Na látjátok ez MAYA :)
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
Útvonal
Fórumok » Monitorok » [Re:] A MAYA helye: Gigabyte Radeon 8500 kontra GeForceX (téma lezárva)Hozzászólások

stinger
(újonc)
Kiváncsi vagyok, kaptok-e majd a GigaByte új Radeon 8500 kártyájából, ami egy kicsit izmosabb lett. Gyárilag 300/300 órajelen futkározik.

Aram
(tag)
Szia Srácok!
Melyik nagyker a disztribútora a Giga kártyáknak?
Aram
Ez a felirat 20byte!

karib
(PH! addikt)
CHS.
Department of Redundancy Department

Ton
(lelkes újonc)
Tudja vki, hogy hol lehet 38e-ert Ti4200-as Gef4-et venni? Csak mert a Demo studion kivul nem tudok mas helyrol, ott meg rohadtul nincsen ilyen csak arlistan...
Te is fiam Bluetooth? :O)
Hát csak hoznak, ha megrendeled...
Egyébként nagggyon szívesen látnék valahol már egy Innovision GF4 Ti4200 tesztet...
Bulldozer - Dehogy munkagép, mindössze néhány ember lapáttal!
Hozzátenném még, hogy most jelentette be vmi cég, hogy a Radeon nyílt forrású drivereit szponzorálja Linux / XFree86 alá, hátha valakinek ez is szempont. :)
Sokan nincsenek tudatában annak, / hogy egyszer mindenki meghal. / Akik ráébrednek erre, / azonnal abbahagyják az ellenségeskedést.
Abszolút nem akarom kritizálni az értékelést, de annyit azért megjegyeznék, hogy kicsit nevetségesnek tartom a ''best buy'' kategóriát erre a Gigabyte kártyára. Nem tudom mennyi az ára, de szvsz kb. annyi mint egy márkás GF4 Ti4400-nak... Valszeg a Ti4200 is lealázza teljesítményileg, olcsóbban...
"Az élet túl rövid ahhoz, hogy szar borokat igyunk..."
Olvasd el még1x a záró passzust... imho Radeon 8500LE van javasolva 34k-ért, a Gigabyte ezen felül/kívül jött be.
Azt pedig mindenki el tudja dönteni, hogy ha 50k-ért lát ilyen GA kártyát, akkor megéri-e neki.
Like me, I got a MkII for video and resolution and a D700 for the times I want a camera that actually works when I need it to.
Egy kicsit offtopic, de meg tudnád modani, hogy az MSI kátyáknak melyik nagyker a disztribútora?
Elolvastam mégegyszer, és igazad van. Annyit tennék hozzá, hogy eddig egy kiskerben láttam ilyen kártyák (egy igen olcsó és kevéssé népszerű kiskerben), ott 2 év garival nettó 67K, míg egy másik kiskerben az Asus 8440-es (GF4 Ti4400) kerül 68K-ba...

Genialis
(senior tag)
Nem GeforceNÉGY az, hanem DZSÍÍFORSZNÉGY.
in4m8ion 1ts 2 B 3

rog
(PH! kedvence)
:)
ezt azé még gyakorold

guest
(PH! kedvence)
A felsoroltak közűl mék kártya menyibe keröl (kb.)????
Kinek milyen a tapasztalata???
Ép most akarok újj kártyát venni, már majdnem mindent fejlesztettem, de kártyát még nem ezért most akarok.
Előre is nagyon köszi!!!! (:
prohardver vendég

guest
(PH! kedvence)
Újj vagyok a prohardveren, és még az a kérdésem, hogy azokat a hangulatjeleket, hogy kell tenni?
prohardver vendég
Van ezzel foglalkozó topic a fáradt gőz rovatban, keresd meg...

