Jaj. Es mi a kulonbseg a ketto kozott?
A masikat egyebkent sehol nem talaltam meg. Nincs a Geizhalson, nincs az Ebayen, nincs a Pricewatchon. Ezexerint nem is letezik!
Durvasága miatt töröltem - moderátor.

Jaj. Es mi a kulonbseg a ketto kozott?
A masikat egyebkent sehol nem talaltam meg. Nincs a Geizhalson, nincs az Ebayen, nincs a Pricewatchon. Ezexerint nem is letezik!
Durvasága miatt töröltem - moderátor.
Őszintén szólva kissé szánalmasnak tartom az ''ami nekem nem kell, az felesleges'' hozzáállást. Nekem nem kell 500 lóerős terepjáró, tehát hülyeség gyártani...
Emberek attól, hogy a társadalom nagy részének használati tárgyai vackok, attól még a high-end luxusra mindig van igény. Mondok egy példát: a második világháború alatt is voltak, akik ezüst evőeszközkészlettel ettek a herendi porcelán étkészletből. Jól tették!
Én specielle nem engedhetem meg magamnak ezt, annyira nem is tetszik. De legtöbbőtökkel ellentétben messze nem nézem le, sőt megértem azokat, akik megengedhetik maguknak, bőven. Nagyívben tojnak rá, hogy mennyibe kerül, csak csendes legyen. Mi ezzel a baj? Az, hogy többet engedhet meg magának? Ha igen, akkor ez igencsak a fáradt gőz szekcióba tartozó dolog.
Ha valakinek van pénze, és van erre igénye, akkor meg fogja venni és kész. Aki fintorog, és teszi a megjegyzéseit, annak az említett két dolog közül valamelyik hiányzik, tehát vagy pénze nincs rá, vagy nincs erre igénye. Csakhogy ez az egyén problémája, és nem a terméké.
Egyébként sajnálom a házigazdákat és a moderátorokat, mert itt ez a nyócezerhaccáznegyvenharmadik termék, amiről egy tökjó cikk íródik, és az ezzel kapcsolatos fórumban nem a termék műszaki dolgai kerülnek megvitatásra, de még csak nem is a cikk kap kritikát, hanem marjátok egymást, mint kutya a szart, hogy ''deezfelesleges, szar, fuj stb''. Arról nem is beszélve, hogy ha szerinted drága, akkor annyit kell írni, hogy ''szerintem drága''. Szerintem meg nem drága. Éspont.
[Szerkesztve]
Eligor Rendszerház Kft. - Rendszerben gondolkodunk - www.eligor.hu
Az 500AF még eléggé új, elég sokban eltér a korábbi 500A-tól, nézd meg a Zalman oldalán Bővebben: link
Resistance Is Futile. You will be assimilated!

Én megengedhetném magamnak, ha nagyon akarnám
És tetszik is, de hát azért úgy vagyok vele, hogy ezt azért ennyiért mégsem. Bár ez a 130k-s TNN 500A már nem is annyira drága, és kinézetre még jobban tetszik, mint az utódja. Viszont dög nehéz, meg körülményes szerelni, inkább maradok a tsunami házamnál. Ez sem volt olcsó (37-ért vettem anno), és külsőre is bejövős. Nem egy zajtalan ház, de elmegy hűtésileg. 

Egy részével egyetértek, de én nem azokat szóltam le, akik szeretnek valamit, és ezért olyan pénzeket költenek rá, amiket én nem tehetek meg, hanem azokkal akik ugy költenek drága dolgokra, hogy azt sem tudják, hogy mi az. Lásd gazdag gyerek SLI-s Pentium EE-s gépe netezésre, tele neon csövekkel, hogy aztán elmondhassa, hogy ő mekkora ''modder''. Szánalmas.
Mi is megtehetnénk, hogy AUDI-val járjunk, de beláttuk, hogy nincs értelme, nem kell. És nem foglalkoztunk azzal, hogy majd nem gondolják a szomszédaink, hogy mi milyen kőgazdagok vagyunk (nem vagyunk azok). Nincs is szuper gépem, mert minek...
A gond ezzel van, nem azzal, hogy aki imádja a kocsikat, az vesz egy 500 lóerős terepjárót.
''Arról nem is beszélve, hogy ha szerinted drága, akkor annyit kell írni, hogy ''szerintem drága''. Szerintem meg nem drága. Éspont. ''
Hát nem tudom. Ha szted 350e egy házért, ami nehéz, nem bővíthető jelentős mértékben, 6x fokon tartja a procit, elfoglal egy PCI slotot, nincs benne cserélhető táp, ami benne van az is ''csak'' 400W-s....ahogy gondolod. 
[Szerkesztve]

