Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#1) KoGa

KoGa
(kvázi-tag)

Nahat mi utott az NVidiaba, hogy nem ket slothelyet foglalo huto van a kartyan?:)

(#2) g4dg3t

g4dg3t
(senior tag)

Gratula a cikkhez :C Eleg hamar sikerult hozzajutni a dragasaghoz :)
Ugy tunik megvan az uj kiraly a kozepkategoriban, de azert meg adjunk egy eselyt az X700-nak ;)

Egyenlore ez az a kartya amire lecserelnem az R9700-et...

Bite my shiny metal ass!

(#3) anaqer

anaqer
(PH! addikt)

fLeSs,
ezt a 4x2-es dolgot szerintem gondolt át még egyszer, valami kavarodás van.

If we can hit that bullseye, the rest of the dominoes will fall like a house of cards... checkmate!

(#4) fLeSs válasza anaqer (#3) üzenetére

fLeSs
(VIP)
LOGOUT blog

Nincs kavarodás, beyond3d.com.

(#5) -=V3rthil=-

-=V3rthil=-
(őstag)

Nagyon jól néz ki, tényleg Ti4200 szaga van:D.
És a teszthez is grat!:)

[Szerkesztve]

hey-ho-let's-go

(#6) anaqer válasza fLeSs (#4) üzenetére

anaqer
(PH! addikt)

A négy raszter operátor lehagyása szerintem még kevés ahhoz, hogy lenégyszerkettőzzük - főként ha azt vesszük, mire asszociál ebből az egyszerűbb user.

If we can hit that bullseye, the rest of the dominoes will fall like a house of cards... checkmate!

(#7) Notes

Notes
(őstag)

Tényleg jó a kártya (és a cikk is), köszönjük. Bár szerintem a többség még 1024x768-ban játszik. Már csak a monitorok miatt is.

Romanes eunt domus!

(#8) Kalandor

Kalandor
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

affenét veszek én most 9800pro-t :D
thx fless

Az E-ink kijelző az egyik legnagyobb dolog, ami a könyvnyomtatás feltalálása óta a könyvekkel történt.

(#9) e-biza

e-biza
(őstag)

jo cikk, egyedül azt a hangos dolgot nem értettem. tavaly a 9800 halk volt, ma meg hangos? azt se feledjük el hogy egy másik tesztelö oldalon azt irták alapban 45 terhelve 65 celsius fok, amit a gyártok lehet még tudnak csökkenteni egy esetleges jobb hütövel.
ami talán kimaradt vagy átfutottam rajta, az az MPEG 1/2 és4 illetve real-time divx kodolás, dekodolás, és a vele járo videojavito dolgok.

grat. az egészhez.

[Szerkesztve]

Liƒє is too short. - http://www.lowcostdomain.eu

(#10) Docci

Docci
(senior tag)

Jó cikk!
A kártya meg nagyon gyors.(várjuk szerettel az agp-s változatot)
Kiváncsi lennék ,majd a sima 6600-ra is.(gondolom erről is lesz teszt)
Nekem mind 1,hogy 8*1 es vagy 4*2-es a lényeg,hogy hogyan teljesít a játékok alatt.

Erőt s erényt!

(#11) Docci válasza Kalandor (#8) üzenetére

Docci
(senior tag)

Pont ugyan erre gondoltam a cikk végigolvasása után.

Erőt s erényt!

(#12) Kalandor válasza Docci (#11) üzenetére

Kalandor
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

mivel vízhűtésem van, a venti zaja sem számít és átfutott a gondolatimon, hogy meddig menne el a kicsike vízzel, ha így is szépen ment :)

más:
most látom hardveres WMV9 lejátszás? hmm, megint hülyeséget kérdezek, de hardveres MPEG4/Divx esetleg nincs? (mpeg2 régóta van) miért nem tesznek ezekbe a kártyákba ilyesmit? a túl változatos szabványrendszer miatt?

Az E-ink kijelző az egyik legnagyobb dolog, ami a könyvnyomtatás feltalálása óta a könyvekkel történt.

(#13) fLeSs válasza e-biza (#9) üzenetére

fLeSs
(VIP)
LOGOUT blog

A 9800 Pro ebben Bővebben: link a cikkben is hangos volt, nem csak most.

