szép lassan növekszik az átlagos monitor mérete, és csökken az ára.
a 24"-es gondolom 1920x1200.
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
Adok-veszek témák
Hebry
(senior tag)
Valahogy azért egy 24 colos monitorba nem Tn+film panelt várnék...

Bon3ss
(MODERÁTOR)
A design - szvsz - egész jó, de TN+Film panel (még egy darabig kibírom CRT-vel). 
"A békéltető abban a reményben eteti a krokodilt, hogy őt eszi meg utoljára."

X@b3e
(PH! addikt)
Mekkora Samsung koppintás a kinézete 
... Roma siamo noi ... S.P.Q.R.
Miért, te a gép mellett ülsz, nem előtte? Engem nem zavar a Tn+film, szemből nézem. Van másfajta is, csak nyisd szélesebbre a pénztárcát!
"You are here for a good time... not a long time" /Colin McRae/

joi29
(őstag)
-Annyit már az enyém is tud
,igaz hogy vagy fele akkora méretben.
-Egyébként részemről kivárnám mig az Oled-panelok elérik ezt a méretet.
Te a monitorod minden pontját pont szemből látod? Mert én nem. Egy 24"-osnál ez már különösen hangsúlyos. És azért az gáz, ha a kép alja meg a teteje nem egyforma színű...
Webfejlesztő vagy? Érdekelnek az újdonságok? Próbáld ki, írj róla és nyerj! http://magyaropera.blog.hu/2011/03/01/iroi_palyazat_dragonfly_bemutato

ddekany
(PH! addikt)
Én nem is (csak) a betekintési szög miatt nem vennék TN-t. Eddig amit modern TN-es monitort láttam, állati nyugtalan volt a képük. Zizegett, üvöltött rajta az FRC. A VA-saké meg nem. Amúgy mindegy is, de ilyen tipikus aszfaltparaszmonitort mint ez (1:10000000000 kamukontraszt, szépia effekt, nagy kék szemkiverő gomb, stb), már elvből nem vennék.
Akkor már inkább 27"-os TV-ket mint ezeket a vackokat, azokban legalább nem tn van és nem világít be alul felül. A betekintéseket pedig hagyjuk.
gyúrunk vazze

H.O.D.
(senior tag)
Valszeg nekem is a mostani az utolsó TN paneles kijelzőm. Eggyel nagyobb méretnél már tényleg zavaró a színtorzulás. 
Lehet, hogy nem én öregszem, hanem a világ megfiatalodik körülöttem.
mondjuk még arra lennék kíváncsi, hogy mi a fenének egy monitorra hangszóró. okés, talán irodai alkalmazásra jó (nem kell külön hangfal, ha pittyen a gép), meg a tipikus 3-forintos-de-jól-hangzik extra, aminek nincs értelme. persze, megvesszük a 100+ezres hdmis monitort, a hozzá való gépet, aztán meg annyi pénz nem marad, h egy minőségibb hdmi kábel árából legalább egy belépőszintű hangfalat vegyünk.
mondjuk ugyanúgy nemértem, hogy egy 300ezres tvn miért van még mindig hangfal... persze, ha a hangrendszert csak jövú hónapban veszi meg az ember, akkor jó, de egyébként meg fullHD és 2x10watt nekem kicsit erősnek tűnik.
The first rule of tautology club is the first rule of tautology club.

Myers
(senior tag)
Nem értelek titeket. Mindenki siránkozik, hogy a TN így meg úgy sz*r. Első, és legfontosabb dolog, hogy senkinek nem kötelező megvenni.
Engem pl baromira nem érdekel, hogy a széle világosabb v. sötétebb, mert megszoktam. És nem azon agyalok, hogy a szekrény tetején fél lábbal ülve nem látom a képet, mert kicsi a beesési szög. Mikor a gép előtt ülök, nem azon agyalok, hogy "úr isten", az egyik pixel sötétebb mint a másik, hanem végzem a dolgom, vagy élvezem amit látok.
Tudjátok, félig telvan a pohár, vagy félig üres? 
Ez kb olyan, mint a játékoknál a grafika. A legtöbb embernek az a legfontosabb, de mit ér a grafika a silány játékmenet mellett.
http://www.muszaj.hu/

