve hiszem, hogy az össes lane ki lenne egyesével kábelozva, valahol csak összeszűkül a csatorna és ott meg kell küzdeni érte. Most nem nagyon van időm foglalkozni vel de utánanézek amit tudok Bővebben: link és társai.
Resistance Is Futile. You will be assimilated!
A fillrate és shaderes résznél érezheted. 
anaqer: 10 (és nem 6!) dB-es differencia kétszeres szubjektív hangossággal párosul. Erről volt már egy szép vita, asszem a Coolink NPH1 hűtő cikk topikjában, please olvasd vissza.
1ébként a mérés baromira egyszerű, a zajszintmérő végét pontosan 16 mm-re állítom a venti közepétől (így szűrhetőek ki a legkönnyebben a környezeti zajok), és amíg mérem a zajszintet, addig a többi ventit lekapcsolom/leállítom. Kb. 30 mp-ig mérem a zajt, és az eközben legmagasabb értéket jegyzem le, persze közben mindennek kussolnia kell körülöttem, süketszobánk nincs. Ebből az értékből kivonok 35,9-et, így kapom meg az 1 méterre vonatkoztatott zajszintet. Magyarázatot most nem adok (egy mailben megvolt Emvy magyarázata, de az indexmail.hu nem fogadja el a jelszavamat
), ha komolyabban érdekel a téma, akkor Emvyt keresd meg (pl. mailben), ő professzionális ebben. 
Itt a hsz, anaqer még te is vitáztál
JAVITVA: hangossagrol beszelek (koszi anaqer)
Naszoval sracok. Hogy is van ez a hangossag?
3 dB-es novekedes jelent 2-szeres TELJESITMENYKULONBSEGET.
(mivel 10^0.3=1.99, szoval kb. 2).
Viszont a hallas logaritmikus, tehat ha van egy 10 es egy 20 dB-s jelunk, akkor a ketto szubjektiv hangerzete:
10 dB : log10(10^1)=1
20 dB: log10(10^2)=2.
Szoval 10 dB-nel dupla a hangossag; a teljesitmenykulonbseg 10szeres.
Bővebben: linkű
Itt olvashattok róla.
Egyébként némileg dühít, hogy vannak, akik rendszeresen, tudományosan marhaságokat írnak, indokolnak... az aktív PFC-vel kapcsolatban is legalább 6 topic kellett, amíg lassan elfogytak, akik a valóságtól távol álló, kívülállók számára megalapozottnak tűnő magyarázatokat mellékelve valótlanságokat beszéltek...
TEHÁT A LÉNYEG: a HANGOSSÁG KÉTSZERESÉRE NŐ, HA A HANGTELJESÍTMÉNY 10 dB-VEL NÖVEKSZIK.

Jah, emlékeztem is hogy volt valami kavarás a dB-ről nálunk is, csak a végkifejlet nem maradt meg.
Majd átírom oda ezt a rövid összefoglalót a mérésedről, egyenlőre szunya.
If we can hit that bullseye, the rest of the dominoes will fall like a house of cards... checkmate!

A cikk nagyon jó!
Ugyanakkor egy kérdés piszkálja a csőröm.
A 6800LE vs. 6600GT ???? (Mert a sima 6800 veri a 6600GT-t ez oké.) Erről van teszt valahol?
Árban az 6800LE-k alulról kezdik súrolni az 50e-t és úgy néz ki a 6600GT-k is 45 környékén lesznek.
''Öregember nem gyorsvonat!''
Pont ez a lényege a PCIe-nek: a többszörös port az több darab soros port, így nem kell vigyázni, hogy minden vezetékpár (mert differenciális jelátvitel van) azonos késleltetésű legyen: az egyik mehet tök egyenesen, a másik meg mehet az alaplap szélén körbe, ha éppen úgy lehet egyszerű, kevés réteges nyákot kialakítani.
Egyébként ezért is tolják az AGP-vel szemben: milliószor egyszerűbb nyákot tervezni a PCIe (16x) esetében, mint a 32 bit széles PCI (AGP)-vel. Jóval olcsóbb a gyártónak a PCIe, mint az AGP/PCI

''10 dB : log10(10^1)=1
20 dB: log10(10^2)=2.''
Itten kérem valami nagyon el van b@szva, mivel
log10(10^2) != log10(20) = 1,3
A fenti logika szerint a 10 decibeles zaj éppen fele akkora erősségű, mint a 100 decibeles, márpedig ez marhaság.
Amúgy erről a 10 db / 2* értékről még máshol nem hallottam, viszont mindenféle fizikakönyvekben és előadásokon a 3 db / 2* érték szerepel.
Kívánságműsor a rádióban: -Kérnék egy számot a BKV-soknak. Rhiannától kérném a Shut up and drive-ot!
Te, ''tíz a négyzeten'' az ''száz'', nem pedig ''húsz'':
Valamint a zárólejben nem decibel van, hanem nyomáskülönbség.
[Szerkesztve]

A Kékhal árlistában láttam most Club3D 6600GT PCI-t 44+áfáért.
Kívánságműsor a rádióban: -Kérnék egy számot a BKV-soknak. Rhiannától kérném a Shut up and drive-ot!

ha megjelent a dróton egy adat, és nem te külted, akkor az neked jött
Szerintem ráadásul nem is bidirekcionális port, tehát még csak olyan sincs, hogy ''nem te küldted'', mert egy pár dróton csak egyirányba megy kommunikáció.
[Szerkesztve]
Hm, az is igaz 

Hol írtam én olyat, hogy tíz a négyzeten az húsz?????????
A != az a nem egyenlő szinonímája.

Én meg azt nem értem az lg(20)-at hogyan sikerült belecsempészni a képletek közé? lg(10) és lg(100) -ról volt szó. Egyik 10dB másik 20dB viszony.
[Szerkesztve]

Most kaptam hírlevelet Bluef1shtől.
C3D nVIDIA GeForce 6600 GT 128MB GDDR3 AGP 43 992 Ft 54 990 Ft
Biza 55000HUF. Nagyon megéri szerintem!

Nem tudom, miért mondja mindenki ezt ''az új ti4200'' szlogent. Meddig tarthat még az AGP-foglalat ''életideje''? Egy sikeres széria attól lesz sikeres, hogy (viszonylag) hosszútávú megoldást nyújt. Jó kártyának tűnik a gt, és sok régi konfig/játékgép szintentartásához elegendő lesz, de...
A Ti4200 elfogadható áron nyújtott jó teljesítményt, ugyanez igaz a 6600 GT-re is (a chipre).
Ne feledd, hogy ennek a kártyának van PCI-E változata is, ami pedig valószínűleg hosszú életű éesz még.
Jártas vagy a legénybúcsúkban? Akkor ide nézz be: http://logout.hu/bejegyzes/goose-t/legenybucsu/friss.html

Akinek agp foglalatos gépe van annak hosszú ideig jó lesz még. És tényleg van belőle pcie. És tényleg a chip et illetjük ilyen jelzővel. És te is írtad hogy Egy sikeres széria attól lesz sikeres, hogy (viszonylag) hosszútávú megoldást nyújt. A 6600gt agp ilyen. Kicsit logikátlan amit írtál. Te az agp foglalatrol beszéltél es nem a kártyárol
A születés nem más mint a halál torz mosolya