Jó kis cikk. :))
Nekem a Yamaha tetszet a legjobban.
Bár én maradok a Philips A 5.100 –nál. :DD
Kár hogy nem ezt teszteltétek a Philipsen belül, mert a másik kettővel szemben ez jó.
Ára pedig kb. 35 –40 000 Ft.
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
Gomezz
(senior tag)

Gomezz
(senior tag)
Ja a Jazz -t én 70-80 000 Ft között láttam.

Lez
(lelkes újonc)
Logitech-eket nem fogtok tesztelni? A Z-640 barátságos árú és jó minőségű darab szerintem.

engusz
(PH! nagyúr)
A cikkben említett Jazz hangfalszett már korábban is felkeltette az érdeklődésemet! Most, hogy megtudtam, hogy rádiós... ...nekem KELL egy ilyen! :))
Kérdésem lenne, hogy nem zavart be neki semmi? Nem voltak a rádiós átvitel miatt problémák?

engusz
(PH! nagyúr)
Nettó ~50 a dekóder nélküli és olyan ~75 a dekóderes!

Gomezz
(senior tag)
Szerintem ennyi pénzért nem biztos, hogy ez a legjobb vétel.
Már volt ennek a hangszórónak egy topicja és azt írták azok akiknek van, hogy elég műanyag ahogy szól.
És ha figyelmesen elolvastad a cikket ott sem rajongtak érte.
Egyébként először nekem is tetszet, de örülök hogy nem vettem meg.
Sohase fogok 2.1 nél nagyobb hangfalrendszerbe beruházni, akármilyen jó minőségű legyen is. Nem értem h mér kell több a jó kis stereonál. Moziba is áltatnak az ilyen-olyan hiperszuper dolby hangrendszereikkel, oszt sz@rt se érnek...
Religion – causing genocides over differing imaginary friends

PeliScan
(PH! addikt)
Nagyon alapos cikk; már ami a tesztelést illeti! :))
Last minute színházjegyek, féláron! -- www.maesteszinhaz.hu
Jó a cikk, remélem lesz folytatása.
A Genius HT-t és az Ozaki B5-öt én is hiányoltam, mivel elég ''tömegcikk'' mind a kettő hasonló tudással és szinte mindenki meg van velük elégedve akiknek van és árban nagyon lent vannak.
Még az Abit 5.1-es rendszerérlől is hallottam jókat.

engusz
(PH! nagyúr)
Olyan szerencsés helyzetben vagyok, hogy kicsivel több, mint 50-ért hozzá tudok jutni! Ilyen árban tudsz nekem mondani ugyanilyen rendszert? Értem ez alatt, hogy:
- 5.1
- távirányító
- majdnem fül magasságban lévő hátsó szatelitek
- minimum 150 watt összteljesítmény
- wireless, bár enélkül is megvagyok :P ?

PeliScan
(PH! addikt)
Méghogy ''tömegcikk''..!
A Genius 5.1 HT az úri felsőosztály rendszere! :)) Legalábbis minőségben.
(#12) dr. rozmark válasza PeliScan (#11) üzenetére
- Privát
- 2003-04-25 21:02:45

dr. rozmark
(tag)
Nem tudom, miért lenne az úri felsősztály rendszere, még ha a minőségét is nézzük. Nekem ilyen van, kevesebb, mint ötven kiló az ára. Ha belegondolunk, mennyi pézt szórunk ki évről-évre videókártyára, akkor ez a cuccos igazán megéri a befektetést, mely remélhetőleg több évre szól! Az árát bőven megéri, de azért még nem HiFi kategória.
http://www.szentagothailab.sote.hu
(#13) PeliScan válasza dr. rozmark (#12) üzenetére
- Privát
- 2003-04-25 22:58:43

PeliScan
(PH! addikt)
Jóh, ezt inkább viccesen mondtam, mintse komolyan. :)) Kéne nyitni egy klubbot... :)

hungeek
(őstag)
hány méter kábelt adnak a hátsó és első szatelitokhoz?
Joey doesn't share food!

