Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#51) Sanya válasza rudi (#43) üzenetére

Sanya
(PH! kedvence)

mért nem tartod meg? azt mondod, mikor vinnéd vissza, hogy elromlott :))

(#52) faster válasza Sanya (#49) üzenetére

faster
(PH! nagyúr)

Ez egy oltári nagy baromság.

(#53) TommyGun válasza Esmein (#45) üzenetére

TommyGun
(őstag)

De ne viccelj ezt a kategóriát nem lehet összehasonlítani home OEM cuccokkal.....
Az nem server amit te összeraksz...az nem fog neked 5 évig hibamentesen működni...
Úgy hogy max winyót kell kicserélni a rackbe...
Amúgy megsúgom hogy 1200 dollárért már ilyet veszel >>
Intel® Xeon™ 2.80GHz/800MHz, 1M Processor - 2db procc foglalat
1GB REG PC2-3200 (2X512MB) memory - 16ig bővíthető
2db 74gb scsi uw winya, max ennyi is fér bele ugynis ez slim server...
és vegyétek hozzá hogy ezek elég komolyan kivannak találva hűtésügyileg és harver ügyileg is....életbe nem kell kinyitni...nálunk van vagy 200 HP illetve compaq server...és KB 50db IBM megspékelve AS400-al is....és nem kell nagyon szerelgetni...
ezek batárok...azt is bírják hogy 5 méterre falat bontanak :DD

[kép]

[Szerkesztve]

Ha nem hibázol folyton, az annak a jele, hogy nem hozol létre semmi újat.

(#54) bnorci71 válasza Esmein (#12) üzenetére

bnorci71
(senior tag)

::DD:)):DD

Az élet sokkal inkább hétfő reggel, mint péntek délután

(#55) TommyGun válasza Sanya (#49) üzenetére

TommyGun
(őstag)

Ne beszélj már butaságokat....300-as szerverparknál fizesd meg azt az embert aki szervizeli a hardwereidet..egyedül kinyitni sem lehet egy ilyen szart mert vagy 40 kilós :D
mellesleg 350-400e forint szerinted sok egy olyan serverért mint amit #53-ben írtam :F

Csak a 2,8-as xeon vagy 150 ropi belőle....

[Szerkesztve]

(#56) Zordkaszás válasza TommyGun (#55) üzenetére

Zordkaszás
(senior tag)

Egy szerver mindig annyit ér amenniyre fontos szerepet lát el. :))

█ Egyszer elmegyek érted!! Érted? █

(#57) Esmein válasza TommyGun (#53) üzenetére

Esmein
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

1200 dollár már nem is olyan sok, bár nem tudom mikor lesz akkora vállalkozásom, hogy ekkora bika kelljen a szerverébe...

Ilyen embereket keresnek valahova ? Mit kell hozzá elvégezni ?:D

[Szerkesztve]

"I no longer want to declare war on Hungary. It would be like waging war on a mental institution." - Jeremy Clarkson

(#58) Male

Male
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

A procihőmérséklet diagrammon miért van az, hogy ''minimális fordulaton szellőzéssel''? Most mégis volt venit a házban?

''Akik bajban lesznek, azok az SLI-s rendszerek tulajdonosai, nekik sem az alaplaphoz, sem a második videokártyához nem jut dugasz, kiegészítőkkel kell operálniuk.'' SLI-hez hűtő sincs benne, ugyhogy teljesen mindegy. :)

Amúgy mekkora egy dögöt csinált már a Zalman... akinek hangtalan gép kell, olcsóbban vesz egy PentiumM-es procival szereltet...

\\\\\\\\\\\\\\\\ ALLEZ AMÉLIE!!! - www.ameliemauresmo.hu //////////////// Videókazetták digitalizálása Xvid és DVD-Video formátumba olcsón, jó minőségben! Ha érdekel dobj privit!

(#59) TommyGun válasza Esmein (#57) üzenetére

TommyGun
(őstag)

Jó de ez szinte örök élet....azt két év múlva + beleraksz egy 2,8-as xeont meg + 2-3 giga ramot és 5-6 évig ez kifogástalan...és mindvégig garanciális...bármi beszarik benne 2 órán belül jönnek cserélni ! Mondom cserélni....:P
És ez 350k....

