Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#1) franc0

franc0
(senior tag)

A Celeron G530-nak jobban örültem volna.
A G440-et hülyeség megvenni, ha alig többért kapni jóval erősebb cerkát.

1,8" microSATA HDD jó áron: bit.ly/KOZi2G

(#2) adokveszekBP

adokveszekBP
(fanatikus tag)

1 mag, 1.6GHz. Lassan 2012-ben. 8-10 éve esetleg jó lett volna.
Ezen egy Windows 7 hogy fut? Multitaskot szerintem el lehet felejteni.

Sony Vaio, Toshiba Folio 100

(#3) DemonDani

DemonDani
(PH! addikt)
LOGOUT blog

A G440-ben is HD2000 gpu van? a hivatalos lap sima HD-nak preferálja ami az előző generációban volt

asd fgh jkl éáű

(#4) noxwill

noxwill
(őstag)
LOGOUT blog

Ezt a végeredményt vártam hogy őszinte legyek

Vezetékes telefont is csak azért tartok, hogy reggelente megtaláljam az Okosmobilom, aki okosan elbújt előlem..... CRYSIS2: N0XW1LL / NFSW: N0XW1LL / ACR: NOXWILL

(#5) Csontoshun

Csontoshun
(újonc)

Az AMD egyértelmüen verte az Intelt, és ahogy a tesztben irva van a 145-böl lehet csinálni 2 magos procit is(ha szerencséd van). Az ilyen intelt meg felesleges megvenni... már újonann is 2-3000 ftvel drágábban jobbat kapunk... :)

Az Élet túl rövid ahhoz hogy ne csinálj Hülyeséget ;)

(#6) DemonDani

DemonDani
(PH! addikt)
LOGOUT blog

INTEL Celeron G440 1.60GHz 1155 BOX 9.600 Ft 1 mag
NTEL Celeron G530 2.40GHz 1155 BOX 11.394 Ft 2 mag

AMD Sempron 145 2.80GHz AM3 BOX 9.661 Ft 1 mag
AMD Athlon II X2 250 3.00GHz AM3 BOX 16.038 Ft 2 mag

AMD A4-3300 2.50GHz FM1 BOX 15.875 Ft ez van még AMD fronton de a lap egyből sok lenne

csak h lehessen látni, mi a következő lépcsőfok az ultra budget után, de amugy ez ennyi, az az intel már nagyon buta, ezt elmérték a gyártónál azért, nem is fogyaszt persze de akkor is. lassan mellé lehetne tenni az atomot... :(

[ Szerkesztve ]

asd fgh jkl éáű

(#7) tiborandras

tiborandras
(senior tag)
LOGOUT blog

"Intel a leggyorsabb i7-es modell mellett a Celeron G440 személyében a leglassabb megoldást is magáénak tudhatja."

az intel keretbe foglalja a teljes piacot. :DDD 2011-ben ezek az egymagos cpu-k nekem nagyon kevesnek tunnek...

4 sale http://tiny.cc/aprok

(#8) diegho válasza tiborandras (#7) üzenetére

diegho
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

HTPC-be netezni, meg filmet nézni tökéletes ez is.

(#9) Male válasza DemonDani (#6) üzenetére

Male
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Igen, a G440 csak nagyon speciális esetben érheti meg (pillanatnyilag egy sem jut az eszembe, de biztos van :) ), a G530 viszont igen jó választás... elvileg az idle fogyasztása még alacsonyabb is, mint a G440-é.

Köszönöm a tesztet, jó, hogy ilyen kategóriában is készül!

\\\\\\\\\\\\\\\\ ALLEZ AMÉLIE!!! - www.ameliemauresmo.hu //////////////// Videókazetták digitalizálása Xvid és DVD-Video formátumba olcsón, jó minőségben! Ha érdekel dobj privit!

(#10) glacious

glacious
(őstag)

Apró észrevétel, s754 esetében a memóriavezérlő mindenképpen egycsatornás volt, abban nincs nyirbálás.

