Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#51) z0d1AK válasza Ren Hoek (#49) üzenetére

z0d1AK
(VIP)
LOGOUT blog

Ilyen helyeken sem az olcsóbb 6 magos megoldást fogják majd nézni valószínűleg.

Ilyen helyen otthon érezném én magam:))

| Nem én vagyok bezárva közétek. Ti vagytok összezárva velem. | Nokia 100 - 4499 forint |

(#52) Barthezz2 válasza mickemoto (#46) üzenetére

Barthezz2
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Nekem 5000+ volt az előző, azt váltotta a mostani A II 240, de így akár a 4 magot ki is hagyhatom majd, jöhet a 6, és még lapot/ramot se kell cserélnem :))

adalbert1: minek a 6 mag? :DDD

..I am just a man, Not superhuman.. ..Just another day in the world we live..

(#53) FRENK1988 válasza danati (#3) üzenetére

FRENK1988
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Birnád mi ;] Én is :DDD

>> http://tinyurl.hu/i3i6/ << Referenciám| HTC Surround 7 16GB WP 7.5

(#54) Crytek

Crytek
(őstag)
LOGOUT blog

Amúgy meg remélem a GTA 4-re jó hatással lesz :DD

AsusP5K,E6750,4GB DDR 2,GTX 460 1GB HAWK, 3760 GB HDD

(#55) Móci válasza Gyuri27 (#43) üzenetére

Móci
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Jó poén, menő lenne, ha menne benne. :D

"I see the diamonds, but you only see the rock"

(#56) Keldor papa

Keldor papa
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Az AMD remélem jó áron adja majd a Thubant!:) Az Intel egyelőre a 980X-el szerintem senkinek sem pálya...

(#57) Gergo88 válasza Keldor papa (#56) üzenetére

Gergo88
(fanatikus tag)

Ugyan annak a vásárlórétegnek szánják mint a 975 EE-t...

Basu gasu bakuhatsu busu basu gaido.

(#58) yakuza.tora válasza Barthezz2 (#52) üzenetére

yakuza.tora
(PH! addikt)

Én is így okoskodtam a mostani gépcserénél! :B

Alléz Olympique de Marseille!

(#59) Tomate

Tomate
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Jók lesznek ezek a 6magosok. Az AMD procija szimpatikusabb, (már csak azért is mert nem írtak árat :) ) Az intelnek meg megint vastagon fogott a cerkája. Sniper biztos benevez egyre. Azért az hogy AM2+ ban is megy ez a nem mindegy...

[ Szerkesztve ]

(#60) McClane

McClane
(fanatikus tag)

Vajon a hatmagos AMD-kből is lesz BE?

A világon két fajta ember létezik, az egyik a megoldást keresi, másik a kifogást.

(#61) Oliverda válasza McClane (#60) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

100%

"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

(#62) McClane válasza Oliverda (#61) üzenetére

McClane
(fanatikus tag)

Remek :)

A világon két fajta ember létezik, az egyik a megoldást keresi, másik a kifogást.

(#63) leviske

leviske
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Fura, hogy az AMD a Gigabyte lapjaiban állítgat ki folyton, (a Dragon debütálásánál is az Ő lapjaik szerepeltek leginkább) pedig BIOS szempontjából biztos nem ők a legmegbízhatóbbak, felszereltségben meg kb ugyan azt adják, mint a többi gyártó. :F

"És robbanó tartály mögött vihorászni tűzharc közepén szerintem még a Nők lapja horoszkópja szerint sem jelent jót." /by MAZUR [GS'10J]

(#64) 8nemesis8

8nemesis8
(PH! addikt)

Ez hirtelen jött vagyis, hogy kezdenek jönni a 6magosok. Még a 4magosok szinte alig tudtak elterjedni, mert 2maggal is szépen ki lehetett bírni.

(#65) z0d1AK válasza leviske (#63) üzenetére

z0d1AK
(VIP)
LOGOUT blog

Gondolom van köztük valamilyen együttműködés.
Mivel kölcsönös reklámról talán nem lehet itt beszélni (Giga nem reklámozza úgy az AMD-t), így feltételezem, fizet érte a Giga

| Nem én vagyok bezárva közétek. Ti vagytok összezárva velem. | Nokia 100 - 4499 forint |

(#66) bitblueduck válasza putti (#11) üzenetére

bitblueduck
(tag)
LOGOUT blog

Azért a 6 mag, mert 2 magosból kb 5+ GHz-es kellene, hogy hozza egy 4 magos számítási kapacitását, és 7+ GHz, hogy hozza a 6 magosét. A Pentium 4 vége óta megtört az órajelnövekedés tempója. Előbb utóbb ehhez kell alkalmazkodni. Én is készítettem már N magon futó programot. Kb ezért.
8nemesis8: Egy ideje van már C2Q, meg Phenom. Aztán az i7 ahogy nézzük.. 4 magos, de majdnem mondható 8nak is. Szerintem van már néhány darab a felhasználóknál, ez nem olyan hirtelen.

