Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#1) Thom!

Thom!
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Na látjátok ez MAYA :)

(#2) stinger

stinger
(újonc)

Kiváncsi vagyok, kaptok-e majd a GigaByte új Radeon 8500 kártyájából, ami egy kicsit izmosabb lett. Gyárilag 300/300 órajelen futkározik.

(#3) Aram

Aram
(tag)

Szia Srácok!

Melyik nagyker a disztribútora a Giga kártyáknak?

Aram

Ez a felirat 20byte!

(#4) karib válasza Aram (#3) üzenetére

karib
(PH! addikt)

CHS.

Department of Redundancy Department

(#5) Ton

Ton
(lelkes újonc)

Tudja vki, hogy hol lehet 38e-ert Ti4200-as Gef4-et venni? Csak mert a Demo studion kivul nem tudok mas helyrol, ott meg rohadtul nincsen ilyen csak arlistan...

Te is fiam Bluetooth? :O)

(#6) Yutani válasza Ton (#5) üzenetére

Yutani
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Hát csak hoznak, ha megrendeled...

Egyébként nagggyon szívesen látnék valahol már egy Innovision GF4 Ti4200 tesztet...

Bulldozer - Dehogy munkagép, mindössze néhány ember lapáttal!

(#7) Adi

Adi
(senior tag)
LOGOUT blog

Hozzátenném még, hogy most jelentette be vmi cég, hogy a Radeon nyílt forrású drivereit szponzorálja Linux / XFree86 alá, hátha valakinek ez is szempont. :)

Sokan nincsenek tudatában annak, / hogy egyszer mindenki meghal. / Akik ráébrednek erre, / azonnal abbahagyják az ellenségeskedést.

(#8) Egon

Egon
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Abszolút nem akarom kritizálni az értékelést, de annyit azért megjegyeznék, hogy kicsit nevetségesnek tartom a ''best buy'' kategóriát erre a Gigabyte kártyára. Nem tudom mennyi az ára, de szvsz kb. annyi mint egy márkás GF4 Ti4400-nak... Valszeg a Ti4200 is lealázza teljesítményileg, olcsóbban...

"Az élet túl rövid ahhoz, hogy szar borokat igyunk..."

(#9) Parci válasza Egon (#8) üzenetére

Parci
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Olvasd el még1x a záró passzust... imho Radeon 8500LE van javasolva 34k-ért, a Gigabyte ezen felül/kívül jött be.

Azt pedig mindenki el tudja dönteni, hogy ha 50k-ért lát ilyen GA kártyát, akkor megéri-e neki.

Like me, I got a MkII for video and resolution and a D700 for the times I want a camera that actually works when I need it to.

(#10) Egon válasza karib (#4) üzenetére

Egon
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Egy kicsit offtopic, de meg tudnád modani, hogy az MSI kátyáknak melyik nagyker a disztribútora?

(#11) Egon válasza Parci (#9) üzenetére

Egon
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Elolvastam mégegyszer, és igazad van. Annyit tennék hozzá, hogy eddig egy kiskerben láttam ilyen kártyák (egy igen olcsó és kevéssé népszerű kiskerben), ott 2 év garival nettó 67K, míg egy másik kiskerben az Asus 8440-es (GF4 Ti4400) kerül 68K-ba...

(#12) Genialis

Genialis
(senior tag)

Nem GeforceNÉGY az, hanem DZSÍÍFORSZNÉGY.

in4m8ion 1ts 2 B 3

(#13) rog válasza Genialis (#12) üzenetére

rog
(PH! kedvence)

:)
ezt azé még gyakorold

(#14) guest

guest
(PH! kedvence)

A felsoroltak közűl mék kártya menyibe keröl (kb.)????
Kinek milyen a tapasztalata???
Ép most akarok újj kártyát venni, már majdnem mindent fejlesztettem, de kártyát még nem ezért most akarok.
Előre is nagyon köszi!!!! (:

prohardver vendég

(#15) guest

guest
(PH! kedvence)

Újj vagyok a prohardveren, és még az a kérdésem, hogy azokat a hangulatjeleket, hogy kell tenni?

prohardver vendég

(#16) Egon válasza guest (#15) üzenetére

Egon
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Van ezzel foglalkozó topic a fáradt gőz rovatban, keresd meg...

(#17) karib válasza Egon (#10) üzenetére

karib
(PH! addikt)

MSI videokártyák: Kelly-Tech (ill. CHS és Ramiris).