DemonDani: a hd2000 és a sima hd graphics körül nagy a kavarás, de szerintem, ha a sandy bridge az alap, akkor nem fognak bele előző generációs vga vezérlőt tenni.

[ Szerkesztve ]

(#11) DemonDani válasza diegho (#8) üzenetére

DemonDani
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Sajnos azért a tökéletes jelzőt már erősnek gondolom... inkább ha nagyon kell a jó fogyasztás talán bár a g530 ott is megenné szerintem

a teszt kedvenc része számomra a Teljesítmény/fogyasztás grafikon :DDD Mintha valami lelkes fórumozó által alkotott funpic lenne :DDD

(#9) Male
sima irodai gép. Titkárnő Julika bőven el lenne vele, maximum napi kettő "á de lassú" mellett hozná a dollárokat a megtakarított fogyasztással.

(#10) glacious
naja, de vmi akkor is lol, mert akkor meg nem akarja reklámozni, hogy viszonylag jó a gpu csak kicsit alacsonyabb a mhz? vmi trükk van ott amiért az Intel hivatalos oldala nem HD2000-et ír

[ Szerkesztve ]

asd fgh jkl éáű

(#12) Male válasza DemonDani (#11) üzenetére

Male
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

A G530 kevesebbet eszik terheletlenül... márpedig a pasziánsz alatt 0 - 1% a prociterhelés Titkárnő Julikánál, még ha nagyon profi is már benne ;]

\\\\\\\\\\\\\\\\ ALLEZ AMÉLIE!!! - www.ameliemauresmo.hu //////////////// Videókazetták digitalizálása Xvid és DVD-Video formátumba olcsón, jó minőségben! Ha érdekel dobj privit!

(#13) glacious válasza DemonDani (#11) üzenetére

glacious
(őstag)

Elképzelhető, hogy még jobban le van butítva a hd 3000-hez képest, de remélem jön valaki, aki tudja rá a választ :D

Sőt az sem kizárt, hogy csak a core i prociknál van ilyen jellegű megkülönböztetés, hiszen a többiben ugyanaz a grafikus mag van :))

[ Szerkesztve ]

(#14) robyeger válasza diegho (#8) üzenetére

robyeger
(PH! addikt)

Ezek HTPC-be??? és egy 1080p filmlejátszással hogyan bírnak el DXVA hiányában? HTPC-be az AMD A4-3300 2.50GHz FM1 procija a minimum, mivel Intel nem képes 100% dxva-ra. Ez az egész cikk az 1magos procikról szóló elemzés biztos cégeknek készült, mert bolond aki otthonra ilyet vesz a XXI szászadban.

Intel Pentium-D940/''C1''stepping/ (1.3V-200x16) @ (1.43V-333x12) 4Ghz ;;;;;;;;;;;;; Vista beállítások gyors gépekre is; http://winportal.net/?id=1052

(#15) zsigus válasza robyeger (#14) üzenetére

zsigus
(senior tag)
LOGOUT blog

"HTPC-be az AMD A4-3300 2.50GHz FM1 procija a minimum"

Ez érdekes, mert én E-350-el simán elvagyok, ugyanis linux-on ott az XvBA.

szerk.: Bár ha jól tudom Intelnél nem működik rendesen a hardveres gyorsítás linuxon.

[ Szerkesztve ]

(#16) DemonDani válasza Male (#12) üzenetére

DemonDani
(PH! addikt)
LOGOUT blog

neki? 50-100%... már ugy nyomja h a gép nem tudja követni, mert amugy nem a legjobb munkaerő :D

de hivatali gépem pl:
celeron 420 @ 1,6ghz
512 mb ram

és ez utóbbi a szük neki ugye a net, meg én amúgy is sok lapot szeretem, meg a belsős progi is a ramot szeretné, szal filléres dolog miatt lassúak, amugy meg elvan amire kell, ennél meg jobb lenne ez a g440

[ Szerkesztve ]

asd fgh jkl éáű

(#17) szacsee válasza glacious (#13) üzenetére

szacsee
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Anno raktam össze G530-al gépet, DXVA ment vele, játékokra pedig kevéske még a HD3000 is, sőt a Llano topikban kifejezetten játékra nem ajánlják, csak dedikált VGA-val.

