Hirdetés

2012. május 31., csütörtök

(#1) G4ula84

G4ula84
(senior tag)

A 4et sem támogatják nem, hogy a 6 magot :D Nem mindha szükségem lenne meg föképp pénzem rá :D :R

Nem rossz, de nem is jó, de legalább nem rossz.

(#2) bitblueduck válasza G4ula84 (#1) üzenetére

bitblueduck
(tag)
LOGOUT blog

Gratulálok ehhez a hozzászóláshoz.

An open mind is like a fortress with its gates unbarred and unguarded.

(#3) danati

danati
(senior tag)

Remélem lesz valami Sempron X1 @ PhenomII X6 mod. :DDD

(#4) antikomcsi

antikomcsi
(PH! kedvence)

Én már várom ezt a jó kis Thuban-t, jobban bízok a natív 6 magban, mint a csiri-biris 12-ben. ;]

A 125W-os osztályba sorolás a csúcsmodellnél, engem arra enged következtetni, hogy fog jönni nagyobb modell ha kell, 3-3.2GHz-en, 140W-al, nomeg arra hogy a 2.8GHz alap órajel ellenére lehet majd húzni, ha valakinek arra lesz ingere.

(#5) yakuza.tora

yakuza.tora
(PH! addikt)

A 8magos Thuban mikor érkezik? :F

Alléz Olympique de Marseille!

(#6) z0d1AK

z0d1AK
(VIP)
LOGOUT blog

Új "korszak" indul akkor a tavasszal.
Bár én még a 2 magon sem léptem túl.
Remélem az ért az év végére jelentős árcsökkentést hoz az egész piacra:)

antikomcsi: Valószínűleg lesz olyan, aki azt fogja mondani, hogy szüksége van arra, hogy ezt is húzza.:DDD

Viszont az AMD jól teszi, hogy viszonylag hamar kiadja az Intel után a maga példányát, mert úgy járhatna, mint amikor kijött a C2D

[ Szerkesztve ]

| Nem én vagyok bezárva közétek. Ti vagytok összezárva velem. |

(#7) Oliverda válasza yakuza.tora (#5) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Az soha. :)

"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

(#8) AXisBOLD válasza G4ula84 (#1) üzenetére

AXisBOLD
(PH! addikt)
LOGOUT blog

4et sem támogatják...miről beszélsz :F hülyeségeket nem kellene írni.

z0d1AK: én is bízom az árcsökkenésben :K. a jó lap nálad már adott :), most már csak procit kell választanod.

[ Szerkesztve ]

Aurea mediocritas

(#9) zed1983

zed1983
(őstag)

Itt volt már akkor ennek az újításnak az ideje AMD procikhoz
Core i7-980X jó ára van az biztos

(#10) Daczy

Daczy
(fanatikus tag)

háát... :Y

hova ez a nagy sietség? :F az átlag alkalmazások még a 4 magot se használják ki, miért van szükség 6-ra? :F

nem úgy van az Sztálin elvtárs....

(#11) putti válasza bitblueduck (#2) üzenetére

putti
(fanatikus tag)

Szerintem van valami az első hozzászólásban. Nem teszem fel a kérdést hogy minek a hat mag, mert ebben a formában hülyeség is lenne. Mindíg is fejlődünk és ez így lesz jó. Később tuti már ezek is kevesek lesznek.
De ha mondjuk vásárlásra adom a fejem és mérlegelnem kell hogy nekem mire is kell az adott konfig, (jelen esetben nekem game-re), akkor feltenném a kérdést magamnak hogy minek a hat mag amikor még alig olyan játék ami kihasználja a 4-et is. Igaz ami igaz egyre több olyan alkalmazás van, de nem mondhatni hogy a 4 magot használó programok 60-70% felett vannak még.
Természetesen a dolognak vannak előnyei is, pl valszeg ennek hatására le fognak esni a jelenlegi 4 magos i5 és i7-es procik ára és amikor már zömében 4 magos procit támogató alkalmazások/programok lesznek, megfizethetőek/megfizethetőbbek lesznek a 4 magos procik ára. Nemrég volt itt teszt a PH-n a 2 és 4 magos procik összehasonlításáról, ha jól emlékszem az UT3-at kivéve( ami támogatja a 4 magos cpu-t) mindegyik játéknál kb 5-8 FPS növekedés volt a 4 magos proci használatánál.