OkosTibiKing
(tag)
hát részben igazad van de pl nekem nemkel tn 
1 monitorom az de engem pl zavar, meg néha kel modelezéshezu a jóbb monitor nekem
de legalább ha efogadhato áron adnák kb 200€ alat akkor még hagyám.
amugy talán most nem lesz tn kontra minden más panel 
mondjuk a gamek közöt meg grafika az nem minden 
Okos Vok.

masterful87
(fanatikus tag)
Én is ugyanígy láttam a dolgokat, amíg el nem gondolkoztam azon, hogy bizony szeretek minnél kényelmesebb pózokat felvenni a gép előtt, és akkor az már tényleg látható eltérést eredményez... de mivel nem vagyok cukorból, és talán a monitor sem, így egy mozdulat és máris úgy állítom ahogy az nekem kell!
Igen ám, de egy ekkora hatalmas monitor tökéletes a tévézésre... és ott aztán 3 méterről nehezen fog akár több ember is olyan pozíciót találni, hogy tökéletes képet kapjon... mi az hogy!
Talán nem én vagyok az egyetlen ember, akinek nem telik 100-150-200k-s LCD TV-re, de azért mégis vágyik a szélesvásznú mozira, nameg az LCD filmnézésre, ezért befogja a monitorát...
Gondolj csak bele, amikor a monitor előtt ülve is tapasztalsz már "hibákat", mit fogsz látni 4-5 méterről az ágyon fekve, és a haverod aki meg egy fotelben ül, tőled másfél méterre...
''A házasság olyan, mint a koporsó és a gyerekek a szegek.''

Petek
(fanatikus tag)
Egy 24"os monitorból nem sokat látsz 4-5 méterről szerintem.
Egyébként meg nem értem miért kell mindenkinek fikázni ezeket a monitorokat. Aki jobbat akar az vegyen kétszer ennyi pénzért. Ezek a monitorok pont annyival tudnak kevesebbet a jobb minőségűeknél, mint amennyivel olcsóbbak. Ezt bizonyítja az is, hogy el lehet adni őket. Nekem is egy TN+film paneles 22" asus moncsim van amin explorert, wordot, excelt használok, és néha játszok. A monitort kizárólag szemből nézem. Ezekre pedig bőven elég ez az "olcsó" monitor. Mondjatok egy jó okot amiért drágábbat kellett volna vennem. A szebb színek és a nagyobb betekintési szög nem szempont az említett használati feltételek miatt. Ha esetleg van olyan, ami jóval kevesebbet fogyaszt, vagy megfőzi a teát akkor szóljatok.
In vino veritas

ddekany
(PH! addikt)
"Nem értelek titeket. Mindenki siránkozik, hogy a TN így meg úgy sz*r. Első, és legfontosabb dolog, hogy senkinek nem kötelező megvenni."
Pedig a TN így meg úgy sz*r,
de nem ez a lényeg... Hanem hogy kevés a VA-s monitor és drága. És pont azért olyan drága, mert kevés van. Mert megint a tucatfos győz, jelen esetben a TN, pedig hasonló tömegben bizonyosan a VA sem lenne lényegesen drágább. Na, ezért van a sírás... mert már megint TN ez is, meg az is, a VA meg mesterségesen továbbra marad a megfizethetetlen ritkaság kategóriában.
Egyébként használj egy VA-s monitort pár órát, és ülj vissza TN elé, és bizonyára látni fogod, hogy nem csak a betekintési szög más.

ddekany
(PH! addikt)
"Aki jobbat akar az vegyen kétszer ennyi pénzért."
Te monitorokat gyártasz, vagy miért is vagy ezen az állásponton, hogy ezt a mesterséges, üzleti megfontolásból létrehozott árszakadékot fenntartsák?
Hagyd el, úgysem tudod meggyőzni azokat, akik még nem is láttak, de legalábbis nem dolgoztak más paneles monitorok előtt. Én már feladtam. győzött a 40 000: 1 kontrasztarányú dinamikus TN+Film. 
Com'è diverso il mondo visto da qui