és kiba@Ł$ß Bika a gép....10.000rpm-es 74 gigás winyókkal raidben :D
Asszem Win2003 is valami potom összegért vehető hozzá...

Érted ez minőség....HP 5 év gar, minőségi cucokkal alkatrészekkel...
Most te összeraksz 2 kilóból egy servert...nem xeon...nem ilyen winyókkal....

[Szerkesztve]

(#60) faster válasza TommyGun (#59) üzenetére

faster
(PH! nagyúr)

Azért, gondolom, itthon nem ennyi az ára, mármint nem $1200 átszámolva forintra.

(#61) TommyGun válasza faster (#60) üzenetére

TommyGun
(őstag)

350-400 között van....nekünk van ilyen vagy 4-5db teszt rendszerekhez....KB 2 hónaposak...teszt környezethez lettek rendelve..
Közvetlenül a HP-tól kerül ennyibe...

[Szerkesztve]

(#62) TexT-BoY

TexT-BoY
(PH! addikt)
LOGOUT blog

azt valaki nézte hogy 90fok!!felett vanaka FEtek...?!
REngeteg ráadásul egy CM vagy casetek háazt megkapsz MAX 50böl nagyon tutit éscsak 5kg lesz nem 25 ez LOL

ésde inkább hozzá se hozzá teszem: ennyiért gyári kompresszor hűtést bőőven
Tudom soha nem fog ennyire keveset fogyasztani de akkor is.

HAAAAAKUNA BATATA "Mert ha nekem szar, neked jó, tipikus ember morál..."

(#63) Cerebellum válasza Esmein (#40) üzenetére

Cerebellum
(őstag)
LOGOUT blog

Nagyvonalakban annyit mondanék, hogy kicsit járjál már utánna, hogy egy x86 szerver platform hogyan néz ki, milyen chipsetek vannak, azoknak mi a referenciadesingn-ja, miket tudnak, mire valók, stb...

Ez kicsit olyan, hogy ''énasztáááá nem veszek audit hogy 180-nal repeszthessek az autópályán, azt tudja az 1,4-es clio is....'' hát tudni tudja...

Tudod amikor a memóriában kb 3,5 gigabyte adatot kell tárolni, megnézem a te athlon64-edet, hogy ezt hogy kezeli. Itt üt ki, hogy fogalmad nincs, hogy egy szerver mire való.

Olvasgassál pl serverworks chipsetek után. Meg olvasd el, hogy egy HP gép mitől egy milla. Amúgy meg még annyi sincs, 600 ezerért dual xeon HP rendszert vettünk, 2G rammal, 5x74G SCSI raid tárolórendszerrel.

Szal 5 év eltelt és még mindig a kondenzátorokat hibáztatják, és sok év eltelt, de te még mindig csak annyit látsz desktop és server platformok között, hogy az egyik 7 betű, a másik meg csak 6, tehát a server rosszabb...

Eligor Rendszerház Kft. - Rendszerben gondolkodunk - www.eligor.hu

(#64) rudi válasza TexT-BoY (#62) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

FET eknél - mit ahogyan a cikkben is írtuk - egyáltalán nem sok a 90 fok környéke, sőt!

Resistance Is Futile. You will be assimilated!

(#65) Sanya válasza faster (#52) üzenetére

Sanya
(PH! kedvence)

bizonyíték hol? sehol? köszi.

(#66) rudi

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Legyünk szivesek a szerveres témát máshol taglalni!

(#67) L3zl13 válasza Cerebellum (#63) üzenetére

L3zl13
(PH! nagyúr)

3,5 GB szvsz ma már nem olyan sok, hogy asztali proci biztosan ne tudja lekezelni...

Aki hülye, haljon meg!

