Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#1) atus

atus
(őstag)

Hadd gratuláljak elsőként a cikkhez! Szép (nagy) munka...

Ez bebizponyított tény, még a TV-ben is bemutatták! - by klepto

(#2) twollah

twollah
(PH! nagyúr)

Pont aktuális nálam a cikk, mert hamarosan meg kéne lepnem a CPUm egy új hűtővel.

(#3) jojojo

jojojo
(senior tag)

Hát ehez Én is csak gratulálni tudok,mert ez nagyon jól illusztált és megírt cikk.

A víz hordozhatja a hajót, de el is süllyesztheti.

(#4) twollah

twollah
(PH! nagyúr)

Jó lenne ezt, és a többi CPU hűtéssel foglalkozó cikket ajánlani az újoncoknak, hogy megelőzzük a ''Miért ilyen meleg a CPU, pedig a legújabb csili-vili hűtőm van?'' típusú topicokat.

(#5) PeliScan

PeliScan
(PH! addikt)

Még nem olvastam, majd délután, de azért látatlanba is grat hozzá! :DDD

Last minute színházjegyek, féláron! -- www.maesteszinhaz.hu

(#6) Polesz

Polesz
(PH! addikt)

Akinek fontos a hang az nyugodtan válassza az iglo2320-asat. Tényleg nagyon halk. Sokkal halkabb mint a tápventi alapjáraton :)

Jah twollah neked is ajánlom jó szívvel :)

Elméletileg nincs különbség elmélet és gyakorlat között. Gyakorlatilag van.

(#7) twollah válasza Polesz (#6) üzenetére

twollah
(PH! nagyúr)

Köszönöm.

De nem zavar a ventizaj.
Egy bekapcsolt gép mellett alszom, már az zavar ha nem hallom a ventik zaját.

(#8) tszelnok

tszelnok
(újonc)

Tényleg jó cikk.

De (építő jellegű kritika): a táblázatba a hőmérsékletkülönbségek helyett szerintem szerencsésebb lett volna pl. 22 fok C-os szobahőmérsékletre korrigált értékeket írni. Így a felületesebben olvasók sem borzadnának el ha 50 fokos a procijuk :) .

Kicsit sajnálom, hogy a GT Silent Breeze 462 és a Coolink U1B nem fért bele (nekem az utóbbi van és jó lett volna összehasonlítani a többivel).

(#9) Polesz válasza twollah (#7) üzenetére

Polesz
(PH! addikt)

OFF
Keblemre testvér :))
ON

Elméletileg nincs különbség elmélet és gyakorlat között. Gyakorlatilag van.

(#10) Finrod

Finrod
(kvázi-tag)

Szia andorpapa,

betenned a tesztbe az uj GT hutot is, vagy legalabb letesztelned azt is es ideirnad a forumba az adatait? (Silent Breeze 462)

Koszi elore is,

Finrod

Finrod

(#11) Bagoly

Bagoly
(senior tag)

Gratulálok!

PH Golden Edition óta vártam a spire falconrock tesztet (azóta már vettem is..).
A lényeg, hogy végre kinnt van. A leszorító tényleg botrányos. Nem értem (ez egyben kérdés is, hátha ti értitek.) miért kell ilyen iszonyú erővel rányomódnia a hűtőnek a processzorral, veszélyeztetve a többtízezres alalapom, meg procim épségét? Tudom, hogy minden bőrt le kell húzni erről a bizniszről is, de lassan már kihozhatnának egy használhatóbb leszorítórendszert, mert az ''ívben hajlik a hűtő alatt az alaplap'' megoldás rendkívül olcsó.( és itt értéket képvisel a szó).

''A nagy Nyíl útján, meg nem állva, hitesen és szerelmesen, förtelmeit egy rövid Mának nézze túl szemem.''

(#12) HunChris

HunChris
(kvázi-tag)

Szerintem a Spire FalconRock II a legideálisabb.

(#13) Parci

Parci
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Emberek: a hűtőket már rég összegyűjtöttük, biztosan hiányozni fog több darab is belőle, de nem tudunk mit csinálni... hatalmas meló egy ilyen cikk-sorozatot megírni (mert hogy ez csak az első ilyen cikk volt), ráadásul mindezt egy referenciakonfigon, stb.

Akik most kimaradnak, majd lesznek legközelebb, szori.

Like me, I got a MkII for video and resolution and a D700 for the times I want a camera that actually works when I need it to.