A zalman nem is lehet státusz szimbólum.
Szerintem. Ahoz túl kommersz. Nekem pl. Spire hűtőm volt, és elég volt az is alapban. Feleslegesnek tartottam volna ezért lecserélni zalmanra, főleg, mert annyi pénzért még fabrikáljak is. De, mivel tuningolni akartam, váltanom kelett. Zalman kiesett, és megtaláltam a lehető legjobb megoldást!
Képzeld, még a zalmannál is jobb.
Alternatíva (ha passzív házra pályázol), de nem zalmat akarsz):
Bővebben: link
EZ is beszerezhető nálunk!
Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 http://bf2s.com/player/45446900/ | Pentax K200D dupla kit+gripp | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert | Zboard billentyűzet+BF2 kieg

Hol lehet beszerezni?

Tts-nél, de az árát nem tudom.
Gondolom, rendelésre hoz, bár elképzelhető, hogy hozott magának egyet. (Bővebben: link)
Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 http://bf2s.com/player/45446900/ | Pentax K200D dupla kit+gripp | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert | Zboard billentyűzet+BF2 kieg

Nem, nem, nem. Rosszul fogalmaztam. A Zalman nem státusszimbólum, semelyik sem az. De sztem a Zalman minőségi dolgokat gyárt (aminek ára is van), olyan top-brand (már ha van ilyen).
Nem hinném, hogy lehetne vmit is hűtés téren No.:1 márkának, vagy akárcsak státusszimbólumnak nevezni.

O.k. Abban egyetértünk, hogy ott vannak a toppon, ezt én is elismerem, aki nem szeressem.
No.:1 lehet egy cég, vagy termék, de nem örökre, csak egy bizonyos időre. Hiszen, hiába jó a 7700-s sorozat, amikor ebben az árkategóriában már heat pipest kapni, és bizony, teljesítményben azok felveszik a versenyt vele, minden téren. Már láttam zalman heatpipest (itt a ph-n bemutatták), de még az árát sem tudom, és félek, sokkal drágább lesz (eleinte tuti), mint a hasonló termékek más gyártótol.

Én nem az effektíve magas árat fikáztam....mert más gyártó nem nagyon csinál ilyen jóhogy drága....megoldásilag sem rossz....én azt fikáztam hogy a cocmcédos országokban miért kerül 50-80-100k-val kevesebbe....tőlem lehetne 1 milla is nálunk...aki megteheti vegye meg...de ha cocmédos országban csak 700-800k lenne akkoris lefikáznám a magyar árat....mer mitől kerül többe ? Hogy 200km-el arrébb árulják ?......mindenkinek vannak olyan dilijei amikre más azt mondja hogy fölösleges...nem vagyunk egyformák ettől szép a világ....nem tartom feleslegesnek ezt a házat egyáltalán...sőt...de röhej hogy 20k-ból kimegyek csehekbe azt megveszem 100k-val olcsóbban vagy kimegyek osztrákba és megveszem 80k-val olcsóbban.....ez a vicces szvsz....
Mellesleg a házikó nagy előrelépés azon téren..hogy a házakat ezentűl ne csak passzívan szereljék fel hűtési lehetőségekkel....manapság a legtöbb házat úgy alakítják ki hogy van benne halom ventinek hely meg a levegő útját ''megtervezik'' aztán passz....ez az első ház amiben aktív résztvevő abban a sok vas hogy lehűtse az alkatrészeket és ne csak egy dizájnso doboz legyen tele ventivel....
[Szerkesztve]
Ha nem hibázol folyton, az annak a jele, hogy nem hozol létre semmi újat.

Azt, hogy első, azt nem tudom, NEM biztos!
De, sokmindenben igazad van, csak azt se felejtsed el, hogy ha megnézed pl. a játék szoftverek piacát, ott is hasonló a helyzet. Konkrétan arra gondolok, hogy sokkal több cseh nyelven kiadott játék van, mint magyar. valszeg azért, mert több eredetit vesznek (lehet, ott már eladtak 5-10 darabot ebből is).
Ami pedig azt illeti, itt a ph-n bemutattak egy billentyűzetet. Mindenki fikázta, én meg megláttam, és tudtam, hogy AZT NEKEM készítették. Csakhogy, nálunk SENKI sem forgalmazza, és nem hozzák be, tehát ki kellene mennem érte. (Z-board billentyűzet+kiegészitők)
Ez van.

ez magyarország. tudomásul kell venni, hogy itt más termékek olcsóbbak. pl. pick szalámi. németországban néztük még anno, és durva számításaim szerint 2,5-3*os áron lehetett kapni. pedig azt nem is kínában gyártják, hanem onnantól alig 1200 kmre.
Life is death, death is life. No life, no death. Life is life, death is death.

mondjuk inkább azt, hogy nagyobb a fizetőképes kereslet a cseh nyelvű játékokra, így megéri lefordítani hivatalosan is.
Life is death, death is life. No life, no death. Life is life, death is death.