(#68) biokill1

biokill1
(tag)

A cikk címe lehetne inkább 26 kg arany a Zalmantól. Utalva az árra :DDD

Egyébként nem egy vadonat új dolog, én már régebben szemezgettem vele a Zalman oldalán. De nem hiszem h van olyan kishazánkban aki ezt megengedheti magának Desktop géphez. Severnek se igaznán jó, a fentebb leírtak miatt.

Szal szerintem inkább egy nagyon tuti vízhűtés ha néma PC-t akarsz...

rejtett up! :D

(#69) TexT-BoY válasza rudi (#64) üzenetére

TexT-BoY
(PH! addikt)
LOGOUT blog

igen igazad van! DE ha a feteknél 90fok van előbb-utobb emelni fogja a jházon belüli hömérslékletet... szerintem

HAAAAAKUNA BATATA "Mert ha nekem szar, neked jó, tipikus ember morál..."

(#70) _Volkovy_

_Volkovy_
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

A táp cserélhetetlensége csak nekem tűnt fel?

(#71) TommyGun válasza rudi (#66) üzenetére

TommyGun
(őstag)

Nyade miért nem ? Low cost servernek is ajánlották a házat...ennyiért már HP servert kapsz...pont ezért alkalmatlan erre mivel rohadt drága...

[Szerkesztve]

(#72) Esmein válasza rudi (#64) üzenetére

Esmein
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

De bizony eléggé sok, HERR Z emiatt szívott a tuninggal, mert a 3.3 volt csak 3 volt neki, miután rakott rá extra ventit egyből visszaugrott 3.3-ra.

[Szerkesztve]

"I no longer want to declare war on Hungary. It would be like waging war on a mental institution." - Jeremy Clarkson

(#73) rudi válasza TommyGun (#71) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Nem kell azonnal rack-es vagy többprocesszors szervercsodára gondolni. Kisebb iroda igényeinek az ellátására bőven elég egy egyprocesszoros x86-os gép néhámy merevlemezzel. Tessék elrugaszkodni kicsit a bekockult számítógépes világtól, gondoljunk azokra is, akik sok-sok millás autóval járnak plazma TV-t néznek és egyéb olyan dolgokat művelnek, ami nekünk átlagos földi halandóknak nem éppen elérhető. Az ilyen világokba (mert van ám dögivel ilyen is) lazán beillik egy TNN500-as ház, sőt mivel szinte egyedül van a piacon, akár kelendőbb is lehet mint egy a sok-sok-sok miditower ház közül.

(#74) rudi válasza Esmein (#72) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

És milyen hőfokokat mért HERR Z a FET-eken?

(#75) rudi válasza _Volkovy_ (#70) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Igen, cserélhetetlen, de hova akarnád cserélni? Pontosabban hova akarná az esetleges vásárlója cserélni?

(#76) faster válasza rudi (#73) üzenetére

faster
(PH! nagyúr)

''Tessék elrugaszkodni kicsit a bekockult számítógépes világtól, gondoljunk azokra is,''

Ejnye, ez nem érv. Tessék azt elhinni, hogy ahol kis gépet csinálnak, ott eszükbe sem jut egy ilyen drága házat venni. Én tudom, 1-2 kivételtől eltekintve csupa kis cégnek dolgozok.

[Szerkesztve]

(#77) steveetm válasza rudi (#73) üzenetére

steveetm
(PH! addikt)

olcsóbban hozok neked dell-t redundáns táppal, scsi raiddel xeonnal minden szarral, mint amennyiért te ebből szervert csinálsz. Jó persze, biztos össze tudod dobni a többi részét olcsóbban mint amiben a ház van, de teljesen fölösleges lesz akkor is. A gépnek nem mintha vmi irdatlan nagy hanga lenne(most is ittvan 2 félkész ien házilag barkácsolt ''server'' mellettem, 0 zajjal, kiscégeknek ugye.), 300 at magyarázd már meg a cégnek hogy azért kell, hogy ne zúgjon a gép annyira...

mod: egész pontosan biztos hogy olcsóbban hozok neked dell-t. persze redundáns táp meg ienek ugrik, de szted lenne bárki aki egy összerakott gép helyett, ami 1,5 ször annyiba kerül mint egy dell, nem a dell-t venné?

