Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#1) MegalodonS

MegalodonS
(senior tag)

Nagyon Szep Design!Lassan nekem is kell egy ilyen :K

(#2) laci666

laci666
(senior tag)

És a fogyasztással hogy állnak?
Mert az se elhanyagolható.
Amúgy nagyon szépek azzal a vékony kávával,meg úgy az egész nagyon baba. :K

Gigabyte MA790GP-UD4H-PhenomIIX2550(@3mag)-SapphireRadeonHD5850-Mushkinddr285002x2GB-AcerP223W-NZXTTEMPEST.

(#3) MegalodonS válasza laci666 (#2) üzenetére

MegalodonS
(senior tag)

Biztosan sikerult azon is faragni,ha mar ennyivel konyebb is lett :)

(#4) osztraksajt

osztraksajt
(senior tag)

A 2009-es LG-k se voltak már gyengék (főleg a 8000 széria csodásan nézett ki), de úgy látom belehúznak, dizájnban lehagyták a Panasonicot (bár annak a klasszikussága is vonzó lehet) képminőségben meglátjuk.

A 2009-es csúcsmodellek is elvileg 600Hz-esek voltak, de képben még nem tudta azt amit a Panák pedig elvileg azok csak 200Hz-sek (papíron). Kíváncsian várom a saját szememmel való tesztet. Remélem a rövidtávú beégési hajlamon javítottak, mert az volt az LG 2009-es széria legnagyobb baja.

(#5) gyiku

gyiku
(PH! kedvence)

csak nem hal ki a plazma ;)

(#6) caizzz

caizzz
(senior tag)
LOGOUT blog

Az alsónak alig van kávája, tökéletes lenne vagy 3 darabot Eyefinitybe kötni. ;]

marakujás kőbányai

(#7) dezz

dezz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

"Az egyszerű önkalibrálás érdekében valamennyi plazma termékcsalád az LG Picture Wizard II technológiáját alkalmazza, amely a képernyő referenciapontjai révén a kép minőségét meghatározó, olyan fontos paraméterek beállításában segít, mint például a fekete szín mélysége, a színek, a színárnyalatok, az élesség vagy a háttérvilágítás."

Plazmánál nincs háttérvilágítás. ;)

[ Szerkesztve ]

(#8) caizzz

caizzz
(senior tag)
LOGOUT blog

Juteszembe az új plazmákra mennyire jellemző a beégés? Szoftveresen ellensúlyozva van már minden újabb típusnál? (plusz frame szokott lenni tán vagy az egész kép 1-2 pixeles tologatása)

marakujás kőbányai

(#9) osztraksajt válasza caizzz (#8) üzenetére

osztraksajt
(senior tag)

Extrém helyzetekben előfordulhat, pl ezért nem jó számítógépmonitornak, (pl start menű folyamatosan ugyanott van órákon át).

TV felhasználásnál nem igazán találkozol vele, Elég jól ellensúlyozzák már szoftveresen, illetve a panelek is rohamosan fejlődnek. Pl egy csatornalogó ami órákig ugyanott van, 2 éves panasonicról tudok nyilatkozni, 1-2 percen belül láthatalanná halványul statikus háttér előtt sötétben, máshol nem észrevehető. Reklámoknál úgyis félóránként eltűnik a logó (sajnos). Azért olyat nem vennék amin egy nagyáruház logója volt hónapokig folyamatosan látható. :DDD

LG-nél az a baj, hogy rövidebb ideig képen lévő dolgok is beégnek másodpercekig, néha zavaró, de tartósan nem befolyásolja a panelt, de ismétlem csak nagyon szörszálhasogatás, aki nem figyeli, észre sem veszi. De mivel már tudok róla, így zavar. :W

Viszont aki látott már egy sötét szobában egymás mellett plazmát és LCD-t, az nem mond olyat, hogy kihal a plazma. :DDD

(#10) caizzz válasza osztraksajt (#9) üzenetére

caizzz
(senior tag)
LOGOUT blog

Tudom miről beszélsz, filmeztem dögnagy Pana plazmán nem egyszer, hát Uhh.. Az OLED TV még ami ájulás, hát de az még a jövő. Nekem főleg. :)

[ Szerkesztve ]

marakujás kőbányai

(#11) dezz válasza osztraksajt (#9) üzenetére

dezz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nem mindegy, milyen LCD.