G530, G540-et szívesebben láttam volna a tesztben i3 helyett is akár. A kis SB kétmagos cerka nagyon fürge az árához képest. Egymagos tesztnek egy értelme van, hogy megmutassa, hogy az AMD egymagosa gyorsabb, de ki az a dilettáns, aki egymagos procit vesz, ha 1500Ft-al kétmagos verziót kapni. Max win 3.1-et futtatni vennék, ha arra kellene vas, de már a lassan 10 éves XP is kezeli a többmagos procikat és alapesetben egy OS-re ha mást nem windowsnál az MSE-t mint vírusirtót érdemes feltenni, ha netezik az ember.
Egymagos gépek net+ vírusírtó alatt meghalnak, legalábbis érzetre sokkal lassabbak, mint a kétmagos társaik.

(#18) gbal65

gbal65
(tag)

A kisgépemben is van egy Sempron145.(sajnos második magja döglött)
Kis fogyasztású gép kellett kis pénzből, féltem is kevés lesz a proci, és hogy egy vírusírtás is simán megenné, nem hogy ha youtube-ot nyitnék közbe. Csak sajnos óriásit csalódtam, biza' nem így van! Ez is jó kis tuningpéldány, HD4200 társaságában van, dirt2-zni is vidáman lehet rajta! (persze elég alacsony felbontáson, mert a 32bit sávszélességű vga hogynemondjam...)
A Sempron még 7000-ért vettem, de majd ~10K-t nem ér meg...

[ Szerkesztve ]

(#19) a_n_d_r_e_w

a_n_d_r_e_w
(senior tag)

Az intelhez ennyi penzert viszont jobb GPU tarsul, ami viszont donto lehet, szerintem dontobb mint a 25%-os CPU foleny az AMD-nel.

Sight. Sound. Speed.

(#20) gbal65 válasza szacsee (#17) üzenetére

gbal65
(tag)

'net+ vírusírtó alatt meghalnak'
Sempron 145@3,4GHz-nál nem ez a helyzet, megbírkózott vele. Egy magon linX alatt hozott 9-10GFlopsot, egy régebbi Pentium4 nemtudott ennyit (ha jól emlékezek, ezt nem mondom 100% biztosra).

[ Szerkesztve ]

(#21) Male válasza DemonDani (#16) üzenetére

Male
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

:DDD
(Na, most eszembe jutott, amikor haver rendszergarázda VNC-vel besegített a titkárnő pasziánszába... :D )

:) mondjuk 512MB mem. mellett... hát ott tényleg mindegy milyen a proci.

(#22) robyeger válasza zsigus (#15) üzenetére

robyeger
(PH! addikt)

igazad van a E350-esről el is felejtkeztem, mert az a minimum HTPC-re :R

Intel Pentium-D940/''C1''stepping/ (1.3V-200x16) @ (1.43V-333x12) 4Ghz ;;;;;;;;;;;;; Vista beállítások gyors gépekre is; http://winportal.net/?id=1052

(#23) lujó55

lujó55
(őstag)

De rég láttam már ilyen tesztet...
Én nem tudnék dönteni, egyik sem játszik :(

Nem bizniszelek pattanásos milliomos gyerekekkel, akik maguk sem tudják mit akarnak!

(#24) robyeger válasza szacsee (#17) üzenetére

robyeger
(PH! addikt)

[Intel és a dxva]

(#25) zoltanz

zoltanz
(PH! kedvence)

Én egymagosat nem vennék, de sokhelyre elég lehet azért, király ez az AMD.
Valamint, az Intel féle HD2000 -el akarjunk BR videót lejátszani mert gondok lesznek, ez elég tré manapság. :DDD

[ Szerkesztve ]

Vak tyúk is talál taknyot... XDD A programozás azért jó mert a legegyszerűbb dolgot is meg lehet oldani mesterien.

