Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#1) Pete83

Pete83
(lelkes újonc)

Hiányzott már nagyon, mint egy darabka kenyér!:)

A PROMO itt kezdődik: http://www.youtube.com/watch?v=6sSGajzt9wc&feature=share ||| FastPost - http://www.fastpost.hu/

(#2) Bj Brooklyn

Bj Brooklyn
(fanatikus tag)

Kíváncsi leszek, hogy milyen időzítésekkel fogják kihozni őket! :DDD

Ha a Google a barátod, akkor a Wiki a barátnőd :)

(#3) akosf

akosf
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ez is RAMBUS licences lesz? :U

(#4) Balika911 válasza Bj Brooklyn (#2) üzenetére

Balika911
(PH! kedvence)

Pedig éppen ez az, ami a gyakorlatban viszonylag tág határok között marad lényegtelen.

(#5) nixx-21

nixx-21
(őstag)
LOGOUT blog

még a DDR3-ba se léptem be nemhogy DDR4 :DDD

Ati VGA tulajok baráti klubja topik.  Dєsιɢnєd ву Λρρʟє ιn Cαʟιғoяnια.(*) powered by: AMD platform :)) Eyefinity.<3

(#6) audi100td

audi100td
(PH! nagyúr)

"...nem ütköznek a tervezők nem vát problémába," utolsó bekezdés

[ Szerkesztve ]

(#7) Oliverda válasza Bj Brooklyn (#2) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

CL10 fölött lesznek a késleltetések de ez önmagában még nem jelent semmit.

Például egy DDR4 4000 CL13 mellett ütni fog mindent. Igen, még a DDR 500 CL2 latency-jét is bőven. A sávszélességről meg ne is beszéljünk.

[ Szerkesztve ]

"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

(#8) daa-raa

daa-raa
(MODERÁTOR)

A jelek szerint elszakadnak a 100-200MHz közötti cellclock-tól.

Si vis pacem, para bellum.

(#9) Keldor papa válasza nixx-21 (#5) üzenetére

Keldor papa
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Messze van még 2012-2015... tehát holnap rohanj DDR3-ért, mert szerintem már így is furcsán néznek rád az utcán.

[ Szerkesztve ]

(#10) veector válasza Keldor papa (#9) üzenetére

veector
(senior tag)
LOGOUT blog

Nekemis DDR2-m van, és mindig hallom buszon is hogy "nédd annak még csak dédéerkettője van" és elkezdenek röhögni. Szerintem öngyi leszek.

(#11) Badman 4ever válasza Keldor papa (#9) üzenetére

Badman 4ever
(őstag)
LOGOUT blog

Akkor engem egyenesen kiközösítenek az SDR-jeimmel. :DDD

(#12) Keldor papa válasza Badman 4ever (#11) üzenetére

Keldor papa
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Szerintem rád már ujjal mutogatnak a szüleid is a hátad mögött, szóval tartsd nyitva a szemed!

(#13) LW

LW
(senior tag)
LOGOUT blog

EDO hova lett a sorból? :DDD

Még a sáladba is bele van írva, hogy 100% láma. - by Useless *** Kikapcsolom aztán ha bevág a nagymami wécépumpája, akkor meg nézegetek, hogy betojt a windóóz / Zotya21 *** http://picasaweb.google.hu/Reactorx2/

(#14) daa-raa válasza LW (#13) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Az nem SDRAM.

(#15) FRENK1988

FRENK1988
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Már rendesen hiányoltam az új verzió érkezését :)

>> http://tinyurl.hu/i3i6/ << Referenciám| HTC Surround 7 16GB WP 7.5

(#16) h.adam.92

h.adam.92
(őstag)
LOGOUT blog

Ha jól értem, egyszerre mindössze egy modult tud használni a gép? : O

u mad ?

(#17) Thrawn válasza h.adam.92 (#16) üzenetére

Thrawn
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Ezt miből sikerült leszűrni? :F

Different songs for different moods.

(#18) sutszi válasza h.adam.92 (#16) üzenetére

sutszi
(senior tag)

Csatornánként egy modul kezelése lesz engedélyezett...Nem összesen.

[ Szerkesztve ]

(#19) Abu85 válasza sutszi (#18) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Ha egy csatornája van a procinak és nincs az alaplapon kapcsoló, akkor igen.

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#20) h.adam.92

h.adam.92
(őstag)
LOGOUT blog

szal lesz CH1,2,3,4 és mindegyikbe csak 1 modul? ha így van akkor vágom.

u mad ?