karib
(PH! addikt)
MSI videokártyák: Kelly-Tech (ill. CHS és Ramiris).
Köszi

guest
(PH! kedvence)
''a jelenleg kapható legmagasabb órajeleken, 275 / 550 MHz-en ketyeg''
inkább 300/600 (már pár hete) :)
prohardver vendég

guest
(PH! kedvence)
és aniso+fsaa a gef4en? :))
mer ugyebár, ha annyira fontos mindkettő, ahogy le van írva, akkor má úgyis le kéne tesztelni :))
ez a garfikon meg ritka olvashatatlan lett :(
http://prohardver.hu/html/vga/8500/teszt/anix_0xaa.png
prohardver vendég

guest
(PH! kedvence)
Nekem egy ati radeon 8500le 128mb ddr es változat van Amerikábol hozták!
Vannak problémáim a játékokkal de remélem hogy az új generéció hozza magával a javításokat!
Szererintem a Ati a király!
prohardver vendég

guest
(PH! kedvence)
Sziasztok!
Érdekelne, hogy a radeon7500 tud-e anizotropikus szűrést. Ez kb egy GF2, ugye? Az anizotropikus szűréses képeknél be volt-e kapcsolva az fsaa az ati-n. Ilyen kártyát vennék tv outtal, ezért az is érdekelne, hogy milyen a tv képe, ill. mekkora fekete keret van (ha van). No meg persze a driverek, nagyon gagyeszek, vagy azért nem minden játéknál kell ''varázsolgatni''.
Bocs ,ha sok a kérdés, de próbálok informálódni.
Kössz.
prohardver vendég

guest
(PH! kedvence)
Sziasztok, melyik kiskerben lehet ilyen kártyát kapni?
prohardver vendég

guest
(PH! kedvence)
Hi!
7200 32DDR Radeon tud-e anizotropikus szűrést?
(nekem ilyen van)
prohardver vendég

KERO_SAN
(senior tag)
Sztem nem, mert az csak egy sima Radeon ddr mas neven, szal radeon 1
the troopa of tomorrow _ maydayzor FUTURE WALKS

guest
(PH! kedvence)
Miért ne tudna a sima radeon anizotropikus szűrést?? Persze hogy tud? Ti nem szoktátok beállítani a kártyátoknál, vagy nem tudjátok, hogy hol kell?!
Ja egyébként Radeon 7200 32MB SDR-es kártyám van, és d3d-ben ogl-ben is van anizotropikus szűrés...
prohardver vendég

guest
(PH! kedvence)
Ja és ha nem tudná valaki,hogy hogy is kell akkor az OpenGL tabnál az ANISOTROPIC FILTERING-nél (asszem így van írva) lehet beállítani.
D3D-ben pedig vmi tweak progival sajna. Én powerstripben állítottam be...
prohardver vendég

guest
(PH! kedvence)
Csövi!
Nekem MSI-GF4TI4400-asom vam 128 DDR RAM-mal, 1800XP-n 256 PC 2700-es rammal és szintén MSI Kt3-Ultrával 3D Mark 2001-ben 1024x768 32bit 9800pont-ehhez mit szóltok? A k8rtya már 1hónapja meg van és potom 80000FT ért az ÁFával együtt. Ez a nyerő páros , vayg nem :-)))))))))))))))))))))))))))))))
prohardver vendég
guest, volt ugye egy GeForce-os cikkünk, tonna grafikonnal, meg most a Radeon, szintén elég sok teszttel. Azt hiszem, ami érdekel, azt megtalálod benne.
Onnantól kezdve, hogy FSAA-t bekapcsolsz, a Radeon elvérzik, tehát anizo + FSAA-ra a Ge4 a nyerő.
A grafikonok meg imho nem olyan rosszak, de semmiképp sem véletlenül olyanok, amilyenek.
Like me, I got a MkII for video and resolution and a D700 for the times I want a camera that actually works when I need it to.