[ Szerkesztve ]

An open mind is like a fortress with its gates unbarred and unguarded.

(#67) z0d1AK válasza bitblueduck (#66) üzenetére

z0d1AK
(VIP)
LOGOUT blog

Azért tértek át a több magra az órajelek emelése helyett, mivel több magon kisebb áramfelvétellel és hőkibocsátással elérhető az a teljesítmény, mint egy magasabb órajelű egymagos processzor esetében.

Tulajdonképpen a Vista veszte is az lett, hogy a tervezők arra számítottak, mikor elkezdték, hogy több gigahertz-re számítottak, helyette viszont lett a több mag.

(#68) TESCO-Zsömle válasza z0d1AK (#67) üzenetére

TESCO-Zsömle
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

És nem utolsó sorban, a magok ki/be kapcsolgatása révén sokkal jobban skálázódik a fogyasztása is.

[ Szerkesztve ]

Aquatuning.de-ről rendelés hamarosan! Akit érdekel -> PÜ nekem! (Elhalasztva 1 hónappal!) 06.10-ig.

(#69) nkmedve válasza mickemoto (#46) üzenetére

nkmedve
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Ez vicces, én pont 5000+-ról váltottam E5200-ra, mert nagyon olcsón megkaptam. :) Én nem bántam meg, mert valami nagyon régi AM2-s lapom volt az AMD-hez amibe már nem ment volna jobb proci bele. Teljesitményben azért eleg nagy ugrás volt a két proci között (overclockolva mind a kettő).

(#70) bitblueduck válasza z0d1AK (#67) üzenetére

bitblueduck
(tag)
LOGOUT blog

Kösz a kiegészítést. Azt hittem ezt nem kell magyarázni miért. De lehet hogy nem mindenkiben hagyott ilyen mély nyomokat a NetBurst, mint bennem.

An open mind is like a fortress with its gates unbarred and unguarded.

(#71) JColee válasza Gergo88 (#57) üzenetére

JColee
(őstag)
LOGOUT blog

ezt nem hiszem, ahhoz pöppet nagyobb órajelek kellenének

[ Szerkesztve ]

A szerver a kérést zavarosnak találta és nem tudja hogy hajtsa végre.

(#72) 8nemesis8 válasza bitblueduck (#66) üzenetére

8nemesis8
(PH! addikt)

Azért az i7 meg a Phenom II nem olyan régi. Akkor azt mondom, hogy gyorsabban jött, most a 6magos, mint korábban 2után a 4.

(#73) z0d1AK válasza TESCO-Zsömle (#68) üzenetére

z0d1AK
(VIP)
LOGOUT blog

Igen, ez is egy nagyon hasznos előny.

(#74) daa-raa válasza bitblueduck (#66) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Már a NetBurst vége előtt kiderült, hogy az órajel eszetlen emelése zsákutca. Nem véletlenül dobta ki az intel, és nyúlt vissza a P6-hoz.

Arra meg, hogy négy magot se használ ki semmi, nem hogy hatot: pl hat egyszálon futó program nagyon is ki tud használni hat magot, és közben még nem is nagyon zavarják egymást...

[ Szerkesztve ]

Si vis pacem, para bellum.

(#75) schawo

schawo
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

A DAW, amit használok (Reaper), már most natívan skálázódik 16 CPU-ig. A jóból nem árt a sok :P
(#70) bitblueduck A Pentium D 830-am túl mély nyomot hagyott bennem :(((

[ Szerkesztve ]

Szigorúan magánvélemény. Olvassa el a mellékelt tájékoztatót, vagy forduljon orvoshoz!

(#76) iSonic

iSonic
(őstag)
LOGOUT blog

Várom az AMD hatmagosát ;)

[ Szerkesztve ]

(#77) Robi BALBOA válasza schawo (#75) üzenetére

Robi BALBOA
(őstag)

Nekem a Pentium D 840EE az bejött, csak el kellett adnom, pedig olyan jó volt főleg télen! :DDD

Én akkor fogok ilyen 6magos procit venni ha kint lesznek a 8magosak és az árak mérséklődnek, de van egy sanda gyanúm, hogy az Intel féle 6 magos procik még akkor is aranyárban lesznek!

Tuning mindenek felett! Legjobb a Legrosszabb! by Karesz:) , Én: és mivel iszod a Vodkát Karesz? Karesz: Hát,Ö?!?> Haverokkal!:) , Nem az a lényeg honnan jössz, hanem, hogy mit ISZOL!!! by-Bekő Lacika- ELADÓ A GÉPEM

(#78) fLeSs válasza Robi BALBOA (#77) üzenetére

fLeSs
(VIP)
LOGOUT blog

szinte tuti, mivel ezek "extreme edition" modellek. az lga1366-os procik drágák maradnak.