PeliScan
(PH! addikt)
Hűű, én újakat tettem bele; de ne ma hossza miatt, hanem fehéret szerettem volna a fekete helyett. De kb 8m a hátsókhoz, és 4 az elsőkhöz, 3 a centerhez.
+ RCAk, ha esetleg azzal kötnéd be, a hangkariból 5.1 vezetékek, ami köll. :)

leontm
(kvázi-tag)
errol az altec 251rol csak a opt bemenetet hianyolom. ilyen cuccom van, +vagyok vele elegedve, de lenne opt.kimenetes kartyam, de hiaba... igy fel kell aldoznom a mic, line-in-ket:((

Peet
(senior tag)
A Yamada cucc tényleg jónak tünt, de nem volt világos a cikk róla!!!!!
Egyszer azt írják, hogy hiányzik a közép - mély, aztán meg, hogy a legjobb a mély a mezőnyben. Nem értem.
:(
''gyertyafényes kernelfordítás'' by SZTAKI

Ra3
(senior tag)
Én sem értem hogy hogy hagyhatták ki...Gen 5.1 HT kira! Én már fél éve hajtok egy ilyet, és nagyon meg vagyok vele elégedve. Annak idején többek között itt is mindenki ezt javasolta, meg más fórumokon is...
''...te vagy a Jedi-ből az Onedin Kennedy?''

Spensers
(fanatikus tag)
Hali
És hol van a GENIUS 5.1 FADOBOZOS:DD

Joseph
(kvázi-tag)
A logitech z-640 valóban barátságos áru, de sajna a minősége is olyan.
Két hete vett egy ilyet cimborám. Az első tapasztalat lesujtó volt. NEM MŰKÖDÖTT!!
A második szettet csak 1 hét múlva kapta meg de a hangzása nekem nem jött be.
A mélyek nagyon szépek, de a szatelitek hozzá nagyon kicsik és ha hangosabban hallgatod akkor keményen torzit.
A ''hangosabban hallgatod'' az nálam annyit tesz, hogy a másik szavát éppen érted.
Mindenki jó valamire. Ha másra nem, hát elrettentö példának.

|xero|
(kvázi-tag)
köhöm...
A favoritokat hátra hagyjátok?Szegény Genius meg Ozaki..Két legjobb ár/érték arányú hangfalszett és ki lettek hagyva..nem nagyon értem!
ÉS olyanokat beraktatok ami..hát hogy is fogalmazzak csak a márkanév miatt került be..no de mind1!
Kimaradt még Logitech is..pedig ott is van olcsó meg nagyágyú is..Klipsch is..
Szal nagyon jó a teszt csak van még pár hátra..:)
Üdv
http://prohardver.hu/tag/xero.html

McJames
(őstag)
A múltkor vittem haza vmilyen jó minőségű mp3-at. A számítógéphez egy Live! Playeren keresztül sima (végfokkal, meg vmi 3D-s chippel rendelkező) sztereo Primax falak ''tartoznak'', játékhoz és filmhez elég jók, de igényes zenét nem érdemes hallgatni ezeken.
Volt otthon egy régi kábelem, a füles hosszabbítójaként szoktam használni - régebben. Most elővettem a fiókból két RCA dugót, meg egy, a meglévő kábelhez illeszkedő Jacket, egy kis forrasztás és máris kipróbálhattam, milyen is az, amikor direkt zenehallgatásra készült cuccon keresztül szól a hazavitt motyó.
Meg kell hagyni: ''ég és föld...'' :) Azt hiszem nem veszek 5.1 vagy nagyobb cuccokat. Ha lesz 30-70e Ft-om ilyen célra, akkor szépen beballagok egy használtcikk-kereskedésbe és némi jól eső ''mazsolázás'' után veszek két, a helyiségnek megfelelő hangfalat meg egy normális végfokot, ami kis hangerőn is tisztán hajtja meg a dobozokat, aztán ennyi. Nem hiszem, hogy rosszul járnék.
Aki a villamos alatt fekszik, annak nem természetes a mosolya.
Sziasztok!
Hát énis furcsálltam, hogy kimaradt a Genius HT a tesztből.
Egyszerű oka lehet, nem ezt a kategóriát tesztelték:)
Biztos vagyok benne, hogy a bemutatott ''műanyag rendszerek''
lemaradnak mögötte...
Nekem is Genius van de nem elfogultságból beszélek.
Panel lakásba ne vegyen senki...:) Remeg a padlótól kezdve
minden :) (a szomszéd is) :) Ami meglepett hogy a centeren
és a frontokon is van reflex nyílás.
Biztos van nála jobb is, de azt haggyuk meg a felső tízezernek.
Z