(#21) Male válasza sutszi (#18) üzenetére

Male
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Azért ezt jól kitalálták..a bővíthetőség így annyi, hogy le kell cserélned a meglévőket, ha több memóriát akarsz (vagy először nem raksz minden csatornára modult, de az meg teljesítmény vesztés). Van egy olyan érzésem, hogy ebben már nem csak a mérnökök keze van benne... :U

\\\\\\\\\\\\\\\\ ALLEZ AMÉLIE!!! - www.ameliemauresmo.hu //////////////// Videókazetták digitalizálása Xvid és DVD-Video formátumba olcsón, jó minőségben! Ha érdekel dobj privit!

(#22) mrhitoshi válasza nixx-21 (#5) üzenetére

mrhitoshi
(PH! addikt)
LOGOUT blog

+1 :DDD

http://tinyurl.com/769rmuy ->> :D

(#23) Thrawn válasza h.adam.92 (#20) üzenetére

Thrawn
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Different songs for different moods.

(#24) V.Dave

V.Dave
(fanatikus tag)

"2012-ben esedékes első chipek 32 vagy 36 nm-es gyártástechnológiával készülhetnek."

Ha az intel már 25nm-en jár lassan, akkor ők 5 év múlva miért nem képesek erre?

http://g.nfs-s.com/44/nfsw_ALONSOFERNANDO.png

(#25) h.adam.92 válasza Thrawn (#23) üzenetére

h.adam.92
(őstag)
LOGOUT blog

így mégjobban vágom :)

u mad ?

(#26) iMaverick válasza V.Dave (#24) üzenetére

iMaverick
(őstag)

Ez tényleg jó kérdés...

Mellesleg idehaza 2 gép 1-1GB DDR400MHz-zel, 1 gép DDR2 667MHz-zel, 1gép DDR2 1000MHz-zel (húzva).... Asszem én is felkötöm magamat egy gerendára. :DDD

szerk: a melóhelyen még van Edo-s és SDRam-os gép is. A 486-osokat már leselejteztük. ;]

[ Szerkesztve ]

A kínai Nagy Falat eredetileg Chuck Norris távoltartására építették. Csúnyán melléfogtak!

(#27) NLZ válasza h.adam.92 (#20) üzenetére

NLZ
(kvázi-tag)

Nem. A jelenlegi Phenomok és a Core2-k 2 csatornásak, a Core i7 meg 3 csatornás. Szal az eddigi 4 meg 6 modul megfeleződik, ha nem növelik a procik képességét, vagy nem kap ilyen szerveres elosztót a rendszer.

(#28) ngabor2 válasza V.Dave (#24) üzenetére

ngabor2
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

egyrészt az az 5 év jó lesz 2, esetleg 1,5 évnek

másrészt a memóriákat (dram) más technológiával gyártják, mint a procit.

ez olyan, mint a görögtűz, csak görögvíz - Loretto

(#29) gyiku válasza ngabor2 (#28) üzenetére

gyiku
(PH! kedvence)

az ssd nem ram?

(#30) CPT.Pirk válasza gyiku (#29) üzenetére

CPT.Pirk
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Van SRam és DRam alapú SSD is, de nem nekünk készülnek, amit mi megkapunk a boltban, az flash alapú, azt meg megint másképpen gyártják.
(gondolom a "ram" alatt itt most a számítógépes ramot érted, nem az adatelérés mikéntjét)

[ Szerkesztve ]

Efficiency and progress is ours once more, Now that we have the Neutron bomb It's nice and quick and clean and gets things done... c@ Dead Kennedys

(#31) FRENK1988 válasza gyiku (#29) üzenetére

FRENK1988
(PH! addikt)
LOGOUT blog

az SSD nem vesziti el áram hiánya miatt az adatait

>> http://tinyurl.hu/i3i6/ << Referenciám| HTC Surround 7 16GB WP 7.5

(#32) kisedi válasza iMaverick (#26) üzenetére

kisedi
(lelkes újonc)
LOGOUT blog

Nagy dolog, a videokártyám már régóta DDR5-öt használ...
Ez csak egy újabb bőr..fogalat és architektúra váltás nélkül is nőhet a ddr3 sebessége!

(#33) _Orbi_ válasza Thrawn (#23) üzenetére

_Orbi_
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

De pont azért van Dual Channel (DDR1, 2, 3), hogy meg "duplázódjon" a sávszélessége a memóriának (a 2 modult egyszerre írja és olvassa ugye!?)
Nem fog túl nagy sávszélességet veszíteni a DDR4, ha csak egy modul lesz egy csatornán?
Azt hiszem értem ezt a kapcsolót, de akkor is csak egy modult tud egyszerre olvasni nem? :N

HP Pavilion g6!