(nem vagyok dell-es csak arra látok árakat, tute ez van hp-val meg többivel is)
Üdv.: steveetm

[Szerkesztve]

[Szerkesztve]

(#78) Esmein válasza rudi (#74) üzenetére

Esmein
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Jó. Nem tudom, csak annyit hogy dög melegük volt ;)

(#79) Obi-1 válasza rudi (#73) üzenetére

Obi-1
(őstag)

Ha ennyi pénzem lenne, inkább a vízhűtést választanám. Egy Innovatek szett egy Stacker toronyházzal még mindig kevesebb, mint harmadába kerül.

Only a Sith deals in absolutes.

(#80) TommyGun válasza faster (#76) üzenetére

TommyGun
(őstag)

Épp ezt mondom énis, ahol van 350k egy házra és még 300k a belére...ott van 600k arra hogy vegyen egy IBM vagy HP servert duál xeon vagy opteron proccal és 4-6 scsi adattárolóval...és nem hiszem el hogy fél millás összegnél valaki nem komoly márkát fog venni hanem összekockázza a gépet azt ő szereli össze....akinke ennyi léje van erre az nem fog neked szerelgeni Zalman házat...ez a ház erőfitogtatásra készült...nem is lehet kérdés...annak hibátlan...biztos lesznek olyanok akik vesznek ilyet otthonra is....nem vitatom...

(#81) rudi válasza faster (#76) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Hmmm... ezt most nem értem.

(#82) steveetm válasza rudi (#81) üzenetére

steveetm
(PH! addikt)

Mit nem értesz, többe kerül a házad, mint amennyiért brand gépet kihoznak neked egybe, mindennel.

(#83) biokill1 válasza rudi (#73) üzenetére

biokill1
(tag)

Akinek meg annyi pénze van hogy 7es BMWje van és plazmát néz, az meg azért nem fog ilyet venni, mert ronda! és 26kilo! Akkor inkább vesz egy plexi házat. Meg az ilyen embereknek ált. nem a számítógép a hobbiuka azt csak használják. Helyette mondjuk golfoznak, vagy mittomén.

Ezt a kisirodás szerver dolgot meg felejtsük el. Akinek kicsi az irodája, az úgyis sima pc-ből csinál magának szervert gagyi házzal. Akinek meg nagyobb irpodája van, az vesz egy normális szervert.

Tényleg a Vapochill (remélem jól írtam) gázhűtős gyári ház mennyi? tuti olcsóbb mint ez. És még jobb is.

[Szerkesztve]

(#84) rudi válasza TommyGun (#80) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

NO! Másszunk már ki a szürke kis világunkból. Aki esetleg nem vette volna észre ez egy LUXUSHÁZ!!! Az ára magas, olyat tud, amit más nem, úgy néz ki, ahogyan más nem. Armani öltönyt megéri megvenni? BMW M6-ost megéri megvenni? Többezer forintos borokat megéri megvenni?

(#85) TommyGun

TommyGun
(őstag)

Amúgy szerintem ennek a háznak a reális értéke úgy 100-120k fele lenne...még az is sok de télleg jjópofa...aki kicsit jobban él vagy többet melózik otthon és nincs millája komoly gépre annak biztos megérné de nem 350k-ért...

(#86) faster válasza rudi (#81) üzenetére

faster
(PH! nagyúr)

''Kisebb iroda igényeinek az ellátására bőven elég egy egyprocesszoros x86-os gép néhámy merevlemezzel.''

Igen, de oda a legolcsóbb házat akarják, még azt is magyarázni kell sokszor, miért nem Mercury hanem chieftek vagy enermax tápot rakok a gépbe.

''Tessék elrugaszkodni kicsit a bekockult számítógépes világtól, ...''

Ez nem érv. :P

''gondoljunk azokra is, akik sok-sok millás autóval járnak plazma TV-t néznek és egyéb olyan dolgokat művelnek, ami nekünk átlagos földi halandóknak nem éppen elérhető. Az ilyen világokba (mert van ám dögivel ilyen is) lazán beillik egy TNN500-as ház, sőt mivel szinte egyedül van a piacon, akár kelendőbb is lehet mint egy a sok-sok-sok miditower ház közül.''