neduddki
(PH! nagyúr)
hi
emvz bacsi menen szota hogz hiantcikk a genius ht vot egy a szekreny tetejen raadasul 25 alkudtam ra osz elvittek 35-e!!!!
a fene a jo duguk!
udv
neduddki
a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni

Hege
(tag)
Hi All!
A cikket elolvasva nekem is csak az a bajom, hogy a Genius 5.1-et kihagytátok. Nekem is ez van szeptember óta. Sokat vívódtam , mielőtt megvettem, de megérte. Szerintem nem döntöttem rosszul. Nem Hi-Fi cucc, de gép mellé kisebb(nagyobb?!?) szobába tökéletes. Bár, a távirányitóval volt egy meccsem. Kontaktos lett az egyik gomb. Gari=>csere=> minden OK!
Nah, az lenne még a kérdéstm, hogy 30 körül milyen asztali DVD lejatszot ajanlotok? Itt a cikkben szerepel egy potenciális áldozat :) De jobban kedvelem az ismertebb márkákat. Pl. LG DVD-5353 (32000) vagy Pioneer DVD xxx? (35000) Ezeket az Auchan-ban láttam, de van 24-ért valami Technosonic ... Nekem a lényeg inkább az Mp3 lemezek hibátlan és hiánytalan olvasása lenne legfőbb szempont.Tehát ne fekudjon meg a hosszu filenevektől, az alkonyvtáraktól a 320-as bitrate-től se a vbr-től! De jo lenne ha megbírkózna az irt/ujrairt DVD-kel meg az SVCD-vel is.
Ötletek?
Üdv.:Hege

neduddki
(PH! nagyúr)
hi
nem tom az arat de a samsung 424-re szavazok az also arkategoriaban
udv
neduddki
a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni

Tapsi
(senior tag)
Úgy tünik a cikkből teljesítményben a yamada rulzz.
Az a 180W azért elég +győző.
Sorstársaimmal együtt én is Genius HT tulaj vagyok,és eléggé felháborító,hogy pont ez maradt ki a tesztből.Ez full k*csögség.:(((
"Magyarországon a különböző becslések szerint a felnőttek 16-33%-a funkcionális analfabéta."

McJames
(őstag)
Amikor kölyök voltam és a játék hevében azt mondtam/mondtuk vkire, hogy hülye, na ilyen esetben egy akkor felnőtt jelenléte iszonyú letolás vagy pofon esélyét hordozta magában. Most te meg azért, mert a meglévő/kedvenc hangfal-rendszered nincs benne egy tesztben, azt az embert, aki e honlapnak, fórumnak régi és értékes tagja, amit jó néhányszor hozzátszólásaival, előadásával, cikkeivel bizonyított - veled ellentétben, ugye -, helyből durva szóval illeted.
Bármennyire is divatos és néhányak szerint ''felemelő'' (''kíra'!'') így viselkedni, kérlek, itt inkább ne tedd. Előre is köszönöm.