(#18) Egon válasza karib (#17) üzenetére

Egon
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Köszi

(#19) guest

guest
(PH! kedvence)

''a jelenleg kapható legmagasabb órajeleken, 275 / 550 MHz-en ketyeg''

inkább 300/600 (már pár hete) :)

prohardver vendég

(#20) guest

guest
(PH! kedvence)

és aniso+fsaa a gef4en? :))
mer ugyebár, ha annyira fontos mindkettő, ahogy le van írva, akkor má úgyis le kéne tesztelni :))

ez a garfikon meg ritka olvashatatlan lett :(
http://prohardver.hu/html/vga/8500/teszt/anix_0xaa.png

prohardver vendég

(#21) guest

guest
(PH! kedvence)

Nekem egy ati radeon 8500le 128mb ddr es változat van Amerikábol hozták!
Vannak problémáim a játékokkal de remélem hogy az új generéció hozza magával a javításokat!
Szererintem a Ati a király!

prohardver vendég

(#22) guest

guest
(PH! kedvence)

Sziasztok!

Érdekelne, hogy a radeon7500 tud-e anizotropikus szűrést. Ez kb egy GF2, ugye? Az anizotropikus szűréses képeknél be volt-e kapcsolva az fsaa az ati-n. Ilyen kártyát vennék tv outtal, ezért az is érdekelne, hogy milyen a tv képe, ill. mekkora fekete keret van (ha van). No meg persze a driverek, nagyon gagyeszek, vagy azért nem minden játéknál kell ''varázsolgatni''.
Bocs ,ha sok a kérdés, de próbálok informálódni.
Kössz.

prohardver vendég

(#23) guest

guest
(PH! kedvence)

Sziasztok, melyik kiskerben lehet ilyen kártyát kapni?

prohardver vendég

(#24) guest

guest
(PH! kedvence)

Hi!

7200 32DDR Radeon tud-e anizotropikus szűrést?

(nekem ilyen van)

prohardver vendég

(#25) KERO_SAN válasza guest (#24) üzenetére

KERO_SAN
(senior tag)

Sztem nem, mert az csak egy sima Radeon ddr mas neven, szal radeon 1

the troopa of tomorrow _ maydayzor FUTURE WALKS

(#26) rog válasza guest (#24) üzenetére

rog
(PH! kedvence)

nem

(#27) guest

guest
(PH! kedvence)

Miért ne tudna a sima radeon anizotropikus szűrést?? Persze hogy tud? Ti nem szoktátok beállítani a kártyátoknál, vagy nem tudjátok, hogy hol kell?!
Ja egyébként Radeon 7200 32MB SDR-es kártyám van, és d3d-ben ogl-ben is van anizotropikus szűrés...

prohardver vendég

(#28) guest

guest
(PH! kedvence)

Ja és ha nem tudná valaki,hogy hogy is kell akkor az OpenGL tabnál az ANISOTROPIC FILTERING-nél (asszem így van írva) lehet beállítani.
D3D-ben pedig vmi tweak progival sajna. Én powerstripben állítottam be...

prohardver vendég

(#29) guest

guest
(PH! kedvence)

Csövi!

Nekem MSI-GF4TI4400-asom vam 128 DDR RAM-mal, 1800XP-n 256 PC 2700-es rammal és szintén MSI Kt3-Ultrával 3D Mark 2001-ben 1024x768 32bit 9800pont-ehhez mit szóltok? A k8rtya már 1hónapja meg van és potom 80000FT ért az ÁFával együtt. Ez a nyerő páros , vayg nem :-)))))))))))))))))))))))))))))))

prohardver vendég

(#30) Parci válasza guest (#20) üzenetére

Parci
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

guest, volt ugye egy GeForce-os cikkünk, tonna grafikonnal, meg most a Radeon, szintén elég sok teszttel. Azt hiszem, ami érdekel, azt megtalálod benne.

Onnantól kezdve, hogy FSAA-t bekapcsolsz, a Radeon elvérzik, tehát anizo + FSAA-ra a Ge4 a nyerő.

A grafikonok meg imho nem olyan rosszak, de semmiképp sem véletlenül olyanok, amilyenek.

Like me, I got a MkII for video and resolution and a D700 for the times I want a camera that actually works when I need it to.

