A Celeron G530-nak jobban örültem volna.
A G440-et hülyeség megvenni, ha alig többért kapni jóval erősebb cerkát.
1,8" microSATA HDD jó áron: bit.ly/KOZi2G

A Celeron G530-nak jobban örültem volna.
A G440-et hülyeség megvenni, ha alig többért kapni jóval erősebb cerkát.

1 mag, 1.6GHz. Lassan 2012-ben. 8-10 éve esetleg jó lett volna.
Ezen egy Windows 7 hogy fut? Multitaskot szerintem el lehet felejteni.
Sony Vaio, Toshiba Folio 100
A G440-ben is HD2000 gpu van? a hivatalos lap sima HD-nak preferálja ami az előző generációban volt
asd fgh jkl éáű
Ezt a végeredményt vártam hogy őszinte legyek
Vezetékes telefont is csak azért tartok, hogy reggelente megtaláljam az Okosmobilom, aki okosan elbújt előlem..... CRYSIS2: N0XW1LL / NFSW: N0XW1LL / ACR: NOXWILL
(#5) Csontoshun

Az AMD egyértelmüen verte az Intelt, és ahogy a tesztben irva van a 145-böl lehet csinálni 2 magos procit is(ha szerencséd van). Az ilyen intelt meg felesleges megvenni... már újonann is 2-3000 ftvel drágábban jobbat kapunk... 
Az Élet túl rövid ahhoz hogy ne csinálj Hülyeséget ;)
INTEL Celeron G440 1.60GHz 1155 BOX 9.600 Ft 1 mag
NTEL Celeron G530 2.40GHz 1155 BOX 11.394 Ft 2 mag
AMD Sempron 145 2.80GHz AM3 BOX 9.661 Ft 1 mag
AMD Athlon II X2 250 3.00GHz AM3 BOX 16.038 Ft 2 mag
AMD A4-3300 2.50GHz FM1 BOX 15.875 Ft ez van még AMD fronton de a lap egyből sok lenne
csak h lehessen látni, mi a következő lépcsőfok az ultra budget után, de amugy ez ennyi, az az intel már nagyon buta, ezt elmérték a gyártónál azért, nem is fogyaszt persze de akkor is. lassan mellé lehetne tenni az atomot... 
[ Szerkesztve ]
asd fgh jkl éáű
"Intel a leggyorsabb i7-es modell mellett a Celeron G440 személyében a leglassabb megoldást is magáénak tudhatja."
az intel keretbe foglalja a teljes piacot.
2011-ben ezek az egymagos cpu-k nekem nagyon kevesnek tunnek...
4 sale http://tiny.cc/aprok
HTPC-be netezni, meg filmet nézni tökéletes ez is.
Igen, a G440 csak nagyon speciális esetben érheti meg (pillanatnyilag egy sem jut az eszembe, de biztos van
), a G530 viszont igen jó választás... elvileg az idle fogyasztása még alacsonyabb is, mint a G440-é.
Köszönöm a tesztet, jó, hogy ilyen kategóriában is készül!
\\\\\\\\\\\\\\\\ ALLEZ AMÉLIE!!! - www.ameliemauresmo.hu //////////////// Videókazetták digitalizálása Xvid és DVD-Video formátumba olcsón, jó minőségben! Ha érdekel dobj privit!