McJames
(őstag)
Javítás (megvallom indulatok miatt elkövetett hibák okán):
- hozzátszólás helyett, helyesen: hozzászólás;
- nem az embert, hanem a munkáját, azaz közvetetten mégis csak az embert jellemezted úgy, ahogy nem kellett volna.

The_Tom
(senior tag)
jobban bizol az o fulukben mint a sajatodban?? :) ha mar egyszer ugyis megvetted, elotte lett volna szukseged tesztre, nem??
Üdv.
Szerintem.
Itt ugyan nem volt róla teszt, de a web-en találtam, fórumokat
és teszteket, és jól utánanéztem, hasonlítgattam más rendszerekhez,
legalább 2 héten keresztül ''készültem'' rá:), valamint meg is hallgattam egy barátomnál, aki már vett ilyet, és meghallgattam más hasonló vagy
olcsóbb cuccokat is. Megszámoltam a félrerakott pénzem.
A döntés ezek után született.
- Privát
- 2003-04-26 12:25:21

Stormreaver
(újonc)
Genius SW-5.1 Surround Home Theater - erről kinek milyen tapasztalata van? Ár/teljesítmény arányban jónak tűnik, ezért én ezt néztem ki magamnak, viszont nem nagyon találtam egyik 5.1 -es tesztben sem róla semmit.
Teljesítmény: fél hangerőn remeg minden (tűdő,máj,agy,szem)
Távirányító: gázos... nekem ugytűnik mikrokapcsolós
Bemenetek: 3RCA stereo, 5.1 RCA, 9 tűs a számítógéphez
Kábelek: 8m hátsóhoz, a többit nemtudom hirtelen, de elég
Hangfalak: mindegyik fa, hátsókon akasztó is van
Súly: izmos (23KG)
Csomagolás: korrekt
mit mondjak még? kérdezz

ICE13
(újonc)
Remélem ennek a cikknek is lesz 2. része, amiben olvashatunk pl. a Logitech Z640-ről és a Creative Inspire 5300-ról.

Tapsi
(senior tag)
Nem akartam senkit +bátani,de ez akkor is elég fura,hogy pont ezt a rendszert hagyták ki a szórásból.
Ha bárki zokonvette,mélységes megbánást tanusítok.
Remélem ennek a cikknek is lesz 2. része,és abban már benne lesz.:)
"Magyarországon a különböző becslések szerint a felnőttek 16-33%-a funkcionális analfabéta."
(#37) Tapsi válasza Stormreaver (#33) üzenetére
- Privát
- 2003-04-26 15:53:22

Tapsi
(senior tag)
Csak annyit,hogy tetőtérben tengetem napjaimat.
A falak gipszkartonból vannak.
Ma reggel 3/4-ig tekertem a potmétert,egy erősen basszus orientált számnál.
Hirtelen vmi zörejre leszek figyelmes.
Közelebb hajolok,hát nem a fal rezgett,mint állat?
Dehogynem!
Nem lehet mindent tesztelni, te is tudod. Ezeket szedtünk össze elsőre, ezekhez volt időnk és energiánk. De, ha belevettünk volna még 6 hangfalat, akkor is lenn egy hetedik...
Semmi szándékosság nem volt abban, hogy mi került bele, és mi nem, és így is irdatlan meló volt a teszt. Nem állítottuk azt sem, hogy ezeken a cuccokon kívül nincs élet. Ezeket teszteltük és ezekről mondtunk véleményt. Másról nem.
Like me, I got a MkII for video and resolution and a D700 for the times I want a camera that actually works when I need it to.
- Privát
- 2003-04-26 18:56:30

Ürgülfütty
(tag)
nem tom' nekem egy 4.1 Creative Inspire-om van és az is fullos térélményt nyújt.