(#26) Viktor77 válasza robyeger (#24) üzenetére

Viktor77
(MODERÁTOR)

Biztos nálam volt a bibi, hogy nálam jó volt a kép a HD2000-rel, DXVA-val.

Bazinga!

(#27) Abu85 válasza Viktor77 (#26) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Eléggé specifikus hibája van a hardvernek. Azoknál az anyagoknál jöhet elő képhiba, ahol 5 körül van a ref.frame, ehhez persze olyan lejátszó is kell, ami nem tudja, kezelni ezt a hardveres hibát. Sok fejlesztő tud róla, és így kezelik azzal, hogy átrakják a feldolgozást a CPU-ra egy kicsit, főleg a kritikus részeknél. Ezt az Intel már nem is fogja javítani, és inkább a Media SDK-ra állítja át a fejlesztőket, a DXVA-t meg leszarják. Ebben igazuk is van. Évek óta nem megy hibátlanul, felesleges erőltetni.

[ Szerkesztve ]

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#28) HaRdCoRe^mp4

HaRdCoRe^mp4
(kvázi-tag)

Épp gondolkodtam, hogy átmenetlieg beruházok egy ilyen Intel G szeriára, mert már a lap megvan, de a tesztet elolvasva úgy döntöttem, inkább gyűjtök még pénzt, és i3 2100 körüli-t veszek.
Szerintetek érdemes lenne G540et berakni 1, max 2 hónapra?
Köszi, üdv.

[ Szerkesztve ]

Telszámom: 30/847-98-09

(#29) Viktor77 válasza Abu85 (#27) üzenetére

Viktor77
(MODERÁTOR)

Elsőre, már beállított MPC-vel nálam is rossz volt.

Aztán szedtem le egy friss, szűzet, azzal jó volt.

Bazinga!

(#30) TheChos3nOne

TheChos3nOne
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Pont a játékokban nem néztétek meg a tuning hatását? De kár érte :(

"Hello" I am "Ready 2 go" to be "Big in Japan" and to spend "The Night out"

(#31) dízelracer válasza HaRdCoRe^mp4 (#28) üzenetére

dízelracer
(őstag)

Érdemes persze. Ismerős HD4830-al és G530 procival játszik a friss címekkel. Egész jól elszaladgálnak a játékok a gépén.

szerk: sosem értettem miért éri meg többnyire cégeknek ilyen egy magos szemétre való sz@rt venni amikor plusz 1,5k-ért ott az azonos fogyasztású két magos is. Két magos procival minden gyorsabb gördülékenyebb és gyorsabban megvan. Az "idő pénz" kifejezés az ő esetükben akár szó szerint is igaz lehet.

[ Szerkesztve ]

(#32) franc0 válasza HaRdCoRe^mp4 (#28) üzenetére

franc0
(senior tag)

G530 tökéletes lesz.

Aztán ha kevés, én egy i7 2600-at kerítenék a helyére, az már ugrás. Aprón jó áron mozognak.

1,8" microSATA HDD jó áron: bit.ly/KOZi2G

(#33) MatyeeAM2

MatyeeAM2
(fanatikus tag)

Nekem is 145 sempim van 2. feloldva 3300on stabilan. ez a 4000 tuning állat :Y :C :R ddr3as lapban lehet nekem is menne többet. nállam a lassító tényző a 9400gt.