Apró észrevétel, s754 esetében a memóriavezérlő mindenképpen egycsatornás volt, abban nincs nyirbálás.
DemonDani: a hd2000 és a sima hd graphics körül nagy a kavarás, de szerintem, ha a sandy bridge az alap, akkor nem fognak bele előző generációs vga vezérlőt tenni.
[ Szerkesztve ]
Sajnos azért a tökéletes jelzőt már erősnek gondolom... inkább ha nagyon kell a jó fogyasztás talán bár a g530 ott is megenné szerintem
a teszt kedvenc része számomra a Teljesítmény/fogyasztás grafikon
Mintha valami lelkes fórumozó által alkotott funpic lenne 
(#9) Male
sima irodai gép. Titkárnő Julika bőven el lenne vele, maximum napi kettő "á de lassú" mellett hozná a dollárokat a megtakarított fogyasztással.
(#10) glacious
naja, de vmi akkor is lol, mert akkor meg nem akarja reklámozni, hogy viszonylag jó a gpu csak kicsit alacsonyabb a mhz? vmi trükk van ott amiért az Intel hivatalos oldala nem HD2000-et ír
[ Szerkesztve ]
asd fgh jkl éáű
A G530 kevesebbet eszik terheletlenül... márpedig a pasziánsz alatt 0 - 1% a prociterhelés Titkárnő Julikánál, még ha nagyon profi is már benne ![;]](/dl/s/v1.gif)
\\\\\\\\\\\\\\\\ ALLEZ AMÉLIE!!! - www.ameliemauresmo.hu //////////////// Videókazetták digitalizálása Xvid és DVD-Video formátumba olcsón, jó minőségben! Ha érdekel dobj privit!

Elképzelhető, hogy még jobban le van butítva a hd 3000-hez képest, de remélem jön valaki, aki tudja rá a választ 
Sőt az sem kizárt, hogy csak a core i prociknál van ilyen jellegű megkülönböztetés, hiszen a többiben ugyanaz a grafikus mag van 
[ Szerkesztve ]

Ezek HTPC-be??? és egy 1080p filmlejátszással hogyan bírnak el DXVA hiányában? HTPC-be az AMD A4-3300 2.50GHz FM1 procija a minimum, mivel Intel nem képes 100% dxva-ra. Ez az egész cikk az 1magos procikról szóló elemzés biztos cégeknek készült, mert bolond aki otthonra ilyet vesz a XXI szászadban.
Intel Pentium-D940/''C1''stepping/ (1.3V-200x16) @ (1.43V-333x12) 4Ghz ;;;;;;;;;;;;; Vista beállítások gyors gépekre is; http://winportal.net/?id=1052
"HTPC-be az AMD A4-3300 2.50GHz FM1 procija a minimum"
Ez érdekes, mert én E-350-el simán elvagyok, ugyanis linux-on ott az XvBA.
szerk.: Bár ha jól tudom Intelnél nem működik rendesen a hardveres gyorsítás linuxon.
[ Szerkesztve ]
neki? 50-100%... már ugy nyomja h a gép nem tudja követni, mert amugy nem a legjobb munkaerő 
de hivatali gépem pl:
celeron 420 @ 1,6ghz
512 mb ram
és ez utóbbi a szük neki ugye a net, meg én amúgy is sok lapot szeretem, meg a belsős progi is a ramot szeretné, szal filléres dolog miatt lassúak, amugy meg elvan amire kell, ennél meg jobb lenne ez a g440
[ Szerkesztve ]
asd fgh jkl éáű
Anno raktam össze G530-al gépet, DXVA ment vele, játékokra pedig kevéske még a HD3000 is, sőt a Llano topikban kifejezetten játékra nem ajánlják, csak dedikált VGA-val.
G530, G540-et szívesebben láttam volna a tesztben i3 helyett is akár. A kis SB kétmagos cerka nagyon fürge az árához képest. Egymagos tesztnek egy értelme van, hogy megmutassa, hogy az AMD egymagosa gyorsabb, de ki az a dilettáns, aki egymagos procit vesz, ha 1500Ft-al kétmagos verziót kapni. Max win 3.1-et futtatni vennék, ha arra kellene vas, de már a lassan 10 éves XP is kezeli a többmagos procikat és alapesetben egy OS-re ha mást nem windowsnál az MSE-t mint vírusirtót érdemes feltenni, ha netezik az ember.
Egymagos gépek net+ vírusírtó alatt meghalnak, legalábbis érzetre sokkal lassabbak, mint a kétmagos társaik.