(#34) daa-raa válasza kisedi (#32) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Az nem DDR5, hanem GDDR5. Nagyon nem mindegy. A GDDR5 a DDR3 alapjain nyugszik.

_Orbi_: Egy csatorna most is csak egy műveletet tud végezni egyszerre, a modulok száma ezt nem befolyásolja. Sőt, a régebbi (pl K8) DC vezérlők 128 bites módban is csak egy műveletet végeztek, hiába voltak kétcsatornásak.

[ Szerkesztve ]

(#35) Laci.M válasza kisedi (#32) üzenetére

Laci.M
(fanatikus tag)

Ajánlom figyelmedbe: wiki a barátnőd...
Nem mindegy melyik-melyik...

mod: látom időközben megelőztek.

[ Szerkesztve ]

Asus 1215N, Samsung LE32C650, MOTROLA DEFY CM7 strapatelefon!!! Czollner @ F1: "Vitalij Petrov jön a zsigulival!":D:D:D

(#36) negyedes válasza kisedi (#32) üzenetére

negyedes
(őstag)
LOGOUT blog

Majdnem ugyan az. a videomemoriak a rendes ddr modulokra epulnek. egy kis osszehasonlitas [link]

[ Szerkesztve ]

powerd by mango, no more droid

(#37) DemonDani válasza Oliverda (#7) üzenetére

DemonDani
(PH! addikt)
LOGOUT blog

CL2 CL13 ezek semmit nem jelentenek... a jelenlegi csúcs ramok között a legalacsonyabb "CL" a G.Skill CL7es ramja 2200 mellett, még 1,65Vos feszen (ugye újabbakat már 1,5Vra igazítják és mobilon meg 1,35V)
De ez a csodás CL7 ha részeletesen megnézed 7, igen az első ami alapján be szokták sorolni. de általában CL7 melett 7-7-7-21re gondolnánk, mivel általában ilyen is. de ez a G.Skill 2200as 7-10-10-28... szóval szinte semmi köze a CL7hez, csak az első késleltetési értéket beerőltették 7re... Mivel mekkora marketing.

asd fgh jkl éáű

(#38) bartucc válasza kisedi (#32) üzenetére

bartucc
(PH! addikt)
LOGOUT blog

A kettő nagyon nem úgyanaz.... VGA-nak jobban kell a sávszélesség egyébként is mint a rendszermemóriának.

"A világnak több szerény zsenire van szüksége. Olyan kevesen maradtunk." (Oscar Levant)

(#39) lujó55

lujó55
(őstag)

Atyaisten! Már ilyen öreg vagyok? :F :DDD
Higgyétek el, a Windows 13.0-hoz kell majd ebből a RAMból a leggyorsabb és kb 16 giga.
A nanométeres technológiát persze én sem vágom. Ha procinál lehet (ami műveletet végez) akkor a RAMnál miért nem (ami "csak" tárol)?
Szerintem most gyorsan fel fogom vásárolni az összes DDR2-t, mert ha leállnak vele akkor majd jó lesz az áruk, mint most a DDR1-nek. :K

Nem bizniszelek pattanásos milliomos gyerekekkel, akik maguk sem tudják mit akarnak!

(#40) daa-raa válasza DemonDani (#37) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Miért ne lenne köze a CL7-hez? Ha egyszer a szokásos felírás szerint az első a CL maga, akkor ami 7-tel kezdődik, az CL7-es.

Nekem nagyon úgy néz ki, hogy nem sokat tudsz erről a témáról.

1,5V a szabvány feszültség, szóval nem csak az újabbakat kellene arra igazítani, hanem eleve így kellett volna.

A 2200@CL7 egyébként szűkebb időzítást jelent, mint az 500@CL2...

(#41) bartucc válasza DemonDani (#37) üzenetére

bartucc
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Oliverda szerintem tudja mire gondolt:)

Egyébként kíváncsian várom én is a DDR4-es ramokat, és a teljesítményüket. Ami viszont sajnálatos, hogy megint teljes lap és proci csere lesz hozzájuk, mint az új Intel platformnál.

"A világnak több szerény zsenire van szüksége. Olyan kevesen maradtunk." (Oscar Levant)

(#42) Oliverda válasza DemonDani (#37) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

7-7-7-21 vagy 7-10-10-28.... baromi lényegtelen. A négy érték közül az első (CAS latency) ami valamennyire (de még mindig elég minimálisan) befolyásolja a gép számítási teljesítményét.

A másik három érték azoknak lehet még valamennyire fontos akik valami latency igényes benchmark rekordot akarnak felállítani.