AMD&Hardstyle 4 ever! Tudok 1 jó viccet! Mond! Nokia! :D :D

(#34) capulet75

capulet75
(senior tag)
LOGOUT blog

Köszi az alapos cikket, ez most pont kellett mint két jó duda. :K

Sami Koivikko - Sapphire

(#35) HaRdCoRe^mp4 válasza dízelracer (#31) üzenetére

HaRdCoRe^mp4
(kvázi-tag)

Köszi, valszeg így lesz.
#32 : NEked is köszi, i7 még árba "erős" nekem :D de azért köszi nektek ^^

Telszámom: 30/847-98-09

(#36) Abu85 válasza Viktor77 (#29) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Ez a probléma. Az új MPC-HC-k is tartalmaznak erre a hardveres hibára workaroundot. Igazából teljesen kezelhető, mert át kell rakni a feldolgozást a procira egy darabig. A gond az, hogy ez nem igényes megoldás, mert ez már nem DXVA, hanem annak a kerülése, akkor amikor a hardver éppen elhasalna. A felhasználó szempontjából persze jó, leszámítva, hogy többet fogyaszt. A Media SDK-n keresztül lenne a legjobb megoldás, csak azt nem biztos, hogy sok fejlesztő beépítené. Valszeg a fizetős lejátszókban meg lesz oldva, de az ingyeneseknél más a fejlesztés menete.
Az Intel úgy gondolja, hogy ha már ezt veszi a nép, akkor ezt kell támogatni. A fejlesztő meg úgy gondolja, hogy a hardver gyártójának kell támogatni a szabványt (DXVA-t) és semmi probléma nem lesz. Ez egy tipikus patthelyzet. A legjobb opció az lenne, ha az Intel előállna egy saját lejátszóprogrammal, ha már a szabványos keretek között működő hardver nem megy. Van rá erőforrásuk bőven, és sok gondot megoldna.

[ Szerkesztve ]

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#37) XIII Ramses

XIII Ramses
(tag)

Hogy fog ezeken szakítani a gta5 :)

(#38) Sanya

Sanya
(PH! kedvence)

tetszett az intel celeron, mert 3 wattal kevesebbet fogyaszt?
abba belegondoltatok, hogy ha vmilyen feladatot kell végrehajtani, akkor azt lassabban teszi, tehát lassabban kevesebbet, ergó a végére lehet hogy ugyanazon feladat elvégzésére több áramot eszik.

szerintem nem gondoltatok bele.

(#39) DemonDani válasza Sanya (#38) üzenetére

DemonDani
(PH! addikt)
LOGOUT blog

ha megnézed jobb a teljesitmény/fogyasztás mutató, szóval nem ;) nem fog többet enni, max szélsőséges esetben, de olyan meg van hogy az a gyorsabb, szóval akkor meg már vissza is hozza.

asd fgh jkl éáű

(#40) morgyi

morgyi
(kvázi-tag)

Ezek a low budget procik hogy viszonyulnak teljesítményben a Brazos-hoz vagy az Atomhoz? Jó lett volna belevenni a tesztbe egy kétmagos atom-ot meg egy e-350-öst.

Asus Maximus II Formula | Intel Q9300@3Ghz | Kingston HyperX 2GB 1066 CL5 KIT | Gigabyte GTX 260 216OC | Seagate Barracuda 7200.11 500GB 32Mb | Asus Silent Squere EVO | Raidmax Sagittarius | Nokia 5230

(#41) Tauren45 válasza XIII Ramses (#37) üzenetére

Tauren45
(tag)

Neee előbb a Crysis. ;)

Samsung Galaxy S2 - I9100XXLPH - SGP Ultra Crystal | Lenovo W510 | Nagy csalódás Diablo 3 | The settlers 2 |

(#42) Gercsa

Gercsa
(fanatikus tag)

Szerintem ez a tesz rossz perspektívából készült.

A G440 teljesen más piaci szegmensben versenyez, az ő ellenfelei az AMD Brazos és házon belül az Atom D500 "nettop" processzorok,

És szerintem abban a kategóriában igen is jó alternatíva.

A Sempron 145 ellenfele a Celeron G500-asok.
Az Athlon II x2 riválisai a Pentium G600-as procik.