(#31) guest válasza Parci (#30) üzenetére

guest
(PH! kedvence)

de ha anisot bekapcsolom akkor gef4 vérzik el :)

grafikonok közül csak az az egy aniso grafikon van ami imho nem túl nyerő. na mind1, amúgy korrekt teszt.

XP vagy Win9x alatt gyorsabbak a cuccok? mert imho egyre inkább xp driverre figyelnek oda...

WiZARD

prohardver vendég

(#32) guest

guest
(PH! kedvence)

Most van itt előttem egy, holnapra én is letesztelem (nem gigabyte). (És 35eHUF cakk pakk áfával...svhs calbe, meg minden)

prohardver vendég

(#33) Shifty

Shifty
(újonc)

Szerintetek nagyon visszafogná egy R8500 teljesítményét, ha egy 1Ghz-es Athlont nyomnák alá?

(#34) karib válasza Shifty (#33) üzenetére

karib
(PH! addikt)

A brutálnagy felbontásokat elfelejtheted, de kis-közepes felbontásban jó sok effektet be tudsz nyomni.

(#35) guest válasza guest (#29) üzenetére

guest
(PH! kedvence)

Hi !

Nekem egy 1.6 Northwood van, egy Powermagic 8500LE-vel, MSI 845 ultra ar lappal, ez is 9800at nyom 3Dmark 2001ben, igaz 2600on megy a proci. 8500 ''kicsit'' olcsobb mint egy GF4 Ti4400... Én inkább azt mondom, ha valaki GF4et akar, az vegyen Ti4200at, mivel az legalabb olcso és elég jól tuningolható :) szal hajra :)

prohardver vendég

(#36) guest

guest
(PH! kedvence)

Na leteszteltem a kártyát.
Hosszú töprengés után a végeredmény: nem veszem meg a kártyát. Egész éjszaka teszteltem, sőt reggel is.
Problémáim: - ati player egy idő után bemondta az unalmast. (sebaj, ott a mediaplayer)
- powerstrip feltelepítése után a 3d-s játékok/tesztek (gta3, 3dmark200x) nem indultak el, lefagytak az első képnél (letelepít powerstrip, még mindíg fagy. Letelepít ati driver, visszatelepít műxik minden. Tv kimeneten még néztem egy filmet.)
- reggel bekapcs gép, mp3 hallgatás...erre a win98 háttérképnél homokóra. 3 perc műlva reset. Windows védelmi hiba. Újraindít scandisk újraindít. Bejön a win98. Gyanús nekem, indítom a 3dmark2001-et, lefagy az első képnél. Na itt már meg is untam. Gondolom, ha újratelepíteném az Ati drivert, akkor már működne megint...de meddig?
!! Lehet, hogy a gépemet nem bírja, vagy az oprendszerem van nagyon tele. !!
HANGSÚJOZOM: EZ AZ ÉN GÉPEMEN VOLT, NEM TÖRVÉNYSZERŰEN következik mindenkivel (pech).
Előnye: - Állat szép 2d kép (éles, szép színek)
- 3d képe lenyűgöző, a 3dmark2001 Nature része szemet gyönyörködtető
- Tv kimenet: ez a legszebb, amit valaha láttam (feliratos filmek feliratai tökéletesen olvashatóak, na nem olyan, mint a monitoron)

Lehet, hogy csak türelmetlen voltam, adni kellet volna neki még egy esélyt egy szűz win98-on.
HunChris

prohardver vendég

(#37) guest

guest
(PH! kedvence)

Ja a gépem elég gagyi volt, cII 566@700 3dmark 3968 at ért el.

prohardver vendég

(#38) guest

guest
(PH! kedvence)

Nekem meg 400-as AMD-m van Savage4-gyel, übereli a Geforce-t is, meg a Radeont is.
Potom 10eFt-ert, AFA-val egyutt, mert erre futja. ''HANGSUJOZOM'' -- nem hejes ezt igy leirni.

prohardver vendég

(#39) Parci válasza guest (#38) üzenetére

Parci
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

guest, ezt nem kéne... a következőt úgy, ahogy van, moderálom.

(#40) guest

guest
(PH! kedvence)

adast vettem, bocs, csak ideges voltam
rendes toled

prohardver vendég

(#41) Shifty válasza karib (#34) üzenetére

Shifty
(újonc)

A közepesbe manapság felétek beleesik az 1024*768? Most csak 1 tnt2-m van, szal örülnék az 1024*768-nak.