[ Szerkesztve ]

"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

(#43) _Orbi_ válasza daa-raa (#34) üzenetére

_Orbi_
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Te most azt mondod, hogy egy időben, csak írni, vagy csak olvasni tud a memória. Ugye? Mert ezt értem (AMD-nél van még a 2x64bit, ami egy időben tud írni/olvasni ha jól tudom, ganged, un ganged)
De én most a sávszélességet kérdeztem. Miért, lesz az nekünk jó, hogy ha csak egy modult olvas(vagy ír) mintsem, hogy kettőből húzná egyszerre az adatokat?

HP Pavilion g6!

(#44) lujó55 válasza Oliverda (#42) üzenetére

lujó55
(őstag)

akkor most fontos, vagy nem?
El ne kezdjétek magyarázni a sorokat meg oszlopokat!
Szerintem nem lényegtelen, főleg ha RAM-igényes feladatokat csinálsz, pl. hatalmas mátrixokat kell invertálnod folyamatosan.

Nem bizniszelek pattanásos milliomos gyerekekkel, akik maguk sem tudják mit akarnak!

(#45) daa-raa válasza _Orbi_ (#43) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Ha ugyan úgy van két csatornád, akkor mi is változik? Semmi. Az nem számít, hogy egy csatornán hány darab modul ül.

(#46) DemonDani válasza Oliverda (#42) üzenetére

DemonDani
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Winrar alatt is lazán ki lehet mérni a különbségeket. 4-4-4-12 és 4-5-4-15 között pontosan kimutatható különbség mutatkozott.
Ez pedig ugye nem benchmark rekord, nem volt nagy a különbség, de állandó volt, és eleve nem nagy a beállítások közötti különbség sem.
Több helyen is jobb más különben mi értelme lenne alacsonyan tartani? Csak én speciál a winrarral mértem a tuningeredmények után. akkor mehetne már most is 3000Mhz közeli értékeken jobb DDR3 betennének 10en sok késleltetés (irrelálisan magasat ugye mert nem köszön vissza lineárisan a Mhzen)

(#44) lujó55

Ér, de több alkalom van, amikor inkább csak a Mhzek érvényesülnek, vagy abszolút elenyésző a késleltetések előnye. De azért akad valós körülmény is mikor jobb az alacsonyabb cas és nem csak bencsmárkok.

[ Szerkesztve ]

asd fgh jkl éáű

(#47) Oliverda válasza DemonDani (#46) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Az az "is" nem kéne az első mondatba. A Winrar eléggé RAM késleltetés/sávszél igényes alkalmazás. Nem sok ilyen van.

Gondolom kaptál vagy 20 pontnyi különbséget. :D

"akkor mehetne már most is 3000Mhz közeli értékeken jobb DDR3 betennének 10en sok késleltetés (irrelálisan magasat ugye mert nem köszön vissza lineárisan a Mhzen)"

Ja, meg lehetett volna 1000MHz-es DDR1-et is. Milyen jó lett volna... :))

(#48) daa-raa válasza DemonDani (#46) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

A WinRar kb az egyetlen "mindennapi" alkalmazás, ami alatt mérhető érdemi különbség. De játékok, OCR-ek, renderer-ek alatt szinte semmi. És WinRar-nál is csak becsomagoláskor.

Talán valami releváns programmal kellene mérni. Mondjuk olyasmivel, amivel rendszeresen terheled a gépet, amire napi rendszerességgel használod.

Mi nem köszön vissza lineárisan a MHz-en? Szerinted melyik a szűkebb: 500@CL2, vagy 3000@CL12?

(#49) Oliverda

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

(#50) DemonDani válasza Oliverda (#47) üzenetére

DemonDani
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Nem véletlenül a Winrarral mértem, de biztos lenne még azárt ilyen :P És nem Bencsmárkoltam hanem valós tömörítés. Időre... de mint mondtam is nem is lehetett volna jelentős különbség :DD az szinte semmi különbés nem ilyen 2-3al több hanem fele 1 szintel magasabb... :DDD

3000Mhz abszolút nem irreális. CL13 mellett elérhetőnek gondolom. Jelenleg is 2500nál tartunk, és az talán CL10el van (bár nem biztos)

(#48) daa-raa

Naponta többször is használom a winrar, és talán az egyetlen ami gameken kívűl valódi terhelés. Winampal mérjem?:D vagy KMplayer? esetleg MSN vagy Chrome? ezek egyike sem olyn amivel 1, mérni lehetne 2, szükség lenne a plusz erőre. Max a PS van de ott megint nem lenne 1szerű a mérés...
Ezért csak a Winrart találtam amit használok is rendszeresen, és eredményt is tudok produkálni.

[ Szerkesztve ]

asd fgh jkl éáű

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.