(#12) yakuza.tora válasza Oliverda (#7) üzenetére

yakuza.tora
(PH! addikt)

Miért? Nem úgy volt, hogy lesz 8magos is?

(#13) Roxbury

Roxbury
(senior tag)

Kiváncsi leszek a tesztekre! Remélem lesz később Athlon II X6 is, L3 Cache aktiválási lehetőséggel megint talán, mert arra benevezek! :D

[ Szerkesztve ]

(#14) z0d1AK válasza AXisBOLD (#8) üzenetére

z0d1AK
(VIP)
LOGOUT blog

Igen, de jelenleg szerintem várom azt a bizonyos csökkenést, és váltás esetében sem hiszem, hogy 6 mag következne.

Viszont valószínűnek találom a 4 magot, már csak azért, hogy valóban előlépés legyen.

Éppen a szakdolgozatomhoz konvertálok videót. Hát most jó lenne egy erősebb 4 magos...:F

Daczy: Azért hozzák a 6 magot, mert így újból lesz miből még több pénzt kisajtolni.

[ Szerkesztve ]

(#15) Killing

Killing
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Örülök hogy itt is van kompatibilitás. :)

Meg mért pont most jönne ki a táp gyengesége, mind a két kari annyira nagy teljesítményű, h már bootkor pezsgőt bontanak a DÉMÁSZ-nál?-by finest

(#16) Himym válasza yakuza.tora (#12) üzenetére

Himym
(senior tag)

De igen volt ilyenről szó de én szerintem az jövőre fog debutálni a mostani 32nmes gulftown ellen "Bulldozer" csoport alatt.

AMD-nél már megfigyelhető, hogy plusz két maggal támad az intel előző genei ellen.

Pl.: Core 2 quad és core 2 duo ellen meg a phenom II x4 XXX
Gulftown ellen fog menni a Bulldozer

Ha jól gondolom akkor igazságom van. :R Ha nem akko javítsatok ki. :P

(#17) Kopi31415 válasza antikomcsi (#4) üzenetére

Kopi31415
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Mert az intel nem natív hat magos? :U

Érettségi feladat, SZÁMÍTÁSTECHNIKA Írjon BASIC nyelven egy grafikus alapú multitask operációs rendszert, amely kivédi a Windows 98 potenciális hibáit.

(#18) Ren Hoek válasza z0d1AK (#14) üzenetére

Ren Hoek
(őstag)

Hehe, énis épp a szakdogámhoz (flashvideós portál) konvertálok HDV videókat : :D 4 magos Phenom II nagyon szépen teszi a dolgát. Tudom tudom i7 jobb ilyenre... de kit érdekel? Nem akartam kipengetni sokszortöbb pénzt rá...

Szóval bőven jók az AMD megoldásai. Aki ilyen melókra használja a gépét, annak akár olcsóbb, alternatív megoldást nyújthat a 6 magos Thuban, mint az Intel 6 magosai...

Nem írom alá!

(#19) yakuza.tora válasza Himym (#16) üzenetére

yakuza.tora
(PH! addikt)

Én is erre emlékszem, de úgy, hogy az a 8magos még kompatibilis lesz a Crosshair III deszkámmal... :K

(#20) Crytek

Crytek
(őstag)
LOGOUT blog

Remélem az árazása hasonló jó lesz mint az AMD 4 magosainak!

AsusP5K,E6750,4GB DDR 2,GTX 460 1GB HAWK, 3760 GB HDD

(#21) Oliverda válasza yakuza.tora (#12) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Ebből biztos nem.