(#14) petakpa1

petakpa1
(senior tag)
LOGOUT blog

Átgondolt, jól megírt, szép cikk
Gratula

Off
Ezekszerint nem b*sz*tt át a boltos gyerek, amikor jól hűtő hűtőt kértem és ő a Skivestreamet ajánlotta
On

"... Feltalálom a hidegfúziót oszt reszeltek az amcsiknak...":)))

(#15) h_zolII

h_zolII
(újonc)

A cikk tényleg nagyon jó, a legutóbbi 2.1es hangfalteszt is über volt.

Csak így tovább!

Nem is bántam meg a whisperrock IIIasomat...

(#16) Don

Don
(újonc)

A barátomnak a cikk alapján GlacialTech Igloo 2410 hűtő kerül a processzorára.
Nagyon jóóóó cikk, csak még-még-mégtöbbet! :))

Lesz ez még így sem...

(#17) andorpapa

andorpapa
(őstag)

Először is köszönöm az elismerő szavakat.

Aztán: Silent Breeze például azért nem volt, mert a cikk írásakor még nem lehetett kapni, valamint a cikkbe kerülés feltétele a bruttó 3200 HUF volt. Ebből pedig máris lehet sejteni, hogy ami ide nem került be, az ennél drágább, és a következő cikk olvasóit fogják elkápráztatni. Szóval ami most nem volt, az lesz, csak idő kérdése.

Azért deltaT-t használtunk, mert a 22 fokra korrigált értékek hamis sorrendet hoztak volna ki. Korábban már kipróbáltuk, és nem jó. Szóval a deltaT még a leghasználhatóbb módszer a C/W után, de azt meg már nehéz aprópénzre váltani, és az olvasók többsége nem brutál-extrém-hardcore hűtős, hanem hardver iránt érdeklődő jó ember.

Szóval ez csak a kezdet, a ''kickass'' cuccok majd a következő tesztben fognak szerepelni. Nem marad ki senki.

COOLNESS! - somebody ssssstop me!

(#18) PodMAN

PodMAN
(tag)

Én pont 2 napja vettem egy FalconRock II-t a procimra. Örülök, hogy nem kell amiatt bosszankodnom hogy rosszat vettem volna :) Őszintén szólva, szupi ''kis'' hűtő.

PodMAN
u.i.: Grat. a cikkhez, tényleg jó lett

(#19) PappSajt

PappSajt
(újonc)

Lesz esetleg pár P4es hűtőről is teszt?
Köszi...

(#20) geoff

geoff
(kvázi-tag)

Mikorra varhato eme cikk masodik resze ?
Csak ugy kb :))

(#21) twollah válasza Polesz (#9) üzenetére

twollah
(PH! nagyúr)

OFF

Hehehehehe.

ON

(#22) utax

utax
(fanatikus tag)

én is gratulálok, igazolva látom fél évvel ezelőtti döntésemet a spire whisperrock III mellett ! :)
bár mostanában mintha hangosabb lenne, mint régen volt ... pedig a csapágy bekopása után halkabbnak kellene lennie, nem ?
ui.: feltenni még csak fel tudtam, de múltkor próbáltam levenni, és nem sikerült ... kib*szott idióta rögzítés ...

Use the force, Dude !

(#23) WaterLo válasza andorpapa (#17) üzenetére

WaterLo
(fanatikus tag)

Szerintem tszelnök úgy gondolta, hogy minden értéklhez hozzá kellez volna adni 22-őt. Ergo a sorrend nem változna. De aki normálisan elolvassa - a tesztet - , az nem csodálkozik.

....What's up!....

(#24) Panther

Panther
(HÁZIGAZDA)

Az első oldal ''Hosszú idő után ismét monstre hűtőtesztet [...]'' kezdetű első mondatában direkt van ''monstre'' ''monster'' helyett? :)

[ RIOS Release 5 – multiportal engine by Panther ]

(#25) Den válasza Panther (#24) üzenetére

Den
(VIP)
LOGOUT blog

direkt, jelentése kb. nagyszabású :)

www.streetquad.hu www.agroquad.hu www.yomoto.hu

(#26) onlyone

onlyone
(újonc)

a cikk egész korrekt, bár nem bántam volna, ha a coolermaster cuccok is benne vannak, csak hogy lefedjük a magyar palettát, és mondjuk a thermaltake 6-os széria meg sztem nyugodtan kikerülhetett volna, mivel senki nem akar ilyen hangorkánnal gépezni.... egy dolog furcsa, hogy van az, hogy a gyári ragaccsal mind a 4 coolernek ugyanolyan hőmérséklet jön ki, lásd a grafikon végén.

(#27) karyo válasza andorpapa (#17) üzenetére

karyo
(senior tag)

lehetne róla minél előbb teszt mert én nagyon hiányoltam a felhozatalból! egyébként kewl

Enjoy the silence.