Az intel továbbra is nagyon jó cuccokat alkot az olcsó kategóriában, és simán megléphette hogy az E3000-es procik utáni szériákban már tuning lehetőség sincs. Mert még így is bestbuy a Cerka.

Persze egy két magosítható Sempron sem rossz, csak az meg lutri.

Nem én kiáltok, a gazdaság dübörög.

(#43) MZperX75

MZperX75
(őstag)

Az utolsó mondat,ami megfogott!
A sempron 145 X1-ből X2 @4Ghz! így best buy!
Ez az igazi tunning,de ehhez egy drága 12.000Ft lap kell! :)

Ha kiegészíti az ember simán elbánik egy jó HD5770-el!
Kis játékos gépnek kiváló! (oco-n)

Alulfeszelve HTP-nek sem lenne utólsó,de akkor inkább egy Llano
(kár ,hogy ebben az árszegmensben nincs nagyon,bár 15.000ft-tól már lehet beszerezni,és VGA-sem kell hozzá,de a lap viszont borsós árú!)

A teszt szuper!
(sempron145 @X2 2.8Ghz@4Ghz tesztből kimaradt!)

[ Szerkesztve ]

lakásfelújítás-festés http://homedesign75.freewb.hu/

(#44) gb4400

gb4400
(senior tag)

Nálam a notiban, /Acer Aspire 5349/ Celeron B800 van, ami 1.5 GHz-es, szintén Sandy Bridge alapú, de kétmagos. Sokat számít a két mag. Ebben is HD2000-es videovezérlő van. Igaz, hogy nem nagyon szoktam a laposon játszani, de kipróbáltam a World Snooker Championship 09-et, a Shadow Ops: Red Mercury és a Jedi Academy játékokat, mindet 1024x768-ban, mert csak 4:3-as képarányt támogatnak.
A Red Mercury és a Jedi Academy 60 és 70 fps között mennek,A Snooker az újabb játék, az valamivel gyengébben, 30 és 40 között. Mindet High-ra állítva.
S ez a proci az AIDA 64 CPU tesztjében simán elveri a régi asztali gépemben lévő Pentium D945 3.4 GHz-es procit. Ennyit jelent a Sandy Bridge architektúra.
A Celeron G440 egyetlen baja az egy mag. Kettővel sokkal jobb lenne.

A tejet a tőgyfáról szüretelik!

(#45) .mf

.mf
(PH! addikt)

"Ajánlott"? 2011 végén 1magos procit ajánlani... Ajánlott elkerülni őket, és tetszőleges kétmagost (kivéve Atom) venni, úgy már igen :)

(#46) zsigus válasza Gercsa (#42) üzenetére

zsigus
(senior tag)
LOGOUT blog

Szóval akkor az AMD egy kategóriával feljebb lévő procit ad olcsóbban?
Vagy a tesztben szereplő két proci egy kategória, és az AMD egy kicsivel gyorsabb?

Őszintén szólva mindegy, a lényeg ugyanaz.

(#47) frescho válasza zsigus (#15) üzenetére

frescho
(senior tag)
LOGOUT blog

Rosszul tudod.

Az i3, Phenom X2 helyett erdekesebb lett volna a Sempro/Celeron parosnal egyel erosebb procikat szerpeltetni. Mondjuk egy G530 vs Athlon II X2 parost.

(#48) MZperX75 válasza .mf (#45) üzenetére

MZperX75
(őstag)

Csak akkor ,ha 2 magosítható!
De igazad van.....

frescho :
A lényeg itt,a listánk legaljáról való választás,mind két gyártótól.

[ Szerkesztve ]

lakásfelújítás-festés http://homedesign75.freewb.hu/

(#49) zsigus válasza frescho (#47) üzenetére

zsigus
(senior tag)
LOGOUT blog

Ezt miért nekem?

(#50) a_n_d_r_e_w válasza Gercsa (#42) üzenetére

a_n_d_r_e_w
(senior tag)

Arban egy kategoria, ergo ezek egymas ellenfelei.

Sight. Sound. Speed.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.