(#79) NetRolller3D

NetRolller3D
(lelkes újonc)

Egyébként ha fölmegy az ember az eBay-re, már lehet találni 6 magosakat... mondjuk valószínűleg ES/QS példányok lehetnek.

Villanyszerelő gyászbeszéde: "Jó vezető voltál, mindig nagy volt körülötted a feszültség; de most, hogy kiverted a biztosítékot - földelünk!"

(#80) FRENK1988 válasza NetRolller3D (#79) üzenetére

FRENK1988
(PH! addikt)
LOGOUT blog

De azok inkább Opteronok. Még az Intel megoldásra várni kellene ;]

>> http://tinyurl.hu/i3i6/ << Referenciám| HTC Surround 7 16GB WP 7.5

(#81) Morden24 válasza z0d1AK (#67) üzenetére

Morden24
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Mármint úgy érted, hogy a resetelt Longhorn-nak lett ez a veszte :)
A Vista tökéletesen kezeli a több magot.

Sectumsempra - For Enemies

(#82) Pyton

Pyton
(fanatikus tag)

AM2+ támogatás, ez valóban dícséretes. Azt hiszem mostmár tényleg elhallgathatnak azok, akik szerint nem lehet kihajtani egy AGP-s HD3850/4670-es Radeont, mert nincs hozzá proci...

(#83) Perillustris

Perillustris
(fanatikus tag)

Én arra a következtetésre jutottam, hogy ezentúl méginkább lebeszélendő minden narancstermelő arról, hogy processzorgyártásra álljon át. Hiszen sok-sok évig azt szokta meg, hogy a terményét akkor tudja jó áron eladni, ha kevés mag van benne.

Ezzel az elvvel nagyot bukna a Szilikon-völgyben. :DDD

Perillustris

(#84) Killer01

Killer01
(senior tag)

Nos, lassan tényleg oda jutunk hogy több mag lesz egy processzorban mint egy dinnyében :DDD
szvsz ezek a 6 magosok majd kb2-3 év múlva fognak teljesítményben igazán kihasználva lenni asztali fronton. Elég ha csak a 4 magos megoldásokra gondolok, azok is jelen vannak egy ideje és (néhány spec programtól eltekintve) egy átlag user nem igazán profitál az erejükből.

"Szerves kísértetek kísérnek minket, akik ha kell írnak vagy beszélnek" Philip K. Dick

(#85) Balika911 válasza Perillustris (#83) üzenetére

Balika911
(PH! kedvence)

Hát még a Szilícium-völgyben.

(#86) Balika911 válasza Killer01 (#84) üzenetére

Balika911
(PH! kedvence)

"szvsz ezek a 6 magosok majd kb2-3 év múlva fognak teljesítményben igazán kihasználva lenni asztali fronton."

Ilyesmit már 2007-ben is lehetett olvasni a Kentsfield megjelenése kapcsán. Mondjuk kérdés, hogy mit értesz "asztali fronton". :)
A második gondolatoddal viszont egyetértek.

[ Szerkesztve ]

(#87) Killer01 válasza Balika911 (#86) üzenetére

Killer01
(senior tag)

"Mondjuk kérdés, hogy mit értesz asztali fronton"
Az átlag usert, aki mondjuk nem 3d tervezéssel meg töménytelen konvertálásokkal tengeti napjait.

"Szerves kísértetek kísérnek minket, akik ha kell írnak vagy beszélnek" Philip K. Dick

(#88) Balika911 válasza Killer01 (#87) üzenetére

Balika911
(PH! kedvence)

Az olyannak tényleg nem kell 6 mag.

(#89) Joci10 válasza Killer01 (#84) üzenetére

Joci10
(senior tag)

Egy dolgot elfelejtesz: ezek nem olyan hatmagosok, hogy mindig hatmagosként használod őket. Ezek olyanok, hogy ha kell, akkor hat magon tudod őket járatni, ha viszont nem kell, akkor csak kettőn-hármon fognak futni, de nagyobb órajelekkel.

(#90) RepeatSector

RepeatSector
(senior tag)
LOGOUT blog

gyerekek de minek ez a 6mag nekem van egy 5000+-os x2-es 2magosom annak is le van véve az órajele 2100mhz-re nem is melegszik és én még játszom is ezek is felesleges dolgok, mint a gamer notebook

(#91) dy_nmq válasza RepeatSector (#90) üzenetére

dy_nmq
(fanatikus tag)

akkor probálj meg renderelni az 5000+-os x2-del ;)

http://dy217.cgsociety.org/gallery/

(#92) z0d1AK válasza Balika911 (#88) üzenetére

z0d1AK
(VIP)
LOGOUT blog

Ha azt nézzük, a mai átlag felhasználónak bőven elég egy Nettop gép is.
Hiszen az átlag felhasználó ma már internetezik, zenét hallgat, filmet néz, irodai programcsomagot használ. Ezen kívül nem sok olyan programot használ, amihez feltétlenül szükséges volna a 6 mag (itt elsősorban nem a Ph! felhasználókra gondolok, itt mindenkinek kell még a 8 is).

