Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#1) mephi666

mephi666
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

hm... milyen kijelző van ezen? oldalt fel lehet nyitni és be lehet forgatni? :F ha így van, akkor elég kényelmetlen lehet a fogása a karcsúsága miatt...

"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ Xbox 360 Gamertag: mephi HUN ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris

(#2) Borisz76

Borisz76
(senior tag)

[link]

Egy hasonló másik kis kézikameránál írt hsz-om.

Abban a topikban is ment az adok - kapok.

Ott főleg a JVC kamera kapott :D

Nem az a paraszt aki traktorral megy diszkóba....hanem az aki rajta hagyja az ekét !

(#3) Integra

Integra
(Jómunkásember)

hasonlóval szemezgetek, neken nagyon tetszik ez a pisztoly style kamera/fényképező kombó, de komolyabb típus érdekel belőle.
ami aggaszt, hogy sok helyen olvastam, hogy noha nagyon jó elképzelés, a megvalósítás is jó, de a minőség egyik oldalt sem kimagasló.

(#4) PH-User

PH-User
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ez a márka létezik még? :U

Ha szeretnél az apróhirdetésedhez egy kicsit részletesebb leírást kreálni, akkor keress fel privátban és ha időm engedi segítek. Több információ = Több érdeklődő = Több vevő?! Szerintem egy próbát megér!

(#5) forgonati válasza PH-User (#4) üzenetére

forgonati
(senior tag)

Bizony létezik, és nagyon jó kis kamerákat dobnak piacra, főleg az ilyen stilusú pisztoly formájú kamerákkal nyomulnak.

Az élet dolgait két részre osztom. Szörnyűre és kibírhatatlanra...

(#6) Borisz76 válasza forgonati (#5) üzenetére

Borisz76
(senior tag)

Tapasztalatból mondom - bár nekem nem ez a tipus van - , hogy az optikai zoom és a képstabilizátor hiánya ezeknél a szerkezeteknél nagyon kellemetlen. A digitális zoom-ot használva rettentően sokat romlik a kép minősége és a kézremegés nagyon elrontja a végeredményt. Ha napfényes időben a szabadban kamerázol és le lehet tenni a kamerát fix helyre akkor jó felvételeket csinál.......de én is a fiam után rohangálok vele :)

Aztán a végeredmény olyan amilyen.....

Nem az a paraszt aki traktorral megy diszkóba....hanem az aki rajta hagyja az ekét !

(#7) Integra

Integra
(Jómunkásember)

ez azért komolyabb kategória belőle

(#8) M@trixfan válasza Integra (#7) üzenetére

M@trixfan
(őstag)

Ne is mondd, abszolút tökéletes kis cucc lenne optikai stabilizálással. Sajnos az elektronikus hagy némi kívánni valót maga után, de még így is erősen gondolkozom rajta mert valós 1080p 60Hz-cet tud.

twitter: MatrixfanLive

(#9) Integra válasza M@trixfan (#8) üzenetére

Integra
(Jómunkásember)

nagyon szemezek vele én is, de nem tudom milyen stabi van benne, csak annyit ír, hogy imgae stabilizatior function

(#10) kovy79 válasza Integra (#9) üzenetére

kovy79
(őstag)

Csak szoftveres stabi van benne.

''ha annyira NAGY hozzáértő vagy akkor azt is tudnod kell(ene) , hogy a 9550 ugyanaz mint a 9700-as!'' by bandika2006

(#11) csako

csako
(lelkes újonc)

Elsőre azt hittem, hogy a Sony-t Sanyózza a cikkíró :D

Holnap országszerte 10 fok várható. Ebből 2 Budapesten, 1 Győrött, 2 Miskolcon...

(#12) Integra válasza kovy79 (#10) üzenetére

Integra
(Jómunkásember)

mi a lényeges különbség a kettő között? és mennyire hátrány az, hogy csak szoftveres?