Mindegy, de azért nem akkora az életszinvonal közti külöbség. Önmagában ez kevés. Ahoz az is kell, hogy az emberek gondolkodjanak is, tehát igen is vegyenek eredeti szoftvereket, ne csak letöltsék őket!

Végig elolvastam a topikot és az egész szinte full off,no de nem baj.
Ha minden jól megy látni fogtok a szeptemberi mod kiállításon egy magyar gyártmányú
hasonló praméterekkel rendelkező házat.6 heatpipe-os hűtés a CPU-ra 2pipe a GPU-ra és alaplaptől függően 1 db NB-re is.
Ugyanúgy a ház egyik oldala tiszta borda,csak ezüst színűben és nem lesz idióta szerelése,mint a Zalman-ak.Faberakásos előlap figyel majd benne egy 6 colos grafikus LCD társaságában,és szintén baszkurálható lesz távirányítóval a gép.
Hozzáteszem a távirányíthatóság mindenre kiterjed,csak bekell tanítani a programot hozzá és ez a legfilléresebb cucc benne(3000HUF+távirányító,de az van)
Pipe-ot is magam gyártom le,lesz vele tökölés de házilag megvalósítható a cucc.Passzív táp egy necces tétel már a házban,de kb 30 ropiból kijön a ház+LCD+passzív táp.
Akárhogy is számolgatok kijön 70 ropiból nekem az egész.
Azért mert minden fekete és Zalman...
Inkább legyártom magamnak és csücsülök a 0dB-es gép mellett. 
Hank

hajrá!
majd kérünk fotókat a kiállítás után!

Erre kíváncsi leszek. Sok sikert! 
Aki hülye, haljon meg!

Júliusban már lesznek fotók a gépről,minden porcikája szétszedve és összerakva is+ hogyan csináltam a heatpipe-ot képsorozat.Hozzáteszem hogy sok cucc már megvan hozzá(alulemezek,szerszámok,stb),ezért ha valaki a semmiből akar nekifutni az valóban gatyáját is rákölthetné.Mákra ingyen szerezem az LCD-t is,így megúsztam 20 ropi +költéget.
Köszönöm a bíztatást,kell is,mert elég nagy fába vágtam a bicskámat.
Hank

Sajnos csak szóban tudlak támogatni!
Haj rá!
3 Testőrben is kapható, alig drágább mint a Pixelben Bővebben: link

A taviranyitorol nem sok szo esik a cikkben.
Mire valo?
Azon kivul, hogy vmit lehet vele taviranyitani...
Pont arra való
Inkább csak bónusz, annyi az extrája, hogy a vevője a házba van építve, amúgy sima USB-s multimédia távirányító winamphoz meg ilyenekhez.
Apropo: akartam fűrészelni de nem hagyták, azt mondták igen drága és vissza kell adni... 

Jo hogy mondod!

Egy bekezdes erejeig ki lehetett volna terni ra, ha mar fizetett (fizetne) erte az ember.

Azért ha már van vkinek egy ilyen háza, az írhatna, h milyen. Mármint huzamosabb használat után.
Na meg, h milyen késztetésből vette, és milyen most a lelkiállapota.
[Szerkesztve]
Jéde érdekes, már 2005-ben is osztottam a népeket 
Eligor Rendszerház Kft. - Rendszerben gondolkodunk - www.eligor.hu

"Minek otthon, ha van székletzsákod?"

ilyet akarok! 
Aki másnak vermet ás az sirásó!
(#232) (Darkwood) válasza Silentfrog (#231) üzenetére

Ugyan most mennyibe kerülhet? Nem találom sehol... 
Én korrekt eladó és vevő vagyok, így elvárom, hogy más is az legyen velem! Ha nem vagy korrekt és átba****, akkor az én szememben egy utolsó patkány vagy és ne találkozz velem az utcán, mert...!

Már nem forgalmazzák. Délután nézegettem a Zalman oldalát, de csak a későbbi 300-ast szúrtam ki, azt is az archív szekcióban.

Akkor azért nem találtam! Mondjuk használtan sem nagyon láttam, mondhatni egyáltalán nem! Jól eltűnt!
Én korrekt eladó és vevő vagyok, így elvárom, hogy más is az legyen velem! Ha nem vagy korrekt és átba****, akkor az én szememben egy utolsó patkány vagy és ne találkozz velem az utcán, mert...!