A kisgépemben is van egy Sempron145.(sajnos második magja döglött)
Kis fogyasztású gép kellett kis pénzből, féltem is kevés lesz a proci, és hogy egy vírusírtás is simán megenné, nem hogy ha youtube-ot nyitnék közbe. Csak sajnos óriásit csalódtam, biza' nem így van! Ez is jó kis tuningpéldány, HD4200 társaságában van, dirt2-zni is vidáman lehet rajta! (persze elég alacsony felbontáson, mert a 32bit sávszélességű vga hogynemondjam...)
A Sempron még 7000-ért vettem, de majd ~10K-t nem ér meg...
[ Szerkesztve ]

Az intelhez ennyi penzert viszont jobb GPU tarsul, ami viszont donto lehet, szerintem dontobb mint a 25%-os CPU foleny az AMD-nel.
Sight. Sound. Speed.

'net+ vírusírtó alatt meghalnak'
Sempron 145@3,4GHz-nál nem ez a helyzet, megbírkózott vele. Egy magon linX alatt hozott 9-10GFlopsot, egy régebbi Pentium4 nemtudott ennyit (ha jól emlékezek, ezt nem mondom 100% biztosra).
[ Szerkesztve ]

(Na, most eszembe jutott, amikor haver rendszergarázda VNC-vel besegített a titkárnő pasziánszába...
)
mondjuk 512MB mem. mellett... hát ott tényleg mindegy milyen a proci.

igazad van a E350-esről el is felejtkeztem, mert az a minimum HTPC-re 
Intel Pentium-D940/''C1''stepping/ (1.3V-200x16) @ (1.43V-333x12) 4Ghz ;;;;;;;;;;;;; Vista beállítások gyors gépekre is; http://winportal.net/?id=1052

De rég láttam már ilyen tesztet...
Én nem tudnék dönteni, egyik sem játszik 
Nem bizniszelek pattanásos milliomos gyerekekkel, akik maguk sem tudják mit akarnak!

Én egymagosat nem vennék, de sokhelyre elég lehet azért, király ez az AMD.
Valamint, az Intel féle HD2000 -el akarjunk BR videót lejátszani mert gondok lesznek, ez elég tré manapság. 
[ Szerkesztve ]
Vak tyúk is talál taknyot... XDD A programozás azért jó mert a legegyszerűbb dolgot is meg lehet oldani mesterien.

Biztos nálam volt a bibi, hogy nálam jó volt a kép a HD2000-rel, DXVA-val.
Bazinga!
Eléggé specifikus hibája van a hardvernek. Azoknál az anyagoknál jöhet elő képhiba, ahol 5 körül van a ref.frame, ehhez persze olyan lejátszó is kell, ami nem tudja, kezelni ezt a hardveres hibát. Sok fejlesztő tud róla, és így kezelik azzal, hogy átrakják a feldolgozást a CPU-ra egy kicsit, főleg a kritikus részeknél. Ezt az Intel már nem is fogja javítani, és inkább a Media SDK-ra állítja át a fejlesztőket, a DXVA-t meg leszarják. Ebben igazuk is van. Évek óta nem megy hibátlanul, felesleges erőltetni.
[ Szerkesztve ]
A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

Épp gondolkodtam, hogy átmenetlieg beruházok egy ilyen Intel G szeriára, mert már a lap megvan, de a tesztet elolvasva úgy döntöttem, inkább gyűjtök még pénzt, és i3 2100 körüli-t veszek.
Szerintetek érdemes lenne G540et berakni 1, max 2 hónapra?
Köszi, üdv.
[ Szerkesztve ]
Telszámom: 30/847-98-09

Elsőre, már beállított MPC-vel nálam is rossz volt.
Aztán szedtem le egy friss, szűzet, azzal jó volt.
Bazinga!
Pont a játékokban nem néztétek meg a tuning hatását? De kár érte 
"Hello" I am "Ready 2 go" to be "Big in Japan" and to spend "The Night out"
(#31) dízelracer válasza HaRdCoRe^mp4 (#28) üzenetére