"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

(#22) Himym válasza yakuza.tora (#19) üzenetére

Himym
(senior tag)

Igen ezt külföldi fórumokon is olvastam egyelőre még nincs semmi infórmáció a prociról visszont az amd fórumán már kezdik kitapicskolni, hogy mi lesz a Bulldozer alá...

Amit leszürtem, hogy lesz egy AM3v2 ( v=version :DD ) és egy AM3+... hogy mi hova mikor és miért semmi infó. :R

Szerk: Oliverdanak igaza van Thubanból nem lesz 8 magos az annó volt még úgy de nem majd a buldózerben...

[ Szerkesztve ]

(#23) Iscariah

Iscariah
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Régen az egymagos procik korában főként az órajelek növelése jelentette az egyre nagyobb teljesítményt. Manapság a cache és a magok mennyisége jelenti ugyanezt. Ha már ezen is túllépünk (ha lesz ilyen) akkor vajon mi fog következni?

REAL EYES REALIZE REAL LIES.

(#24) Móci

Móci
(PH! addikt)
LOGOUT blog

AM2+/AM3? Egész 'gazdaságos' lesz ez a Thuban...
Gondolom a fogyasztás kedvezően fog alakulni, ha a proci lekapcsolja a magokat, no meg dinamikusan változtatja az órajelüket.
Ígéretes, nagyon várom már!

"I see the diamonds, but you only see the rock"

(#25) Kopi31415 válasza Iscariah (#23) üzenetére

Kopi31415
(PH! addikt)
LOGOUT blog

processzorok száma, mi más.

Érettségi feladat, SZÁMÍTÁSTECHNIKA Írjon BASIC nyelven egy grafikus alapú multitask operációs rendszert, amely kivédi a Windows 98 potenciális hibáit.

(#26) Mobi28

Mobi28
(tag)
LOGOUT blog

Kemény kis procik lesznek. Pár éve még tátott szájjal bámultam, hogy a Quake4 mekkorát gyorsult a +1 magnak köszönhetően. Ma pedig már a 6magos cuccokat nyomatják. Következő gondolatom rögtön az volt most, hogy lassan mezei halandó számára is elérhetőek leszenek az asztali 6magos cuccok, vajon mennyire fog elszaladni a ló a játékfejlesztőkkel... :(

(#27) JColee válasza putti (#11) üzenetére

JColee
(őstag)
LOGOUT blog

cpu magból nem árt, ha több van, mint amit egy alkalmazás kihasznál
ugyanez a helyzet memóriával is

A szerver a kérést zavarosnak találta és nem tudja hogy hajtsa végre.

(#28) G4ula84 válasza AXisBOLD (#8) üzenetére

G4ula84
(senior tag)

Quadra gondoltam, hogy mi használja ki azt most meg már 6 mag. Így jobb már ?

(#29) G4ula84 válasza bitblueduck (#2) üzenetére

G4ula84
(senior tag)

Köszi :R

(#30) yakuza.tora válasza Himym (#22) üzenetére

yakuza.tora
(PH! addikt)

Micsoda? :Y AM3v2 és AM3+ ???

Oliverda: Kár...

(#31) luw2win

luw2win
(őstag)
LOGOUT blog

Kíváncsi leszek az AMD vs Intel 6 magos harcra :)

.“Azért nem jut olyan sok ember sehova az életben, mert a hátsó kertben keresgélik a négylevelű lóheréket.”

(#32) Oliverda válasza yakuza.tora (#30) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Majd jövőre lesz 8 magos de annak már nem sok köze lesz ehhez a 6 magoshoz.

Az AM3+ meg még elég pletyka szinten van. Sőt az AM3r2 egylátalán nem jelent automatikusan AM3+ foglalatot. A hivatalos slide-on sima AM3 volt feltüntetve az első asztali Bulldozer procikhoz.