(#28) Parci

Parci
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Mégegyszer: azok a hűtők lesznek benne, amiket anno elhoztunk. Nyilván minden gyártónak vannak újabb termékei, de sosem fejeznénk be az anyagot, ha mindig hozzáadnánk a végéhez.

Majd a következő roundup-ba bekerül minden közben megjelent termék.

Like me, I got a MkII for video and resolution and a D700 for the times I want a camera that actually works when I need it to.

(#29) Panther válasza Den (#25) üzenetére

Panther
(HÁZIGAZDA)

kb. monstrum? :)

(#30) andorpapa

andorpapa
(őstag)

Lesz minden emberek! P4-es cooler teszt kicsit később, előbb a drágább és újabb Socket A-s cuccok jönnek. Egyszerűen nem lehet mindent beleaprítani egy cikkbe! Így is 10 oldal fölött jött ki, pedig van még egy rakat lowcost cooler, amiről nem írtunk. Türelem! A legújabb típusok meg azért nem kerültek be, mert 1. drágábbak a kritériumnál 2. a cikket sem tegnap kezdtem írni, a mérésekről nem is beszélve. Ha mindig a legújabb dolgokat szeretném belerakni, akkor a végén olyan lenne, mint a Duke Nukem beígért szuperverziója: a legjobb, legújabb, csak soha nem jelenik meg.

Türelem! Bár el kell árulnom, hogy nekem nagyon tetszik ez a türelmetlenség, mivel azt jelzi, hogy van igény rendesen a témára, ettől pedig jóleső melegség tölti el szívemet. Igen, egy hűtősben is van szív, és azt nem hűti semmi, ezért töltheti el az előbb említett érzés.

COOLNESS! - somebody ssssstop me!

(#31) Panther

Panther
(HÁZIGAZDA)

Legyen Cool111 is majd :)

(#32) CactuS

CactuS
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Szintén gratula! Jó cikk. Amúgy én is egy FalconRock IIest hajtok.

http://www.cargorent.hu - A cégautókölcsönző

(#33) Elrood

Elrood
(őstag)
LOGOUT blog

WBK68-hoz szólnék hozzá:

Ilyen van a celeronomon, 1 éves.
Szerelési gondom nem volt vele:) Simán erőlködés nélkül felment.

''The spice exists on only one planet in the entire universe. A desolate, dry planet with vast deserts. The planet is Arrakis, also known as DUNE.''

(#34) zetecR

zetecR
(őstag)

És hol lehet beszerezni azt a korlátlan mennyiségben rendelkezésre álló Wolf's pasztát :)?

Szóval milyen kencét érdemes használni a mezei usernek a proci és a borda közé?
Mert ugye a bordára előre felkent paszta van, a proci meg pár napon belül cserélődik...

Aludni kell, anélkül meghalok.

(#35) PeliScan válasza andorpapa (#30) üzenetére

PeliScan
(PH! addikt)

Mi ez a kivételezés az AMDvel? vigyázz, mert flame lesz!! :))

(vagy sorsoltatok? pénzfeldobás?:DDD)

(#36) bdav válasza PeliScan (#35) üzenetére

bdav
(őstag)

Nem csak mint minden ''okos'' emberke tudja az amd jobban melexik :)) Sőt az intel megy hütö nélkül is :DD

10 féle ember van a világon. Aki ismeri a kettes számrendszert és aki nem. ''A név nincs hosszabb páncélszekrény''

(#37) PeliScan válasza bdav (#36) üzenetére

PeliScan
(PH! addikt)

Ez nem igaz, az én cerkám fűti egész Újpestet!!!:)

(#38) biker

biker
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

az a rózsaszín lekvár tényleg elég gáz!
tapasznyalatból megtudtam... mikor a hwmonitor előtt ülve gondolkodtam, vajh a hwmonitor rossz, vag a proci télleg 65fokos???
és pasztacsere, és lám, csoda...

de kérdem, miért raknak sz@rt valamire? akkor már ne tennének semmit...