(#12) einstein

einstein
(senior tag)

Lehetne esetleg egy kategóriába hozni a tévés híreket és a két fórum-topikot?
Csak furcsa, hogy ezek a hírek a multimédiában vannak, a topikok pedig a monitorok között. :)

Ez az üzenet kizárólag újrahasznosított elektronokból készült!

(#13) caizzz válasza einstein (#12) üzenetére

caizzz
(senior tag)
LOGOUT blog

Multimédiában van a topik is.

(#14) einstein: Ok értem, szövegértés még nehézkes, 7:40kor felkeltett a gázos. :)

[ Szerkesztve ]

marakujás kőbányai

(#14) einstein válasza caizzz (#13) üzenetére

einstein
(senior tag)

A hírhez tartozó topik természetesen igen, de van két külön tévés topik is (LCD-s és plazmatévés), azok a monitoroknál vannak.

(#15) osztraksajt válasza dezz (#11) üzenetére

osztraksajt
(senior tag)

Teljesen igazad van, én azonos árkategórára utaltam.

Egy jó LED már tényleg közel van a plazmához, igaz csak pont szemből, 20-30 foknál oldalról már azon is "ezüstöződik" a fekete tapasztalataim szerint.

De még azonos ár mellett 2 számmal nagyobb plazmát tudsz venni. 92 helyett 120 pl, amiből fogyasztásban faragni fog a led évek távlatában kétségtelenül.

Szerintem mindenki vegyen azt ami az igényeinek megfelel, nappali háttér tévézésre én sem javasolnék plazmát, esti filmezére viszont LCD-t nem. Persze attól alkalmasak ,csak kompromisszumokkal.

Szerintem ígéretes az LG felhozatal, örülök, hogy igyekszik fezárkózni, így nem a Pana az utolsó mohikán, áraknak is jót tesz, meg az innovációnak is. Tavaly még csak 4 fullHD plazmája volt, idém már 8.

[ Szerkesztve ]

(#16) einstein

einstein
(senior tag)

Csak hogy a hírhez is szóljak. :)
Úgy néz ki LG idén is lemarad egy kicsit a Panák mögött. Legalábbis 3D-ben mindenképp. Ráadásul a Panasonic jön a 'Kuro' technológiával, amit 'infinite black' néven futtatnak :)
Ja, és persze azt ígérik, hogy az új panelekkel teljesen megszűnik a zöldes foszforlag is.
:U

(#17) wolfman válasza osztraksajt (#15) üzenetére

wolfman
(senior tag)

Nekem egy SAMU 6000-es LED TVm van, és elmondanám neked hogy sehol nincs a plazmákhoz képest. A feketéje tényleg csak akkor mondható szépnek, ha bekapcsolom a dinamikus kontrasztot, de akkor meg ha kevés a világos rész, annak veszi le a fényerejét, így nem fehér hanem szürke lesz. Nem bánom hogy megvettem, de ezen dolgok tudatában, mostmár csak plazmát vennék. Ha lejjebb nyomják a fogyasztást és megoldják a beégést akkor meg főleg!

Aki viszkető seggel fekszik, az büdös ujjal ébred!

(#18) osztraksajt válasza wolfman (#17) üzenetére

osztraksajt
(senior tag)

Kössz az infót, igazán sötét helyen még nem láttam ledet, csak félhomályban, ott jónak tűnt.

Nem is gondoltam, hogy ennyire leveszi a fényerőt. 6-os sorozatban hány szegmensre vanbontva a fényerőállításhoz? Ha az egész panelt változtatja, akkor osztok egy fekete pontot a Samunak. Bár amúgy sem a kedvencem személyes okok miatt.