philoxenia
(MODERÁTOR)
Azt azért nem hiszem, hogy csak azért drágább a VA, mert kevesebben veszik. Lehet, hogy ez is rátesz egy lapáttal, de a gyártástechnológia nem ugyanaz a kettőnél, sőt úgy emlékszem, arról olvastam egy időben, hogy pont azért drága, mert a gyártósorok kapacitása 100%-ban lekötött, még hiánycikk is időnként, de ez egy-két éve volt, ha jól emlékszem.
Persze hozzá kell tenni azt is, hogy a legtöbb ember csak néhány típust ismer. Lát egy rossz TN-t, lát egy jó VA-t, ítéletet alkot. Azért a legjobb TN monitorok annyira nincsenek már lemaradva, az árban hozzájuk közelebb álló VA-tól, mint sokan állítják.Persze egy Dacia Logant se a Mercihez kellene hasonlítani, aminek az árából sok hasonló kocsit vehetsz.
60k körül már aránylag jó TN-t vehetsz 20"-22"-os méretben, ennyiért milyen VA-t tudsz venni? Ha dolgozol és pénzt keresel a monitor előtt, akkor persze nem kérdés, a jobb kell, ha drágábban is, mert muszáj órákat, esetleg napokat is a gép előtt töltened, vagy a munka minősége megköveteli a jobb monitort.Ha viszont naponta csak egy-két órát kell a monitor előtt töltened, a maradék időben meg lemész focizni, stb. akkor azért a TN is elég lehet. Ráadásul van akinek számít az a húsz-negyvenezer forint is amivel drágább a VA. Persze aki megveszi a 100k-s kártyát a gépbe, az ne spóroljon a monitoron mondják sokan, de azt is hallani, a kemény játékosoktól, hogy az utánhúzásban a legkisebb mértékre kell törekedni, ott meg még most kezd a VA az elfogadható szintre jutni.
nekem sincsa bajom a mostani Tn panelle
igaz visszasírom a korábbi Pva panelost, de abból nem volt tuneres
mivel nem használom Tv-n és neten kívül másra, így nem nagyon zavar (csak a bevilágítás néha)
ha több pénze lenne az embernek, nem ilyet venne az biztos
True Success is Blonde
Ez a hsz. nem teljesen korrekt
"Azért a legjobb TN monitorok annyira nincsenek már lemaradva, az árban hozzájuk közelebb álló VA-tól"
Egyrészt, de le vannak, másrészt nincs olyan, hogy árban hozzájuk közebb álló xVA.
"de azt is hallani, a kemény játékosoktól, hogy az utánhúzásban a legkisebb mértékre kell törekedni, ott meg még most kezd a VA az elfogadható szintre jutni."
Ez kb. 3 évvel ezelőtti igazság. A kemény játékosok csak keménykednek az 1ms-os cuccukkal, egyébként semmit sem látnak. 
[ Szerkesztve ]

Godefroy
(senior tag)
Szép monitor.
"A világ bármely hazugságát ki lehet rakni véges számú igaz állításból. "

philoxenia
(MODERÁTOR)
Őkgyártanak minden típust, a saját leírásuk szerint különböző célokra, márpedig amennyire tudom, elismert gyártók....
Arra gondoltam egyébként az előző hsz-ben, hogy az olcsóbb VA panelek más hátrányokkal küzdenek, mivel nem érdemes egy 60k-s TN-t egy 300k-s S-IPS hez hasonlítani, a százezres VA-k pedig méret vagy sebességproblémákat mutatnak sokaknál legalábbis a leírások szerint. Ha játszik az ember, a színhűség háttérbe szorulhat például a mérettel szemben.
A kemény játékosok esküsznek a 100-120 fps-re amire szükségük van a jó játékhoz, kell nekik a különleges egér is, a monitorukat is hadd válasszák tehát ők meg.... 
[ Szerkesztve ]

Alex91
(PH! nagyúr)
Azt kell mondanom, hogy a 20"-os iMac-em TN+film-es kepe igenis ratyi a Samsung 173P-mhez kepest, pedig az nem mai gyerek...
(Es igenis, megeri megfizetni a felarat, csak lassan mar csak TN-es xart kap az ember...)
Sellerbuyer - Én azt gondolom, akik microservert használnak azért, mert felismerték, hogy szemléletváltásra van szükség, azok min. 20-30, de lehet, hogy 50 évvel járnak a többiek előtt és igazi úttörők.
Értem.