(#14) anaqer

anaqer
(PH! addikt)

Tron 2.0 1.50 - Ezmiez? Én még csak 1.042-es verzióról tudok... :F

(#15) e-biza válasza Kalandor (#12) üzenetére

e-biza
(őstag)

''Not only that but the NV40 now also can Decode and... Encode MPEG 1/2 and 4, and yes also real-time DiVX Decode/Encode. Now if someone can please release the software to take advantage of it.''

fless: sorry, csak teljesen úgy volt a fejemben hogy anno amikor kijött az r9800 mindenki azt hajtogatta milyen halk :)

Liƒє is too short. - http://www.lowcostdomain.eu

(#16) Docci válasza Kalandor (#12) üzenetére

Docci
(senior tag)

pti-boy is mondta,hogy marha halk nálad minden :)

Ha meg vízhűtésed van akkor meg pláne megéri 1 6600 GT.

Erőt s erényt!

(#17) Wolverine

Wolverine
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Mikor is jön eből az AGP-s? Novemberben? Addig kibírom a Ti4200-zal :D

I'm the best there is at what I do, but what I do isn't very nice. - "Akinek nincs penze jatekra, ne vegyen xbo360-at meg melle 40"-es LCD tv-t es akkor nem kell sirni, hogy draga a jatek, ilyen egyszeru." (tiv)

(#18) Bagoly

Bagoly
(senior tag)

Ezeknek az Nvidia kártyáknak már javítottak a tv-outján? Vagy abban még mindíg matrox-ati-nvidia a sorrend? (Régebbről rámlik valami hír, hogy az nvidia zoran chippeket kezdett használni a tv-out-hoz...:F)

[Szerkesztve]

''A nagy Nyíl útján, meg nem állva, hitesen és szerelmesen, förtelmeit egy rövid Mának nézze túl szemem.''

(#19) csibor

csibor
(őstag)

Megvan az uj v.kártya karácsonyra R9800P ugy kb 15k körül! :DD

1+2 szobás lakás Balatonalmádiban eladó!3 emeleti a gimnáziummal szemben.

(#20) viharhozo

viharhozo
(PH! addikt)

Majd meglatjuk, mi lesz ebbol.
1. Akinek pci-e-re futja, az nem feltetlen az olcso vga-t fogja keresni. Ha lesz agp-s, ez nem all fenn.
2. Kivancsi leszek a magyar arkepzesre.
3. Szinten kivancsi leszek a legnagyobb 6xxx betegseg orvosolasara, nevezetesen arra, h vajon ezek is inkabb elmeleti kartyak lesznek vagy a gyakorlatban is hozza lehet majd jutni.

Durvasága miatt töröltem - moderátor.

(#21) fLeSs válasza anaqer (#6) üzenetére

fLeSs
(VIP)
LOGOUT blog

Igazad van, javítottam.

(#22) fLeSs válasza anaqer (#14) üzenetére

fLeSs
(VIP)
LOGOUT blog

Hmm, melóhelyen van a játék, én úgy emléxem, hogy 1.50-essel teszteltem, de majd holnap megnézem. :D

(#23) anulu

anulu
(PH! nagyúr)

asszem erre meg fogja érni lecserélni a GeForce FX 5900 XT-m :D

''Ha egyszer meghalok, ne kérdezd meg, miért büdös a lábam!'' | Feel the power! Intel Core i7 | Windows 2008 R2 | MCSA+M / MCTS Exchange 2007 / MCITP-SA/VA/Ent Messaging Admin 2010 | PSN: anulu1982 | STOP ACTA!

(#24) mattheus

mattheus
(senior tag)

Sziasztok!

Elolvastam cikket és igen rendesden elbizonytalanított. Eddig azt gondoltam, ha 9800Pro-ra lecserélem Októberben a kártyámat (9600XT fireblade), akkor jót cselekszem, de a tesztek alapján a 6600GT jobb vétel. Azt nem tudom, hogy várható AGP 8x-es verzió és mikor?
Van valakinek ötlete, hogy hazánkban , mikor bejön a karesz vajon milyen áron kerül várhatóan értékesítésre ?
Vmi passzív hűtési megoldás lehetséges hozzá ?

(#25) nofene

nofene
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Gratula a cikkhez! Nagyon alapos.

Nekem is az ugrott be egyből, hogy nem kell nekem 9800Pro most! Valaki nem tudja, hogy a sima 6600 sima ddr-el lesz szerelve vagy az is gdd3 memókkal?

(#26) Wolverine válasza mattheus (#24) üzenetére

Wolverine
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Bővebben: link - eszerint novemberben lesz AGP-s. Nálunk valsz. épp beesik karácsonyra...