Plazmában valóban etalon a Panasonic, de szerintem érdemes az LG-vel is számolni, egyre jobbak.

Az idei év fogyasztói szinten még nemigen fog a 3D-ről szólni, leginkább a tartalmak miatt, illetve kifforatlan még. A BD is most kezd realitás lenni, arra viszont ezek a TV-k, nagyfelbontású mozizáshoz nagyon jók! Ha az árazásuk is korrekt lesz, akkor akár slágertermékek is lehetnek, a külsejük adott hozzá, az már "látszik".

(#19) M@trixfan

M@trixfan
(őstag)

Szépen alakul az átmérő. Lassan élményben alternatívát nyújtanak a projektornak ha megfizethető lesz a legalább 64"-os képátló.

twitter: MatrixfanLive

(#20) wolfman válasza osztraksajt (#18) üzenetére

wolfman
(senior tag)

A 6-os olyan mint a 7-es. Itt nincs szegmensre osztva, ebben nincs Local Dimming. Itt ha leveszi a fényerőt akkor mindenhol leveszi. Nem a samu hibája, ez a LD hiánya.

Leszedtem netről a Pioneer Kuro Blu-Ray lemezt, és a demo videója a színeken kívül nagyon csúnya egy LCD TVn. Van benne két rész ami a kontrasztokat mutatja be meg a fekete színeket, na ott egy LCD el is vérzik. Főleg a végén mikor a kevés fénnyel megvilágított testrészeket mutatja. Eredetileg a testrészek fehér árnyalatúak, minden más fekete, ezzel szemben egy LCDnél, ahol a kezek világos szürkék minden más sötét szürke. :)

Ez a videó az! Mellékesen a legjobb DEMO videó amit valaha láttam!

[ Szerkesztve ]

(#21) dezz válasza wolfman (#20) üzenetére

dezz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ha nincs local dimming, akkor majdnemhogy mindegy, hogy LED vagy CCFL a háttérvilágítás... Legalábbis itt, ahol fehér LED-ek vannak, nem RGB.) A fogyasztás jobb.

(#22) Symbio

Symbio
(senior tag)

Ad magában is hangot vagy csak külső segítséggel? Mert szép, hogy lapos, meg káva nélküli, tényleg tetszik, de hova rakják a hangszórókat és azok hogyan szólnak?

(#23) Peter13

Peter13
(tag)

Szépek...főleg az a vékonykeretes jószág. Az 5 cm "vastagság" viszont megadurva :Y
Én mondjuk túl gyakran használom számítógéppel is a TV-t ezért LCD-t vettem, de néha kísértésbe esek (főleg amikor ilyeneket látok).
Az árukra meg egy rendes tesztre kíváncsi leszek majd :K

[ Szerkesztve ]

"No, I'm not immortal: I'm just not good at dying..."

(#24) Mappa

Mappa
(PH! addikt)

hát a 2. képen tuti nem 5 cm az a vastagság :DDD

EVO & STi power

(#25) rudymester

rudymester
(senior tag)

Eladóként találkoztam csak plazmákkal, de én még mindig a Panára esküszöm. Engem a rövid beégés is zavar, 3 éves tv-s eladói múlt megtette a hatását. :)

Retrofaktor, a régi játékok tárhelye (bemutatók, végigjátszások) - retrofaktor.blog.hu - youtube.com/retrofaktor

(#26) ufocsalad válasza Mappa (#24) üzenetére

ufocsalad
(tag)

5cm? Mit gondolsz mitől nem esik pofára?

- A teljesítményfelvételt tényleg gondosan elkerülték közzétenni.-

(#27) wolfman válasza ufocsalad (#26) üzenetére

wolfman
(senior tag)

Az meg ugye megint nem mellékes, hogy energiatakarékos módban fogyaszt majd 150W-ot vagy full fényerő mellett! Mert szeretnek csalni az ilyenekben! :(

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.