Telekom-adó mentesen keress Skype-on vagy Viber-en! --- www.e-szakuzlet.hu | www.gerisoft.hu | www.szeged-klima.hu

(#39) PeliScan válasza biker (#38) üzenetére

PeliScan
(PH! addikt)

Én nem is tudtam, h mi az, aszittem vmi gumi védőcucc, hogy ne karistolódjon a borda. Leradíroztam, más nem volt kéznél. :DDD

(#40) Lomos

Lomos
(fanatikus tag)

gratula, most akkor mondjatok meg, hogy egy K6-2 350-es procira milyen lowend coolert vegyek? :))

a 700 forintos coolermaster megfelel?

www.HuWiCo.hu - Hungarian Wireless Community

(#41) fzoy

fzoy
(újonc)

Szinte pontosan a teszt konfigurációt használom,csak 1800XP-vel,GF4Ti és 384MB rammal.Igloo2410Pro kisérettel.Ez utóbbi kényszerből kerül bele - az elődje összetört,de nem bántam meg.A 2410Pro eleinte hangosnak tűnt,viszont kiválóan hűtött.Tapasztalataim mindenben egyeznek a cikkben leírtakkal.Egy tipp: ha gépet én használom a hűtő a csipszethűttő helyére van dugva, ahangja egész szolíddá válik. CPU táp 1,71 a többi default, VGA 150 MHz.Ha néha vendég suhancok játszanak Táp 1.85, FSB 280,VGA 300.Mindkét állapotban nagyon stabil.

Ahonnan én nézem,elég ocsmánynak tűnik a világ

(#42) authenticDViD

authenticDViD
(kvázi-tag)

Én az egész Prohardver! stábnak gratulálnék a mostanság nagyon pörgő oldal miatt! :p :DD

<b>Ez itt a reklám helye.</b>

(#43) reefeer

reefeer
(kvázi-tag)

Ez egy kicsit hossú lesz előre is bocsi.
ON
egy GT 2320 le tud hűteni egy 1ghz P+-at? Semmi huzás csak megbízható stabil üzem.
OFF
Azért kérdezem mert most fogok össze rakni egy duálproceszoros gépet.
Eredetileg egy 1800+ xp-t akartam mivel az is bőven elég átlagos irodai használatra. Habár ez a gép jobban meg lesz terhelve (szinte állandó nyomtatás , egyidőben fut 4-5 explorer ablak, ugyanennyi wordexcel, mp3, a háttérben viruskereső alcsonyszintű hálozati kiszolgálás stb) **De** véletlenül bele akadtam egy olyan alaplapba amit nem lehetett kihagyni. Izelitőül: intel I815 (dual 1GHZ P3) raid + 3 év gari bruttó 12ezer 500ért Nem rosz mi :DD :DD?
ON
és ehez keresek most halk és olcsó hütőt a hangsúly leginkább az alacsony zaj szinten van.

(#44) bdav válasza PeliScan (#37) üzenetére

bdav
(őstag)

Ofkoz nem gondoltam komolyan. Főleg régebben volt általánosan elterjedt nézet intelfanatiklamak körében, hogy az amd jobban melexik (föleg mondjuk sg forumokon), meghogy bezzeg a p4 megy hütö nélkül (tizedelt órajellel :) ) szal ezért írtam be.

10 féle ember van a világon. Aki ismeri a kettes számrendszert és aki nem. ''A név nincs hosszabb páncélszekrény''

(#45) emvy válasza reefeer (#43) üzenetére

emvy
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Le tud. Nem tudsz valahonnan olcsó p3-akat?

while (!sleep) sheep++;

(#46) reefeer válasza emvy (#45) üzenetére

reefeer
(kvázi-tag)

a legolcsobb amit én tudok 22 netto (1GHz coppermine) EB vagyis 133Mz fsb

(#47) Bandi

Bandi
(újonc)

Hi!

Tényleg szép munka, bár ez nem az én világom. Maradok inkább a víznél. Az halk is, jó is. :)

Abit IS7-E, Celeron 2GHz @ 3,2GHz, 2*256MB 400MHz DDR Dual Ch., ATi Radeon 8500LE 64MB DDR

(#48) Bandi válasza Bandi (#47) üzenetére

Bandi
(újonc)

Hupsz, ezt nem ide akartam. :))))

Abit IS7-E, Celeron 2GHz @ 3,2GHz, 2*256MB 400MHz DDR Dual Ch., ATi Radeon 8500LE 64MB DDR

(#49) Bandi válasza Bandi (#48) üzenetére

Bandi
(újonc)

Ja, de! Mégis. Egy kicsit még szokatlan ez az oldal. :)))))))))))))))))))))))))))))

(#50) GeorgeTerror válasza Polesz (#9) üzenetére

GeorgeTerror
(senior tag)

off

Énis tv+gép (tunerkártya rulz) mellett aluttam...
Csakhát a szobatársam igen-igen papír...
Sír-rí, ha valami szól. Lexívesebben beépítenék egy .......... nagy ventit éccakára meg feltekerném

on

Cikk: tecikk
PROHARDVER! fejlődés... Egyre több és egyre jobb cikkek
:)

Kérek mindenkit, olyan e-mail címet írjon az adati közé, amit valóban használ

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.