I'm the best there is at what I do, but what I do isn't very nice. - "Akinek nincs penze jatekra, ne vegyen xbo360-at meg melle 40"-es LCD tv-t es akkor nem kell sirni, hogy draga a jatek, ilyen egyszeru." (tiv)

(#27) max-pain

max-pain
(senior tag)

Nagyon tetszett a teszt.
Jo ellenfelek ellen kuzd a GT (ez pl. a B3D tesztekben szinte sosincs igy...), a ket konfigban azonos a proci es nincs az ebben a kategoriaban talan mar felesleges 1600x1200-as teszt sem.
Talan le lehetett volna tesztelni a GT-t underclockolva 300/275-on is (elvileg ez lesz a legtobb sima 6600 orajele)...
Ja, es az FX-hez nem ertem, hogy miert nem ugyanazt a drivert hasznaltatok, de ez mar vegulis mind1.

(#28) max-pain válasza nofene (#25) üzenetére

max-pain
(senior tag)

A sima normal DDR-rel (altalaban 3,6 ns-ossal) lesz szerelve...

(#29) fLeSs válasza max-pain (#27) üzenetére

fLeSs
(VIP)
LOGOUT blog

ebben a kategoriaban talan mar felesleges 1600x1200-as teszt sem.

Bingó, pont ezért nincs. :)

Talan le lehetett volna tesztelni a GT-t underclockolva 300/275-on is (elvileg ez lesz a legtobb sima 6600 orajele)...

Ez igaz, de inkább várjuk meg a végleges változatokat.

Ja, es az FX-hez nem ertem, hogy miert nem ugyanazt a drivert hasznaltatok, de ez mar vegulis mind1.

Mert csak a 6800-as és a 6600-os kártyákat ismerte fel (vmi oka biztos volt), drivert buherálni meg nem fogok.

(#30) mattheus

mattheus
(senior tag)

Ára mennyi lesz várhatóan hazánkban sacperkábé ?

(#31) max-pain válasza mattheus (#30) üzenetére

max-pain
(senior tag)

szvsz brutto 50-55...

(#32) mattheus

mattheus
(senior tag)

Érdemes átváltanom ennek ellenére 9800Pro-ra, ha most kb.18-20e kellene ráfizetnem a cserére?

(#33) csibor válasza mattheus (#32) üzenetére

csibor
(őstag)

Szerintem várj vele dec.körül az elöző genrációs kártyák ára meredeken zuhani kezd.

1+2 szobás lakás Balatonalmádiban eladó!3 emeleti a gimnáziummal szemben.

(#34) Dilikutya válasza mattheus (#30) üzenetére

Dilikutya
(PH! kedvence)

gondolom +10k a cikkben szereplő árakra :(((

Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)

(#35) Scream007

Scream007
(őstag)

baromi jo a cikk gratula.

ha ennek a karinak 256 bites memo. átvitelt adnának szarrá verné még a sima 6800at is.
de a cikk arramutat rá, hogy akinek van esze sima 6800at vesz, és ha már minimális tuningot csinál rajta akkor is érezni fogja akülönbséget.

szerintem a nagy gyártók az agp-s verziokat lehet megfogják csinálni 256bitesre, avgy ha ők nem akkor az NV jo lenne ha ezt megtenné.
6600 GT xtremen edition néven.
ez lenne az über kártya.
3 kérdésem lenne:
1., szerintetek erre van esély??
2., lesz sima 6800 256 gddr3-mal??
3., érdemes 5900xt-röl 6600 gt-re váltani agps-re(ami ugye valszeg lassab lesz joval mint a mostani tesztalany) vagy inkább 6800???

BMW Über Alles!!..NSL rulzzz

(#36) fLeSs válasza Scream007 (#35) üzenetére

fLeSs
(VIP)
LOGOUT blog

1. Nincs
2. Már most is van, az ASUS V9999 GE, ami a tesztben is szerepelt
3. Nem lesz semmivel lassabb. Hogy érdemes-e váltani, neked kell eldöntened, a teszteredményeket nézd át. Az 5900XT az 5900 Ultránál (ami a tesztben is szerepel) kicsit lassabb, így viszonyíts.

szerk: 8 pipás, 256 bites kártya a 6800 LE lesz, ha lesz.

(#37) Dilikutya válasza Scream007 (#35) üzenetére

Dilikutya
(PH! kedvence)

5900XT állitólag jól húzható. sztem 6600-ra nem érdemes cserélned, annyival talán nem gyorsabb. kivéve persze ha az 5900xt-dre nem kell sokat rádobni

Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)

(#38) Hun'reeth

Hun'reeth
(őstag)

Affene ! Ez tényleg jó kártya lett. ;] Amolyan Ti4200 tényleg. Ha jó áron jelenik meg, itt a ph-n csak úgy röpködni fognak a 9800pro-k. Bagóért :O (Nekem is az van)

''Öregember nem gyorsvonat!''