Érdemes persze. Ismerős HD4830-al és G530 procival játszik a friss címekkel. Egész jól elszaladgálnak a játékok a gépén.
szerk: sosem értettem miért éri meg többnyire cégeknek ilyen egy magos szemétre való sz@rt venni amikor plusz 1,5k-ért ott az azonos fogyasztású két magos is. Két magos procival minden gyorsabb gördülékenyebb és gyorsabban megvan. Az "idő pénz" kifejezés az ő esetükben akár szó szerint is igaz lehet.
[ Szerkesztve ]

G530 tökéletes lesz.
Aztán ha kevés, én egy i7 2600-at kerítenék a helyére, az már ugrás. Aprón jó áron mozognak.

Nekem is 145 sempim van 2. feloldva 3300on stabilan. ez a 4000 tuning állat
ddr3as lapban lehet nekem is menne többet. nállam a lassító tényző a 9400gt.
AMD&Hardstyle 4 ever! Tudok 1 jó viccet! Mond! Nokia! :D :D
Köszi az alapos cikket, ez most pont kellett mint két jó duda. 
Sami Koivikko - Sapphire
(#35) HaRdCoRe^mp4 válasza dízelracer (#31) üzenetére

Köszi, valszeg így lesz.
#32 : NEked is köszi, i7 még árba "erős" nekem
de azért köszi nektek ^^
Telszámom: 30/847-98-09
Ez a probléma. Az új MPC-HC-k is tartalmaznak erre a hardveres hibára workaroundot. Igazából teljesen kezelhető, mert át kell rakni a feldolgozást a procira egy darabig. A gond az, hogy ez nem igényes megoldás, mert ez már nem DXVA, hanem annak a kerülése, akkor amikor a hardver éppen elhasalna. A felhasználó szempontjából persze jó, leszámítva, hogy többet fogyaszt. A Media SDK-n keresztül lenne a legjobb megoldás, csak azt nem biztos, hogy sok fejlesztő beépítené. Valszeg a fizetős lejátszókban meg lesz oldva, de az ingyeneseknél más a fejlesztés menete.
Az Intel úgy gondolja, hogy ha már ezt veszi a nép, akkor ezt kell támogatni. A fejlesztő meg úgy gondolja, hogy a hardver gyártójának kell támogatni a szabványt (DXVA-t) és semmi probléma nem lesz. Ez egy tipikus patthelyzet. A legjobb opció az lenne, ha az Intel előállna egy saját lejátszóprogrammal, ha már a szabványos keretek között működő hardver nem megy. Van rá erőforrásuk bőven, és sok gondot megoldna.
[ Szerkesztve ]
A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

Hogy fog ezeken szakítani a gta5 

tetszett az intel celeron, mert 3 wattal kevesebbet fogyaszt?
abba belegondoltatok, hogy ha vmilyen feladatot kell végrehajtani, akkor azt lassabban teszi, tehát lassabban kevesebbet, ergó a végére lehet hogy ugyanazon feladat elvégzésére több áramot eszik.
szerintem nem gondoltatok bele.
ha megnézed jobb a teljesitmény/fogyasztás mutató, szóval nem
nem fog többet enni, max szélsőséges esetben, de olyan meg van hogy az a gyorsabb, szóval akkor meg már vissza is hozza.
asd fgh jkl éáű

Ezek a low budget procik hogy viszonyulnak teljesítményben a Brazos-hoz vagy az Atomhoz? Jó lett volna belevenni a tesztbe egy kétmagos atom-ot meg egy e-350-öst.
Asus Maximus II Formula | Intel Q9300@3Ghz | Kingston HyperX 2GB 1066 CL5 KIT | Gigabyte GTX 260 216OC | Seagate Barracuda 7200.11 500GB 32Mb | Asus Silent Squere EVO | Raidmax Sagittarius | Nokia 5230