guest
(PH! kedvence)
de ha anisot bekapcsolom akkor gef4 vérzik el :)
grafikonok közül csak az az egy aniso grafikon van ami imho nem túl nyerő. na mind1, amúgy korrekt teszt.
XP vagy Win9x alatt gyorsabbak a cuccok? mert imho egyre inkább xp driverre figyelnek oda...
WiZARD
prohardver vendég

guest
(PH! kedvence)
Most van itt előttem egy, holnapra én is letesztelem (nem gigabyte). (És 35eHUF cakk pakk áfával...svhs calbe, meg minden)
prohardver vendég

Shifty
(újonc)
Szerintetek nagyon visszafogná egy R8500 teljesítményét, ha egy 1Ghz-es Athlont nyomnák alá?

karib
(PH! addikt)
A brutálnagy felbontásokat elfelejtheted, de kis-közepes felbontásban jó sok effektet be tudsz nyomni.

guest
(PH! kedvence)
Hi !
Nekem egy 1.6 Northwood van, egy Powermagic 8500LE-vel, MSI 845 ultra ar lappal, ez is 9800at nyom 3Dmark 2001ben, igaz 2600on megy a proci. 8500 ''kicsit'' olcsobb mint egy GF4 Ti4400... Én inkább azt mondom, ha valaki GF4et akar, az vegyen Ti4200at, mivel az legalabb olcso és elég jól tuningolható :) szal hajra :)
prohardver vendég

guest
(PH! kedvence)
Na leteszteltem a kártyát.
Hosszú töprengés után a végeredmény: nem veszem meg a kártyát. Egész éjszaka teszteltem, sőt reggel is.
Problémáim: - ati player egy idő után bemondta az unalmast. (sebaj, ott a mediaplayer)
- powerstrip feltelepítése után a 3d-s játékok/tesztek (gta3, 3dmark200x) nem indultak el, lefagytak az első képnél (letelepít powerstrip, még mindíg fagy. Letelepít ati driver, visszatelepít műxik minden. Tv kimeneten még néztem egy filmet.)
- reggel bekapcs gép, mp3 hallgatás...erre a win98 háttérképnél homokóra. 3 perc műlva reset. Windows védelmi hiba. Újraindít scandisk újraindít. Bejön a win98. Gyanús nekem, indítom a 3dmark2001-et, lefagy az első képnél. Na itt már meg is untam. Gondolom, ha újratelepíteném az Ati drivert, akkor már működne megint...de meddig?
!! Lehet, hogy a gépemet nem bírja, vagy az oprendszerem van nagyon tele. !!
HANGSÚJOZOM: EZ AZ ÉN GÉPEMEN VOLT, NEM TÖRVÉNYSZERŰEN következik mindenkivel (pech).
Előnye: - Állat szép 2d kép (éles, szép színek)
- 3d képe lenyűgöző, a 3dmark2001 Nature része szemet gyönyörködtető
- Tv kimenet: ez a legszebb, amit valaha láttam (feliratos filmek feliratai tökéletesen olvashatóak, na nem olyan, mint a monitoron)
Lehet, hogy csak türelmetlen voltam, adni kellet volna neki még egy esélyt egy szűz win98-on.
HunChris
prohardver vendég

guest
(PH! kedvence)
Ja a gépem elég gagyi volt, cII 566@700 3dmark 3968 at ért el.
prohardver vendég

guest
(PH! kedvence)
Nekem meg 400-as AMD-m van Savage4-gyel, übereli a Geforce-t is, meg a Radeont is.
Potom 10eFt-ert, AFA-val egyutt, mert erre futja. ''HANGSUJOZOM'' -- nem hejes ezt igy leirni.
prohardver vendég
guest, ezt nem kéne... a következőt úgy, ahogy van, moderálom.

guest
(PH! kedvence)
adast vettem, bocs, csak ideges voltam
rendes toled
prohardver vendég

Shifty
(újonc)
A közepesbe manapság felétek beleesik az 1024*768? Most csak 1 tnt2-m van, szal örülnék az 1024*768-nak.