Igen, néhány technical evangelist bizonyára meg is veszi ezt a házat. A kis szerver céra használat az, ami nem igazán életszerű.

(#87) Esmein válasza steveetm (#82) üzenetére

Esmein
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Itt most megvédem rudit, mert erről nem ő tehet. Az viszont dicséretes, hogy 1 munkanapot sz*rozott ezzel a házzal mire emberi formátumba hozta :)

(#88) TommyGun válasza rudi (#84) üzenetére

TommyGun
(őstag)

Te most élvezeti cikkeket keversz össze egy házzal aminke nincs élvezeti értéke ?

(#89) steveetm válasza Esmein (#87) üzenetére

steveetm
(PH! addikt)

Nincs mitől megvédeni, sztem most 3an itt egy mondat miatt nézünk kicsit furán mégpedig a serveres kitétel miatt. Vegye otthonra akinek pénze van rá, cikk is jó bemutató volt, ezzel bajom nincs. a szerveres résszel igen.

(#90) Esmein válasza TommyGun (#88) üzenetére

Esmein
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Ne bántsátok már szerencsétlent, mert legközelebb mercury ház cikket kaptok, aztán majd lehet rágódni rajta ;)

(#91) zfarkas válasza biokill1 (#83) üzenetére

zfarkas
(senior tag)

Akinek 7-es BMW-je van, az nem vesz magának ilyet, de a gyerekének szülinapjára esetleg...

Raw Dark Pure

(#92) L3zl13 válasza rudi (#73) üzenetére

L3zl13
(PH! nagyúr)

De arra meg akkor már inkább érdemes valami alsókategóriás IBM vagy HP szervert venni szerintem.
Alsó kategóriában szvsz abból a 300FT-ből amennyivel többe kerül ez a ház mint egy jó minőségű nem passzív hűtésű változat, már jelentős teljesítménytöbbletet lehet kihozni.

Aki hülye, haljon meg!

(#93) biokill1 válasza Esmein (#87) üzenetére

biokill1
(tag)

Igazad van, a teszt része és maga a cikk jó lett. Grat rudi :C
Én is szivesen kipróbálnám, csak itt az ár a bökkenő...

(#94) Esmein

Esmein
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Még csak nem is rudi hozta fel a szerver témát ;)
Bővebben: link

(#95) TommyGun válasza Esmein (#90) üzenetére

TommyGun
(őstag)

No offens esmein és rudi :) Éncsak eszmét cserélek veletek ;)
Nem bántok én semmit, nekem is a serveres rész nem stimmel azt beszélem itt veletek hoyg ez servernek használhatatlan...ennyi

Otthonra biztos jó, és biztos meg is veszi aki megteheti....cikk is rendben van...sőt :)

(#96) faster válasza TommyGun (#88) üzenetére

faster
(PH! nagyúr)

Ebben tévedsz, ha milliomos csemete lennék (főként nyugaton), akkor lehet, hogy vennék egy ilyet. Elvégre csendes, és ez a legdrágább ház. :)

(#97) biokill1 válasza zfarkas (#91) üzenetére

biokill1
(tag)

A gyereke inkább csili-vili neonos plexis házat fog inkább kérni :DD Vizhűtéssel, amiben világít a folyadék :D

(#98) Esmein válasza TommyGun (#95) üzenetére

Esmein
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Hol van egyébként szerveres totyik ahol erről lehet társalogni ?...

(#99) steveetm válasza Esmein (#94) üzenetére

steveetm
(PH! addikt)

Valóban nem, de ha már védi azt az álláspontot, nyilván megpróbáljuk érvekkel meggyőzni hogy nem jó oldalon áll. Sztem ez nem bántás.

(#100) zfarkas válasza biokill1 (#97) üzenetére

zfarkas
(senior tag)

Érdekes, én nem olyat kértem ;]

Na jó, álmodik a nyomor... :)

Raw Dark Pure

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.