(#93) Balika911 válasza Joci10 (#89) üzenetére

Balika911
(PH! kedvence)

Ez nem több, mint egy okos extra szolgáltatás. Ettől még a 6 mag marad a processzorok lényege.

(#94) antikomcsi válasza RepeatSector (#90) üzenetére

antikomcsi
(PH! kedvence)

Tedd hozzá, hogy Neked felesleges. :U

Ha mindíg minden felesleges lett volna, akkor ma egy darab pattintott kővel lapulnál a bozótban, prédára várva.

Nekem példáúl nem felesleges, mert én szeretek játszani, de az egy x2-esen 2100MHz-en ma már nem megy. Neked elég, nekem pedig már nem, különbözőek az igények.

A 6 mag is jól fog jönni szoktam tömöritgetni, konvertálni, és nem bánom majd ha spórolok néhány percet.

(#92) z0d1AK

Miaz, hogy kell a 8 mag? Még kevés is. ;] :DDD ;]

[ Szerkesztve ]

(#95) Killer01 válasza Joci10 (#89) üzenetére

Killer01
(senior tag)

Ez mind szép és jó, de ha van neked egy géped 2 vagy 4 magos proccal akkor miért is kéne -a közeljövőben- lecserélni 6 magosra? Hogy kikapcsolhasson a pluszban megvásárolt cucc fele ha nem használod? :U

(#96) z0d1AK válasza antikomcsi (#94) üzenetére

z0d1AK
(VIP)
LOGOUT blog

Bár elég ritkán játszom, de akkor bőven elég a 4000+ is. - ízlések és pofonok:D

Én is szeretnék néhány percet spórolni, de még úgy döntöttem, nem jött el az ideje a cserének. Tegnap is az iskolába vittem az videót renderelni, az ott lévő E5300-as proci harmad annyi idő alatt megette.

Pont elég az, hogy ezzel ki volna használva egy 6 magos proci is teljesen, ha sokat renderelek.
És amikor nem, akkor meg megy csak 1-3 mag.
Ennek az az értelme, hogy nem zabál annyit, mégis mindig annyi teljesítményt ad le, amennyire szükséged van.

[ Szerkesztve ]

(#97) Balika911 válasza dy_nmq (#91) üzenetére

Balika911
(PH! kedvence)

Ezt egy ennél gyengébb processzorral számoltattam ki. ;)
Itt is az a kérdés, hogy mit kell renderelni. Nem kell úgy beállítani, hogy egy kétmagos még hobby szinten is használhatatlan erre, mert indulásnak tökéletes. Aki ilyenből él, az megint egy másik kategória.

z0d1AK:

Ha a fent definiált átlagot nézzük, akkor tényleg elég lehet a nettop, nem véletlenül nyomják őket a gyártók. Bár ahogy olvasom, a HD filmekkel azért lehet probléma, s a flash animációkkal is.
Nálam az asztali fronthoz az is hozzátartozik, hogy a pár éves játékokat azért elfuttassa. Ehhez már nem jó a nettop.

[ Szerkesztve ]

(#98) Joci10 válasza Killer01 (#95) üzenetére

Joci10
(senior tag)

Nem. Azért, hogy ha vannak olyan programok, amikkel kihasználod a 6 magot, akkor hamarabb lesz kész a feladat, mint egyébként - viszont nem fog többet fogyasztani, ha csak 2-3-ra van szükséged.
Viszont ha (szinte) soha nem használod ki a 6 magot, akkor nem kell fejleszteni (most még).

(#99) ]Phobos[ válasza Iscariah (#23) üzenetére

]Phobos[
(senior tag)

"Régen az egymagos procik korában főként az órajelek növelése jelentette az egyre nagyobb teljesítményt. Manapság a cache és a magok mennyisége jelenti ugyanezt. Ha már ezen is túllépünk (ha lesz ilyen) akkor vajon mi fog következni?"

Quantum processzorok valószínűleg. De az még nem holnap lesz :))

Feltöltőkártyás netem van, így nem lógok fent minden nap. Telószám az adataimnál, késő este el tudsz érni, ha fontos. Köszike! Semmi sem lehetetlen, csak nem túl valószínű!

(#100) aram01

aram01
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

jöhetnek legalább tolják le a többi árát :K

http://prohardver.hu/tema/olaszorszagban_lakom_dolgozom_odavagyom_beszelgeto/friss.html#msg11

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.