Panther
(HÁZIGAZDA)
Na most hogy be tudod-e állítani az antisotrophicot vagy sem, az nem sokat jelent: Nekem a Voodoo3-amon is be lehet...
[ RIOS Release 5 – multiportal engine by Panther ]

guest
(PH! kedvence)
Miért nem jelent semmit? Csak annyit hogy sokkal jobban néz ki, élesebbek a texturák.
prohardver vendég

b@ndi
(kvázi-tag)
Nagyon szép a teszt és biztos jelentős is az igény az ilyen tesztekre. Ellenben kicsit zavaró, hogy úgy tüntetitek fel, mintha minden a játékokra, meg képre adó ember 40 ezer (áfával)fölött akarna csak videokártyára költeni. Szerintem a legtöbb programnál még most is többet számít, hogy c700-zal vagy c1700-zal nyomod, mint, hogy radeon 8500 vagy gf2mx400 van a gépedben.
B@ndi
Az áram alatt lévö alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt. Csak más a fogása... (dc++)

guest
(PH! kedvence)
Szerintetek melyiket érdemes venni egy 550-es celeronhoz? (athlon xp 2100+,tnt2: 1300, cel550,gf3ti200:2600 [3dmark2001]). Emiatt szeretnbék először videókártyát venni. Gyenge procinál melyik az ütősebb? stema@mailbox.hu
prohardver vendég

Amadeus
(újonc)
Nos nekem egy ilyen Maya kártyám van csak az 8500LE változat. Nem nagyon szoktam bízni az ilyen tesztekben, ezért a saját tapatalatomat írom le vele kapcsolatban, hátha az segít valakinek a döntésben: érdemes e megvenni a kártyát vagy nem.Tehát mivel a kártya LE az alap órajel 250/250(500).Gondoltam, ha már van rajta egy komoly hűtés kipróbálom mit tud... és akkor leesett az állam, mert nemcsak az eredeti 275/275-öt tudtam kihozni a kártyából hanem vígan elfutott 300/300-on is ami egész szép tejesítmény, miután én egy 8500LE árát fizettem ki.Nem beszélve a vizuális sokkról, hihetetlenül jól néz ki a piros nyák és a brutál hűtőborda+a 7cd se rossz.Azért jó érzés, hogy ha már egyszer kifizetek egy videókártyáért x összeget akkor igényes csomagolásban kapjam.Persze az számít hogy milyen teljesítményt nyújt a tesztekben és a játékokban, nos nem tudom ez jó vagy rossz, de 1,33-as Athlonnal 256ddr-el 3DMark2001 1024*768/32b=7700 pont alapállapotban és kb:8600 felhúzva.Nekem ez elég, és ha a játokokról is essen szó ezzel a konfiggal a GTA3 1024-ben full beállításokkal tökéletesen futott.Végül pedig akinél gond volt a kártyával mert fagyott a gépe az a gépben keresse a hibát.
És még egy jó tanács: sűrün kell látogatni az ATI oldalait mert a driverek folyamatosan frissülnek és ezek megoldanak pár problémát

Ystee
(újonc)
És mennyi az a 8500le ára? Mert szerintem a Giga elég drága, ahogy a CHS-nél az árakat megnéztem.

guest
(PH! kedvence)
Az árakat a depo-ban meg lehet nézni: http://www.depo.hu/lista.php3?id=8&o=ar most olyan 41-42 ezer körül van
prohardver vendég

FaBatka
(fanatikus tag)
Csatlakozom az előttem szólóhoz.
Nekem egy eredeti 8500-s 128mb-os csoda van és semmi gáz nincs vele.
Wolfenstein 1280-ban lefolyik a képről, Warcraft 3 1600-ban szintén. 3dmark 2001 alatt defaultban 7500 pont alap órajelen. Semmi bug, semmi fagyás.
Minden a legnagyobb rendben van vele. Az alap egy 1.3-s Tbird alatt 512 sdrammal. 60k pénz volt tréfával.
Mindegy mit csinálsz a Windowsban, a Nagy Kék Halál úgyis ítélkezik feletted...