philoxenia
(MODERÁTOR)
Ezt ennyi helyen árulják, valahol csak lesz tán.... 
(#28) philoxenia válasza philoxenia (#27) üzenetére

philoxenia
(MODERÁTOR)
Itt tárgyalják egy kicsit. bocs hwsw

Alex91
(PH! nagyúr)
Ja, csak az ujabb moncsik kozott nem igazan talalsz... A legtobb mostanaban bejelentett TN-es...
Sellerbuyer - Én azt gondolom, akik microservert használnak azért, mert felismerték, hogy szemléletváltásra van szükség, azok min. 20-30, de lehet, hogy 50 évvel járnak a többiek előtt és igazi úttörők.

Kucsek
(tag)
Addig amíg nem kapok értelmes lapos monitort jó áron.Addig inkább nyomom egy 20 -as CRT-vel.Itt nem kell a betekintési szögek és más egyéb esetleg zavaró baromság miatt aggódnom.Pedig 100 ezres kártyám van.Nézhetem a filmet távolabról is.Ja és pixelhibáim sem lesznek
Lehet páran leköpködnek miatta ,mert ha látnák biztosan mondanák nézd mekorra meg biztos 15-20 kg- ,annyi is , de nem veszem fel mert szerintem a TNfilm nem produkál ilyen képminőséget még egy darabig.
Erről a fotózás jut eszembe.Van egy fotós barátom akinek van egy 500-600 ezres digit Nikon gépe.Azt mondja nem rossz meg minden de ha kiállításra készít képeket akkor a régi jól bevált filmes tükörreflexest használja amivel bármilyen időjárási körülmények között is dolgozhat és még a photoshop sem kell hozzá.Mert szerinte az már nem fotózás hanem a valóság elferdítése és kóklerség.Nem aggódik a -15 vagy -30 fokos hideg miatt sem.
Neked Kell Lenned A Legeslegjobbnak, Mert Ha Szar Vagy Akkor Lenyomnak!!!!
Ki mertek állni 10000:1-es dinamikus kontraszttal, miközben a Samsung 20000:1-et "demonstrál"? Híg fosch ez, nem más. 
Filtörd teknúz sztrím: http://twitter.com/erdoke

buherka
(PH! kedvence)
Híg fosch ez, nem más
Az...és a sok hülye meg megeszi 
Nekem is beleraktak a LG 32" LCD-be, 2X10W-os hangszórót Dolby Surround hangzással.
Úgy szólnak mint egy zsebrádió.
Menjenek a pics@ba!
Okos ember a más kárán tanul, a buta a sajátján, a hülye a sajátján se.
Egy monitor alapvető funkciója a képmegjelenítés, ezeknek sem más, az hogy van benne hangszóró, nem jelenti azt hogy neked dolbi digitálba fog szólni, még akkor sem ha rávan írva
az csak arra jó max hogy a windowsos hangokat hallhasd rajta, minden egyéb másra aki jót akar, normális hangfalakat vesz, szvsz
dehogy a témánál maradjak, bejövős nagyon a kinézete is a moncsinak, jó látni hogy adnak a formára a minőség mellett, és emelett eléggé olcsóra sikeredett, szerencsére 
[ Szerkesztve ]
Saját tapasztalat alapján engem pl. 20" wideon még nem zavar a TN, de 24-en azért inkább törekednék már valami jobb panelra még csak hobbi felhasználás esetén is.
"All Eyez On Me" "The greatest glory in living lies not in never falling, but in rising every time we fall." "When I was growing up, my family was so poor we couldn't afford to pay attention."

ddekany
(PH! addikt)
"60k körül már aránylag jó TN-t vehetsz 20"-22"-os méretben, ennyiért milyen VA-t tudsz venni?"
Na de pont erről van szó. Azért drága a VA, mert mindenhonnan továbbra is csak a TN ömlik. Ha elterjedt lenne a VA, akkor mindjárt nem 2x annyiba kerülne, és mindenki jól járna, kivéve a kereskedők. Ezért sopánkodnak sokan, amikor kijön egy mááár-megint-TN monitor, nem azért mert sznob milliomosok.