(#33) mickemoto

mickemoto
(fanatikus tag)

AM2+ is támogatja az új 6 magos procikat, ez azért dícséretes :C

"Szövőgyárban kelmét szőnek: fent is lent meg lent is lent. Kikent kifent késköszörűs lent is fent meg fent is fent."

(#34) z0d1AK válasza Ren Hoek (#18) üzenetére

z0d1AK
(VIP)
LOGOUT blog

Te még könnyen beszélhetsz, én 4000+-os procival kezdtem el tegnap előtt este konvertálni a HD videót...
Inkább ma bevittem a suliba, és ott csináltam meg, mert az ottani E5300-as proci harmad annyi idő alatt csinálta meg, és ráért menni ott magának.

mickemoto: Az AMD azért nagyot húzhat ezzel a kompatibilitással, szemben az Intellel, akinek ugye több foglalata van egyszerre piacon

[ Szerkesztve ]

(#35) Zanik válasza G4ula84 (#28) üzenetére

Zanik
(őstag)
LOGOUT blog

Nem csak játékokban kéne gondolkozni, máshol bizony jól jön a 2-nél több mag!

"Nobody expects the Spanish Inquisition!"

(#36) 8zabi

8zabi
(senior tag)
LOGOUT blog

nekem az első képen látható 24gb ram-on akadt meg a szemem, nem a sok magon :D

Eladó Galaxy Spica: hardverapro.hu/apro/galaxy_spica_gt-i5700/friss.html

(#37) ftc

ftc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Hehe transzisztor szimulációhoz ideális lesz...nem kell napokat várni majd

(#38) Barthezz2

Barthezz2
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Nem úgy volt, hogy a thuban only DDR3(azaz AM3) lesz? Na nem mintha gond lenne,hogy nem :D

..I am just a man, Not superhuman.. ..Just another day in the world we live..

(#39) Móci válasza 8zabi (#36) üzenetére

Móci
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Nem is olyan sok az... :D

Barthezz2: azért az durva, hogy mondjuk egy 15 ropis Asrock lapban is lehet majd hajtani a procit...

[ Szerkesztve ]

"I see the diamonds, but you only see the rock"

(#40) z0d1AK válasza 8zabi (#36) üzenetére

z0d1AK
(VIP)
LOGOUT blog

Végül is ha úgy vesszük, a 24 most soknak tűnik.
Viszont egy olyan alkalmazásnál, ami kihasználja majd teljesen ezt a 6 magot, ott jól jöhet akár. Ilyen lehet egy komoly tervező, vagy videóvágó program.

(#41) Barthezz2 válasza Móci (#39) üzenetére

Barthezz2
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Az ám, meg így még nekem is jó lesz :C

[ Szerkesztve ]

..I am just a man, Not superhuman.. ..Just another day in the world we live..

(#42) Malachi

Malachi
(őstag)

fogyasztás ide vagy oda, mégis csak rokonszenvesebb az AMD megoldása a foglalatokkal. nagyon komoly, hogy több éves lapokban is megy majd a legújabb processzoruk. :K

(#43) Gyuri27 válasza Móci (#39) üzenetére

Gyuri27
(PH! nagyúr)

15 ropi? Hol élsz? [link] eddig ebben a lapban minden megy. Ha megy a 6 mag is benne akkor a 10-11k-s árával verhetetlenül olcsó hatmagos konfigot lehet összehozni. :DDD

diablohungary.hu - tiszta erőből diablo :)

(#44) NLZ

NLZ
(kvázi-tag)

A 140W-s megoldás is jöhetne majd, jó hatással lenne a Dynamic Accelerationra, ha rögtön nagyobb határok között mozoghatna.