Neee előbb a Crysis. 
Samsung Galaxy S2 - I9100XXLPH - SGP Ultra Crystal | Lenovo W510 | Nagy csalódás Diablo 3 | The settlers 2 |

Szerintem ez a tesz rossz perspektívából készült.
A G440 teljesen más piaci szegmensben versenyez, az ő ellenfelei az AMD Brazos és házon belül az Atom D500 "nettop" processzorok,
És szerintem abban a kategóriában igen is jó alternatíva.
A Sempron 145 ellenfele a Celeron G500-asok.
Az Athlon II x2 riválisai a Pentium G600-as procik.
Az intel továbbra is nagyon jó cuccokat alkot az olcsó kategóriában, és simán megléphette hogy az E3000-es procik utáni szériákban már tuning lehetőség sincs. Mert még így is bestbuy a Cerka.
Persze egy két magosítható Sempron sem rossz, csak az meg lutri.
Nem én kiáltok, a gazdaság dübörög.

Az utolsó mondat,ami megfogott!
A sempron 145 X1-ből X2 @4Ghz! így best buy!
Ez az igazi tunning,de ehhez egy drága 12.000Ft lap kell! 
Ha kiegészíti az ember simán elbánik egy jó HD5770-el!
Kis játékos gépnek kiváló! (oco-n)
Alulfeszelve HTP-nek sem lenne utólsó,de akkor inkább egy Llano
(kár ,hogy ebben az árszegmensben nincs nagyon,bár 15.000ft-tól már lehet beszerezni,és VGA-sem kell hozzá,de a lap viszont borsós árú!)
A teszt szuper!
(sempron145 @X2 2.8Ghz@4Ghz tesztből kimaradt!)
[ Szerkesztve ]
lakásfelújítás-festés http://homedesign75.freewb.hu/

Nálam a notiban, /Acer Aspire 5349/ Celeron B800 van, ami 1.5 GHz-es, szintén Sandy Bridge alapú, de kétmagos. Sokat számít a két mag. Ebben is HD2000-es videovezérlő van. Igaz, hogy nem nagyon szoktam a laposon játszani, de kipróbáltam a World Snooker Championship 09-et, a Shadow Ops: Red Mercury és a Jedi Academy játékokat, mindet 1024x768-ban, mert csak 4:3-as képarányt támogatnak.
A Red Mercury és a Jedi Academy 60 és 70 fps között mennek,A Snooker az újabb játék, az valamivel gyengébben, 30 és 40 között. Mindet High-ra állítva.
S ez a proci az AIDA 64 CPU tesztjében simán elveri a régi asztali gépemben lévő Pentium D945 3.4 GHz-es procit. Ennyit jelent a Sandy Bridge architektúra.
A Celeron G440 egyetlen baja az egy mag. Kettővel sokkal jobb lenne.
A tejet a tőgyfáról szüretelik!

"Ajánlott"? 2011 végén 1magos procit ajánlani... Ajánlott elkerülni őket, és tetszőleges kétmagost (kivéve Atom) venni, úgy már igen 
Szóval akkor az AMD egy kategóriával feljebb lévő procit ad olcsóbban?
Vagy a tesztben szereplő két proci egy kategória, és az AMD egy kicsivel gyorsabb?
Őszintén szólva mindegy, a lényeg ugyanaz.
Rosszul tudod.
Az i3, Phenom X2 helyett erdekesebb lett volna a Sempro/Celeron parosnal egyel erosebb procikat szerpeltetni. Mondjuk egy G530 vs Athlon II X2 parost.

Csak akkor ,ha 2 magosítható!
De igazad van.....
frescho :
A lényeg itt,a listánk legaljáról való választás,mind két gyártótól.
[ Szerkesztve ]
lakásfelújítás-festés http://homedesign75.freewb.hu/
Ezt miért nekem?