(#39) Alvin_ti4200

Alvin_ti4200
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Gratula a teszthez:C

Az AGP-s változatok december elejére hazánkban is kaphatóak lesznek, addigra valószínűleg teljesen kiürül az itthoni piac ami a 9800Pro-kat illeti, így megvan, hogy mit rakjak majd az építeni kívánt gépekbe:)

mod by fLeSs - javítva

(#40) rudi válasza Scream007 (#35) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Valószerűtlen, hogy lesz 256 bites memóriabuszú 6600, mert most kijött egy alap NYÁK-terv ami nem ad lehetőséget 128 bitnál többre. Szerintem a 8 futószalagos 256 bites kártya túlzottan nagy konkurencia lenne házon belül, talán csak akkor lesz rá szükség ha az ATI meglépi a 256 bites X700-at.

Resistance Is Futile. You will be assimilated!

(#41) fLeSs válasza rudi (#40) üzenetére

fLeSs
(VIP)
LOGOUT blog

Elvileg lesz 6800LE néven (8pipe/256bit), a 6600-as bemutatóanyagból legalábbis ez derül ki.

(#42) venember83

venember83
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Tetszik cikk is meg a vidkari is:)
Talan jovo juliusra lemegy ugy az ara, hogy en is hozzajuthatok:(( bar nem lenne hulyeseg most 9800pro-t venni, 20k:))

The name on the front of the shirt is more important than the one on the back! 6/10 monacói győzelem (sorozatban 5), az F1 királya. Pedal to the metal, McCrash mindörökké! 600+ mountainriders.ro http://tiny.cc/iQuZP

(#43) rudi válasza anaqer (#6) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Akkor most hogy van ezekkel a ROP egységekkel? Mennyi az annyi? Hány maradt le?

A 6800 6 vertex, 16 pixel 16 ROP volt, amiben a ROP-ok árnyékszámítás (nincs szín) esetén 32/0 ként üzemeltek. A 6600 akkor most 3/8/8 (árnyéknál 16/0) vagy pedig 3/8/12 (árnyéknál 24) vagy 3/8/4 (árnyéknál 8)?

(#44) fLeSs válasza rudi (#43) üzenetére

fLeSs
(VIP)
LOGOUT blog

3/8/4. 4 ROP van.

(#45) rudi válasza fLeSs (#44) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Akkor most már világos! A 128 bit RAM és a 8 futószalag kiszolgálására elég a 4 ROP. Majd gondolom az esetleges 6800 SE (vagy XT vagy mi) lesz 3/8/8-as 256 bites memóval.

írtam mailt levlistre

(#46) fLeSs válasza rudi (#45) üzenetére

fLeSs
(VIP)
LOGOUT blog

Akkor most már világos! A 128 bit RAM és a 8 futószalag kiszolgálására elég a 4 ROP.

Kb. ugyanezt írtam le én is a cikkbe. :)

(#47) Club

Club
(őstag)

Asszem ez a cikk, ill. ez a kártya volt a végső döfés a 9800Pro-knak;]
Ha újonnan 40-50k körül lesz, az az jelenti, hgy a 9800Pro mennyi is lesz?
30?
Hát csak tippeltem.
Végre kezd életrekelni az Nvidia.:)
Ez a kártya Ár/Érték arányban simán letarolja a piacot.

(#48) max-pain

max-pain
(senior tag)

Azert eleg nagy lett ez a GeForce 6600.
150mm²...

(#49) Alvin_ti4200 válasza Club (#47) üzenetére

Alvin_ti4200
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Csak akkor lesz ellenfél ha megjelenik az AGP-s változat, ezt ne felejtsd el! Ez itthon kb. december eleje lesz (mikulásra ideális:D). Addigra szerintem már el fognak tűnni a boltból a 9800Pro-k.

(#50) anulu válasza fLeSs (#36) üzenetére

anulu
(PH! nagyúr)

2. Hmmmm, én ezt úgy tudtam, hogy a V9999 GE az GT. ezexerint tévedtem. nagyon.

[Szerkesztve]

''Ha egyszer meghalok, ne kérdezd meg, miért büdös a lábam!'' | Feel the power! Intel Core i7 | Windows 2008 R2 | MCSA+M / MCTS Exchange 2007 / MCITP-SA/VA/Ent Messaging Admin 2010 | PSN: anulu1982 | STOP ACTA!

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.