ddekany
(PH! addikt)
"A kemény játékosok esküsznek a 100-120 fps-re amire szükségük van a jó játékhoz, kell nekik a különleges egér is, a monitorukat is hadd válasszák tehát ők meg....
"
Ha vki a 100-120 fps-hez ragaszkodik, az aligha akar egy 60-75 Hz-es TFT-n játszani. Akkor már CRT-használ, mert az tényleg ki is tud rakni annyit.

xuldar
(őstag)
Ez nekem is eszembe jutott, mert hibás philo érvelése, ugyanakkor nem kötelező bekapcsolni a VSyncet. Ezeknél a játékoknál az a lényeg, hány FPS-t pumpál ki magából a VGA. Ez nincs összefüggésben azzal, hogy a monitor mennyire képes. Akinek kell a 100-120 megjelenített kép, annak CRT kell.
Azért jó mazochistának lenni, mert ha rossz, akkor jó. De ha meg jó, akkor rossz, tehát jó.

mecsek
(újonc)
Nem rossz kis monitor! 
Az enyém azért jobban tetszik, nem rég vettem:
[link]
Erről mi a véleményetek?
Veritate In Cubus Mortem
2 hétig használtam egy Dell 2407WFP-t nem gondoltam én se, hogy ekkora különbség lesz a 228WFP-hez képest. Árban kb 2-2,5x-es a szorzó, de azt kell mondjam megéri.
"Dedicated to purpose beyond reason" http://www.revizoronline.com/article.php?id=3520

hatarker30
(újonc)
ugyis a videokártyán mulik a legtöbb...
jük az uj monitorok de minél ujabb és minél szebb annáll kevesebbet bir szóval nem tudom mindenki tartsa meg a régi jo katodsugárcsoves monitorjaát

Lord Seraf
(lelkes újonc)
Ez így is van, a Crysyses szépségeket sem lehet már akármin élvezni. Nem elég lassan egy két magos gép, über videókártyával. 160GB-os vinyóval kinéznek a spanok is. Óriási mértékben megy a fejlődés. Én meg még mindig csak sima síkképcsőves monitorommal bohóckodok. és a két magos gépemet lassan négymagosra cserélhetem. Ki bírja ezt pénztárcával.
Nincs a világon szebb mint a cici

hatarker30
(újonc)
jó látni, hogy más is osztja a véleményem .. magyrul nehéz birni a lépést a technikával...
de amit láttam az uj lg monitor az nagyon franko kivancsi lennék én az árára

ddekany
(PH! addikt)
A megoldás olyan egyszerű, hogy csak olyan jártékkal szabad játszani, ami minimum 3 éves. Az újakkal ráér 3 év múlva is, nem de? Vagy van vmi határidő?
Önmagukat szívatják az emberek ezzel... gyakorlatilag minden más elvan egy közepes alatti gépen, csak a játékok nem. (Tekintsünk el a munkaszerűen 3D-zős és egyéb über-powerusereketől, az ritka.)

ddekany
(PH! addikt)
VSync nélkül is igen nagy a különbség a 60Hz-en megjelenített 120 fps és a 100Hz-en megjelenített 120 fps közt. Mármint, ha már valaki akkor cyborg, hogy minden számít neki. Megnézném, a pró játékosok mit használnak, de gyanítom döntő többségük CRT-t.
[ Szerkesztve ]
Én egy régebbi 22-es előtt ülök most (M228WA-BZ, tuneres, hd ready, stb) és vmi tökjó
Gondolom, milyen lehet az újabb 
[ Szerkesztve ]
"Football isn't a contact sport; it's a collision sport. Dancing is a contact sport." // Amíg a Föld kerek, mindig lesznek OPELEK!!!!! // 8v az igazi, nem a V8 -> Kadett 4ever

Balika911
(PH! kedvence)
Ha minden igaz, kb. egy hónap múlva eladom a 24" MVA paneles Dell monitoromat - kíváncsi vagyok, mennyien fognak tolongani érte...
Igazából a TN panelhez 19" méret felett még nem volt szerencsém, de az alapján amit a hasonló topicokban leírnak róla, elég selejt lehet. 
Azok nem spva panellel vannak szerelve? Vagy ez vmi régebbi típus.
Samsung 40N87 lesz a helyére? : )
"Dedicated to purpose beyond reason" http://www.revizoronline.com/article.php?id=3520