(#42) Panther

Panther
(HÁZIGAZDA)

Na most hogy be tudod-e állítani az antisotrophicot vagy sem, az nem sokat jelent: Nekem a Voodoo3-amon is be lehet...

[ RIOS Release 5 – multiportal engine by Panther ]

(#43) guest

guest
(PH! kedvence)

Miért nem jelent semmit? Csak annyit hogy sokkal jobban néz ki, élesebbek a texturák.

prohardver vendég

(#44) b@ndi

b@ndi
(kvázi-tag)

Nagyon szép a teszt és biztos jelentős is az igény az ilyen tesztekre. Ellenben kicsit zavaró, hogy úgy tüntetitek fel, mintha minden a játékokra, meg képre adó ember 40 ezer (áfával)fölött akarna csak videokártyára költeni. Szerintem a legtöbb programnál még most is többet számít, hogy c700-zal vagy c1700-zal nyomod, mint, hogy radeon 8500 vagy gf2mx400 van a gépedben.
B@ndi

Az áram alatt lévö alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt. Csak más a fogása... (dc++)

(#45) guest

guest
(PH! kedvence)

Szerintetek melyiket érdemes venni egy 550-es celeronhoz? (athlon xp 2100+,tnt2: 1300, cel550,gf3ti200:2600 [3dmark2001]). Emiatt szeretnbék először videókártyát venni. Gyenge procinál melyik az ütősebb? stema@mailbox.hu

prohardver vendég

(#46) Amadeus

Amadeus
(újonc)

Nos nekem egy ilyen Maya kártyám van csak az 8500LE változat. Nem nagyon szoktam bízni az ilyen tesztekben, ezért a saját tapatalatomat írom le vele kapcsolatban, hátha az segít valakinek a döntésben: érdemes e megvenni a kártyát vagy nem.Tehát mivel a kártya LE az alap órajel 250/250(500).Gondoltam, ha már van rajta egy komoly hűtés kipróbálom mit tud... és akkor leesett az állam, mert nemcsak az eredeti 275/275-öt tudtam kihozni a kártyából hanem vígan elfutott 300/300-on is ami egész szép tejesítmény, miután én egy 8500LE árát fizettem ki.Nem beszélve a vizuális sokkról, hihetetlenül jól néz ki a piros nyák és a brutál hűtőborda+a 7cd se rossz.Azért jó érzés, hogy ha már egyszer kifizetek egy videókártyáért x összeget akkor igényes csomagolásban kapjam.Persze az számít hogy milyen teljesítményt nyújt a tesztekben és a játékokban, nos nem tudom ez jó vagy rossz, de 1,33-as Athlonnal 256ddr-el 3DMark2001 1024*768/32b=7700 pont alapállapotban és kb:8600 felhúzva.Nekem ez elég, és ha a játokokról is essen szó ezzel a konfiggal a GTA3 1024-ben full beállításokkal tökéletesen futott.Végül pedig akinél gond volt a kártyával mert fagyott a gépe az a gépben keresse a hibát.
És még egy jó tanács: sűrün kell látogatni az ATI oldalait mert a driverek folyamatosan frissülnek és ezek megoldanak pár problémát

(#47) Ystee

Ystee
(újonc)

És mennyi az a 8500le ára? Mert szerintem a Giga elég drága, ahogy a CHS-nél az árakat megnéztem.

(#48) guest

guest
(PH! kedvence)

Az árakat a depo-ban meg lehet nézni: http://www.depo.hu/lista.php3?id=8&o=ar most olyan 41-42 ezer körül van

prohardver vendég

(#49) Ystee

Ystee
(újonc)

Ja, csak nem a Giga-é.

(#50) FaBatka válasza Amadeus (#46) üzenetére

FaBatka
(fanatikus tag)

Csatlakozom az előttem szólóhoz.
Nekem egy eredeti 8500-s 128mb-os csoda van és semmi gáz nincs vele.
Wolfenstein 1280-ban lefolyik a képről, Warcraft 3 1600-ban szintén. 3dmark 2001 alatt defaultban 7500 pont alap órajelen. Semmi bug, semmi fagyás.
Minden a legnagyobb rendben van vele. Az alap egy 1.3-s Tbird alatt 512 sdrammal. 60k pénz volt tréfával.

Mindegy mit csinálsz a Windowsban, a Nagy Kék Halál úgyis ítélkezik feletted...

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.