(#45) yakuza.tora válasza Oliverda (#32) üzenetére

yakuza.tora
(PH! addikt)

"A hivatalos slide-on sima AM3 volt feltüntetve az első asztali Bulldozer procikhoz."
Na látod, ez már nagggyon jól hangzik! :C

(#46) mickemoto válasza Barthezz2 (#41) üzenetére

mickemoto
(fanatikus tag)

Annó az 5000+ és azE5200 között vaciláltam , már többször megbántam hogy az utóbbit választottam :W

"Szövőgyárban kelmét szőnek: fent is lent meg lent is lent. Kikent kifent késköszörűs lent is fent meg fent is fent."

(#47) sagesz93

sagesz93
(PH! addikt)

gta 4-hez biztos jó lesz :D

(#48) lorenzen

lorenzen
(senior tag)
LOGOUT blog

A cikk első képén látható Ht 12 processzor megindította a fantáziámat.
Nagyjából egy éve szóltak az első hírek az Intel 64 magos processzoráról.
Hogy nézne ki a feladatkezelő 64 mag HT-vel?
A magok számának kihasználhatósága javul ha több program fut a rendszeren.
De eljött az idő, amikor az op.rendszergyártóknak - Windows, Linux, .. egyszóval mindenkinek - le kell ülni és végig gondolni, ideje van egy új alapokra helyezett op.rendszer megépítésének.
A növekedő magszámokat hatékonyabban kell felhasználni. Utána a szoftvergyártóknak is kapaszkodniuk kell majd. (A visszafelé való kompatibilitást el kellene már felejteni.)

Adj vért, életet adsz!! (Az aláírás, a vámpírok támogatásával jöhetett létre.)

(#49) Ren Hoek válasza z0d1AK (#40) üzenetére

Ren Hoek
(őstag)

Jah, van még hová fejlődni... Jelenleg Fusion5-el dolgozok (utómunka szoftver, mint az AE) ilyen animációs filmen, hát simán telinyomja a 4 GB ramot, bizony ott már megizzad a proci is 3.2 Ghz-en. Mondjuk nemcsoda, van egy jelenetben 10 merge (minden féle effekt meg layer, particle system stb) 5 FPS-el megy csak. Bent a studióban bezzeg 10 iMac pro + az a brutál iMac amiben 2x i7-es van... A vicc az, hogy nem kezeli a 8 magot rendesen a Mac OS. (Pontosan nemtudom mi van rajta) ezért Win-t raktak rá... Volt hogy XP-vel ment.Lehet bent kéne dólgozni...dehát otthonról kényelmesebb melózni, kakaó/sör mellől :DD

Cimbiék fotóstudiójában is van egy csomó Mac. Ők azzal a 40 vagy 60 Megapixeles Phase One hátfallal Hasselbladon fotóznak live-ban a Mac-re. Akkori legerősebb gép 1.5 perc alatt vitt át 1 tömörítetlen RAW-ot. Vmi a többmillás fotógép szoftverrel is gond volt... A support meg aztmondta, hogy vegyenek jobb gépparkot. Modellfotózásnál ez baromi gázos... Főnök bosszúból lecserélte az Mac-eket a legújabbra (ha jóltudom az összeset)... 4 magos procival, meg más csúcs hw-vel is 18 sec dolgozza fel a képet.

Na ilyen helyekre, ahol totál nem számít a pénz, minden gépben félterás SSD-k kuksolnak... Simán ajánlható egy 6magos i7, meg atomsok ram.

[ Szerkesztve ]

Nem írom alá!

(#50) adalbert1 válasza z0d1AK (#40) üzenetére

adalbert1
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Vagy jópár virtuális gép... :K

A fejlődés örvendetes (így legalább év végére/jövő ilyenkorra lehet hogy lesz olcsó 6 magos proci is) :) , szerencsére kevés minek a 6 mag komment van (ami ugyanúgy lezajlott a 2 majd a 4 magos processzoroknál is).

"All Eyez On Me" "The greatest glory in living lies not in never falling, but in rising every time we fall." "When I was growing up, my family was so poor we couldn't afford to pay attention."

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.