(#13) forgonati válasza Integra (#12) üzenetére

forgonati
(senior tag)

Szoftveres: Ha az automatika úgy itéli meg hogy kevés a fény, akkor felnyomja az ISO-t, ami köztudottan nem szerencsés, mivel ezzel nagyban megnő a zaj és igencsak romlik a képminőség.

Optikai: A lencsetagok közt van egy mozgó lencse, ami érzékeli hogy remeg a kezed, és ellenkező irányba mozdul el, ezzel kompenzálva a remegést. Sokkal hatásosabb mint a szoftveres, és nem romlik a képminőség ugye.

[ Szerkesztve ]

(#14) Integra válasza forgonati (#13) üzenetére

Integra
(Jómunkásember)

teljesen logikus, érthető, köszi.
akkor ez a kütyü nem az én barátom. pedig nagyon tetszik..

(#15) forgonati válasza Integra (#14) üzenetére

forgonati
(senior tag)

Amúgy van nekik optikai stabilizátoros cuccuk is úgy tudom. Múltkor olvastam róla recenziót valahol. Csak már nem tudom melyik tipus az...

(#16) Integra válasza forgonati (#15) üzenetére

Integra
(Jómunkásember)

ilyen felépítésű cuccból? ha megtalálnád véletlen, linekeld be plíz:)

(#17) kovy79 válasza Integra (#12) üzenetére

kovy79
(őstag)

Mint előttem írták, az elektronikus stabinál a szoftver egy adott méretű képből középen kivág egy darabot, majd azt "mozgatja" a teljes képen, ellensúlyozván a kéz mozgását.
A marketingesek hiába dícsérik, szerintem nagyon "mű" képük van (most csak kameráról beszélek).
Az optikai stabik 2 elven működhetnek. Az egyik egy lencsét mozgatva kompenzál, a másik pedig a szenzort "tologatja" (Samsung, Pentax, Casio).
Tökéletes kamerát úgysem fogsz találni, vmi hiányossága mindnek van. :)
Én most egy Pana SDR-S26-ot használok , az optikája (az optikai stabival) brutális. A képminősége erős közepes, de nem volt kedvem több pénzt rászánni...

''ha annyira NAGY hozzáértő vagy akkor azt is tudnod kell(ene) , hogy a 9550 ugyanaz mint a 9700-as!'' by bandika2006

(#18) Integra válasza kovy79 (#17) üzenetére

Integra
(Jómunkásember)

azért tetszik nekem ez a sanyi pisztolyszerű kamera, mert kártyára rögzít, kicsi, amolyan előkapom, bekapcs már megy is, összecsukom és eldugom..
egy pana tz7 fényképezőt használok, imádom, rettenet gyors, ki és bekapcsolásnál, ahogy zoomnál is és kioldásnál is, atomstabil, kb 30-ból egy fotót ha rontok és nagyon jó minőségű fotói vannak. na valami ilyet keresek kamerában is. kár érte, hogy ez nem optikais.

(#19) Pompi válasza forgonati (#13) üzenetére

Pompi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

"Ha az automatika úgy itéli meg hogy kevés a fény, akkor felnyomja az ISO-t, ami köztudottan nem szerencsés, mivel ezzel nagyban megnő a zaj és igencsak romlik a képminőség."

Ez az Auto ISO beállítás. Itt is és más márkáknál is. Ennek a szoftveres képstabilizáláshoz nem sok köze van. Az úgy működik ahogy kovy79 a #17-ben leírta.

Egyébként én elég rég óta használok Sanyo Xacti kamerákat, volt C6-om, HD1-em és most jó másfél éve egy HD1000-et nyúzok (már ennek is van két újabb generációja, HD1010 és HD2000). Sajnos tény, hogy ez a fajta képstabilizálás messze elmarad az optikaitól, de én látom a fejlődést, a HD1-ben inkább kikapcsoltam annyira rossz volt, a HD1000-ben azért használható. Én egyéb kiegészítók miatt egyelőre maradok ennél a családnál, stabilizálás ide vagy oda.

--= (Hardver)Apróim: http://pompi.hu/aprok =-.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.