DJ Mythos
(fanatikus tag)
A Genius SW-5.1 Surround Home Theater rendszerem van, és nagyon meg vagyok vele elégedve. Rendeteg bemenet stb. A maximális dicséreten túl egy kis hiányosság, hogy ha rákötötted a rendszerre nem tudsz ezen keresztül fejhallgatót rácsatolni, azaz csak ''hangosan'' tudod a zenét hallgatni.'' A másik, hogy jó lenne, ha nemcsak a hangerőt lehetne vezérelni, hanem a csatornák között is váltani, valamint a hangfalak hangerejét is szabályozni a táviról.
Üdv: Jani

Zsiba
(senior tag)
Tetszett a cikk! Nagyon jó!
A Jazz 5.1-et nekem is sikerült tesztelnem és hasonló következtetéseket vontam le. Először egyszerűen nem akartam elhinni, hogy a mélyláda alig szól, nincs benne egy csppnyi erő sem. A másik, hogy azt tapasztaltam, hogy hosszas használat (5-6 óra) után a szatelitek is elkezdenek torzítani, de rettenetesen...
Kiegészítésként ennyi... :)
''One Ring to rule them all...''
- Privát
- 2003-04-26 23:07:08

Lord Mixxx
(tag)
A cikk szerintem is jo. A kerdes, hogy milyen hangkartya volt a gepben? Lehet en vagyok figyelmetlen es nem lattam?
Amit en hasznalok: SB Audigy 2 platinum+inspire 6.1. Meg egy sony-t a nagy tv-hez.
Az osszes 5.1, 6.1-es hangfalsetre vonatkozo brutalis hibat fedeztem fel. Meghozza azt, hogy 1db melynyomo van hozzajuk. Lehet en vajt fulu vagyok de szerintem nincs olyan ember aki nem mondana meg azonnal, hogy hol a sub egy szobaban. Nekem rettenetesen hianyzik a 2 melynyomo.....
(#43) emvy válasza Lord Mixxx (#42) üzenetére
- Privát
- 2003-04-26 23:13:11
Kizárt, hogy egy normális mélynyomóval megmondod. Mondjuk egy REL vagy Jamo D-SUB cucc, felső határfreki legyen mondjuk 80 Hz. Vagy neked méteres fejed van? :)
Azért hallod meg, mert túl magasan van a vágás.
while (!sleep) sheep++;

Bazsiii
(tag)
engusz javítsd már ki az aláírásod, mert így értelmetlen!:))
How much wood would a wood chuck chuck, if a wood chuck could chuck wood?

Tapsi
(senior tag)
:))
Rendben van.Szó se róla.
Lesz 2. rész?
A fejhallgatós dolgot meg lehet oldani kétféleképpen.
Veszel egy hangkártyát, amin van külön fejhallgató kimenet :)

Squirrel
(senior tag)
Sziasztok!
Szuper a cikk tényleg, gratula hozzá! De lesz folytatása neki? Mielőtt bárki megkövezne, engem is olcsóbb pl. Creative cuccok érdekelnének.
büdös a ****, de jó!
Igaz hogy alapban nem lehet fülest rákötni, de nekem pl
a dvd lejátszón van ilyen lehetőség...:)
Tehát tudok hallkan is zenét hallgatni, persze hangosan
egész más élmény, igy nem sokat szoktam ilyet tenni, azonkívül
van egy mini hifi-m is azon is van füles kimenet, természetesen
az is rá van a geniusra kötve.
én csak azt szeretném tudni (és nem bántáslként a termékrem csak érdeksségként), hogy lehet, hogy én vagyok az a bizonyos csecsemő, akinek minden uj, de a
YAMADA ugy viszonyul a YAMAHA-hoz, mint a pansoanic a panasonic-hoz?
vagy ez csak egy olyan véletlen, mint a Compal><Compaq, Lite-On><Liteon...???
Telekom-adó mentesen keress Skype-on vagy Viber-en! --- www.e-szakuzlet.hu | www.gerisoft.hu | www.szeged-klima.hu